Skip to content


       Szűrés lista

A vidék hangja - nyílt levél egy sátoraljújhelyi anyukától

Emlékszünk még a kutyás-gyámügyes akcióra Sátoraljaújhelyen? És hogy utána Horváth Aladár tüntetést szervezett?

Atti írt nekünk erről egy emailt:

"Sátoraljaújhelyből elszármazott, de még viszonylag gyakorta hazalátogató emberke vagyok, aki érdeklődve figyelem a cseperedésem környezetét jelentő városka eseményeit. Az utóbbi időben a tomboló viharon kívül országos visszhangot kiváltó esemény csak a roma gyerekek helyi Önkormányzat által intézetbe vétele jelentett. Ahogy ez kishazánkban lenni szokott ilyenkor, rögtön megjelent a megfelelő kirakatszervezet, és meglátogatta a bajbajutott vidéki cigányságot, amit persze zajos média érdeklődés is övezett. Mielőtt még tájékozódhattak volna arról, hogyan is éltek, élnek azok a családok, akiket ez az "atrocitás" ért a város vezetése részéről, rögvest tüntetést szerveztek, hogy megvédjék az övéik igazát. A városka lakói vegyes érzelmekkel fogadták a hirtelen jött "népszerűséget", azonban egy érdekes hangvételű levelet találtam a helyi sajtóban, amit ajánlok a figyelmetekbe. Szerintem nem bántó hangvételű, és nagyon tanulságos. Ha van kedvetek közöljétek, használjátok, a levél nyilvános."

Íme a levél:

"Nyílt levél Sátoraljaújhely város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának vezetőjéhez
 

Tisztelt Márton Mihály Úr!

Megdöbbenve figyeltem az Ön által (is) szervezett tüntetésről szóló tudósítást a ZTV 2008. július 28.-i est híradójában.

Megdöbbentem azon, hogy Magyarországon nem csak nekünk, az úgynevezett „többségi
társadalomnak”, hanem a kisebbségeknek (itt konkrétan a cigány kisebbségnek) is mennyire felelőtlen politikusai vannak. A riportból – na és persze az óta az országos médiákból is – arról értesülhettünk, hogy tüntetésük célja az volt, hogy a tiltakozzanak a „cigánygyerekek törvénytelen állami gondozásba vétele ellen” (idézet az Önök egyik nyilatkozatából).

Eddig tartott a döbbenetem, amit innentől kezdve – a riportot végignézve - felváltott a
felháborodás. Az Önök ugyanis – ha szabad így fogalmaznom – alaposan mellétrafáltak.
Ma Magyarországon egyetlen szerv, vagy hatóság sem emelhet ki a családból törvénytelenül gyermekeket, és ebben az esetben sem ez történt. Nem vagyok sem családvédelmi, sem szociális szakember, sőt Önnel ellentétben még politikus sem, csak egy egyszerű kismama, de annyit azért én is tudok, hogy ebben az esetben a családból való kiemelés elsődleges oka a higiénia – vagyis inkább annak hiánya - volt, valamint az, hogy a nevezett gyermekek nem jártak iskolába. Az országos napilapok hírei szerint a legkisebb elszállított gyermeket azonnal kórházba is szállították, éppen elhanyagolt állapota miatt!
És ekkor jön Ön, természetesen idecsődíti a Roma Polgárjogi Alapítványt Horváth
Aladárostul (itt jegyzem meg: ha már folyton jogokról beszélnek, kötelességekről mikor
halljuk Önöket beszélni???).

Teljesen jóhiszemű vagyok, ezért feltételezem, hogy Horváth urat elfelejtették tájékoztatni a tényekről (gyurcsányul: „nem bontották ki az igazság minden részletét”), ezért talált aztán ki olyan butaságokat, amelyeket a téren hangosbeszélőbe is kiabált (nyilván azért, mert azt hitte: aki hangosabb, annál az igazság). Az én szemem előtt azzal lengette meg a vörös posztót, amikor azt fejtegette: a családból való kiemelés egyetlen oka a szegénység volt.

Ekkor határoztam el, hogy levelet írok Önnek, tisztázandó néhány tényt.
Először: A szegénység, mint a kosz, piszok és elhanyagoltság a legnagyobb demagógia, amelyet Önök valaha is kitaláltak, és rendületlen hévvel alkalmaznak. Megsértenek ezzel nagyon sok becsületes, tisztességes szegény embert. Többek közt személyesen is sértve érezhetném magam, hiszen édesapám a világháború kellős közepén, 11. gyermekként született egy szabolcsi parasztcsaládba – ha valaki, hát Ő tudta, mi az a szegénység. Mégsem volt soha tetves, nem volt koszos vagy szakadt a ruházata, nem kerülte az iskolát, és ha „megélhetési bőnözés” felkiáltással lopni merészelt volna, nagyapám kitekeri a nyakát (persze csak átvitt értelemben, mielőtt ezen felháborodva a gyermekek elleni erőszak címén is gyorsan szervezne egy tömegtüntetést…).
Első tény tehát: felejtsék el a legkedvesebb demagóg frázisukat, amelyet csak azért nem
veszek személyes sértésnek, mert tudom, hogy Önök is tisztában vannak vele: ez egy
hazugság, de Önöknek jelenleg roppant hasznos.

Másodszor: a hazai cigányságnak minden (ismétlem MINDEN) lehetősége megvan rá, hogy gyermekeit iskoláztassa, tisztességben és becsületben felnevelje. Arra hivatkozni, hogy egyes családok szociális helyzete nem teszi lehetővé gyermekeik felemelkedését, ismét csak egy nagy hazugság.

Feltételezem, olvasott Ön is Féja Géza vagy Illyés Gyula szociográfiákat, vagy esetleg Sinka Istvánt, jártas a társadalomtörténetben, hiszen politikus. Akkor bizonyára Ön is tudja, hogy Magyarországon soha, és egyetlen népréteg sem volt annyira kiszolgáltatott helyzetben, mint a két világháború között a pusztai cselédség.
Ők mégis éltek azzal a lehetıséggel, amit a háború utáni változások hoztak, amikor az
ingyenes közép-, és felsőoktatás megnyitotta gyermekeik számára az utat a másfajta, méltóbb élet felé. Gyermekeik sokszor „csak” gyári munkások lettek, de unokáik már diplomások – én egy vagyok közülük!

Önöknek minden lehetőség az ölükbe hullik: ingyenes tanszerek és tankönyvek, ingyenes iskolai étkezés, pozitív diszkrimináció a felsőfokú tanulmányokhoz, és még hosszan sorolhatnám. Mi lenne, ha arra fordítanák az erejüket és idejüket, hogy meggyőzzék a hazai cigányságot: éljenek ezekkel a lehetőségekkel, hiszen a szociális hátrányok egyetlen leküzdési módja a tanulás, az iskolázottság.

Végül tisztázzunk néhány fogalmat is.
A tüntetésen az egyik résztvevő büszkén tartott a magasba egy táblát, melyen ez a felirat szerepelt: „Csináljatok magatoknak gyereket!”
Na erről van szó. A fogalmak zűrzavara. Hát valóban nem vették észre ezt Önök, jelenlévő felelős (?) cigány vezetők?
Gyereket "csinálni" ugyanis mindenki tud, aki túl van a pubertás koron. Azt megszülni pedig már akár egy 12 éves kislány is képes… De felnevelni? Az már egészen más tészta.
Önök a cigányság választott képviselői. Idejüket és energiájukat nem mondvacsinált indokok alapján szervezett, és hangulatkeltő módon megtartott tüntetésekre kellene fordítaniuk, hanem pl. arra, hogy ezt az „apró különbséget” megértessék azokkal, akik anyagi háttér nélkül vállalnak újabb és újabb utódokat, sőt, szinte megélhetési formává teszik a gyerekszülést.

Emberi joguk. De akkor neveljék is fel azt a gyermeket, amihez az én fogalmaim szerint
hozzá tartozik a tisztességes étel, megfelelő ruházat és oktatás biztosítása is. Ugyanis csak ezzel tudnak perspektívát biztosítani gyermekeiknek, a segélyen leélt egész élet pedig minden, csak nem perspektíva. Ebben ugye egyetértünk?
Önökön is múlik, hogy az ország vezetőivel karöltve tegyenek valamit, mert 20 év múlva már nem lesz, aki ennek a rétegnek az eltartásáról gondoskodjon. Magyarul: akinek az adójából levonják a segélyre valót.

Levelem teljes egészében magánvéleményemet tükrözi, melyet Magyarországon bárkinek
joga van megfogalmazni. Ugyanakkor tudom azt is, hogy városunkban nagyon sok
tisztességes ember így gondolkodik, de Ők – ki tudja, miért – nem mernek hangot adni ennek.

Soraimat az Ő nevükben, helyettük is írtam.
Csorbáné Bolega Erika
sátoraljaújhelyi lakos

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr48643685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.09.11. 08:24:44

Teljesen korrekt levél.
Egyébként ezügyben minket is felhívott Aladár, aztán meg egy gyermekvédelmi szakembert is megkeresett, hogy hívjon fel minket. Jól fogalmazta meg a levél írója, hogy a kötelezettségről sohasem papolnak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.11. 08:30:44

Szerintem is teljesen korrekt és normális levél ... szerencsére azért vidéken normálisan gondolkoznak az emberek, csak Pesten vannak hülyék ...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 08:34:23

Jó reggelt Nácik :-)))
zero: a blog kedvenc "mókamesteréről" nem lesz post?
Tegnap is olyat mondott, hogy visítva kellett röhögjek... De legalább megtudtam, hogy már a rendőri vezetésben is megtalálható a gárda szellemisége...
Combi: nevetni fogsz, a tegnapi Híradókban (amit néztem: TV2, BurleszkTV, Királyi1) NEM volt hír a fasiszta kiképzőtábor. Ellenben Color "pénzügyi tranzakciói" annál inkább :-)))

Fredpg 2008.09.11. 08:52:55

Tényleg korrekt a levél, kíváncsi lennék Márton úr válaszára. - A cigány kultúrában első a család és az összetartás. Hát persze, hogy fontos, melyik családban nem az. Nem tudom, hogy hol történt, de a neten olvastam,: az átlagosnál is gyengébb génhibás "tenyészbikával" csináltatták fel asszonyaikat, hogy szefos gyerek szülessen, így több segélyt kapnak. Ez a példa is mutatja az összetartást, és hogy első a család, az ország meg le van szarva

Corry 2008.09.11. 09:01:03

A mókamester most szorul a rasszista magyar rendőrség miatt. :-))) Szerintem azt a szösszenetet azért írta a beépült gárdistákról, hogy most mondhassa lám, lám ő már régebben megmondta.

De rátérve a posztra: igen nagyon tetszett. Ugyanis ez a fajta levél és a kérdés ilyenforma kezelése ugyan igen erősen kritikus, de nagyon várnék most a Horváth Aladár úrtól és a többiektől adekvát választ erre. Nem nagyon fognak tudni reagálni érdemben, mert olyan jól megirta a kedves hölgy.

Azzal 4 gyerekes apaként teljesen egyetértek, hogy a gyereknek a legjobb helye a családban van. De rögtön hozzá kell azt tennem, hogy ez az állítás csak akkor ismétlem csak akkor igaz, ha az a család olyan. Mert nem minden család alkalmas arra, hogy gyereket neveljen.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.11. 09:02:38

Ilyen tisztességesen, logikusan és humánusan ritkán fogalmazzák meg a probléma lényegét. Nagyon köszönöm ennek a hölgynek, hogy ezt így le merte és le tudta írni! Minden tisztelet megilleti. Külön értékelem, amit a tisztes szegénységről írt.

Engem is nagyon érdekelne, hogy ha egyáltalán méltatták válaszra, mit mondtak ezekre a nagyon jó felvetésekre.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 09:13:14

A levél írója is náci, ti is azok vagytok, és jó reggelt :D

Ennél szebben ezt a levelet senki nem tudta volna megfogalmazni, le a kalappal. Az összes lázongó romavezetőnek elküldeném, és a válaszaikat is publikálnám. A hölgy egy csokorba szedte a problémákat, még egyszer le a kalappal.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 09:13:30

Ugyan nem kapcsolódik szervesen az ominózus levélhez (amihez ezúton én is gratulálok az Anyukának, nem kis bátorságra vall a mai világban egy ilyet névvel vállalni), de én egy valamit nem értek, de azt nagyon:
Én is ismerek nem egy, nem kettő TISZTESSÉGES romát, aki becsületesen dolgozik, a családjáért él, és - nem elfelejtve a gyökereit - integrálódott a társadalomba, és próbál annak normái szerint élni. Na ezek az emberek (vagy egy csoportjuk) miért nem áll ki a nyilvánosság elé (szervezi meg magát), és mondja azt, hogy köszönjük, de elég volt a Kolompár Orbán félék érdekképviseletéből, mert ezek az emberek több kárt okoznak a tisztességes romáknak, mint hasznot, és csak ellenük hangolják a közvéleményt. (Vagy épp' ez lenne a cél?).
Személy szerint ugyanis az a véleményem, hogy Color, mint hiteles kissebbségi vezető megbukott. Többszörösen...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.11. 09:25:30

Remek levél ez! Korrekt, európai hangvételű, szenvedélyektől mentes, tárgyilagos.

És igaza van: eddig kaptak jogokat, tán többet is, mint kellett volna. Ideje lenne, hogy a kedves magyarországi cigányság végre a KÖTELESSÉG fogalmával is megismerkedjen.

Ez a böszme nagy jogvédés már rég átesett a ló túlsó oldalára.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.11. 09:34:30

El lehet küldeni emailen a 3 főkolomposnak, Horváth Aladárnak,Kolompár Orbánnak és Mohácsi Viktóriának ....

Roma Polgárjogi Alapítvány:
rpa@chello.hu

oco@oco.hu

viktoria.mohacsi@europarl.europa.eu

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.11. 09:38:53

"Én is ismerek nem egy, nem kettő TISZTESSÉGES romát...Na ezek az emberek (vagy egy csoportjuk) miért nem áll ki...?"

Mert nem érnek rá, dolgoznak. Én is olyan környéken élek, ahol sok cigány él, sokan közülük szépen, rendesen, normálisan. Nem is bántja őket senki. Róluk sosem beszél a nagy jogvédő-sereg, pedig a pozitív diszkriminációnál sokkalta jobb a pozitív példa. (Csak akkor olyan népszerűtlen dolgokat kellene közölni, hogy ehhez bizony nem elég a markunkat tartani.)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 09:42:22

zero: teljesen felesleges. Mit vársz egy olyan embertől, akit sima köztörvényes bűncselekmény kapcsán VÁDLOTTKÉNT hallgatott ki az Ügyészség Nyomozó Hivatala (szerintem ez sokat elmond, mert kezdésnek ilyen jellegű gazdasági bcs.-nél általában tanúként hallgatják meg), de neki van olyan vastag bőr az arcán, hogy ilyenkor is elő tudja húzni a rasszista-kártyát, és megmagyarázza, hogy a 20-i felvonulás miatt indított a gárda szellemiségű rendőrség "lejárató kampányt" ellene!? De komolyan...
Szerintem "szegény" Anyuka is megkapná, hogy fasiszta/rasszista, és a gárda szellemiségében neveli gyermekét, esetleg Vikike Lévaipicsával az oldalán tüntetést szervezne a háza elé... Más "konstruktív" megoldási javaslat nem jut eszembe, amivel Color elő tudna rukkolni...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 09:45:04

Reckl_Amál: de saját maguknak tennének jót, ha időt és energiát áldoznának erre. Én nem tehetem meg helyettük, mert elég hülyén mutatnék, "nem kisebbségi" lévén.
Igazából ezért unom már kurvára, hogy ezzel a rasszista maszlaggal nap-nap után beleszarnak a számba, és ehhez még vágjak is jó pofát. Kurva unalmas...
Lehet, hogy kellene egy ilyen irányú nyílt levél, ahol felkérjük a tisztességes romákat, hogy lépjék meg ezt...

DArchAngel 2008.09.11. 09:54:27

Szép levél, jó levél, csak le se sz*rják odafentről. Hiába no, messze alattuk vagyunk, nehéz idáig ellátni az Audi A8 volánja mellől, vagy a Parlament ablakából, és a rózsadombi villából.
Ezeket a problémákat azok az emberek, akik tehetnének sokat ellenük, vajmi kévéssé érzik és értik. Meg egyébként is nettó lesz*rják: nekik csak az a lényeg, hogy megtartsák a rohadt hatalmukat meg pénzüket...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.11. 10:07:01

Minden tiszteletem a levélíróé, jól összefoglalta a cigányokkal kapcsolatos problémákat. Igen, cigányokkal, mert a romák nem ilyenek. A romák olyanok, mint a szembeszomszédaink. Dolgoznak tisztességesen mindannyian, egy-egy tanfolyamot is elvégeznek közben, hogy más, jobb állást kapjanak, a gyerekek pedig nemhogy iskolába járnak, de jótanulók is; tehát ők megértették, hogy ez az előrejutás útja, nem a segélyek. Ja, és minden nap tiszta ruhában vannak, esténként fürdenek, törlesztik az autót és a lakáshitelt, szóval teljesen a társadalom normái szerint élnek.
Én is hiányolom, hogy a ROMÁK miért nem állnak ki a hazug, indulatkeltő, rasszistát kiáltó cigányvezetők ellen.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.11. 10:34:31

Első kérdésem: ki ellenőrzi a választott kisebbségi képviselők munkáját? Mi a következménye, ha rosszul dolgoznak? Senki és semmi. Amíg ez így marad, a naplopó, mindenkit kioktató, és a jelek szerint enyves kezű alakok fogják a cigányokat képviselni hivatalosan.

A politika meg ezekkel már mindent előre megbundázott. Farkas Flórián az övéi között Orbánnak kampányol, Horváth Aladár hívei az MSZP-re szavaznak... A pártokat ez érdekli. Az meg egy újdonság, mondhatni GyF szabadalma, hogy a cigányellenesség hősies leküzdése folyamatos pótcselekvése feljogosít egy impotens kormányzatot... mire is? A szar konzerválására.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 10:39:49

illetve azt HISZI, hogy feljogosítja... ez szerintem is szimpla pótcselekvés. ha már "jogállamban" élünk, akkor meg vannak a jogrendszerben az erre feljogosított szervk, és személyek, akik jogszerűen fel kell(ene), hogy lépjenek a szélsőségek ellen. csak végezniük kellene a munkájukat.
másrészt: nem kellenek túl elmélyült történelmi tanulmányok, hogy rájöjjenek "felelős" politikusaink, hogy a gazdasági recesszió, a létbizonytalanság a legjobb táptalaj a szélsőségek terjedésére. szóval ha pártunk és kormányunk (ÉS az ellenzék EGYÜTT), inkább az ország jobbátételéért tevékenykedne, egy idő után ezek a szélsőségek maguktól eltűnnének.
ehhez hozzátartozik, hogy nem kellene minden nap hülyének nézni az embereket, és cinikusan a pofájukba röhögni, miután - már nem is burkoltan - kilopják a szemünket...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.11. 10:41:51

Reckl_Amál · recklamal.blog.hu

Persze csak a szavaztuk számít ... 300-400 ezer szavazat 6-7% !

nem mindegy "hova mennek" ezek a voksok ...

Nem tudom, hogy lehetne megoldani, hogy ne lehessen megvásárolni így emberek szavazatait.

Tényleg azt kellene, csak az szavazhasson, akinek van érvényes APEH adóbevallása az előző évre+diákok.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.11. 10:55:24

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.11. 08:34:23
"Combi: nevetni fogsz, a tegnapi Híradókban (amit néztem: TV2, BurleszkTV, Királyi1) NEM volt hír a fasiszta kiképzőtábor. Ellenben Color "pénzügyi tranzakciói" annál inkább :-)))"

De a Duna TV-ben igen, ahol azt is elmondták, hogy Véglény Jenő cikke alapján még ki is hallgatták a rendőrök a pálya tulajdonosait.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 10:58:17

Akkor 3-1 a fasiszták javára :)

more 2008.09.11. 11:10:45

"Reckl_Amál 2008.09.11. 10:34:31
Első kérdésem: ki ellenőrzi a választott kisebbségi képviselők munkáját? Mi a következménye, ha rosszul dolgoznak? Senki és semmi."

akkor most vedd ki a mondatodbol a kisebbsegi szot...igy is van ertelme? hat persze h van, miazhogynagyonis. es ez a valasz a kerdesedre, mar ha lett volna olyan kerdes, h miert nem?

az meg nem kerdes, h szarjak-e telibe a kedves donteshozok meg ciganyvajdak, meg megelhetesi ciganyok az ilyen leveleket. sztetek nem tudjak ok ezt nagyon jol? ugyanmmma

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 11:28:48

"Julcsa, ha bemegyek a villanygyárba
ezer voltot vezetek a te a picsádba
lesz is abba adóvevő generátor
Julcsa Lakihegy lesz a picsádból"

Akkor most vedd ki a mondatból a Julcsa szót, és helyettesítsd be bármelyik kisebbségi vezető nevét.
Így is van értelme? :D

more 2008.09.11. 11:32:20

jancsibohoc bazeg:DDDDDDDDDD
veled keptelenseg komolyan beszelni:)))) pedig annyira probalkozom....:)))))))))))

more 2008.09.11. 11:38:08

mit dolgozol? kreativ munkatars vagy egy vicclapnal a sogoroknal? (a kakidesszertes poen meg mindig megvan, szoktam alkalmazni a lekvaros palacsinta tipusu dolgokra:)))) majd fizetem a jogdijat

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 11:50:08

"kreativ munkatars vagy egy vicclapnal..."

persze, Jancsibohóc szerintem a "30-as évek nyílt zsidózását" alkalmazó Móricka főszerkesztője... Ugye így van?
Lassan mindenkiről lehull a lepel:
combi=szilvássy
jancsibohóc=móricka főszerkesztő

nekem személy szerint eric és zero is gyanús. Lehet, hogy ők meg Feri és Viki?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 11:52:28

wáháháhááhá

az SS udvari bolondja voltam, de el kellett menekülnöm Argentínába, amit én Ausztriának hazudok! Faszom, hogy mindig le kell buktatnotok :(

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 11:57:19

Ugye? UGYE?? Elmegyek oknyomozó-riporternek...
Na akkor tovább...
more: Ő meg szerintem Lévai Katalin lehet. Vagy esetleg Lamperth Mónika...

more 2008.09.11. 11:58:43

a picsaba....mohacsi viki vagyok, sziasztok

gondoljatok, h a blogtatlakozot a parlamentben kene megtartani?:))))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 11:59:39

Nagy kérdés, hogy Bezu ki lehet... Valamelyik szadeszre tippelek, esetleg Gusztos Peti? Bár az érvrendszere alapján inkább Horn Gabi, tőle úgyis csak egy "... lássuk be! Azt mondták, hogy menj a picsába!" "érv" telik :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 12:01:14

és? és? és? és?

Nagyon eltűnt a fiú, lehet egy török családot akart megmenteni, akik háljuk jeléül egy BMW után kötötték. Kár érte.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 12:02:00

more: nem jó, NEKEM ugyanis nincs oda belépőm. Nem úgy, mint nektek :-)))
Pardon: nem úgy, mint Önnek, kedves Viktória...

more 2008.09.11. 12:02:36

valaki igazan atvehetne bezu szerepet vagy bloodhoundet, mert kezd szelsosegesen, tomboloan naci lenni ez az oldal es zeroek kitiltanak mindannyiunkat. vki eroltesse meg magat, mint multkor a jancsibohi a libas sztorejnel

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.09.11. 12:04:05

hm, ha ez a levél rasszista, akkor én is az lennék? Nem hiszem. Nem a színnel van baj, hanem a hozzáállással.

more 2008.09.11. 12:05:01

sedux es te vajon ki is lehetsz? ujhelyi pistike? vagy szekeres elvtars? vagy a nagy nevetteto kuncze? vagy barbredi sheriff:)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 12:10:41

more: BAZDMEG! Pont SZEKERES? Nem vagyok sem kopasz, sem ötvenes-korosztályú, sem kopasz...
Én a fiatal generáció képviselője vagyok...
Most már elárulhatom, hogy az egyik - meg nem nevezett - BV Intézetből levelezek Veletek, szerencsére a parancsnok - némi ellentételezésért cserébe - megengedte nekem ("Rendben Jancsikám felkiáltással), hogy legyen internetem...
Hát ezért gyűlölöm az elvtársakat, mert nem húztak ki a szarból, és ifjúságom legszebb éveit kell a sitten töltenem, rongyos 80 milláért (szerencsére a többiről még ők sem tudnak...)
Üdv.: Z. János (azaz B.IV.187632. számú fogvatartott)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 12:13:07

Seduxen tehát a napi lepippantás után, tied a világháló. Innentől minden világos.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 12:13:46

Hm, asszem Szellem is lelepleződött, csak úgy "dobálózik" a szakszavakkal: Be., gyanúsítás, stb-stb.
Szerintem ő kizárásos alapon Draskovics "autodidakta" Tibor igazságügyi és rendészeti szaki lehet... :-))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 12:14:59

Pfújj, miket képzelsz, pénzügyi ellentételezés van. Tök tuti befektetési tanácsokkal traktálom a börtönparancsnokot, hogy ne jusson az én sorsomra :-)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 12:16:03

és te fektetsz be a börtönparancsnoknak, vagy ő neked? :D

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 12:26:52

Jancsibohóc: én nem vagyok ilyen előítéletes, mint Te :-)) A kölcsönösség elvét vallom :-))))

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.09.11. 12:27:29

A levél rendben van, csak a hejjessírásra kéne néhol odafigyelni, mert hülyén hangzik az, hogy "médiák" vagy az, hogy "Az Önök ugyanis". Ettől függetlenül nagyrészt egyetértek, szép levél.

more 2008.09.11. 12:28:31

jaj szegenykem, akkorhat gyujtunk a kiszabaditasodra, mert legalabb akkora hos vagy, mint barna bacsi

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 12:31:37

a médiákkal mi a probléma?
Az Önök ugyanissal mi a probléma?
Várom megtisztelő válaszodat. Az a levél úgy jó ahogy van.

more 2008.09.11. 12:35:04

az h a media szonak a medium a tobbesszama, igy se a mediak, se a mediumok nem helyes.
az onok ugyanis meg csak sztem eliras

reKorrekt 2008.09.11. 12:39:28

Na a 'javak' pénzügyi kifejezésnek ki tudja az egyes számát elsőre? ;)

more 2008.09.11. 12:43:13

sztem is joszag. de lehet h csak jo:))))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 12:44:56

...én a médiákat sem tartom annyira nagy hibának, nagyon sokan így használják.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 12:46:28

ja és more a médium az egy, és a média az összefoglalóneve ;)

more 2008.09.11. 12:47:08

igen, bocs, forditva

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 12:49:18

"Na a 'javak' pénzügyi kifejezésnek ki tudja az egyes számát elsőre? ;) "
annak nincs... főleg ha a politikusokat kérdezed. Ők csak "nagyban" gondolkodnak (értsd: többes számban...)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 12:49:56

more. "jaj szegenykem, akkorhat gyujtunk a kiszabaditasodra, mert legalabb akkora hos vagy, mint barna bacsi "
Faszt! Minimum egy Táncsics :-)))

reKorrekt 2008.09.11. 12:51:52

Jancsibohóc 2008.09.11. 12:42:29

Ott a pont. Ez valahogy megmaradt, még a mikroökonomia könyvből. Már a 200. oldal körül tartottam mire rájöttem hogy hogy a rákba kerül a jószág egy gazdasági könyvbe xD

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 12:56:50

Én is makro-mikro modulok óta tudok ezekről a fogalmakról D

more 2008.09.11. 12:57:19

itt annyi okos ember van, rajottem azert szeretek idejarni:))) ja meg viccesek is meg antifasik is:))))
ebben az angol agyhalott kornyezetben tiszta feludules vagytok komolyan:))))

more 2008.09.11. 13:04:47

hogy mennyire viccesek, azt inkabb hagyjuk, a poenjaikon leginkabb csak sirni lehet, a muveltesegi szintjuket, meg ugy altalaban az intelligenciajukat pedig szimplan ugy jellemeznem, h MUHAHAHA

megallapitom, h a magyar humor a legjobb egesz europaban, felmertem tobb nemzet kepviselojen is, de siralmas eredmenyek szulettek:)))

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2008.09.11. 13:15:27

/TAPS-TAPS/ A hölgynek kuuuuuuuuuuurva nagy gratula...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.11. 13:22:16

Sátoraljaújhelyen több média az médiák :-)
ez van xD

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 13:30:28

more: fejezd abba kérlek kirekesztő, és diszkrimináló kommentelésedet. ha egy picit utánaolvastál volna a dolognak, rájöttél volna, hogy nem véletlenül az egyik leghosszabb könyv a világ szépirodalmában a "Német humor ezer éve" c. eposz... :-)))
Még az időszámítás kezdete előtt sváb cserediákokat szórakoztattunk kis hazánkban, és lefordítottuk nekik az alábbi vicet:
Kisgyerek és az anyja utaznak a vonaton, a gyerek kimutat az ablakon, és azt kérdi:
"Anyaaa, mi az ott?
Tehén, kisfiam...
HOOL???"
De kurvára nem értették. Szóval a friccektől is távol áll a humor, nemcsak a tommyktól...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.11. 14:12:31

combi=szilvássy
Ez több mint sértő...

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.09.11. 14:15:00

Jancsibohóc 2008.09.11. 12:31:37

A médium többesszáma a média, a médiák így hibás, a Magyar Fórum által használt "médiákok" pedig förtelmes. Ezzel szemben a médiumok tökéletesen elfogadható a média szinonímájaként.

Amúgy a javak/jószág kérdésre is tudtam a választ, miután közgáz szemináriumon azt válaszoltam rá a tanárnak, hogy "jav".:) Kellő lehülyézés után megtanulja az ember a választ.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 14:26:33

combi: nem jobban, mint amikor tegnap engem "letamásgáspármiklósoztál" :-)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 14:33:23

lombroso köszönjük, már fentebb kitárgyaltuk a kérdést.

Seduxen te rohadék! :D

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.09.11. 14:37:23

Jóvan na, csak olyan szépen kérted a váalszt...:))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 14:47:46

Jancsibohóc: ezt most miért?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.11. 14:48:37

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.11. 14:26:33

Az máááááááááááááááááááááááás :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 14:50:13

Combi: FASZT! (kicsit beszűkűlt a szókincsem a "magatokfajtával" folytatott eszmecsere miatt...)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.11. 14:59:59

Ez a baj veletek nácikkal vazzeg. Bezzeg mi ballib értelmiségiek :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 15:09:19

Seduxen, gondoltam kiállok mimózalelkű SS testvéremért, de ahogy látom már ballibes :D

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 15:20:55

Jancsibohóc: ja, Combi?! Persze, ez már csak olyan, mint a szélkakas...
Gondolom, most a "Megegyezés" c. eposzt magolja, és azért kopott le a náci máz.
Mondom én, hogy ő a "Combibőrbe bújt szilvásy" :-)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.11. 15:24:58

Ez a megegyezés nehéz olvasmány, főleg annál a résznél, hogy adóterhek 36% 3 millió forinttól, hogy dögölne meg gyurcsótány.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 15:27:19

na, most meg megint nácul... döntsd már el vazze, mi vagy: vagy nácifasisztoid, vagy ballib, de a kettő együtt NEM MEGY!
Az kb annyira lenne politikailag perverz, mint amikor "összefeküdt" Viki és ThürmerGyulus :)

more 2008.09.11. 15:27:39

sedux en a helyedben hallgatnek...nem is tudom, ki volt meghasonlott bekepap par nappal ezelott...te se tudod?:)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 15:33:15

more: az pillanatnyi elmezavar volt, ami megfelelő mennyiségű alkohol és Rammstein hozzáadásával oldódott :)
mindenesetre köszönöm, hogy emlékeztettél rá; "mami" :-))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 15:42:28

asszem a "mami" miatt minnyá kapok egy virtuális valagbarúgást :-))

more 2008.09.11. 16:49:54

de kapsz am kisfiam, igaz, h egy kis faziskesessel ( a szemet naci angolok arra kenyszeritettek, h dolgozzak gyorsan es sokat), azt ne mondd, h en vagyok itt a legoregebb, mert a blog tyukanyoja szerep kisse fajna az erzekeny lelkemnek (azt meghagynam rekucnak). de fogadok, h en nezek ki a legfiatalabbnak hehehehehehe (csak ti ezt nem tudjatok kisnacik:))))

reKorrekt 2008.09.11. 17:12:11

im 30, csak hogy megnyugodj.

Horizont 2008.09.11. 18:18:18

A levél nagyon jó,kár hogy vezetőink nem olvassák a Vastagbőrt!
Érthetelen amit a romavezetők és jogvédők csinálnak.
A rendes dolgozó cigányokat (ilyenek is vannak!) mégha tisztes szegénységben is élnek, NEM KELL megvédeni őket, akik miatt pedig felemelik a szavukat, semmit nem érdemelnek csak felháborodást, közutálatot.Mit védenek rajtuk?Ne védjék őket hanem segítsék,tanítsák őket az alapokra.
Betelefonált egy roma nő a rádióba egy roma zenész özvegye,saját bevallása szerint is jómódú ,és azt mondta,hogy nem igaz és nem hiszi el hogy a cigányok ilyenek??!!Életében nem járt még romatelepen az biztos.De tv-t se néz?
Engem sokkal jobban irritálnak a cigányvezetők.
Valami megoldás kell a cigánykérdésre, mert ha tetszik ha nem itt élnek köztünk, mellettünk, mivel magyar állampolgárok.
Megoldás?Na azt senki nem tud javasolni.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.09.12. 18:23:23

""Én is ismerek nem egy, nem kettő TISZTESSÉGES romát...Na ezek az emberek (vagy egy csoportjuk) miért nem áll ki...?"

Mert nem érnek rá, dolgoznak."

Egyrészt tényleg,másrészt meg ha ki is állnak, el is mondják, valami félreeső helyen közlik a véleményüket, ha egyáltalán. Hallottam én cigány apát sok éve a jásznemtomholi alapítványi iskola ügyében szólni, persze hogy kikérte magának, hogy őt négy-hat osztályt végzett börtönviselt emberek képviseljék, meg azt is, hogy azért ne járathassa a gyerekeit az alapítványiba, mert azt létrehozni sem engedik, állítólag azért, mert attól ő lenne kirekesztett. Persze, hogy nem került vele címlapra. =)

süti beállítások módosítása