Skip to content


       Szűrés lista

A KDNP fallosza

Mint ahogy a tökös pornósztár is minden macában meg akar mártózni, úgy próbál a KDNP is a saját rúdjára ráhúzni minden újdonságot. A KDNP vesszőjét úgy hívják, hogy szabad vasárnap.

A gond csak az, hogy a KDNP kislurkója olyan pici (jelenleg 7-8 ezer támogató, Misi Mókussal együtt), hogy bármit próbál meg ráhúzni, lötyögni fog. Pláne, ha olyan EU-s méretű problémákkal próbálkozik, mint amilyen az orosz gázellátás leállása.

Az egész szabadvasárnapos rögeszme azzal kezdődött, hogy a KDNP elővette az Isten Igéjét, hogy szenteld meg a vasárnapot. Az Úr napját. Ne dolgozz, hanem kapcsolj át ájtatos üzemmódba, és töltsd fel anyagiakkal az istentiszteleten körbevándorló pogácsáskosarat. A mentős is mondja azt a koponyatöröttnek, hogy várjon inkább hétfőig, mert ő most ájtatozik. Tudom, ez utóbbi demagóg volt. Nem kicsit, nagyon.

Viszont azzal, hogy a KDNP és csatlósai hivatalosan meg akarják tiltani az üzletek nyitva tartását, törvényi szinten kívánják meghatározni, hogy mikor mehetsz vásárolni, vagy mikor érheti meg neked dolgozni. És nagy ívben tesz rá, hogy ez neked jó-e.

A KDNP téged deklaráltan arra akar kényszeríteni, hogy vasárnap a családdal legyél. Akkor is, ha történetesen nincs családod. Mert vasárnap az Úr napja, és mivel te tutira keresztény vagy, a családoddal akarod tölteni a vasárnapot. Én meg már megint biztos pont arról a hittanóráról hiányoztam, amikor a "Család napját szenteld meg!" című tizenegyedik parancsolatról volt szó.

Az meg már tényleg kikezdhetetlen logika, hogy ha nem mész el vásárolni, akkor családösszetartozósdit játszol. Minden bizonnyal ezt a gondolatmenetet is a Szentlélek ihlette.

Drága Semjén úr! Én a Szerdai Lovagok Egyházának vagyok a tagja, úgyhogy én szerdán lustizok és ájtatozok. Úgyhogy én is belekezdek egy patetikus "szabad szerda" kampányba, és leszarom, hogy a többiek esetleg szerdán akarnak vásárolni. Vagy dolgozni. A barátom egyébként a Keddi Szentség gyülekezetbe jár, az unokaöcsém pedig a Virágpéntek felekezet oszlopos tagja. És akkor még a zsidókat nem is említettem. Nekik sem a vasárnap a szent, az már egyszer biztos, ezt ön már egyszer a parlamentben is kifejtette.

Mennyivel nagyobb a létjogosultsága a keresztények vasárnapjának, mint az én szerdámnak? Semennyivel. Én a szerdát ünneplem, maga a vasárnapot, és ez így van rendjén. Abba meg nehogy már beleböfögjön, hogy mit csinálok vasárnap. Nekem az hétköznap. Ha nem tetszik el lehet menni. Akár Názáretbe is.

De nem, a KDNP-nek minden fellelhető témát rá kell húznia erre a vasárnapi furkósbotra, így a gázproblémát is. Nem lehetett kihagyni. Mert ugye család, együttlét, meg szeretet.

Azt javasolják, hogy "a plázák és a hipermarketek vasárnapi gázfogyasztását korlátozza a kormány." Vagy ha mégsem, akkor "a plázákat és hipermarketeket üzemeltető multinacionális vállalatok [...] tanúsítsanak önmérsékletet, és fontolják meg a fogyasztásuk önkéntes korlátozását olymódon (sic), hogy vasárnap zárva tartanak, és alkalmazottaiknak pihenőnapot rendelnek el."

És mindezt miért? Hát persze hogy a családért. A keresztényért. Azért, mert "[a] kereskedelemben dolgozó édesanyák tízezrei így legalább most vasárnap részesülnének a szabad vasárnap történelmi szociális vívmányából, és együtttölthetnék (sic) ezt a napot a családjukkal."

Érted? Ez a gázfelhasználás és "a szabad vasárnap történelmi szociális vívmánya"  egyetlen, megbonthatatlan logikai egységben. Brávó.

Lassan le lehetne már szállni erről a vasárnapi erőlködésről, mert kezd egyre nevetségesebbé válni.

zero:

Vitába kell szállnom Veled, Bastie!

Én támogatom, hogy vasárnap zárva legyenek a boltok. Eleve, ilyen ügyben lehetőleg az foglaljon állást, aki dolgozott már vasárnap.
Én dolgoztam, és ritka pocsék volt! Nincs hétvége, nem tudsz pihenni, és kapsz helyette egy szabadnapot mondjuk kedden. Az nem ugyanaz!

Nézzük mivel védekeznek a kereskedők:
-több pénzt kapnak a dolgozók, és emiatt keresik-akarják a vasárnapi munkavégzést.
Bakker, olyan kevés a fizetés, hogy a plusz 1000 forint is KELL! 30%-os pótlék jár, a vasárnapi munkavégzésre, vagyis akinek a napi bére 3000 ft, az vasárnapra 3900 ft-ot kap. Megéri?!

-Kevesebb lenne a forgalom/bevétel, ha vasárnap zárva lennének a boltok.
Hülyeség. Ugye senki nem gondolja azt, hogy aki mindig vasárnap intézte a nagybevásárlást, az éhen fog halni, mert nem tud majd bevásárolni. Vagy esetleg elmegy szépen a hét másik 6 napján ...

Ausztria/Horvátország

Horvátországban január 1-én lépett életbe a "szabad vasárnap törvény":
"Az új törvény értelmében csak az idegenforgalmi szezon idején, vagyis június 1-je és október 1-je között, valamint a decemberi hétvégéken árusíthatnak az üzletek, de ezekben a hónapokban is kizárólag 7 és 14 óra között vasárnaponként. Az év más időszakában csak a piacok, trafikok, virág- és ajándékboltok vagy pékségek nyithatnak ki a hét utolsó napján, valamint az egyébként is 24 órás nyitva tartással üzemelő benzinkutak és a pályaudvarokon, kikötőkben, repülőtereken, határátkelőkön éjjel-nappal működő üzletek.
A kereskedők érvei szerint a horvát gazdaságot is elérő válság idején hasznosabb lenne, ha nem tiltanák a vasárnapi munkát. A szabadabb nyitvatartási lehetőség ugyanis növelné a fogyasztást, ami pedig erősítené a gazdaságot. A horvát kormány egyelőre várakozó állásponton van."

Ausztriában régóta zárva vannak vasárnap az üzletek, sőt, bronz, ezüst és aranyvasárnap is zárva vannak! Vajon Ausztriában nem kell a profit a boltoknak? Dehogynem! De mégis meglépték ezt a lépést, gondolom a dolgozók érdekében.

Magyarországon iszonyúan szar a munkavállalók védelme, a szakszervezetek semmilyen erőt nem tudnak kimutatni.

Igenis szükség van rá, hogy az emberek pihenjenek, hogy együtt legyen a család!
Ne zsákmányoljuk ki az embereket már pár ezer forint plusz pénzért ...

Címkék: kdnp társadalom szabad vasárnap

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr66894100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 14:54:48

@bz249: Na ennyi. Innentől lehet ugatni, pénz beszél. 4-9%, és még pihenni is lehet. (Nyilván itt is sok minden belejátszik, hogy kijöjjön ez az eredmény, de ennek egyik része, hogy polgárok nem zsákmányolják ki magukat, így nem mennek idő előtt tönkre.)

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Na Combi, a SzalonFasisztát már le is veheted a nevedből! Milyen klerikálisreakciós, Horhtyfasiszta vagy te?!

"Ha ez összeegyeztethetetlen az ókeresztényi erkölcseiddel akkor nem kell odamenni dolgozni, és vasárnap lehet szépen menni a misére. Ennyi."

Ez egy kicsit több mint ókeresztény erkölcs.
És nem kell misére menni, főleg, ha még csak katkó sem vagy. (Egyébként ebben a teljesen szétbomlasztott társadalomban valóban semmi szükség nincs arra, hogy egy héten egyszer, az emberek érezzék, hogy együtt vannak. :P)
De mint az előbb is írták, ennek gazdasági, egészségügyi, pszichikai okai is vannak. (Vagy a pszichológia is ókeresztény baromság?)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.27. 14:58:50

Én is dolgoztam vasárnapos üzemmódban vagy három évig. Fos volt, de nem kötelező ám olyan beosztásban dolgozni. Szenet sem szeretnék bányászni, nem is megyek szénbányásznak, viszont az fasza, ha vasárnap elfogy a tejecském, (vagy sörömborom) akkor hadd vegyek már tejet vasárnap.

bz249 2009.01.27. 14:59:35

@TaTa86.: az a különbség a külföldi meg a magyar között (legalábbi személyes tapasztalataim alapján), hogy a magyar ember imád fáradságos, nehéz, ám improduktív tevékenységeket végezni... a nyugati meg keveset dolgozik, de annak van értelme. Zseniálisak vagyunk a cél nélküli önkizsákmányolásban. :(

bz249 2009.01.27. 15:01:09

@Vizibusz: vehetsz akkor is, ha ezt bevezetik a benzinkútnál vagy az éjjel nappalinál... megfizetve a saját feledékenységed felárát.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.01.27. 15:04:09

"Jövőre kezdik nyomni az ötvenezer forintos bankjegyeket, melyen Ciccolina és Rózsa Sándor képe lesz látható, azt jelképezve, hogy kurva egy betyár világ jön..."

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 15:09:09

@TaTa86.: Nem, a pszihológia ősi román szokás :)

undertow 2009.01.27. 15:09:14

@Geza: az egész hibás. a kiszolgált emberek nem legyártott termékek, nem darabra mérik. nincs egyenes arányosság a vásárlók száma és a bolt dolgozóinak száma között.
a vasárnapi vásárlók eloszlanak a hét többi 6x24 órájában, valószinűleg egy adott pillanatban ritkán indokolná a keresletnövekedés a plusz munkaerőt, nem lenne akkora ami szükségessé tenne plusz embereket. pl ahol 3 kassza van, ott ha megszakadnak se fog 4 ember pénztárosént dolgozni, max kicsit hosszabb lesz a sor.

acel 2009.01.27. 15:11:10

Tulajdonképpen hány embert érint ez most?
100 ezer? Hányan járnak a boltba vasarnap? 1-2 millió? Akkor miről is beszélünk?
Arról hogy a kndpnek vissze kell kerülnie a köztudatba, ehhez fel kell dobmia egy indulatokat kiváltó témát, az abortuszba már belebukott, most kers mást.
Annál jobb reklám nem is lenne neki mint hogy ha sikerül a forrótémáját sikerre vinnie. Erre jó példa az mdf a jelenlegi ciklusba a tevékenysége kimerül a haláladó elleni fellépésben, Ez sikerült is neki most szétreklámozza magát vele. És ez szavazókat hoz. Kis párti stratégia a növekedésre. Ezt akarja a kndp is elérni.
Ha fontos munkaügyi témát akarne felvetni akkor rámászhatna a heti 40 óra betartatására. Az sokkal fontosabb lenne mint a vasárnapi munka. De nem, neki egy olyan téma kell ami megsztja az embereket, és még talámn sikerre is lehet vinni.
A KNDP ezzel a témával csak szavazatokat akar sterezni, esze ágában sincs a vasárnapi munkát megszüntetni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:12:08

@moR10:

Pedig érdekes lenne.;-) Meg színvonalasabb is, mint a KDNP faszáról értekezni. Kiindulhatnánk például Canterbury Szent Anzelm ontológiai istenérvéből.

undertow 2009.01.27. 15:14:07

@bz249: a benzikutasok és az éjjelnappalisok nem érdemlik meg a szabad vasárnapot? miért?

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.01.27. 15:14:51

@Mj: A "fasz" szó el sem hangzott a posztban. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:17:22

@Vizibusz:

Pontosan azért is mennek el az emberek vasárnap is dolgozni - azon túl, hogy azt a kevéske többletet is megkeressék, annyira kell nekik minden pénz -, amiért nem gondoskodnak előre a létszükségletükről, pl. az élelmiszerekről. Rövidlátóság. (Nálunk például liszt, cukor, tészta, konzervek, sör, bor, pálinka, tisztítószerek bent figyelnek szépen a kamrában. A tejet meg a romlandót pedig be kell osztani.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:17:56

@Bastie:

Tudom. Gondoltam, emódon is jelzem a szívonalat.;-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:20:12

@Bastie: "A "fasz" szó el sem hangzott a posztban. :) "

Érdekes, pont azt akartam írni mint MJ. :)
Igaz, te a fallosz szót használtad, mivel nagyon értelmiségi vagy ám.
Akkor is szenzációhajhász, olcsó fogás. És teljesen indokolatlan. A legszebb állázadó hagyományokat juttatja eszembe. ;)

acel 2009.01.27. 15:20:27

NIncs rosszabb szavazás az ugyben mint nem menni vasárnap bevásárolni. Ha senki sem megy akkor nem kell senkinek a szolgáltatás. Nem éri majd meg nyitva lenni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:22:43

@acel:

Imádom, amikor pártokat antropomorfizálnak, utána pedig megmondják, hogy mit akarnak.;-) (Én speciel elég sokat beszélgettem az egyik képviselőjükkel, aki tanított, és én valóban tudom, hogy mit akar, mert elmondta, és mert nem hazudozó típus.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:25:31

@undertow:

A benzinkutak vasárnap Franciaország elég sok helyén zárva tartanak például. Mert mondjuk nem olyan létfontosságúak, mint a mentősök, tűzoltók, stb.-k.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:26:23

@Mj:

Természetesen "n"-nel akartam írni, még mielőtt valaki belekötne.;-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:27:22

@acel: A társadalom nem így működik. Bűnüldözéssel is elmondhatnád ezt, hogy fölösleges a rendőrség, a lopás ellen úgy tehetünk, hogy nem megyünk el lopni, (ill a tolvajt kirekesszük).

Még mindig nem értem, hogy 1000 éves szolga (jobbágyi) sor, 40 éves kádárista elnyomás után, honnan veszik egyesek, hogy a magyar tud magáról gondoskodni, tud közép és hosszútávon gondoskodni, képes elvonatkoztatni a pillanatnyi konfortjától?

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.01.27. 15:29:40

@TaTa86.: Egy fokkal talán jobb, mint élő adásban zsidózni a Parlamentben, ahogy azt a KDNP vezére tette. Vagy talán ha nem pont katolikus iskolában szembesültem volna életemben először a zsidógyűlölettel, akkor lehet, hogy kihagytam volna ezt a hasonlatot a posztból. Máskülönben írhattam volna vesszőparipát is, de az is fallikus szó.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 15:34:54

@Bastie:

Megmondanád, hogy a "KDNP vezére" mikor zsidózott a Parlamentben elő adásban? Ki? Mikor? Miként?

Köszi.

Véraláfutás 2009.01.27. 15:35:30

Most se időm, se kedvem nem volt átrágni magam a kommenteken.

Én elég gyakran jártam ki Ausztriába, és sok esetben hétvégékre. Az ott élők megszokták a körülményeket és ahhoz igazították a szokásaikat. Nekem is fura volt a vasárnapi pangás, de cserében nyugisak, békések voltak az utcák.
Ráadásul a Kádár érában se voltak nyitva vasárnap az üzletek, szombaton meg csak kora délutánig. Akkor is alkalmazkodtak az emberek...

El vagyunk kényelmesedve.

ui.
A kereskedők sírnak, mert ez őket érinti húsbavágóan. A melós nincs túlfizetve, bemegy, mert különben jön más a helyére... Éljen a munkanélküliség.

Avatar 2009.01.27. 15:38:30

@Geza:
"Vagy neked már eleve semmi se lehet jó, amit keresztény ember tesz vagy javasol? Mert akkor tájékoztatlak, hogy a keresztény emberek mind lélegeznek, ... és a klerikális tudósok be akarták tiltani(!), hogy valakit a lélegzés lehetőségétől megfosszanak!
...
De te ne hagyd magad, állj ki a lélegzetvisszatartási jogodért, és csak azért se vegyél levegőt, és ne csak arra a percre, ami ezen vaskalaposok szerint megengedhető, hanem legalább egy óráig!"

Nem azzal van a baj, amit javasol, hanem amit másokra rá akar erőltetni.
Gondolom viccesnek érzed magad, de talán nem árt tudnod, hogy igenis vannak olyanok, akik nem akarnak lélegezni. Bizony vannak akik eutanáziára vágynak, de egyes helyeken még abba is beleszól az egyház, hogy az ember lekapcsoltathassa-e a gépeket, amik életben tartják. Szóval jól mellélőttél.
Filmajánló: Belső tenger

@acel:
"2007ben 100ezer gyerek születettt kb,
ebbol 44 ezer kersztelkedett katolikusra,"
Katolikusra nem keresztelkedik az ember, hanem megkeresztelik és kész. A csecsemőknek nem sok beleszólási joguk van.

A vasárnapi munkavégzésre visszatérve: Vannak jó páran akik hétvégén keresik meg azt a pénzt amiből a tanulmányaikat és megélhetésüket finanszírozzák főiskola/egyetem alatt.
Ha a vasárnap kötelezően szünnap lesz, ők mit csináljanak?
Vállaljanak éjszakai munkát, aztán majd vasárnap kialusszák magukat?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:38:55

@Bastie:

Vannak ateista zsidógyűlölők, zsidó származású antiszemiták - pl. Marx -, meg olyan katolikusok is, akik nem tudnak megszabadulni a gyűlöletüktől valamilyen csoport irányába. (Meg olyan katolikusok is, akik azt hiszik, hogy a nagyszakállú Isten fent ül a felhők között.) Az egész katolikus egyházat viszont csak akkor lehetne jogosan antiszemitizmus vádjával illetni, ha mondjuk egy pápai enciklika szólna arról, hogy a zsidó vallás elítélendő. A pápai véleménynyilvánítások viszont pont ennek az ellenkezőjéről szólnak. Majd ha a Szabó Ervin könyvtárban járok, ismét kiveszem az enciklikák forrásgyűjteményét, aztán lehet csemegézni.;-)

acel 2009.01.27. 15:39:21

@TaTa86.:
Vagyis igen az államnak kötelessége lenne a kersekedelmi dolgozókat megvédeni az őket kiszipolyozó multiktól, a kisboltost akinek a fő bevétele a hétvégi helyi forgalom azt mitől védi meg ez a törvény a bevételen kívül.

A nagy láncoknál dolgozókat nem ezzel kell megvédeni, hanem magas hétvégi pótlékkal, és a jelenlegi Mtk. betartatásával. Amit senki sem csinál meg.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:39:38

@derelyegrádi szellem:

Ja erről meg szívesen kérnék egy linket például.;-) Elvégre egy olyan pártról beszélünk, aminek még zsidó tagozata is van.:D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:45:02

@Bastie: Na ha valamiben volt választása a szüleidnek az az, hogy katolikus iskolába küldenek vagy világiba. Ők a katkót válaszotották, biztos megvolt az okuk rá, azt tőlük kérdezd.

Az meg érdekelne, hogy mikor zsidózott élő adásban Semjén, valami linket küldjél. Ahogy én tudom, Semjén mostanában elég sokat tett a zsidó-keresztény megbékélésért. Pl: megalapította a zsidó műhelyet vagy mit. Szidta is érte a kuruc rendesen. (Ha a Wiesznénis "zsidózására" célzol, jelzem, hogy azt totálisan félreértetted, abban semmi ártó szándék és rosszindulat nem volt. Sőt...)

Az hogy a katkók mennyit zsidóznak nem tudom. Lehet hogy tényleg sokat. Ezzel kapcsolatban 2 dolgot szeretnék megjegyezni.
- Engem nem érdekel ha valaki zsidózik. Fontosabb dolog is van az országban mint egy jó érdekérvényesítő képességgel rendelkező 1%os kisebbség pátyolgatása.
- A zsidók meg folyton katolikusoznak, meg keresztényeznek, csak őket ezért senki nem szólja meg.

Egyébként az antiszemitizmus totális off ebben a kérdésben. Nem tudom, hogy a szabad vasárnaphoz hogy jön?
Írhattál volna valóban, és akkor én lettem volna olcsó, ha ezért megszóllak. Azt meg még mindig nem értem, hogy a szabad vasárnap felvetése miért vastagbőr?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:45:33

@Avatar:

Egyrészt a gyerekeket a szüleik kereszteltetik meg. Ahogy a gyerekeket a szüleik járatják iskolába. Aztán kamasz/felnőtt korukban majd eldönthetik, hogy folytatják-e az utat, vagy letérnek róla, ilyen egyszerű.
Akik a felsőoktatási tanulmányok mellett vasárnap is dolgozni kényszerülnek, azokat nem még több munkával kell kizsákmányolni - így tanulni sem tudnak jól -, hanem ösztönző, az élet fenntartásához elegendő ösztöndíjakkal kell jutalmazni. Aki pedig rosszul tanul, ergo semmit sem, vagy csak kevés ösztöndíjat kap, az inkább ne végezze el az egyetemet a darab papírért - kidobott pénz úgyis -, hanem menjen el teljes munkaidőre dolgozni.

Véraláfutás 2009.01.27. 15:46:43

@Véraláfutás:

Ha az emlékeim nem csalnak, Ausztriában nincsenek éjjel-nappali nyitvatartó boltok, se benzinkutak.

Ausztriában nemrég enyhítettek, hogy az üzletek, hétköznap este 9-ig nyitva lehetnek. :))

"Európai Unió Statisztikai Hivatala, az Eurostat felmérései szerint Európában jelenleg Magyarországon dolgoznak a legtöbben vasárnaponként."

"A norvégoknál például kizárólag a száz négyzetméternél kisebb élelmiszerboltok, s a százötven négyzetméter alatti benzinkutak lehetnek nyitva vasárnap."

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:50:15

"„Gyurcsány Ferenc és a magyarul beszélő kormánya ezentúl nem ejtheti ki a haza szót a Parlamentben”."

Ebben hol van az a szó, hogy zsidó? Semjén itt egyértelműen arra gondolt, hogy a kormány nem méltó arra, hogy magyarnak vagy hazafinak nevezzük őket, maximum csak magyarul beszélnek. Ezt sokféleképpen lehet kritizálni - szerintem olcsó retorikai fogás -, de antiszemitizmust csak az lát benne, akinek erre van kihegyezve a füle. De hát ugye meg lett már mondva, az is antiszemita, aki kritizálja Izraelt. Adott esetben egy holokauszt-túlélő is.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 15:51:24

@Mj:

Én nem tudok linked küldeni mert nem tudom hogy kell. De valaki majd segít.

A történet fejből:

2006.-ban Deutsch Tamás tiltakozott a Van egy ember, van egy ország,.. Gyurcsány plakát ellen, mert őt a Ein volk, ein reich, ein führerre emlékeztette (nincs igaza, de az ilyen ügyben hiszterikus MSZP-vel szembe én is felhoztam vola), erre az egyik V. kerületi képviselő valamilyen Tibor ha jól emlékszem, Deutsch Tamást a Fidesz kettes számú díszzsidójának nevezte. (ki lehet a No.1 kérdezhetnénk ettől a jó MSZPéstől)

A kitört botrányban Hiller (akkori pártelnök azzal védte az MSZP-s zsidózót, hogy ő nem lehet antiszemita, mert ő maga is zsidó.

Mert ugye az MSZP-ben - ezek szerint - nyilvántartják, mégpedig pártelnöki szintem, a tagok származázás. Mint az SZDSZ-ben ahol a Beszélőbel beszélte meg Révész Sándor Bauer Tamással hogy Kuncze azért lett párt vezetője, mert az ő szülei nem volt kommunisták, és ő maga nem zsidó. És ezt ki is nyomtatták.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:51:34

@acel: Nem értem, hogy jön ez ide. Nyilván nem lesz Magyarország mennyország ha megszavazzák a javaslatot.
Sőt én még azt is megkockáztatom, hogy jelenleg nem ez az ország legnagyobb problémája.
De ettől még a felvetés jogos, és semmiképpen nem vastagbőr.

@Bastie: Én még mindig nem látom a zsidózást.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 15:52:42

@Bastie:

Én nem találtam ott semmit amiben zsidóztak volna, ha segítenél megköszönném. Különösen arra lennék kiváncsi, hoyg mi hangzott el.

Köszi.

szamócaábris (törölt) 2009.01.27. 15:53:18

hatekonyabban müködne a kereskedelem, hiszen ami kell azt ugy is megveszed, ami meg nem kell azert vasarnap sem mesz el.

en azt nem ertem, hogy ha ez mindenhol müködik, akkor nalunk miert nem ? csak!

valami hülye viszza fele halad az autopalyan?

Egy ? mindegyik!

Avatar 2009.01.27. 15:56:41

@Mj: Rendkívüli a bölcsességed, de a normális ösztöndíj rendszert a vasárnapi szünnaptól teljesen függetlenül kellene megoldani.
Viszont itt a vasárnapi kötelező szünnap ceteris paribus került elő. Jelenleg még a jó tanuló sem tud megélni az ösztöndíjból, szóval akinek nincs pénzes családi háttere annak marad az iskola melletti munkavállalás.
Azt meg majd mindenki eldönti magának, hogy megéri-e neki így a papír, vagy sem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:00:11

@Bastie: „Gyurcsány Ferenc és a magyarul beszélő kormánya ezentúl nem ejtheti ki a haza szót a Parlamentben”.

Jaaa, hogy ez zsidózás? Nem lehet, hogy valakik már megint paranoiásak, üldözési mániában szenvednek?
Ez betegség, kezeltetni kell!

Geza 2009.01.27. 16:02:20

@Avatar:
"Bizony vannak akik eutanáziára vágynak, de egyes helyeken még abba is beleszól az egyház, hogy az ember lekapcsoltathassa-e a gépeket, amik életben tartják."
Miért, te most nem épp ugyanúgy beleszólsz, csak a másik irányba? Illetve hát pont ugyanúgy csak véleményed van a témában, mint ahogy az egyházaknak is, és pont ugyanúgy a szerinted helyesnek tartott érvekkel támasztod alá, mint ők, miszerint 'szerinted ez így és így lenne helyes'.
Ha ez neked szabad, akkor egy egyháznak miért ne lenne az?

"Szóval jól mellélőttél."
Erről nem vagyok meggyőződve. Mindazonáltal ne téveszd szem elől, hogy a kdnp csak szavazásra javasol, nem kötelez. A javaslatot a képviselők szavazzák meg vagy vetik el, akik (elvileg) az embereket képviselik, felekezettől függetlenül, tehát az egyház senkit sem kényszerít, mert a szekuláris berendezés miatt erre módja se lenne.

Az meg azért engedtessék meg, hogy mint keresztény az eutanázia és az abortusz ellen legyek és ezen véleményemnek hangot is adjak, ez ügyben (a demokrácia szabályain belül) javaslatokkal is éljek, valamint hogy egyéb keresztények is így tegyenek. Na, kb. ez a javaslat háttere, és így nem értem, hogy az egyet nem értésen, a más véleményen kívül kinek mi baja van ezzel.

Az oké, hogy szerinted a vasárnapi szünetnek több kára lenne mint haszna, ez a véleményed, de akkor vagy amellett érvelj, hogy miért lenne több kára, vagy amellett, hogy miért lenne kevesebb haszna, de ne a javaslat előterjesztőjére tett feltételezéseidet ragozd. Már persze ha érdemi vitát akarsz a témában, és nem csak egy lapos fikázást.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 16:02:42

@Mj:

Az, mint ők maguk.

Bastie-re még várok egy kicsit, aztán lehet, hogy levetkőzöm a kultúráltabb énemet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:02:49

@Avatar:

Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mennyiben teszi lehetővé a rendszer az ember minden szempontból romboló hatású önkizsákmányolását. Én például 37 ezret kapok havonta 25 elvégzett tanegységért, 4,87-es átlagra, és még nem kell dolgoznom mellette. (Majd tavasztól.) A felsőoktatás szétverése meg tényleg önmagában is elég nagy téma, amiről százoldalakat lehetne vitatkozni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:05:15

@Geza:

Általános hozzáállás, hogy mindenkinek lehet véleménye, csak az egyháznak nem.:-/ Vagy ha igen, az egyszersmind azonnal kötelező érvényű lesz szerintük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:05:56

@derelyegrádi szellem:

Szerintem az általam idézett szövegre gondolt, mert ez jött ki a posztban található linkre.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.01.27. 16:09:12

@TaTa86.: Ez most már tényleg iszonyatosan off, de rajta, hogyan értelmezed a "magyarul beszélő kormánya" kijelentést. Most már érdekelne. A személyeskedést nem viszonoznám.

Noch einmal: A poszt arról szól, hogy kezd nevetségessé válni, hogy a KDNP mindenből azt a következtetést vonja le, hogy ha az üzletek vasárnap nem nyithatnának ki, milyen jó lesz neked.

Olyan kérdésben akar helyetted dönteni, amiben neked is meglenne a választási lehetőséged.

acel 2009.01.27. 16:14:44

@Mj:
"Általános hozzáállás, hogy mindenkinek lehet véleménye, csak az egyháznak nem.:-/ Vagy ha igen, az egyszersmind azonnal kötelező érvényű lesz szerintük."
A katolikus egyház szent, és a pápa személyesíti meg. Tehát amit ő mond az szent, magától istentől valo, és megmásíthatatlan. Ugyanígy a papjai szavai is szentek, csak nem annyira kötelző érvényűek.
Aki a szent szónak nem engedelmeskedik, az egzházi törvényt szeg. Ezért van az hogy a kat egyháznak nem lehet véleménye csak kijelentései vannak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:22:09

@Bastie: "magyarul beszélő kormánya"

Nos: Mint tudvalevő Gyurcsány & co 90 előtt kérdés nélkül kiszolgálta Moszkva érdekeit. Most 90 után pedig ugyanúgy kérdés nélkül kiszolgálja a multinacionális (ha ebbe is zsidózást fogsz belelátni, akkor csúnyán fogok nézni) tőke érdekeit. Mindkét esetben a nemzet rovására. Az szdsz ebben nagyon is partnernek mutatkozott/mutatkozik.
Nekem ez ezt jelenti.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 16:25:00

@Bastie:

Ez volt szerinted a zsidózás?

Te a "magyarul beszélő kormánya" kijelentés úgy értelmezed, hogy lezsidózta őket a KDNP vezére?

Tahát, aki magyarul beszél és kormánytag, de mondjuk szerintem/vagy a KDNP-és szerint nem a magyar összérdekekért cselekszik, hanem ellene, az a "zsidó"?

Tehát mondjuk nincs magyarul beszélő zsidó származású ember, aki a magyarságért (amibe beletartoznak ám a magyar származású, magukat magyarnak tartó zsidók, svábok, örmények, szlovákok, stb.) cselekszik, érez.

Teller Ede? Fuchs? Radnóti? Kiss József? Szomori? Szerb Antal?

Nem tudom másnak e tájék mit jelent,
Nekem szülőhazám e lángoktól ölelt kis ország..

te idióta!

És amit írtál az nagyon durva antiszemitizmus, mégpedig a legrosszabb fajtájából, plusz még az atiszemitizmus hamis vádja is.

Nyugodtam moderáld ki, leszarom. Meg téged is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:32:34

@Bastie:

Nincs mindenkinek választási lehetősége. Ráadásul az ország érdekeivel egyezik az, hogy ha még te is választod, hogy tönkremész a családoddal együtt esetleg, akkor ezt nem szorgalmazza. Persze akinek elsősorban csak önmaga rövidtávú érdeke számít, a közösség hosszútávú, az egyénre is hosszútávon pozitívan kiható érdeke pedig abszolút sokadlagos, az megérteni sem fogja, hogy miről beszélek.

more 2009.01.27. 16:34:32

szellem, szellem......tudjuk, te szoltal, h le fog hamlani a kulturmaz....jol sikerult:))))

de most oszinten, ugy vagy ezen felhaborodva, mintha meg sose hallottad volna ezt a retorikat...tudod, mar a zs-vel kezdodo szavak hasznalata is gyanus egyeseknek

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 16:34:54

@zero:

te zero!

Ki a g..i ez a Bastie? Honnan szerezted ezt a figurát?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:35:38

@acel:

Könyörgök, az egyház is írta már felül önmagát, és az egyházon is belül vannak nézeteltérések - akár az első gárdistaavatás zászlószentelésére gondolok, akár a régebbi ellenpápákra -, mert emberek alkotják a szervezetét.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:36:38

@Bastie: Még azt szeretném hozzátenni, hogy az antiszemitizmus vádja a holokauszt miatt súlyos vád. Lényegében azt jelenti, hogy látens tömeggyilkos vagy.
Ha nem így lenne, akkor simán véleménynyilvánítás szabadságába esne. Ahogy a katkókat vagy a szcientológusokat is lehet zsigerből utálni. Nem fognak érte kinézni a szalonokból. (Ld Tóta W. Árpád)

Viszont a katolikus egyházról elmondható, hogy nem vett részt a holokausztban, sőt rengetegen, az ellenszenvük ellenére is, életük kockáztatásával is zsidókat mentettek. Ugyanez vonatkozik a többik keresztény felekezetre.

Horizont 2009.01.27. 16:37:15

Akkor most a KDNP kérésére vasárnap bezár minden és beülünk a templomba misére és előtte, utána nagyon, de nagyon szeretjük egymást a családban! Szánalmas erőlködés. Nem azért van válságban a családi szeretet (ahol válságban van) mert vasárnap nyitva vannak a boltok!
Mellesleg a KDNP Semjénnel az élen példát mutathatna mindenben!
Csak én nem látom?
Ők is bort isznak és vizet prédikálnak!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:38:16

@derelyegrádi szellem:

Nem voltál ott a Hírmaxtól átvett vonat-makettes álhír vitájánál?:) Na, Bastie onnan lett leigazolva, miután súlyos következményeket helyezett kilátásba azért, mert ellopták a cikkét. (Mivel a cikket ő írta, Zero pedig átvette.) Bocs, Bastie, ha pontatlanul fogalmaztam volna.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:40:53

@Horizont:

Mint ahogy előttem már mások is elmondták, ennek elsősorban nem misére toborzó jellegű üzenete van, hanem szociális, pszichológiai és gazdasági érdek, hogy ne hajtsák túl magukat az emberek, ugyanakkor rászokjanak arra pl., hogy előre gondolkodva, a hetet megtervezve kell bevásárolni, gondoskodni magunkról.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.27. 16:42:24

@Horizont:

Nem tudom, szerintem jó ötlet, hogy ne az legyen sokaknak a családi program, hogy elmennek a tescoba. Persze, otthon nem vezethetik be a kötelező családi összeborulást, de mégis...talán valami elindulna..nyugodtabbak lennének az emberek...én így látom.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:44:49

@Bastie: Na még egy bónusz érv, inkább csak gonoszkodás képpen:
Ha valaki kiáll a nemzetközi munkásünnepen, és Internacionálét énekel, az ne csodálkozzon, ha utána egyesek megkérdőjelezik nemzeti identitásukat.

Avatar 2009.01.27. 16:50:35

@Geza: @Mj:
Nem az a bajom, hogy az egyház, vagy bárki véleményt nyilvánít. Sőt azzal sincs bajom, ha a katolikusok követik az egyház tanításait (bár ők is eléggé válogatnak, mit kövessenek belőle...)
Nekem azzal van bajom, ha beindul a Tiltsák Bea mozgalom, és olyan törvényeket hoznak, amit bizonyára a jószándék indukál, de olyan dolgokban akadályoz engem és másokat, amivel senkinek nem ártunk (esetleg csak magunknak az önkizsákmányolással de még az eutanáziával is). Akkor meg mi a rákért legyen tilos?
Had döntsem el mi a jó nekem, ne akarjon megvédeni magamtól, amíg másnak nem ártok! Cserébe nem fogom hibáztatni akkor sem ha utólag belátom neki lett volna igaza!

A keresztény ember nem akar vasárnap dolgozni. OK, ne tegye, ne vállaljon olyan munkát, legyen a családjával vasárnap!
De ha én csak úgy vagyok képes biztosítani a magam vagy családom megélhetését, ha vasárnap is dolgozok, akkor mi van? Dögöljek meg, le vagyok szarva?

Az egyház észrevehetné, hogy az emberek többsége szarik az ő tanítására, hogy ne dolgozz vasárnap (mellesleg eredetileg nem szombatról volt szó a tízparancsolatban?). Talán győzze meg az embereket, hogy nekik az milyen jó lesz, ha vasárnap nem dolgoznak (ezzel elkerülik a pokolra jutást), ne pedig törvényt akarjon keresztülnyomni!

MJ: Gratulálok a tanulmányi eredményedhez, de havi 37000 Ft-ból se nagyon lehet megélni, de tegyük fel, hogy ez pont elég diákhitellel együtt. Tehát a szegény sorból jövő gyerek ne tanuljon, ha nem tud legalább 4,87-es átlagot elérni?
És mi van, ha becsúszik egy 4.0-s félév amire már mondjuk csak 20000 Ft az ösztöndíj? Hagyja ott az egyetemet mondjuk 4 félév után mert kiderült, hogy "hülye" hozzá? Vagy honnan pótolja ki?
Kérjen állami segélyt ? Miért nem jobb az ha megmarad a lehetőségük a diákoknak, hogy hétvégi munkával pénzhez jussanak?
Az legalább öngondoskodás, amit az országban sokaknak meg kellene tanulni...

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 16:50:39

@Mj:

Nem nem voltam ott. De ha már bastie ennyire érzékeny a jogokra, akkor majd nyilván nem nehezményezi, ha megküldöm a Semjénnek ezt a tőle származó idézetet:

"Egy fokkal talán jobb, mint élő adásban zsidózni a Parlamentben, ahogy azt a KDNP vezére tette."

A fentiek miatt azt gondolom azon sem ütközik meg, ha ott is súlyos jogkövetkezményeket helyeznek majd kilátásba.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.01.27. 16:52:50

@Mj: "az emberek, ugyanakkor rászokjanak arra pl., hogy előre gondolkodva, a hetet megtervezve kell bevásárolni, gondoskodni magunkról."

Azzal tökéletesen egyetértek, hogy az előre gondolkodást és tervezést erősíteni kell a társadalomban. A módszereken lehet vitatkozni, de nagy szükség van rá.

A poszt viszont egy kicsit másról szólt.

Horizont 2009.01.27. 17:00:08

@Mj: @laspalmas: komolyan azt gondoljátok, hogy aki normálisan családközpontú csak akkor csinál "családi napot szeretetteljesen" ha zárva lesznek a plázák, multik?
Ha valaki " olyan" annak mindegy zárva van-e vagy nem! Vagy azt hiszitek ha zárva lesz a Tesco akkor nem oda viszi a családját hanem az állatkertbe, vagy társasjátékozni fog otthon?
Akkor én most pesszimista vagyok és másképp látom!!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 17:02:05

@Avatar: "ha beindul a Tiltsák Bea mozgalom"
Ehhez nincs ereje az egyháznak. Mondom, nem 1938, de főleg nem 1635 van. Kb tényleg az eutanázia tiltása az egyetlen létezik. Ezzel én sem értek egyet, de ez nem érint annyi embert, hogy komolyan kéne ezzel foglalkozni. (Tehát úgy is mondhatnám, hogy demagógia.)

"Had döntsem el mi a jó nekem, ne akarjon megvédeni magamtól, amíg másnak nem ártok! "
Mivel mostanra képtelenség kivonulni a társadalomból, ezért amit te csinálsz, az mindenképpen hatással van az én életemre is, és viszont. Tehát ez az érv kiesett. Ha elmész a Szaharába a busmanokkal élni, azzal valóban engem egyáltalán nem korlátozol.
Mellesleg nem arról van szó, hogy neked megmondja akárki, hogy mit csinálj, hanem mindenkinek. Szvsz az átlagprolinak meg is kell mondani, mert önállóan nem jön rá. (Ezt gondolatot akkor fogom feladni, amikor a Provident érdeklődés hiányában csődbe megy.)

"De ha én csak úgy vagyok képes biztosítani a magam vagy családom megélhetését, ha vasárnap is dolgozok, akkor mi van? Dögöljek meg, le vagyok szarva?"
Őszintén: Megdöglenél te és a családod, ha vasárnap nem dolgoznál?

acel 2009.01.27. 17:10:27

@Mj:
Az hogy a kat egyház szava szent már az alapfokú talpalón tanítják, gondolom erről hiányoztál.
A nem szent egyházaknál nincs így persze.

Amúgy a papoknak is szabad vasárnapot! Jogot hogy együtt lehessenek a családjukjal a szent napon!

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 17:15:47

@Bastie:

"A poszt viszont egy kicsit másról szólt."

Lásd: a KDNP vezérének zsidózásáról.

Másról nemigen, mert hogy egy keresztény párt azt szeretné, hogy a vasárnap az keresztény vasárnap legyen, a világ legtermésztesebb dolga. Mint ahogy az is, hogy nyilván a Kadima vagy Shasz Izraelben az tűzi zászlajára, hogy a sabbat legyen sabbat. Szerinted ez meglepne valakit? Ugye nem.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ezekkel a törekvésekkel mindenki/bárki köteles azonosulni. Ezért vannak a választások. Mi ebben a kirívó, meglepő, bármi?

Persze csak azon kívül, hogy a KDNP vezére egyenes adásban zsidózik, legalábbis a te már megkommentelt olvasatodban.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 17:31:44

@acel:

Meg azt is, hogy a kat. papoknál cölibátus van, következésképpen nincs családjuk (mármit feleségük és gyerekeik).

Te meg erről a részről maradtál le az alapfokú talpalón?

gordu 2009.01.27. 17:37:26

Azért megnyugtató, hogy a maszop/szdsz után a világ legsötétebb hülyéi (kdnp) benne lesznek az új kormányban.

Van alternatíva, tessék szavazni.

A zsidógyőlölő, de a zsidó Jézust imádó egyház pártja megmondja, hogy ki mikor dolgozzon, mikor menjen bevásárolni, és mikor legyen a családjával akkor is, ha nincs.

Lesz itt még lejjebb, feleim.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 17:48:26

@gordu: "Lesz itt még lejjebb, feleim. "
Neked nem, te már a legalján vagy.

Néha azért már tényleg sajnálom a KDNPt. Rendben szánalmasak, vannak hülye dolgaik, politikában életképtelenek, de hogy miért antiszemitázza őket mindenki?

(A válasz valójában egyszerű:
-Ki volt az antiszemita a 30as években?
-Aki gyűlölte a zsidókat.
-És ki antiszemita most?
-Akit a zsidók gyűlölnek.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 17:50:39

@Avatar:

"Nekem azzal van bajom, ha beindul a Tiltsák Bea mozgalom,"

Ez nem beindul, maximum folytatódik, mert korábban is így volt, pedig akkor még kevésbé jutottak szóhoz a kereszténységet képviselő pártok. (Gyakorlatilag semennyire.)

"és olyan törvényeket hoznak, amit bizonyára a jószándék indukál, de olyan dolgokban akadályoz engem és másokat, amivel senkinek nem ártunk (esetleg csak magunknak az önkizsákmányolással de még az eutanáziával is). Akkor meg mi a rákért legyen tilos?"

De, az egész ország issza a levét, hogy az emberek olyan helyzetbe kerültek, hogy muszáj vasárnap is dolgozniuk pár ezresért többet ahelyett, hogy pihennének.

"Had döntsem el mi a jó nekem, ne akarjon megvédeni magamtól, amíg másnak nem ártok!"

Még egyszer mondom, az egész országnak ártasz, ha kizsigereled magad, mert sokkal többet kell rád költeni, ha beteges leszel, és a gyerekeidre is, ha emiatt hullik szét a családod. Tudnék élő példákat mondani.

"Cserébe nem fogom hibáztatni akkor sem ha utólag belátom neki lett volna igaza!"

Ez most teljesen mellékes.

"A keresztény ember nem akar vasárnap dolgozni. OK, ne tegye, ne vállaljon olyan munkát, legyen a családjával vasárnap!
De ha én csak úgy vagyok képes biztosítani a magam vagy családom megélhetését, ha vasárnap is dolgozok, akkor mi van? Dögöljek meg, le vagyok szarva?"

Ezt mondom. Itt nemcsak a keresztény emberről van szó, hanem arról, hogy az emberek saját magukat zsigerelik ki, mert még heti kétezer forintról sem tudnak lemondani. Aztán majd ezeknek az összegeknek a többszörösét költik rájuk, amikor belebetegszenek a túlhajtásba. Önmagában tehát én is kevésnek tartom a vasárnapi munkaszüneti napot - vicces, a menetrendeken még most is azonos kategóriák -, ehhez nyilvánvalóan tartós életszínvonal-növekedést is kellene produkálni, hogy ne szoruljanak rá az emberek, mint annak idején a GMK-zásra.

"Az egyház észrevehetné, hogy az emberek többsége szarik az ő tanítására, hogy ne dolgozz vasárnap (mellesleg eredetileg nem szombatról volt szó a tízparancsolatban?)."

A Tízparancsolatban az Úr napját kell megszentelni. Egyébként pedig az emberek egymás halálára is szarnak, most ez érv?

"Talán győzze meg az embereket, hogy nekik az milyen jó lesz, ha vasárnap nem dolgoznak (ezzel elkerülik a pokolra jutást), ne pedig törvényt akarjon keresztülnyomni!"

Ha úgyis szarnak rá, hogy győzi meg őket? (Itt egyébként sem a Pokolra jutásról van szó, hanem arról, hogy lehetőleg ne tegyük már tönkre magunkat.) Maximum párral több ember fog felfigyelni egy újabb Városmisszióra addig, amíg tart, aztán meg megy tovább az élet, és leszarják.

"MJ: Gratulálok a tanulmányi eredményedhez, de havi 37000 Ft-ból se nagyon lehet megélni, de tegyük fel, hogy ez pont elég diákhitellel együtt."

Képzeld, még diákhitelt sem vettem föl, mondjuk gyakorlatilag csak kajára, könyvtárra, utazásra meg a rezsi rám vonatkozó részére költök, és nem megyek hétvégén plázázni meg ruhát/cipőt venni. Vagy ha muszáj mondjuk télikabátot venni, mert az előző hatéves már az anyagnál szakad, megveszem 2500-ért a teljesen szolidat, igen, a madarasban.

"Tehát a szegény sorból jövő gyerek ne tanuljon, ha nem tud legalább 4,87-es átlagot elérni?"

Éppen ellenkezőleg. A szegény sorból jövő gyereknek kell legelsőként feltörni, ha okos. Ezt pedig busás ösztöndíjjal kell támogatni, amiből félre tud rakni egy rosszabb félévre is. De ahhoz, hogy jól tanuljon az kell, hogy hétvégén tudjon például könyvtárazni, dolgozatokat írni, és nem az, hogy a munka miatt még az alapvető szakirodalmat se tudja elolvasni. Ami végül ahhoz vezet, hogy egyre rosszabb lesz az átlaga, egyre többet halaszt, aztán költségtérítéses is lesz, és csak egyre többet dolgozik.

"És mi van, ha becsúszik egy 4.0-s félév amire már mondjuk csak 20000 Ft az ösztöndíj?"

Egy ilyen alacsony ösztöndíj azért csúszhat be, mert tömegképzés van, így rengeteg gyengébbet is ösztöndíjjal kell ellátni, akiket már föl se kellett volna venni. Példát lehet venni a románokról, ők most jöttek rá, hogy rengeteg pénzt kell önteni a felsőoktatásba ahhoz, hogy megmaradjon a szellemi tőkéjük, és ez nem a tömegképzés meg a büfészakok útja.

"Hagyja ott az egyetemet mondjuk 4 félév után mert kiderült, hogy "hülye" hozzá?"

Igen, minél gyorsabban! Például ha már másodszorra nem sikerül az első szigorlat. (Ehhez mondjuk az kéne, hogy a bolognai rendszerben ne tűnjenek el a szigorlatok.)

"Vagy honnan pótolja ki?
Kérjen állami segélyt ? Miért nem jobb az ha megmarad a lehetőségük a diákoknak, hogy hétvégi munkával pénzhez jussanak?"

Ezeket már megválaszoltam föntebb. Egy hallgatónak meg kellene tudnia élni abból, ha jól tanul. Aki pedig nem tanul jól, és ez tartós helyzetté válik - tehát elfogy az ösztöndíjból felhalmozott tartalék -, az meg menjen minél gyorsabban dolgozni - ehhez az is kéne, hogy ne csak papír alapján foglalkoztassanak -, és hagyja ott az egyetemet, ami úgyse menne neki, és aminek a papírjával úgysem őt, hanem a nála okosabb évfolyamtársát vennék fel.

"Az legalább öngondoskodás, amit az országban sokaknak meg kellene tanulni..."

Az is öngondoskodás, hogy ha jól és sokat tanulok, meg tudok belőle élni, utána pedig el tudok helyezkedni, mert jól és sokat tanultam.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 17:53:34

@Horizont:

Senki nem hiszi ezt. Én azt hiszem, hogy azért vagyunk rosszabb egészségi állapotúak és kisebb várható élettartamúak a régió átlagánál, mert még akkor is dolgoznunk kell, amikor ez már mindennek a rovására megy.

acel 2009.01.27. 17:53:45

@derelyegrádi szellem:
Nem maradtam le, csak ironikus próbáltam lenni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 17:56:40

@acel:

Nem az egyház szavának szentségét tagadtam - bár ez nem a hét szentség része, ahogy a szentelmények sem -, hanem azt, hogy az egyház bármire is kötelezhetné híveit. Mondom, nem visznek oda bilincsben a misére, ha késnék öt percet.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 17:57:25

@acel:

Akkor bocs, de nekem "nem jött át".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 17:58:14

@gordu:

Na jó, ez az a szint szerintem, ahonnan már nincsen lejjebb.

more 2009.01.27. 18:01:39

@gordu: igen, es anyuka helyett orban meg semjen fog meset mondani a gyerekeinknek....(ja bocs, az nem divat...marmint a gyerek, nem akartam tul konzinak/nacinak tunni)

a helyzet az, h ha nektek ez a nincs lejjebb kategoria, akkor meg kb 1000 evig hagyjatok szivatni a vereteket/penzeteket/agyatokat a faszagyerekekkel, mert aaaaaz apam, az szint ami most megy

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 18:10:49

Na jó, most jött el a perc, hogy meguntam, és megyek Szűcs Jenőt jegyzetelni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 18:21:38

"Az legalább öngondoskodás, amit az országban sokaknak meg kellene tanulni..."

Ezen amúgy senki nem vitatkozik. Legfeljebb a módszeren. Amit leginkább egy szakállas viccel lehet jól kifejezni:

A cigány úszni tanítja a gyereket. Kiviszi a tóhoz, majd beledobja a mély vízbe.
Ússzá' b@zmeg! Ússzá' b@zmeg!
Na b@zmeg...

gordu 2009.01.27. 19:50:22

@more:
Hát hogy ki "szivatta" 1000 évig a "vereteket/penzeteket/agyatokat a faszagyerekekkel", arról gyanítom, pont ellentétes a véleményünk, csak az enyém szerint az 1000 évet majdnem szó szerint is lehet érteni.
:)
Na jó, ez persze túlzás.

Csak hogy összezavarjalak: van gyerekem, nem vagyok maszop-szavazó, konzervatívnak tartom magam, és nem a keresztény vallást utálom, hanem a nevében hazudozókat, és nem hiszem, hogy a hülyéknél jobbak a méghülyébbek (Semjén), csak mert az a "másik oldal".

Látom, külföldről írsz, megkérdezhetem, hogy melyik országból aggódsz a véreidért éppen?

freiherr 2009.01.27. 19:55:54

felháborító ez a posztbolsi bárdolatlanság, ez a teljes sötétség, ami rögtön fehérterrort és keresztény kurzust vinnyant, ha valaki mondjuk fölveti, hogy kéne egy kis nyugi hétvégén. Igen, ahogy az előttem szólók mondják, a német nyelvterületen bizony magától értetődő a hetedik nap megszentelése. ez nem keresztény fundamentalizmus, hanem egyszerű biológia: kb így vagyunk programozva, az ószövetségi biblia nem véletlenül utal arra hogy még a Jóisten is belefáradt a hetedik napon.

(S bizony mi kulturálisan a német nyelvterülethez és a nyugati kultúrkörhöz kötődünk; hiába erőltetik ránk az orosz kultúrát és a neoavantgárd ósdi, poros újraböfögését (lásd a színházak vagy a frissen fordított külföldi kortárs irodalom kínálatát) a mai napig egyes, különös nosztalgiát érző értelmiségi csoportok.)

nem beszélve arról, hogy micsoda cinizmus a keresztény párt kicsinységén élcelődni. Ebben az országban a totális szovjet megszállás és a berendezkedő, véres diktatúra ellenére a konzervatív, polgári berendezkedést programként kitűző pártokra szavazott a lakosság mintegy 70 százaléka a koalíciós időszakban. A nép ezeréves, mély keresztény lelkületét csak a 40 évnyi bolsevik agymosás tudta megtörni úgy, hogy - az 56-osokkal együtt- több száz, talán több mint 1000 embert a börtönökben meggyilkoltak, 200 ezer magyart elüldöztek (a hirtelen megnyitott határon menekülő ember nem "disszidál"), az iskolákban generációkon keresztül betiltották a vallásoktatást és ateista, vulgármaterialista szemléletben neveltek.

S mindettől eltekintve: hogy merészeli bárki, tegyük föl több mint 8 elemivel azt szorgalmazni, hogy a boltokban a korai kapitalizmust megszégyenítő módon kilátástalan, 10-12 órányi kulimunkára kényszerített emberek hétvégén is dolgozzanak? ugyan, senki ne mondja nekem hogy nem beszélgetett még az érdekképviseleti szervről még csak nem is hallott, magfélemlített kulimunkásokkal, akik boldogan töltenék otthon a hétvégét, csakhogy betegesen rettegnek állásuk elvesztésétől.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.01.27. 20:01:15

@derelyegrádi szellem: Alapvetően puszta rosszindulatból írt kommentekre nem szoktam válaszolni, de Radnótit nem hagyhatom így megbecsteleníteni, két durva hibával írtad le két sorát.

Ha már idézel, akkor azt pontosan tedd:

"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa."

Avatar 2009.01.27. 22:22:30

@Mj:
"az egész ország issza a levét, hogy az emberek olyan helyzetbe kerültek, hogy muszáj vasárnap is dolgozniuk pár ezresért többet ahelyett, hogy pihennének."

Nem tudom mitől pihenné ki magát kevésbé az, akinek mondjuk kedd-szerda szabad, mint akinek a szombat-vasárnap...
De azt hiszem kicsit túlvitatkoztuk ezt az egészségmegőrzős jótakaroknektek témát...
Nézd már meg hogy mi van a jelenleg hatályos munka törvénykönyvében! Benne van, hogy mennyi pihenőnapot kell kiadni, hogyan, sőt még a vasárnap is ott virít a törvényben.

"A szegény sorból jövő gyereknek kell legelsőként feltörni, ha okos. Ezt pedig busás ösztöndíjjal kell támogatni, amiből félre tud rakni egy rosszabb félévre is."
De mivel nem ilyen az ösztöndíj rendszer, és a vasárnapi munka tilalmától sem válna ilyenné, ezért mindaz amit leírtál szép és jó, de nem a jelen helyzetre vonatkozik.

"Ezeket már megválaszoltam föntebb."
Pont hogy nem válaszoltad meg, hanem leírtad, hogy Meseországban milyen jó lenne minden... Csak éppen a magyar diáknak Magyarországon a mostani ösztöndíjrendszer mellett kellene megoldani a problémát.

@freiherr:
"nem beszélve arról, hogy micsoda cinizmus a keresztény párt kicsinységén élcelődni. Ebben az országban a totális szovjet megszállás és a berendezkedő, véres diktatúra ellenére a konzervatív, polgári berendezkedést programként kitűző pártokra szavazott a lakosság mintegy 70 százaléka a koalíciós időszakban. A nép ezeréves, mély keresztény lelkületét csak a 40 évnyi bolsevik agymosás tudta megtörni úgy, hogy - az 56-osokkal együtt- több száz, talán több mint 1000 embert a börtönökben meggyilkoltak, 200 ezer magyart elüldöztek (a hirtelen megnyitott határon menekülő ember nem "disszidál"), az iskolákban generációkon keresztül betiltották a vallásoktatást és ateista, vulgármaterialista szemléletben neveltek."

Hmm... akkor idézzük fel azt is, hogy hogyan sikerült azt a bizonyos keresztény lelkületet megalapozni!
Hát úgy hogy külföldi (pápai) seregek segítségével az ország élére került egy olyan ember, aki minden lehetséges riválisát, még saját családjának tagjait is kiirtotta, majd bevezetett egy a nép számára teljesen idegen vallást, és törvényben kötelezte az embereket a heti agymosás látogatására.
Az eredeti vallásukhoz ragaszkodó pogányok felkeléseit (Vata, János) a keresztény uralkodók véresen leverték, és évszázadok alatt írmagját is kiirtották a korábbi magyar hitvilágnak. Így sikerült megalapozni az évezredes keresztény hegemóniát.
A rendkívül toleráns és emberséges Könyves Kálmán király már a muzulmánokkal és a zsidókkal is foglalkozott, pl az izmaelitákat (muzulmánokat) disznóhús evésre kötelezte, és megtiltotta, hogy egymás között házasodjanak.

De persze akkoriban ez rendben volt, ez keresztényi viselkedés, így kell szeretni a felebarátodat, csak a komcsikat kell utálni azért mert ugyanezeket a módszereket használták...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 00:17:52

@Avatar:

"Nem tudom mitől pihenné ki magát kevésbé az, akinek mondjuk kedd-szerda szabad, mint akinek a szombat-vasárnap..."

Melyik nap iskolaszünet a gyerekeknek? A kedd-szerda vagy a szombat-vasárnap? Nehéz például úgy együtt lenni a családdal, hogy ők nincsenek otthon. Így például hiába piheni ki máskor a szülő a munkát, nem tud foglalkozni a saját családjával sem. (Ez alapvetően konfliktusgerjesztő, akár váláshoz is vezető folyamat.)

"De azt hiszem kicsit túlvitatkoztuk ezt az egészségmegőrzős jótakaroknektek témát...
Nézd már meg hogy mi van a jelenleg hatályos munka törvénykönyvében! Benne van, hogy mennyi pihenőnapot kell kiadni, hogyan, sőt még a vasárnap is ott virít a törvényben."

És szerinted ezt betartják?

"De mivel nem ilyen az ösztöndíj rendszer, és a vasárnapi munka tilalmától sem válna ilyenné, ezért mindaz amit leírtál szép és jó, de nem a jelen helyzetre vonatkozik."

Azért írtam azt, hogy természetesen nem egyedi intézkedésekre lenne szükség.

"Pont hogy nem válaszoltad meg, hanem leírtad, hogy Meseországban milyen jó lenne minden... Csak éppen a magyar diáknak Magyarországon a mostani ösztöndíjrendszer mellett kellene megoldani a problémát."

Akkor csak egyre rosszabb lesz a helyzet. Vagy színvonalas és nem tömegképzésen alapuló felsőoktatást csinálunk megfelelő ösztöndíjakkal, vagy fokozatosan lehúzhatjuk a rolót. Lehet választani.

"Hát úgy hogy külföldi (pápai) seregek segítségével"

Ez egyáltalán nem igaz, igazolhatóan egyetlen fő pápai katona sem tartózkodott ugyanis Magyarország területén. Ha Istvánra gondolsz, még az apja érte el, hogy Koppány területe katonailag el legyen szigetelve az ország délnyugati részén, "Somogyországban". Friss házasként nyilvánvalóan jöttek a lovagok Gizella udvartartásával együtt, ha viszont István nem katonai zseni, nem sokat ér a lovagjaival. Szent István ugyanis egyetlen hadjáratot sem veszített el, még 1031-ben, Konrád német-római császárral szemben sem, pedig neki aztán volt egy pár nehézpáncélosa.

"az ország élére került egy olyan ember, aki minden lehetséges riválisát, még saját családjának tagjait is kiirtotta,"

Az Árpád-ház uralkodása alatt sem a senioratus, sem a primogenitura nem volt uralkodó öröklési rend. Egyetlen elv számított: az erősebb kutya b*szott, ahogy például az Oszmán-dinasztiánál is. Ehhez képest Gyulát csak simán elfogta, a fiait nem bántotta, az ellene lázadó, életére törő Vazult csak uralkodásra alkalmatlanná tette, Ajtony pedig csatában esett el. Egyedül Koppány volt az, akit fogságba ejtve kivégeztetett, majd területének három határvárosára és üzenetül Erdélybe küldte a testrészeit. Hangsúlyozom, a kor által teljesen elfogadott módon.

"majd bevezetett egy a nép számára teljesen idegen vallást, és törvényben kötelezte az embereket a heti agymosás látogatására."

A nép számára egyáltalán nem volt idegen a keresztény vallás. A még Etelközből származó bezdédi tarsolylemezen például egyenlő szárú bizánci kereszt látható iráni eredetű griffekkel, 894 táján pedig az Al-Dunánál szállást verő egyik magyar vezető kéri a vele találkozó Metód püspököt, hogy emlékezzen meg róla imáiban. Arról nem is beszélve, hogy a magyarokkal bizonytalan kapcsolatban álló avarok - akik korántsem tűntek el a honfoglalásig - és gepidák között elég jelentős számú keresztény élhetett, ahogy a szlávok között is. Legkésőbb a honfoglalás befejezéséig tehát egészen közvetlen úton ismerhettük meg a kereszténységet - szomszédainktól -, amely sokkal többet is adott a táltos-hitnél. Egyébként maga Koppány és Vazul is bizánci rítusú keresztény volt.

"Az eredeti vallásukhoz ragaszkodó pogányok felkeléseit (Vata, János) a keresztény uralkodók véresen leverték, és évszázadok alatt írmagját is kiirtották a korábbi magyar hitvilágnak."

A kereszténység pedig tipikusan olyan vallás, amely úgy ad többet a korábbi vallás gyakorlóinak, hogy azok hitének elemeit beemeli a sajátjáéba. Így hívjuk mi mind a mai napig Boldogasszony anyánknak Szűz Máriát. Nem véletlen, hogy Szent István éppen neki ajánlotta fel az országot. A korban a parasztfelkeléseket is leverték, ahogy minden lázadást. Nem is volt más lehetőségük, vagy megőrizte a király a hatalmát, és leverte a lázadást, vagy szerencsésebb esetben úgy járt, mint Zsigmond király, akit egész egyszerűen börtönbe vetettek.

"A rendkívül toleráns és emberséges Könyves Kálmán király már a muzulmánokkal és a zsidókkal is foglalkozott, pl az izmaelitákat (muzulmánokat) disznóhús evésre kötelezte, és megtiltotta, hogy egymás között házasodjanak."

Ez volt a kor kisebbségügyi politikája. Ha olyan rettenetes lett volna a böszörmények helyzete, 40 évvel később nem áradozott volna arról Abu Hamid al-Garnáti muszlim utazó, hogy II. Gézának micsoda iszlám hitű katonái vannak, és mennyire paradicsomi állapot itt egy muzulmánnak élni.

A kommunisták tudtommal ismerték azt a fogalmat, hogy demokrácia, népfelség elve, polgári forradalom meg hasonlók, ugye?;-) Aztán összehozták a világ legdemokratikusabb alkotmányát, a sztálinit.;-)

Agyalap 2009.01.28. 09:41:10

Nem tudtam végigolvasni az összes hozzászólást, de érdekelne, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy a hétvégi munkavégzés 2x szorzóval menjen. Dupla bér vagy 2 szabadnap. Akinek megéri csinálja, viszont ne lehessen kötelezni rá senkit.
Tudom, még mindig naiv vagyok...

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 09:54:45

@Bastie:

Nem hagyatod megbecsteleníteni Radnótit... Te?

1./ Láttál ott idézőjelet, nagyokos? Ugye nem. Nem véletlenül, mert tudod én fejből írok mindent nem könyvből, így lehet benne hiba, tehát nincs idézőjel.

2/ Ha te is így tennél egyből kijavítottad volna,nem majd 4 óra múlva.

"puszta rosszindulatból írt kommentekre nem szoktam válaszolni"

MUHHAHHA!

Ha a hülyeségem miatt ennyire kínos szituációba keveredtem volna mint te, és érveim sem lennének, akkor biztos én is a másik rosszindulatára fognám. Különösen úgy, hogy jó kis odamondogatós cikket írok, aztán ha valaki az egyik orbitáslis baromságomra visszaszól, akkor felveszem sértett királynő pózt.

Szánalmas vagy, talán ez a legjobb kifejezés erre, pontosabban rád.

acel 2009.01.28. 10:12:03

Hopp ez cikk kötelezőnek tűnik
KOrrekt darab:

www.kasz.hu/index.php?mode=cikk&id=208

Az eddig jelzett adatok a 9 legnagyobb létszámú, vasárnap is nyitva tartó országos hálózattal rendelkező cég esetében a következők:...

Ebből vasárnap is nyitva tartó egységben dolgozók: 22603 fő (75 %)

A később felsorolt munkajogi problémák sokkal súlyosabbak szerintem, (folyamatos túlóra, a plusszok ki nem fizetése , szabadság nem kiadása stb)

A 22-100 ezer közötti létszámnál szerintem nagyobb az egyég helyeken vasárnap is dolgozók száma, tehát még nem is ez a vasárnap is dolgozó többség Ez a kivétel nem a 7x24-es üzemek.

SzZsoel 2009.01.28. 13:55:19

Ez volt az utóbbi idők legsz**abb Vastagbőr-bejegyzése.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 21:58:20

@derelyegrádi szellem:

""puszta rosszindulatból írt kommentekre nem szoktam válaszolni"

Ja igen, ennyi erővel senkinek nem kellett volna reagálni Bastie posztjára.:P

leveliro1 2009.02.03. 09:36:30

Vaze, van neked családod? Ugye nincs? Nézd meg, hogy kik dolgoznak Auchan/Cora/ Faszom üzletekben! Igen, többségében nők. Ne vegyed már el a gyerekektől vasárnap az anyjukat! Gondolj arra, hogy anyád kiskorodban sose lett volna otthon hétvégén, mert fiatal férfiak akkor szeretnek sört venni. (Nem arról van szó, hogy betiltják a sört.)

Egy kicsivel több együttérzést embertársaink iránt!

Horizont 2009.02.03. 11:18:05

Úgy csináltok mintha csak a szuper,-hipermarketekben dolgoznának vasárnap emberek! (nők). Senki ne dolgozzon se szombaton se vasárnap tessék a családot babusgatni. De szép is lenne ha csak ennyin múlna!
Ja és elveszik a gyerekektől vasárnap az anyukájukat?? És apuka nem kell nekik?

acel 2009.02.03. 13:10:23

Az MTK szerint semki sem dolgozhat minden hétvégén. hanem cska mnden x. hétvégén. Akkor ezekszerint csak 22 000 kereskedelmi dolgozó, minden 3. hétvégéjét tenné szabaddá ez a módosítás. A többiben most is együtt lehetne a családjával kivétel e jelenlegi mtk-t nem betartó cégek. Plusz vagy 10000 alkalmi dolgozó életét keserítené meg aki nem dolgozhatna, plusz 800 000 vásárlóét.
És van vagy 400 000 dolgozó akinek továbbra is kell dolgoznia a folyamatos üzem miatt.

eszkep 2009.02.03. 14:04:21

Ez a bejegyzés kivételesen nem méltó a Vastagbőr amúgy remek szinvonalához!

Egyébként, én is támogatom a szabad vasárnap gondolatát, bár engem munkám révén nem érintene,

"Mennyivel nagyobb a létjogosultsága a keresztények vasárnapjának, mint az én szerdámnak"
Nem szerenék vallási problémát csinálni a kérdésből, de ha már a bejegyzés írója ezt megtette, válaszolok:
- Pl. azért mert Európában van Magyarország, és történelmi okból lényegesen több - vallását gyakorló - keresztény él hazánkban, mint budhista, vagy akármi más!

Hogy a multi cégek, meg mennyire tartják tiszteletben a szabadnapokra vonatkozó előírást, azt meg inkább hagyjuk. A KDNP-s javaslat egyértelmű helyzetet teremtene.

Szúrófény 2012.11.14. 06:04:11

@acel: "Minél alázatosabb, annál gyalázatosabb! Közmondás, népi bölcsesség! Elfelejtettük rég!

: „Azoknak a barbárságoknak és elvetemült rémtetteknek, amelyeket az úgynevezett keresztény fajok a világ minden táján és minden nép ellen, amelyet le tudtak igázni, elkövettek, nincs párja a világtörténelem semmilyen korszakában, semmilyen fajnál, bármilyen vad és műveletlen, könyörtelen és szemérmetlen is volt az”. A holland gyarmati gazdálkodás története — és Hollandia a XVI. Század tőkés mintanemzete volt— „az árulás, megvesztegetés, orgyilkosság és aljasság felülmúlhatatlan képét tárja elénk

Vidéki 2012.11.14. 09:44:21

Bastie gondolatmenet nagyon elizélt. Mondhatni elbaszti.

Már több ezer évvel ezelőtt egy pusztában bujdosó nép vezetője kőbe véste a parancsolatokat, amelyek megfékezték a durva erőszakot és mérsékelték az erőseknek alávetettek szenvedéseit.

Minden hetedik napon egy pihenőnapot kellett biztosítani.

Ez az ami csípi Bastie szemeit.

Neki úri kedve úgy tartja, hogy vasárnap szeret bevásárolni.
Mit számít neki a család?
Mit számít neki az, hogy sok ember szeretne a héten egy napot családjával eltölteni, amit a folyamatos munkarend csak véletlenszerűen tenne lehetővé.

Zero kiválóan cáfolja Bastie hülyeségeit.

„Én dolgoztam, és ritka pocsék volt! Nincs hétvége, nem tudsz pihenni, és kapsz helyette egy szabadnapot mondjuk kedden. Az nem ugyanaz!”

Bastie vad gyűlölete a keresztény emberek ellen elveszi józan eszét és irracionális gyűlöletfröcsögése hányingert keltő.

Az ilyen gyűlöletfröcsögő alakok úgy képzelik, hogy ettől ők „Haladó Értelmiségivé” válnak.

picur3ka 2012.11.15. 02:54:52

Ennyire nincs tema, hogy 2009-es cikkekre reagalnak?

Hala Istennek, vegre!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.11.16. 13:41:06

@Vidéki: te egy gonosz, beteg lélek vagy. A Fidesz-KDNP szavazók mintapéldánya, a gondolkodásra képtelen droidfasz, aki csak az eligazitáson kapott linkekből vett idézetekből tud makogni, saját gondolatod zéró. Remélem nem sokáig rontod már a levegőt a világon.

süti beállítások módosítása