Skip to content


       Szűrés lista

Szivárog a Nagy Gyurcsányi Adóreform

Szinte már a körmömet lerágom, hogy Gyurcsány Ferenc cirka kilenc-tizedik programja vajon mit fog tartalmazni? Ki tudja felsorolni Gyurcsány programjait? 100 lépés program, az Új Magyarország Program, az Új Egyensúly Program, a Zászlóshajó Program, a 48 pont, a 7 pontos tisztasági csomag és az egyik utolsó: Az Új Tulajdonosi Program? Vett már valaki részvényt a piacra dobott állami cégekből? Nem? 

Szóval Gyurcsány húzza, amíg bírja, aztán majd 2 hét múlva előrukkol valamivel. Kis ízelítőt azért már adott, hogy milyen nagy ívű tervei vannak, ez a "199 fős parlament CSAK listáról" zseniális-ördögi-gyurcsányos. Hiszen valljuk be, hogy álljon majd oda a választások után a pártkongresszus elé, hogy még az ős-szoci egyéni választókerületek is elvesztek?! Csepel, Komló, Miskolc, Pécs, Tatabánya, Nyíregyháza nem lehet a Fideszé!

Aztán itt van nekünk a legújabb "őrülete", az adóreform. Már a szavakkal is játszik a Nagy Játékos. Nem adócsökkentés, az túl egyértelmű. ADÓREFORM. Attól az embertől, aki semmit nem reformált meg az elmúlt5 évben.
"Az elmúlt húsz év legnagyobb adó- és szociális reformját kívánja végrehajtani a kormány - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Televízió A Szólás Szabadsága című műsorában." Ó, te jó ég ...

Ami helyesen: 1000 milliárdos adóátrendezés. Valljuk be, kemény, embert próbáló feladat kommunikációs szempontból eladni ezt a szörnyszülöttet, ami lassan kidugja borzalmas fejét a koedukált gyurcsány-veres-imf vaginából. Hiszen az állami bevételek összege nem változik, csak nem "Z"-ből és "X"-ből folyik majd be ugyanannyi, hanem "Z" feléből, "X"-nek a duplájából és egy kis új "W"-ből. Vagyis kurva jó lesz nekünk!

Az "adóreform" alatt én azt értettem, hogy az 1000 milliárdot meghagyják az emberek zsebébe és a cégek profitjában, így az emberek többet vásárolnának, a cégek meg nem küldenék az embereket, sőt, lehet hogy futná egy kis beruházásra is. Vagyis kicsit megindulna a gazdaság. Lenne honnan, ez a -3% GDP világszégyen. De ha csak ez az "adóátrendezés" lesz, akkor abból nem fognak többet vásárolni az emberek, mert ugyanannyi pénzük marad. Vagy kevesebb. Persze, ha 1000 milliárddal csökkenne az állami bevétel, akkor Gyurcsány sírna, mint a fürdőskurva, akinél elfogytak a kuncsaftok, hogy de akkor miből lesz pénz erre meg arra. Tudod mit, Ferikém? Kurvára leszarom, hogy miből!

Én semmit sem kapok az államtól (nincs lakásom, nincs lakáshitelem, nincs gázártámogatásom, teljes áron utazok a vonaton, buszon stb.), a kiadási oldal kurvára nem érdekel. Jelezném, hogy én csak a bevételi oldalon szerepelek, ott viszont "fehéren", és vastagon. Remek volt megkapni az adópapírt a tavalyi össz bruttó fizetésemről, olyan lelkesítő, amikor megnézi az ember, mennyi  bruttó fizetést kapott 2008-ban, de nincs egy forintja sem, és várja, hogy megjöjjön az utalás a januári fizetéssel. Thank you, Mr. Prime Minister. Énekeljen neked dalt Maria!

Kezdjük azzal, hogy tegnap jelentette be az Elkúrómester, hogy 250 milliárdot várnak az áfaemeléstől. Ez aztán a remek, fogyasztás-fellendítő lépés! Csak uúgy kapkodni fognak az emberek a 20% helyett 23%-os áfájú plazmatévék után.

Aztán: megszűnik a lakásépítés államilag finanszírozott kamattámogatása, és jelentősen szűkítik a lakásépítési kedvezmény (az úgynevezett szocpol) jogosultsági körét is. Mivel a lakástámogatás egy 200 milliárdos tétel. Csak azt nem tudom ki a tökömet támogatnak, mert az egyedülálló, jól kereső, 31 éves felnőtt dolgozót, aki az első lakásért gürizik, azt nem! No mindegy, a vg.hu úgy tudja, a  lakáshitelek állami kamattámogatását ugrott, ahogy van!  A másik kedvezőtlen változás pedig az lenne, hogy a lakásépítési kedvezmény a jövőben csak a szociális segélyben részesülőknek járna, vagyis a kormány csak a legszegényebbek otthonteremtését támogatná.

No, itt álljunk már meg a pillanatra, és segítsetek már Nekem, hogy Ti is ugyanarra gondoltok-e, amire én? Hogy a búbánatos modernbaloldali heregolyómba adnak állami lakásépítési kedvezményt olyannak, aki szociális segélyben részesül?! Miért? Minek? A szociális segélyből fog építkezni? Lakást venni? Hiszen azért kap szociális segélyt, mert kurvára nincs pénze, más jövedelme, és az állam bácsi nem engedi, hogy éhen haljon.

Ez az egyetlen húzás is ékes bizonyítéka annak, hogy ló sörénye helyett a seggét fogjuk, miközben a ló vágtat visszafelé, de mi büszkén nézünk előre! 

Jöhet még egy kis "tételes egészségügyi hozzájárulás" emelés, 1950 forintról 5-6 ezerre, egy picike jövedéki adóemelés, családi pótlék hozzáadása a jövedelemhez. (Így kvázi megadóztatása. Ha dolgozol és adózol és több gyermeked van, akkor bizony megszívtad. 18-36% megy az adóba. Ja, akinek nincs jövedelme, ugye azokat ez nem érinti! No, vajon vannak-e olyan lakosok, akiknek kurva sok gyerekük van, egy kisebbfajta óvoda, de nem adóznak az államnak? Vannak ilyenek? A helyes válasz beküldői között 1 hetes RSS blog-előfizetést sorsolunk ki.)

Egykulcsos SZJA: Mu-ha-ha ... ez volt a nap legrövidebb vicce, ugorjunk tovább!

És el is jutottunk a Gyurcsány "adóreformjának" legpofátlanabb pontjáig. Mely nagyon-nagyon remélem, hogy nem igaz.
Be kívánják vezetni a vagyonadót, mivel a  a vagyoni típusú adók aránya Magyarországon nagyon alacsony: míg Európában ez a szám a 8-10 százalékot is eléri, nálunk 2 százalék közelében jár. Még azt is mondhatnám, hogy van benne igazság. Az adócsalók országa vagyunk, de háza van mindenkinek, és ha elcsalta az adót, nem valószínű, hogy egy panelban tengeti az életét. Persze a rendes, becsületes állampolgárnak is ugyanúgy kellene fizetni, ami meg nem igazságos ...

De a kormány alapterület alapján kívánja kivetni a vagyonadót az ingatlanokra, ami a lehető legigazságtalanabb megoldás! Persze, érthető, kell a bevétel, az azonnali. Egy normális, egész országra és a 3,5 millió ingatlanra kiterjedő értékbecslés több évet és hihetetlen sok munkaórát ás pénzt vinne el. Na, idő és pénz meg nincs. De alapterület alapján adót kivenni? Ebből kurva nagy botrány lesz.
Tegyük fel, négyzetméterenként mondjuk 1000 forint lesz az adó. 30 nm2 = 30 000 ft. 70 nm2 = 70 000 ft. 250 nm2 = 250 000 ft.

Csakhogy nem mindegy, hogy az a 70 nm2 az Avasi lakótelepen van, vagy a budai Várban! Ennyire ostobák nem lehetnek, vagyis pontosan tudják, hogy van különbség! Akkor viszont szimplán köcsögök, sajnos már kifogytam a jelzőkből. Nem találok más szavakat arra, aki szerint normális, hogy ugyanakkora legyen a vagyonadó egy sajókazai nagyméretű vályogparasztháznak és egy rózsadombi villának? Ilyen nincs. Ilyen csak ebben a birka országban történhet meg...

De nem kell aggódni. Amit idáig írtam, ebből nem fog megvalósulni semmi. Veres Jani most az Európai Beruházási Banktól szeretne felvenni 1 milliárd euró hitelt (300 milliárd forint). Ez a bank adott nekünk január 26-én 440 millió eurót - hitelbe. Kurva jó, már 5 naponta kell hitelét kuncsorogni. Gondolom, előbb-utóbb elfogynak a bankok, meg a trükkök százai, a világgazdaság bősége ugye meg már réges-régen elapadt.  És hogy mi fog akkor történni?

Nos, akkor jön az "argentín összeomlás". Persze Gyurcsányék nem izgulnak. Lóvé van bőven. Thaifölddel nincs kiadatási egyezmény. Emiatt sok magyar "él" már odakint. Még magyar fodrász is van ám odakint! Érthető: inkább Thaiföld ismerős szoci/szadeszes arcokkal, mint Márianosztra. Vagy a szegedi Csillag börtön.    

Címkék: politika mszp gyurcsány botrány válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr51918882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.02.03. 08:40:46

Hát igen. Szokés szerint nincs is sok hozzáfűznivaló, a lényeg benne van a postban. Egyvalami mégis kimaradt: menekülni, minél előbb!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 08:41:42

zero: nem írtad oda, hogy kávé helyett...
ennek már a fényképe is az a kategória:)))

belzebubó 2009.02.03. 08:43:14

Amig hiteleket vesznek fel és lehivják bankközin addig még marad 300 körül az EUR,kicsit erősit rajta ez a sok milliárd lehivása.
Majd ha már hitel sem lesz,akkor nézzük meg.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 08:43:31

Kolbászból van a kerítés program

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.03. 08:43:33

Nem új, nem tudom szerepelt-e már itt, de aktuálisnak aktuális:
mitkereselitt.blogspot.com/2007/10/ismerd-meg-ferfal-t.html

A fent említett argentínai helyzethez.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.03. 08:48:13

Zero,

Veres tegnap mondta, amikor az euroarfolyamrol kerdeztek, hogy az arfolyamszintet nem kommentalja, de a volatilitas az rossz a gazdasagnak.

ja bazmeg, rossz. az, hogy dec 31 óta átlagosan 16-17%-kal gyengült a forint a népszerűbb devizákhoz, az smafu. ideiglenes, mi? mégis sípol a fél ország, hogy hozzá kell szokni a 300ft-os euróhoz, meg hogy segítünk a devizahiteleseken.

a magyar államadósság jelentős része - majd 7000mrd HUF - devizában van. ennek azért keményen odabasz a forintgyengülés. pont tegnap számolgattam, hogy már a tavalyi saccolt GDPhez képest is 75% körül tartunk államadósságilag.

ha az optimista -3% ill pesszimista -5% növekményű gazdasággal a 80% sem tűnik elérhetetlennek.

az meg, hogy bruttósítják a családi pótlékot és támogatják a devizahiteleseket, mégis csökkennek a költségvetés kiadásai a tavalyihoz képest 70mrd-dal, meg ugye van még infláció is, egyenesen pénzügyi bravúr.

rolika 2009.02.03. 08:50:51

vagyonnyilatkozat:
"Gyurcsány Ferenc (MSZP, miniszterelnök)
Ingatlan: Pápa nm társasházi lakás (1995. vásárlás, édesanyja lakik benne).
Autó: Nincs.
Megtakarítás: Bankszámláinak egyenlege nem éri el a képviselői alapilletmény összegének hatszorosát (mintegy 1,4 millió forint), így nem köteles közzétenni.
Tartozás: Nincs.
Jövedelem: Miniszterelnöki fizetése 1,507 millió forint (2007-ben 1,4 millió forint), az Altus Befektetési Zrt.-ből származó tulajdonosi osztaléka 2008-ban 114,06 millió forint volt (2007-ben 110 millió, 2006-ban 87,67 millió.)"

na, ezért kell a vagyonadó...
apám, ha a jövedelmet nem nézem, gazdagabb vagyok, mint a gyurcsány.

egyébként én is egy nagy parasztházban lakom. kíváncsi vagyok, a bruttó, vagy a nettó m2-t adóztatják-e meg, meg 80 cm-es falaim vannak, amik 70 m2-tesznek ki a 210-ből... bár nem is vagyok annyira kíváncsi :-(

@A_Harlem_Fekete_Führere: bakker, ezt a linket kerestem napok óta. köszi :-)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.03. 08:51:57

Remélem veres és fletó melegpornót fognak forgatni egymással meg egy kancigánnyal valahol a szegedi börtön férfimosodájában a pihe puha koszos lepedőágyon.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 08:52:25

zero mintha kissé bepipult volna... még szerencse, hogy nem olvastam végig, mert most nem lenne ilyen jó kedvem :o)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 08:52:32

@denever:

Ez csak a jéghegy csúcsa, fingunk sincs mi lesz még itt ... én tényleg cak abban bízok, hogy az EU nem engedi meg, hogy egy tagállamában "Argentína" legyen és "beküldi a csapatait"átvenni a hatalmat ...

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.03. 08:59:21

@rolika: :) ja jó írás. nem minden része érdekes/használható, de felhívja pár dologra az ember figyelmét, ami most nem biztos hogy eszedbe jut. Csak hogy egyet mondjak: víz.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.03. 09:03:46

Háát nem is csodálom, hogy zero bepipult.. Ez az 1000mrdFt megintcsak Veres Jani trükközése. Látszatintézkedés. Nem értem, hogy miért nem lehet az eva előnyeit átültetni??? Az eva-sok legalább 95% röhögve kifizeti az adót. Ha nem szívnák a vérét a vállalkozásoknak akkor mindenki kényelmesen befizetné. Legalábbis a nagytöbbség. A legtöbb ember szeret nyugodtan aludni.
Vagyonadó! Nomármost legyen! DE! Ha azt bevezeti akkor máshol viszont engedni kell! Európában is ahol magasabb a vagyonadó mértéke meg kellene vizsgálni, hogy más adónemek mekkora tételt jelentenek az adózónál. Viszont, hogy nm alapon vetik ki nagyon gusztustalan. Majd megint a gazdag réteg jár jól!

Johnny336 2009.02.03. 09:04:15

"én csak a bevételi oldalon szerepelek, ott viszont "fehéren" - zero te rasszista! :D

Egyébként ha nincs pénzem, akkor első lépésben megpróbálom a bevételeimet növelni. Azonban ha már ez elért egy maximumot, mert többet nem tudok kihozni magamból (az adózó polgárokból), akkor költségcsökkentek. Tehát nem költök cigire, bringával járok kocsi helyett, nem veszek plazma tv-t, és lemondom a digi tányérost is.

Utóbbinak jött el az ideje, amit a csökkent kapacitású országgyűléssel, kevesebb támogatással - gázár, 13-18. havi..., új szolgálati audi megvonása; rokkantnyugdíjas rendszer felülvizsgálata; aki munkaképes, de a munkaügyi központ még nem látta soha, attól megvonni MINDEN támogatást - nem érdekel a családja, próbált volna munkát keresni - én dolgozom, hogy eltartsam a családot - el lehetne érni.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 09:05:24

Azt mondt a feri, hogy nem is tudott az újabb kölcsön-tárgyalásról, még szerencse, hogy nézte a híreket, mert ez a veres jani olyan önnálló... xD

Johnny336 2009.02.03. 09:09:31

@Félkupica_Fehér_Főnök: én tárgyalnék a főnök beleegyezése nélkül banki hitelről, amit a cég vesz fel, szerinted mi történne?! :D

Nanehogymá 2009.02.03. 09:10:49

Engem az egészben az vigasztal a legjobban hogy legalább a drága testvírek aki segílyen élnek és a vérünket szívják továbbra sem kapnak kevesebbet sőt!
Gondolkodtam, és szégyellem magam: hogy igy 30 elmúltával és a szüleimtől megörökölt házból sikerült vennem egy saját ingatlant igy már túl vagyonos vagyok. Holnap megyek és eladom, aztán hogy, tegyem a dolgomat oda adom a képviselőinknek mint jól végzett munkájuk jutalma.
A mostani vagyonbevallásokból úgy is van olyan lépviselőnk akinek csak 4nm -es tárolója van semmi más.......

molaris 2009.02.03. 09:14:29

Úgy fest a dolog, hogy netto 166000 Ft, már felső kategória. Hol élnek ezek? Nekünk nincs szabad költségtérítésünk!
@Félkupica_Fehér_Főnök:
Ma reggel a rádióban Veres azt állította, hogy konkrét, ilyen tárgyalásról nincs tudomása, csak tervnek mondható. És nem omlott rá a plafon.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.03. 09:16:33

Azért lenne jó a vagyonadó! De mondjuk a Rózsadombon 10000Ft/nm Az Avason meg 100Ft/nm
De az adókulcsokat levinni 22-25%-ra egykulcsossá tenni. A munkabéreket szuperbruttósítani. A az áfát 22-23%-ra.
Aztán a pénzt mindenki ossza be. A adózó is és az állam is.

wlakos 2009.02.03. 09:17:59

Zeró szerintem téged be fognak csukni:) A vastagbőr talin részt vevőkkel együtt fogsz nyerni egy ingyenes jegyet, az örökké valóságon túli kőtörésre Recskre/a vád böszme elleni uszítás lesz, és valljuk meg ennél súlyosabb bűncselekmény az ő szemükben nincs./. Na de most komolyan rohadtul bánhatják az internet létezését Mo.-on. / a népet megzavarja, és nem érti meg így az M1-en sugárzott híreket/.

Üdvözlettel további szép napot.

mind2 (törölt) 2009.02.03. 09:21:03

@Félkupica_Fehér_Főnök: Azért megkérdezném már, hogy van ennek az országnak kormánya ? És kormányfője ? Úgy néznek ki mint egy haveri társaság, néha összeülnek sörözni egyet, egyébként meg mindenki azt csinál amit akar... Végül is.... Csak egy ország sorsa a tét...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.02.03. 09:21:10

F@szom... bezzeg tőlem levonják a különadót, utána meg csak pislogok, hogy jé, mennyit dolgoztam januárban és ahhoz képest milyen kevés a fizetés...

@A_Harlem_Fekete_Führere:

Köszi, már én is kerestem a link.

Petrow 2009.02.03. 09:21:31

@zero: beküldi, ezt veresjani garantálta a hitelszerződés aláírásával. És visznek is mindent, ami még megmaradt.

mind2 (törölt) 2009.02.03. 09:24:56

@wlakos: Gondolod Recsken még lenne elég hely ?
Ha ez így megy tovább, többen lennénk a rácsok mögött, mint akik kívül ránk vigyáznának ;) Az pedig nehezen fenntartható helyzet :))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 09:25:56

@A_Harlem_Fekete_Führere:

Én is ezt a linket keresem, mert pár éve olvastam ...lehet lesz róla egy külön poszt is, csak olyan "ismeretterjesztő" célzattal, hogy azért pár ezer embert felkészítsek mi vár ránk ... én pl. vettem 5 kg cukrot, 5 kg lisztet, 5 l étolajat ...ezzel ki tudom húzni egy ideig ...:-)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.03. 09:27:32

@zero: Na az milyen lesz majd, hogy az emberek elkezdenek raktározni a nehezebb időkre!

Kisangyal 2009.02.03. 09:28:32

Tényleg mentsétek le a blogot, sose lehessen tudni... :)

r.yeti 2009.02.03. 09:29:35

Szocpol csak a segélyből élőknek járna? Normálisak ezek? Én meg a barátnőmmel keményem dolgozok napi 8 órát (vagy néha többet is) és keményem adózunk is és nekünk majd a nagy lófasz jár? Ennyire elbaszott egy ország nincs még egy! Magyarország az EU-ban 2009-ben: SZÉGYEN!!!!!

mind2 (törölt) 2009.02.03. 09:29:46

@zero: amíg az EU-s felszabadító hadsereg meg nem érkezik ? Lehet a szlovákok előbb érkeznének meg, mert zavarná őket a szomszédban kialakult rendkívül instabil helyzet, ami az ő biztonságukat veszélyezteti.... jajj de szívesen fenntartanák majd ők itt a rendet ... már ilyen rémálmaim vannak....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 09:30:09

@molaris: NETTÓ? a tegnap esti M1 Híradó BRUTTÓ 166-ról beszélt... Izibe írtam is zero-nak, hogy postot követelek :)))
És bazz a sok agyhalott tapsol, hogy milyen kibebaszott bátor ez a szereptévesztéses bohóc... Szegény gyerek nézett is rám nagy szemekkel tegnap este, hogy miért üvöltök magamból kikelve... mondtam is a zasszonynak, hogy nem itt fog megöregedni a prücsök. El innen, amíg még lehet...

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.03. 09:32:02

Ezekkel a hitelekkel kapcsolatban: most akkor ezeket aktívan használjuk, vagy csak - mint az IMF esetén -lehetőségként kapjuk? Ergo ha kell, hozzányúlunk, ha nem kell, nem? Mondanak mindenfélét, és nem tudom, mi az igaz. Persze, Veresék szerint csak lehetőség, meg nem használják fel, csak vészhelyzetben (ezzel nyelettél le a hitelt), de azoknak már azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Egy hozzáértő(bb) felhomályosíthatna, hogy most akkor hogy is van, és sikerült-e a hitelállományt a 2100-2150 környékére kifizetett eddigi hitelek után még majd 2200-ig kitolni . . .

mind2 (törölt) 2009.02.03. 09:33:09

@Kisangyal: nagyon tanulságos.... nagyanyáink még tudták, mi az, amiből mindig kell készlet otthonra.
Gyertya, liszt, gyufa, krumpli... stb. Lehet ezen huhogni, de ha káosz van és nincs mit adni a gyereknek.... ?

tkgabor 2009.02.03. 09:35:21

szabadság hídról nem lesz semmi?

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.03. 09:35:50

A nehezebb időkre: akinek kicsi esze van, kinyomtatja a blogot, bekötteti még most, és majd, ha nem lesz áram, a sokszázkiló cuccal együtt, a bunkerré átalakított lakásban, mesterlövésszel norvégfejeket szedegetve is tudja majd olvasni, ÁRAM nélkül is :D

mind2 (törölt) 2009.02.03. 09:36:40

@Tarackos Sül: Senki nem tud semmit, mert amit nyilvánosságra kellene hozni, azt sem teszik... szvsz : hitelkiváltó hitelekre hiteleket vettünk fel,mindig az utolsóból finanszírozzuk az előzőket.... Jó gazda módjára :)

Spielberg 2009.02.03. 09:36:42

cigónak lenni jó, halihó!
én megint nem értem ezt az egészet...

molaris 2009.02.03. 09:37:11

"Zero"! Akkor most a VII. kerben a 86 nm már luxus? Mert 4- en lakjuk, meg benne a vidéki egyszobásért kapott örökrészem is. 53 év alatt loptam össze, meg az Asszony is dolgozott rendesen. Mind a ketten az eü.- ben. Komolyan át kell gondolnom, hogy a mintázó kés, vagy a wakizashi.

mind2 (törölt) 2009.02.03. 09:38:31

@tkgabor: miért legyen a hídról bármi is :) Már az sem a mienk:) Elzálogosították, nem hallottad ?

belzebubó 2009.02.03. 09:39:14

"Az MSZP arra kéri a Magyar Bankszövetséget, javasolja tagjainak, hogy a csoportos létszámleépítéssel elbocsátott embereknek adjon 12 hónapos moratóriumot lakáshiteleik törlesztésére - mondta Juhászné Lévai Katalin, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. A bankszövetség írásban várja a szocialista javaslatot, amely azonban - mint jelezték - vélhetően sok tisztázandó kérdést vet fel."
www.klikkbank.hu/valsag/20090122-moratoriumot-akar-a-lakashitelekre-az-mszp.html

Állitólag informális alapon a leépitéseknél figyelembe veszik kinek van hitele.

Nálunk még a kamatadót sem akarják eltörölni,hogy kicsit élinkitsék a befektetői hajlandóságot és ne érjük el mihamarabb a 400-as EUR-t.Romániában már ezt is hetekkel ezelőtt meglépték,ott 16% volt.
Mi van már mindegy lapáttal hordják ki a pénzt az országból igy is?

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.03. 09:39:37

@mind2: Na ez vidám :S

Abba bele sem merek gondolni, hogy közeledve a választásokhoz, remegő kézzel hozzányúlnak-e a hitelekhez (még jobban), hogy legyen miből kolbászt főzni :(

belzebubó 2009.02.03. 09:42:11

@Tarackos Sül: az IMF hitelből fizetik ki jelenleg a nyugdijakat például. Milyen "lehetőségként kapjuk"-ról beszélsz?

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.03. 09:44:28

@belzebubó: Éppen erre voltam kíváncsi, az igazságra, mert Veresék azt hirdették, hogy "kapunk majd pénzt, ha kell akár xxxx milliárd eurót is "hitelkeretként", amit persze NEM használunk, csak úgy van, ha baj lenne".

kopaszfarkas 2009.02.03. 09:45:49

Legalább esélyt adnának.
Kint csak egy (magyar fizetéshez képest) jól kereső bevándorló leszel, az ottani társadalom legalja. Én is sokat gondolkoztam Svédországon (már a nyelvet is elég jól beszélem), de ez akkor sem megoldás, b@sszus.
Unalmas lehetek már, hogy problémamegoldásként mindig a szerencsétlen lámpavasakat hozom elő, de most is csak ezt mondhatom.

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.03. 09:50:29

@zero: én is több konzervet/tésztát veszek, mint kellene :), de a legfontosabb dolgok, ha tényleg nagyon nagy szar van (ideiglenes nincs közszolgáltatás -ami esélyes, mert szerintem az áll le leghamarabb): 1.tiszta víz, 2.energia. Mi is gondolkodunk ezeken egy ideje, ha megszületik a poszt, és érdekel szívesen átküldöm amit találtunk. :) legalább mi éljük túl ;)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 09:52:21

@kopaszfarkas: nem unalmas, "igény az v'óna rá" :))

molaris: nem tudom, de tegnap BRUTTÓ hangzott el, minnyá túrok is linket...

belzebubó 2009.02.03. 09:53:42

@Tarackos Sül: 2010-ben jár le,17 hónapra vették fel.A választások hónapjában jár le.Az új kormánynak egyetlen fillérje nem lesz belőle.Tudják ők,hogy menniük kell.17 hónapra felvenni hitelt,ilyet nem látott a világ.
Ha nem vették volna fel,akkor gyakorlatilag államcsőd.Nem tudják kifizetni a nyugdijakat,közalkalmazottakat,stb...De ezt már leirták ősszel,utólag bevállaották,hogy államcsőd közelében voltunk.
www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20090122-bokros-allamcsodot-hozhat-a-valutavalsag.html
Denever 08:48 ahogy leirja,az államadósság a forint devalválódása miatt hipp-hopp megemelkedett.
Ezekre kell újabb hitel,hogy törlesszük.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 09:54:29

itt is van: www.hirado.hu/

Sajna nekem nincs hang ittend, de 3 perctől jön az ominózus hír...

Kérek referálni :)

Denimm 2009.02.03. 09:55:02

na,ez a post egyszerűen tökéletesre sikeredett.
Ehhez nehéz hozzátenni még valami bölcsességet.
Na,megnézem a gyurcsány blogot ,hogy a sok elmebeteg hogy éjjenez a vezérnek és társainak.
Aztán sírok egyet és a biztonság kedvéért kinézek egy szép,masszív szarufát a padláson.

mind2 (törölt) 2009.02.03. 09:55:03

@Tarackos Sül: ez kábé úgy nézhet ki, hogy felveszek 1 milliót, mert nyaralni akarok menni, elkezdem törleszteni, de nem bírom, ezért még felveszek, hogy legyen miből az első részleteit fizetni, jelzálogot tetetek a házra amiben lakom, aztán szorul a hurok, de megint sikerül hitelt szerezni, így elvagyok egy darabig, mindenemen jelzálog van, tehát megyek a zaciba a gyerekek örökségével, ami pár Herendit meg festményt jelent, de azt sem tudom kiváltani, ezért legvégül a Providenthez fordulok :::))) Na ha én mindezt meglépem, biztos nem élek, mert a saját párom üt agyon ::))))

Johnny336 2009.02.03. 09:56:12

@A_Harlem_Fekete_Führere:
mitkereselitt.blogspot.com/2007/10/ismerd-meg-ferfal-t.html
Ez mi ez? Valós leírás, vagy csak worst-case scenario, ha bebaszna durván a krach (SHTF :D)?

Humgor 2009.02.03. 09:56:18

Kossuth térre!!!!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 09:58:01

@mind2: az országra lefordítva vajon hol tartunk? én remélem, hogy a providentes részen TÚL, és most jön az, hogy ezeket valaki agyonüti...

z666 2009.02.03. 09:58:36

@zero: "tényleg cak abban bízok, hogy az EU nem engedi meg, hogy egy tagállamában "Argentína" legyen és "beküldi a csapatait"átvenni a hatalmat ..."

Már rég itt vannak és övék a hatalom...

mind2 (törölt) 2009.02.03. 09:59:08

@A_Harlem_Fekete_Führere: na eddig azt hittem, én vagyok kicsit túlmozgásos a spájzolásban... de ez azt hiszem ÖSZTÖN, .... az ördög nem alszik...
Én a repertoárt kibővítettem fájdalom- láz csillapítókkal, vitaminokkal...egy csomó gyertyával lehet hülyének néztek, de komoly :)

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.03. 09:59:28

@Johnny336: amennyire én tudom valós. Ez az eredeti, vannak videók is:
ferfal.blogspot.com

molaris 2009.02.03. 10:01:11

@Seduxen:
A Napkeltében szóltak róla, én az estit hagytam ki.

Petrow 2009.02.03. 10:03:47

@zero: Párom nagyanyja végig élte a 2. vh-t, és mind a mai napig tart otthon 40 kg cukrot, 10 kg sót, meg 40kg lisztet. És saját kútja van.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.02.03. 10:03:48

@zero:
ne felejtsd el, legalább 4 db 6-os csomag ásványvíz mindig legyen ottthon, FIFO rendszerben.
Nekem van.

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.03. 10:04:21

@mind2: a gyertya macerás:) LED? 50-100000 óra az élettartama, és nem drága. :) Ha szeretsz barkácsolni, akkor meg szórakozásnak sem rossz.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 10:08:22

@Johnny336:

Ez volt Argentínában a 2001-es államcsőd után. Ez lesz nálunk is, úgy olvasd ...

toxikus 2009.02.03. 10:08:29

ezt kár volt elolvasni basszameg, hogy rohadjanak el. köcsög cigó vérszívó férgek mégtöbbet kapnak, rendesen dolgozó ember meg szopik,h félretenni se tud. lakás? hahahaha. majd talán 50-60éves koromra....


óbasszameg legyen már polgárháború

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 10:11:06

@toxikus:

Polgárháború nem jó ... elég egy kis forradalom. Olyan mint 1989-ben Romániában volt, egy fasza kis géppuskasorozattal a végén egy híres emberre és becses nejére ...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.02.03. 10:12:17

Nos hölgyeim és uraim, ha van ráérő időtök (az elmúlt időszak eseményeit észben tartva) javaslom megtekinteni a nickem mellett található videót.
Hosszú, de tanulságos. Csak az a kérdés, ki az 'economical hitman'?

molaris 2009.02.03. 10:12:55

@zero:
Bővebb lőszerjavadalmazást kérek, hosszabb a névsor is.:)

Johnny336 2009.02.03. 10:13:51

@A_Harlem_Fekete_Führere:
Ez nagyon elnagyolt. Csak beleolvastam részletekbe, de a sötét középkorban nem lehetett ilyen durva helyzet, pedig ott volt éhínség, járványok, egymást öldökölték a sűrű háborúk alatt. A civilzálatlan (mai fogalmainkkal véve!) népek támadták Európát, törtek-zúztak.

Nem hiszem, hogy ilyen lenne a helyzet. Ha ez történne, akkor valamilyen "fegyveres segélyszervezet" már ott tobzódna. IFOR, SFOR, ENSZ kék sapkások, REBISZ :D meg mittomén még mik vannak ilyen rendrakó halálosztagok.

kopaszfarkas 2009.02.03. 10:14:53

Aszongyátok meg kéne venni a Szalacsi bunkerjét? :)

Johnny336 2009.02.03. 10:21:41

@zero: szó szerint ezt mondtam kollégáknak is, kb. 15 perce. Te hol dolgozol? :D

Otegi 2009.02.03. 10:25:39

Ha így haladunk a kölcsönök felvételével, akkor hamarosan olyan szinten kicsináljuk a világgazdaságot, hogy csak na!
Kíváncsi vagyok, hogy most Nyugaton hogy szól az ima:" A magyarok kérvényeitől ments meg uram minket"? Vagy hogyan? Szerintem a Világbanknál a vezetők ha meglátják a 0036-al kezdődő telefonszámot a kijelzőn, hanyatt- homlok rohannok, mint a tökön rúgott szamár!

r.yeti 2009.02.03. 10:25:50

Minek kell ilyenekkel foglalkozni hogy adóreform és hogy lassan éhenhalunk, amikor mindenhol egy sokkal fontosabb kérdést tesznek fel az embereknek: Hogyan nyírják ki Magdi anyust?

Egyébként meg Gyurcsányt és az összes többi politikus gecit kiköltöztetnék ez első cigánytelepre ami útba esik és éljen ameddig tud!

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.03. 10:26:36

@zero: Itt túl sok híres embert és a nejét kéne a falhoz állítani. Úgyhogy polgárháború marad az, mert az agymosottak nem fogják hagyni szeretett párttitkáruk bukását.

rolika 2009.02.03. 10:28:23

@zero: támogatom a külön a posztot :)

egyébként jó megoldás, hogy ahányszor az ember boltba megy (mi kéthetente tartunk nagybevásárlást), mindig beteszünk a kosárba egy plusz konzervet (gyümi, husi, akármi). szépen gyűlik

rolika 2009.02.03. 10:34:46

@Johnny336: abba gondolj bele, mennyire hozzászoktunk a civilizációs vívmányokhoz. de az sem elhanyagolandó, hogy argentínában f.sza idő van egész évben. nálunk történne ilyesmi, egy kemény téllel egybekötve... hát, a sötét középkor kedélyes kis ramazurinak tűnne amellett

Johnny336 2009.02.03. 10:35:36

Hohó!
Kapcsolat.hu-ról kezdenek ideszállingózni az emberek? :D

molaris 2009.02.03. 10:37:08

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Időfaktor kérdése.
@IdősAsszony:
A kérdés jogos!- egyben benne a válasz is.:)

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.03. 10:37:36

@Johnny336: oké, én nem téríteni akartam vele, csak gondoltam hátha mást is érdekel. Mindenki másképp élné(éli) meg ugyanazt a helyzetet, van aki szerint ennél is rosszabb volt, van aki szerint nem. Most is olvashatsz olyanokat, akár kishazánkban is, hogy az ember el se hiszi, hogy olyan van/megtörténhet, pedig de. Én annyiba gondoltam bele, hogy: mi lenne ha mondjuk 1 hónapig nincs víz/áram/meló/rend(őrség)/orvos. Vagy van, de nem annyira természetes, mint most (pl. hogy elcsavarod a csapot és ivóvíz minőségű vizet kapsz-ami mögött rengeteg munka, egyéb dolog van, csak nem foglalkozunk vele).

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 10:38:31

Idióta trollok, kiknek nincs értelmes(!) hozzászólása, ki lesznek moderálva és 1 hétre kitiltva.

Vége van a toleranciámnak ...

molaris 2009.02.03. 10:39:12

@rolika:
Ne csak a tengerszintre koncentrálj. Az viszont igaz, hogy a magaslatokon még nem nyert ekkora teret a civilizációs fertőzés. Mondjuk nem is blogolnak.:)

IdősAsszony 2009.02.03. 10:39:41

Az agymosást el lehet kerülni, elég ha olvasgatjuk a Népszabadságot vagy az ATV-t. Aki ezekből informálódik az már elég tájékozott lesz, hogy kikerülje a csapdákat.

Johnny336 2009.02.03. 10:41:46

@A_Harlem_Fekete_Führere: nem térítésnek vettem, csak nagyon furcsa. Szerintem az író is kicsit kattant, fegyverbuzi. Aztán ne legyen igaza.
Izlandon sem volt. Másabb a két hely. Mondjuk északiak nyugodtabbak, argentínok mégiscsak déliek, forróvérűek, mi nagyjából mérsékeltek vagyunk, de a mi "braziljaink" is hevesek, ezt mohácsivész is megmondta :d

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 10:44:31

@IdősAsszony:

Csak egyet kívánhatok Önnek: Remélem jó nagy alapterületű házban/lakásban laksz ....

molaris 2009.02.03. 10:45:05

@A_Harlem_Fekete_Führere:
Azért igen furcsa volt a minap, hogy egy kis 4 napos áramszünet haza tudta vágni a vidéket. Anno, a tanyán Dédiék a hétvégeken beszánkóztak a templomba, különben meg jól el voltak. A falvak is élték a mindennapjaik 1 m feletti hó esetén is. Na mindezt mára tönkre tették.

Este ugyan nem néztek TV- t, viszont nagyobb volt a népszaporulat. Meg beszélgettek, és ismerték is egymást.

DArchAngel 2009.02.03. 10:49:09

Azért megnézném, mit szólna a sok ingyenélő, ha egyszer csak megszűnne az orvosi ellátás.

"-Jó napot, fiatalember, a doktor úr nincs?
-Nincs, a hónapban már nem is lesz...
-De hát nekem fel kellene íratni a gyógyszereimet.
-Az nem fog menni, gyógyszer sincs...
-De hát ez hallatlan! Idős napjaimra...
-...lehetett volna annyi esze, hogy nem jár minden szarral orvoshoz, nem hízik mint a bálna, nem cigizik, mint egy húsz éves, és nem trükközik úgy a közgyógy kedvezménnyel, hogy maga veszi az egész családnap az utolsó szar vitaminkapszulát is, akkor talán lenne most is orvos. Csókolom!"

Hetfield 2009.02.03. 10:49:24

@molaris: + az igazmondó ferenc blog :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 10:52:02

@zero: én tegnap olvastam egy jobbat, asszem a heol.hu-n. volt az a tűzoltó-hiperpigmentáltak összecsapás Boldogon. Na a fórumon volt minden, és az egyik tűzoltó amolyan "jókívánságként" akként búcsúzott:
"Remélem egyszer még találkozunk munka közben!!!!!!"

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.03. 10:54:48

@Johnny336: igen,egyetértünk, én sem vágyom első kézből tapasztalatra. :) Bunkert se építek. ;) De pár óvintézkedést azért teszek.
@molaris: igen, és az elszigetelt eset volt. Az áramhiány mindenkinek betenné itt a kaput.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 10:54:50

Egy újabb hang:

"Magyarországnak adó- és járulékcsökkentésre, és jelentős kiadáscsökkentésre van szüksége. A jövő évi költségvetés kiadási oldalának 1300 milliárd forinttal kisebbnek kell lennie az ideinél - mondta az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Heim Péter hozzátette: a csökkentés elsősorban az inaktívaknak juttatott transzferek és az állam működési kiadásainak drasztikus visszafogását, illetve a beruházási kiadások átrendezését és az adókedvezmények eltörlését kell takarnia. "

index.hu/gazdasag/magyar/heim090203/

öööö...izé 2009.02.03. 10:58:55

Bocs az offért, de kikívánkozik:

Itt ez a cikk, amiben van egy fénykép

www.borsonline.hu/news.php?hid=17852

A fényképen egyértelműen látható, hogy Dettike tartja a fejét, tehát őszinte és igazmondó elnökünk mondata: "Pár pillanat múlva kinyitotta a szemét, mint aki nem is tudja, hol van," tömény hazugság.

A félreértések elkerülése végett: Budai Bernadett nem ájult el a sajtótájékoztatón, ha azt tette volna, akkor eszméletlen és nincs tudatos tartás...Show Must Go On....

Johnny336 2009.02.03. 11:00:48

Most olvastam, OFF:

"S az Ön lélekjelenlétének köszönhető, hogy Bernadett az eséstől nem szenvedett komolyabb sérülést.

Köszönjük miniszterelnökünk, hogy vigyázott Bernadettre."

Gonosz muhaha! :D

binike 2009.02.03. 11:01:28

@zero: Heim Péter már szerintem 1 hónapja erről beszél. egyszer volt a tv2 reggeli műsorában és már akkor ezeket ecsetelte.

molaris 2009.02.03. 11:02:47

@Hetfield:
Az már egyetemi szint.:):)
Meg gyomor kell hozzá, mint a jakfaggyúhoz!!:)

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 11:03:02

Ami itt nagyon szivárog, az nem a nagy adóreform, hanem a pöcegödör.

Ferenc testvér már felpörgette a dolgokat (már mint szóban ahogy szokta), már nem vár egy-két hónapot azzal, hogy egymással tökéletes elletétben álló dolgokat mondjon adóügyekben (inkluzíve: adó és járulékcsökkentés, vagy sem, illetve annak reálgazdaságra gyakorolt hatása, vagy annak hiánya) ehhez most már elegendő 24 óra is.

Vélhetőleg sohasem volt teljesen normális, de mostanra végleg megbolondult. Egy ámokfutó.

Beindultunk... Be bazmeg, be...

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 11:06:36

zero

Az új tulajdonosi programban meg azért nem vettél részvényt, mert lefújták az egészet, persze csak azok után, hogy az előkészítésre elköltöttek 2.8 milliárdot. Ahogy azt a feri, meg hozzáértő csapata szokta, kiket hogy kelljen mindet felsorolni a drazsé elvtárssal aposztofálok.

molaris 2009.02.03. 11:07:30

@derelyegrádi szellem:
"Vélhetőleg sohasem volt normális, de mostanra végleg megbolondult."

Ennél finomabban már nem lehet fogalmazni. Még a végén meg is simogatod a kis mocsok fejecskéjét.:):)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 11:11:12

"Az agymosást el lehet kerülni, elég ha olvasgatjuk a Népszabadságot vagy az ATV-t. Aki ezekből informálódik az már elég tájékozott lesz, hogy kikerülje a csapdákat. "

Szerintem kezdetben az is elég, ha az ember kinyitj a szemét és próbál látni :o)

Roxvox 2009.02.03. 11:12:42

Az ingatlanadót miért nem az egyfőre jutó négyzetméter alapján vetik ki, így is segítendő dolgos roma honfitársainkat :)))))))
Vagy inkább ne adjak ötleteket ?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 11:15:02

@Roxvox: ne legyél hülye! Ilyen ötletelést NEM ITT kell... Keresd meg valamelyik minisztériumot, és kérj a "tanácsadásért" pár milliárdot, te "lúzer" :)

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 11:18:13

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Nincs igazad. Az agymosás tényleg csak úgy lehet elkerülni, ahogy a hozzászóló írja. Ha nem vagy hajlandó kizárólag ezekből tájékozódni, akkor jön a Kuncze, meg a Kóka és abban a szép kék lavórban megmossák egy kefével az agyadat, mint ahogy reklámfimjükben is jelezték. :-)

mumli 2009.02.03. 11:19:04

azt hazudták a rádióban, hogy veresjani ezt a legújabb hitelt teljes egészében a külső hitelállomány csökkentésére akarja fordítani.
és 7 milliárd forintért új bútorokat kapnak a kormányzati hivatalok (szögeságyat, villamosszéket nem is bánnám).

mi is nagy raktározók vagyunk :P bár nálunk nem működik a FIFO, mert túl kicsi a spájz és azt veszem ki, ami a legközelebb van a kezemhez :)

mind2 (törölt) 2009.02.03. 11:19:21

@derelyegrádi szellem: mániás depresszió ? Hiperaktivitás ? Skizofrénia ? ajjjajjj...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.03. 11:23:28

@mumli: Az a baj, hogy azt a lóvét gazdaság élénkítésre lehet fordítani s nem egyéb lukak tömködésére. Háát a tolvaj fémkereskedőt ez úgysem fogja ebben meggátolni senmmi és senki.

mind2 (törölt) 2009.02.03. 11:23:40

@derelyegrádi szellem: Néró legalább verseket írt, és azzal kergette az udvaroncait, hogy hallgassák meg.... nekünk meg 2 havonta jut egy reform...most ki itt a szerencsésebb ;) :)) ?

kopaszfarkas 2009.02.03. 11:25:22

@mind2: Majd meglátjuk, ha a qrcsány felgyújtja Pestet.

mind2 (törölt) 2009.02.03. 11:26:14

@Noname Cowboy: gazdaság élénkítés, japersze.... a megemelkedett kamatok törlesztésére talán.... Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal,hazudtunk minden hullámhosszon :((

Johnny336 2009.02.03. 11:27:31

@mumli: "azt hazudták a rádióban, hogy veresjani ezt a legújabb hitelt teljes egészében a külső hitelállomány csökkentésére akarja fordítani."

Shoder klubban mondta erre az adósságrendező hitelre a KAP:
-Van két talicska föld, mi legyen vele?
-Ássunk neki egy nagy gödröt :D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.03. 11:32:55

@mind2: Sajnos tudom, hogy hol fog kikötni a pénz. Csak azt mondtam, hogy elvileg mire lehetne fordítani. Majd veresjani áttrükközi.

Maximio 2009.02.03. 11:35:18

Gyurcsány megint ötletel, nem lesz ennek jó vége. Én is fogadni mernék, hogy a zero által leírtak nem vagy nem ebben a formában fognak megvalósulni, vagy nem érik el a kívánt hatást. Utána meg államcsőd, oszt jóccakát.

Télleg, azt tudja valaki, hogy a novemberben felvett hitelből mennyit költöttünk el? Valami 6,7 milliárd euróról hallottam, amit már felhasználtak ezek a nyomorultak, de ezen túl? Van még egyáltalán belőle?

molaris 2009.02.03. 11:40:40

@mind2:
Tudd be mentségként "derelye" nem agyturkász, ügyvéd.:)

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 11:42:47

@Johnny336:

"azt hazudták a rádióban, hogy veresjani ezt a legújabb hitelt teljes egészében a külső hitelállomány csökkentésére akarja fordítani."

Nekem abszurditásnak tűnik, hogy KÜLSŐ péznpiacról felvett hitellel a KÜLSŐ hitelállományukat csökkenteni lehetne.

Pesze egy TSZ könyelő elvtárs esetében más a helyzet, nem tagadom...

(a valóság az, hogy a felvett hitelből a korábban felvett hitelek kamatait fizetjük. Igaz, a lejárt kamat fizetése nem csökkenti "hitelállományt", különösen nem úgy, hogy ahhoz KÜLSŐ HITELT kell felvenni, gondolom ez mindenkinek világos, a veresjanin kívül)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 11:49:14

@Maximio:

20 milliárd euró az, 6000 milliárd HUF... De ez csak "hitelkeret", annyit hív le belőle a kormány amennyit szeretne...

Megnyugtató?

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.03. 11:50:24

@zero: "annyit hív le belőle a kormány amennyit szeretne..."

Tehát az egészet a 2010es választások előtt aztán jön az államcsőd. Hurrá!

kill004 2009.02.03. 11:57:27

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Állítólag a felét már felvették, a másik fele pár hónapon(héten) belül. Természetesen a felvett rész már "elköltve".

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 11:58:19

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Én egyedül Gréczy Zsoltot tartom hiteles forrásnak. Amikor már majdnem sikerül átmosnotok az agyamat, akkor ellátogatok a stop.hu -ra, és egyszerűen mindent megértek... csak utána általában egy egész hétig rettegek, hogy mi lesz, ha egyszer befagy a Duna... azok a rémálmok: patásördög, meg koronázás áhhh xD

Maximio 2009.02.03. 11:59:51

@zero:
Mit mondjak, nagyon.:(
De ebből az általam említett 6,7 milliárdot már lehívták, nem?

Maximio 2009.02.03. 12:02:09

Tehát más is hallott róla, hogy hozzányúltak, nincs több kérdésem.

kill004 2009.02.03. 12:03:24

@Félkupica_Fehér_Főnök: A stop.hu érdekes oldal. Most tudtam meg ( természetesen onnan), hogy Izlandnak leszbikus miniszterelnöke lesz. Az hogy válság van ott is keményen, nem érdekes. Ez A hír. A terelés.

www.stop.hu/articles/article.php?id=446824

mind2 (törölt) 2009.02.03. 12:08:19

@kill004: de ez a nő elég keménynek tűnik, lehet, tökösebb lesz, mint sok férfi politikus ..::))
De jé, ott lemondott a kormány.... vajon miért ? csak nincs politikai kultúra ?

molaris 2009.02.03. 12:16:15

@mind2:
Nem, ott csak ilyen opportunista barmok vannak, akik ha nem teljesítik az ígéretük, veszik a kalapot. Láthatod mennyivel előrébb vagyunk, mert itt, öntudatból, be is akarják fejezni amit elkezdtek.:::)))

mind2 (törölt) 2009.02.03. 12:18:01

@molaris: aham, ez lesz a vég kezdete ::))

molaris 2009.02.03. 12:27:06

@mind2:
"Csak az a vég, csak azt tudnám feledni!"

mind2 (törölt) 2009.02.03. 12:37:48

@molaris: egyébként én is " fogas " voltam ;)

szabogyula 2009.02.03. 12:44:35

stop.hu : 300 felett az euro

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 12:56:19

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Aztarohadt!
De hogy a 'csába képes egy ilyen pofátlanságokat állítani, de ez nem is ember, az egyszer biztos!

"Had legyek én Magyarország messiása" (GYF) - a krva anyád!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 12:58:34

@Félkupica_Fehér_Főnök: Én inkább mártírként szeretném őt (meg a kis sleppjét) látni...

mind2 (törölt) 2009.02.03. 13:00:53

Ez a komment tetszett ::))
Necoure Yamaki 2009.02.03. 11:20:40
Bevallom, én jókat röhörésztem a feri mélyinterjúján, irodalmi műnek csodás, talán paródiaként a leginkább figyelemreméltó. Hatalmas adag fantáziával áldotta meg a sors, valóságtól idegen helyzetelemzései fantasztikusak. Jókora adag gyűlölködése a gyűlöletelleni fellépésében szívmelengető. Szerintem épeszű ember nem tud ennyire elmerülni elképzelt saját torz világában. Amennyiben jár a Reakcióra elmeorvos olyan jó lenne olvasni egy néhány mondatot ezen tünetegyüttesekről.

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 13:10:34

@mind2:

Nem vagyok elmeorvos, de azt hiszem ez a tünetegyüttes a Borderline-szindróma. Egy különösen súlyos esete.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 13:19:04

300 felett az euró

A Reakción Szamárfül kommentje, pár perce ezen mosolygok:

"Telefonos vendég bolgárgyörgynél:
-Végre könnyebb szorozni vele! köszönjük a kerekítést, Miniszterelnök úr!"

xDDDD

mind2 (törölt) 2009.02.03. 13:20:58

Tudom, hogy jogtudor vagy :)
Az se rossz amit írtál, de ezen jelek is jellegzetesek, magyarán lehet, hogy ajajajajajaj ?´;)
" egyeseknél gyakoriak a bizarr motoros aktivitások, grimaszok, furcsa arckifejezések, vagy szokatlan testhelyzetek felvétele "

nagyobb a baj mint gondolnánk ?

Perverzsrac 2009.02.03. 13:26:14

@Félkupica_Fehér_Főnök: ez k.rvajó név:) Szerintem adjuk el:)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 13:27:19

@zero: na ne, ez tuti vicc... ilyen NINCS

Perverzsrac 2009.02.03. 13:29:30

@rolika: talán tessenek megnézni azt is, hogy az adótörvény változtatásokban mi volt a szinte egyedüli kedvezmény. NA MI???????? Hát az osztalékadó! Eddig volt 25 és 35 %os kulcs. Idéntől már csak a 25% maradt. Mily meglepő. Jah, hogy a miniszterelnök pont osztalékként szakít nagyot? NAHÁT NAHÁT! Zeronak inkább erről is kéne egy csikket írnia meg utánanéznie:))) Az lenne az igazi kávé helyett kategória

Perverzsrac 2009.02.03. 13:31:15

@zero: ne remélj. Szerintem lassan úgy állnak hozzánk, mint a NATO. Ott is már régóta mondogatják, hogyha lenne a szerződésben olyan kitétel, hogy tagságbontás, már rég megtették volna..
Amúgy meg üzenem neked az előző kommentemet is:)

kenájkikit 2009.02.03. 13:31:47

odabasz ez a bejegyzés, nagyon felkéfélted magad mikor írtad, én is mikor olvastam... én halál komolyan kérdezem az únió ezt, hogy engedheti illetve, hogy veszi be?????

Perverzsrac 2009.02.03. 13:36:34

@Noname Cowboy: gazdag? lófaszt. EVA, EKHO marad, minimálbér adómentessége marad, csp adózik de csak mással együtt. Nem az jár jól aki dolgozik, hanem aki nyugdíjas vagy segélyes. ENNYI BAZDMEG ENNYI: JÓ LENNE MÁR FELFOGNI!
Utalnék egy régi hozzászólásomra is, amikor kifejtettem: ezt már be akarták vezetni (mmint a vagyonadót) kiterjesztett luxusadóként. Vagyis a panelproli nem fog fizetni. A nyugdíjas nem fog fizetni. Lesznek szép önkényes lakóövezetek, akinek nem tetszik a besorolás majd mehet a jegyzőhöz tiltakozni, meg bíróságra (persze ez ugyanaz, mint az elvárt adó intézménye: ha ugatsz kiszáll az apeh). Szépen felszorozzák a nm-t az övezeti nm árral, majd asszongyák, hogy 15 misi érték alatt nem fizetsz, oszt jónapot. Tessenek megfigyelni, hogy az elv ez lesz. A szavazóink nem szívhatják meg! PONT! Majd a "gazdagok". Szerintük a gazdag az aki nem segélyből vagy nyugdíjból él. Ennnyi kérem kapcsolja ki.

Perverzsrac 2009.02.03. 13:40:37

@r.yeti: tessenek hozzászokni, vagy akinek nem tetszik EL LEHET MENNI! ugye ugye?

Perverzsrac 2009.02.03. 13:44:25

@Tarackos Sül: segítek. AZ IMF hitel felét is lehívták már, pedig ott is az volt a duma, hogy csak végszükségben... KAMU AZ EGÉSZ! Mindenhonnan csórják a pénzt, amíg lehet. Nem véletlen, hogy az IMF hitel kamat nekünk a legmagasabb!!! Tudják az elvtársak, hogy ez mit jelent? Segítek: annak a legdrágább akinek a legkockázatosabb adni! És még ezért is tapsikoltak, hogy milyen jó boltot csináltak. Az EBRD hitelt, azt az 1 mrd-ot kb azért veszik fel, hogy az EUs pénzek ÖNRÉSZÉT fedezzék belőle, ha jól hallottam valahol. Vagyis már az önrészre se futja. Gratulálok! Köszönjük, monnyonle.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 13:47:12

@Perverzsrac: Te, én általában egyetértek veled, de erről a panelprolizásról kurva jó lenne már leszokni... Tudod nem a bolgárgyuris (hogy friss élményt is beleszőjjek) harci-vérnyugger, meg agyhalott-blog törzstagok laknak csak "panelproliként", hanem olyanok is, akiknek CSAK ERRE van pénzük.
Ne baszakodj, így is szétszakad a rohadt fejem (biztos a front), és akkor még ez a félidióta bohóc folyik a csapból is, Te már ne tetézd :))))

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 13:50:04

@Perverzsrac: Hát baszod, ezt pedig szintén a feri hírdette meg még a választási kampányban, csak már bánatodban elittad az emlékezőtehetséged xD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 14:01:19

@Perverzsrac: Valamelyik best of gyurcsányos videóban benne van, ha nem hiszed, vagy szeretnéd felfrissíteni :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 14:04:53

@Félkupica_Fehér_Főnök: nálam ez a best of feri videó :)

www.youtube.com/watch?v=ElAn3epkXnQ

vajon ha az agyhalott-blogra ezt tenném fel, kibaxnának -e!??!

Perverzsrac 2009.02.03. 14:17:25

@zero: én is ezt mondtam már pár írásoddal korábban, pedig csak egy szaros munkanálküli vagyok:)

Perverzsrac 2009.02.03. 14:18:57

@Johnny336: minden hétre kell egy hős cselekedet. a 11 éves lánya nem jött be, hátha most ez hihetőbb alakítás. Szerintem már készül a jövőre: ha minden befuccsol szeretne a nemzet színésze lenni.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.03. 14:23:49

@Perverzsrac: Szerinted nem a gazdag jár jól???
Olvassad el rendesen mit írtam! Ne csak 1-2 szót.

Perverzsrac 2009.02.03. 14:24:39

@Félkupica_Fehér_Főnök: legyen bazdmeg. A kert végében itt a kereszt, felhúzom rá bármikor, csak mondja meg hova menjek érte!

trewq 2009.02.03. 14:25:43

A szocpol a banki hitel önrészéhez sem elég. Ha valaki szegény, hogy fog spórolni, vagy a hitelt visszafizetni.
De a szocpolmaffia majd jól jár! És Gergényi is az uzsoramaffia cégével.

kenájkikit 2009.02.03. 14:28:35

Bár a magasröptűbe nem akarok beleugatni, de ez a panelprolizás ez télleg gusztustalan, ha tudod mi vagy ki proli akkor meg főleg, én is proli vagyok és sztem a prolik a "kemények" mindennap felkelni és elmenni dolgozni a szó szoros értelmében, annyi pénzért amennyiért az asszem nem piti dolog, arról nem beszélve, hogy ez a kibebaszott ország még mindig a proliknak köszönheti, hogy egyáltalán még van. Amúgy meg sztem te sem vagy arisztokrata....

Perverzsrac 2009.02.03. 14:31:10

@Seduxen: a panelprolit nem én használtam. Viszont gyűjtőnévnek jó:) Végigírni nem volt időm, hosz csak akkor kezdtem el a kommentolvasást. Amúgy meg a panelos réteg (mert külön réteg az) meg a nyugdíjas meg a cigó akiket ők nem bántanak. A vagyonadóból se fog rájuk esni semmi ezt itt most le merem fogadni. Én csak erre céloztam, nem pedig pejoratív értelemben...
Csak tudod engem kicsit zavar, hogy akár neked akár másnak mondjuk telik egy panelra (na jó, nekem is telne, de az nem nekem való hely), azok nem fizetnek ilyen jellegű adót. De itt lakom én. dél budán, 25 éve ugyanabban a nagy kertes házban, szüleimmel, amit a 2 kezünkkel építettünk, benne van minden ADÓZOTT pénzünk és akkor jön ez a faszjankó és majd erre olyan vagyonadót vet ki, hogy bele is rokkanhatnak a szüleim csak hogy kifizessék neki.
Amúgy pont anyám mondta:
ő nyugdíjas, de mellette még tanít egyetemen. Azt mondja a fizetése csökkent nettóban idén, miközben a nyugdíja nőtt. Így most több nyugdíjat kap mint fizetést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hát erről beszélek én kérem szépen..

Perverzsrac 2009.02.03. 14:31:55

@Félkupica_Fehér_Főnök: nem nem. Ott nem ezen a néven futott. :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 14:41:01

de de, tisztán emlékszem, azt hiszem a friderikusszal beszélgetett éppen, de tutira a tévében mondta, hogy "meghírdetjük a kolbászból van a kerítés programját"

Ha gondolod este meg tudom keresni :o)

Perverzsrac 2009.02.03. 14:42:09

@Noname Cowboy: nekem a gazdag kifejezéssel alapvető bajaim vannak. Mert itt egyesek szerint ugye 166 e bruttó már gazdag...

Perverzsrac 2009.02.03. 14:44:51

@kenájkikit: olvasd el amit írtam. Valahogy mindenki felhúzza magát ezen a kifejezésen pedig nem én találtam ki, sőt én nem is abban az értelmében használom. Az a baj, hogy te is leragadsz a lózungoknál, mint ez is, amit jó keményen nyomattak maszop részről az utolsó elcsalt választásokon...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 14:49:25

@Perverzsrac: "dél budán, 25 éve ugyanabban a nagy kertes házban"

Na, azt tuti, hogy a nyilaskeresztes reakciósok bitorolták el a jogos tulajdonosuktól :))))

Bocs, magas labda volt...

Figyi, ilyen alapon az egész ingatlanadó felvetése igazságtalan. Legyünk naivak, és mondjuk azt, hogy MINDENKI a leadózott jövedelméből vette. Az egy külön történet, hogy miért kell valaki azzal "büntetni", hogy lakik valahol!?

Én támogatnám az ingatlanadót - egy feltétellel -: az ingatlanadó összege az éves adóalapot lesz szíves csökkenteni. És akkor a TÉNYLEG minimálbérből élő az évi (naiv 2.0) 50.000.-Ft-t le tudja írni. Aki meg - papíron - minimálbérből él (na persze), és van egy 80 millás kérója, az fizessen csak...

Miért gondolom azt, hogy ezzel megint a normális közteherviselők fogják megszopni a faszt!?

"Azt mondja a fizetése csökkent nettóban idén, miközben a nyugdíja nőtt."

Aha, ennek oka talán a "nem adózik" a nyugdíj kérdéskörben keresendő. Tudomásom szerint ha a nyugdíjas dolgozik, akkor az adóalapot nem kicsit, nagyon megemeli a nyugdíj (az erre eső adó a végén adójóváírás formájában lejön), és így a jöbedelme után magasabb sávban adózik...

ja, és a "telik egy panelra" úgy értendő, hogy asszonynak, nekem, meg "nyuszómuszónak" együtt telik. Én is szívesebben laknék egy csili-vili kertes házban, de esélyem se' lenne kifizetni...

Perverzsrac 2009.02.03. 14:59:23

@Seduxen: hát épp ez az! Nekem se! Pedig ha dolgozom akkor keresek rendesen. Mégis az ingatlanárak növekedése jócskán felülmúlja a nettó bérem növekedési ütemét. Vagyis soha a bödes életbe nem tudnék kitermelni egy ekkora házra valónyi pénzt.
Amúgy a vagyonadóval semmi bajom nem lenne, ha
1. egykulcsos, mentességek nélküli lenne az szja
2. és/vagy. az adó teljes mértékben levonható lenne az szjaból, mint ahogy te is írtad.
Csakhogy itt korántsem ez a helyzet. Itt odabökik a "gazdagnak", hogy eltörlik a 4% különadót, cserébe kb dupla annyit húznak le máshonnan.
Az ÁFASz emelése miatt meg elmehetnek a redves picsába. Már a csökkentéskor megmondtam (és rajtam kívül oly sokan), hogy baszottul nem lesz semmi hatása, ne tegyék. Mostmeg visszaemelnék. Érdekes, hogy nagy britanniában a 17,5%os áfát épp most viszik le 15 re, hogy pörögjön a gazdaság. Ezek mindig mindenben pont az ellenkezőjét teszik, mint minden más ország. Oszt sírnak hogy szar van. Jah kérem aki dilettáns...
Mutter bérére visszatérve: nem az összevonás miatt csökkent. Nem most lett nyögdíjas...
A telket meg nem cigány módra elbitoroltuk, hanem vettük és a házat az első betonalaptól az utolsó cserépig mi húztuk fel, nem a zsidó extulaj építtette:))))

Perverzsrac 2009.02.03. 15:00:52

@Seduxen: de amúgy zero kihagyta azt is, hogy eddig pl a céged simán támogathatta hogy tanulj. Na új adószabály: max a minimálbér 2,5xeséig. Jó mi? Nem hogy örülnének, hogy a cég taníttat, hamár szar az oktatás. Nem! Azt is adóztassuk meg. Faszt tanulnak annyit! Abból csak a baj van!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 15:06:32

@Perverzsrac: hát ez esetben TE is egy vagy a prolik közül, úgyhogy kussolj, adózz, és takarodj vissza dolgozni, mert - minimum - 6-8 éhes szájat kell etetned (akikről nem is tudsz...) :)))

Hát az áfa-csökkentésnek nem lesz hatása tézis felismeréséhez nem kell közgazdásznak lenni, az MINDEN esetben az árú értékesítőjénél marad. Ellenben az emelést "nem nyeli le"... Evvan...

Ezt az ingatlanadót a kettőnk által vázolt módon kellene bevezetni, ha TÉNYLEG - a régi - kampányszlogent ("Igazságosság", meg a tökömtuggyamégmi) akarnák megvalósítani. De valami azt súgja, hogy ferenc-testvér nem erre készül...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 15:07:48

@Perverzsrac: ezt ugye csak viccnek szántad? ilyen tényleg nincs. ez fake! nem tudom elhinni...

Perverzsrac 2009.02.03. 15:16:46

@Seduxen: adójóváírást és kedvezményeket se vehetsz igénybe egy bizonyos jövedelemhatár fölött, majd szerinted pont ezt lehessen leírni az adóból? muhahahaha. Lófaszt a mi seggünkbe. Kussol, adózik. Ez az egyszerű felfogása ennek a fasznak.

Perverzsrac 2009.02.03. 15:18:51

@Seduxen: tessék elolvasni:
index.hu/gazdasag/magyar/feklev090130/

véletlenül az adóváltozások a sok elbaszás után pont hétvégére estek, mit ad isten és jó nagy a kuss körülöttük, hiszen most jött meg a szorítás első hulláma...

De csak neked: ". Ha a cég átvállalja a képzés költségét iskolarendszerű képzésben részt vevő alkalmazottjától, akkor abból a minimálbér két és félszeresét kitevő rész adómentes."

@zero: ezt neked is szánom...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 15:19:59

@Perverzsrac: igen, az adókedvezményes résznél is nyeltem egy nagyot. nálam volt helye annak a 120. ropinak, ami a lakáshitel után visszajön. potom másfél havi adóm. mindegy, be kell lássam, én "kőgazdag" vagyok, nincs mese. ugye fereeeenc?

Perverzsrac 2009.02.03. 15:23:17

@zero: "Az újév első napjától egyetlen egy adókulcs változott az adójogszabályok rengetegében: megszűnt a 35 százalékos osztalékadókulcs, és csak a 25 százalékos mértékű maradt meg."

index.hu/gazdasag/magyar/jan081230/

na erről beszélek én...meg a feri vagyonbevallásáról. csak tessék egymás mellé tenni a kettőt és máris kiderül miért változott egyetlen adókulcs. Amúgy meg a Frei egyszer nyilatkozta is még rég felháborodottan, hogy csak tessenek megnézni ő mennyit adózik az osztaléka után... (ez akkor volt mikor az alsó kulcsot felnyomták 20-ról 25re...)

Perverzsrac 2009.02.03. 15:24:47

@Seduxen: lassan sikerült beláttatnom veled, de én már boldog vagyok. Te vagy az első, de nem az utolsó! Mostmár csak mintegy 10 millió magyar állampolgár van még akiket fel kell világosítanom, hogy ferinél ki is a gazdag...

Perverzsrac 2009.02.03. 15:28:14

Frei = Feri... még mielőtt valaki félreértené...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 15:34:02

@Perverzsrac: "hogy ferinél ki is a gazdag"

btw: aki tisztességesen ADÓZIK?

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 15:35:04

@Bezuhov:

tényleg rendes tőled, de ezen már kiröhögcséltük magunkat....

a másik helyeden a kapcsolaton pedig a kommentelők már megköszönték a Miniszer Elnök Úrnak, hogy vigyázott a bernadettre. :-)

mind2 (törölt) 2009.02.03. 15:36:12

@Perverzsrac: na figyi, ezt is innen idéztem, valami libafosztós posztból ( Rékuc )
"Ha nem kopasztjuk meg, akkor a liba nem tud nőni, és szenved. Ezért kopasztjuk meg 6 hetente."

- mondta Feri és Ájult Bernadettet karjaiban tartva belibbent dolgozószobájába, ahol táncot imitálva pörögni kezdett.
Libuskáim ;)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 15:36:52

@Perverzsrac: okééés! Állom a fogadást, egy barna budweiser -t kérek, feltéve, ha megtalálom :o)

mind2 (törölt) 2009.02.03. 15:38:49

@derelyegrádi szellem: Az OPNI - nak szép parkja volt nem ? ::)))

Perverzsrac 2009.02.03. 15:40:41

@Seduxen: pontosan:) Ön megalkotta a magyar magyar szótárat:) Gratulálunk! De mindenki aki az átlagbér felett keres már gazdag. az már a tisztességesen adózó kategória...

Perverzsrac 2009.02.03. 15:41:12

@Félkupica_Fehér_Főnök: megkapod a kossuth teri vasbőr talin ha meglesz a vidi:)

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 15:42:22

@mind2:

Én nem vagyok bolond, akármennyire is üldözöl ezzel! :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 15:43:42

@mind2: "Ha nem kopasztjuk meg, akkor a liba nem tud nőni, és szenved. Ezért kopasztjuk meg 6 hetente."

Értem, tehát azért "kopasztanak", hogy ne szenvedjek? Ez esetben viszont én szeretnék TÉNYLEG liba lenni, mert azt csak 6 hetente kopasztják...

Még a kényszertömést is bevállalnám, azt már megszoktam, minden nap - néha többször is - lenyomnak minden szart a torkunkon, megszokott mechanizmus lenne....

"mondta Feri és Ájult Bernadettet karjaiban tartva belibbent dolgozószobájába, ahol..."

... és itt a 18-as karika jön. Majd október végén, vagy november elején megszületik szerelmük gyümölcse a kis budai-gyurcsány bébi :)))

Szellem: az nem Miniszteri Elnök Úr?

mind2 (törölt) 2009.02.03. 15:45:40

@derelyegrádi szellem: mi nem vagyunk bolondok a hangok is megmondták !! :::))))

@Seduxen: XD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 15:48:10

@Bezuhov:

Ritkán jársz már "mifelénk" ....

Cassandra Gemini 2009.02.03. 15:58:52

Csak annyit mondanék (bár talán nem teljesen vág ide) hogy itt Nyíregyházán a szocialista polgármester asszony egész korrektül végzi a dolgát. Vannak itt ott fennakadások, de épül és szemmel láthatóan fejlődik a város , csak ennyit akartam :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 16:05:11

@Cassandra Gemini:

Csodálkozol?

Ilyen hátszéllel? Veres and társai?

Pénz van dögivel, de nem mindenkinek ...

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 16:06:06

@Seduxen:

De, csak múltkor is +5 percet kellett gépelnem emiatt.

@zero:

A kapcsolaton nagyüzem van, mert a feri nagyívűvel jön ki megint. Ráadásul a Szabad Nép 4 volt hivatásos sajtólevelezője kidőlt, most egyedül szegény bezunak kell produkálnia a napi 30 hozzászólást. :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 16:14:03

@derelyegrádi szellem:

Tiszta dráma & izgalom ami ott zajlik ... majd este odanézek ..

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 16:15:16

@Cassandra Gemini:

"itt Nyíregyházán a szocialista polgármester asszony egész korrektül végzi a dolgát."

A dologvégzéssel nálunk sincs akkora baj, bár itt van egy-kettő, aki vagy nem húzza le, vagy nem mos kezet. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 16:16:13

"#412214 | Athlay | 2009-02-03 15:54

Válasz orsolya44 felhasználó #412166 számú bejegyzésére:

Persze Járai a felelős, amiért minden eszközzel próbálta elhárítani a devizaválságot, amit a kormány felelőtlen politikája okozott volna.

Eddig sikerült monetáris politikával ellensúlyozni a töketlenkedést, de most Ferenc testvérék számára eljött az igazság pillanata.
"

Azért ez odabasz sz'tem... és NEM moderálták ki :)

derelyegrádi szellem 2009.02.03. 16:19:24

@zero:

Szerintem este inkább "kábelen" vedd fel valakivel a kapcsolatot! :-)

Perverzsrac 2009.02.03. 16:23:30

@Seduxen: csak annyit mondanék: MÉG :)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 16:23:42

@derelyegrádi szellem: csak óvatosan, nehogy "bruttósítás" legyen a "kapcsolódás" vége, tudod zero "felbruttósítják" a családi pótlékot, oszt baxhatod :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.03. 16:28:46

@Perverzsrac: @Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: ez igaz ! Át kéne csábítani ide :)

na jól van nácziakok, további jó "fröcsögést" :) sábbát_sálom :)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 18:32:01

@Perverzsrac: Hidegen szeretem, amikor a üveg külsején kicsapódik a dér :o)

www.bestofgyurcsany.hu/news.php?item.9.4
(00:53)

irrelevant 2009.02.03. 18:34:14

Játszunk tippelős játékot, hogy mikor jön az államcsőd?

Az én tippem 2009. április

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.03. 18:46:04

@otvospeter: Túl könnyű... a 2010 -es választások után 1-2 hónappal, addig kapunk még néhány ezermilliárdot kölcsönbe, de hogy mi lesz a választások után, az a szocikat már kurvára nem fogja érdekelni.

szabogyula 2009.02.03. 18:48:34

@otvospeter: Tartom ! Elkezdem vágni a centit , nem azért mert rosszindulatu vagyok , de tényleg most már nem találok szavakat

belzebubó 2009.02.03. 19:00:09

Mi ma pont erről beszélgettünk,a többség 2009.májusra tippelt.

Azt nem értem,hogy az IMF ezelőtt ezeknek a hiteleknek a kihelyezését más országokban kormányváltáshoz kötötte.Kivétel, most Ferkót hagyta.Tehát vagy direkt ide akar juttatni az IMF vagy valóban nagyon sok támogatója van ennek a politizálásnak a világ pénzügyvilágában.
Ez majd lejár 2010 májusában,de a többi hitelre vonatkozóan attól félek szintén azt csinálják amit anno amikor jött MDF Antallal,akkor az 1982-es hiteleket amelyet akkor vettünk fel,mert akkor léptünk be a valutaalapba,amelyek nem is jártak volna le,lejártnak tekintették addig amig alá nem irta azt a szerencsétlen paktumot a szadesszel. Szerintem ha meg is szabadulunk Ferkótól,nem sokáig tart majd az öröm üres kasszával 2010-ben.Ha egyáltalán eljutnánk addig csőd nélkül.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.03. 20:32:58

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Mekkorát röhögtem, mikor ezt hallottam. :)
Ahogy Szellem mondta tegnap:

"Nem mondom, hogy olcsó rá a jegy (pláne forintban), de a műsor az ott van."

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.03. 20:33:50

@belzebubó:

DSK is, meg Almunia is szoci.

Kövér mondta, hogy akár elvtársozhatnák is egymást.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.03. 21:11:52

Végigolvastam az összes kommentet, megijesztettetek. Ti tényleg spájzoltok?! Álljak neki én is?? Már holnap? Komolyan gondoljátok, hogy nem lesz víz, villany, bolt, orvos stb?

Horizont 2009.02.03. 21:59:06

Hitelből ki, hitelből be...Ennek jó vége nem lehet! Most kezdjünk el nagyon félni?
laspalmas már el is kezdte!
Jó lesz így nekünk? Már zero írásának a stílusára is alig ismertem rá, érezni, hogy ki van akadva igencsak:)
Kár, hogy ennyire elanyagiasodott a világ és a nyamvadt pénz (hiánya) miatt vannak álmatlan éjszakáink! Az a baj, hogy csak nekünk, mert ott "fenn" azt hiszik jól teszik a dolgaikat és jól belehúztak!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.03. 22:11:37

@laspalmas:

Ha államcsőd lesz , akkor nem lesz miből kivinni a nyugdíjakat, segélyeket.

Az emberek (cirka 4-5 millió) csak várja, csak várja a postást .... aztán mivel nagyon éhesek lesznek, megindulnak.

A többit gondold végig magad ... Argentínában 2001-ben ugyanez volt.

Ők 1999-ben vették fel a hatalmas IMF hitelet.

2 évet húztak ki vele ...

irrelevant 2009.02.03. 22:24:42

Ajánlott film: The Take. (Nem a hollywoodi ugyanilyen című, hanem a Naomi Klein és Avi Lewis-féle.) Rövid tartalom: az argentin összeomlás utáni helyzetet mutatja be, illetve azt, hogy a tönkrement gyári munkások hogyan próbálják újra megszervezni maguknak a munkát gyárfoglalásokkal és amolyan kommunák létrehozásával.

Horizont 2009.02.03. 22:29:46

@zero: @otvospeter:
szép kilátásokkal kecsegtettek itt minket!:(
Na és mi lesz a politikai elittel ha eljön "argentína" ??

irrelevant 2009.02.03. 22:36:50

@Horizont: Mennek a reptérre, megbeszélik, hogy Moszkva, Genf vagy Nizza és ágyő.

Maximio 2009.02.04. 00:40:19

Államcsőd 2011-ben. Akkor kell elkezdeni visszafizetni az IMF-hitelt. Addig elvergődünk valahogy.

kulalak 2009.02.04. 05:04:53

Nagyon remelem, hogy mi alantas honpolgarok nem a kevesekhez tartozunk mikor vegiggondoljuk ezeket az oruletes otleteket. Kulon gratulalok a vagyonado-ingatlanado terulet-alapu kiszamlazasanak eszreveteleert. Ezt az eszement otletet csak garazda alakok tudjak eladni a mediaban.
Ja OPNI: szerintem bipolaris (pszichozis-maniako-depressziva) manias szakban kis paranoiaval.
De mi gyomorbol szavazunk. A maszopra varok, hogy takaritsak vegre el - eddig mindhiaba.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.04. 07:22:37

@zero:

Ezt értem és el tudom képzelni... De a víz, villany hogy jön ide? Tényleg írhatnál egy postot erről a magamfajta tudatlan fiataloknak...

kenájkikit 2009.02.04. 08:08:50

már várom, az adóbevallásos posztot:D:D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 08:36:10

'reggelt!

Nekem egy régebbi bankkártya-reklám jutott eszembe ma reggel - kicsit másképp' -:

'Adóreform': 1000 milliárd
Áfa-emelés: 5%
CSP megadóztatása: -10.000.-Ft
Ingatlanadó: - 100.000.-Ft
.
.
.
Egy ország hülyének nézése... Felbecsülhetetlen

mind2 (törölt) 2009.02.04. 08:40:34

@Horizont: mi lesz velük ? majd megesszük őket a legvégén :)

mind2 (törölt) 2009.02.04. 08:44:54

Jobb napot !
@Seduxen: Te is elköltenél a családra 100 millió osztalékot 1 évben nem ? Csak azt nem értem, ha nincs feri bankszámláján, akkor hol van ? a Kajmán- szigeteken valami pici bankban ?
Szegény Széchenyi, ő csak a birtokai 1 évi összes bevételét ajánlotta fel a haza javára.... hol hányjak ?
A Kapolyi meg felvesz kb. majdnem 1 millát havonta az MTA - tól tanácsadás címén.... Vagyis közpénzt, miközben 2-3 MILLIÁRD az éves pénze..
mi meg nzzük, hogy úszik el a dinnyehéj :(

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 09:34:55

@mind2: simán... ha lenne valami barom, aki finanszírozza, nem 100 millát, de akár 1 milliárdot is elköltenék :)))
én csak azt nem értem, hogy ez pl miért hír? miért magyarázkodik a kormányszóvívő e.t?

Szerintem az útszéli döglött kutyát sem kellene, hogy érdekelje, hogy mennyi osztalékot vett fel feri, vagy akármelyik másik, ha működne rendesen ez a kurvaország...

maylo · http://www.flickr.com/photos/mayloka/ 2009.02.04. 10:00:30

Nem tudom, melyik posztot olvassák többen, uh ide is berakom ha nem baj:

Adót csökkent Szlovákia

133 millió eurós adócsökkentést javasol a szlovák gazdasági válságtanács, amivel a legalacsonyabb munkajövedelemmel rendelkezőknek és a középosztálynak kedveznének igazán.

Az adómentes jövedelemrész 3455 euróról 4017 euróra történő felemelését tartalmazza a javaslat - írja a Napi Gazdaság. Emellett az ún. milliomosadó alsó határát is növelnék valamelyest.

Ezzel 9.5 euróval növekedne egy átlagos fizetésű polgár bére, és összesen 133 millió eurós kiesést jelentene az államkaszának. A lépésekkel nemcsak a kormány, de az ellenzék is egyetértene.

A válságtanács múlt heti javaslatait már jóvá is hagyta a Fico-kormány: a kabinet átvállalja a járulékfizetést azoktól a munkaadóktól, akik korlátozott munkaidőben ugyan, de tovább foglalkoztatják alkalmazottaikat.

Az új munkahelyeket teremtő cégek minden egyes új állás után egy éven át havi 212 eurót kapnak, a kezdő egyéni vállalkozók pedig - ha előtte legalább három hónapig állástalanok voltak - régiónként más-más összeget, de akár 5975 eurós támogatást is kaphatnak.

Mint ismeretes, Szlovákia mindemellett kiadás-lefaragó lépéseket is megtett már a válság hatására.

derelyegrádi szellem 2009.02.04. 10:09:13

@otvospeter:

Kb. (május). Most felvettek 1 milliárd eurot arra, hogy az esdékes havi törlesztőt ki tudják fizetni. Emlékszel mondtam, hogy közel van és tudják is. Na, ezzel sikerült kitolni az összeomlást, de hát mostantól ezt is el kell kezdeni fizetni a havi törlesztőbe. És már az előző (enélküli) is sok volt. És intézkedésekre már nincs idő, mert ahhoz jogalkotásra van szükség, ami időbe telllik. Elkúrták. Vége.

Az eu parlametiig próbálják valahogy kihúzni. Nem biztos, hogy sikerülni fog.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 10:21:18

@derelyegrádi szellem: ez most az optimista, vagy a pesszimista forgatókönyved?!?! :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 10:56:52

@maylo: értem. ez esetben csak egy kérdésem lenne: szombaton megyek tecsóba, valakinek kell valami? 20 kiló liszt? Konzervek? Pár raklap ásványvíz? :)))

(jut eszembe: ha valaki tud óccsón automata és kézifegyvert, kérem dobjon egy PM-t :)))) )

mind2 (törölt) 2009.02.04. 11:08:31

@Seduxen: Pelenkát vegyél annak a pici bogárnak Te ::))

irrelevant 2009.02.04. 11:14:03

@derelyegrádi szellem: Igen, emlékszem, azóta is az jár a fejemben.

@Maximio: Az IMF-hitelt 2010 márciusától kell elkezdeni visszafizetni, nem?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 11:23:28

@mind2: minek? én szeretem "liberális" felfogásban nevelni: ergo nyugodtan összeszarhatja a közvetlen környezetét, senki sem fog rászólni. jól -e mondom -e gusztusztalan péter?

@derelyegrádi szellem: kizárólag. ott vannak ám csak a csuda akciók. vagy kettős -e mérce -e, és csak a genetikailag hiperpigmentáltaknak jár?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.04. 11:27:30

ha jól tudom, a vagyonnyilatkozatban csak a hazai tulajdonok szerepelnek.

de pl 1 óra alatt lehet bankszámlád ausztriában.
:-)

mind2 (törölt) 2009.02.04. 11:36:05

@Seduxen: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de alapból feszült vagyok már régóta...állandóan azon jár az eszem, mit csináljak, mi hogy lesz, és valami mérhetetlen utálat meg tehetetlenség van bennem... eszköztelenség, amitől fel tudnék robbani. Nem igaz bassza meg, hogy senki nem látja hova jutunk nemsokára, és az meg rohadt feltűnő, hogy úgy tűnik, előre megírt a forgatókönyv, mintha ezek a szemetek már tudnák mi lesz és mikor... olyan kibaszott egykedvűség látszik rajtuk, ami már cinizmussal ér fel.
Bocs a durvulásért :(

belzebubó 2009.02.04. 11:38:39

@denever: Svájcban is elég rövid idő alatt,csak meg kell felelj a következőknek:

1. min. kb. 100.000 EUR a bankszámládon vagy
2. munkavállalási és tartozkodási,tehát hivatalos munkahely Svájcban. Az UBS-nél ami Svájc és a világ legnagyobb bankja,legalábbis ennyi kell.

És ha Svájcban van,még az az előnyöd is megvan,hogy nem adhatják ki az adataidat.Ausztriában kiadhatja a bank ha kérik a magyar hivatalok,pl.biróság sikkasztás,csalás,pénzmosás,stb. eljárással kapcsolatban mert az EU-s előirás.Svájc többek között ezért sem lép be az EU-ba.

mind2 (törölt) 2009.02.04. 11:39:16

@denever: feri bankszámláján alig van pénz. indok : a család fenntartására költ százmilliót.
Remélem először azok dögölnek éhen, akiknek elég az eszme is....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 11:43:39

@mind2: ezzel nem vagy egyedül, én is félve gondolok a jövőre, főleg azért, mert megint mi fogjuk fizetni a cehhet, nem azok, akik okozták a bazdmeget...

Apropó: cinizmus. Tegnapi vagyon-nyilatkozatodi!?!? Megvolt?

belzebubó 2009.02.04. 11:54:03

@mind2: ha beleolvasol más blogokba más is igy van ezzel,szerintem már Mo-on csak egy szikra kell. Ferkó is tudja ezt azért népámit a február közepén esedékes részletesebb tizenvalahanyadik programmal,amire készül.Szerintem majd megint előjön valamivel,hogy lenyugtassa a népet márc.15-re,vagy esetleg valamivel majd eltereli a figyelmet.Ha nem hülyék látják ezt ők is.

derelyegrádi szellem 2009.02.04. 12:01:39

@mind2:

ezen már múlt évbe is beszartam Számoljunk 100 milliót költ egy évben. Az azt jelenti, hogy havonta 8.33333 milliót kell költeni. Az napi 278.00 forint. Kiadnám feladatnak, hogy költs napi 278 ezret úgy , hogy nem vehetsz semmit ,ami a a kb 1.6 milliót meghaladja. Tehát tulajdonképpen ezt meg kell enned, meg innod, úgy hogy egész nap dolgozol, és egyébként az összes költséged fedezve van. Mindezt úgy, mint ő maga mondta a gyerekeinek heti 200 forint (!) zsebpénzt ad!

Tahát hetente majd 2 milliót költenek, ebből gyerekeknek 200 froncsi per kopf zsebpénz fér ki.

Ez tényleg azt sem tudja, mit beszél.

Maximio 2009.02.04. 12:16:18

@otvospeter:
Nem tudom, az EU-s szerződésről kiderült pár dolog, de az IMF-ről semmit nem tudni.

kenájkikit 2009.02.04. 12:17:44

derelygrádi: ezen sírni kéne, de én kurvanagyot röhögtem:D

Maximio 2009.02.04. 12:17:51

@otvospeter:
Csak ahogy magyarázta az Aegon vezetője múltkor, ezt vettem ki a szavaiból.

mind2 (törölt) 2009.02.04. 12:25:06

@Seduxen: aham, az különösen tetszett - ma reggel hallottam, - hogy volt aki beírta a gyerekeit és unokáit mint vagyontárgyat. Sajnos kénytelen voltam elengedni egy mondatot, hogy a vagyontárgyaid remélem azt is látják, amikor himbálózól a szélben.... egyszer agyvérzést kapok, érzem :(

mind2 (törölt) 2009.02.04. 12:29:07

@derelyegrádi szellem: mai info : napi 360.000 ft.
most legszívesebben olyan stílusban írnék mint tegnap geza - azon a libafosztóson kihaltam majdnem :) - de sokkal durvább lennék, és leolvadna rólam a maradék kultúrmáz is ::))

Horizont 2009.02.04. 12:31:00


@derelyegrádi szellem:
"havonta 8.33333 milliót kell költeni"
Biztos nagyon földhöz ragadt szegényes a fantáziám, de el sem tudom képzelni ha meg van mindenem mire tudnék havonta ennyi pénzt kiadni!
Most ugye jó pár hónapig el tudnék költeni ennyit, mire "utólérném" magam és lerendezném a családot is, de ha Minden megvan?? Mire??
Különben meg milyen édes élet, hogy oda se megy és 110 millió bejön abból amit potom pénzért szerzett!

belzebubó 2009.02.04. 12:47:31

@Maximio: Egyszer irtam,hogy 17 hónapra vették fel ami a nemzetközi gyakorlatban példátlan,pont majd az új kormány kell törlessze,ezzel kapcsolatban a patásördög is megszólalt.kicsit aggódott...

"Amit az IMF-hitelről első helyen tudni kell, az úgy hangzik, hogy a hitelt vissza kell fizetni, méghozzá kamatostul, és azt is pontosan tudjuk, hogy nem azok fogják visszafizetni, akik fölvették, mert ennek a hitelnek a futamideje 17 hónap - ez valamiért egy varázslatosan vonzó számnak tűnhetett a szerződő felek számára -, éppen a 2010 áprilisában esedékes parlamenti választás időpontjával esik egybe a 17 hónap lejárta. Ami számos kérdést vet föl: kit is segített meg az IMF valójában? Magyarországot? A magyar kormányt? Miért pont 17 hónap a futamidő? Mi lesz utána?"

Itt elolvashatod részletesen:
www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=66266&Itemid=97

Itt pedig egy másik cikk az IMF hitelről.
www.gazdasagiradio.hu/cikk/11037/

mind2 (törölt) 2009.02.04. 12:49:13

@Horizont: ugyanmár :) a gyerek érettségije se két fillér volt. Ahhoz egy egész alapítványt meg kellett vennie, hallod ::)) különszoba meg ilyenek. Aztán elkódorgott kislányok befogadása és vacsoráztatása se filléres dolog. a többiből meg vett sok-sok szivárványos sálat ... de az is lehet, hogy ketreceket a kóbor kutyáknak... :)

kenájkikit 2009.02.04. 12:51:07

ja és a 200 forintos zsebpénzről meg annyit, hogy a 8 éves öcsémnek több van, pedig nem adunk neki pénzt, de összekukázza az aprót otthonról és már több van. Én belegondolok, hogy 200 hetente, azt vajon mire adja???:D Hamár számolgatás van a 28,5 forint naponta:D:D:D:D: nagyon kemény én fetrengve röhögök:D:D ilyenekt, hogy találhat ki vagy ezt a tanácsadói javaslatára mondja??? brutálkemény áhhh

mind2 (törölt) 2009.02.04. 13:05:04

@kenájkikit: megálmodja éjszaka, és amikor reggel felkel elmondja magának hangosan. Aztán el is hiszi.
Így mehet ez ::))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 13:12:17

@mind2: ő a "független" képviselőből miniszterré avanzsált (megvásárolt?) gyenesei e.t. volt....

mind2 (törölt) 2009.02.04. 13:23:27

@Seduxen: jajj ne is mondd ! ma reggel a hírtv foglalkozott egy üléssel, amin polgármesterek vettek részt és felszólalt a gyenesei is. rihegett - röhögött mindenen, azon is, hogy nincs pénz...stb. mint aki benyomott, komolyan.
egyszer csak felállt egy polgmester és azt mondja ( lehet nem szó szerint ), hogy : ha már így együtt vagyunk, úgy érzem magam, mint egy központi bizottsági gyűlésen. talán álljunk fel mindannyian és énekeljük el az Internacionálét.
nagyon sok mindenkinek tele van itt már a töke az egésszel :(

Maximio 2009.02.04. 13:41:01

@belzebubó:
Köszi a linkeket, azt tudtam, hogy 2010 márciusig áll ez a pénz rendelkezésre. Fletó erre egyenesen azt mondta, hogy ez így elegáns. Hát kurvára. Ő elkölti, a patás meg fizessen. Vagyis inkább mi.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 13:41:21

@mind2: engem az egészben nem is az zavar igazán, hogy a velejükig korruptak, és lopnak. Mindegyik lop, ezt tudjuk... De tessenek már legalább egy picit szépen "becsomagolni" a szart, hogy ne érezzük már úgy minden nap, hogy ismét a pofánkba ürítették a t.nagyfejűek a "bélsárjukat"...
A cinizmus pofánröhögésből (ami közvetlenül a pofánszarás után jön) van személy szerint kurvára elegem...

Köszönöm!
És most kaccsojakiiii

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 13:52:54

Atyaég, ez tényleg megkattant... Kéretik megnézni az új postot agyhalottéknál... Ijesztő

@derelyegrádi szellem: ha még itt vagy, erről mi a véleményed?!

1949. évi XX. törvény
33/B. § A miniszter megbízatása megszűnik:
e) választójogának elvesztésével

... és
70. § (5) Nincs választójoga annak, aki jogerős ítélet alapján a cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság, illetőleg a közügyek gyakorlásától eltiltás hatálya alatt áll, szabadságvesztés büntetését vagy büntetőeljárásban elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti. Az Európai Unió más tagállamának a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező nagykorú állampolgára akkor sem választható, ha az állampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy más hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából.

A tények ismeretében működhetne... Ki indítja el a cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezés iránti eljárást???

derelyegrádi szellem 2009.02.04. 14:10:49

@Seduxen:

éppen visszaérkeztem szolgálatodra.

Őt nem lehet gondnokság alá helyezni, mert saját ügyeinek vitelére alkalmas (kimegy vécére, nem felejt el enni, hazatalál), csak az országéira nem.

Mert ahhoz magasabb elmebeli állapot kéne, minthogy nem vizelsz be...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 14:14:39

@derelyegrádi szellem: ha szilyt kérdezed, neki erről biztos más lenne a véleménye (btw: ágybavizelés témakörben :))) ).

Kááár, pedig jó ötletnek tűnt... Szerintem ugyanis ez az ember frankón meghibbant. Nem kicsit, nagyon...

derelyegrádi szellem 2009.02.04. 14:22:36

@mind2:

Én nem irigylem tőle, annyit keres és költ amennyit akar, csak a képtelenségre kívántam felhívni figylemet. A 200 forintos zsebpénnzel is. Ez a faszi azt sem tudja, hogy egy mozijegy 1000,-Ft. Ami önmagában szintén nem baj. Csak akkor ne beszélne vadbaromságokat. Mert lófasz sem kérdezte tőle mennyi szebpénzt ad gyerekeinek, ezeket magától hozza elő.

Mint a házassági évfordulóit. Arról azt mondta, hogy egy puszival intézik el Klárával, mert azok ünneplik nagyon akiknek egyébként rossz a házasságuk.

Aki ismeri őket mindenki tudja a szoci-üzletember körökben, hogy az év egyik fő "eseménye" az ő házassági évfordulójuk 300 vendéggel, tüzijátékkal.

És senki nem kérdezte tőle, mert senkit nem érdekel, pl. tőlem akár egy puszival is elrendezhetik, de meztelenül tollal seggükben is rohangálhatnakk, és akár szado-mazo csoportszexet is rendezhetnek a Citadella tetején.. Nem érdekel.

Mondom, Borderline szindrómás, és beteges hazudozó, aki azt hiszi valóságnak, amit éppen mond.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.04. 14:50:42

@derelyegrádi szellem: pedig "kötelező" anyag, jól mutatja ferenc-testvér kórképét :)))

belzebubó 2009.02.04. 15:51:58

@Maximio: megjöttek a fiúk,hogy Feri körmére nézzenek.Itt a bizonyiték-már ha eddig bárki kételkedett volna-hogy költik rendesen a hitelt.

Megérkezett Budapestre a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió delegációja, hogy felülvizsgálják a Magyarországnak nyújtott hitelkeret felhasználását.
www.hirtv.hu/gazdasag/?article_id=257757

Gandalf Garaboncias 2009.02.04. 16:25:21

Nohát, a Fidesz átvette a cikket és a honlapján Vastagbőr-blogot idéz:
fidesz.hu/index.php?Cikk=128272

is 2009.02.04. 20:11:05

@poszt: azért még nem kell büszkén, naygbetűvel, és félkövéren hirdetni, hogy nem érted, mi folyik.

azt mondod, hogy hagyjanak 1000 milliárdot az embereknél. hát hagytak, először is 2001 óta a lakáshiteltámogatásban. aztán másodszor a Széchenyi-terv élményfürdőiben (és egyéb pénzszórásaiban), aztán harmadszor az erőltetett autópályépítésben, aztán negyedszer a 38% reálbéremelésben. ezek a nálad hagyott ezermilliárdok adósították el az országot. és akkor Te még 1000 milliárdot kérsz, és még büszkén le is írod, hogy leszarod, mert Te csak a markod tartod. tudom, hogy neked mindez jár, de a szlovákoknál egyik sem járt, csak a gyárakat rakták sorba, ahová a szlovák munkás bement a kisebb bérért is sok évig, aztán lett is valami belőle nekik.

nem várom, hogy elgondolkodj, csak ha három év múlva kell, ide majd vissza tudok mutatni.

kri. 2009.02.04. 21:55:42

nem értem... máshol már ennél kevesebbért is börtönben csücsülnének az illetékes elvtársak és lázadna az ország. Itthon meg...

Én is két hírre kaptam fel a fejem. Igen, a CSP és a szocpol. Az új tervek szerint a dolgozó ember ne vállaljon gyereket csak ha bevállalja a pengeélen táncolást a túlélés érdekében, a cigányokat viszont úgy tenyésztik mint a csótányokat. Bruttósított CSP= sokkal több CSP amiért már megéri megduplázni a szaporulatot ami nemsokára az egész országot felzabálja, a maradékot meg kinyírja.

A szocpol meg... igen, 100e-ért eladják és viszlát. Az építőipar aztán nem fog ettől fellendülni, az újépítésűek piacának viszont annyi.

Állat.

Remélem a gyerekeinknek már lesz annyi eszük és időben lelépnek.

süti beállítások módosítása