Skip to content


       Szűrés lista

Esztergomban tényleg bajok vannak

Nem lehet eleget írni a dunaparti Sámsonról, Meggyes egyszerűen ontja a témákat. A múltkori húzását, Bejó Gábor feljelentését sikerült megtripláznia néhány nap alatt. A debil iskolás irományának tűnő kereset után még két hasonlót hozott a posta a szeretgomosoknak. Persze minden írásban saját magából csinál hülyét a polgármester úr, de sebaj.... Holdrabló jó kis postot írt erről, mi időhiány miatt kihagytuk.

Viszont Esztergomban nem állt meg az élet azóta sem, Meggyes és frakciója dolgozik a város szebbé, jobbá tételén. Most így a gazdasági válság idején szóbakerült náluk is, helyi szinten az adócsökkentés, amit a Fidesz olyannyira szorgalmaz már régóta országosan. Nézzük, mit is gondolnak erről:

"Az adóemelés politikája nem folytatható a végtelenségig. A magas adókat az adófizetők nem képesek megfizetni, fejlesztések maradnak el, munkahelyek szűnnek meg. A vállalkozások vagy csődbe mennek, vagy kénytelenek olyan - legális, vagy esetenként sajnos illegális - megoldások után nézni, mellyel csökkenthetik kiadásaikat. Így viszont hiába az adóemelés, az állam bevételei csökkenni fognak. Ha erre újabb sarcok kivetésével reagálnak - mint ahogyan ezt a mostani kormány teszi - azzal újabb vállalkozások mennek tönkre, újabb munkahelyek szűnnek meg, és még kevesebb lesz az állami bevétel.

Megoldást erre a helyzetre az adó- és járulékcsökkentés jelenthet. Ennek következtében a fent vázolt folyamat nem súlyosbodik tovább, sőt ennek ellenkezője játszódhat le. Ha több pénz marad a vállalkozásoknál, meg tudják fizetni a közterheket. Ha ezen felül is maradnak forrásaik, és ez állami gazdaságélénkítő programmal párosul, az növeli a hatékonyságukat, termelésüket. Így nő a megtermelt jövedelem, a több jövedelemből pedig a költségvetés több adót szedhet be.

A munkát terhelő adó- és járulékok csökkentése olcsóbbá teszi a foglalkoztatást, így több munkahely keletkezhet, és a bérek is emelkedhetnek. Ez hosszabb távon szintén jobb hatással van az állam bevételeire, mint az egyszeri adóemelés."

Tehát az adó- és járulékcsökkenés jó.

Elsősorban a vállakozásoknak, de rajtuk keresztül mindenkinek.

Az egész országnak, az összes állampolgárnak.

Mindnek, kivéve egyet: Meggyes Tamást.

Neki nem felel meg.

Ezt most sikerült bebizonyítania az önkormányzati ülésen.

Miavecz Jenő előterjesztése az iparűzési adó 2,0%-ról 1,8%-ra történő csökkentését, ezzel párhuzamosan az adómentesség 2,5 millió forintos határának 5 millió forintra történő emelését tartalmazta. Szintén Miavecz Jenő javasolta azt, hogy a vállalkozók foglalkoztatottjaik után megfizetendő évi 2400 Ft/fős kommunális adót Esztergom szüntesse meg.

Mondanom sem kell, a javaslat elbukott, mert Meggyes úgy döntött.

 

"Kérem a képviselőtestületet, hogy ne támogassa a javaslatot. Kérem a szavazást!"

Hű báránykái pedig szót fogadnak, és nyomják a gombot engedelmesen, leszavazzák, ami a Főnöknek nem tetszik.

Nem vagyok naiv, gondolom, ez így megy máshol is. De az tényleg érdekelne, hogy mi a magyarázat az elmélet ("az adócsökkentés jó!") és a gyakorlat ("az adócsökkentés szörnyű, nem támogatjuk!") közti óriási különbségre.

Annyira szörnyű volt Miavecz előterjesztése?

Majd Meggyesék írnak/csinálnak jobbat?

Vagy eszük ágában sincs adót csökkenteni a városban?

Tényleg nagyon kiváncsi vagyok.

 

Címkék: politika közélet fidesz meggyes pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr341090257

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.04.28. 20:55:14

Pártpolitika vagy lokálpatriotizmus? - Interjú a Szeretgom.hu alapítójávalCserép János (29) szoftverfejlesztőként dolgozik egy kis budapesti cégnél. Két évvel ezelőtt indította el a szeretgom.hu oldalt. Esztergom akkori internetes felületei technoló­g…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szen06 2009.04.28. 21:05:11

én azt hittem, Meggyesről beszéltek, de rájöttem, hogy a Demszkiről.
Csak az összegek nem stimmelnek: rengetek milliárdot lopott el a budapestiektől

se-nem 2009.04.28. 21:10:18

A Meggyes mindig verte a nőit, nem csak a feleségét. Meg volt olyan, hogy a nőin kívül másoknak is neki ment. Agresszív, régen is az volt.

Esztergom, meg egy ennyire simlis, balfasz polgármesterrel, mint a Meggyes totál megszívja. Ennél még egy MSZP-s is jobb lenne nekik talán.

Az a gáz, hogy a Meggyes annyira benyal az O. Viktoréknak, hogy már egy jó ideje barna az orra. Egyébként meg elég gyökér. Iskolai végzettsége zéró, nyelveket nem tud... csak abból él, hogy lebratyizik azzal, akivel szerinte lehet és érdemes, hogy "együttműködve" várost- és (saját)vagyont fejlesszenek.

Egyébként az ilyet, mint a Meggyes max. latin-amerikai országokban tudnám politikusnak - az ő esetében nevén nevezve: diktátornak - elképzelni. Az olyan, mint demokrácia, számára még fogalom szinten sem létezik. A Fidesz egyik rejtegetnivaló szégyene, egyszer majd csak eldugják valahová, mert vele dicsekedni nagyon nem kellene.

A talpnyalói tartják életben és hatalmát Tompikát (ez is volt már beceneve), de minden ilyen suttyónak előbb- vagy utóbb-, de eljön a bukása.

W Joe 2009.04.28. 21:11:31

És mit szól a Fidesz Meggyes cselekedeteihez? Támogatják vagy tűrik? :)

f.m.j. 2009.04.28. 21:12:12

@cserepj: köszönöm, minnyá olvasom :)

exlex 2009.04.28. 21:17:19

"Tehát az adó- és járulékcsökkenés jó.
Elsősorban a vállakozásoknak, de rajtuk keresztül mindenkinek.
"Az egész országnak, az összes állampolgárnak.
Mindnek, kivéve egyet: Meggyes Tamást.
Neki nem felel meg."

Elsősorban nyasgm.
Másodsorban, kedves bolsik, a ti képviselőitek törvényt fogadtak el egy 5 éves adócsökkentésről, amit a választások után visszavontak.
A bolsevik terrorista bagázs 7 év alatt csak növelni volt képes az adókat, mert kellett a pénz a lumpenproletáriátusnak és a nyugdíjasoknak.
A bolsevik kormány most úgy fog adót "csökkenteni" a szuperbruttósítással, hogy közben nagyobb lesz az elvonás, a nagyobb adóalap miatt.

Szóval kedves bolsik, a kurva anyátokat!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 21:17:54

@laspalmas:

Mindenképp.

Mondjuk Bejóval ellentétben (aki ilyen szempontból teljesen passzív volt) nekem is vannak feljelentéseim a holdudvar pár tagja ellen (milyen helyi tvadás az, ahol végig a szeretgomról mondanak rosszakat, de meg sem hívnak oda, hogy védekezzünk?), szóval a teljes képhez azokat is össze kell írnom.

Roxvox 2009.04.28. 21:18:23

@cserepj:
Esztergom városa nem Magyarországon van?
Az Élményfürdőt egyébbként rendesen alultervezték pénzügyileg, mikor elkezdett épülni már tudták, hogy ennyiből nem lehet megcsinálni. Dolgoztam ott és így tudom, hogy az előre betervezett építőanyag mennyiség min.duplája lett beépítve. Csúszott is az átadás rendesen.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 21:28:08

@Roxvox:

Idéznék egy az ügyészség által nekem írt levélből, miért is nem bűncselekmény közpénzekből városházi alkalmazottakat alkalmazni arra, hogy álnéven fórumozzanak munkaidőben, de nincs bescannelve és most nincs időm megkeresni...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 21:33:19

Egyébként az a lényege az ügyészségi állásfoglalásnak (nyomozás elutasítása miatt tett panasz elutasítása), hogy mivel a polgármester maga az önkormányzat és így maga a város, a polgármester imidzse pedig nem elválasztható a város imidzsétől, így a polgármester imidzsének javíttatása munkaidőben a városházán ebből a célból dolgozó médiamunkásokkal az semmilyen formában nem lehet a közpénzek rossz felhasználása vagy hűtlen kezelés.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.28. 21:35:48

@exlex:

Ezt nekem/nekünk címezted? Ha igen, téves...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.28. 21:39:20

@cserepj:

Ok, várjuk.

Azt hiszem, ezt az esetet láttam a YouTube-on. Mondta a faszi, hogy kéne valami moderálás a neten, mert mennyire nem jó, hogy bárki írhat bármit. Persze rátok gondolt. :)

alipapa 2009.04.28. 21:44:47

@cserepj:

A támadó pozició jobban bejön az esetek többségében mert attól tartanak . A lista meg érdekes lesz !

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 21:47:01

@laspalmas:

Ezt nem láttad, ez nem az volt.

A Fidesz helyi elnöke (Meggyes Tamás sofőrje - komoly) nagy pofával közölte (nem szó szerint idézek) a studióban, hogy ez a Cserép meg a Bejó egész nap csak a gép előtt ülnek, meg fényképeznek, és milyen érdekes, hogy a kormány éppen ennyi meg ennyi milliót szavazott meg mittudoménmire, hogy ezeket biztos ebből fizetik.

Én erre gyors hirtelen reagáltam egy ilyet:

www.szeretgom.hu/content/30925-az-internet-elott-uldogelesrol

Plusz megkerestem a helyi tv főszerkesztőjét, hogy ugyan adna-e helyreigazításra lehetőséget. Nem adott. Gondolkotam sajtóhelyreigazítási peren, de annak nem sok értelme van, úgyhogy inkább rágalmazásért feljelentettem a sofőr urat, vagyis a Fidesz városi elnökét, meg a megyei közgyúlés egyik tagját aki ugyanebben a műsorban ugyancsak mondott pár érdekes dolgot. Még tart az ügy, májusban lesz a második tárgyalás ahol megnézzük videón a felvételt.

A másik hasonló ügyem a Hídlap főszerkesztőhelyettesével van, ő kerek-perec a Meggyes ház felgyújtásáról írt szösszenetében emlegette többször a nevemet - ő szimplán el se jött a második tárgyalásra, az a per majd nyáron folytatódik.

Rá Dios 2009.04.28. 21:51:46

@exlex: "Szóval kedves bolsik, a kurva anyátokat! "

Csak annyit mondj: ez a mondat még saját gondolatként az érvelés része volt, vagy már hatni kezdett a dr.Szíjjártó féle szabadalmazatatott tudatmódosító cukorka?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.04.28. 21:53:29

Csak arra lennék kiváncsi, miféle belső titok, avagy seggnyalási fortély birtokában van Meggyes, hogy nyilvánvaló demszkisége ellenére nem teszi lapátra a Zorbán. Mondjuk Mikola nemzetorvosúr ejtéséhez is kellett egy választási bukta. Ámbár tartsuk észben: bármennyire is tolja őt akármilyen oknál fogva a pártja, de nem (volt) kötelező rá szavazni. Ha ő nyeri a polgármájszteri széket, akkor váljék szavazói egészségére. A többségnek ő kellett. 4 évenként újra lehet ikszelni, ez a demokrácia szépsége: olyan politikust kap Esztergom, amilyet választ magának.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.28. 21:56:43

"0.2%-os adócsökkentés a valóságban 10%-os iparűzési adócsökkentés. Pl egy Suzukinak ez százmilliós nagyságrendet jelent. "
"A 0.2% meg komoly mértékű adócsökkenésnek számít. A Tavalyi három milliárdos Suzuki adójánál ez 600 milliót jelent."
Akik erről értekeztek el tudják ezt magyarázni normálisan, mert ez így kicsit furának tűnik, de elhiszek én bármit, ha van rendes indoklás.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 21:59:36

@Krokodil:

2% az iparűzési jelenleg, 1,8%-ra csökkentve az ugye 10%-os adócsökkentés.

A Suzuki tudtommal milliárdos iparűzési adóbevételt jelent a városnak, ennek a 10%-a százmilliós nagyságrend.

Mijen-nel ellentétben én nem ismerem a pontos számokat, csak a nagyságrendeket.

alipapa 2009.04.28. 22:03:27

@cserepj:

Ennek mi a dátuma ? Nem ettől kapott MT kedvet a rágalmazáshoz ?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 22:07:20

@alipapa:

December. Ezek a rágalmazási feljelentései meg nyár végiek, kora ősziek.

Figy, nem ezek az első ilyen feljelentése, csak idáig mindenki fülét farkát behúzta. Ismerek egy 20 év körüli leányzót aki 2 éve rohangál bíróságra, mert le merte írni amit a Hídlapnál pár hónapig dolgozva odabent tapasztalt egy fórumon.

Nincs szerintem olyan újság Magyarországon aki írt már Meggyesről és nem kapott sajtóhelyreigazítási kérelmet miatta.

Ezek ezt nagyüzemben űzték eddig is, csak a blogoszférában ez azért nem egészen így működik.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.28. 22:07:37

@cserepj:

"polgármester jó híre, image-e és arculata"

Sírok.......a röhögéstől.

Az meg valahogy nem meglepő, hogy megvédték Meggyest. Ő a boss.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 22:09:18

@laspalmas: De az ügyészség az független, nem?:)

alipapa 2009.04.28. 22:11:53

@cserepj:

Állítólag van ott több ilyen feljelentgető is. Ha tényleg többen vannak egymást hülyítik.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.28. 22:14:49

@cserepj: jó, azóta én is nézelődtem, és reális. és a post is teljesen jogos, bár ha kicsit jobb kedvem van, akkor lehet, hogy elfogadom azt az érvelést, hogy a városi költségvetés bevételeinek párszáz milliós megnyírbálása nem úgy megy, hogy beterjesztenek egy ilyen egyszerű javaslatot, és ok. igen.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 22:18:03

Annyi a sztori amúgy, hogy a Századvéges Giró-Szász (innen is minden tiszteletem) cégétől megrendelt az önkormányzat egy tanulmányt hivatalosan arról, hogy az esztergom.hu-val a 320 millió elköltése után mit is kéne csinálni.

A tanulmány kihozta, hogy sokmindent, a 320 millió elköltése ablakon kidobott pénz volt (a szerző Kitta Gergő volt - neki is innen megintcsak minden tiszteletem).

A tanulmányról senki se tudott viszont mindaddig amíg a HVG, Népszava, meg a Szeretgom meg nem kapta, kvázi titkos úton. Ma se tudom ki fényképezte le a tanulmányt, ki tette rá a pendrive-ra, és azt ki dobta be nekem.

Mindenesetre ahogy olvasgattuk a jpegeket, egyre jobban kerekedett a szemünk (a feleségemmel olvasgattuk, mielőtt bárki beleköt, hogy micsoda terrorista sejt lehet itt a többes szám mögött).

Egy frankó akcióterv volt a tanulmány egy részében arról, hogy a) én baloldali vagyok (azóta is ezen röhögök, ha eszembe jut), b) rám oda kell figyelni (naja, ezt érzem) c) bejóra is epinion leadernek lett kinevezve, d) a szeretgommal harcolni kell, mert befolyásolja a választópolgárokat...

Az ügy kipattanásakor a városháza közzétett egy megvágott tanulmányt, hogy az az igazi, ami meg nálunk van az hamis. Biztos mi hamisítottuk meg.

Aztán jött a nyár, és egy kicsit sok lett a kötözködő nick a Szeretgomon. Ugyanaz a stílus több név alatt, otromba személyeskedés. Elkezdtem figyelgetni kicsit jobban a logokat, majd csináltam egy cookie alapú trackinget, ami kihozta, hogy itt bizony ugyanarról az ip-ről 3-4 gépről nyomulnak 8-10 néven. Először arra tippeltem, hogy valami önkéntes kommandó csinálja az egészet, túlzottan nem zavart a dolog.

Azuátn egy nap ugyanarról az ip-ről regisztrált egy régi ismerős. Gyorsan körbekérdeztem és ekkor derült ki, hogy kvázi a Szeretgom konkurenciájaként működő városi cégnél, az esztergom.hu-t üzemeltető, Hídlapot kiadó Esztergomi Hirdető Kft-nél van a leányzó nyári gyakorlaton.

A kezünkben volt a bizonyíték, írtunk belőle egy cikket. A userek visszavonultak, abbahagyták a tevékenységet, az egyiküket (egy régi évfolyamtársam általános iskolából, beszéltünk azóta, remélem nincs harag) ki is rúgták emiatt, merthogy "elszúrták".

Na ennek hatására ment ez a feljelentés a rendőrségre, de mandínerből lepattant ügyészségről, rendőrségről, mindenhonnan.

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2009.04.28. 22:21:38

@Krokodil: abban a városban, ahol 473 parkolóhelyet meg lehet venni dupla áron, nem okozhat gondot a 10%-os adócsökkentés!

meggyesahibas.blog.hu/2009/04/01/473_parkolohely_1_18_helyett_2_3_millardert

alipapa 2009.04.28. 22:26:52

Emiatt a pendrive miatt nem szeretnek ? Csodálom, de azért van még remény ! :))

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.28. 22:28:58

@cserepj: ez tényleg elég erős.
mennyi kaland meg akció a politikában :)

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 22:34:18

@Krokodil:

Az tény. Arra viszont rá kellett jönnöm az elmúlt egy évben, hogy itthon tényleg nincs igazi, rendes, tényfeltáró újságírás. Ez a sztori se érdekel senkit.

Ha jön egy MTI hír, ami illeszkedik az adott lakájmédia ideológiájához, azt kiteszi mindenki, de hogy a kisujját kelljen utána mozdítani...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.28. 22:42:27

Nézzük a másik oldalt: mekkora botrány lenne abból, ha egy tanulmány napvilágra kerülne mondjuk a MEH megrendelésében, amiben arról értekeznek a szerzők, hogy miként és hányszor kell Gyurcsány, vagy most Bajnai nevét pozitív dicsfénnyel övezve leírni az index polidili fórumokon, és mondjuk a miniszterelnöki hivatal el is különítene 10 csak erre tartott ember bérköltségeire pénzeket?

Mert kb ez történt pepitában Esztergomban, de ott ez az ügyészség szerint nem bűncselekmény:).

Abszurdisztán.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.28. 22:46:37

@cserepj: ez így van egyébként, és régebben mindig ijesztőnek is találtam, ha belegondoltam, de kb hozzászoktam, meg szerintem mindenki. és az a baj, hogy kb érthető is. mármint nem megérthető, tehát nem jó, hanem értem, hogy miért nincs tényfeltárós oknyomozós. illetve nagyon kevés, azért ugye az ÉS néha próbálkozik (az most mindegy, hogy politikai motiváció végett:)), meg a heti válasz, de hát ha nincs pénz, akkor nincs pénz...

Hetvenkedőkatona 2009.04.28. 22:57:17

Én azonban halkan megjegyezném, hogy talán az adómentesség 2,5 milliósról 5 milliósra emelése lehetett a baj, mert ez tényleg erős bevételkiesést jelenthet. És máshol is irányítanak a polgármesterek, ahol meg nem, ott hamar baj lesz, mert vagy elzavarják vagy pedig nélküle döntenek. Mondjuk a másik véglet sem jó, de a mi kis demokráciatúránk már csak így üzemel...

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.com/ 2009.04.28. 22:59:29

Még ha be is következne az adócsökkentés, senki ne merjen kevesebbet fizetni! Egy személyben őrizzük meg Magyarország pannonpunáját, és mondjuk nemet azokat, akik így vennék örök uralom alá azt, aminek mások örökuralma alá kellene tartoznia (Igen a Viktor!) : naczivadasz.blogspot.com/2009/04/plakatpalyazat-ii-szavazas.html

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 00:14:17

A ma este még tartogat meglepetéseket...

Itt: www.szeretgom.hu/content/53022-1-000-100-forint-karteritest-kovetel-meggyes

Egy nyomi nevű user éppen azt vetette fel, hogy Bejó szerzői jogsértést követett el amiért publikálta a keresetet, és ha ő lenne az ügyvéd, akkor már írná a keresetet szerzői jogsértés miatt Bejó ellen.

No comment.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 01:01:27

@exlex:

Tipikus "én szar vagyok, de ti még szarabbak vagytok" mentalitás. Szerinted itt hány bolsevik írdogál?

gitáros 2009.04.29. 01:19:52

@exlex: Sok ilyen hozzád hasonló faszt hoz magával Viktor jövőre?

StopSzmog 2009.04.29. 04:49:50

@cserepj:
Hát ez az ügyészségi levél egyszerűen zseniális :)

1953 2009.04.29. 06:32:02

Ezután a post után megtépem ruházetom és hamut szórok a fejemre.Egyszer,ha van időd barátom, nézzél már szét a szocialista vezetésű Egerben,ott mi folyik,ha megteszed még magadból is ki fogsz ábrándúlni.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.04.29. 07:04:06

A szeretgom szoci társaság.

Pont ennyire hitelesek.

Calhoun Mooney 2009.04.29. 07:17:34

Az, hogy Meggyes a polgármester,az nem az ő hibája.Ha ennyire aggódtok Esztergomért, tessék egy normális jelöltet indítani ellene.Persze ne úgy, ahogy a helyi szocik teszik .Szerintem az a társaság a választás előtt 1 hónappal sorsoláson dönti el, hogy ki legyen a jelölt, ahelyett, hogy 4 év alatt 'felépítenének' egy emberkét..Aztán persze megbuknak és megkezdődik a kuruczinfoszerű aknamunka, amire legtöbben csak legyintünk.

BigBlueI 2009.04.29. 07:22:29

@elemes2:

"A szeretgom szoci társaság."

Én meg tudom magamról, hogy nem is vagyok az. Na, így akkor a) van a te véleményed, b) van az enyém. Pereskedjünk?:D

Amúgy meg 2x is szavaztam Meggyesre. Többet a büdös életbe' nem fogok.

BigBlueI 2009.04.29. 07:24:48

@Calhoun Mooney:

Esztergomban csak fideszes nyerhet. Ha a kerti törpe indul, akkor az, ha a lámpaoszlop, akkor az.
MT meg jó embere a fidesznek. Aki fideszes "esetleg" megjelenne ellenjelöltként, azt kizárják és eltiporják, benyálazzák, megvádolják. (Lásd Polgári Esztergomért Egyesület.)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.04.29. 08:10:07

@BigBlueI:

"Amúgy meg 2x is szavaztam Meggyesre."

1. Ezt most nagyon elhittem :-)

2. Lényegtelen. A szeretgom szoci társaság, Látványosan az az élethivatásuk, hogy ekézzék Meggyest illetve a fideszt. Pont ennyire hitelesek.

Igazgató 2009.04.29. 08:13:23

És a kokainfogyasztási szokásairól nem értekeztek? Pufirizsa képű kurvapecér......

drkovax 2009.04.29. 08:24:39

Nem vagyok esztergomi, egyszer ha jártam ott. Meggyest, Bejót nem ismerem. Csak olvasok. Például ezt, amit itt egy jól körülhatárolható csoport összeír. Egy kicsit nézegetve a hozzászólóknak az indexes térben elkövetett, figyelemre méltó munkásságát, viszonylag jól elhelyezhetők a politikai térben. Csalódott Szdsz-esek, akiket még a párt hatalmi érájában is megvert azzal a sors, hogy egy Fideszes többségű városban élnek (így kimaradnak a hatalmi bizniszekből) és meglevő valóságérzékelésük okán, arra azért képtelenek, hogy hozsannázzák a kormányt, de nem bírnak elszakadni sztereotípiáiktól: az Orbán, a kereszténység, a Fidesz szar, ezeket nem szabad a hatalom közelébe engedni, ha nem lenne ekkora tolvaj, még az mszp is jobb lenne ... stb. És ha találnak egy bolhát elefántot csinálnak belőle, ha nem találnak, kreálnak ... Olyan mértékben fröcsögnek MT-re, hogy kezd az az érzésem támadni, hogy az az igazi baj, hogy nem ülhetnek a székébe ...

Calhoun Mooney 2009.04.29. 08:26:56

@BigBlueI: Te is tudod, hogy számtalan példát hozhatnék állításod megcáfolására.De csak egyet : Salgótarján.Soha nem gondolták volna , hogy a nagy szoci városban Fideszes vezetés lesz.Ehhez persze az kellett, hogy a szocik egymás ellen lépjenek fel.Ha ezt is figyelembe vesszük, Meggyes nem is olyan hülye, ha nem engedi, hogy a saját táborában ellenzéke legyen .Ki beszél itt demokráciáról, ha a hatalomról van szó ?:-)

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.04.29. 08:37:21

@drkovax: mit mondjak, a te politikai irányultságod is eléggé nyilvánvaló. Ráadásul amit összehordtál, annak semmi köze az szdsz-hez.
Ha csak annyit tudnál a dicső pógármesterúrról, amit én összeolvastam róla (erősen közelíti a 0-t) _és_ képes lennél józan ésszel gondolkodni, akkor nem hordanál össze ennyi marhaságot.
Az a gáz veletek jobbantakkal (a politikai szélkakaskodásotok mellett), hogy mindenkit ellenségként kezeltek, aki nem nyal be csontig a fidesz-jobbik vezérkarnak.

Hattory Hanzo 2009.04.29. 08:42:36

@drkovax:

Azért ahhoz, hogy ebből a posztból azt szűrd le, hogy a kereszténység szar, viszonylag sokáig és sokat kell inni.

phaidros 2009.04.29. 09:53:09

@bécsi pszicho: kb. ugyanez a baj a ballerekkel és az SZDSZ-esekkel is. Az -(e)s a probléma minden esetben. Te is -s vagy, ahogy a hozzászólásaidból látom. :)

Agyalap 2009.04.29. 10:19:08

@elemes2: Ez mekkora sz@r érv: szoci társaság...
Tudod ha valaki felvet valamit (az egyébként teljesen hülye) Fidesz vezetés ellen, az még nem MSZP-s. A dolgok valós voltát az is mutatja, hogy nem látom a megnyert becsületsértési és egyéb perek tömegét Meggyes mellett.
Ezzel a gyenge kis szocizással meg visszabújhatsz a narancssárga FKF Zrt-s söprűd mögé...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 11:39:38

Már vártam mikor kerül elő ez a "szeretgom szoci" nevű marhaság, nincs új a nap alatt - Meggyeséknek kb ez az egyetlen érve az oldal ellen. De mint az kötudott Esztergomban az egominfo.hu a szociké. Minek lenne nekik kettő?

Ráadásul a szeretgomot pont azért csináltam meg 2006 tavaszán, mert a szocik bevásárolták magukat az egominfóba és ez nekem nem tetszett - nem akartam részt venni egy pártirányította weboldalon, hiába fórumozgattam ott 2000 óta.

De mindig is mosolyt gerjeszt, ha nem a véleményekkel vitatkoznak, hanem valamilyen vélt vagy valós jelzőt ránk aggatva próbálnak hitelteleníteni.

Mijen 2009.04.29. 11:41:42

@FonáksámaT:

Az adómentesség hatásának 2.5 millióról 5 millióra történő emelése teljesen elenyészó bevételkiesést okozott volna a városnak.A város helyi adójának 98%-át a nagy cégek,- elsősorban a Suzuki-biztosítják.
Ez a mikro és kisvállalkozások szempontjából bírt volna jelentőséggel
A 0.2% -os adócsökkentés meg városi szinten emlékeim szerint 800 milliós bevétel csökkenéssel járt volna.
Megvolt az elképzelés, hogyan lehet a kieső bevételt úgy pótolni, hogy ne érezze kárát a lakosság.
A hozadéka viszont nagyobb lett volna. Akár azt is lehetett volna kérni a Suzukitól, hogy ennek fejében a kényszerű-nem alkalmatlanság vagy fegyelmi vétség miatti. elbocsájtásoknál az esztergomiak élvezzenek valamiféle védettséget. Persze ez csak egy ötlet.

Megyes mindenesetre az előterjesztő távollétében, annak kifejezett kívánsága ellenére tartotta napirenden az előterjesztést, hogy még csak érvelni se tudjon az előterjesztő.

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 11:49:53

@Mijen:

Oké, ezt elfogadom, bár a részleteket nem ismerem, úgy látom te jobban. De akkor viszont valami magyarázat mégis csak kell hogy legyen, nem?
(Nem, az emberi butaság tényezőt hagyjuk meg a felületeseknek. Az sosem érv.)
Szóval akkor mi lehetett??

Bejó Gábor · http://szeretgom.hu/blog/bejo 2009.04.29. 11:58:54

@FonáksámaT: Esztergom költségvetése úgy 20 milliárd forint, ehhez társul kb. 14 milliárd hitel/kötvény + 1 milliárd folyószámlahitel, valamint idén kb. 4 milliárdot fog lízingelni a város.

Ja, ezek az összegek nem tartalmazzák a kamatokat.

A beruházások meg nem nagyon akarják hozni a hasznot.

Mijen 2009.04.29. 12:00:25

@FonáksámaT:

Csak feltételezéseim vannak, Nem ismerem Meggyes érveit erről.

Szerintem következők valamelyike, vagy együtte miatt:
- Nem az ő ötlete.
- Az előterjesztőt józan ember számára felfoghatatlan módon gyűlöli.
- A bevételkiesést ellensúlyozó javaslatok érinthették volna a váos számára sokba kerülő ötleteléseit.

Vagy más motiválta erre, nem tudom.

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 12:23:08

@Mijen:
Na pont erre gondoltam az imént, hogy ez így túl szimpli.
A történelem megmutatja, hogy szinte minden mögött a pénz áll, mint motiváló tényező... vagyishogy akkor ebben az esetben nem az? Ő vidáman mondhatja, hogy nem akarja megrövidíteni a város költségvetését egyetlen petákkal sem. Mi itt a bibi?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 12:39:13

@FonáksámaT:

Meggyes pár hónapja teleharsogta a sajtót, hogy a város bármikor akár milliárdos összeget is áldozna az állami tulajdonú esztergomi vár átépítésére.

Ezek szerint ugyanez a város nem áldoz 800 milliót néhány száz munkahely megmentésére?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 12:41:13

Konkrétum:

www.mno.hu/portal/608776

2009. január 13

"– Nem arról van szó, hogy Esztergom csak követel, és semmit nem tesz a költséges megvalósítás érdekében, mi hajlandók lennék saját erőből akár a tízszeresét is rákölteni a kutatásra, felújításra, átépítésre, hogy ne egy „üzemudvarra” érkezzenek hazánk minden tájáról a látogatók – nyomatékosít a polgármester."

A 10x-es szorzó pedig erre vonatkozik:

" Mindez a – meg nem erősített – hírek szerint százmillió forintnál is többe került,"

Na most akkor vagy ez a milliárdos vár ráfordítás volt blöff és valóban nincs ennyi pénz adókat csökkenteni, vagy smafu adókat csökkenteni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 14:34:18

@bécsi pszicho:

Fura. Nekem az értékrendem felel meg ennek az általánosító jobboldali halmaznak, amióta az eszemet tudom, viszont ugyanúgy kritizálom a Jobbikot, mint az SZDSZ-t, és a Fideszt sem fogom védeni, amikor fölösleges. Nincs is rosszabb annál, amikor egy ember értékrend helyett párt alapján határozza meg magát, utána pedig a kiválasztott párt a számára semmi esetben sem hozhat rossz döntést, jelölhet rossz embert, vagy reagálhat rosszul.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 14:38:58

@FonáksámaT:

"A történelem megmutatja, hogy szinte minden mögött a pénz áll, mint motiváló tényező..."

Vagy a nők, vagy a nagyravágyás, vagy a bosszú, vagy a harag, és még lehetne folytatni a sort napestig...:)

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 14:54:15

@Mj:

Pedig ez örök igazság:)

Francois Villon - Jó tanítás balladája a rosszéletűeknek

Árulj bűnoldó papi bullát,
Csalj a kártyán, s ahol csak lehet,
Verj hamis pénzt (és máglya gyúl rád,
Vagy üstben végzed életed,
Mint sok aki esküt szegett!);
Rabolj, lopj, fosztogass - hiába:
A sok préda mind mire megy?
Bizony, csak borra meg leányra!

Járd tréfa, gúny, lant s nóta útját,
Szédítsd rútul, ki lépre megy,
Segítsen síp vagy jós hazugság,
Szavalj, ripacs, víg rímeket,
Moralitást, szent éneket,
Pártoljon kocka, kugli, kártya:
Fut a pénz - hova? kérdezed? -
Elfut mind borra meg leányra!

Mocskosnak érzed ezt a munkát?
Tarts lovat, öszvért, tehenet,
Szánts, vess, földed izzadva turkáld,
Ha nem tanultál egyebet;
Nagy gyötrelem, de jól fizet!
Vagy tilolj lent, kendert... Az ára,
Mire megy el a kereset?
Mind-mind korcsmára meg leányra!

Gyöngysoros zeke, ékszerek,
Csipke, ruha, sok szép topánka -
Míg pórul nem jársz, így vered,
Így vered el mind borra, leányra!

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 14:54:20

@Mj:
Vagy a nők...igen, de főleg a pénz. Arra utaltam, hogy túl egyszerű mindent gyarlóságokkal magyarázni, kicsit mögé kéne nézni a dolgoknak, és gondolkodni, mint azt mondani: azért mert hülye vagy azért mert utálja...
Könnyű itt nekünk megítélni politikusokat vagy városvezetőket, de a döntéseiket sokszor nem értjük, ezért könnyen szidjuk őket. Én pesti vagyok, itt Demszkájt szidja mindenki, aztán a nyuggerek meg szépen továbbszavazzák. Az ő döntéseit sem érti szerintem senki (már azt a keveset, ami van neki). Én Esztergomot felületesen ismerem, szerintem szép, fejlődő város, a politikusok sem tudják elrontani, még ha akarják sem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 14:56:56

@cserepj:

Még szerencse, hogy nőnek születtem, és vásárolni sem szeretek.:P Bár italra én is szoktam költeni.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 14:59:51

@FonáksámaT:

Budapest is gyönyörű város volt, mégis élhetetlenné tették.:-/ (Amúgy én is fővárosi vagyok.)
Egyébként én is sokszor szoktam hangoztatni, hogy igazából a legtöbb politikai döntés okáról fogalmunk sem lehet, mert úgyis a média csöpögteti le nekünk azt, amin csámcsogni lehet.

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 15:06:24

@Mj:
Na látod, erre mondom én azt halkan, hogy - sajnos - élhetetlenné tettük. Most már az a kérdés, élhetőbbé lehet-e tenni? És hogyan? Az a fő baj, hogy lassan már ötletek sincsenek erre... Hajjajjj!! Hová vezet ez!!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 15:26:53

@FonáksámaT:

Akár hiszed, akár nem, Budapestről (Demszkigrádról) nézve nekem is ilyennek tűnt Esztergom. Ez volt az egyik indokom 2005-ben, hogy feladtam az óbudai albérletet és 8 év után hazaköltöztem (97-ben kerültem fel Esztergomból a BME-re, 5 év Schönherz aztán 3 év albérletek váltakoztak).

A Szeretgom sem azért indult, mert igényem volt belemenni ebbe a politikai bélsárba, ami van. Azért indult mert, az egominfo.hu-n még egy linket se bírtál elhelyezni a hozzászólásaidba (2002 óta nem fejlesztette akkor épp senki), én éppen akkor jöttem el a multitól ahol dolgoztam és lettem IT tanácsadó a bankszektorban, és tök jól jött egy otthoni pet projekt, amivel kicsit visszarázódhattam pár éve presales mérnökösködés után a fejlesztés/programozás vonalába.

Szóval hazaköltöztem, próbáltam berendezkedni újra az esztergomi életmódra, és szépen fokozatosan mindenhol akadályokba ütköztem. De tényleg mindenhol.

Ahogy elindult a Szeretgom (deklaráltan a szoci egominfó ellen), megkeresett a helyi tv vezetője, hogy szövetkezzünk, csináljunk közösen médiát a városban. Előkészítettem egy keretszerződést, őt adták volna a híreket, én csináltam volna az informatikát. Egyszer csak leváltották a vezetőt, az új meg már nem keresett, nem válaszolt.

Kerestem témákat, amik érdelhetik a helyieket - próbáltam kapcsolatba képni a sajtófelelőssel az önkormányzatnál - nem reagáltak a megkeresésekre, nem válaszoltak.

Csináltunk 2007-ben a Föld napján szemétszedést, 15-20 emberrel megtisztítottuk a várhegy alatt lévő erdőt több köbméter szeméttől - alig akarták elvinni a tele zsákokat. Ősszel a megismételt szemétszedés után hetekig ott rohadtak, mire sikerült elintézni, hogy elvigyék őket.

Én egy virtuális teret akartam csak csinálni, ahol mindenki (akár Meggyes Tamás is) részt vehet, beszélgethet, vitatkozhat (azt is főleg szakmai sovinizmusból és szakmai referencia célokra). Nem tehetek róla, hogy a fideszesek ellenséget kreáltak a szeretgomból, belőlem, Bejóból - ez az egész nem ennek indult és nem így indult.

Egy ideje tervezem, hogy beindítok valami franchise-t ebből az egészből, bárki idejöhet, hogy ő most akar egy Szeretgom jellegű oldalt a kerületének, városának, régiójának. Én örülnék a legjobban, ha egy szoci vezetésű városból a helyi ellenzékiek keresnének meg egy ilyen ötlettel - hidd el, maximálisan együttműködnék bárkivel, akivel lehet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 15:36:27

@FonáksámaT:

A környékünkön a fák tövébe virágokat ültetnek, és alacsony fakerítéssel védik pl. a kutyáktól. Viszont ettől függetlenül nem tudsz mit csinálni a 4-6-osról leszálló, azt teleszemetelő cigógyerekkel, aki már a megállóban előveszi a bránert, hogy a legközelebbi ház falára csorgasson.

Mijen 2009.04.29. 15:41:01

@FonáksámaT:

íHa a harmadik lehetséges elemként beírt indítékot nézed, abba sok minden belefér. Bőven beleférhet az is, amit Te feltételezel.
Csak itt Esztergomban már óvatos az ember, inkább csak sejtet, mert abból nem lesz feljelentés.

Na igen, amúgy fejlődik a város, de hogy milyen áron, azt természetesen csak a helybéliek tudják. Annak is csak az érdeklődőbb, tájékozottabb része..

Budapestet pestiként biztosan okod van naem szeretni.
Én mindenesetre -ahogyan Te Esztergomot- dinamikusan fejlődő, valódi kozmopilta/ez most pozitívum volt/ városnak látom. Immár Budapest világváros.
Hogy milyen áron, azt Ti tudjátok.

Annyit azonban némi politikai ismeretem alapján állíthatok, hogy Budapest vagy például Debrecen városvezetése sem tudott annyi negatívumot tenni, mint az esztegomi.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 15:41:55

@cserepj:

Azért tényleg hihetetlen már, hogy Meggyesék mennyire nem nyitottak...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 15:58:07

@Mj:

Paranoia, üldözési mánia - másra én se tudok gondolni. A feleségem Pázmány jogot végzett, a fél évfolyama (jó barátai) fidesz aktivisták, csak néznek amikor mesélünk, hogy mik történnek velünk.

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 16:02:04

@cserepj:
Nekem az a fő bajom, hogy - pártállástól függetlenül - tényleg mindenki szidja az aktuális vezetést. Ahol és amikor megfordulok, mindenki a polgimestert vagy a testületet szidja, akár jól mennek a dolgok, akár nem. De ez itt a bökkenő: mi az, hogy jól mennek? (tudom, ez kicsit már filozófikus) Meglátásom szerint pont ezért szinte sehol az országban nincsenek tervek, stratégiák, ami baj. Hogy honnan hová akarunk eljutni. Mert akkor rögtön követelni lehetne a teljesítés elmaradását.
Pl ez a szemétgyűjtés is egy érdekes dolog, mert nem nagy erőfeszítés, és tényleg lehet vele villogni.
Nem sok indoka van annak, hogy ne támogassák. De ne add fel, én is egy kiserdő mellett lakom, bár pesten, itt is van szemétszedés és elég jól megy. Többen kell lenni, mint ők, és el kell érni, hogy szégyeljék magukat.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 16:02:11

De az is mindent elmond, hogy a Fidesz városi elnöke Meggyes sofőrje, egy harminc körüli, tanítóképzőt végzett srác:

www.szeretgom.hu/content/31132-steindl-balazs-kozlemenye

(amint látható kiteszünk mi mindent, amit kapunk és esztergomi relevanciája van)

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 16:03:56

@Mj:
Van rá megoldás, csak szerintem az túl kemény lenne...pl közterületfelügyelet, bírság, szégyentábla, deresrehűzás tetszés szerint.
Egyetértek veled.

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 16:06:53

@Mijen:
Azért butapest elég unikális, fődíjjas a "mit lehet elrontani" versenyen... Kedvencem volt a pár hete kirobban "elfalazott lakók" az Indexen. Ezen szinte már meg sem rezdül itt senki. Ja előttünk most javítják a 2,5 éve teljesen felújított utat. Ez az igazi biznisz. A lóvé a föld alatt van!

Mijen 2009.04.29. 16:23:46

@FonáksámaT:

Nem ismered Esztergomot! :)

Ha arányosítanánk a botrányokat a lakosságszámhoz, hát Esztergom garantáltan országelső lenne.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 16:40:11

@cserepj:

Én Pázmány BTK-n vagyok végzős, az évfolyamomon van fidelitas-os is, és éppen ő szokott érdekes dolgokat mesélni Szíjjártó arcoskodásairól.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 16:44:26

@FonáksámaT:

Pont tegnap láttam a villamosról közterületfelügyeletiseket leszállni, a Moszkva tér legleprább részein is kint szoktak ácsorogni, csak kb. addig érnek valamit, amíg ott vannak, kb. mint a rendőrök.:-/
Egy hollandiai városban lépték meg viszont azt, hogy az utcán graffitizőket és drogozókat úgy zavarták el, hogy az utcára kihelyezett - természetesen nem elérhető és nem rongálható - hangszórókból lágy Mozart muzsika szólt.:)

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 17:49:20

@Mj:
Na látod! Valamit el kell kezdeni csinálni. Mozartot nekik, ezerrel!!! Az előző véleményedhez pedig: a hatalom az hat alom mindenhol a világon!
(Ja és én is a Pázmány BTK-n végeztem. kicsi a világ)
Bocs

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 19:16:24

@FonáksámaT:

"Ahol és amikor megfordulok, mindenki a polgimestert vagy a testületet szidja, akár jól mennek a dolgok, akár nem. "

A szidás egy dolog. Tapasztalataim szerint az fajul el "szidásnak" minősíthető végletekig, ha valaki nem hajlandó párbeszédre az emberekkel. Sajnos még mindig ez a kádárista "majd mi azt tudjuk" mentalitás az uralkodó.

Engem alapvetően nem az zavar Esztergomban sem, hogy jól vagy rosszul mennek a dolgok - az egy nagyon soktényezős egyenlet, meg eléggé szubjektív is egy ilyet megítélni. Ami engem nagyon zavar az a transzparencia teljes hiánya, a döntéshozatal teljesen központosított volta, a civil kontroll teljes hiánya. Pont ezeket nem várná az ember egy magát polgári értékrendűnek tartó párt emberétől, nemigaz?

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 19:59:25

@cserepj:
Egyetértek veled, csak hát persze hogy "ők" tudják, mármint a politikusok, hisz nem bíznak senkiben, mert magukban sem - és itt most erősen általánosítok - azért, mert egyszerűen gyenge az emberanyag, és évről évre gyengébb lesz, ma már nagyon kontra szelektált a politikai gárda, de nagyon rossz irányba. Ha tehát pl. te vagy én lehetnénk hirtelen polgármesterek, akkor én - a te nevedben nem mondhatok semmit - tuti bizalmatlan lennék, és jöhetnek a haverok a hivatalokba. Ez szörnyű, de mindenhol így működik.
Az meg hogy ez ellentétes lenne egy polgári elkötelezettségű ember gondolkodásával, az evidens, csak sajnos nincs (vagy alig van) polgárság, meg ezeket irányító jó politikus. Szavazók meg fogyasztók vannak, és az nagyon nem ugyanaz. Ez egy közösen formáló rossz képlet és én momentán nem látom, hogy miért változna meg, idomul egyik rossz a másikhoz.
Bocs, hogy nagyon általános voltam.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 20:09:14

Még egy nagyon jellemző történet még: Erős Gábort, aki a 2008-as olimpiai foci döntő egyik résztvevője volt partjelzőként a város nem tüntette ki (a jelöltek között ott volt), mert tagja a Polgári Esztergomért Egyesületnek, amit Meggyes gondolom ellenségének tart.

Ugyanemiatt szó nélkül kitették a Sportbizottságból is a városházán (civilként volt tagja a bizottságnak).

www.szeretgom.hu/content/32261-eros-gabor-az-olimpiai-focidontoben

Mijen 2009.04.29. 20:24:24

@cserepj:

Kénytelen vagyok pontosítani Téged , János. Meggyes pont olyan ,mint a pártja. Ezért is nem tesznek semmit ellene. Sőt! Ezt mondjuk már beláthattad volna.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.04.29. 20:31:28

@Mijen:

Azért Erős Gábort végül a megyei közgyűlés elnöke csak kitüntette. És ő Fideszes:).

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.29. 21:52:10

@FonáksámaT:

:)
Milyen szakpáron, ha nem vagyok indiszkrét?:) (Én töri+tanári szak-medievisztika-művtörin.)

Hetvenkedőkatona 2009.04.29. 22:44:05

@Mj:
:)))
Töri + gazdaságtöri Nagyon off vagyunk.

Mijen 2009.04.30. 07:14:22

@cserepj:

És a Fidesz zárta ki a renitenskedőket! Egészen nyilvánvalóan Meggyes mellé álltak demonstratíve , pontosan ismervén viselt dolgait.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.30. 12:18:34

@Hetvenkedőkatona:

Hmm, a mi évfolyamunkon már néprajzra se lehetett specializálódni, a gazdaságtörit is elintéztük egy félév alatt.:(

Hetvenkedőkatona 2009.04.30. 13:12:03

@Mj:
Én az első évfolyamon végeztem. Akkor még (1998-ban) sok minden máshogy volt. Szia

Hetvenkedőkatona 2009.04.30. 15:04:33

@Mj:
Na igen... az sok mindenre megtanította az embert, meg már elég rég figyelem a közéletet, mondjuk a rendszerváltozás óta, pl. az esztergomi híd újjáépítését is közelről láttam, az azért eléggé bejött ennek a városnak, bár az nagypolitikai döntés volt.
Na, úgy látom ez a bl. megállt, írtam viszont a Che-s cikkedhez, meg tán a kocsmákhoz is? Szia

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.30. 21:41:23

@Hetvenkedőkatona:

Én kb. 2002 óta figyelem a közéletet, és így is korán kezdtem.:)
Köszi, hogy írtál, válaszoltam is.:) Az alternatív hősös cikk csak véletlenül ment el a nickem alatt, a barátom írta.:)

Hetvenkedőkatona 2009.05.01. 00:29:20

@Mj:
Akkor te egy ál-hősnő vagy! :)))
Szerintem nem kezdted korán, bár én a bős-nagymarosi tüntetéseken kezdtem, meg még emlékszem az előző rendszerre, így van némi összehasonlításom, és nagyon nem tetszik, ha pl. kádáralattjobbvolt-oznak, meg ilyen hülyeségeket. Itt ilyet szerencsére nem olvastam, de kritikát, azt igen, és ez nagyon jó. Akkor pofabefogás volt, most meg sajna leginkább pusztábakiáltás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.01. 01:35:02

@Hetvenkedőkatona:

De nem én tehetek róla.:P
Amúgy egykorú vagy a nagyobb tesóimmal, akik még Nagy Imre újratemetésén is voltak.:)
A Kádár-rendszerről épp elég negatív tapasztalata van a családomnak, ne is mondd.:-/

Hetvenkedőkatona 2009.05.01. 10:25:45

@Mj:
Az újratemetésen természetesen én is ott voltam. Ma már sokan elfelejtik, ma azt írná a népszava, hogy pár tízezren voltak. Pedig akkor tényleg sokan ott voltak, nem mondom, hogy mindenki rendszerváltó volt, de mostanában - főleg az MSZP ideológusai - a rendszerváltást is átlényegítik, legalábbis akarják. És hogy kicsit végre visszakanyarodjak: Esztergom is elég jelentéktelen városka volt 90 előtt, bár adottságaiban szép. Ez természetesen nem a mostani vezetőket dicséri, hanem az esztergomiakat. Ha meg megcsinálják egyszer a 10-es elkerülőt, akkor az újabb lökést adhat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.01. 14:59:35

@Hetvenkedőkatona:

Egy korszakot kutató ismerősöm szerint az újratemetésen lévők kb. fele ügynök lehetett, míg Kádár temetésén kb. kétszer annyian voltak. Én személy szerint arra is kíváncsi lennék, hogy az '57-es május 1-jére hányan mentek ki maguktól.:-/
A rendszerváltást most kezdik egyik részről misztifikálni, másik részről pedig meg nem történtté nyilvánítani. Kíváncsi vagyok, hogy vajon 20-30 év múlva milyen lesz ezzel kapcsolatban a közvélekedés.
Régebben - a '90-es évek elejétől a 2000-es évek elejéig - gyakran megfordultam Esztergomban, és egyik kedvenc városom.:)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.03. 10:08:50

@cserepj: A haverjai nyilván kőművesek, és nem autószerelők.

süti beállítások módosítása