Skip to content


       Szűrés lista

A magyar FBI - gombaszakértő az élbolyban

A veszélyes terroristák ellen nyomozó NBH-nak valami egészen elképesztő vezetése van.

A bal sarokban: a frissen nősült Ficsor Ádám miniszter, a jobb sarokban Laborcz Sándor főigazgató, középen meg Iváncsik Imre gombaszakértő államtitkár!

Iváncsik 1956-ban született, 1974-ben érettségizett a Vegyipari Szakközépiskolában. Hat éven át a Szolnoki Tejipari Vállalat Kisújszállási Sajtüzemében dolgozott: tejátvevõ, laboráns, csoportvezetõ, mûvezetõ, majd fõmûvezetõ. Közben a szegedi Élelmiszer-ipari Fõiskola Élelmiszer-ipari Kar élelmiszer-technológia szakának levelező hallgatója, 1980-ban szerzett üzemmérnöki oklevelet. 1981-1982-ben a KISZ Kisújszállási Városi Bizottsága, 1982-tõl a Szolnok megyei bizottság titkára, majd 1985- től 1989-ig ugyanott első titkár. 1989-ben néhány hónapig az MSZMP Szolnok Megyei Bizottságának a titkára volt. 1972-tõl 1989-ig tagja volt a KISZ-nek, 1976-tól 1989-ig az MSZMP-nek. Mint a párt megyei titkára részt vett az MSZP létrehozásában. 1989.október 6-án az átalakuló kongresszuson átlépett az MSZP-be, a szolnoki szervezet szervezõje, egyik alapítója. 1989-tõl 1992-ig az országos választmány tagja, 1991-től 1995-ig a párt városi elnöke. 1992 óta vállalkozó, a Mediterrán Bt. résztulajdonosa. 1994 óta országgyűlési képviselő. Munkáját A Haza Szolgálatáért Érdemérem bronz fokozatával (1980), Aranykoszorús KISZ-jelvénnyel (1982) és Kiváló Ifjúsági Vezetõ (1985) kitüntetéssel ismerték el. 1989 óta a Magyar Mikológiai Társaság tagja, 1992 óta a szolnoki Gombászegyesület elnöke. 1993-ban A Közép-tiszavidéki Tájvédelmi Körzet gombái címmel szaktanulmánya jelent meg a Megyei Múzeumi Évkönyvben.

2002.  május  27-től  a  Honvédelmi  Minisztérium politikai államtitkárává nevezték ki. 2004. október 4-től ugyancsak politikai államtitkár a Gyurcsány-kormányban, 2006. június 8-ig látta el a tisztséget. 2006. július 1-től a honvédelmi minisztérium államtitkára volt egy évig.

Távozásakor a honvédelmi miniszter díszszablyát adományozott Iváncsik Imrének.

"Szekeres Imre baráti, méltató szavakkal szólt a távozó államtikár minisztériumban végzett fél évtizedes munkásságáról. Külön hangot adott annak, hogy Iváncsik Imre milyen fontos szerepet töltött be a minisztersége kezdetekor kialakítandó stratégia közös kialakítása és annak végrehajtása során, milyen nagy jelentősége volt felkészültségének, munkabírásának, emberi kapcsolatteremtő képességének."

Nézzük Iváncsik honvédelmi államtitkárságának néhány pillanatát:

2005-ben a fegyverneki II. Országos Diák-Gulyásfesztivál fővédnöke volt.

A minisztérium 2006-os március 15-i ünnepségén pohárköszöntőt mondott:

Ugyanebben az évben, a békefenntartók napján, május 29-én a különböző missziókban szolgálatot teljesítő és teljesített hivatásos, valamint szerződéses katonákat köszöntötte. E napon külön is emlékeznek azokra a katonahősökre, akik a missziós szolgálatteljesítésük közben életüket adták a békéért. Iváncsik nyálas, eltúlzott  meghajlása minden, csak nem katonás.

2006.10.12-én a "Bevetési Irány 2006" gyakorlat nyílt napján a részeges főnökével megmutatták Sólyom Lászlónak, milyen is a hadsereg. Kínai piacos bőrkabátjában Iváncsik úgy fest, mint a tipikus lúzer, aki nem igazán érti, mi történik vele, csak bámulja mereven a brazil sorozathősnek öltözött Szekerest...

2006. október 16-án Szolnokon fogadta az afganisztáni ISAF-misszióból hazatért könnyűgyalogszázadot, 136 katonát. Tisztelegni megint elfelejtett nem szabad neki, de így is olyan ironikus ez a fotó: a HM-államtitkár nézi a legényeket, hogy "Jé, hát ilyenek a katonák.." Ők meg néznek rá vissza, és biztos vagyok benne, hogy még csak nem is sejtik, hogy egy gombaszakértő az őket fogadó minisztériumi fejes.

A 2006-os Missziós Karácsonyon köszöntötte a missziós katonákat, a jelenlévőket és otthonuktól távol szolgálókat egyaránt. Köszönetet mondott azoknak, akik ebben az időszakban, az év egyik legbensőségesebb ünnepén is feladatukat teljesítik messze a meleg családi tűzhelytől. Mint mondta, a NATO-tagországok magas rangú vezetői is elismeréssel adóznak a magyar katonák kimagasló teljesítménye előtt. Az államtitkár örömét fejezte ki afelett, hogy ezen ünnepségen a Budapesten akkreditált katonai attasék is részt vettek. Beszéde után ünnepélyesen felkapcsolta a missziós karácsonyfát díszítő 962 izzót, amelynek egy-egy darabja egy-egy misszióban szolgáló magyar katonát jelképezett. Fantasztikus Imre, fantasztikus!

2007.04.17-én Az Emberi Méltóság és Biztonság Védelmének Nemzetközi Ligája a Becsületrend lovagja kitüntetéssel ismerte el Iváncsik Imrének a béke és a biztonság terén végzett tevékenységét. A ligának jelenleg 38 állam a tagja, a Becsületrend lovagja kitüntető címet pedig 2004-ben alapították, s általában közéleti személyiségek kiemelkedő teljesítményét ismerik el adományozásával. Nagyon megható ez a kép: Iváncsik gombaszakértő államtitkár, a Becsületrend lovagja. Mint egy Spielberg-film...Vagy inkább Kusturica.

Valamit tényleg tudhat Iváncsik, az előző kitünti után hamar kapott még egyet: 2007.05.18-án Philippe Zeller magyarországi francia nagykövettől átvette a francia Becsületrend tiszti fokozatát. A Becsületrend Franciaország legmagasabb állami kitüntetése. E kitüntetéssel jutalmazzák azokat a civileket és katonákat, akik Franciaország érdekében különleges teljesítményt nyújtottak a hazán belül, vagy külföldön. A nagykövet beszédében méltatta azt a tevékenységet, amelyet Iváncsik Imre a magyar–francia kapcsolatok érdekében több mint egy évtizede (??) végez, elsősorban a honvédelem szakterületén. Ráadásul szakképzettség nélkül! Ez igen!


2007. július 1-től a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő államtitkár. Iváncsik Imre hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés számára a miniszterelnök felkérése és az új feladat, mindazonáltal sajnálja is a döntést, mivel érzelmileg kötődik a honvédséghez és ehhez (HM államtitkár) a munkához. "Sorkatonai szolgálatom óta pályafutásom összekapcsolódott a honvédséggel. Talán nem is egészséges, ha valaki túl hosszú ideig tölt be egy beosztást."

Inkább röpül egyik pozícióból a másikba. Mindenféle szakképzettség nélkül, élemiszeripari diplomával...Hiába, a jó elvtársak mindenhez értenek, ezt már Drazsé is bebizonyította számtalanszor. Anyagilag mindenesetre bejött a politikai pálya Iváncsiknak. Vagyonbevallása szerint 1986-ban vásárolt 76 nm-es szolnoki lakása mellett van egy 1997-ben vett 70 nm-es háza Bükkzsércen, egy 1996-ban vásárolt 46 nm-es pincéje Cserépfalun, egy 2000-ben vásárolt 196 nm-es háza szintén Szolnokon, egy 1064 nm-es szőlője szintén Cserépfalun, egy 2005-ben vett 28 nm-es présháza ugyancsak Cserépfalun. Ez utóbbi kivételével persze mindnek csak felesben tulajdonosa, és még autója sincs. Csupán 3 millió forint készpénze, és 9 milliós bankhitele.

Szegény, szegény szakértő Imre, biztos nehezen fizeti a megemelkedett törlesztőrészleteket...

(Köszönjük Szellemnek, hogy felhívta a figyelmünket Iváncsikra.)

Címkék: mszp abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr561295671

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

navera 2009.08.12. 16:31:00

igaz, nem egy szint, de egy blőd példa, amíg fent lopnak, addig nem jut pénz a kórházi takarítónak, aki meg a wc-papírt lopja, meg a tisztítószert. Lehet homályos voltam, de megpróbálom megvilágítani: valahol el kéne kezdeni, s ne a takarítónő kezdje, hanem felül kéne.
Olvastál az angol parlamenti képviselőkről idén?
Egy szennylap lehozta a számláikat...... nálunk még ez sincs, számla nélkül elszámolhatnak költségeket.... érted?! számla nélkül..... arról meg ne is beszéljünk, hogy angliában egy búvárlap megszerezheti a képviselők számláit.
Kiba mód zavar, ha a Fidesz lop az nem baj, mert kevesebbet lop, a FASZT!!! Fent nem kéne lopni, vmi erkölcsi példával kéne elől járni..... nem itt lent, mert azt nem látja senki, kezdjük fentről...
ehhez kéne egy csomó dolog, ám, míg azok szavaznak róla, hogy miként nevezzék, addig veszett fejsze nyele

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.12. 16:34:01

@navera: "Fent nem kéne lopni, vmi erkölcsi példával kéne elől járni"

ha ezt Te (vagy bárki más) elő tudja idézni, az alsóhangon Nobel-díjat kap. Azt nem tudom melyik kategóriában (lehet, hogy az ÖSSZESBEN).

persze, bizonyára én vagyok túl cinikus, de szerintem aki:
1: politikusnak áll
2: odakerül a húsosfazékhoz

az LOP.

Amíg csak az 1. pont van kevesebbet, ha a 2. pont is megvalósul, akkor kiba sokat...

moncayo 2009.08.12. 16:48:25

a pasi egy tipikus mszp-s káder. Bárhová tesszük az elvtársat a mi kezünket nyalja. Kap időnként egy kis csontot, oszt úgy irányitja a pénzt, ahogy mondjuk. Alacsony IQ, sunyi gyávaság, pofátlan arcél. Tipikus magyar politikus.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.08.12. 16:49:49

Nem olvastam végig minden kommentet, de 1. az NBH nem nyomoz és 2. a honvédség új alaki szabályzatában (amerikai mintára) benne van a tisztelgés sapka nélkül. Szerintem nem felel meg a magyar hagyományoknak, de bár csak ez lenne az MH legnagyobb baja.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.12. 16:54:25

Nem csoda, hogy Szekeres viszi mindenhová, hiszen földik...

Azt hozzátenném, hogy nagyon rosszmájúak vagytok, hogy nincsen katonai tapasztalata. Nézzétek meg az önéletrajzát, mennyit harcolt a fasizmus ellen :-)

AjTb 2009.08.12. 16:55:51

@George Jung: Egészen pontosan az FBI megfelelője Magyarországon a Nemzeti Nyomozó Iroda, a CIA "párja" az Információs Hivatal. Az NBH amerikai megfelelője az NSA. Drága szerző, ha már fikázod az államtitkárt, legalább vedd a fáradságot, hogy ne hülyeséget írj a címben...

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.08.12. 16:59:18

@AjTb: Az NSA magyar párja inkább az NBSZ, nemde?

states 2009.08.12. 17:08:23

Na akkor megvan Drazsé robbantós videójának a titka is, a gombaszakértőt ugyanis csak egy betű választja el a bombaszakértőtől. Amúgy meg a banánköztársaságot Magyarországtól még egy betű sem...

pandacsökiboborján 2009.08.12. 17:19:05

MIKOLÓGIAI társaság-biztos a fanyar humort tanulmányozzák és az aztkísérő sátáni kacajt.

f.m.j. 2009.08.12. 17:20:15

a reakción ott van maga Szigetvári Viktor személyesen (már ha személyesen, ki tudhassa bizton, ugye?)
nagyon vicces... már ha nem lenne annyira szomorú...

tudi 2009.08.12. 17:26:39

Ez jó ennyi erővel japán bonszaj fa szakértő is lehetne a vezető vagy akár én. Bár mondjuk nekem nincsenek kapcsolataim felsőbb körökben.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.08.12. 17:33:54

@zsoltix: Fején találtad a szeget, a Kurt Vonnegut által írt Harrison Bergeron című könyv/film pont erről szól. Egyszerű sorsolással választják ki a miniszterelnököt, mert mindegy, hogy ki az. Ha még viselkedni sem tud, akkor gyorsan leváltják, és sorsolnak helyette mást (lásd a tavaszi magyar miniszterelnök után kostlatást).
Az igazi dolgok a háttérben zajlanak általunk láthatatlan szereplőkkel.

Menő vagy nem Menő 2009.08.12. 17:36:25

A pontosság kedvéért a szerző figyelmébe ajánlanám,hogy a magyar FBI nem az NBH hanem az NNI (Nemzeti Nyomozó Iroda) ,anno megalakulása óta emlegetik e "fantáziadús" hasonlattal az intézményt.Ha jól emlékszem a szintén komoly szakmai háttérrel rendelkező Lamperth Mónika belügyminisztersége idején alakult és az ORFK alá tartozik.

jaegtoer 2009.08.12. 17:43:28

@AjTb:

Kedves AjTb!

Ha már kioktatod a posztolót, gondold át mitől lenne az amerikai "cégeknek" magyar megfelelője:-)))))
Vagy ott is levitézlett és kiöregedett kisztaknyolók a górék?
Amúgy galócásba a politikai államtitkárokkal!

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.08.12. 17:46:59

ez teljesen korrekt és jó írás.
a gombaszakértőnél hangosan felröhögtem!

Netuddki. 2009.08.12. 17:48:16

OK ez mind rendben van. De mikor lesz már végre nagytakarítás?

egyenlítő 2009.08.12. 18:00:20

1. Ő legalább volt katona.
2. "A háború túl komoly dolog ahhoz, hogy katonákra bízzuk!" (Churchill)
3. Melyik EU országban katona a védelmi miniszter?
4. A titkosszolgálat politikai felügyeletét nem politikusoknak kell ellátniuk?
5. Melyik egyetemen képezik a politikusokat? Esetleg jobb lenne, ha jogász volna?
6. Békeidőben mijafaszt is kellene csinálnia egy honvédelmi államtitkárnak, mint elvonulni a dísszázad előtt, meg felkapcsolni a karácsonyfa világítását? Tán felderítőszakaszt vezessen Afganisztánban?
7. Az meg tényleg kurvára gyanús, hogy a velünk egy EU-ban, meg egy NATO-ban levő franciák kitüntették a Becsületrend középső fokozatával.

Ezek után tényleg nincs más hátra, mint "fel a lámpavasra a grófot, s márkit!"

ladislaus 2009.08.12. 18:02:34

@Bélapáti Béla: osztom otleted, jomagam is nagy aktivista lennék e project kidolgozasaben es vegrehajtasaban :)

ladislaus 2009.08.12. 18:05:20

ezek a maszoposok tanultak valami csodasat regen. baszki ezek mindenhez ertenek. gombaszkodik, vegyesz es a haderot is keni vagja! szerintem vivni is tud a diszkardjaval, es egyszeruen csodalatosan lenyugozo a sokoldalusaguk.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.08.12. 18:08:08

@Rorschach: dehogynem,baszki!Megyó is kapott,mert ügynökösködött a hazája ellen egy francia energiaipari cégnek...

ladislaus 2009.08.12. 18:08:53

@tudi: en transaction specialist vagyok, lehetek belugyminiszter, esetleg szocialis csaladjogi? na jo legyek valamelyiknek csak allamtitkára, meg majd tisztelgek szepen. Bár ha tudtok egy hr-es melot, szoljatok pls....

ladislaus 2009.08.12. 18:09:35

@Rorschach: csak amelyik francia no 3 gyereket szul. :)

2009.08.12. 18:16:03

@egyenlítő:

"4. A titkosszolgálat politikai felügyeletét nem politikusoknak kell ellátniuk?"

De igen. MEGFELELŐEN képzett politikusoknak.

"5. Melyik egyetemen képezik a politikusokat? Esetleg jobb lenne, ha jogász volna?"

Jelen esetnél maradva van nekünk Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemünk. Például.

"A Kossuth Lajos Hadtudományi Kar a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem keretein belül működik. ... Nagy múltra tekintünk vissza, már 1808-ban megkezdődött hazánkban a katonai vezetők képzése."
/idézet a honlapról/

Van Rendőrtiszti Főiskolánk is. Például.
De egy nemzetvédelmi egyetem-jogász párosítást megfelelőnek mondanék. Például. Attól persze még lehetne az illető korrupt gazember :)

Egy utolsó kérdés: kire bíznád akárcsak a vakbélműtétedet is? Egy agrármérnökre, vagy egy végzett, gyakorlattal rendelkező sebészre? Ne hamarkodd el a választ...
De amúgy vicces a kommented :)
*****
A poszthoz:
Ez az ország egy vicc. Ez a bejegyzés kb. a 127milliomodik példa rá. Lassan a disszidálást fontolgatom én is...

papamaci1 2009.08.12. 18:19:05

@misikeh: Úgy hogy az i egy repülő- fedélzeti közelharc-roketta..... másképp alig....

szmoker (Homo Trollicus) 2009.08.12. 18:19:47

@Seduxen: zseniális!!! :)
A (szintén német) targoncásat láttad már?
... és azt mondják, a németeknek nincs humoruk :)

papamaci1 2009.08.12. 18:20:39

Mellesleg a végső igazság: "Tetszettek volna forradalmat csinálni."

Amíg a komcsik vannak hatalmon, nincs rendszerváltás....

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.08.12. 18:21:55

Mindenesetre az jó,hogy gombaszakértő ez a fényes gúnyájú farkastinóru!
Így legalább a katonanőkkel meg a Jenna Jameson Bondokkal el tud diskurálni a hüvelygombáról...

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.08.12. 18:23:46

@ladislaus: maracc átviteli technikus bazmeg!
Születtél volna jobb helyre!

mind2 (törölt) 2009.08.12. 18:25:22

@AntiChrist: én is 10 éve műtök kórházakban, de a mortalitási statisztikára eddig se figyelt senki.
Az asszisztencia mindig kedves és segítőkész, ha meg nem megy valami, azt szoktam mondani : ma kicsit dekoncentrált vagyok.
Egyedül azt sajnálom, hogy annak idején ács-állványozónak tanultam....

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.12. 18:27:14

Értem én a posztot, de ha egyszer nincs magyarországon titkosszolgálati középiskola, mégis mi az elvárt végzettség a titkosszolgálatokat felügyelő tárcanélküli államtitkártól?

A KGB ezirányú felsőfokú intézménye húsz éve tökéletes volt, ma már nem az igazi.

(Így hirtelen számomra a távközléstechnikai mérnök tűnik szimpatikusnak, legalább az operatív munka egy részéhez ért annyira, hogy nem lehet átverni).

2009.08.12. 18:30:22

@mind2: Ácsnak? Te, a fiadat nem valami Jézusnak hívják?
Egyébként ne sajnáld!
Szakmunkásvizsgával műteni a pógárokat... Ez már karrier :)
Akár még államtitkár is lehetsz :))

Yeto 2009.08.12. 18:33:45

Ez mind szép de azt mondjátok már meg hogy a tejhez meg a gombákhoz legalább ért?

zauberpferde (törölt) 2009.08.12. 18:37:04

Menjetek már a pics@ba!
Szekeres még a haját is kinövesztette, hogy NATO kompatibilis legyen.
Azért mert iszik, az a baj?
A ló is iszik, ha szomjas...!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.08.12. 18:37:51

@papamaci1: Jó, de amíg van kenyér meg cirkusz nem lesz forradalom.Sajnos.Elhatárolódom magamtól,óó én büdös retkes faschista ,antiszemita,náczi.Megyek keresek valami rettegni valót a nolon, amíg nem húz magával teljesen a sötét náczulás .O.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.08.12. 18:40:16

@elemes2:
"Értem én a posztot, de ha egyszer nincs magyarországon titkosszolgálati középiskola, mégis mi az elvárt végzettség a titkosszolgálatokat felügyelő tárcanélküli államtitkártól?"

Mondjuk aki 92 körül végzett....,jójó fiatal lenne még...kb. ennyi a negatívum ,ha az egyáltalán.

Aldobói Feldob 2009.08.12. 18:42:54

Szűzanyám...! A jó Istenke mentsen meg bennünket attól, hogy a saját (operett) hadseregünknek kelljen - ráadásul Szekeressel az élen - akárcsak egyetlen egyszer is megvédenie bennünket ! (Inkább rohannék az ellenség karjaiba...)

mokas_gizi 2009.08.12. 18:45:23

Ez kuruc.info-n már fent volt...
Egy ilyen ember vezeti a NBH-t Magyarországon 2009-ben

De végül is csak azt csinálja a vezetés amit a nép megenged neki semmi, de semmi többet...!!!

EU többi országába ha ilyen van akkor több 10.000 ember megy tüntetni és ők el is érik mait akarnak...

Aldobói Feldob 2009.08.12. 18:45:56

@Yeto:
hogy tejhez és a gombához ért-e? a faszt ért hozzá, simán összekeveri a kettőt.

ORGASMUSFORSCHER 2009.08.12. 18:53:11

bassza meg, íme egy földim Kisújszállásról!!!!!!!!!!
köszi, hogy felhívtad a figyelmemet erre az emberpéldányra, nem igazán hallottam róla eddig.... nem is értem, hogy élhetek ilyen szellemileg sivár környezetben... szekeresnek gratulálok a nagyon jó formájú díszszablyához.....

Az EREDETI 2009.08.12. 18:57:44

A pofám leszakad, mire kapott ez ennyi plecsnyit hajolgatásra? biztos komoly munkát végezhetett a haza védelmében, javaslom legközelebb egy tehénfejőt tegyünk a helyére.

mind2 (törölt) 2009.08.12. 19:04:18

Arra gondolok, hogy Hitler A bukás- ban egy bunkerből irányította a maradék német hadsereget Berlin városában.
Na akkor nekünk miért is kell egy minisztérium ?
Egy bunker, oszt annyi..
Hadsereg úgy sincs ergo egy bunker is elég lenne.
3 gépírónővel, 500 liter vodkával, meg a Szekeres Bánfy hajszeszes üvegeinek egy piperepolccal.
Aztán ha jő a vég, hasba is döfhetnék magukat a dísz szablyával :(

fhege 2009.08.12. 19:07:01

Ha egyszer offshore cégeken keresztül a nemzeti vagyont autópályaépítésből kilopva gyilkosgalócával felszerelt, pénzmosásból támogatott terroristák támadnak ránk, akkor kihasználhatjuk tej méregtelenítő hatását.
Ne legyünk telhetetlenek!

Aldobói Feldob 2009.08.12. 19:10:25

@Az EREDETI: Biztos a rejtett képességeiért kapta a rengeteg plecsnyit. Hogy mik azok a képességek? Azok kérem 80 évre titkosítva vannak, amúgy nemzetbiztonsági okokból. Több kérdés van? Nincs. Helyes.

Galocza 2009.08.12. 19:15:33

Mi a baj szegénnyel, a gomba is alattomosan öl mint a kémek.

Viktus 2009.08.12. 19:19:10

A köztársasági elnök bohócunk megy más áldozatokhoz is majdan, vagy ez csak a roma áldozatok kiváltsága?

Aldobói Feldob 2009.08.12. 19:24:33

@Viktus: ne bántsd szegény sólymot. nem tudtad, hogy védett állat?

Jurganov 2009.08.12. 19:30:24

@Viktus: gondolom azon is sokat töprengett, hogy Szögi Lajos árváihoz menjen-e vagy az emberei által meglőtt kislányhoz és az utóbbit választotta.

kacsa! 2009.08.12. 19:50:33

@ORGASMUSFORSCHER: Na, helló, én is pont ezt akartam írni, kedves földim :D
Azt azért kihagytátok az életrajzból, hogy Imre igazi hadügyes családból származik: a faterja mozigépész volt hosszú barna köpenyben :D

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.08.12. 20:12:41

Na most elmondanám, hogy a sajtrecepteket századok óta titokban tartják! Így ki lehetne alkalmasabb titkosügynöknek, mint egy sajtkészítő???

átlátó 2009.08.12. 20:37:27

Na, én az ilyeneknek a rokendrol nevében szoktam lehugyozni a lábszárát, ha rosszkor, rossz helyen vagyok.

Laibach 2009.08.12. 20:58:32

A baloldali Bacher Iván letiltott Népszabadságos cikke:


www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=21948

egyenlítő 2009.08.12. 21:06:37

@Viktus: Ő egy világszerte példátlan sorozatgyilkosság (egyenlőre) utolsó áldozata volt. Csak hogy tudd, parteigenosse Viktus.

Viktus 2009.08.12. 21:36:42

@egyenlítő:

Mi példátlan volt rajta?

darvas · http://dtp.tumblr.com 2009.08.12. 21:42:17

Gyeret a Cserépfalu blogba is préházat szőlőt pincét nézni!

egyenlítő 2009.08.12. 21:48:20

@Viktus: Rasszista sorozatgyilkosságként világcsúcs. Úgy hallottam, lehagyta a svéd lézeres gyilkost is.

Bélapáti Béla 2009.08.12. 22:17:22

@Viktus: @Jurganov:
Ezt olvastátok már?
www.fn.hu/belfold/20090812/nemzeti_gyasznapot_javasolnak_romatamadasok/
Honnan a picsából kerülnek elő ezek az ismeretlen "értelmiségi" szervezetek? Egyáltalán, mi az hogy értelmiségi szervezet? Ha két földrajz szakos összeáll egy faipari üzemmérnökkel, az már az?
Nemzeti gyásznap, basszameg? Volt ilyesmi az össes többi áldozatnál? Ilyesmi a pl. Erdélyben magyarságukért megvertek, legyilkoltak emlékére? A Délvidéki vérengzések áldozatainak emlékére? Az első világháború áldozatainak emlékére? A málenkij robot áldozatainak emlékére? Apjukfhszát a kedves értelmiségieknek...

Bélapáti Béla 2009.08.12. 22:20:12

@egyenlítő: ja, a kkk pedig csak grillpartikat szervezett, Ruandában meg csak négertek öltek négert, nekik szabad faji alapon is, nem? Legalább indexet olvass mielőtt hülyeségeket beszélsz!

egyenlítő 2009.08.12. 22:43:57

@Bélapáti Béla: Ezek nem sorozatgyilkosságok, hanem lincselések, vagy tömeggyilkosságok voltak. Legalább gondolkozz, mielőtt hülyeségeket beszélsz!

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:00:38

@egyenlítő: ja, értem akkor, tömeggyilkolni lehet, az szép dolog, sőt, büszke lehet rá bármely nemzet vagy náció! De a mi (?) gyilkosságaink, na az aztán skandallum! Mit nekünk, ha egy ember 2000 másikat ölt meg, kit érdekel? Az már tömeggyilkos, nem sorozat, az menő!

Viktus 2009.08.12. 23:02:01

@egyenlítő:

Az igaz ezekhez képest Adolf kis senki volt ő nem lődözött ... :D

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:03:07

@egyenlítő: mellesleg a rasszista sorozatnyilkosság első gugli találata:
index.hu/bulvar/oro070528/
Jé, 37, az több mint 6, nem? Ráadásul az indexen van... Szopó...

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:06:33

@egyenlítő: nézzed már, itt meg 71 gyilkosság...
en.wikipedia.org/wiki/Zebra_murders
Picsába, pedig már azt hittem neked van igazad! Gugli, barátom, gugli, oszt utána lehet dumálni.

egyenlítő 2009.08.12. 23:10:53

@Bélapáti Béla: Nahát, pedig erre emlékszem. Eszembe juthatott volna. A világcsúcsot valami szagértő emlegette, de úgy látszik, még erre sem vagyunk képesek. A zebráról nem tudtam.

egyenlítő 2009.08.12. 23:14:54

@Bélapáti Béla: Más a műfaj, mint ahogy a lopás, a rablás, a betörés, a csalás és a sikkasztás sem ugyanaz, és Kolompár Orbán sem cigánybűnöző, esetleg, ha elítélik, cigány bűnöző.

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:19:08

@egyenlítő: van még pár, nem akartam mindet belinkelni, szóval azért nem kell "magunkat" a kelleténél jobban sározni, épp elég a valóság, minek túlozzunk, nem igaz?

egyenlítő 2009.08.12. 23:22:56

@Bélapáti Béla: Egyébként minden nemzet, amelynek van múltja, követett el tömeggyilkosságokat, csak ezeket a genfi egyezmény óta rossz néven veszik. Egy egykori Wehrmacht tiszt például éppen most kapott életfogytiglant Németországban.

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:23:15

@egyenlítő: tudom, tudom, a bűnnek nincs színe, csak az áldozatnak. Pl. cigánygyilkosságról nem gáz beszélni ugye (168 óra, tények, propeller), ott senki sem mondja, hogy nem cigányok voltak, hanem az EU magyar állampolgárai...

egyenlítő 2009.08.12. 23:24:28

@Bélapáti Béla: Sajnálom. Mint fentebb írtam, néhány napja egy bűnügyi szakértő nyilatkozott így.

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:27:37

@egyenlítő: csak kíváncsiságból, tudnál magyar tömeggyilkosságokat felsorolni? Nem olyat, amit megszállás alatt követtek el, hanem amit saját kútfőből! Az újvidéki mészárláson kívül, perse, ami kétségkívül nem lehet a büszkeségünk, de a maga 3300-3800 áldozatával elég nehezet tudom beilleszteni pl. az amerikai indiánok kiírtása, az örmény holokauszt, az ukrán holodomor, ruandai vérengzés, stb. közé...

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:30:58

@egyenlítő: no problem, asszem én is túlreagáltam. :)

egyenlítő 2009.08.12. 23:34:25

@Bélapáti Béla: De igen, a bűnnek is van színe, nem csak az áldozatnak, csak kérdés, hogy egy konkrét esetben ez fontos-e a felderítés és az okok tisztázása szempontjából, vagy csak egy előítélet igazolására szolgál. Hogy más (nem cigány) példával éljek, a hajszín szerint is lehetne osztályozni a bűnözőket, hiszen "vörös kutya, vörös ló, vörös ember egy se jó".

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:44:07

@egyenlítő: namost a cigánybűnözés mint szakszó teljesen elfogadott volt a rendszerváltásig, és olyan bűncselekmények csoportneve volt, amit nagyrészt cigányok követnek el. Ezt tulképp senki nem vitatja, csak azt mondják, hogy az ugyanolyan életformájú fehérek is elkövetik ezeket a típusú bűncselekményeket. Ki lehet találni erre egy polkorrekt szakszót (bár személy szerint a polkorrektkedést hülyeségnek tartom) de ez azon a tényen nem fog változtatni, hogy pl. a fémlopások, terménylopások, rablások jórészt egy bizonyos népcsoporthoz köthetőek, amelynek ezen tagjai a bűnözést választották életformának. És itt megélhetési bűnözésről beszélni is zsákutca, láttál már te is gondolom színesfémes cigány palotát. Amíg nincs erre a rétegre külön szó, ennél jobbat nem tudok. A közbeszéd így használja, így értelmezi.
Húzok, mert holnap is kell GDP-t termelni. Joccakát!

egyenlítő 2009.08.12. 23:46:36

@Bélapáti Béla: 1848-ban voltak ilyen esetek, Erdélyben és a Délvidéken. A középkorból a Dózsa felkelés utáni megtorlást, és a Fekete Sereg Kinizsi általi felszámolását tudnám említeni, de hát ez még egy más kor volt. 1919 (vörös és fehér) határeset.

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:48:54

@egyenlítő: ja, még egy mondat. A példádnál maradva, ha a barnahajúak 90%-a követné el a bankautómata rablásokat, semmi kifogást nem támasztanék azzal szemben, ha a bankautómata rablásokat barnabűnözés címszó alatt emlegetnék, amíg nem találnának jobb szót az elkövetői körre, és a barnahajúság releváns lenne (pl. az elkövetők rendszeresen hivatkoznának arra, hogy csak azér engem pécéztél ki, mert barna hajam van, vagy elkövetés közben azt ordibálnák, öld meg a szökét, illetve arra hivatkoznának, hogy a barnahajúak kultúrájában teljesen elfogadott dolog bankautomatákat lopni, ez afféle barna-csíny).

egyenlítő 2009.08.12. 23:51:49

@Bélapáti Béla: A cigánybűnözést azért is érdemes megkülönböztetni, mert a közösség védi és elrejti ezeket az elkövetőket, tehát másképpen kell végezni a felderítést. A cigánypalotát az orgazda építi, és ez már nem cigánybűnözés. Aludj jól!

Bélapáti Béla 2009.08.12. 23:54:50

@egyenlítő: a '48-as erdélyi, délvidéki esetekről nem tudok, a többi meg nem etnikai alapú volt tudtommal. Ilyen formában minden háború tömeggyilkosság, hiszen tömegek halnak meg. Mo-n tudtommal pl. még vallási harcok sem voltak olyan komolyak, mint mondjuk Franciao.-ban a hugenották kapcsán (a pogány-keresztény ellentétet nem ide sorolnám, azok sztem sima trónviszályok indokai, velejárói voltak). Persze ennek nem feltétlen a magyar "felsőbbrendűség" az oka, de sztem ez a típusú népírtás sosem volt sajátja az országnak. Na mostmár tényleg lépek.

f.m.j. 2009.08.12. 23:57:13

@ostoba 8o:

nem rossz, nem rossz...

de ez inkább ez az "érted haragszom, nem ellened" attitüd, nem?

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.08.13. 06:38:42

Sólyomnak szóljon valaki, hogy barna cipőhöz SOHA nem veszünk fel fekete övet. Kb. akkor bunkóság, mint a teniszzokni öltönnyel...

spájdernecc 2009.08.13. 07:32:37

@BTM:
hát öregem, kurvára irigylem a problémádat....

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.08.13. 08:35:56

@spájdernecc:
Mégiscsak a köztársaság elnöke! Még Don Emerico-nak is sikerült vennie ezt az akadályt reggel a tükörnél. Pedig ki tudja, mit ihatott össze előző este.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.13. 09:36:35

@Viktus: hm, ezek szerint a dns minta adott, nem? :))

az ilyen kultúrlénynek szerintem megfelelő büntetés lenne, ha pénzbírság, vagy börtön helyett a megkárosítottak ŐT sz*rnák telibe...

Viktus 2009.08.13. 10:02:38

@Seduxen:

Ki vizsgálja be? drága.

A múltkor a szomszédból tyúkot meg zöldségeket loptak , és ott is kakival fizettek.
Az etnikumnál ez ilyen új kapitalista módi ...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.13. 10:17:27

@Viktus: hámajd a grisszom :)

tudom, ezt az elkeseredettség mondatta velem. az ilyen rosszabb az állatnál. az nem csinálna ilyet...

mondanám, hogy az a megoldás, hogy durván megmérgezni az összes terményt (amiről tudja a termelő, hogy úgy is ellopják), de sajnos nem a tolvaj, és annak szűk családi köre (mintegy 70 fő) fogyasztja... pedig milyen jó lenne...

Marcellusca 2009.08.13. 18:01:15

Csak úgy halkan kérdem (mielőtt kommenteket is olvasok), mint "érintett", hogy jelenleg hol található a Békefenntartó Katonák Emlékműve?
Ugyanis a Bolyait eladták, lebontották és csak sittkupacok találhatók a helyén.
Esetleg áthelyezték (szép csendben) valahova?
De hova?

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.08.13. 20:23:21

Még mindig nem értem, mit panaszkodnak. Bezzeg az SZDSZ milyen "gombaszakértőt" adott volna, beleszédült volna a fél ország...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.16. 21:01:53

Tényleg, ilyen főfaszomoknál hogyhogy nincs szakképzettség a feltételek között?

krsolnce 2009.09.04. 09:43:35

Idézet az életrajzából: "2003-2005 között védelemigazgatási vezetői egyetemi diplomát szerzett". Jól utánanéztetek.

süti beállítások módosítása