Skip to content


       Szűrés lista

Kézikamerás Avatar: ennél még az agyonmásolt VHS is jobb

Csütörtök óta játsszák az Avatart, egyszerre volt a premier nálunk és az USA-ban, a kritikák egyöntetűen dicsérik a filmet (Index, Origo), és vastagon kihangsúlyozzák, hogy ezt mindenkinek látni kell -> 3D-ben!
Ugyanis James Cameron az egész filmet a direkt erre a filmre kifejlesztett új 3D-s technológiával készítette el, és a film már a sima, hagyományos 2D-s moziban nem olyan élmény, mint 3D-ben. Hát még kézikamerásan ...

Erre azt látom, hogy szombat reggel feltették az egyik magyar torrentoldalra a magyar szinkronos kézikamerás verziót, és 24 óra alatt 10 000-en le is töltötték.

Tényleg mindenkinek szíve joga mit tölt le és mit néz meg, akár a mobiltelefonján is megnézheti 80*120 pixelen az Avatárt, de azért mégis ...

Ki nézi meg a kézikamerás Avatart a monitoron vagy televízión?! Ki lehet ilyen igénytelen?

Komolyan mondom, ha valamilyen csoda folytán előbukkanna a 80-as évek végén beszerzett, agyonmásolt, hangalámondásos (emlékeztek erre a hangra?!) "A Jedi visszatér" VHS videokazettám, most, 30 év múlva is jobb minőségű lenne ... mint ez a förmedvény.

Sasoljuk meg a remek hang és képtechnikát:



Ez egy agyonmosott, színtelen, szürke, élvezhetetlen fos. Nincs is rá jobb szó. (A másik ízelítő ebből a kézikamerás csodából erre.)

És vessük össze ezzel:



Semmi különbség, ugye?


Címkék: videó

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr691610406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picsasereghajtó 2009.12.20. 18:02:54

@Skunkworks: És neked az miért fáj, hogy a bloggernek az a véleménye, hogy az Avatart letölteni (az én véleményem szerint: bármely filmet) CAM minőségben, az igénytelenség?

Egyébként én örülnék ha több olyan gyökér lenne aki letölti: ma délelőtt akartam volna jegyet venni a filmre IMAX moziban, és december 24-re van csak jegy, és az is csak az első két sorban. Anyád :)

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.12.20. 18:14:28

Már elég régóta olvasom a vastagbőrt, de ennyi hozzászólást ,még sokkal komolyabb témában sem olvastam többet. Csupa ismeretlen név,akik-szerintem feleslegesen-, vitatkoznak szidják egymást, egy hülye film miatt. Zéro! Megvallon nekem ez nagyon unalmas poszt volt.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2009.12.20. 18:19:16

@Ludas Matyi Online: "Alig kapaszkodtak és így leestek volna róluk." és a valóságban ilyenek nincsenek is.. :-p miért kell mindenben a racionalitást keresni? az életben sincs mindenütt.. legalábbis képtelenség meglátni. (láttam már olyat, aki a lgújabb star trek filmben azt sérelmezte, hogy a hajtómű nem is működhet úgy.. lol..) amúgy a harmadával kisebb gravitáció nem magyarázhatja a "túlzott" légiességüket? (kb. vagy tucatszor a kedves nézők számára is világossá tették, hogy nem a földi viszonyok és az ott megismert fizika érvényes.. meg ezen okoskodni.. komolyan.. akkor már: valójában nincs olyan bolygó, hogy pandora, nem élnek rajta nagyméretű törpök, a főszereplő lábai igazábol nem bénultak le; michelle rodrigez meg nem ennyire jó nő /off: hagyták mosolyogni érdemes volt/..)

nagyfarkumelos · http://www.tnaflix.com/ 2009.12.20. 18:21:30

Annyira szerintem nem klasszikus a szituáció. Rengeteg pénzt költöttek marketingre és a sok hülye (beleértve engem is) beszopta, hogy ez egy jó film és most itt idegeskedik. Hiszen még az indexen is azt írták róla. (Intő jel, ha az ezután az indexen dícsérik, az tuti szar film).

A történetről és a színvonalas párbeszédekről azonnal a mátrix 2 jutott az eszembe, ahol szintén mindenki kínjában nevetett. Volt aki kiment a teremből, volt aki azzal büntette saját magát, hogy bent maradt. Abban mindenki egyetértett, hogy baszott jó marketing kellett ahhoz, hogy egy ilyen szar filmre ennyi nézőt becsalogassanak.

Horizont 2009.12.20. 18:22:37

@Rékuc: Biztos így van, de én változatlanul szomorkodok! Miért érzem úgy, hogy a mai fiatalok nagyon el vannak kényeztetve nagyon sok jóval, csak nem jól sáfárkodnak vele. Most csak a mozival kapcsolatosan. Úgy érzem végig kéne azt az utat járni amit mi középkorúak, és talán tudnának értékelni mindent és látnának csodákat is. Vagyis meglátnák, hogy az csoda. Nem akarok azzal senkit fárasztani, hogy bezzeg az én időmben:))) De: a '70-es évek első fele, kisváros, 2 kismozi. Hetenkénti film váltással. Mivel a Tv műsor nagyon gyér volt, nem volt videó, DVD, CD meg egyéb ilyen nyalánkságok ezért a barátnőmmel minden héten mind a 2 moziban megnéztük mind a két filmet. Mindegy mi volt, mi megnéztük! Hálás vagyok a sorsnak (így utólag) mert micsoda filmeket láttunk! Akkor még nem volt ciki orosz filmet nézni. Nagyon jók voltak. Nekem az egyik kedvencem volt a Csendesek a hajnalok, a másik meg a Kabaré! Akkoriban csúcson járt az olasz és a francia filmművészet. Nem amerikai dömping volt! És voltak nagyszerű magyar filmek is!
Szóval sajnálom a mai fiatalokat. 3D, seedelsz, cam-ban nézte,csúnya szavakat használnak, leszarják a másik embert a véleményével együtt, meg üccsi kell a moziban, meg pattogatott kuki meg stb.stb. Csak elveszítik közben a lényeget !

Egregor 2009.12.20. 18:51:37

@fogsunder: Részben igazad van. Azonban, ha már sci-fi, tessék az első szótagot is figyelembe venni! Science: TUDOMÁNY.
Azaz ne köpjük szemen a fizika törvényeit (2012: neutrinóból globális mikrohullámú sütő a Föld mélyében, meg polaritásváltás a számítógépek és elektronika meghülyülése nélkül, stb.), és ha új törvényeket léptetünk életbe, akkor legalább izzadjuk ki a hátterét! Szerintem ha adtak volna 100 ruppót néhány fizikuspalántának a Harvardon, vagy a Cambridge-en, akkor olyan háttérinfót rittyentenek össze, amitől még a HC sci-fi rajongók is a földhöz verik a seggüket.

KCB 2009.12.20. 18:57:08

@quality control: "megnéztem, amennyire látom, szinkronnal adják. utálom a szinkronos filmeket. mi a f...ért kell mindent leszinkronizálni, nem értem."
Most tényleg el kell ezt neked magyarázni?

így biztosan nem adok érte pénzt, inkább letöltöm, de persze nem a CAM verziót, hanem várok egy jó minőségű változatra.
Ha nem tetszik, ne nézd meg, ha tetszik, 3D mozi! Ennyi.

"ha csak 3d moziban nézhető a film, az régen rossz. ha egy "sima" HD-tévén is élvezhető a látvány, ÉS még a sztori, forgatókönyv stb. is elfogadható, akkor lehet jó film."

Sima TV-n is fantasztikus, de 3Dben leírhatatlan élmény.

Boo 2009.12.20. 19:12:25

XD ez akkor is pofátlanság. Nyafog a letöltés miatt, igénytelen aki letöltö, és közben ott a beismerése. A bloger is ezt csinálta, amikor nem volt másra lehetősége a VHS korszakában. Csak akkor nem igénytelennek titulálta magát, hanem ....

martonx 2009.12.20. 19:21:44

Évek óta ez az első film, hogy elgondolkozok, hogy befizessek a moziba. A 3d mozi is érdekel egy ideje, csak nem volt olyan film, ami megérte volna a pénzt.
Ezt lehet meg fogom nézni, bár az anyagi helyzetemet tekintve inkább megvárom, míg kijön BD-n, és utána töltöm le :-)
De jelzem, ez legalább elgondolkoztatott, hogy menjek-e moziba.

Egregor 2009.12.20. 19:28:39

@Boo: jaja. Anno a StarWars nekem még a monoton hangú alámondásos szinkronnal volt meg először (rendben, a szüleimnek, mert én akkor még talán nyolc éves, ha voltam). Rongyosra néztük (meg már úgy is kaptuk meg). Jó kis videoton tv-n vizslattuk, aminél a mostani monitorom is nagyobb képátmérőjű, és tisztább a képe is.

Az itt fanyalgók szerint igénytelen, aki így nézi. Jó, akkor nem nagyon volt rá más lehetőség, most meg van.
De nem ez számít.

Hanem az, hogy a Star Wars ilyen paraméterekkel IS nézhető volt, és így visszagondolva sem az jut eszembe, hogy cikiiii, hanem hogy a látvány javulásával SEM lett jobb a film, mert önmagában kiváló volt. Legfeljebb tisztábban lehetett a csillagrombolók részleteit látni.

Azon most ne akadjunk fent, hogy a SW minden előnyével és kultikusságával együtt sincs bent a 10 legeredetibb sci-fi történetben, viszont az biztos, hogy korszakalkotó volt. Látvány terén is, de sokkal inkább az űropera műfaj etalonjának megteremtésével. Ahhoz pedig történet, karakterek, és aranyköpések is kellenek. Mint a "Lúk, én vagy az apád" meg "tedd, vagy ne tedd, se sose próbáld" meg "zavart érzek a Zerőben".

Az Avatar ebből a szempontból egyetlen ilyen mondattal bír talán, a "terrorra terrorral felelünk" bár nem biztos, hogy pontosan idézem. De ennek is aktuálpolitikai vonzata miatt, hiszen csak a csomagolás az amerindiánok leigázásának története, a lényeg a technokrata Birodalom, az USA terrorizmus elleni háborújának megfilmesítése. Csodálkozom, hogy Cameron nincs még letartóztatva terrorizmus támogatása váddal.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.20. 19:29:11

@Boo:

LOL

Mert akkor minden filmet játszottak a mozik, ugye? A Cobra-tól az Amerikai Nindzsáig?

hoplita 2009.12.20. 19:50:46

@Horizont:
Hű.....akár csak én, a hetvenes évek végét a nyolcvanas évek végéig moziban töltöttem el.
A Csendesek a hajnalokat nem láttam azóta sem....
Szintén kisváros.....amit én nem láttam, az nem is vót...:DDDDD

Dave_hu (törölt) 2009.12.20. 19:56:55

jelentem at "Tootsie" c. filmet töltöm, mert olvastam wikin, hogy popkulturális alapmű. Katt katt és jön. Ha lenne rá fizetős lehetőségem ugyanilyen kényelemmel, akkor azt választanám. Erre való a torrent.

Horizont 2009.12.20. 20:00:36

@hoplita: Na látod milyen kicsi a világ. Öröm olvasnom, hogy más is volt "így" :))) Csak én már a hetvenes évek végét és a nyolcvanas éveket családalapítással töltöttem így háttérbe szorult a mozi:))))

hoplita 2009.12.20. 20:03:59

@Egregor:
Én '79 szeptember közepén láttam a Star Wars-t......na, az akkor egy nagy durranás volt, bár már tudtam róla, hogy létezik, mert a 78-as moziújságban volt róla cikk, amolyan beharangozó, de nem hittem, hogy azt 10 éven belül itt majd bemutatják....tévedtem, alig két évet késtek.
Piszokul felvillanyozott, főleg az utolsó félóra látványvilága. Meg is néztem kétszer, akkor, melegében.
Viszont rá 2 évre - ha jól emlékszem - bemutatták Kubrick Űrodisszeia-ját...és valljuk be, az egy 68-as film és van olyan látványvilágú, mint Lukasé.
Legfeljebb a sztori nem olyan populáris....szólni kellett volna Clarke-nek, hogy dobjon bele egy-két vukit meg egy halálcsillagot, hátha úgy jobban kajolják a moziját a népek.:D

hoplita 2009.12.20. 20:10:10

@Horizont:
Ja, hát egy pár év azér' van köztünk.......bazi öreg vagyok mán én is, ahogy Hallenbeck mondaná..:DD
Amióta nős vagyok nem tudom voltam-e az asszonnyal ötször moziban.
Volt VHS, aztán jött a DVD....fotelből-ágyból roppant kényelmes és pénztárca kímélő is.
Én ha a 3 gyerekkel, meg az asszonnyal elmennék egy ilyen filmre valamelyik plázába, az egy kész anyagi csőd.
Plusz ugye az útiköltség, benzin....a legközelebbi is 50 kilométerre van.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2009.12.20. 20:22:15

@agyvihar: LOL, na tessék! :D Téged tuti nem ébresztenének fel Morpheusék...
Arra emlékeztetett, mint amikor a szomszéd kérdezte, hogy hova indulunk. Mondom neki, hogy horgászni, mire ő megpróbált meggyőzni, hogy ne menjek, ad egy horgászós programot, jobb mint az igazi, ja, és ott tuti, hogy fogok halat. :)

Boo 2009.12.20. 20:30:23

@Egregor: Ok látom kapisgálod, min akadtam ki, és csak annyit fűznék hozzá, hogy van akinek most sincs lehetősége moziba szaladni. Aki ezt nem ismeri fel és igénytelenséget feltételez mindenkiben, aki otthon megnézi azt csak sajnálni tudom, mert nem képes kilépni az egysíkú szemléletéből.
pm.: Az SW meg úgy jó ahogy elkészült. Azt hiszem A tizedes meg a többiek-et sem biztos, hogy szeretném látni kiszínezve.

Boo 2009.12.20. 20:31:56

@zero: Hát azt nem hiszem, de az SW-t igen, amit igénytelenként agyonmásolt, alámondásos szinkronnal néztél.

sárkányfő 2009.12.20. 20:34:34

Hehe, látom jól nyomjátok. Visszaolvastam, mindenkinek gratulálok, mindenki jól megvédte az igazát :)

Hogy megmaradjon az utókornak, kiemelem Sunder cimbi hozzászólását, amin úgy nevettem, hogy na: "A 300 és egyebek jók házimozin is, ha elég nagy a screen és jó a hang, mert nincs benne 3D, legfeljebb a szomszéd jön át, hogy "This is Társashááááááz" és lerúg a lépcsőn a hangerő miatt."

This is Társashááááááááz! :)))))

Egregor 2009.12.20. 20:39:47

@Dave_hu: Rengeteg olyan film van, ami már csak torrenten át beszerezhető, mivel nem egy olyan eset volt, hogy a külföldről rendelt film a postai szortírozóban, hogy-hogynem, eltűnt. Itthon, boltban meg nem kapható.
Na, akkor letöltöm, vagy letöltöm? :D

fairi 2009.12.20. 20:41:58

lesz ebből r5 line is,majd a ruszkik...
persze ezt 3D-ben kell megnézni,csak 3D árát meg is kell fizetni.....:S:S

Egregor 2009.12.20. 20:57:40

@hoplita: Azért az Űrod. is kultikus alapmű lett, a zenéje, a fekete kőlaphoz piszkáló majmok, az öntudatra ébredő, gonosz számítógép azért sokszor visszaköszönnek :)

Ami engem az Avatar kapcsán bosszant, az az, hogy iszonyat brutális mozit ki lehetett volna hozni belőle, a látvány megtartásával együtt is (ezt azoknak mondom, akik szerint az arcok nagytotálban mutatása perceken át sokat lendít egy film művésziességén).

Nekem pl. iszonyat bejött az Őrület határán c. opusz, éppen azzal, hogy a főhősnek annyi belső monológja van. Mert emberi, mégis egyetemes gondolatokat közvetít, bensőségessé teszi a filmet és sokkal realisztikusabbá a borzalmakat.

Az Avatarban volt egy-két jó ötlet, ezt nem tagadhatom (finomítva a korábbi pontozásomat), és igen, cam verzióban, orosz feliratozással néztük meg.

És tudjátok mit?

Bekaphatja mindenki, aki szinkronnal, vagy akár érthető felirattal nézte meg!

Istenkirályság volt, hogy csak a hangszín, a mimika, a testbeszéd, a reakciók voltak érthetők, a nyelv maga nem, csak nagyon ritkán, egy-két szó, meg a főhős értetlenkedése erejéig.

Így tényleg olyan volt, mintha ott lettél volna a kék ingyánok között. Először zavart, de aztán átkattantam/tunk "felfedező vagyok, ismeretlen tájon" üzemmódra és a film legjobb részei lettek ezek a beszédes jelenetek :)

Ez volna az egyik, amit másként csináltam volna Cameronék helyett: az őslakosok nyelvét ne érthessék a nézők. Ez ugyan megnövelte volna a szimpátiát gyengítő távolságot, egyszersmind több drámaiságot is hozhatott volna, ha megjátsszák a 13. harcos nyelvtanulós részét: a főhős, ahogy tanulja a nyelvet, úgy ért meg egyre több szót, mondatot, és így a néző is csak ennyit ért meg, cserébe ösztönösen is jobban odafigyel a többi részletre: testbeszéd, reakciók, stb.

A másik az, hogy több személyiséget adok a férfi főhősnek, nem csak a naplóval, hanem a gondolatokkal is. Több betekintés a fejébe, többet látni az ő szemével.

A harmadik az, bár ezt kísérleti filmmel előzném meg, hogy a főgonosz parancsnok is hasonló sajátossággal jelenik meg, azaz az ő gondolatait, érzéseit is meghallhatja a néző, így kicsit árnyaltabbá válik ugyan a szerepe, de ha már mindenképpen hálivúd, akkor hozhat morálisan elítélendő döntéseket érthető okokból kiindulva. Mert az, hogy egy cica megkarmolta a pofikáját, vagy zsoldos, egy ennyire önálló parancsnok esetében sem elég indok erre a fajta gyűlöletre.
Mik azok a törések, sebek, mi az a morálisan helytelen oksági láncolat, ami ilyen emberhez vezetett?

Érted? Tehát több belső világ megmutatása egy ultratáp látvánnyal megfűszerezve már tényleg kult-gyanússá tette volna.

Egregor 2009.12.20. 20:58:33

@Boo: Jaja, de hát végül is én is így vagyok ezzel, szerintem ha valaki azt a nem kevés pénzt inkább ajándékokra, vagy számlára költi, az nem lesz gyíkarc, meg igénytelen szarember.

Egregor 2009.12.20. 20:59:57

@Egregor: pontosítok:
"Bekaphatja mindenki, aki szinkronnal, vagy akár érthető felirattal nézte meg!" teljesen:
Bekaphatja mindenki, aki szinkronnal, vagy akár érthető felirattal nézte meg ÉS fikázza azokat, akik a letöltöttet nézték végig.

Marcellusca 2009.12.20. 21:04:37

Mi folyik itt, Gyöngy..., őőőő, izé, akarom mondani a blogon? :)

Csak bele-bele olvastam a kommentelbe, de éppen elég volt.
Még ez a csomó funkcionális ALFABÉTA! :)
Na, mindegy, még jó is, hogy nem voltam itt.

@Rékuc: LOL!
És milyen igaz!
Volt kolléga csajt nem tudtam meggyőzni, hogy a "nyanyák" miért járnak banyatankkal piacra, a család kisgyerekkel tecsóba.
A motorosok a kötsögök, a bringások "csak" kretének. A gyalogosok meg csupán puhatestű idióták. :DDDD

Letölteni vagy mozizni?
Én abszolút mozi párti vagyok, mint Horizont és Hoplita, anno a 70-es, 80-as években sorra jártam a mozikat. Annak hangulata volt, mindamellett, hogy egy esti, hétvégi program kezdetét is jelentette.
DE!
Ma már úgy vagyok, mint Hoplita. Assenem tudom, hogy mikor voltam utoljára moziban.
Ad 1 - ez a mozizás már nem ugyanaz, mint anno. Hiába a hiper-szuper hang és látvány!
Ad 2 - ma már nem óccsó mulatság. Mintahogy a színház sem. Pedig oda is többször jártunk egy évben.

Az emberek több okból töltenek le filmeket és nézik otthon:
Ad 1 - óccsóbb, mint moziba menni;
Ad 2 - kevesebb időt vesz igénybe;
Ad 3 - nincs minden kisvárosban hiper-szuper mozi. A legtöbb helyen már mozi sincs;
Ad 4 - lustaság.

Az "eredetiben nézem, mer' nem köll a sz@r magyar szinkron!" - idiótákra meg csak annyit: Kedves mama? Jól van?
Magyar vagyok, magyarul tudok. Kűffődiül meg alig-alig.
Nehogymár ennyi perfekt ánglisul tudó embörke legyen már ebben az országban.
Némi tapasztalatom van angolból. Nem nagy.
Pölö kértem reggelit kanadai szakácstól. Virslit. Áááá, "szaszidzs"? Ja, ha így mondjátok.
Másnap gondoltam megkóstolom a kis fasírtot. "Szaszidzs"?. Nem, kösz, nem virslit kérek és mutogatok, hogy a mellette lévőből adjon. Yessss, "szaszidzs". Akkor az, bameg!
Harmadnap a kis kolbászkát kértem. "Szaszidzs"? Az, vazze, ha ezt is így hívjátok, legyen szaszidzs!
És most csak egy példát hoztam fel arra, hogy mennyivel gazdagabb (lehet) a magyar nyelv.
A "rossz" szinkronnal az lehet a probléma, hogy nem adja vissza az eredeti hangulatát.
Az újra szinkronizálásról meg ne is beszéljünk!
Nekem kész csalódás volt a Beverly Hills-i zsaru és a 48 óra filmek új, "gyerekbarát" szinkronja.
Plusz adalék:
Anno, mikor olaszul tanultam, a tanár nő elvitt minket moziba, hogy megnézzük eredeti hanggal a La vita é bella c. filmet. Nagy élmény volt.
Pedig előtte láttam szinkronnal és az olasz tudásom sem volt (azóta még sz@rabb :D) valami jó.

Hogy az Avatar egy mese?
Melyik film nem az? A dokumentum filmeket kivéve. (Bár azok sem mindig okésak!)
Ki az a hülye, aki valóságosnak véli a Csillagok háborúját?
Vagy a Gyűrűk ura trilógiát?
Ez utóbbit már nem is tudom hányszor láttam. A sztori csak egy mese. De nagyon nagy látvány.
Vagy említhetném a Volt egyszer egy vadnyugat-ot, esetleg a Nevem senki-t, stb., stb.

Szóval nem biztos, hogy igénytelenségből töltik le a filmeket.
Bár, az az érzésem, hogy ezeket a kamerás filmeket csakis azért töltik le, hogy elmondhassák, hogy ők már látták.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.20. 21:18:11

micsoda vita volt gyerekek :-))

hoplita 2009.12.20. 21:22:31

@Marcellusca:
Juj...most, hogy említetted az újraszinkronizálást....
Na, attól az esetek túlnyomó többségében a falra mászok, úgy elkúrják.
De nem csak "gyerekbarát" szinkront csinálnak, hanem gondol egyet a forgalmazó - ahogy sejtem - és újracsináltatja.....én meg ugye várom a filmet, láttam már többször és már a kezdet kezdetén elveszik a kedvem, mert nem csak hogy új a hang, de átírják a szöveget is. Többnyire gyengébben, nyelvileg sematikusabban, sokszor poénok, nyelvi humor eltüntetésével.
Szerencsére a régebbi filmekhez nem nagyon nyúlnak, a 80-as, 90-es évek termését viszont jócskán elbarmolták nem egyszer.

hoplita 2009.12.20. 21:28:12

@zero:
Ja.....de kinyílott ám karám is..:DD

Marcellusca 2009.12.20. 21:36:15

@hoplita:
Mit gondolsz, miért pont ezeket a filmeket említettem? :)

Mourinho már nem a király 2009.12.20. 21:36:29

Mozis verzióban néztem régen valami komédiát, és azért volt kurva jó, mert hallatszott a röhögés is, és az olyan volt mintha egy sitcomot néznél :)

Marcellusca 2009.12.20. 21:37:10

@hoplita: Ja!
Mintha nem lenne éppen elég baj, hogy alacsony az a kerítés?! :D

Egregor 2009.12.20. 21:40:58

@hoplita: Azért, mert manapság már a legtöbb szinkron is ócsósított formában bukkan fel. Hol vannak a régi, klasszikus szinkronszínészek? Sokan már az égi színpadon játszanak a mennyei közönségnek.

Mert ez is külön mesterség, és nem véletlen: színészet. Szóval a szinkron sem feltétlen ratyi, ha színészek csinálják, olyan fordítóval, aki anyanyelvi beszélő, tehát a mayday-t nem május 1-nek, hanem vészhelyzetnek fordítja egy akciójelenetben. És ha a filmben idéznek valami klasszikus műből, akkor, ha létezik ilyen, a bevett és hiteles magyar fordításból mazsolázza ki, és nem újrafordítja.

Néhány esetben meg a magyar verzió übereli az eredetit. A Gyűrűk Ura magyarul élvezetesebb, mint angol eredetiben (pl. az Egy Gyűrű versikéje angolul zötyögő rímfaragás, magyarul meg valódi vers), elég csak a Frédi és Bénire gondolni, a megboldogult Romhányinak köszönhetően.

De Piedone Bujtor nélkül? Sean Connery Sinkovits nélkül? Elképzelhetetlen.

hoplita 2009.12.20. 21:44:40

@Marcellusca:
Volt egy pár nyugodt, értelmesen érvelő fazon, akikkel még sosem futottam össze, de egy pár hisztérika, meg fikagép is ideszabadult.:D

Én egy darabig dühömben jegyezgettem, hogy miket basztak el az új szinkronnal...aztán feladtam.

hoplita 2009.12.20. 21:51:19

@Egregor:
Például azért dizniék odafigyelnek a szinkronra, nincs az a Disney film, amelyiknek ne lenne parádés a szinkronja....a hang karakterek, a dalok, le a kalappal.
Ezt ugye én csak tudom...nekem 3 kölköm van, ami ilyet én még nem láttam azt Disneyék meg se csinálták.:DD

Én még az ócsítást is elnézném, de mi a faxért qrják el azt, ami egyszer már jó lett..??

Marcellusca 2009.12.20. 21:54:36

@hoplita: Én nem is tudtam végigolvasni mind. (Kinek van energiája, ideje 300+ kommentet elolvasni? :D) Csak bele-bele olvastam. (Főleg a "törzsközönség" megnyílvánulásaiba. :))
De éppen elég volt.
Még csodálkoztam is, hogy czigányozás nem volt. (Mosmá ez is letudva. :D)

Én akkor szerettem meg az E. M.-filmeket, amikor először láttam. És nem voltak "ejnye-bejnyék" meg "irgum-burgumok" benne, hanem "A qrwa életbe!" meg "F@szfej!" volt. :)))

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.20. 22:02:24

Valaki tudja hogy miért küldtem el azt a csávót mamába?
Kommentek olvasása következik, de lehet, hogy csak holnap...

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.20. 22:59:32

@indif: Kösz, most már tudom.
Az az igazság, hogy behúztam fülemet és ha lenne, farkamat, mert annyira elárasztottak itt mindenféle általam ismeretlen nyelvvel, hogy se köpni, se szólni nem bírtam:)))).
De legyen ez az én bajom.
Nagy mozirajongó vagyok, általában egyedül járok moziba, mert a férjem a szerinte "nézhető" filmeket kedveli, én meg egészen más mozit.
Tulajdonképpen már kezdtem azon gondolkodni, hogy sznob vagyok, mert én eléggé válogatós vagyok filmekben. Régen még a fiammal is elmentem egy fimre, mikor még itthon lakott, nem szippantotta be Budapest:((((, vagy a barátnőmmel.
Ezekről a felkapott, nagy tömegeket vonzó filmekről mindig lemaradok, általában kevés olyannal találkoztam, amit nézhetőnek találtam.
Sajnálom, és bizisten már-már szégyellem, hogy ebben ennyire különc vagyok.

A sci-fivel is úgy vagyok, hogy elvárom, igazi irodalom legyen:(((((
Sorry, majd este, elalvás előtt meggyónom javíthatatlan bűnömet:-DDDD
Képzeld, én a híres-hírhedt Star Wars-t se néztem meg.
De szivesen néztem meg mondjuk Coppolanak az Apokalipszis most-ját.
Nem vagyok híve a nagy cécónak, külsőségeknek, engem a látvány csak addig érdekel, míg a mű valamit mondani/üzenni is akar nekem, személyesen.

Ez nem jelenti az, hogy a könnyed műfajt nem szeretem. Tisztára odavoltam az Ennio Morricone zenei aláfestésével készült klasszikus cowboy filmeknek. Tövig rágtam a körmöm izgalmamban, miképp alakul a végére a sztori. A zenéről meg már nem is szólok.

Hát ez van. Most már nem érdemes változnom, megmaradok ilyennek:((((

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.20. 23:41:28

@ó jaj: ezen én is röhögtem, jó volt :DDD

Paradoxon88 2009.12.20. 23:44:01

@zero: Akinek 150 km-t kell utaznia, annak egy színház sem csak a jegy árából áll. Ha moziba megy, meg nem csak a mozijegy
+ azért gondolj már bele, hogy hány olyan falu van, ahol egyrészt nincs vonat, másrészt a busz nem 5 percenként, vagy 20 percenként jár. Nem úgy van az, hogy felszállsz a 4-es / 6-osra, majd leszállsz a színház / mozi előtt. Vannak olyan falvak, ahol jó ha napi 1 db (!) busz van. Vagy legyen napi 3. Ne nézzünk már mindent nagyvárosból... mert akkor vagy leszarjuk azt a több millió embert aki ebben az országban nem megyeszékhelyen él, vagy tudatlanok vagyunk, ha fel se fogjuk, hogy van akinek nincs a településén mozi / színház. Ha 1 faluból délbe el kell indulni egy mozi miatt, aznap már valószínűleg haza sem tud menni az illető. Nem beszélve a busz /vonatjegy áráról, a napi ételről, italról, nameg az kiesett egész napból. Mindössze 1 film miatt. Hát nem tudom, megértem akinek nem éri meg.

Ja, és mellesleg budapesti vagyok, ráadásul belvárosi, csak kicsit irritál, amikor valaki megfeledkezik több millió emberről.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.21. 00:43:26

@Paradoxon88: szerintem a nagyvárosokban lakik a legtöbb letöltő. Nehogy már a vidékkel magyarázzuk az igénytelenséget.

vargatom 2009.12.21. 02:26:08

@Egregor:
Ha hiányolod a tudományt, itt van elég sok olyan háttérinfo, amit a film készítése közben dolgoztak ki. Nagyon kár, hogy a filmbe nem kerültek bele valamilyen formában, de ilyen bazi nagy költségvetés mellett muszáj volt a legszélesebb közönség izléséhez igazítani...
www.pandorapedia.com

@Doña ¡Cara(mba)!:
Az Avatarban vannak ám elég erős "Apokalipszis most" áthallások...

EvilHedgehog 2009.12.21. 05:55:20

@vargatom: Azért ebben a pandorapediában érzek egy kis erőltetettséget...:D
Ha a StarTrek-nek meg Star Wars nak is van ilyen nekünk is kell gyorsan premier után 3 perccel... :)

Kisangyal 2009.12.21. 05:55:36

Nem vagyok mozirajongó, utálom a mozit. Inkább megveszem dvdn, vagy letölteni szoktam (a jó minőségűt) és itthon kényelmesen megnézni kivetítőn.

Az Avatarra kíváncsi lettem és megnéztem 3Dben. Annyira megérte, hogy még a héten visszamegyek és megnézem mégegyszer! :)
Ez az a film, amit sajnos otthon tényleg nem szabad megnézni...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.21. 08:26:23

@ó jaj:
@Rózsaszín_Lajhár:
Akkor HOSSZAN:
ANYÁD nen tanított meg cseppnyi tiszteletre mások iránt?
Megjelensz a semmiből egy blogon és egyből lesajnálod a poszt íróját egyetlen poszt alapján?
("Arról blogolni, hogy milyen gáz, ha valaki letölti... most komolyan ez a szívfájdalmad? Hány éves vagy Te? Képes vagy erről egy egész blogot összeírni, meg vitatkozni róla? Ej...")

"A film előzetesét megnéztem, merthogy az folyik a csapból is, meg olvastam 2-3 kritikát. A film a múlt század eleji-közepi scifi irodalom milliószor elhasznált, lejárt szavatosságú közhelyeit puffogtatja el, alaposan lebutított, elgagyosított formában, megspékelve a halivúdi ordas közhelyekkel. persze egy újszülöttnek... :) Az látszik, hogy a rendező semmit nem bírt fejlődni gyerekkori olvasmányélményei óta."
"3D? Húzd ki a fejed a monitorból, és máris minden 3D lesz. Ha egy filmnek csak ennyi az érdeme, akkor az nagy baj."
NO COMMENT, a te dolgot mit gondolsz magáról a filmről!

"Mindenesetre jól látni ezen a blogon, kik a célközönségei a reklámkampánynak, kikkel lehet elhitetni, hogy ez más, ezt meg kell nézni, stb. :)"
Hogy mersz nyilatkozni egyből az egész blog kommentelőiről, az ilyen emberektől hányingerem van.

Egregor 2009.12.21. 08:38:54

@Rékuc: Vajon hol húzódik az az intelligenciahatár, ami felett kell legyen valaki, hogy felfogja valaki, filmet gyengébb minőségben nézni sokszor nem igénytelenség, hanem az optimális módszer a megtekintésére?

Egregor 2009.12.21. 08:45:34

@vargatom: SOK? Ne viccelj, ez csak egy apró kis PR-oldal. Matricásalbum egy Larousse Enciklopédiához képest.
Azt hittem, olyasmikkel lesz tele, mint hogy miként is lehetséges, hogy a Na'vik hajában található a tudati kapcsolódáshoz szükséges idegrostköteg, mivel evolúciós szempontból igencsak hátrányos: bármibe beleakadhat, ráadásul ha levágják, akkor konkrétan idegrostköteget metszenek át, stb.

A daVinci-helikopter-gyíkok is röhejesek voltak, evolúciós szempontból életképtelen lények, még világítanak is, hogy a kisebb ragadozók éjszaka is könnyedén elkaphassák az irányíthatatlanul pörgő lényeket.

Az meg, hogy pacifisták és életpártiak legyenek egy macskaféléből evolválódó, húsevő faj tagjai, azért nagyon meredek volt.

A repülő sziklákhoz továbbra sem adtak hiteles hátteret.

Horizont 2009.12.21. 08:45:35

@Talon Karrde:
Muszáj hozzáD szólnom (végre korán miután megkezdtem szabadságom és csak jövőre megyek dolgozni:DD).Teljes mértékben igazad van. Ha kiteszik a blogot az Indexre, úgy érzem magam mintha egy horda söpörne végig a blogon, és torkon ragadnának minket törzskommentelőket, és kinyomnák a szuszt is belőlünk. Becsüljük meg Bezuhovot, Libertét.(??). Tuti, hogy a fiatal korosztály van többségben ilyenkor. Döbbenetes, mennyi, buta, korlátolt , agresszív van köztük. Ez jelenség lenne? Mert akkor nagyon szomorú (vagyok)!!

hoplita 2009.12.21. 09:16:37

@Horizont:
".....Ha kiteszik a blogot az Indexre, úgy érzem magam mintha egy horda söpörne végig a blogon, és torkon ragadnának minket törzskommentelőket, és kinyomnák a szuszt is belőlünk. Becsüljük meg Bezuhovot, Libertét.(??). Tuti, hogy a fiatal korosztály van többségben ilyenkor. Döbbenetes, mennyi, buta, korlátolt , agresszív van köztük. Ez jelenség lenne? Mert akkor nagyon szomorú (vagyok)!!...."

Na, valami ilyesmi kerülgetett engem is, ezért említettem azt a bizonyos karámot..:DDDD

Na, akkor te már boldog ember vagy....:))
Igaz én sem panaszkodhatok, ebben a hónapban egy percet sem dolgoztam, legalábbis pénzért, mert itthon igen....
Mennem kéne halat venni, de az utcán van a kocsim - nem nagyon szoktam az udvarra beállni vele - le van fagyva, be van temetve....szal, egyetlen porcikám se kívánja, hogy elhagyjam a lakást. Próbálok lelket verni magamba...de még mindig bőven 10 alatt van odakinn az ájer.

reKorrekt 2009.12.21. 09:17:43

Addig hisztiztetek itt, hogy végül nem bírtam ki és este megnéztem a camost. Mint már fentebb írtam, láttam rosszabb minőséget is, szóval a történet, a hangulat abszolút 'átjött' és meg kell mondjam hogy magával ragadott a film így is, hogy a látvány faktorról gyakorlatilag lemaradtam. Arra mindenképp jó volt, hogy alig várjam a BD verziót, hogy megnézhessem újra, és újra :)

@Egregor: abszolút egyetértek veled abban, azaz hogy az idegennyelvű részek így voltak tökéletesek, hogy nem értettünk belőle semmit (orosz felirat), hisz elméletileg akkor még főhősünk sem érthetett belőle semmit.

Azokat a filmeket tartom jó filmnek, melyek még napok múltán is eszembe jutnak és lefoglalják a gondolataimat. Hát ez pont olyan film.

Horizont 2009.12.21. 09:23:29

@hoplita: Na én is itt blogolgatok minthogy takarítanék:DDDDD Képzeld én meg annyira örültem a hónak, hogy tegnap reggel kimentem havat lapátolni (nem mintha a férjem annyira be akart volna előzni) és olyan jó volt. Emlékeztem a régi telekre amikor november végétől februárig TÉL volt. Őszi átmenet után.
Meg kell indulnod, mert a hal nem fog bekopogtatni, hogy itt vagyok:DDDDD

KGyuri 2009.12.21. 09:25:28

Azért engem az megnyugtat, hogy a sok rémigénytelen félnótás hülyegyerek a töredék élményt sem kapja meg egy kamerás verzió esetében, mint amikor beülök az IMAX 3D-s vetítésre. Nem azzal van bajom, hogy unintelligens ösztönlények letöltik az Avatart egy trágya szutyok minőségben, alapvetően a kamerás rilízek problémásak számomra, és én márpedig úgy gondolom és fogom gondolni, hogy aki BÁRMIT így néz meg, az csak magára vessen és az én értékítéletem és igényszintem alapján egy ilyen fatuskó elképesztő igénytelenségről tesz tanúbizonyságot.

Nem jutsz el moziba, mert egy-másfél órás utazási körön belül nincs még egy sima vetítőterem sem? (De internet elérés az van!) Ha ez az egyébként abszurd szituáció áll fent, akkor sem töltök le egy ilyen, minden érzékszervedet eltompító, az adott produkcióból szinte semmit a maga valójában meg nem mutató szennyet, hanem legalább várok - igen, ha kell hónapokat - egy értelmesebb DVD-kiadásra vagy rip változatra és kész. Ha pedig mégis annyira, de annyira érdekel a film, akkor rászánsz egy napot és igen, utazol érte és megnézed normálisan. Nem azonnal, hanem amikor be tudod ütemezni magadnak. Holnap, egy vagy két hét múlva. Bármikor. Záros és belátható időn belül mindenkinek van egy üres, magára fordítható napja. Nem, ez nem előírás. Ez annak a definíciója, hogy miért vagy minden ellenkező esetben egy igénytelen kis véglény.

Aki pedig megfontoltan, 1800 Ft-t sajnálva nézi meg így a filmeket - abból a műpartizán felállásból játszva, hogy neki ez nem ér meg ennyi pénzt, kapjon mindent ingyen, csak hát mire fel, kis senkik? - az pedig tényleg a legalja. A lényeg tehát: Ha a körülmények áldozata vagy - vagy annak tünteted fel magad, mert hát azért gyanús, hogy hirtelen mennyi, szélessávú interneteléréssel rendelkező letöltő hivatkozik arra, hogy a „közelben” nincs egyetlen mozi terem sem - de adsz a saját szórakozásodra, akkor nincs más dolgod, mint várni a DVD-megjelenésre, vagy ha műpartizán lúzer vagy, akkor egy rip megjelenésre.

SEMMI nem indokolhatja meg azt a fokú legalja igénytelenséget, hogy képes vagy megnézni egy atomszar minőségű, szinte semmit nem mutató, a produkciót gyakorlatilag eltakaró kamerás szemetet. Erre nincs indok, mivel bármilyen esetben van egy másik - igaz, igényesebb és nem ösztönszerű cselekvéssel kikövezett - út. Vagy vársz, vagy utazol. Ha egyik sem, akkor a képlet leegyszerűsödik: Iszonyatosan igénytelen vagy saját magaddal szemben.

hoplita 2009.12.21. 09:42:54

@Horizont:
Nálam takarít a nejem...:DDDD
A fiam a Reszkessetek betörők kettőt nézi......kábé tizedjére, ma már ugyanis nincs óvoda, csak azoknak, akiknek dolgoznak a szülei és hát mi meg ugye nem...
A lányaim meg suliban egy óráig.....úgyhogy aránylag csend-rend-fegyelem van itthon, nyugodtan kopácsolhatok.:))
Csak pontyot akarok venni, de folyamit, nem halastavit és azért át kell mennem a szomszéd városba, ezért kénytelen leszek leolvasztani a kocsit........alaplének való keszegem, kárászom van a fagyasztóban, az ősszel annyit fogtam, hogy meguntam belőle olajoshalat készíteni, lefagyasztottam alaplének.
Szóval most győzködöm magam....csak nem megy egykönnyen...:DD

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.21. 09:53:05

@Horizont: "Becsüljük meg Bezuhovot, Libertét.(??)." Kravver-t kihagytad!
Már én is nagyon várom a téli szabadsádot, 97 bejegyzésből, 1897 új hozzászólás elolvasása várat magára már nagyon régóta... :)

Horizont 2009.12.21. 09:53:06

@hoplita:
"aránylag csend-rend-fegyelem van itthon"
Ez nálunk is így van, mert mind a 3 szárnyra kapott:DDD
De jó akinek óvodás van otthon:))) Mondtam én, hogy jó az a mínusz 11 éved!!
Agyon offoljuk ezt a posztot, de 350 komment felett tán lehet.:)))

Horizont 2009.12.21. 09:56:07

@Talon Karrde:
Ennyi kávét akarsz egymásután?:DDDDD

hoplita 2009.12.21. 10:14:53

Hehehehe......

Tíz perce jött a sógorom és hozott pár filmet......
Az egyik az Avatar...:DDDDD

És most felteszem az évszázad kérdését.......

MEGNÉZZEM, NE NÉZZEM....???

S.O.A. 2009.12.21. 10:29:29

Kísértetiesen hasonlít a probléma arra, amikor is a haverom leszólt, hogy " minek vettél 3 jegyet a Metallicára, mikor nem is vagy a rajongójuk, meg ha meg akarod hallgatni, akkor ott a youtube..."
Hát a youtube tényleg nagyon jó dolog, csak megközelítleg se olyan érzés, mint amikor majd május közepén szépen megtelik a Puskás stadion, és több tízerzren üvöltjük, hogy SAD, BUT TRUE... (arról nem is beszélve, hogy ott lesz az a Lars Ulrich, aki... mindegy, hosszú:))
Egyszóval ha valaki képes felfogni, hogy bizonyos hatásokat igenis a hi-tech cuccokkal lehet elérni, bizonyos élményeket ezekkel lehet átélni, és ennek ára van, az elmegy koncertre, IMAX-be, aki meg arra maszturbál, hogy szélessávú internete van, meg minden torrent/warez oldalon reggelhetett, az töltögessen mindent. El ne menjen soha koncertre elvből, meg moziba se, haverokkal vagy csajjal, mert a végén még kiderül, hogy az jó is tud lenni.
Nem vagyok a letöltés ellen, én is csinálom, mert a "ZS kategóriás" filmek nem érnek meg fáradtságot. De ezek mellett örülök, ha van lehetőségem moziba meg koncertre menni, mert az mindig teljesen más, mint otthon...
Megnéztem anno dvdRip-ben a Star Wars ep. III-at, aztán meg vertem a fejemet a falba, amiért nem mentem a mozikba, mikor még nyomták, mert az a zene meg látvány meg minden... az nem 15 colosra meg sztereo szpíkerre való...

jozicsenko 2009.12.21. 10:29:37

off, de gyönyörű

index.hu/gazdasag/vilag/2009/12/21/elkeszult_az_1900_kilometeres_kinai_autopalya/

kinában, 1900 km autópálya, 370 híddal, 7 év alatt...

km-nként 300 millió Ft-ért

Ha a demszky maoista példaképeii képesek erre, nálunk miért nem tudják ugyanezt utánuk csinálni???

Horizont 2009.12.21. 10:50:06

@hoplita:
Ne nézd meg, ne igényteleneskedj!!!!
Te ásd ki az autód a hó alól és irány a halas!:DDDDDDDDDDDD

Marcellusca 2009.12.21. 10:50:42

Nagyon OFF, de nem hagyhatom ki! :)

Hogy legyen miből 3D-s moziba is elmenni:

www.youtube.com/watch?v=zYyIO6QKqRo&feature=related

xD

anarcho78 2009.12.21. 10:57:01

jó cikk. imax logót miért nem raktátok már fel a poszt címéhez?

S.O.A. 2009.12.21. 11:00:09

@anarcho78: Zero ügyel a látszatra, nem akar feltűnően nagy reklámot, inkább csak szép csendben célozgat rá...

Nem lassítja amúgy letöltéseidet, hogy baromságokat kommentelsz??

Homeoffice 2009.12.21. 11:01:47

Szasztok!

Pénteken néztem meg 2Dben.
Nekem a John Wayne klón katonatiszt fogott meg. Olyan 50es évekbeli repulikánus arc volt. ("Végezzünk gyorsan emberek. Otthon akarok ebédelni")
:)))

Horizont 2009.12.21. 11:02:12

@Marcellusca:
Hehehe.... Ez tetszett. A hó alatt is terem? Mert akkor megyek is.
Amúgy már hiányoltalak:)) Tudod Index címlapos őrület volt:))

minimalista 2009.12.21. 11:02:21

@jozicsenko: Azért mert akkor az itteni munkásokat is 80 Ft-os órabérben kéne alkalmazni, abból meg éhen halnának.

OFF

Reggeli szabad perceimet ma az index két első cikke aranyozta be. Nevezetesen ez a kettő:
index.hu/belfold/2009/12/20/pesten_fut_a_penze_utan_az_ukran_gazkiraly/
és
index.hu/gazdasag/magyar/2009/12/21/jovore_kezdjuk_a_gigahitel_visszafizeteset/

Két cikk - két orbitális,szenzációhajhász ellentmondás, félrevezetés vagy hazugság, tudom is én.
Először is: a gázkirályról szóló cikkben, a címlapon,bevezetőként:"A világ egyik leggazdagabb emberének tartott üzletember " majd később a cikkben: "A vidéki tűzoltóból lett oligarcha vagyonát a Kyiv Post című ukrán lap 255 millió dollárra (majdnem 50 milliárd forintra) becsüli".

Most akkor 250 millió dollárral már lehet vörld top 5 valaki?? Micsoda irdatlan szenzációhajhász hazug főcím ez???
No de a másik még szebb, itt nem tudom eldönteni hogy ki hazudik: az index, a kormány a világbank v. mindegyik.

A cikk arról ír hogy 2 év alatt törlesztjük majd a 25 milliárd dollár!!! tartozást emígyen:
" a törlesztés 2010 utolsó negyedében kezdődik, a jövő évi tétel mintegy 170 milliárd forintot tesz ki. Az utána következő két esztendőben kell visszafizetni a hitel oroszlánrészét, ez 2011-ben mintegy 1150 milliárd, 2012-ben pedig több mint 900 milliárd forintos összeget jelent."

Számoljunk csak: 170+1150+900=2200 milliárd magyar forintocska és visszafizettük. Hurrá!!!
Csakhogy milyen dollár árfolyamon?? 25 mill. USD =? 2200 mill. HUF???, nem nem annyi ám!
Ez a világbank télleg csodatévő intézmény, 4500 milliárd (180-as árf.) fiorint helyett a feléável megelégszik!!!

MI a F-A-S-Z??? Tényleg??? Mit kap cserébe???

hoplita 2009.12.21. 11:08:15

@Horizont:
Kompromisszumos megoldásra jutottam.....
Nem ásom a kocsit, nem megyek a halashoz, de nem nézek filmet se.
Főzőcskézek...:DD
Tökfőzelék fasírttal...meg a tegnapi csirkepörkölthöz csinálok galuskát.
Majd utána visszatérek a témához.
De leggyorsabban meg átszaladok a kocsmába, veszek cigit, meg bedobok valami étvágyjavítót.
Egy kis vodkát...:DDDD

Marcellusca 2009.12.21. 11:16:21

@Horizont: Láttad, de hál' Istennek csak a végére értem ide. :)))

Ebben a nagy hóban, hidegben bodzázni? Nóóórmális, Kislány? :)))
Ilyenkor még a lábgomba is lefagy! :D

jozicsenko 2009.12.21. 11:25:20

@minimalista: azt hiszem, ott van a kutya elásva, hogy mezei állampapír kibocsájtással lesz fedezet rá

tegyük hozzá, hogy orbánék nem istenek, de csodát tudnak tenni: hitelesek (minden ballib-nek ajánlom figyelmébe, hogy orbán már bizonyított, nála az ÁHT GDP arányosan csökkent, az infláció és a munkanélküliség kezelhető volt)

vagyis: amint nem egy túlmozgásos önvezérelt hülye hazudik ötpercenként mást a CNN-nek, lesz esély, hogy kisebb kamattal kapjunk pénzt: nem költhetjük el persze álmaink szerint, de az IMF hitel kiváltásával elég sokat sporolunk majd

ahogyan azt is el kell dönteni, hogy a lakosságot és az MNB támogatjuk egy erős Ft-tal (25mrd Euró ugye lehet 6125 mrd Ft, 245 Ft/Euró áron és 7500 Mrd Ft is, 300 Ft/euró áron -most ez az összeg ugye 7000 MRD Ft:)

amint hitelesebb kormányunk lesz, erősödhet a Ft, tehát kevesebbet kell visszafizetni, Ft-ban és kisebb kamatra lehet cserélni a mostaniakat (euróval a pénztárcánkban az átlaghitelkamata 2-3% lenne, nem 8-9% )

Homeoffice 2009.12.21. 11:32:47

Zero...

Jogos a felháborodásod. Viszont ha valaki el akar cseszni egy élményt, akkor megteheti. (Mondjuk ez kb olyan mint mondjuk ha az Egri Csillagokat Győzike előadásában vennéd meg hangoskönyvben.):)

reKorrekt 2009.12.21. 12:03:10

@Rabbi bácsi: Hát ha te ilyen szempontok alapján definiálod az igénytelenséget, fura egy lelki világod lehet bazmeg. Mellesleg amit és ahogy leírtál szvsz épp a te szegénységi bizonyítványod állítja ki.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.21. 12:09:15

@Gunther:

Csatlakozom, mindenki azt néz, amit akar, úgy ahogy akar. Aki hülye, megérdemli a szart. :)

Egregor 2009.12.21. 12:40:54

@Rabbi bácsi: Röviden és tömören: te meg szimplán egy korlátolt, demagóg barom vagy. Párszor már ki lett fejtve, fentebb, miért is, ezért csak summázva ismétlem:
1. ha a filmnek van tartalma, az CAM verzióban is élvezhető, ahogy az agyonnyúzott VHS-es StarWarst is rengetegen így látták először.
2. ha a film csak a látványról szól, akkor ez ingyen kiderül
3. ha a film látványa CAM-ban is ígéretes, akkor ez étvágygerjesztőként hat

Magyarán a CAM-ot megtekintve hamar kiderül, érdemes-e pénzt (és jelen esetben nem kevés időt) áldozni rá, mert a trailerekből és hivatalos kritikákból semmi sem derül ki.

Ez nem igénytelenség, ez éppen, hogy az ellenkezője. Igényes ember nem vesz semmit, csak mert a marketingesek azt mondják, hogy kiváló, korszakalkotó és zseniális.

Aki meg ezt fikázza, az szarjon sünt.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.12.21. 12:42:35

Megnéztem a kamerást, és amilyen hamar csak lehet, rohanok a moziba.. igaz, a váratlanság varázsa elveszett, de így jobban tudok figyelni a látványra..és azt meg nem hiszem, hogy ez a csapnivaló minőségű kamerás film bármilyen formában elrontaná a majdani moziélményt.

Egregor 2009.12.21. 12:45:59

@reKorrekt: igen :) egyébként is egyetértek veled: a jó film egyik mércéje, hogy később is foglalkozz vele, újrapörgess jeleneteket a fejedben, átgondold, beleéld magad.
Na, nálam pont ez nem sikerült az Avatarnál, egyik oldal sem fogott meg. A humánok már a fajuk miatt, a macskalények meg... szóval dettó. Ez a fajta pacifista hozzáállás erőltetése legalább annyira álságos és visszataszító egy természeti népnél (vazze, a természetben 24/7-ben zajlik egymás halomra ölése! növény versus növény, növény versus állat, állat versus növény, állat versus állat. A pacifistákat eszik meg legelőször), mint a technokrata "mindent elpusztítunk a profitért" a humánoknál.

Egregor 2009.12.21. 12:48:25

@*roma integrátor*(L42): pontosan erről beszéltem. Étvágygerjesztőként hat. Ráadásul a legtöbb film második, harmadik megtekintésre adja ki magából a legtöbbet, mert több idő jut az apró részletekre.

Szigonyos Vívör, amint vérpacifistát játszik, idegenekkel parolázik, egyszer sem fog fegyvert a kezébe, majd haslövéssel kinyírják? Zseniális kikacsintás :)

tokmányos 2009.12.21. 12:53:43

Szevasztok ! Több mint 20 éve nem voltam moziban,csak mosolyogtam a legtöbb hozzászóláson 1986 körül a Korvin moziban volt egy kellemes élményem : a hanghatások, és a képek szélesvásznon, a kor technikai lehetőségeihez képest állítólag csúcs minőségűek voltak.El tudom képzelni a " 3 d-és " technikákkal milyen hatásokat lehet elérni manapság. 1993-ban voltam életemben előszőr, és azt hiszem utoljára discóban nem is ez a lényeg,hanem pl: a fényhatások (stroboszkóp hatás stb...) Felemeltem a kezem , léptem kettőt ,és azt hittem én vagyok a Fredaszter. A táncpartneremet meg egy gyönyörű démonnak láttam , a bárpultnál a csalódásom kifejezéseként alátoltam egy seprűt.

tokmányos 2009.12.21. 13:15:11

@tokmányos: A mesém lényege: lehet hogy a film mondanivalója semmit mondó, vagy a színészek produkciója hagy kívánni valót maga után ,de ettől még élvezheti bárki a technikai megoldásokat,és mindenkinek a szíve joga az örömérzés milyensége.Több tolarenciát egymás iránt drága bloggoló társaim!

anarcho78 2009.12.21. 14:29:58

@Rettegő {Demokraták, ÉBRESZTŐ!}: nem igazán, főleg, h nem töltök le százezer gigákat csak azért, hogy meglegyen a gépen, kizárólag az éppen megkívánt filmeket szedem le. nem az avataros élmény (imax vs. TS rip) ellen szólnék, csak ne feledjük el azt sem, hogy milyen ár-érték aránya van egy 3D-s moziba való eljutásnak, jegynek, esetleg ropogtatnivaló, innivaló vásárlásnak azzal szemben, hogy vársz 1-2 hónapot, otthon leülsz (szerencsésebbek nagyképernyő, 5.1) és bedobod a mikróba a tesco pattogatott kukoricát. nyugodtabb, boldogabb, óccsóbb érzés. és az a tény, hogy ezzel keresztbe teszek egy-két producernek... hát nem tudom, nem lesznek rémálmaim. rendező meg örüljön, hogy elismerem a művét azzal, hogy másoknak is elmesélem, milyen jó film volt, függetlenül attól, hol és milyen formában láttam.

Egregor 2009.12.21. 15:01:03

@tokmányos: Mi éppen azért szólalunk fel, hogy ez így is legyen. A kulturfasizmust nem komálom, ahogy azt sem, hogy olyanok próbálnak fikázni minket, akik szerint a film műfajában a tartalom sokadlagos és gyíkarc aki nem 3D imaxban nézi meg az Avatart.
A másik véglet sem jobb persze, amelyik bármilyen szart elfogyaszt válogatás nélkül, csak ingyé' legyen.

Az előbbi a fasizmusával, az utóbbi meg a birkaságával nem nyerő.

Egregor 2009.12.21. 15:03:18

@anarcho78: azért szerintem ennél több jár egy jó rendezőnek :)
Aláírom: aki szart csinál, csak azt kapjon, de aki remekművet alkot (Tim Burton, Toro, stb.), az igenis gazdagodjon meg. Az megérdemli, hogy megvegyem a filmjét.

Ezért retteg az egész jogdíjipar is: ha a fost senki sem veszi, akkor a sok huszadrangú rendezőcske mehet a levesbe.

vargatom 2009.12.21. 15:41:12

@Egregor:
Akkor hullámvasút helyett is elég a kamerás verziót megnézni otthon?

Egregor 2009.12.21. 15:55:16

@vargatom: Majd ha az Avatar-t élőben is átélheted, tapintás, szaglás, ízlelés érzékeléssel kiegészítve a látást és hallást, na, majd akkor nem fogja tudni kiváltani.

Egyébként nyitott kapukat döngetsz, mivel itt senki sem mondja, hogy az Avatar látványvilágát kiválthatja a 2D!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.21. 16:32:35

@zero: Az előzetes + a kritikák nem elég, hogy eldöntsd, elmész-e vagy sem moziba?

A trailer alapján az összes film fantasztikus... aztán a két óra végén jössz rá, a trailer maga a film volt :)
A (fizetett) kritikákat meg hagyjuk is...

balage28 2009.12.21. 17:56:32

@anarcho78: egy házimozi árából hányszor lehet moziba menni ?
mozijegy + rágcsa : 2000 Ft
házimozi (közepes) : 300-400e Ft
élmény : priceless :)

szóval a házomozi(d) árából kb. 100-200! alkalommal lehet elmenni moziba. A BK-t pedig lehet nézni egy 50ezres tv-n is (csak mielőtt ezt megkapom :)

f.m.j. 2009.12.22. 08:54:13

Nem szeretem az Avatar-féle filmeket, James Cameront sem tartom túl nagy rendezőnek, de ez nem is lényeges, én csak csodálkozom, hogy ennyi komment jött össze, egy ennyire súlytalan dologból :):):)
Mert ez a világot vajmi kevéssé befolyásolja (ha csak az nem, hogy mennyi pénzt belefeccöltek, egy ilyen produkcióba, kb. egy kisebb állam teljes évi költségvetése, tudom demagógiában leledzem:)) és mit ad hozzá az életünkhöz? Kétóra gyönyör,- azt is megosztóan, hiszen aki nem kedveli az efféle műcuccokat, annak még az sem... (azért nagyjából olvastam a kommenteket, mert szeretem a humorotokat:))

f.m.j. 2009.12.22. 08:58:19

@balage28:

a mi családunk öttagú, tehát lehet ötödölni, hát még, ha hívok 4-5 barátot is, megdőlni látszik a számítás. (sajna nincs amúgy itthoni mozim) És azt is észrevettem, hogy a gyerekeknek túl hangos a mozi, már-már elviselhetetlen a hangerő, szóval nem szívesen viszem őket, mert felér egy hallássérüléssel :)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.22. 10:04:08

@mókusfüles bukósisak: Szia, Mókusfül! Hiányoltalak! Gondolom tele vagy munkával, feladattal így ünnepek előtt.
Azért volt ennyi hozzászólás a témában, mert ehhez bárki hozz tud szólni:-DDDD Nem kell hozzá semmi érdemi mondandó:(((((
Én sem szeretem az ilyen filmeket, legalább benned egyetlen rokonlélekre találtam. Ezek a mozik engem kifejezetten kiidegelnek, mondjuk erről a "szenzációs" produkcióról nem mondok semmit, mert nem láttam és nem is fogom se cam, se 3D se semmilyen változatban:-) megnézni. Erről (is) lemaradok.

Azért örültem meg neked nagyon, mert már azt hittem, ennyire egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, hogy a jó mozi nem technika kérdése.

Tudod, van itt Pécsen a tecsóban egy kis "Képgaléria". Iszonyodom, ha elmegyek mellette, brrrr.....A "művészeknek" olyan technikájuk van, hogy ihaj, mégis ezek a képek nem aukciókon, hanem egy lomtalanításon végzik majd pályafutásukat. Megnézhet az ember egy Henri-Douanier Rousseau-ot, technikája mint egy kétéves gyermeké, de a képzelete olyan világot varázsolt a vászonra, hogy ha egy kis darabka képem lenne tőle, de említhetnék más technika nélküli festőt is, egy házat vehetnék az árán:) De nem venék:) Nyilván te érted, nem a pénzbeli értékért mondtam mindezt, hanem mert érték és helytálló. Pedig amíg élt, valszeg igen kevesen vették a vásznait. Vagy Gauguin.
És nem hiszem, hogy sznob vagyok, ha nem eszek meg mindent, amit főznek nekem.
Valameddig én is olvastam a kommenteket, főleg amikor elhúztak az "ismeretlen hadak", akik az elején ellepték az oldalt, a "mieink" humorát azt én is nagyon kedvelem.

Azért is kedveltem meg ezt a blogot, mert itt szinte valamennyi kommentelőnek komoly véleménye van az élet fontos dolgairól, de ugyanakkor fergeteges humort is bírnak beleszőni a komoly mondandók közé.
Én pont az ilyen embereket kedvelem a nem virtuális világban is.

Horizont 2009.12.22. 10:04:25

@mókusfüles bukósisak:
Na azért 2 óra gyönyört ne becsülj le:DDDDDD
Azért volt ennyi komment mert index címlapos volt.
Igazad van tényleg annyira hangos a mozi, el nem tudom képzelni miért gondolják, hogy úgy jó hallgatni?

celbrion 2009.12.22. 18:50:30

@tokmányos:
Üdv Mindenkinek!
Kedves tokmányos, ne vedd sértésnek, de nem tudtam ellenállni. Szóval azt mondod, ha beülsz sörözni, és a poshadt, keserű és bubimentes löttyöt egy szlikonmelles alig-szoknyás tündér hozza ki lézerrel gravírozott kristálypohárban egy művészi ébenfaasztalra, akkor Te élvezni tudod a sör élményét, hát nem tudom... Ha sörözni akarok, akkor oda megyek ahol az hideg és van benne buborék, ha a tündér érdekel, erre vannak szakosított intézmények.... de egyébként igazad van, és nem bántani akartalak...
Üdv, C.

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2009.12.26. 03:51:31

Mielőbb megnézem a moziban. Igen, csak a látványért.

laccc 2009.12.29. 21:39:38

Aki cam-ot tölt tényleg kibaszott igénytelen! Mind1 milyen filmről van szó.

kb. kognitív disszonancia · http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia 2009.12.29. 21:53:19

@zero tudnál egy meghívót küldeni arra a torrent oldalra? az email címem: "moderálva"

Altdel 2009.12.29. 22:08:05

Letöltöttem. Ezt. Hú, de borzalmas. :)
Konkrétan én azért követtem el e bűncselekményt, mert nálam egy film jó látvánnyal, de lócitrom történettel nem ér többet egy cam-os felvételnél. Ha meg esetleg megfog a történet, akkor elmegyek moziba, és megnézem. Ezt általában már a film felénél tudom, és a cam-es verziót nem is kell végignéznem. Én ezt csinálom már 3-4 éve, és bevált. Nincs többé számomra feleslegesen elköltött többezer forint. Így kíméltem meg magam pl a mozis 2012-től, s ezért hálát adok annak aki felvette moziban. S nemigazán értem, hogy egyesek szerint miért nincs létjogosultsága a cam-es változatoknak. Ennek megmagyarázására két lehetőség van.

1. annyira hülye/gazdag/unatkozó/akármi hogy leszarja milyen a film, rögtön rohan a moziba az alapján amit a PR zsenik elé tálaltak készen, aztán legfeljebb csalódottan, és pár ezrestől megfosztva tér haza.

2. A filmek történetét, mondanivalóját bevágja a kukába, és csak a látvány érdekli.

Mindkettőhöz gratulálok. :P

pudliho 2009.12.29. 22:45:42

Ehehe ezt a sok füllentő embert, hogy neki csak ezért kell a CAM hogy el tudja dönteni jó története van-e a 2012-nek meg a 300-nak hóóógyne :-) és őt csak a történet érdekli mert nagy koponya... vicces

Egregor 2009.12.30. 00:19:08

@pudliho: Tudod, kedves pudliho, nekünk itthon olyan 300-350 db-os dvd gyűjteményünk van. Értsd: ezek mind eredeti, boltban vásárolt példányok (a letöltött/másolt filmek nem gyarapítanak gyűjteményt). És nem, nem a 99Ft-os gagyikat vásároltuk fel.
A minőségi, sokszor nézhető, élvezhető filmeket.

Miért nézünk cam-os verziókat? Mert tényleg a minőségi filmek érdekelnek. Ha egy filmnek látványa van csak, akkor arra felesleges pénzt kidobni. Akkor inkább PC-s játékot választok, mert ott legalább beleszólásom van abba, éppen mit lássak.
Ha viszont minőségi egy film, akkor előbb-utóbb meg is lesz. Az originál verzió. Mert a minőséget alkotókat támogatni kell.
A többi pedig mehet a levesbe, Cameronnal együtt.

süti beállítások módosítása