Skip to content


       Szűrés lista

Döbbenet! Lehetséges a korrupció?!

Kizárt dolog, hogy ez igaz legyen! Egy hivatalt nem lehet lefizetni egy engedélyért, és amúgy is, ki az a hülye, aki egy több milliárdos áruházat ártérre építene?!

A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára, Illés Zoltán kirúgta a  Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi Vízügyi Felügyelőség vezetőjét, Filotás Ildikót, mert hozzájárultak ahhoz, hogy Felsőzsolca és Miskolc között bevásárlóközpontok épülhessenek a Sajó ártérében.

Illés szerint nagyvízi mederbe nem szabad így építkezni: a víz előbb utóbb biztosan elönti a területet, az épületek pedig lassítják a szabad lefolyást. 

Mondjuk ehhez nem kell államtitkárnak lenni, ehhez elég a józan paraszti ész is ...

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2006-os, első fokú határozata még nem adta meg a környezetvédelmi engedélyt a Miskolc Shopping Park építéséhez. Az indoklás szerint bevásárlóközpontot nem lehet árvízveszélyes területre építeni, mert ez csökkentené a Sajó árvízi tározójának térfogatát.

A a másodfokon eljáró megyei felügyelőség megfontolásra visszaküldte az iratcsomót elsőfokra, ahol ezután kiadták az engedélyt.

Illés szerint normál hivatali ügymenet esetén, ha az ügyfélnek nem tetszik a másodfokú döntés, bírósághoz fordulhat. Itt azonban - és szerinte számos másik esetben - nem volt elég erős a hatóság ellenállása, ezért az államtitkár „él a gyanúperrel, hogy korrupció áll a rossz döntések hátterében".



Ez az Auchan az ártérre épült, egy másik meg egy védett lápra ... 

Most meg nagyon aggódnak, hogy a Gonosz Állam lehet hogy lebontatja az áruházat.
Talán nem kellett volna ártérre építkezni ...



Illés úr vajon tisztába van vele, hogy egy áruház megépítéséhez és megnyitásához pontosan hány darab engedély kell? És hogy ezek közül hány engedélyért kell "fizetni", hogy a nyitás napjára mindegyik meglegyen?

Hát persze hogy megkenték a hivatalnokot, ezek az összegek bele vannak kalkulálva egy ilyen milliárdos beruházásba.

Nem kellene ilyen döbbent arcot vágni, Illés úr ... Ön is itt él, pontosan tudja hogy mennek a dolgok ...

Frissítés: A NOL megtudta, hogy nemcsak az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség vezetőjét, de a régiós felügyelőségek irányítóinak többségét, s a vízügyi igazgatóságok vezetőinek egy részét ismeneszteni akarja Illés Zoltán, aki kijelentette: „Huszonöt éve kísérem figyelemmel ezt az ágazatot, mindenkiről tudok mindent, még egyes feleségek cégeit is ismerem, engem nem lehet megvezetni, a személyi döntéseim megalapozottak”. Az államtitkár azt mondta: alaposan átgondolta, hogy a jövőben kikkel akar együtt dolgozni.

 

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr762089079

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az áruház tehet az árvízről? 2010.06.18. 14:34:01

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár azt állítja, birtokában van egy határozat, amely szakmai szempontokra hivatkozva nem járult hozzá a Felsőzsolcához közeli bevásárlóközpont megépítéséhez. A település nagyrésze víz alá került, borsodi szakemberek s…

Trackback: Mutyiország 2010.06.18. 10:05:48

"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!"(Beatrice: A 2000. év felé)Igaza van Orbán Viktornak. Új rendszert kellene itt felépíteni, mert a régi a hazugságra épült. A baj csak az, hogy az ő rendszerének is a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.18. 17:48:24

@Zöldhullám: Persze, tudom, hogy van ilyen képlet, de ehhez a gáthoz szerintem már száz éve nem nyúltak. Kizártnak tarom, hogy az építés idején már érvénybe lettek volna a most hatályban lévő rendeletek.
De azért még egyszer: Ez egy soha nem látott rekordárvíz volt. Olyan mintha a Dunán az eddigi csúcsot messze meghaladó ár után azt mondanák, hogy ki volt az a hülye, aki a Vigadót meg a Parlamentet a Duna mellé, ártérre építette! Hiszen akadályozta a Dunát és milyen hatalmas a kár...

Millió dolog lenne amin változtatni lehet, de azt nem ártana elkönyvelni, hogy a Természet mégis csak nagyobb úr nálunk. Vannak és lesznek esetek, amikor nem tudunk mit csinálni, csak a veszteséget számolni.

Bambano 2010.06.18. 17:48:46

aki komolyan azt hiszi, hogy az a néhány áruház (ott van a metró, az osan, meg mittomén még mi), komolyan csökkentette a Sajó árterület térfogatát meg bármit is komolyan lassított, az hülyébb, mint a homokzsák, amiket oda leraktak.

Ha meg nem okoz a városoknak problémát, hogy időnként elázik a bót, ki a francot érdekli?

elfelejtette 2010.06.18. 17:49:19

Látom, most már ez lesz a téma egész nyáron. Kit - hol - miért cserél le a Fidesz, az mennyire nem kompetens, akit a Fidesz akar, egyébként is, totalitárius diktatúrát épít. Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha minden jólértesült ballib lap (igen, a NOL is az :D) kiírná egy bannerhelyre, hogy a Fidesz ne cseréljen le senkit, csupa kiváló szakember ül mindenféle vezetői pozícióban.

nyafnyaff 2010.06.18. 17:49:39

@nemcsodálokozó: Ja értem, a te miniszterelnököd szavai már nem tetszenek, akkor ha más van hatalmon és az pont le...ja, hogy kit szeretnének az MSZP-s szavazók vezetőnek. Értem, Amikor GYF mondta ugyanezt, remélem neki is megírtad, hogy elég volt az akkor éppen általa vezetett rabszolgaságból vagy nem?
És tényleg nem érzem túl jól magam, de ez nem a kb 1 hónapos FIDESZ kormányzás miatt van, hanem a 8 éves SZDSZ-MSZP rettenet miatt

drazsé 2010.06.18. 17:49:49

@Bockó:

ezt nem tudom, lehet, de nekem nagyon úgy rémlik, hogy végig a pálya hidja felé! ment a víz... bár tévedhetek is

@Zöldhullám:

az M30 inkább zsolcát védi a folyótól, mint Miskolcot, már csak az elhelyezkedés miatt is

a sajó gátja zsolcán ha jól tudom, végig kitartott (utólag vágták át, hogy a faluból a víz kifolyhasson a Sajóba!)

@belekotty:

el kell keserítselek, az amit a képen foylónak vélsz, az nem a folyó... (a fénykép tetjén látszanak mindenfél piros cseréptetős házak... na, azon is túl van még a Sajó - mondom, nem egyszerű víz volt ez)

Zöldhullám 2010.06.18. 17:49:59

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Teljesen egyetértek.
De csinálhatjuk azt is h felelősőket, megbízóikat megdícsérjük, Illést elzavarjuk, osan dolgozóknak ingyen gumicsizmát és papírcsónakot osztunk, Felsőzsolcából meg magyar Velencét belépőjeggyel. Esetleg dobunk egy atomot, ekével, sóval....

drazsé 2010.06.18. 17:51:42

@Zöldhullám:

legalábbis a gáton nem bukott át

megjegyzem, maga a folyó az auchan felé sem bukott át, legalábbis a közvetlen környéken biztosan nem

Bambano 2010.06.18. 17:52:37

@Thulsa Doom: azt a gátat, ami valóban védte Zsolcát, a 74-es nagy árvíz után építették. A 100 év erős túlzás.

eml 2010.06.18. 18:05:03

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
"Ez a Filotas 76 ota pozicioban van. Nagyon jo komcsi elvtars lehet - na ettol meg lehetne jo szakember - a megbizhatosaga ketsegbe vonhato. Legalabb az 50-es evekben szulethetett,"

Politikai megbízhatóságot szakértelem helyett előtérbe helyezni MSZMP-s, MDP-s, MKP-s szokás.

Zöldhullám 2010.06.18. 18:05:58

@Thulsa Doom: Én arra gondoltam a maximális (mértékadó) árvízszint meghatározásánál, hogy amikor ezt kiszámították, ehhez tartozik egy (minden eddiginél nagyobb) vízmennyiség. Na ezt kellett volna összehasonlítani a beépítés után "rendelkezésre álló", megmaradó ártéri térfogat mennyiségével és ha az jön ki h ez nem elég, akkor logikus h a víz másfele pl Zsolca fele megy. Szerintem ezt vízszintet, vízmennyiség<->ártér mennyiséget baxták el, véletlenül-e vagy sem....?

@drazsé:"az M30 inkább zsolcát védi a folyótól, mint Miskolcot, már csak az elhelyezkedés miatt is "
Ezzel azért vitatkoznék 1 kicsit, ugyanis az M30 -Sajó keresztezést követően, tehát délre a Sajó az M30 és zsolca között folyik, tehát zsolca felé szabad a víz útja, miskolc felé nem. Az autópálya viszont csak a 3. sz. útig tart (kb. az osan vonaláig), ettől északra a Sajó árhulláma könnyen megkerülhette az autópálya töltését, sőt eleve északról érkezett, így könnyedén elönthette zsolca északi és dél-nyugati részét is. Aki ismeri a környéket tudja mire gondolok, még ha így kicsit zavarosnak is tűnik...:)

Zöldhullám 2010.06.18. 18:07:35

Az mondjuk tényleg problémás h Illés először levált utána vizsgál, nem fordítva kéne?

Jason Bourne 2010.06.18. 18:08:22

gondolom az auchant - meg a dechatlont, mert az meg ott van mellette- az állam kártéríteni fogja hiszen az állam hibázott, kiadta az engedélyt az állami hivatal oda, ahová nem kellett volna. élmény adózni itt.

drazsé 2010.06.18. 18:10:54

@Zöldhullám:

őőőő... úgy igen...
azonban magyarázkodnék, arra értettem, hogy ha az Auchanos rész áll víz alatt ,akkor kéne védenie, na

ja, jut eszembe, alig egy héttel az elöntés előtt már víz alatt állt egyszer a környék, de akkor még nem lett belőle különösebb baj (azon kívül, hogy a körforgó víz alá került)

Zöldhullám 2010.06.18. 18:21:03

@drazsé: Igazándiből a környékbeli szakemberek már az építés óta azt sutymorogják, hogy ebből előbb-utóbb baj lesz...És lett. Mondjuk az áruházak elé épített két lámpás "körforgalom" is megérne egy misét. Jobb helyeken felüljárót építenek...

2010.06.18. 18:27:17

@ktotti:
2010. április 11-g fideszes szavazó voltam.
Sem én, sem a családom (egyik ágon sem) egyetlen tagja sem volt MSZMP tag, sem MSZP tag.
Sőt, soha nem voltunk semelyik pártnak a tagjai. Még a házastársam családja sem.
Megvan a saját ideológiám, és szerettem volna a még hátralévő életemet nyugalomban
leélni.
Van egy olyan, tudományág, amit úgy neveznek, hogy "közgazdaság". Pláne , ha arról
- Berzeviczy Gergely közgazdász, pénzügyi szakember - már az 1700-as évek végén
tanított. Érdemes figyelni Bogár László, Csath Magdolna, Lóránt Károly
megnyilvánulásait és akkor már talán egy kicsivel többet látunk országunknak a
világhoz való pénzügyi és egyéb viszonyairól.
S akkor talán kiderül, hogy nem Illés Zoltán úr személye, hanem a mondanivalójának(?) a
kivitelezhetetlensége a problémás.

Bambano 2010.06.18. 18:29:21

@nemcsodálokozó: a közgáz mint tudomány szöveg eléggé rotfl... A politikustól meg mást, újat várni naívság.

Bambano 2010.06.18. 18:29:52

@Zöldhullám: van felüljáró, az egyik körforgalom fölött:)

Zöldhullám 2010.06.18. 18:35:00

@Bambano: Nem az áruház, hanem a feltöltött "néhány" hektár. És nem csak az osanhoz kellett feltölteni, hanem a többihez is, csak lehet h az utolsó feltöltés az utolsó csepp a pohárban. És lehet h csak néhány dm-rel emelte az amúgy is rekorder árvíz szintjét, de mondd ezt annak akinek emiatt a néhány dm miatt dőlt össze a háza.

gramercy 2010.06.18. 18:35:56

@Rikki Harcos: akkor a kdnp is

per definitionem

Zöldhullám 2010.06.18. 18:38:21

@Bambano: Ja h arra (is) gondolsz? :)) Én a másik kettőre gondoltam, egyik az osan előtt, másik a város felé, a Sajószigeti útnál (ott is vmi új áruház van)...

papamaci1 2010.06.18. 19:13:17

Elárulná valaki , miért kell AKÁR EGYETLEN bevásárlóközpontot építeni bárhová ?
Akkora lenne a szaporodás+a bevándorlás ? Nem 10 millióan vagyunk ma is mint 20-30-40 éve ?
Annyival gazdagabbak lennénk, hogy az embereknek nagy gond lenne lenne azt a KURVA SOK pénzüket hol elkölteni ?

Vagy csak a kiskereskedelmet kellett tönkretenni ?

papamaci1 2010.06.18. 19:15:06

Mellesleg Fletónak és Merdzsónak nyolc éve volt utánajárni a törvénytelenségeknek, korrupciónak. . Dr ők csak 80 milliárd dollár adósságot tudtak felhalmozni....

nyafnyaff 2010.06.18. 19:25:12

@nemcsodálokozó: hogy jön ide a közgazdaság(tan)? Leváltottak egy felsővezetőt, aki már a Kádár rendszereben is bizonyára a hatalmas szakmai tudása miatt volt vezető. Én meg 40 éves múltam és pontosan tudom, hogy anno a Kádár rendszerben ki lehetett vezető. Akinek volt párttagkönyve. Igen így volt, apám azért nem lehetett vezető, mert ezt nem vállalta be. Ildikót ennyi év után leváltották, nagy törnénet, majd sírok a mindennapi betevőjéért ha ráérek.

Dr Kangörény 2010.06.18. 19:33:57

Ti nem gondolkodtok egyáltalán, ugye? Tényleg azt hiszitek, hogy egy szaros áruház miatt volt ekkora az árvíz?

1 épület nem oszt, nem szoroz, a gond azzal van, ha teljesen beépítik az árteret.

Az szintén hülye, aki fenntartások nélkül örül az illés féle személycseréknek. Ugyanis ezeket nem szabad a többi személycserétől függetlenül nézni. Ha pedig figyelembe vesszük azokat is, akkor egyértelmű, hogy semmi más nem történik, mint a fidesz holdudvarának mindenáron történő hatalomba-pozícióba helyezése, vagyis a jutalmazás.

Hihetetlen üldözési mániára vall, hogy egyesek komolyan hihetik, hogy mindenhol, mindenki komcsi.

ehja 2010.06.18. 19:35:21

@papamaci1: Tényleg, hogy ez mekkora hatalmas ötlet. Az emberek bevásárló központok helyett majd beözönlenek a belvárosokba a sok kis kis bolt miatt. Parkolni persze milyen egyszerű is de hár van remek tömegközlekedés, majd mindenki hatalmas cekkerekkel (mint a dicső cuclizmusban) fognak tolongani.
És persze majd a rengeteg arúszállító teherautó bezúdul a belvárosokba az is milyen vidám lesz.
Na ja az osannak van hatalmas parkolója...

Szóval nem lettünk többen, csak szeretünk lehetőleg egy helyen egyszerre megvenni és nem talpalni fél napot két kezünkben hatalmas szatyrokkal. És szeretünk egyszerre mindent bepakolni a csomagtartóba. Az ember már csak ilyen rohatd kényelmes.

nyafnyaff 2010.06.18. 19:40:22

@ehja: Igen és szeretsz mindenféle ehetelen nagyipari - azt sem tudod honnan származó - éretlen kaját enni. A te dolgod. Egyébként meg pesten a legtöbb bevásárlóközpont ruhával, cipővel, meg mozival van tele, úgyhogy nyugodtan állhatsz sorba a bevásárlóközpontonként 1 hely valamelyik pénztára előtt pont úgy, mint az Auchan, Tesco hiperekben, Tényleg halál kényelmes.
Amúgy nem árt ha tudod Tesco a belvárosban is van és állandóan itt pakolnak a teherautóikból. Szóval Tesco-s áruért már nem kell az aglomerációba menned kocsival, jöhetsz ide cekkerrel!

nyafnyaff 2010.06.18. 19:43:18

@papamaci1: Azért, hogy a jó magyar családoknak legyen hol "tartalmasan" eltölteni a hétvégét. Nehogymár kiránduljanak, szabad levegőn legyenek, sportoljanak. Nem, nem menyjenek plázázni kólát inni csipszet meg hízni folyamatosan.

sertésmájkrém 2010.06.18. 19:44:26

@.: mimino :.: A miskolci városi vezetés és onnan elfelé a legkisebb állami intézményig is a velejéig korrpupt, félelmetes pénzmosoda.

2002-ben ekrültem egy ilyenbe, megdöbbentő mi midnent megengednek maguknak, míg a köz javát és értékeit szétrohasztják. És egymást védik közben és utána. Tévedés azt hinni, hogy a fidesz tisztra ebben, emgkapta a falatkák kis részét és befogta a száját.

Ezért is nagoyn erős itt a jobbik.

jozicsenko 2010.06.18. 20:07:07

hi!

ebben a percben ért véget az egyenes beszéd (vagy az első fele, mert reklám van)

nu: Kálmán Olga vendége nagyon-nagyon keményen ugrott neki elég sok érdeknek

-kötelező biztosítás a cégeknek, ha ártérre épültek
-felelősök megkeresése
-a jővőben önkormányzatok ártérre NEM adhatnak ki semmilyen engedélyt
-az itt átmenő út eredetileg magasabb lett volna, hogy az oszlopok között a víz elfojhasson, az építéskor ezt valamiért kispórolták...
-korrupcióról beszél, de óvatosan, nehogy a cég visszapereljen (de elég egyértelmű, hogy az ósan lefizette akit ért, pont mint a lápnál, pest határában)

atv.hu/musoroldal/egyenes_beszed

a maiak még épp nincsenek fenn, ha felrakják, érdemes lesz megnézni.

jozicsenko 2010.06.18. 20:07:57

@jozicsenko: ui: még nincs joguk bontani -még :-))))

a horvát példára hivatkozva keresik a megoldást, hogy ledózerolják, ami a víz útjába áll :-)))

szjm 2010.06.18. 20:13:30

Szvsz a korrupció ott kezdődött, hogy ezeket a területeket egy tsz-től jó időben, mszp-hez igen közeli magánfickók vásárolták meg ... Tehát ez a terület lett kiválasztva és eladva az Auchannak .:) Akár erővel is, mert benne volt a lóvé. Az Auchan lehet, h most ártatlan bárányka volt. Az árvíz pedig biztos, h több körülmény miatt lett ilyen tragikus. Az ártér feltöltése, sok nagy építmény rajta, az autóút amit nem emeltek ki lábakra és nyilván az extrém időjárás.

szjm 2010.06.18. 20:22:48

És milyen vicc-csináló az élet: :a miskolci polgármester Felsőzsolcán lakik.

2010.06.18. 20:24:04

@Bambano:
Igaz. A bankokban is lehet hat elemivel dolgozni
Én sem várok a politikustól sem, a politikától sem jó irányú változást.
A kormány munkájától viszont "eredményt" várok!
Illés Zoltán államtitkár pedig keményen dolgozik, az árnyalatnyi véleménykülönbségei - amit
az egyik napról a másikra átvisz -, megváltoztatja a leendő cselekedeteit.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.18. 20:24:05

@jozicsenko:

nalunk sose fognak bontani meg dozerolni.ez nem horvatorszag.....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.18. 20:24:38

@szjm:

igen,ez mind benne van... de mivel egyre szelsosegesebb lesz az idojaras,kezbe kell venni a dolgokat,ez nem tortenhet meg minden evben ....

nyafnyaff 2010.06.18. 20:28:28

@nemcsodálokozó: "Illés Zoltán államtitkár pedig keményen dolgozik, az árnyalatnyi véleménykülönbségei - amit
az egyik napról a másikra átvisz -, megváltoztatja a leendő cselekedeteit. "
Ne haragudj de te érted amit mondasz, vagy csak nagyon tudományosnak akarsz látszani?

apoa 2010.06.18. 20:32:37

Lehet, hogy csak ürügy, de le kell váltani a régi komcsikat és iberálisokat. Szét kell szaggatni a hálózatot. Pintér már nyittatja a bezárt börtönöket. Reméljük tele lesznek.

2010.06.18. 20:36:50

@ktotti:
Kádár -Illés viszont "idejön", mert Illés Zoltán 1988. évben már államtitkár volt!
Sírni meg mindenki sírjon önmagáért!

nyafnyaff 2010.06.18. 20:46:48

Önmagamért minek sírjak, engem nem rúgtak ki, viszont nem is voltam mindenféle rendszer haszonélvezője.

1988 májusban váltották le Kádárt az MSZMP KB éléről, utána már nem sok kellett a rendszerváltáshoz. Bizonyára olyan sokáig tudta építeni a szocializmust, mint aki '76 óta pozícióban volt.

Bravó, jobb érved nincs? De igen, hogy Orbán KISZ titkár volt. Na és ki nem az ő korosztályában KISZ tagság nélkül nem is felvételizhetett senki, csak ezt a mai fiatal mozgalmisok nem tudják, de remélem te még emlékszel ezekre az időkre?

Perillustris 2010.06.18. 20:51:47

@Giraffa: Csónakházként vannak regisztrálva, ügyesen.

Perillustris 2010.06.18. 20:52:22

@Zöldhullám: "Többek közt hasonló okból nem engedték pl. Budapesten az alsó rakpartokat 2x2 sávosra bővíteni."

Ez nem a Városházán bukott el, hanem az UNESCO belépett a képbe, és a világörökségi védettség visszavonását helyezte kilátásba. Nagy szerencse.

Krikri 2010.06.18. 21:05:50

@ktotti: és miért nem 1998-ban?

Kicsit Karcos 2010.06.18. 21:07:09

@is:

"azt az engeelykiadast piszkaljuk"

Ja, Illés elvtárs személyesen? Hogyé a cukor máma?

"te meg nagyvonaluan arrol hallgatsz."

Nem, én arra vagyok kíváncsi, törvényes volt az engedély vagy nem. Nos?

2010.06.18. 21:08:50

@Pistie:
Valaki már válaszolt erre a kérdésre , Zay Andrea a fideszes férfiak kielégítője (sajnos nem tudom
szebb kifejezéssel leírni). Meglepetésemre Illés Zoltán is ebbe a körbe tartozik, én is a leírt nevű asszonyra gondoltam. 1996. óta hallom a HÍRNEVÉT, (mármint az asszony hírnevét) egy pórul járt ismerősömtől.
Érdemes megnézni a varosatyak..hu zay andrea. Figyelmesen kell elolvasni, nekem megerőltető volt, hát még azt végigcsinálni!

nyafnyaff 2010.06.18. 21:10:48

@Krikri: Na ezt speciel ne tőlem kérdezd, én nem voltam a Kormány tagja, államtitkár sem, sőt FIDESZ tag sem, én is kíváncsi lennék rá!

nyafnyaff 2010.06.18. 21:20:02

Mondjuk ez a Zay Andrea is egy polihisztor! Azért a Pázmány Péter jogi karán levelezőn 40 felett jogi diplomát szerző kémia-biológia szakos ált. isk. tanárt én nem nevezném jogásznak, maximum valamiféle jogot végzettnek. Jön a sznobéria: a jogász ELTE, JATE, JPTE nappalinál kezdődik (és be is fejeződik) legalábbis szerintem

nyafnyaff 2010.06.18. 21:31:44

Hozzáteszem, az az egyetem amely az OKJ-s képzésben félév alatt tanult polgári jogra az egyetem 5 félévén felmentést ad, az komoly hely lehet. Ez a nappali, milyen lehet a levelező! A privátszférában a pázmányos jogi diploma hátrány, lehet a politikában kifejezetten előny!

ostván 2010.06.18. 21:42:56

A probléma Itt Miskolc határában kissé bonyolultabb, de a politikusokat ez már nem érdekli.
Tehát az 1974-es (előző) nagy árvíz komoly károkat okozott Miskolc keleti részén. Ennek hatására jelentősen megerősítették a 80-as évek elején a Sajó jobb parti töltéseket (ez védi Miskolc nagy részét, meg Szirmabesenyőt, stb). Ez a gát a mostani csúcs-vízszint felett van kb másfél méterrel.
Most májusban annyi eső esett a Sajó, a Hernád és a Bódva vízgyűjtő területén (értelemszerűen Szlovákiában), mint máskor 2 egész nyáron, összesen (ennek meg Fico az oka!!!!). Szóval amikor már annyi volt a víz, hogy nem fért el a Sajóban (tényleg teljesen tele volt a meder, meg az ártér is), akkor a felesleg a kevésbé megerősített oldalon (kb Sajóecseg környékén) kijött a medréből és a Sajóval párhuzamosan egy új, bővízű folyó kezdett el folyni, kb 1 héten keresztül. Ez öntötte el Felsőzsolcát. És ehhez az egészhez - szerintem - semmi köze az ártéren épített áruházaknak (vagy ha igen, akkor kb 5 cm vízszintemelkedés erejéig). Olyan sok víz jött, hogy nincs akkora tározó, ami ezt el tudta volna nyelni.
Szóval - szerintem - amikor az 1974-es árvíz után eldöntötték, hogy erős gátakkal megvédik Miskolcot, akkor ezzel megírták Felsőzsolca sorsát. Csak nem szóltak nekik erről.
Ezt a helyzetet bonyolította még a gátaknál is erősebb autópálya-töltés, amely szintén a víz útjában volt, de azt meg tudta kerülni, igaz, hogy olyan utakon, amire eddig senki sem számított.
Megoldási javaslat: körgát építése Felsőzsolca köré.

Kicsit Karcos 2010.06.18. 22:01:45

@ehja: mondjam a receptet? A tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket megveszed havonta - háromhavonta egyszer egy körben, bepakolod a kocsiba, és hazaviszed. Ezt olyan időpontban teszed, amikor amúgy kicsi a forgalom. Ezen felül hetente rászánsz egy félórát a kicsit tartós élelmiszerekre (gyümölcs, zöldség), ezeket kb. 3 boltban összevásárolod (zöldséget a zöldségboltból, újságot az újságostól). Ezen felül naponta - kétnaponta hazafelé menet a sarki boltban megveszed a kenyeret, tejet, vagy leugrasz érte, ha elfogyott.

Persze ha naponta veszed a cukrot kanálra meg a cigit szálra, akkor érdemesebb a fosanban vásárolni, úgy tényleg sokáig tart magyar, emberszabású boltokban vásárolni. Gondolom, a jakót nem a teszkóban szoktad venni.

Ha valami kimaradt, és éjjel kell, akkor pedig elmész az éjjel-nappaliba, vagy végszükség esetén a hájperbe.

Remélem, tudtam segíteni... nekem bevált, igaz, én eddig csak olyan városokban laktam, amik támogatják az autós közlekedést.

2010.06.18. 22:08:00

@ktotti:
A kiáradt folyók helyei nem voltak ilyen kacskaringósak és zavarosak, mint Illés Zoltán környezetvédős egykori titkárnőjének az életútja! Ugye?
Azt is hozzátehetem (amit a keresztapjától tudok), hogy 1983. évben végzett a Ho Si Minh
Tanítóképző Főiskolán és szakképesítés nélküli tanító volt. De eljutott Illés Zoltán
fideszes politikushoz, mint környezetvédő!

Az árvíz viszont, nem lehangoló volt Borsodban, hanem rettenetesen szomorú helyzeteket
teremtett.
Én láttam egy magasabban fekvő területről, félelmetes volt az összefüggő víz. Miskolctól Gibárton át Vizsolyig. És ez csak a Hernád területe.
Miskolcból nem lehetett kimenni az M3-as útra Tornyosnémeti felé, majd a 26-os útról Kazincbarcika felé!
Előzőleg pedig a Szinva patak áradt Miskolcon.
A beépített területek valóban kiszorítják a vizet. Miskolc belvárosát is elöntötte a víz az ezernyolcszázas évek vége felé, nem tudom pontosan a dátumot.

Illés Zoltán államtitkár úr nagyon illendően tud viselkedni, a szakmai -gyakorlati tevékenységéről viszont nem sokat tudunk.
Lehet, hogy az árvíz Őt is "eláztatja"?!

flippant 2010.06.18. 22:19:19

Meg mikor az auchant kezdte piszkálni az árvíz a sok suttyó elé rakta a homokzsákot a Nagytestvér parancsára. Sokan fel is voltak háborodva, hogy miért védik a vadkapitalista globalista liberális multit és miért nem a házakhoz viszik a homokzsákokat. Gondolom akkor már sejtették, hogy büdös van. Utána meg nem győzték kormozni a fosztogatásokat sem. Meg az árvíz igazi okát: hogy a fél borsodi erdőt a pirézek kiirtották. Továbbra is megy a parasztvakítás.

gyilkos fűegér 2010.06.18. 23:45:05

Egyszerűen gát alakú bevásárlóközpontokat kell építeni végig a folyók mentén, hogy megfogják a vizet! Kellemeset a hasznossal...

GatyaPityu 2010.06.19. 01:20:47

A videón 0:57 -nél mi az a nagy fekete folt a barna színű tengerben? Valami vegyi anyag folyt ki, és ha igen, hogy került oda?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 05:12:29

"Egy hivatalt nem lehet lefizetni egy engedélyért"
Ábazzeg, sosenem se lehetett...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 07:51:09

"„Huszonöt éve kísérem figyelemmel ezt az ágazatot, mindenkiről tudok mindent, még egyes feleségek cégeit is ismerem, engem nem lehet megvezetni, a személyi döntéseim megalapozottak”.

Faszikámnak nem lesz hosszú élete, ilyen dumával... De amúgy nagyon helyes, ha ezeket az idiótákat kirugdossa.

Amúgy meg, hogy ki viselje a felelősséget az áruház lebontásáért? Aki megadta az engedélyt, meg aki oda akarta építeni, meg aki megkente a hivatalt.
Valószínű, mindegyikről ki lehet deríteni, ki volt.
Majd ők megfizetik az Ósünnek a költséget. Ha már ennyire okosak-ügyesek voltak...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 08:02:20

@HerrBaller: És ha odaszólnak? Ha tökös gyerekek, akkor helyből megy az első fokú szervtől a hangfelvétel a sajtónak + ügyészségnek + b*nak rá, hogy mit szóltak oda.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 08:08:38

@HerrBaller: Hehh, mióta pofázom már, hogy követeljék meg állami felsővezetőknél, szakminisztereknél a szakirányú végzettséget!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 09:17:52

@Kicsit Karcos: Nem kötelessége, de ha esze van, megteszi.

egyenlítő 2010.06.19. 10:07:21

Évtizedes mulasztás miatt épült ártérre a miskolci Auchan
www.origo.hu/itthon/20100618-arviz-arter-evtizedes-mulasztas-miatt-epult-arterre-a-miskolci-auchan.html

"Miskolc város építési szabályzata miatt nem tilthatta meg az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség annak a Sajó árterében álló Auchan bevásárlóközpontnak a felépítését, ami a kormány szerint hozzájárult a Borsod megyei Felsőzsolca elöntéséhez - derül ki az [origo] birtokába jutott dokumentumokból. Filotás Ildikót, a főfelügyelőség főigazgatóját azért menesztette a héten Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, mert őt tették felelőssé a hipermarket felépülése miatt. A felügyelőségi határozatok szerint azonban Miskolcon a polgármestertől a regionális vízügyig mindenki útját állhatta volna a beruházásnak, csak a kirúgott országos főigazgató nem."

Zöldhullám 2010.06.19. 10:12:15

@Perillustris: ezért mondtam h Felsőzsolca legyen a magyar igazi Velence. (A galambszaros, gondolás, nem az amelyik a Velencei-tó partján áll.) Akkor az UNESCO ezt is védelme alá helyezhetné és megmenekülne a magyar bénázástól...

@ostván: és ha tudjuk h 1, 10, 100 év múlva minden eddiginél nagyobb árvíz jön (ez látható az előrejelzésekből), akkor úgyis mindegy, beépíthetőek az árterek? Épülhetne körgát Felsőzsolca köré, és épülnie is kellene, de az már az elmúlt évtized tiszai árvizeinél is bebizonyosodott h szűk árterek esetén (mint amilyen zsolcánál is van) nem megoldás a gátmagasságok emelése, hanem az árterek szélesítése, "kitisztítása" szükséges.
És amikor a Sajó még Miskolctól északra kilépett a medréből és elindult az ár az áruházak felé (hol volt ilyenkor az árzabáló?:))) ) és elérkezett az M30, osan, 3-as út, találkozásához, kétfelé mehetett: az M30 keleti oldalán zsolca felé, vagy a nyugati oldalon miskolc csorbatelep, húskombinát felé. Mivel a terepszint meg lett emelve az áruházaknál, így az gátként működött és az a víz is ami a ny-i oldalon távozott volna miskolc térségéből, ment zsolca felé. Persze egy bizonyos vízszint fölött már ez sem számított, a víz elöntötte az áruházakat is. Persze itt nem csak az osanról van szó, hanem az összes többi beépítésről is.

2010.06.19. 10:14:29

Tisztelt vastagbőr.blog Szerkesztősége!

Egyszer majd kiderül, hogy KINEK dolgoztok!
Úgy látszik, hogy ez az írás Illés Zoltán, vagyis a Fidesz igénye miatt íródott a
vélemények összegyűjtésére.
Nektek jó munkát, a megbízóitoknak pedig kívánom, hogy a magyar népet becsülettel
szolgálja!
fordítsa a

jozicsenko 2010.06.19. 10:17:41

@egyenlítő: nem vagyok jogász, nem értek a joghoz

de annyit azért sejtek, hogy vannak szintek, amik behatárolják /felülírják egymást

vagyis pl ha a helyi iparüzési adó 1 v. 2%, akkor miskolc max ennyit kérhet érte, nem írhat elő 5%os adót

namármost: a vízügyi hatóságok és a városi önkormányzatok erejét nem ismerem, de nem hiszem el, hogy ha a vizügy azt mondja: az b.szod veszélyes, árvíznél gond, akkor a város felülírhatja: így, most pattog a labda: a miskolci polgmester, stb a hibás, rámutogatnak

@zero: igen, valószinüleg nem fogják elbontatni

de ha odáig eljutnak, hogy kötelező biztosítást kötniük, mert ártér (a biztosító meg olyan biztosítási díjat mond, hogy a szeme nagyobb lesz egy teniszlabdánál), akkor ezt a díjat beleszámolják majd

és lehet agyalni: itt vegyünk, ahol drágább, de nincs ártér, vagy ott, ahol olcsóbb a terület, de havi x Ft jön hozzá (és nem perli senki sem majd miskolc várost v. az X. hatóságot, ahol utána mi, az adófizetők fizetünk a birságért adót...)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 10:18:56

@zero: Igen, évente sok-sok millát kifizetni azoknak a falvaknak az újjáépítésére, amit minden évben elönt a víz...

Inkább támogassuk az ártérből kiköltözőket...

Zöldhullám 2010.06.19. 10:25:47

OFF (vagy tán nem is annyira): csúszik az M43 autópálya átadása, a tiszai árvíz miatt. Erre nem lehetett számítani a határidő számításánál ? Legközelebb mi lesz az előre nem látható körülmény? Hogy télen esik a hó és fagyott a talaj?

egyenlítő 2010.06.19. 10:27:12

Jól emlékszem, tavaly volt az a nagy felzúdulás, amikor a Dunakanyarban elkezdték felvezetni a földhivatali ingatlannyilvántartó lapokra az árterületen épültséget? Hiszen ez csökkenti az ingatlanok értékét, és biztosítást sem lehet kötni rá!

eml 2010.06.19. 10:54:13

@ColT:
Hivatalt nem is! Beosztottat igen.

Noname Watanabe 2010.06.19. 10:58:54

@Kicsit Karcos: Igaz, a zillés a hibás! Ő építette az Ósant is kalákában a többi fideszessel! Lakoljanak!
Most komolyan, Illés azon kevés fideszesek közé tartozik, akinek van hitele a szememben. Kirúgta a felügyelőség bogozgatóját? Jó, repüljön utána a többi hivatalnok is!

egyenlítő 2010.06.19. 12:24:06

@Wilbur Nárcisz-11 Swain: és akkor ezek után az árvédelem helyett jön a fokgazdálkodás Magyarországon? Vízépítő-mérnökök helyett tarisznyás bölcsészhallgatókkal? Olyan "szakértőkkel", akik megbízhatóak, hiszen már a Dunaszaurusz ellen is tüntettek?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 13:54:06

@eml: Hehe :D

@egyenlítő: Hábasszákmeg. Minek kellett ártérbe építkezni.

abandi 2010.06.19. 14:00:44

Azért a Hivatal sem ám hülye!
Gondolom előírták a több mint 2m-es feltöltésből adódó szükséges vízelvezetési beruházásokat!
A Tesó baszott megcsinyáni és mégis kapott üzemelési engedélyt!
Plusz: az M-30-as is. csak az állami...
Igazi döglöttlovas állatorvosi eset!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.19. 14:45:31

@nemcsodálokozó:

A látszat gyakran csal, de azért köszönjük a jókívánságokat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.19. 15:25:28

@laspalmas: De naiv... mintha bárkit is érdekelne a véleményünk... :S

abandi 2010.06.19. 15:53:56

@laspalmas:
A használatbavételi engedélyt kéne megpiszkálni....

Noname Watanabe 2010.06.19. 16:51:23

@egyenlítő: a hivatalnok és a szakember kettő.

ZioN 2010.06.19. 16:51:34

@laspalmas: A látszat sosem csal.Max rossz pontot nézel.

egyenlítő 2010.06.19. 17:20:06

@Wilbur Nárcisz-11 Swain: Illés próféta egyformán szereti őket.

abandi 2010.06.19. 17:50:12

1. Az fő-főt azonnal kirúgni: jogos+hasznos.! Rendben, támogatom!
2. A vizsgálat kiterjesztésével megvizsgálásakor, a HASZNÁLTBAVÉTELI engedélyekhez hozzájáruló nyilatkozatot kiadókat kirúgni a picsába: Rendben, támogatom!

fokabacsi 2010.06.20. 07:24:29

@Kangörény_: Te itt ne hülyézz senkit, mert kiderülhet, hogy te vagy a legnagyobb! Ha azt az áruházat a feltöltéssel együtt úgy építették, hogy bele a pocsolyába, amerre a víz folyna, ha nem gátolnák a megkent politikusok által , engedélyezett mesterséges "építmények."

picur3ka 2010.06.20. 10:38:52

Haha.

'Arra a felvetésre, hogy a beruházót kötelezték, hogy különféle óvintézkedéseket tegyen meg, az államtitkár úgy fogalmazott, ezek „annyit értek, mint halottnak a beöntés”.'

atv.hu/cikk/20100618_eb2_illes_zoltan

2010.06.20. 14:04:47

@Valahol Máshol:
Biztosítalak, hogy Illés úr csapata "fityisz" módon fognak viselkedni.
É már beszéltem - telefonon keresztül Illés Zoltánnal , min fideszes képviselővel, 20 perc után sem jutottunk oda, hogy a konkrét esetről beszéljünk (egyik nagyváros közepén kivágták az összes fát). Hivatkozott arra, hogy: "még nincs hatamam".
Most már van, tessék megnézni az zsolcaiak ügyét, nem azért háborgott az Auchen miatt, hogy segítsen, hanem ,hogy leváltson embereket és a saját szemét társaságát, akik semmihez nem értenek odategye. Példa erre Zay Andrea, akinek alapképzettsége Ho Si Minh
tanítóképző főiskola Eger, szakképesítés nélküli tanító. Ez 1983 évben volt. A keresztapja római katolikus pap, nekem osztálytársam volt, azóta is figyelemmel kísérjük az életét, mivel már
"nagy" beosztásokat kapott. Utoljára és most: a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatója lett.
Meglepődtem, követhetetlen módon szerezte meg a kémia, biológia szakos képesítést, majd
politikai szakértői képesítést, aztán számomra érthetetlen számos publikációt csinált, aztán 2010. januárban jogi doktor lett. Közben nevelte egyedül a gyerekét. Egerben és Budapesten
önkormányzati testületi tag volt, számos bizottságban helyt kapott, és eközben Egertől
Esztergomig, majd Budapesten még iskolaigazgató is volt! Sok mindent kihagytam, mert
elfelejtettem.
Ez nem rágalom, hanem valós helyzet. Járjanak utána én egyet tudok javasolni:
a varosatyak.hu zay andrea blogot, de az már tele van hazugsággal.
Engem, mert nekik van hatalmunk, letiltott a blogból, vagyis nem írhattam, bár most már
senki nem írhat neki.. ezen blogon keresztül.
Ez az eset Illés úr környezetében és a Fidesz környezetében csak egy eset.
Sajnos, többről tudok és nem tudom eldönteni, hogy kis Orbán Viktor és a Fidesz.
Közben a zolcaik sírva járnak gyógyszertárba fertőtlenítőért kötszerekért, mert a cigány bűnözés miatt ne merik ott hagyni az elázott, összeomlott házaikat, nincs közbiztonság.
Csak erről az egy esetről kisregényt lehetne írni. Miskolcon lakom és járok az M3-as főúton,
munkatársaink laknak Felsőzsolcán, tehát minden hír hiteles.
Írtam ezt mint eddigi fideszes szavazó.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.06.22. 17:29:25

az ártérben a legnagyobb műtárgy az M30-as autópálya, ami maga egy bazi nagy töltés, ez a kis-sajót nem engedte befolyni az ártérbe, ill. befolyni a nagy sajóba.. az áterszek kb. 70 cm átmérőjűek. ennél kisebb árvíznél észhez kaphattak volna, de ahogy általában van, hirtelen jött a gebasz.
cumi.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.06.22. 17:30:09

az áruházak lepkefingok az autópálya mellett.

2010.06.23. 11:27:25

@ColT:
A pofázásod annyit ér, mint a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség, Illés Zoltán államtitkár úr által kinevezett új igazgató szakmai tudása, akit dr.Zaj Andreának hívnak!
Az igazgató asszonynak annyi szakmai oklevele van, hogy neked egy havi egészségügyi papírra biztos elég lenne!

2010.06.23. 11:28:47

@ZioN:
Hiszek laspalmasnak.

2010.06.23. 11:30:05

@abandi:

Megpiszkálja majd neked Illés Zoltán.

2010.06.23. 11:31:47

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:
Igazad van!
Én is ezt trombitálom már egy pár napja egy-két három hozzászólóval.

2010.06.23. 11:38:28

@egyenlítő:

Te is ismered Illés (Zoltán) prófétát?
Egy telefon beszélgetésünk alkalmával - mármint Illés úrral való beszélgetésről van szó -
20 perc után sem tudtam elmondani a környezetemben ért természetvédelmi aggályomat
(városi közterületen lévő facsoport kivágása ügyében), de a rágalmazás helyzetébe majdnem belecsalt.
Nem sikerült nekije.

nemcsodálokozó (törölt) 2010.06.23. 12:05:29

@szjm:
Még nagyobb vicc, hogy Debrecenben akarja jelöltetni magát polgármesternek.
Egyébként a házát tényleg elöntötte a víz Felsőzsolcán . Érdekes, mindkét hírt vagy 10 perccel ezelőtt hallottam a munkatársamtól, aki Felsőzsolcán lakik.
Az pedig a legnagyobb vicc, hogy egy "város" közepén ennyi vályogház van!

nemcsodálokozó (törölt) 2010.06.25. 19:37:53

@HerrBaller:
Illés úr ma az ATV Jam műsorában azt mondta, hogy az általa kinevezett és nagyra becsült hölgy
a legtökéletesebb szakember az említett környezetvédelmi szakterület igazgatói posztjára!
Netán nem érzed magad jobban?! Csak táppénzre ne menj, mielőtt fűre lépnél!
Te is tudod, hogy ki is a varosatya.hu zay andrea.! Az apád vagy az anyád. Téged idéztelek.

nemcsodálokozó (törölt) 2010.06.25. 19:43:10

@nemcsodálokozó:
Megmondtam, hogy egy lény biztos lesz a beosztottja.
ATV - Jam - 2010. junius 25. Illés zoltán ugyan azt mondta!

galambduc (törölt) 2010.07.30. 15:48:03

Döbbenet! Lehet, hogy védelmet kell kérnünk - Magyarország polgárainak - a ZÖLDÁLLAMTITKÁR ellenünk folytatott kémtevékenysége miatt?
S a védelmi díjat kifizeti majd? Netán kormányunk vagy államtitkár úr?

galambduc (törölt) 2010.08.10. 18:37:32

@elfelejtette: Remélem megjegyzed! Hány sza'embert nevezett ki a jelenlegi kormány?!
Ugye, milyen jó a zembereknek, most nyáron, ebben a biztos bizonytalanságban?!

süti beállítások módosítása