Skip to content


       Szűrés lista

Strukturális reformokra várva

Kedden Matolcsy & társai (elméletileg) bejelentik a strukturális reformokat. Ez már a sokadik időpont változtatás, minden nap más időpontot jelentettek be. A hírek szerint még a hétvégén is gőzerővel dolgoznak a "csomagon". Ami sajnos azt sejteti, hogy olyan is lesz ... átgondolatlan, számítások nélküli, mint az adócsökkentés.

Nem értem, nem értem és nem értem .... az elmúlt 10 hónapban a felduzzasztott apparátus mi a búbánatos picsát csinált? Az utolsó négy ellenzéki évben a Fidesz mi a búbánatos picsát csinált? Mikor Öszöd után mindenki tudta, hogy a Fidesz fog kormányozni, csak az volt a kérdéses, hogy 2010-től, vagy már hamarabb?

Erre még most hétvégén is hegesztik a csomagot ... elképesztő.

Közben olvashatjuk az elemzéseket a kormány által célba vett területekről, ezeket olvasva jön rá az ember, hogy micsoda szar helyzetben van az ország, és hogy rohadjon rá a Parlament kupolája az összes kibaszott politikusra az elmúlt 20 évből, akik  rövid távú politikai haszonszerzésből mindig a legkönnyebb utat választották. Egyenlőre erről ennyit, kedden pedig minden kiderül. A lehető legalacsonyabbra helyeztem az elvárásaimat a reformokkal kapcsolatban. Meglátjuk, sikerül-e átugorniuk ...


Olvasnivalók hétvégére:
1. 100 milliárdot vágna a kormány a 350 milliárdos gyógyszerkasszán.
Portfolio.hu: Hamarosan robban a 100 milliárdos időzített bomba

"A legutolsó, 2008-as adatok szerint (a 2009-es statisztikát idén tavasszal teszi csak közzé az OECD) hazánk az egészségügyre elköltött összeg közel 32%-át fordítja gyógyszerkiadásra, ez a legmagasabb arány az OECD-országok között (és már 3 éve tartjuk első pozíciónkat) és jócskán meghaladja a három másik visegrádi országban megfigyelt értéket."
 
2. Rokkant-nyugdíj
Mfor.hu: A rokkantakat is előveszi kedden a kormány

"2010 szeptember végén összesen 728 601 fő részesült rokkantellátásban az ONYF adatai szerint. 348 290 olyan rokkant volt, aki még nem töltötte be a korhatárt.2010-ben összesen 646,1 milliárd forintot költött el az állam rokkantnyugdíjakra, ebből 296,9 milliárdot tettek ki a korhatár alattiak ellátásai. A majdnem 350 ezer érintett tehát átlagosan havi 70 ezer forintot kapott az államtól. A kormány számításai szerint ha a 700 ezer rokkantnyugdíjast vissza lehetne terelni a munkaerőpiacra és csak fele olyan hatékonyan dolgoznának, mint a 3,7 millió foglalkoztatott, akkor az közel 10 százalékkal növelné a magyar GDP-t."

Előbb a 600 ezer regisztrált munkanélkülinek kellene munkát adni, utána jöhetnek a rokkantnyugdíjasok ...

3. Nyugdíj
Uj Péter: Svéd modell vagy halál

"A nyugdíjügy elég világos matek: befizetünk, később kiveszünk. Amit mi fizetünk be, azt a mostani nyugdíjasok ki, amit majd a gyerekeink be, azt majd mi ki. Ez a felosztó-kirovó állami. Mi ugyan jobban hinnénk "a saját befizetett pénzünket mi magunk vesszük ki iksz év múlva" típusú magánmodellben, de annak már lőttek. De az állami is rosszul áll. Egyre több a nyugdíjas, egyre kevesebb, aki befizet. Már most sem elég a pénz. Honnan veszünk? A költségvetésből.  A költségvetésben van pénz? Nincs. Ott csak hiány van, elég régen. Tehát hitelt veszünk föl, abból fizetjük. Így nő szépen az adóssághegy, és adóssághegy-halmozásban tényleg európa-bajnoki esélyesek vagyunk. Nyomjuk, egyre nyomjuk tovább az adósságot a következő generációkra, amely generációk – mint az előbb láttuk – egyre kisebb létszámúak, és napról napra kevesebb esélyük van működőképes gazdaságot örökölni, hiszen a most összehordott adóssághegy a gazdaságot szépen agyonnyomja. Esélytelenek tehát. De őket tönkre lehet tenni előre, mert kevesebb szavazatot hoznak, mint a mai nyugdíjasok. Meg hátha nem jönnek rá."

A héten újra előbukkant ebben a témában 2009-es (!) cikk, lehet hogy még emlékeztek rá, mi is leközöltük anno. Ezt mindenképpen érdemes végigolvasni, aki nem olvasta akkor annak meg főleg, ismétlem, már 2009-ben így látták a nyugdíjhelyzetet.
Dr. Simon Péter: A járulékfizetők lázadása előtt pár órával

"A politikai szereplőknek tudomásul kell venniük, hogy új helyzet van, az inaktívaknak való ígérgetés és szavazataik adóemelésből és hitelből történő megvásárlásának korszaka véget ért. Új verseny kezd kialakulni az országok között, verseny az európai kultúrkörbe tartozó, európai kultúrát tovább adó, tehát gyerekeket nevelő dolgozni képes, motivált, integrációs problémákat és költségeket nem generáló 20-40 év közötti aktívakért. Ha nem változtatunk azonnal, más országok ki fogják szippantani ebből a térségből a legjobban képzet, legjobban motivált aktívakat.

A nyugdíjrendszerről szóló vitákban komolyan kell venni a demográfiai összeomlás veszélyeit, ajánlatos a pesszimista előreszámításoknál pesszimistább számokból kiindulni. Tudomásul kell venni, hogy azonnali beavatkozás szükséges, hamisak azok az állítások, melyek szerint évek vannak hátra a paradigmatikus reform megszerkesztésére és további évtizedek állnak rendelkezésre a hosszú átmeneti idővel történő végrehajtásra. Számolni kell azzal, hogy a befizető korosztályok felmondják a jelenlegi alkukat rövid időn belül. Nem lehet még egyszer eljátszani azt bizonyos nem túl szerencsés korosztályokkal, hogy átmeneti rendszer címén évtizedekig dupla járulék fizetését várjuk tőlük.
"

Címkék: válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr12689707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Járni jár, de nem jut… 2011.02.27. 11:49:06

 Az alábbi közleményt szöveghűen adom közre. Nem fűzök hozzá véleményt, bármily csábító is a lehetőség. A kiemelések tőlem származnak.     KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM WEKERLE SÁNDOR ALAPKEZELŐ KÖZLEMÉNYE &nbs...

Trackback: Magyarország nem Svédország 2011.02.26. 17:25:52

Igen, eltalálták, a nyugdíjakról akarok írni, a lopakodó svéd modellről. Nem is a hosszú combú szőke svéd modellekről, hanem a felosztó-kirovó állami nyugdíjrendszer kiadásait korlátok közé szorító, svéd modellnek becézett megoldásról. Egyre több jel u...

Trackback: Az Orbán Csomag 2011.02.25. 20:05:39

A hét végére ígérte a kormány a strukturális reformjainak leleplezését. Csodára azonban ne számítson senki.Korábban már megtudhattuk, Orbán Viktor a megszorítások ellensége. Szerinte a megszorítások alkalmazása az MSZP vesszőparipája, szerinte a bev...

Trackback: Rajtam is spóroljon a kormány! 2011.02.25. 16:09:59

  Fantasztikus spórolásba kezdett a kormány. A megtakarítások jegyében nagyjából 300 fővel megemelték a minisztériumok létszámát. Ki sem merem számolni, hogy ezzel mennyit spórol meg az állami költségvetés. 300 embernek nem kell munkanélküli ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna (Cara)mba 2011.02.27. 20:20:13

@Jason Bourne:
Már hogyne készültek volna;)

Beültek a székekbe?
Be.

Van autójuk, hogy közlekedhessenek?
Van.

Van nem árverezendő, nem devizahiteles, közpénzekből (is) esetleg( finaszírott kulipintyójuk?
Van.

Vannak mindennapos, megélhetési gondjaik?
Nincsenek.
Ezért nem ágálnak se a lusztrációs törvénnyel (azt se tudják, mi fán terem - lásd Biszku felmentése). Bajnai, Kóka, Gyurcsány repülőzik, helikopterezik, lovagol?
Igen.

Nem elszámoltatás alatt sínylődnek?
Nem .

A jó kapcsolatok ápolása fél- vagy teljes siker...Ápolják is rendesen:)
Miért is ne? Ők is emberek, az előző kormányon lévők is emberek - mi itt a probléma?

Ej, de telhetetlen vagy;DDD

Mi kell még?:)

Csak nem hogy ez NEM ELÉG???;D

Ennyi nem elég???:D

kukac50 2011.02.27. 20:25:16

@a-kis-herceg: A nyugdíjasok lefogynak koporsónak két söralátét is elég lesz.
Ha még tőlük akarnak elvonni.Azoktól kellene akik sokat keresnek vagy sokat elcsalnak az államkaszából.

kukac50 2011.02.27. 20:27:33

@Donna (Cara)mba: Nem csináltak semmit csak azt nézték ezért mennyi pénzt kapnak.

ZSIBIS a roki nyugger 2011.02.27. 20:32:01

Tisztelt Horizont! 16:55:21-es hozzászólásod megrázott. Hogy, miért, mert sajnos teljesen igazad van. Az ország már nem ország. A magyar már nem nemzet. Egy pörsenés Európa szintén gennyes testén. És azok, akik segíthetnének rajra, Mc Donalds-os törvényekben élik ki magukat. Fogalmuk nincs- persze nem csodálkozom, mert a nemzet szolgálatához alázatos tisztelet, és nem Audi A8-as tisztelet szükségeltetik - arról, hogy segítség helyett, még egyet rúgnak haldokló hazánkba. Mikor a tettrekész fiatalság jövőképe kimerül abban, hogy egyetemi végzettséggel inkább angliába megy mosogatni, mert jobban meg él ebből, mint az itthoni fizetéséből, akkoor csak egy marad. Az utolsó oltsa le a villanyt. Magyarország 1990.-ben a vértelen kerekasztal miatt elvesztette utolsó esélyét a túlélésre. Lesz belőle egy Cigányországnak nevezett európai ütköző zóna. 2050-ben már az osztrák-magyar határon újra határsáv, aknazár, és szögesdrót fogja védeni európát - nem a magyaroktól -, hanem az öt millióü cigány bűnözőtől. És lányaink, fiaink ezt egy pártnak / FIDESZ /, melynek lehetősége lett volna változtatni, de nem tette köszönhetik.

a-kis-herceg 2011.02.27. 20:33:30

@kukac50: akik az államkasszából lopnak??? ugyanazok döntenek! szerinted a kassza lopást fogja mexűntetni hamarabb vagy a nyugdíjasokat?

ezt eltudod képzelni: nertársak! eleget loptunk, szavazzuk meg, hogy mától nem lopunk!

ne légy naív

1011 éves feudalizmus

Dánia-Magyarország EU első: 82% adótartam (szja, járulékok, illeték, jövedéki, forgalmi, vagyoni, iparűzés stb minden elvonás szumma)

szolgáltatásokban nüansznyi különbségek...

a-kis-herceg 2011.02.27. 20:36:40

@ZSIBIS a roki nyugger: 2050 es határzárat úgy érted, hogy akkor ünnepeljük a 39 éves jubiliumát...

sokkal közelebb van.... de ne hidd hogy nem jön egy totál összeomlás. a fides magabiztosan vezet be minket a szakadékba.

Horizont 2011.02.27. 20:38:17

@Ásó[Mosó]maci:
Jó szomorú kép! Édes élet, keserű szájízzel! "Magyarországon egyedül a Magyar Cukor Zrt kaposvári üzeme gyárt cukrot, ez a hazai igény egyharmada, 105 ezer tonna. A háromszázezer tonnányi hazai fogyasztás többi része külföldről érkezik" Bravó.
Ez még jobb! "Darabonként 150-200 ezer forintért kell külföldi laboratóriumokba küldeni azokat az élelmiszermintákat, amelyek ügyében hivatalosan elfogadott vizsgálati eredményre van szükség.Az erre szakosodott hazai laboratóriumok akkreditációja tavaly november 28-án lejárt, és bár azok megújítását már tavaly májusban megkezdték az illetékesek, a folyamat még tart. Összesen 4 vizsgálóhely."
Ez pedig brutális! "Csaknem négyszázan fagytak meg az országban szeptember óta.106-an fagytak meg saját otthonukban."
Várjuk a strukturális reformokat. És valami mást is.....

Donna (Cara)mba 2011.02.27. 20:38:41

@Ásó[Mosó]maci: Mackó kedves, mézes bödönös mackó:)

A svédek azért nem 1990-ben indultak "rendszert váltani". És kicsit más gazdasági potenciállal rendelkeznek. Még ma is:)

Egy képviselőnek a magyar viszonyokhoz kell arányítani, ami járhat neki.
Mert nem Svédországban él, hanem közöttünk, Magyarországon.
Ha majd a népnek is úgy megy, mint a svédeknek, ha majd a magyar gazdaságot felhozzák a svéd szintre, ha majd a magyar egészségügyet, oktatási rendszert, stb. is felhozzák a svéd szintre: na akkor, és csakis akkor ők is megérdemelnek minden szépet és jót;)

Ha a mi jövedelmünk svéd jövedelem lesz, ha nem lesz kivándorlás, mint Svédországból, semmi kifogásom, hogy a honfiúk és jányok fizetése is ahhoz arányosított legyen:)

Azzé' valamit csak le köllene tenni MÉG EGY POLITIKUSNAK is az asztalra (mondjuk legalább 80 éves korukra egy valamilyen költségtérítéses diplomát;DDDDDD - lásd Megdgyes Tamás, aki a pletykák szerint már 44 évesen tán majdnem le is diplomázott a Kodolányin- milyen fiatalon, ezen csak álmélkodni lehet, hiába, zseni a pasas;)

Donna (Cara)mba 2011.02.27. 20:40:08

@kukac50: Egzakt válasz:)

Pontosan így van, ahogy írod.

ZSIBIS a roki nyugger 2011.02.27. 20:42:05

Olvasom, hogy munkahelyenként nyolc millióval támogatjuk azt a MERCEDEST, amelyik már felépítette a gyárát itt Magyarországon. Hát ez kurva jó! Négy év alatt talán megkeresném. A mercedes azért települt ide, mert van képzett munkaerő / magyar pénzből! / , európában vagyunk, méghozzá nem is a legrosszabb helyen!, jó az infrastruktura / magyar pénzből! /, akkor mi a FASZ-ért kella németeket támoganunk? Nem vettek el ebből az orszáégból eleget? Tisztára az eklöző ezredfordulón érzem magam afriakaiként, akiket a feltörekvő német neokolonializmus használ ki! Gratula Viki! Ha kell, ha nem támogatjuk Őket, valami kell, amiből le lehet a sápot nyúlni. Fő a becsületesség. Mint az NFÜ-nél!!!!!

2011.02.27. 20:44:58

@kukac50: Nekem mondod, hogy a bolha csíp? Én is egyedül élek. Igaz, nem nyugdíjból, hanem közalkalmazotti fizetésből, de az forintosítva nagyjából ugyanaz. De egy különbség mégis van még azért: én nem tudom eladni a kéglimet életjáradékért az OTP-nek, mint a nyuggerek. Annyi van, amennyi, és ha kedden kitalálja a gonosztörpe, hogy a megszorításokhoz körítés gyanánt kirúg pár alacsony beosztású közalkalmazottat, akkor majd nem lesz egy kurva buznyákom sem, és én is mehetek világgá, hátha külföldön még kapok egy szarlapátolói állást, és nem kell éhen döglenem vagy megfagynom a saját házamban.

@bandika gazdája: Ja, csak az átlagnyugdíj esetében a rokkantnyugdíjak meg özvegyi nyugdíjak húzzák le az átlagot. Akinek megvan a bejelentett munkaviszonya, annak azért annyira nem rossz a nyugdíja. Van egy ismerősöm, minimálbérről ment nyugdíjba, hát szarul is festett neki eleinte, de aztán gyurcsányék emeléseivel még neki is fölment 80e köré. Őszintén szólva csodálnám, ha öregségi nyugdíj lenne ez alatt. Hogy lehetne, ha a minimálbérre ennyi jár?

kukac50 2011.02.27. 20:45:55

@a-kis-herceg: Ha sokan felemeljük a szavunkat a szegényekért nyugdíjasokért,akik nem tudják magukat megvédeni betegekért, hátha valamit elérhetünk.

Uraim hölgyeim akik írnak a véleményeket anyázás nélkül kulturáltan legyenek szívesek írni.
Mindenkit minősít az írása.Csak emberhez méltóan nyugodtan. Szép estét és jó blogolást kívánok mindenkinek.

ZSIBIS a roki nyugger 2011.02.27. 20:50:43

Ja, ha valaki nem tudná, bár szerintem mindenki tudja, évi kettő, azaz kettő milliárd / kettő ezer millió, vagyis kettőezer minimál béres magyar állampolgár / teljes fizetését költik tanácsadásra azok, akiket azért fizetünk - még hozzá qrva jól - , hogy a munkásukat elvégezzék! A 2002-es tolvajok nem változnak! Kézenfogva mennek a hosszúorrú hazudozóval, libatolvajjal együtt arccal a vasút felé. Ti, meg én a hülyék, akik hagyjuk, és nem megyünk ki az utcára ugyanúgy, ahogy az arabok. Azt hisszük, hogy van veszteni valónk. Pedig mára kiderült, hogy nincs!

Donna (Cara)mba 2011.02.27. 20:54:17

@Horizont: Ne inkább Godot-ra várjunk?:)

Ő hamarabb megérkezik talán kies magyar tájainkra és a darabban úgy emléxem a reá türelmesen várakozók várnak is tőle valamit, hogy majd Godot elhozza:)))
Nos, az a darabból sem derül ki a végére, kit mit hoz, kire miért várnak a szereplők tétlenül , de majd Orbán, a a 2/3-ados forradalom jutalmaként elhozza a mannát nekünk. Hozzá ambróziát.

Szóval Godot alias Orbán majd nekünk is elhozza. Ja. Ja.
Tán az olajágat a szájában, átúszva a gazdasági reformcsomag posványvizeit:))))

Azzal majd jóllakunk, befűtűnk, melegedünk mellette, és mint Krisztus a kánaáni menyegzőn, a kenyér és a bor is megszaporodik, sőt, soha ki nem fogy...
A csoda az kérem csoda;DDDDDDD

Donna (Cara)mba 2011.02.27. 20:58:22

@ZSIBIS a roki nyugger:

Úramisten!

Inkább elolvasom János apokaliptikus látomásait, mert az megnyugtatóbb:(

Mindnyájunknak, gyermekeiknek szívből kívánom: ezúttal tévedj.
Annyira valósághű a próféciád, hogy ledermedek....

kukac50 2011.02.27. 21:03:34

@Hajszás Láncos: Szomszédom csak 54 ezret kap a minimál nyugdíj meg 33 ezer körül van
olvas utána a blogon. nagy művész aki meg tud élni enyiből.

kukac50 2011.02.27. 21:11:52

@Hajszás Láncos: Ne legyen elkeseredve valahogy majd csak lesz.Én a fiatalokért jobban aggódom meg a nyugdíjasokért mint magamért. Pedig rokkant nyugdíjas vagyok 27 ezerért néhány gerinc és porckorong sérvvel vagyok gazdagabb mint más volna ami műthető de van olyan is ami nem ezzel élek ahogy sikerül. Próbálok vidám maradni és nem a szegénységen töröm a fejem egész nap.Özvegyi nyugdíj nem jár azt írták.Semmi támogatás nem jár se gyógyszer semmi más csak a 27ezer.

2011.02.27. 21:33:44

@kukac50: Persze, van egy minimum, de az öregségi nyugdíj alapja az elmúlt huszonnégy év valorizált átlagkeresete. Aki végig minimálbéren volt, annak a nyugdíja sem lehet kevesebb, mint a mai minimálbér nettója www.onyf.hu/?module=news&action=getfile&fid=6298&rand=2f8e13829f16cb956de6117ad3819ba1
Nem vagyok elkeseredve egyáltalán. Csak unom az egész csodavárást. Elmentek a legszabb éveim nyomorgással, miközben érdemtelen szarháziak dőzsölnek, ezzel most már torkig vagyok, és vért akarok!

martonx 2011.02.27. 21:37:28

@ZSIBIS a roki nyugger: nem egy pártnak, hanem többnek. Bár tagadhatatlan, hogy a legtöbb esélye a 2/3-al a Fityisznek lenne a drasztikus változtatásokra. Kár hogy kiderült, hogy töketlen egy banda :-(
Kedden még hátha kellemesen csalódok, és nem a hamburger adó lesz a legkomolyabb "strukturális reform" amit bejelentenek.

ZSIBIS a roki nyugger 2011.02.27. 21:46:38

@kukac50: Igen, sajnos, a fiatalok a legsérülékenyebbek, legbefolyásolhatóbbak pont a fiatalságuk miatt. És természetesen e-mellett a jövőkép nélküli Való-világos, műkajás, mű élvezetes, mű családos, viszont valóságos fogyasztói társadalom embert gyilkoló gépezete miatt. A nyugdíjasok - köztük én is, azt a pár évet ami van - túl élik, ha nem akkor pedig ez az élet rendje. Viszont a fiataloké a jövő! És ez a legriasztóbb számukra! Milyen jövő? Mit hagytunk nekik e földőn, mely végnapjait éli, és a változás útjába pár pénzügyi érdekcsoport áll, mely mégis uralja világunkat. Hová lett az emberiség tudás, és szabadság vágya? Kimerül pár haszontalan dolog birtoklásában, és ezért képes a szó szószerinti formájában lemondani a választás, az egyéni boldogság szabadságáról. Persze, szép szavak, de már én is ezt tettem. Kérdés, hogy utódom talál ebből a csapdából kiutat, vagy az egyszerübb, ellenállás nélküli megoldást válassza.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.02.27. 22:38:26

Elolvastam az utolsó száz kommentet. :( Tovaszállt az optimizmus. Valami nagyot kell letenniük az asztalra kedden, ha nem, akkor ők is csak hazudtak, reggel, délben és este.

36 óra (?) és okosabbak leszünk.

a-kis-herceg 2011.02.27. 22:50:04

@Valahol Máshol: nyugodtan isznak és folyik a smit pál inka...

és nagyokat röhögnek a pincénél felcsúton... lexarnak téged, meg a 9,5 millió (jócskán 10 alatt vagyunk de ez más tészta) társadat...

szabadság van: jogod van megdögleni

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.02.27. 23:12:19

@a-kis-herceg: Noigen. Mi birkák (majd tízmillióan) pedig tűrni fogunk. Mert ahhoz is jogunk van. Húsz évig ment, mit számít egy újabb négyes.

Tényleg, 2014-ben Vitya már 24 éve él majd az adófizetők pénzén. Egy sosemdolgozott embertől ez teljesítmény. Ez is jól jellemez minket. Kit istenít a magyar nép nagy része? Egy sosemdolgozott embert, aki az öltönyös hazudozásból meg lopásból él. Tőle várjuk a megváltást.... Legalább ez megmosolyogtat. Buta birkák vagyunk. Igen, én is mert az adóm még ezeknek fizetem.

a-kis-herceg 2011.02.27. 23:21:36

@Valahol Máshol: a bizalomvesztés óriási... okt 4 (visszamenőleges jogalkotás+államosítás kombó) től drasztikus... aztán nyugdíj+alkotmány+média...

szerinted ki a f*sz fog adót vagy járulékot fizetni... enyni esze még a mucsai parasztnak is van. most rájött hogy nyugdíjrendszer pl nem lesz...

itt már az a lúzer aki adózik... aki nem akar csalni (lásd gerinces polgárok) azok vagy elmennek, vagy a tevékenységüket minimálisra veszik... épp életben maradnak...

a-kis-herceg 2011.02.27. 23:23:12

@Valahol Máshol: miért 1990-ben kinek a pénzén utazott és tanult és stb??? akkor "ingyenes" volt a tanulás. még csak nem is a családja... azt is te fizetted... ha nem akkor, akkor az állami hiteleket most visszafizeted

tokmányos 2011.02.28. 07:17:48

@a-kis-herceg: Üdv! Köszi a Gyurgyák János "kórképét". De szar volt olvasni....! Mintha én írtam volna,csak magasabb intellektuális szintű az írása. 1979-ben egy kiselőadás alkalmával(kis csoportos osztály foglalkozás) megdöntöttem az akkor tanított érték törvényt! Nagyot nézett a docens... hümmögés ,mellébeszélés volt a válasz.A komcsi rendszerben kijelenteni,hogy az árak hosszabb idő elteltével követik az értékeket tanítás , általában igaz,de amikor egy multinacionális cég az extraprofitját vissza forgatja olyan tevékenységbe (lásd 1979 -es időket : mikróchip gyártás stb... olyan giga profitra tesz szert ,amely behozhatatlan gazdasági előnyökkel jár. Emelheti az árait a pék ,a fodrász stb..azt a szakadékot nem hidalja már át az áremeléseivel. Beszélhetnék a tőzsde manipulatív szarságairól, beszélhetnék Paul Grignon :A pénz ,mint adósság című gondolatairól. Bele fáradtam az alulról jövő építkezésbe. Na csá!

guma 2011.02.28. 08:09:44

Kedves @Donna (Cara)mba: ! :)

A svéd link azért fontos, mert benne van az amit mi nem gyakorolunk!

Az ellenőrzés és az esetleges kár megtérítésének a törvény szerinti követelményét, kikényszerítését!
Mert fizesse meg a munkát mindenhol tisztességesen (még a fizetési arányokra is jobban figyelnek mind mi!), de ne markolhasson egyéni vagy más célból senki a közösből.

Kicsit sem sumákolhat családja és maga számára - mert fillére el kell számolnia!
Ha megtéríti a kárt akkor is hiteltelen lesz mert a KÖZÖS kalapba nyúlt!!!

Itt meg a cusit 50 millióért (amit megtérített?!) lecsukják, majd a másik pár hónap alatt zuglóban 80 milliót szór a családtagoknak pár hónapos cégébe és a haja szála sem görbül, nincs ügyészi vizsgálat, előzetes, stb...
A milliárdok ott folynak el fent. amit nem párt és hova tartozás szerint kellene ellenőrizni és visszaszerezni, mert akkor továbbra is szívathatnak minket!

Nézd meg mennyi pénz lett hirtelen "láthatatlan" oldalra terelve és üzleti titoknak beállítva!

Na ezt nem tűrik a svédek SENKITŐL, amit csak lehet ott leszabályoztatnak MINDENKIRE és nincs kivételezés, mert csalás miatt semmilyen VÉDELEM nem jár...

@a-kis-herceg: kösz a linket!

Donna (Cara)mba 2011.02.28. 08:32:19

@guma: Tudom, illetve konkrétan a finneket ismerem.

Láod, zért nem tudok járni a Vbőrre, mert arra már nem marad időm, hogy visszakeressek egy komment után:(
Ezért pontatlan vagyok. Muszájból: időhiányból.

A közszolgának úgy kell cselekednie, ahogyan te leírod a svédeknél.

Egyetértünk.

Ui. Este leszek, ma megint hajrá van:(

mokkaczuka 2011.02.28. 08:50:23

@Androidus: Az adósáv csökkenése fizetésemelés?

Kibaszott egy komcsi gondolkodás... Nem inkább kevesebbet rabolnak el valakinek a pénzéből?

Az egyetlen Fidesz-intézkedés, ami jó. Nálunk 70 rongy plusz a konyhára. Proliék meg majd max lemondják a kábeltévét, meg valamivel kevesebbet zabálnak. Ideje volt!

minimalista 2011.02.28. 08:58:54

@mokkaczuka:
"Az egyetlen Fidesz-intézkedés, ami jó. Nálunk 70 rongy plusz a konyhára. Proliék meg majd max lemondják a kábeltévét, meg valamivel kevesebbet zabálnak. Ideje volt!"

Az anyád picsáját "proliék" te faszfej! Nézd már meg a tanárokat, orvosokat stb., a diplomások minimum fele nem keresi meg azt a 300 ezres bruttót, ami felett az új adórendszerrel nő a nettó fizetésük! Te sem a gondolkodásért kapod a fizetésedet, igaz?! Kretén!

mokkaczuka 2011.02.28. 09:11:58

@minimalista: Az orvosok megkeresik a kenőpénzzel. A többi le van ejtve! Veled együtt, ha nem vagy képes felfogni, hogy nem az adócsökkentés a baj, hanem az, hogy nem volt még nagyobb mértékű, hogy másokra is kiterjedhessen! Egy embert nem cáfolt meg eddig a történelem, és ez Milton Friedman!

ftk 2011.02.28. 09:31:41

Mokkaczuka, van gyereked? Ha nincs, akkor lesz? Ha lesz, milyen suliba, óvodába fog járni? Ha nem viszed külföldre, akkor nem szerencsés dolog pl. a tanárokat (tanítókat, óvodapedagógusokat) "levanejtvézni". Ha meg külföldre viszed úgyis, akkor hm, persze mindenki le van ejtve, de aki marad, annak ez nem járható út.
Amúgy abban egyetértek, hogy mindenkire kiterjedő adócsökkentésre lenne nagy szükség. De ez, ami van, nem az. És mint ilyen, nem jó.
A kevesebbet zabálásról: per pillanat mennyiségi éhezés van. Azaz a "proli" réteg (mondjuk úgy, az alsó középosztály és attól lefelé, gondolom, erre gondoltál), hogy jóllakjon, veszi az olcsó mixelt élelmiszert, amit meg tud fizetni. Nem nagyon fogja megnézni, mi van a parizerben, a kenyérben, hány százalékos és honnan jön a tej, sajt-e a sajtkészítmény (és ha megnézné, sem érne vele sokat, ha ezt tudja megfizetni), a lényeg, hogy jóllakik belőle a család. Ezek a kaják pedig durván hizlalnak. Szóval nem igazán arról van szó, hogy proliné asszony dagadt, mert sokat zabál, hanem paradox módon csak hizlalós kaját tud megfizetni. Közelről látom ezt mindennap, nem a levegőbe beszélek.

ftk 2011.02.28. 09:32:24

Ja igen, a vége lemaradt: szóval szerintem nem feltétlenül kellene a minőségi felől a mennyiségi éhezés felé masírozni...

mokkaczuka 2011.02.28. 09:35:28

Mondok én valamit neked, meg a többi faszogánynak.

Nem tudom, megfigyelted-e, hogy ha nyáron itt van a normál meleg, tehát napközben 30 fok körül, akkor kábé három nap után nyafogni kezdenek az emberek, és kábé az ötödik napon este, varázsütésre, az összes meteorológiai jelentésben kezdődik a ráolvasás, a szabályszerű mágia, hogy mikor jön már az enyhülés.

Én ezt sokáig nem értettem, különösen, hogy most, amikor tavaly nem volt nyár, az ég a negyedik hónapja be van deszkázva, és geci hideg van, senki nem panaszkodik. Kurvára nem érdekli az embereket, hogy hideg van, pedig azt lehetne hinni józan paraszti ésszel, hogy már csak a költségek, kiadások miatt is.

Egy ismerős az egyik gyorskölcsön-cégnél van, járja az adósokat hetente és gyűjti be a részletet. Rám néz, aszongya, „te milyen naiv vagy. Milyen költségek? Akikhez hetente járok, és sokszor halogatják a két-háromezer forintos részletet is, dögmeleg van. Túlfűtött lakások. Ilyen gáztámogatásból, amolyan fűtéstámogatásból, szociális támogatástól. Van három ügyfél, öreg nénik, akiknél a konyhában még pluszban folyamatosan ég két-három gázrózsa. Kérdem tőlük, nem lesz sok a számla? Hát erre azt mondják, nekik olyan mindegy átalány van, havi tízezer így is, úgy is.”

Vágod ezt? 2010-ben! Amikor két éve gazdasági válság van, az ország meg a tönk szélén! Annyit fűt, bazmeg, amennyit nem szégyell, mert ő nyugger, mert ő kisebbségi, mert ő rokkant, mert ő szoceset, mert ő tudja-mi-a-lószar, huszonöt fok van, én meg fagyok meg, tekergetem, hogy most tizenkilenc vagy húsz legyen, de ha a gyerek itthon van, csak be kell fűteni, és 35 ezer meg 40 a gáz télen, bazmeg. Vágod már, miért leszek ideges, amikor Nancsi néni az én pénzemen melegszik? Meg csinál minden egyebet?

Nyáron meg nyávognak! Az áramra tudniillik nincs semmilyen támogatás, a légkondi kultúrája meg még nem terjedt el ebben a balkáni országban. De télen nincs nyávogás, mert a nyolcvan százalék valahogy kibekkeli a maradék húsz százaléknak a vérén!

Visszatérve a lényegere: nem azért kell a fideszt basztatni, amit jól csinált, és nem kell összekeverni az adócsökkentést a fizetésemeléssel. Adócsökkentés nélkül ennek az országnak meszeltek!

mokkaczuka 2011.02.28. 09:38:08

@kriszi: A hizlalásban száz százalékig igazad van.

Óvodás gyerekem van, de már intézem, hogy iskolás ne itt legyen, és nagyon remélem, hogy sikerül. Ebből a csődtömegből idejében ki kell tudni szállni.

minimalista 2011.02.28. 09:39:49

@mokkaczuka:
Aki a társadalom jelentős részéről úgy vélekedik, hogy "A többi le van ejtve!" és normális számára, hogy az orvosok éhbérüket kenőpénzzel egészítik ki, nos azzal nem állok le vitatkozni a kis magyar valóság viselt dolgairól.
Miltont majd még meglátjuk, nem 20 év a történelem...
Bár minden olyan egyszerű volna, mint a gondolkodásod!
Na szevasz!

mokkaczuka 2011.02.28. 09:47:01

@kriszi: Ne masírozzon. De ha te látod, mitől dagadt, én látom, kire utaznak a UPC meg a T-Com kábeltévé-reklámjai. Hogy fizessen elő a tekerős tévére, és ne kelljen felvenni a horgászműsort a lánya ballagási kazettáira. Erre a rétegre utaznak, ennek akarják havi 6-8 ezerért eladni a szarjukat. Erre mondom, hogy az ő adócsökkenése, ha volt egyáltalán, pont kijön abból az összegből.

A kajánál meg nem csak az a baj, hogy szart vesz. Igen, szarból vesz sokat, mert annyi agya nincs, hogy fölfogja: ha megveszi a tisztességes marhahúst, és tisztességesen bezabál belőle, akkor nem kell két óra múlva párizsit ennie, meg a tévé alatt végig ropogtatni valami méregdrága szart. Amire a tévében beszélik rá,. És amikor megveszi a zacskó csipszet a barma 400 forintért, abból kb. 200 a retekklubnak fizetett adó, tudniillik a százmilliós reklámhadjáratot is vele fizettetik meg. Nem olyan bonyolult ám ez a dolog. Csak annak látszik.

mokkaczuka 2011.02.28. 09:49:00

@minimalista: A társadalom jelentős része EL VAN TARTVA, pont erről szól ez a poszt, meg az összes alja kormány tökölése, amikor megnézték, kik vannak többen, és az ő szavazatukat megfizettették azzal, akik kevesebben voltak. És a többség meg még nagyobb lett, és ma ott tartunk, hogy 80 %. És akkor is le lesz ejtve, ha 95 % lesz.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.02.28. 10:03:54

@guma: @Donna (Cara)mba:

Bár csak belepillantottam a beszélgetésetekbe, a skandináv példa bizony tanulandó lenne.

Pár éve, amikor még jobban ment voltam kint svéd WRC-futamon, illetve egész pontosan eredetileg a finnekhez indultam, mert gyerekkori barátom összebútorozott egy ottani lánnyal. Nos amikor elmentünk a svéd versenyre akkor pár helyivel összebarátkoztunk, esténként evés-ivás és hajnalig dumálgatás volt.

Egyik svéd lánnyal egy csomót beszélgettem, ő mesélte, hogy náluk milyen a képviselőségi rendszer. Konkrétan arra gondoltam viccel, ilyen rendszer nem létezik.

Amik örökre az agyamba égtek:
- nincs mentelmi jog!
- bérezési plafon (nem kamu pótlékokkal meg bizottsági lóvékkal kiegészítve, hanem egy konkrét összeg, koronára pontosan), nincs számla nélküli költségtérítés és álláshalmozás!
- átlátható minden képviselő pénzügye, a sajtó és maga a nép árgus szemekkel figyel, aki susmusol valamit, annak reszeltek.

Az olyan fontos dolgokat, mint a sokat emlegetett nyugdíjrendszer közösen hozták létre, az épp hatalmon levők nem látszategyeztetést csináltak, hanem totálisan egyenrangú partnerként dolgozták ki a jogszabályokat. Ennek a következménye lett az, hogy pártváltáskor a másik oldal simán elfogadta és bevezette/érvénybenhagyta. Mert közös gyermek volt.

Még sokáig írogathatnék, de vár a munka.

Elnézést, hogy belekotyogtam, de ez most kikívánkozott a bilentyűzetemből.

U.i.: Természetesen én is meséltem a lánynak a magyar viszonyokról, akkor meg ő nézett és úgy gondolta viccelek. :)

Ez a magyar feudális demokrácia.

majomkutya 2011.02.28. 10:16:32

Nem hiszem el!
Sajókaza újratöltve:
hirszerzo.hu/belfold/20110228_sajokaza_iskolaba_jaras
Ugyanaz a csapat, akinek Sólyom kegyelmet adott.
Ha jól emlékszem Dugó úr.
Az ember esze megáll. Remélem örökre elveszik a purdékat az ilyenektől (bár azért ne legyünk naivak).

guma 2011.02.28. 10:36:26

@Valahol Máshol: Még ennél is komolyabb! Mi nagyon gazdagok vagyunk és hagyjuk magunkat kirabolni, nem 8 hanem 20 éve!:(

Itt a link még egyszer és pár idézet!:
www.svedasztal.com/svedmunkapenz/mi-jar-a-sved-kepviselonek-70149.html

A polgármester intézménye nem létezik, a 23 megye (län) élén a szimbolikus ’törzsfő’ (landshövding) áll.

1974-óta (az azt megelőző 20 év alatt átszervezés során 2500-ról három lépcsőben lecsökkentett s kialakított) 290 helyhatóság (kommun) kollektív vezetésű: az a főnök, akinél a kassza kulcsa. Az önkormányzati képviselők zöme díjmentesen vagy csekély tiszteletdíjjal, a szabadidejében végzi munkáját. Hivatásszerűen, fizetésért csak az egyes szakterületekért felelős politikusok dolgoznak.

A parlamenti képviselőnek számítania kell arra, hogy pénzügyeit nagyító alatt tartja a gazdasági iroda, a sajtó és a polgárok.

Számot kell adnia minden jövedelméről, legyen az igazgatótanácsi tagság, családi vállalkozás, részvények, ingatlanok, nagy értékű ingóságok, szellemi tevékenység, testületi tagság, és minden más, ami bevétellel jár. Ez a komplett képviselői gazdasági regiszter nyilvános és elérhető bárki számára.(A köznapi polgár anyagi helyzete ugyanígy). Korrupció? Ha előfordul, a fentiek miatt többnyire hamar kiderül, s bukás a vége. Svédországban az ajándék 400 kr értékig adómentes. Ez mindenkire egyformán vonatkozik. A mentelmi jog természetesen ismeretlen fogalom. Egy demokráciában nincsenek kivételek.

A parlamenti képviselők munkája és a költségei is nyilvánosak. (Mint mindenki más esetében is). A képviselő alapjuttatása bruttó 55 ezer korona. (A parlament elnökét és a miniszterelnököt egyaránt 135 ezer korona illeti meg.) Ezenkívül kapnak egy szolgálati irodát (a képviselők házában, a parlament szomszédságában), laptopot, printert, mobilt és egy vezetékes telefont otthonra. Ezen eszközök szolgálati célú használatának (előfizetési díj, kártyadíj, internet) költségeit is megtérítik nekik (részletes telefon stb. számlával igazolandók a költségek).

Szolgálati autó tulajdonképpen nincs, egy értelmüen csak a miniszterelnöknek jár.

A miniszterek, frakcióvezetők időnként, indokolt esetben kapnak.Taxiköltséget csak indokolt esetben számolhatnak el, például, ha a célállomás kollektív közlekedési eszközzel nem érhető el. Ha saját autót használnak, benzinpénzt kapnak (mint bárki más): 265 kr/100 km, amiből 185 kr adómentes. Külföldre a képviselők többnyire bizottsági vagy frakciótársaikkal utaznak, kollektív elszámolással; ha indokolt esetben egyedül mennek, akkor összesen 50 ezer korona áll a teljes 4 évnyi mandátuma idején a rendelkezésére. Az ilyen repülőutakat a parlament elnökhelyettesével kell előzetesen jóváhagyatniuk.

A szolgálati úton eltöltött időnek, szállodai tartózkodásnak, a visszaút időpontjának arányban kell állnia az utazás céljával, minden többletköltség a képviselő pénztárcáját terheli. Az utazás módjáról maga az érintett dönt, de elvárják tőle, hogy olcsó és környezetkímélő megoldást válasszon, az időtényező figyelembe vételével. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy inkább utazzon vonattal, egy nappal korábban, s aludjon hotelben, mint repülőgéppel aznap.

A képviselők napidíja annyi, amennyi bárki másnak is jár, ha a lakóhelytől - amely a szolgálati lakásuk is - 50 km-nél távolabb utaznak, s ott is éjszakáznak. Napi 350 kr jár, ebből 210 kr adómentes. Ha valahol díjmentes étkezésben részesül, levonandó a napidíjból. A képviselők országon belüli utazását éves vonatbérlettel segíti a parlament, ha a távolság nagyon nagy, szóba jöhet ennek repülőgépes megfelelője is. Ezek szigorúan csak szolgálati utakra használhatók. Ha a képviselők szolgálati kreditkártyájukkal egyenlítik ki a számlájukat, azokat csak akkor fizetik ki, ha utazási elszámolást is csatoltak a számláik mellé.

Szolgálati lakást – Palme meggyilkolása óta – egy parlamentközeli kis palotában kap a mindenkori miniszterelnök, ám ezt nem mindegyikük vette igénybe (mi több, Carl Bildt [1989-93] kerékpárral járt dolgozni [ma, külügyérként is, szívesen teszi ezt], a testőrség legnagyobb bánatára). stb...

A képviselők évi 365 napon vannak szolgálatban, tehát a hét minden napján. Csak indokolt esetben kérhető szabadság, s annak idejére fizetés nem jár.stb, stb....

Na ezért mondom, hogy egy csöpp eszünk sincs, még magunk védelméért is egymást marjuk és nem azoknak nézünk a körmére akik hihetetlen vagyonra tettek szert CSAK állami pénzek által vagy közelében...

guma 2011.02.28. 10:48:02

@Valahol Máshol: tisztelem, becsülöm bennük azt, hogy figyelnek mindenre!

Nincs kivétel!
Milliókat kellene csak a távolmaradásuk miatt visszafizetni a kasszába mind az önkormányzatoknál, mind a parlamentnél a képviselőink tucatjának!

Ők csak azzal élnek vissza amit mi hagyunk nekik!
És nagyon nagy terepet hagytunk, ahol kedvükre gyűjtögethet alig 30 éves képviselő birtokok, házak, lakások garmadáját még a rokonságnak is, zsíros állások és megrendelések által.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.02.28. 10:57:43

@guma: Köszönöm, a link ment a Kedvencek közé, szabadidőmben átolvasom elejétől a végéig.

Ilyenkor felteszem a kérdést, miért nem tudjuk a működő és jó példákat átvenni másoktól? Nem a politikusok, nekik a feudális demokrácia eltörlése nem érdekük, ők így lesznek "sosemdolgoztam" emberekből nagyon gazdagok. A népnek ez miért nem érdeke?

Mitől félünk? Mondjuk hárommillió embert lecsukat majd az Apeh/NAV, vagy Orbán a tizenkétmilliárdos magánhadseregét ráuszítja a népre?

Sokkal durvább diktatúrákban is döntött már a nép a változás mellett amikor a politikának nem volt érdeke a változás. Úgy tűnik a nép nagy részének ez az állapot tökéletesen megfelel, mert inkább Viktorozik egy jót, meg tátott szájjal hiszi a hazugságokat, mintsem gondolkodna és élne a demokrácia valódi jogaival (nem, nem a "szarháziak tömegéből válasszunk új kiskirályt négy évre" minőségű szavazósdira gondolok).

Eltértem a tárgytól, a linket köszönöm, este elolvasom miért tartanak sokkal előrébb azok akik nem a feudális értékrend mellett döntöttek.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.02.28. 11:02:35

@guma: Ja még1, ami nagyon csípi a szemem:

"A polgármester intézménye nem létezik, a 23 megye (län) élén a szimbolikus ’törzsfő’ (landshövding) áll."

Nálunk 3200 önkormányzat van, annyi polgival meg személyzettel!!!!! Ez legalább akkora pazarlás és alkalom a lopásra mint az állami szféra!

Ez is kinek jó? A pártoknak, politikusoknak és a sleppnek.

Noname Watanabe 2011.02.28. 11:58:47

A Fidesz legnagyobb baja a vízfejűség. Orbán Viktor nélkül nem lehet semmit sem tenni, amíg a ME rá nem bólint, addig bele sem kezdhetnek semmibe...
Én ugyan a jobboldalra szavaztam tavaly, de a 16%-os adórendszerükkel megcsókolhatják a fenekemet. A strukturális reformokról egyelőre nem mondok semmit - látatlanban nem fikázunk! - de kezdek szkeptikus lenni.

Ja, amúgy a moszkvai külügyi képviseletről poszt lesz?

dr.justice 2011.02.28. 12:32:14

OFF.

10 hónap börtönre ítélték a hanyag szülőket

* MTI

2011. február 28., hétfő 10:08

Negyedszerre ítéltek el egy sajókazai házaspárt, mert gyermekeiket nem járatták iskolába

Jogerősen 10 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt egy házaspárt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság. A sajókazai szülők negyedszerre álltak a hatóság előtt, mert gyermekeiket nem járatták iskolába - közölte Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, sajtószóvivő.

A 36 éves férfi és 34 éves felesége 6 kiskorú gyereket nevel. Martossy György azt mondta: a szülők veszélyeztették gyerekeik szellemi és értelmi fejlődésé. Három gyerek a 2008-2009-es tanévben 591 óra (118 nap), 483 óra (96 nap) és 379 óra (75 nap) igazolatlan hiányzást gyűjtött össze. A szülőket 2006-ban 6 hónap felfüggesztett börtönre ítélték ugyanilyen cselekmény miatt, 2007-ben szintén kiskorú veszélyeztetése miatt 35 nap közérdekű munka büntetést kaptak, 2009-ben pedig 10 hónap végrehajtandó börtönre ítélték őket. Ezen ügyben azonban köztársasági elnöki kegyelemben részesültek, így nem kellett a börtönbe bevonulniuk.

fokabacsi 2011.02.28. 12:59:16

Dolgoztam Miskolcon olyan kb.10 éve .Tudtam olyan borsodi 23 éves 180 magas 92 kilós cigányról , le volt százalékolva, aki uzsorázással foglalkozott. Gondolom azóta sem ment el dolgozni ! De volt olyan cigány ember munkatársam akinek örültem, ha mellettem dolgozott mert szeretett is dolgozni, meg tudott is. Mezőcsátról . Soha sem a bőrük színével van a bajunk.

Horizont 2011.02.28. 17:46:21

@mokkaczuka:
Én még itt nem írtam senkinek ilyet, de te egy szánalmas faszkalap vagy!Közben még elmentem vacsorát is csinálni hátha lehiggadok és nem írok neked. Nem sikerült higgadnom.
"Az egyetlen Fidesz-intézkedés, ami jó. Nálunk 70 rongy plusz a konyhára. Proliék meg majd max lemondják a kábeltévét, meg valamivel kevesebbet zabálnak. Ideje volt! "
Szar ügy, hogy ilyen típusú emberek élnek köztünk. Mert te egy típus vagy sajnos.
Akkor, hogy megvilágosodjál: nem vagyok proli. 37 éves munkaviszonyom van, mindig dolgoztam, 3 gyerekem van, mindegyik diplomás lett. Technikusként, alkalmazottként 156 ezer a bruttóm, bizony csökkent a fizetésem!! Még nem mondtuk le a kábeltévét, meggondoljuk mit zabáljunk (szavaiddal élve) és bizony ha körbenézek itt vidéken mindenki csúszik egyre lejjebb, diplomások is.
Szálljál már magadba, nem vagy te már nyeretlen csikó, gondold át mielőtt valamit idehánysz, megalázva sok embert. Örülj a plusz 70 rongyodnak és gyakorold a beleérző képességet, szép emberi tulajdonság, bár te még csak nem is hallottál róla.

kukac50 2011.02.28. 17:58:47

@guma: Vannak ott még olyanok is akik a 130 millióval élhetik az életüket és a kutya nem szól,hogy miért vittétek el.Na ilyen a vizsgálat eredménye.

bandika gazdája 2011.02.28. 18:00:40

@Horizont: Ne húzd fel magad, szerintem provokátor és most jót röhög, mert azt hiszi nagyon vicces!!!! Ha véletlenül mégsem (de ez meglepne) szóra sem érdemes! Egyszer fenn van a kerék egyszer lenn! Mesélhetnék arról, hogy lettek középpolgári jómódban élő nagyszüleim egyik napról a másikra (szó szerint) földönfutóvá a népi demokrácia felvirágzásának köszönhetően! Egyik nagyapám bénán a saját istállójában halt meg (állatorvos volt, nem nyilas) egy rongyszőnyeggel betakarva, mert az új hatalom még egy paplant sem hagyott nekik!!! Ha alkalmazott kirúghatják, ha vállalkozó tönkremehet, ha korrupt, lebukhat!Láttam én már varjút karón!!!!

kukac50 2011.02.28. 18:00:51

@dr.justice: Volt ruhájuk cipőjük vagy csak hanyagságból?

kukac50 2011.02.28. 18:05:48

@ZSIBIS a roki nyugger: Egy kicsi bizalom nem ártana nekem is van két gyerekem,Ők is elég reménytelennek látják a jövőt. De biztatni szeretettel támogatni kell őket.Pénzel Én nem tudom csak egy jó ebéddel.Igaz 500 forintos letojt tyúk az ebéd arra telik de jó,hogy még azt is tudok venni.

kukac50 2011.02.28. 18:08:08

@Hajszás Láncos: Ne vért akarj Igazságos intézkedést a nép érdekét képviselő vezetést.
Lehet,hogy ez csak álom?

kukac50 2011.02.28. 18:10:48

@ZSIBIS a roki nyugger: 16 ezres órabérért dolgoznak .Én adnék tanácsot 500 forintos órabérért.

Horizont 2011.02.28. 18:21:01

@bandika gazdája:
Nem hiszem, hogy provokátor. Szerintem nagyon sok ilyen fajta ember él köztünk. A hideg kiráz tőlük. Felhúztam magam, tétováztam, válaszra méltassam-e, de ha mindig úgy hagyjuk azt hiszi az ilyen, hogy igaza van. Tudom tesz a véleményemre, nem oszt nem szoroz neki, de ki kell osztanunk az ilyen s...gfejet!
A karón én már nem varjút látnék:DDDDDDD

bandika gazdája 2011.02.28. 18:34:59

@Horizont: Hát csak az a gond, hogy az a varjú hamarabb megértené miről beszélsz, mert ő nem is akarja érteni! A minap is kóborolt itt egy ilyen a kertészével, de annak legalább a stílusa elviselhetőbb volt. Ostobaság ellen nincs orvosság, de gonoszság ellen sincs! Ha pedig mégis provokált, hülyeség ellen aztán végképp nincs! Ezért kár rá a szó!

Horizont 2011.02.28. 18:52:09

@bandika gazdája: na de azt te is érzékeled gondolom, hogy egyre több a szemét ember? Nem csak a politikusok.Látom néha, olvasom, hogy te is csatába szállsz!!!:D

2011.02.28. 19:04:22

@kukac50: Haha, ahhoz, hogy itt ilyen legyen, előbb vérnek kell folynia, mert a mostani hatalom GÁTLÁSTALAN!

Horizont 2011.02.28. 19:27:10

@Hajszás Láncos:
Na de kinek a vére follyon? Mert nem csak annak folyna akinek te szeretnéd! Te adnád-e a véredet?

2011.02.28. 19:53:32

@Horizont: Volna egy pár ötletem... }:-> Régi önkéntes véradó vagyok.

Donna (Cara)mba 2011.02.28. 19:59:49

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:
Á, jó téma:DDDDDD

A kóczos asszony (le)nyúlkálásai

+18-as karika
Producer/Forgalmazó: Magyar Valóság Produkciós Iroda

Támogatók: MSZP Zrt., SZDSZ Nyrt., Fidesz (Non?)Profit Kft.,

Készült a szomszéd és nagyon távoli szomszéd baráti államok megbízásából a Magyar Ugar Stúdióiban

jozicsenko 2011.02.28. 20:12:14

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/28/harom_ev_2354_milliard_-_ez_a_matolcsy-csomag/
???

vajon ez lesz?
"felsőoktatásból 12-38-38 mrd-ot vonnak el": hmmm, talán bejön, a fenének ennyi főiskola és egyetem (persze, ha cserébe mind fizetős diák lesz, kiváncsi vagyok a végére)
"A gyógyszerkassza állami támogatását a következő három évben 83-120-120 milliárddal nyesik meg": hmm, ehhez nem tudok hozzászólni, egyértelmű szívás

tárárárám!
"165 milliárddal menne kevesebb tömegközlekedésre": de nem mondják, hogy mi lesz a nyugdíjasokkal...

ketroot 2011.02.28. 20:23:36

@jozicsenko:

Hát a NOL-on nagyon mondják (tudom, nol...), hogy a nyugdíjasokat nem piszkálják ebben a témában, akkor sok alternatíva nem marad...

kukac50 2011.02.28. 20:58:34

Lenne mihez hozzányúlni! a millión felül keresőknek ne járjon több mint egy millió.
Meg kateféria meg fodrász, telefon üzemanyag meg hasonlók.Válság van Ők nem érezhetik?
Mondjanak le önként az egy millió feletti részről.Szolidaritásból.
Az árak kúsznak felfelé a 100 ezer alatti fizetésűek meg a nyugdíjasok már nem bírják elviselni a további sarcot.

jozicsenko 2011.02.28. 21:34:26

@kukac50: hmmm, szerintem nézd át mit írsz

a nyugdíjasok mögött elbújt kb 1,3 millió olyan ember, aki a korhatár alatt van és nem nyugdíjas

ha azt mondom, pl hogy nem vagyok hajlandó a kamurokkantakat/kamunyugdíjasokat fizetni többet, akkor az átlagérdekvédőmegélhetésiliberális azonnal nyugdíjasholocaustot vizionál, a dunapartra, engem meg mögéjük mauserrel a kezembe

persze valószínüleg nem lesz belőle semmi: épp azért, mert a korhatár alatti nyugdíjasok megsarcolása az összes nyugdíjasra ráhozná a frászt, márpedig ők még visszahozhatják az mszpt 2014-re

ha visszahozzák...

a kafeteriahoz: még élnek bajnai adótörvényei, az étkezési jegyekre kb 20%adó van, de adózik az üdülési csekk, a kultúra/eü utalvány is, stb
fodrászt meg nem tudsz elszámolni, hacsak nem modell vagy...
ne azt irigyeld, aki millión felül keres: valószinüleg menedzser, akinek meg kell keresnie a cégének azt a pénzt, hogy megérje...

jozicsenko 2011.02.28. 21:38:53

@ketroot: kiváncsi vagyok, mire jutnak: holnap mindennek ki kell derülnie

vagy elás minket az imf (de legalább jót röhögünk matolcsyn), vagy erősödik a Ft egy kicsit...

kukac50 2011.03.01. 08:06:16

@jozicsenko: A parlamentbe jár fodrász pénz,meg konyha pénz.Gondolod jobban tudnak dönteni vagy beszélni mert ő nekik ez is jár.Megfésülködni csak meg tud egy képviselő ha nem kapna fodrászra pénzt akkor is.

kukac50 2011.03.01. 08:09:29

@jozicsenko: Nem vagyok irigy csak ne a csórókat nyúzzák,hanem onnan vegyenek el ahol van is mit.Te biztosan jól keresel,mindent megtudsz venni.De sokkal több a szegény akinek még a kenyérkére való is gondot okoz. A gyógyszerről meg a fűtésről még nem is beszéltem.

Kartal (rezervált) 2011.03.01. 10:42:08

"Többek között a munkanélküli segély idejének jelentős csökkentését, a közlekedési kedvezmények szűkítését tervezi a kormány, amely kedden délelőtt jelenti be részletes reformcsomagját. Orbán Viktor hétfőn este beszélt a kormánypárti frakciók előtt a tervekről, és konkrét számok említése nélkül azt mondta, hogy az intézkedésekkel az a cél, hogy minél több embert tereljenek a munka irányába." Forrás: goo.gl/O2rve

HÁT A JÓ ÉDES ANYUKÁJÁT!!! (Mondanék csúnyábbat is, de nincs pénzem egy perre.) Úgy csinálnak, mintha százezrével lennének betöltetlen álláshelyek az országban és csak lustaságból nem dolgozna a magyar. HOL ÉL EZ A FASZI???? Hahó, munkanélküliség van ám! Beszéltem olyan nővel, akinek évek óta nincs munkája, azt mondta, már az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, mert sehol nem kell, és nincs miből megélnie!

Milliós munkanélküliség van az országban a rohadt életbe, nincs munkahely, nincs munkalehetőség, erre azt mondja, hogy a munka világa felé akarja terelni az embereket! AKKOR ADJÁL MUNKAHELYET IS BAZMEG!!!!!!!!!!!!!

Na most megyek és iszok egy kávét mert kibaszott ideges lettem.

UI.: Pokorni és a bálnatenyésztés megvan? ( goo.gl/RJrdF ) Amikor ilyen szakemberek irányítják az országot, bassza meg, én már semmin sem csodálkozom.

kukac50 2011.03.01. 10:45:20

Ajánlok egy újabb témát ma küldték nekem.
HIT(ványak )Gyülekezetének karmaiban .című írást.
Kinek mi a véleménye?

Kartal (rezervált) 2011.03.01. 10:45:58

@Horizont: a mienké fog előbb-utóbb, nem a mocskoké... (Horizont! FOLYJON, esetleg folyjék, könyörgök :)))

kukac50 2011.03.01. 10:58:40

@Kartal (rezervált): Álláskereső vagyok évek óta,van álláskereső kis könyvem is, semmi munkalehetőség nincs.Még nem tudtak ajánlani semmit.Rokkant nyugdíjasként is munkát keresnék ha lenne. Hogy terelnek a munkavilágába?
Nem kellene terelni ,ha lenne hol dolgozni.Mennénk sokan szívesen csak lenne hova.
Rossz dolog a szegénység csak a munkahelyek megteremtése várat magára.

Kartal (rezervált) 2011.03.01. 11:23:58

@kukac50: na látod ezen basztam fel az agyam. Rengetegen vannak így, pl. a feleségem is. Mi aztán tudjuk mennyire szar a helyzet munkaügyben, nem kell terelgetni sem, csak LEGYEN MÁR MUNKAHELY ebben az országban bassza meg! És most egy csomó rokkantnyugdíjast is vissza akarnak aktiválni, hogy azok is dolgozzanak.
HOL?????
MIT??????
NORMÁLISAK EZEK???????????

guma 2011.03.01. 11:28:09

@Kartal (rezervált): ne dühöngj!

van munkahely : cseléd, háztartási alkalmazott, kertész, stb csak nem konyves és nem fizet senki utánad semmit! :(
gondoskodjnaz elítről és fizess magad után a pár filléredből minden járulékot, adót!

sőt a közmunka is 4 órás lett, nyugdíjba sem számít már csak arányában - fele pénz!
tehát minka van, mindenhol, csak fizetés és a vele járó jutattások nincsenek ezentúl.
ezért mondja, hogy aki akar dolgozhat!!!

öngondoskodás a szegénynek csak...
erre már szavam sincs
szépen kitalálták a fiúk és ami a nyugdíj kiegészítésre sok az a focihoz nem probláma...

bandika gazdája 2011.03.01. 11:43:54

@Kartal (rezervált): Megfogadtam, hogy egy darabig nem szólok hozzá, mert elég jól elvagyok anélkül, hogy az anyámba küldözgessenek, de ERRŐL VAN SZÓ!!!! Jó ne legyenek kamu rokkantnyugdíjasok, menjenek dolgozni. DE HOVA VAZE????!!!! El lehet venni a munkanélküli segélyt is minden további nélkül, meg lehet terelni az embereket a munka világába, de hol a f...-ban van "a munka világa"?! Jó nagy városban még lehet utcát seperni, (hány embernek) de voltak ezek már egy borsodi vagy nyírségi faluban? Majmok!

bandika gazdája 2011.03.01. 11:56:02

@bandika gazdája: Basszus megígértem magamnak, hogy nem húzom fel magam, de annak is kinyílik a bicska a zsebében akinek nincs bicskája. Miért nem mondják azt, hogy nem tudjuk megoldani haverok, sajnáljuk! Vagy nem engedi a Zájemef! De a mellény akkora hogy nem fér be az ajtón! A gazdagok csökkentett adóját, meg a focit meg a fodrászpénzt a munkanélkülieken akarják megspórolni? Fasza! Ezért önt el az agyvíz mikor a kormányszóvivő azt nyilatkozza, hogy spórol, mert nincs olvasólámpa az asztalán! De audi mit tudom én hány az van, míg ki nem tör a botrány! Egy szó mint száz, egyik kutya másik eb! Ezért nem látok én esélyt semmi javulásra (sajnos). Majd az idén elalkotmányozgatunk, oszt ez az év is eltelt. Ti meg kössétek fel magatokat! Na én is iszom egy kávét, oszt befejeztem. Minek ...

Kartal (rezervált) 2011.03.01. 12:01:58

@guma: vagyis amíg aktív vagy, addig valahogy elnyomorogsz, de amikor jön a nyugdíj, akkor túrót sem kapsz, dögölj nyugodtan éhen.
Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a "magyar" állam el akarja üldözni innen a magyarokat, aki meg itt marad, azt fizikailag meg akarja semmisíteni. Lehet hülyézni, de minden ebbe az irányba mutat.

Kartal (rezervált) 2011.03.01. 12:08:28

@bandika gazdája: ami külön bosszant, hogy sehol nem látom azt, hogy az állami korrupciót megszüntetve 4-600 milliárd megtakarítást érnek el. Mindenhonnan el kell venni, de a korrupció marad! Köszi fidesz!

guma 2011.03.01. 12:13:47

@Kartal (rezervált): szószerint! :(
csak nem nevezném nyomorgásnak, mék vegetálásra sem elég, nem hogy nyomorogni ami kicsit magasabb szint!

@bandika gazdája: ez eddig sem volt titok (mindent így működtettek anno! ami a legjobban tetszett a családbarát polgári, nemzti kormány akkori huzásában az, hogy 300 milliárd lakástámogatás kamatterhet tett az államra - aminek ma is komoly kihatása van, - és közben ha ikrek szüllettek, csak 1 (egy gyerekre járt minden, a másikra semmi! Kollégám még Lévai Anikónak is írt ez ügyben... )

guma 2011.03.01. 12:20:35

@Kartal (rezervált): na ebben kell népszavazás tartani és kikényszeríteni mindegyik elszámoltatását!

Minden fillér és minden jövedelem (nem fizetés!), ajándék, szerződés, stb nyilvános legyen (ha nem tünt fel az utólsó évben havai tájékoztatók és a netten adatok, szerződések voltak a költségvetést éríntő kérdésekben a bajnai idejében - ez mind eltűnt! )
Párt kasszát nyilvánossá tenni : név szerinti támogatást ismertetni!
csak ezzel tudsz valamit vátoztatni, mint tölünk nyugatabbra teszik!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.03.01. 12:47:52

@guma: Ha emlékszel rá, ilyet már próbált egy nő létrehozni néhány éve. Akkor nagy egyetértésben, miután összejött a szükséges aláírás, változtattak a törvényen. Kivették a képviselői költségtérítés szóösszetételt, ami a népszavazásban szerepelt volna. A Fidesz és az MSZP kéz a kézben megszavazta, így semmissé vált az egész aláírás-gyűjtés.Cinizmus a köbön. Akkor már lehetett látni, hogy a Fidesz is ugyanolyan, mint az MSZP.

guma 2011.03.01. 13:13:15

@Ásó[Mosó]maci: na ehez kell a "sporttámogatás", hogy nekifussunk, ahányszor csak kell!

ez a terep adott a "tömegsportnak" és most van tétje is, ha a játék nem lesz tiszta mert "az embereknek" nincs már mit veszteni a szabályok betartatásának kikényszerítésére!

bandika gazdája 2011.03.01. 14:33:44

@Kartal (rezervált): @Ásó[Mosó]maci: @guma: Higyjétek el, fingotok sincs róla, hogy az államapparátus mekkora! Ha megfeleznék akkor is sok lenne ekkora országnak! Ott van aztán elrejtve élösködők siserahada! Az emberek csak a parlamentet látják, meg az önkorányzatokat és fogalmuk sincs az ilyen-olyan "háttérintézmények" töltelékeinek talán nem is csak százezreiről. Az utóbbi egy-két évben már nem láttam Közbeszerzési Értesítőt, de a munkám kapcsán néhány éve mindennap dolgom volt vele, és nem tettem le úgy esküszöm, hogy sűrűn ne káromkodtam volna! Merthogy azokban aztán volt ám bútorcsere meg felújítás, és akkor még nem beszéltem a fizetésükről, no azaztán szépíti az átlagot ne aggódjatok! A honvédségről (ahol katona ugyan már nincs, de tiszt meg háttérintézmény bezzeg dögivel) már nem is beszélve! Persze a közbeszerzések hada szinte (ha ugyan nem egésze) korrupció nélkül meg sem eshetett! Volt olyan, hogy a cégünket egy 160 oldalas pályázatból úgy zárták ki (mert csak úgy tudták) hogy ugyan a törvény előírása szerint odaírtam, hogy "ajánlatunk 60 napig érvényes", de azt nem írtam oda, hogy az eredményhirdetéstől számított 60 napig! Nem tudtak másba belekötni, mert minden másban jobb volt a haverénél. Igaz, ez nem most volt, de nagyon meglepne ha most másképp lenne!

guma 2011.03.01. 14:57:13

@bandika gazdája: igazad van teljesn. :)

mi, akik már megéltünk bizonyos kort és még közelről is láttunk, tapasztaltunk dolgokat, események láncolatába is belekerültünk képet alkothattunk erről már - csak hinni nem akartuk, hogy még lehet pofátlanabb verziókkal találkozni...

nekem, ez azért féj, mert sok (és.ma látomfelesleges munkát öltem szabadidőmbe a folyamatok átalakítására) még a svédeknél is voltam (meghívásukra) továbbképzésen!
próbálom elmondani, hogy nem egymást tépve tudunk csak bármilyen változást kicsikarni.
próbálom megértetni, hogy évek óta itt mindenki szív, (ki jobban, ki kevésbé,) csak politikusaink és köreik nyernek mindennen...
belefáradtam és mindennek hátatfordítottam.
ritkán szólók bele és itt a VB-n, de "előszobájába kocsmázom" ma már csak "levezetésképpen" Donnánál.
ott ritkán politizálunk, csak a gőzt engedjük ki, és az örülünk egymás társaságának, ha időnk is kedvez egy jó kis csevegésnek.

guma 2011.03.01. 15:12:14

@bandika gazdája::)))

ott a helyed (szerintem!) DDDDDD
mindörökké off.hu
(most csesztem el a gépem és semmit sem úgy tudok csinálni ahogy szeretném,. hiába no, most tanulom, örökké Conv-t nyuzom a problémáimmal és a szmszédsrácokat. D)

Horizont 2011.03.01. 17:45:58

@Kartal (rezervált): :DDDDDD na de kérlek én is könyörgöm direkt megnéztem ezt a szót, mert nem szoktam használni és vesszőparipám a helyesírás és tessék jól megkaptam!!!Rossz helyen néztem:)
Most olvastam: ne bízzuk vakon magunkat a számítógép automata nyelvhelyesség ellenőrzőjére!:)

kukac50 2011.03.01. 17:46:07

@Kartal (rezervált): Nekem is felmegy a pumpám de mit tehetünk.

Donna (Cara)mba 2011.03.01. 21:28:47

@bandika gazdája: A háttérapparátus???

Jót szóltál.

Ha ekkora hadseregünk volna, amekkora ez a háttér-apparátus, a magyarok nyilaitól rettegnének az Európaijúnióban;D

Nekem is van szerencsén hozzájuk, majd minden nap:(
Pölö holnap is:(

Mellette meg dolgozni kellene.

1000 űrlapon kérnek 1000 a köbön adatot.
Papíron IS és elektronikusan IS!!!!!!!!!

Néha az az érzésem, arra megy ki az egész, hogy elveszítse a józan ember józan eszének utolsó morzsáit is, és azt higyje, ha nincs 10001 hivatal, nem lesz se lágykenyér, se bor, de még a macskámnak kitekat se:(

kukac50 2011.03.03. 09:43:53

Nem tudom,hogy mire megy ki a játék,de hogy nem tisztességes a játék azt tudom .
Olyan embert állított a Fidesz Megyei alelnöknek aki hiányolta 2006 os tüntetésnél,hogy nem éles lőszerrel lőtték a TV székháznál megjelent elégedetlenkedőket.Ezek se jobbak mint az MSZP csak Ők még burkoltan teszik a dolgokat. De az újságokat böngészve sok mindenre rájön az olvasó.

kukac50 2011.03.03. 11:02:48

10:51
- Milliókért ír miniszteri beszédeket a Duna TV-vezér felesége (ATV)
Áfával együtt 2 187 500 forintot kap az év első öt hónapjára beszédírásra Ókovács Szilveszter Duna TV-s felesége.. Így spórol a Fidesz ?

Donna (Cara)mba 2011.03.03. 14:25:10

@kukac50: Hát ha muszáj;)

Ha még beszélni se tudnak, mit tegyenek szegények???:D
Nem lehet mindenki Cicero és Ciceróné:)

Vagy tegyenek kavicsot a nyelvük alá, és úgy gyakorolják politikusaink és nyaloncaik a helyes magyar beszédet?

Jaj, te kis szadista;DDDDD

kukac50 2011.03.03. 16:40:53

Donna (Cara)mba
Van a Minisztérium ,vannak hátérintézmények,Van milliárdoké tanácsadó ,nem millió milliárd,
Ezen felül még a beszédeiket is milliókért íratják.Hát minden pénz kifolyik a markukból Ők nem tanultak semmit?Csak a szegény réteget még szegényebbé tenni csak ezt?

Donna (Cara)mba 2011.03.03. 17:37:20

@kukac50: Miért? Szerinted mi független, szuverén ország vagyunk? A MI akaratunk is érvényre jut?

Szerintem álom, édes álom a szuverenitás és a demokrácia.

Orbán - számomra most már illúziók nélkül - csupán egy helytartó. A Pénzbirodalom helytartója.
Adtak a kezébe fegyvert, a leghatékonyabbat békeidőben: a médiát, a manipuláció, a tematizáció fegyverét.

Aki kimondja, hogy a kék ég kék, a fehér felhő fehér, a pénz mögött csak mágusok vannak: azt már nem csak gondolatrendőrséggel büntetik, hanem addig gyakorolnak rá érzelmi nyomást, amíg el nem szégyelli magát és nem vallja az elkábított nyájjal: mégis piros az ég, a pénz érték.

Abból a darabka nyomot papírból csak akkor lesz uszimedence, helikpoter mondjuk Kókának, villa, saját őrző-védő hadsereg - amíg mi megadjuk annak a papírnak a fedezetét: a munkánkkal, az előállított javakkal, szolgáltatásokkal.

Miért, nélkülünk lehetne jóllakni egy marék papírral vagy egy rúd arannyal?

Soha.

Ehhez a játékhoz bizony mi is kellünk.

Te is, én is.

Én legalább tudom, nem Orbán helytartóra voksoltam. De ettől még nem lesz édes a keserű.

kukac50 2011.03.03. 19:59:26

@Donna (Cara)mba: Én a Fideszre szavaztam bíztam,hogy talán jobb életünk lehet. Már nagyot csalódtam a Fideszbe, sajnos itt is csak a hazugság a pénzek eltüntetése a cél.Nem várhatunk ezektől se igazságot.Terelik az embereket vissza a munka világába mondja Orbán,de munkahely nincsen. Ők meg a pénzeket szórják mint rab a fingot. Tanácsadás Ilyen olyan háttérintézmény,
beszéd íróra is milliók.Ki vezeti ezt az Országot? Milliárdé a tanácsadók vagy ki mert Orbán csak néha beszél,vagy csak ott ül de ez nem az Ő munkáját dicséri hanem az adó fizetőkét,hogy fizetnek.
Ő megtudja magának venni amit mondatni akarnak vele az adófizetők pénzén.Ez jobb nem lesz az már biztos ha nem a saját gondolatát helyezi előtérbe.Hiába tartjuk igazságtalannak a kutya nem törődik a mi szavunkkal.

kukac50 2011.03.04. 14:49:34

Kiskunhalas-Netrefel ! írásai is fel nyomják a vérnyomásomat,elég rendesen.
Hogy micsoda szemétség uralkodik ebben az országban nem is gondolná az ember.

süti beállítások módosítása