Skip to content


       Szűrés lista

Velünk mindent meg lehet csinálni....

A múlt csütörtökön rendezett Euro-liga selejtezőn, a Steaua Bucuresti - Újpest meccsen mutatták fel a hazai szurkolók ezt a feliratot:

Pár percig mutatták, aztán eltüntették. Az amúgysem kisangyalkás újpestdrukkerek persze kiakadtak, de különösebb rendbontás nem volt, a román rendőrök nagyon profin, felesleges brutalitás, verés és könnygáz nélkül tereltek vissza mindenkit a szektorába.

A fiúk hazajöttek, és az indulatok itthon forrnak tovább. Főleg, hogy

1, a transzparensről nem nagyon számoltak be a kertévék, hírportálok, nem volt semmi felháborodás, mintha meg sem történt volna; sokkal inkább a magyar drukkerek balhés utazásáról, viselkedéséről szóltak a hírek

2, Balázs Péter külügyminiszter egyenesen megmondta, hogy nem érdekli az eset

Mátrai Zsuzsanna, a külügy szóvivője ezt volt képes nyilatkozni a Nemzeti Sportnak:

"A Külügyminisztérium nem tud tenni semmit mondta Mátrai Zsuzsanna szóvivő. – A futballhuligánok felirataira nem is kívánunk reagálni. Sajnos a magyar szurkolók egy része is szokott olyanokat mondani, ami nem feltétlenül vállalható. Ha minden ilyesmivel kapcsolatban lépéseket tennénk, akkor csak generálnánk az eseményeket. Azt nem tudom, hogy fordított esetben mi történne, de nem hiszem, hogy a diplomaták foglalkoznának ezzel az üggyel."

Értitek, nem tudnak tenni semmit! Mikor a magyar nőket, és az egész magyar népet, az összes magyar állampolgárt megalázták, meggyalázták ezzel a felirattal. Nem érdekel, hogy az állítólagos eredeti viccben zsidó, néger, francia vagy kínai van, ez most a magyarokról szól. A miniszter urat nem zavarja, hogy a saját édesanyját és őt magát is mocskolja ez a transzparens? Meg a nejét és a gyermekeit? Az egész országot?

Nem tud tenni semmit? Az is szégyen lenne, de ez, hogy nem akar...ez elképesztő. Mátrai kisasszony kérdezte, hogy fordított esetben mi lenne. Hááát.......Súgjuk meg neki: nagyon csúnya botrány!

Az UEFA vizsgálatot indított, az egyik nagy romániai napilap címlapon kér tőlünk bocsánatot, a külügyet meg nem érdekli az eset? Hát milyen emberek ezek?!

 

Az meg kimondottan pikáns, hogy az a Külügyminisztérium, kormány mondja azt, hogy nem foglalkoznak a futballhuligánok felirataival, amelyik négytagú, három főrendőrt tartalmazó bizottsággal nézette át a Magyar-Málta meccs előtt a transzparenseket, és csak nagy nehezen engedélyezte a "Stop killing the wild birds in Malta!" lepedőt, mert diplomáciai bonyodalomtól tartott. Mert hogy a rendőrök annakidején nem az ujjukból szedték a zászlócenzúra ötletét, az biztos...

Draskovics megnyilatkozása a mostani ügyben a pofátlanság netovábbja:

"Ha egy mérkőzésen bűncselekmény történik, azt a rendőrségnek meg kell szakítania és eljárást kell indítania"

De ugye meccsen gusztustalan gyalázkodó feliratot kifeszíteni nem bűncselekmény, szóval várhatóan nem fognak tenni semmit a román szurkolókkal, ha a bukarestihez hasonló lepedőt hoznak.

Természetesen ezért is a Fidesz a hibás!

"Kitért arra is, hogy egy korábbi, az alkotmányt módosítani szándékozó indítványban nevesítetten benne volt: a magyar nemzet és más nemzetiségek gyalázása nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába. Ám ez a módosítás azért nem valósulhatott meg, mert a Fidesz visszavonta és leszavazta a saját módosító javaslatát, amelyet az MSZP egyébként támogatott volna."

Az újpestieket vajon szétverik-e, ha huhogni, cigányozni fognak? Meglátjuk...

Mindenesetre adódik a kérdés: mi is a magyar külügy taktikája?

Mi nyaljunk mindig mindenkinek, és tűrjük el, hogy mások belénktöröljék a lábukat?

Nem veszik észre, hogy ezzel bebetonozzák az országot az örök vesztes szerepkörbe?

Hogy már lassan mindenki minket használ felmosórongynak?

A "sajnálatot keltő" szlovák nyelvtörvényt is csont nélkül benyelte az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet), a kisebbségügyi főbiztos szerint minden rendben van vele, nem vetődtek fel aggályok se az emlékművek szövegezésével, se a helytelen nyelvhasználatért járó 5.000,- eurós bírsággal kapcsolatban... A szlovákok persze röhögnek a markukba, és már be is vetették a "magyarok a hibásak"-kártyát.

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter ezt mondta:

"Felvetődik a kérdés: a magyar diplomácia szakértői valóban meggyőződtek-e a törvény bírálatának jogosságáról, vagy világosan látták a labilis alapokat, s ezért a tárgyilagos érvek hiányát hangerővel próbálták meg elfedni, hogy megfeleljenek a politikai megrendelésnek. Az egész ügy nagy kárt okozott a szlovák-magyar kapcsolatoknak, de ezért nem Pozsony a felelős."

Nem a Malina Hedvig-ügy, nem a tankönyvbotrány, nem a dunaszerdahelyi magyarverés, hanem a szlovák nyelvtörvény elleni magyar kiállás rontott az amúgy példás szlovák-magyar viszonyon! Na, ezeknek aztán van bőr a képükön!

És hogy mit reagált erre a mi tökös, határozott külügyminiszterünk?

Szerinte a szlovák nyilatkozat "lehet, hogy nagyon egyoldalú volt".

Ezenkívül, nem fogjátok elhinni: randit beszélt meg szerdára az EBESZ-hez a szlovákokkal, hogy majd hármasban kiötöljenek valamit, de ahogy mondta: "A szlovákok először nem válaszoltak, utána egy olyan furcsa cselt csináltak, hogy ma utazott oda egy szlovák delegáció, egy nappal előttünk."

Arra emlékeztet a dolog, mint mikor az iskola hülyéje meghívatja magát a menők bulijára, de szándékosan rossz címet/dátumot mondanak neki, ő meg csak néz bambán....és próbálkozik újra meg újra, és nem érti, mi a baj... A rutinos, vén külügyes róka is beszopta a szlovák cselt, szép ... Miért nem MI vertük át a Szlovákokat? Miért nem MI találkoztunk előbb az EBESZ-szel? Hmmm?

Nem nagyon hallani a magyar külügyről azzal kapcsolatban sem, hogy Kolozsváron, Erdély történelmi központjában, Mátyás és Bocskai szülővárosában szép lassan fogyatkoznak a magyar utcanevek. Most épp az öt évet élt Dsida Jenő utcából lett Pablo Picasso, előtte a Móricz Zsigmond utcából Bukarest út, a Petőfi Sándor utcából pedig Avram Iancu....Avram Iancura keresztelték át a Petőfi utcát, ez nagyon durva provákáció... Iancu a névadója egy történelmi magyar város utcájának, aki az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ellen Erdélyben szervezett császárhű román felkelés vezetője volt, és akinek a nevéhez magyarmészárlások, gyűlöletből végzett népirtások kapcsolódnak! Zalatnán 700 civilt, Nagyenyeden 900-at, Hariban, Nagylakon, Borosbenedeken és Járán újabb magyarokat gyilkoltatott meg, az ő kezéhez tapad Vasvári Pál vére is. Azt ne is említsük, hogy Iancut a magyar forradalom leverése után nem vonták felelősségre a mészárlások vezetése, szervezése miatt, ma két település, több utca, tér viseli a nevét, és Kolozsváron a katedrális előtt Mátyásénál nagyobb szobra áll...

Mindenki ott rúg belénk, ahol tud...

(Isten látja lelkem, én nem szeretem Morvai Krisztinát. De nagyon-nagyon szívesen látnám külügyminiszterként. Pont azon tulajdonságai miatt, amiket nem szeretek benne. A Barátokközt-Bűvölet tengelyt lenyomva a külügyi közvetítés lenne a legnépszerűbb műsor az országban, abban biztos vagyok. Ahogy egy ilyen szlovák beszólás, vagy román kötözködés után Morvai miniszterasszony magához hívatja az adott ország nagykövetét, és szokásos stílusában, totálisan felhergelve magát elküldi a bánatos francba...

Istenem, de szép lenne.....)

Címkék: politika sport abszurd külügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr31260018

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.22. 09:08:16

Mondjuk ezért jó, hogy legalább ezek a vélemények meghallgattatnak a zúnióban.
Ennyi eredménye minimum van annak, hogy a Jobbik kijutott.

sponge 2009.07.22. 09:10:00

"Mindenesetre adódik a kérdés: mi is a magyar külügy taktikája?

Mi nyaljunk mindig mindenkinek, és tűrjük el, hogy mások belénktöröljék a lábukat?"

Igen :( Sajnos ez a válasz a kérdésre!

A magyar külpolitika gyenge, tekintélytelen és hazug!
Akkora 0, hogy olyan mintha nem is lenne :(

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 09:13:22

Naaa, azért azt nem írtad le, hogy Viszont Viki, meg Basescu kölcsönösen mélytorkozták egymást Tusványban, közben meg a Dsida Jenő utcát Kolozsváron eltüntetik a geccbe és Pablo Picassot csinálnak belőle...

Szar hazaáruló mocskos politikusaink vannak, mi meg birkák és kutyák vagyunk.

Miért nem megyünk ki 10.000-en és ülünk le a parlament körül? 10.000 embert nem lehet egyesével elvinni? Elvileg 400.000 Jobbikos van, abból csak van 10.000 bazge! Kéne még 2000 Ferihegyre, akik szintén csak leülnek, meg kéne még 1000-1000 mindegyik hídra. ennyi. Se vér se erőszak semmi. eltorlaszol kész.

A kurvaéletbemár!

Hurkabácsi 2009.07.22. 09:14:47

MSZP-t a dunába, Morvait a kormányba!

kacsa! 2009.07.22. 09:17:57

"Mindenesetre adódik a kérdés: mi is a magyar külügy taktikája?"
Adódik a kérdés, hogy van-e egyáltalán magyar külügy...

Aradebil 2009.07.22. 09:18:31

Pont tegnap volt az Estében ez a majom külügyminiszter,nagyon fel tudott b*szni,hát nem tehetünk semmit dumájával...)

(vagy lehet hogy csak valami államtitkár volt?ezeket a férgeket már nem is nagyon vágom..)

Aradebil 2009.07.22. 09:19:51

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": én is ezt mondtam kb 3 hónapja,a thaiföldiek milyen faszán megtudták már csinálni....hát igen,volt egy vezető ellenzéki politikus aki tényleg változást akart,nem ilyen balfasz viktorka

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.22. 09:23:17

Nos én egyetértek azzal, hogy egy focimeccsen villantott transzparens nem tartozik a külügyre.
Természetesen aláírom, hogy ultragáz volt a felirat, de ilyesmi elég sok meccsen előfordul. Nem tartom kevésbé gáznak azt, amikor a 'drukkerek' elkezdenek huhogni meg makogni, amikor néger játékos lép a pályára, de sem tartozik sem ombudsmanra, sem esélyegyenlőségi minisztériumra. Az ilyen eseteket az érintett futballszövetségnek kellene értékelni és esetleg büntetéssel sújtani a szurkolóklubot vagy a kemény mag kizárásával játszani pár meccset.

Attól semmi nem lesz jobb, hogy a külügy elhatárolódik :)

A román napilapnak pedig kalaplengetés.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.07.22. 09:26:23

...és bumm, így lett a csokapik, akarom mondani kormányerő a Jobbikból.

Én mondjuk nem bánom, sőt, viszont a sok birka nagyon-nagyon meglepetten fog pislogni, ahogy már eddig is párszor. Ez a két utolsó poszt, ha kicsit el is gondolkodik rajtuk az ember, bőven igazolja, hogy az ország "vezető politikusai" egytől egyig alja hazaárulók - viszont már eljutottunk oda, hogy titkolni se nagyon akarják.
Csak attól félek kicsit, hogy ezek a patkányok lesznek annyira fifikásak, hogy a süllyedő hajóról a mentőcsónakkal meneküljenek...

Spielberg 2009.07.22. 09:29:53

gyáva népnek nincs hazája...
nincs is

eldiablomismo 2009.07.22. 09:31:09

Ezek "csak szurkolók". Évtizedek alatt alakították ki ez a képet, hogy ez a szurkolás. Főleg a fradi, de az újpest érdemeit sem kell felednünk. Ezek után mi ez a szemforgatós álfelháborodás már megint? Pláne tudva, hogy az újpesti "szurkolótábor" mit alakított a kiút során?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 09:32:32

@Crile Fisher: Egy dolgot ellfelejtünk. Itt bizony a bankok és a gazdasági élet vezetői diktálnak. Ők pedig nemhogy Jobbikot, még vikikét sem akarják látni kormányerőként.

Innentől a nép bukakkén van...

Zetek 2009.07.22. 09:32:47

A magyar baloldal 45 óta nem lehet nemzeti, mert nem kapott erre engedélyt Moszkvában. (Az NDK mellett az egyetlen kommunista párt volt, ami nem tudott nemzeti eredményt - Erdély megtartása, a Szudéta németek kitelepítése . felmutatni.) Az MSZP és az SZDSZ ellenzékben mindig megígérte, hogy féken tartja a borzasztó magyar nacionalizmust. Elég itt az elbaltázott magyar-román alapszerződés előzményeire, vagy a kedvezménytörvény megfúrására utalni. Szóval ettől a bandától ennyit lehet várni.

Zetek 2009.07.22. 09:34:06

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Ha hülye és hagyja magát. De szerintem már szívott eleget ahhoz, hogy újragondoljon dolgokat.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.22. 09:34:55

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Ez nem teljesen igaz. A gazdasági élet nem gondolkodik oldalakban. Hanem kizárólag profitban.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 09:34:59

@eldiablomismo: Na mit te nagyon okos? Még az index is leírta, hogy egyáltalán nem voltak vészesek...

sportgeza.hu/futball/2009/07/18/szigoruan_ellenorzott_ujpestiek_bukarestben/

Egyébként nagyon rápörögtök a drapériára, miért nem a nyelvtörvénnyel foglalkozunk?

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.07.22. 09:35:15

na ezért kéne betiltani a focit mint sportot....
vagy legalábbis ne lehessen kimenni a meccsekre senkinek. otthon mindenki megtekintheti a képládában, a keménymag beül egy kocsmába oszt jónapot....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 09:36:25

@Noname Cowboy: De az nem mindegy melyik oldal asszisztálásával lehet többet kipumpálni...

Naumov 2009.07.22. 09:37:12

Arra emlékszik még valaki, amikor 1995-ben (Horn-kormány) a Fradi BL-szereplésekor a szurkolóik huhogtak az Ajax színesbőrű játékosaira, amire az Ajax edzője beszólt meccs után, a magyar diplomácia meg azonnal vigyázzba vágta magát, és sűrűn kérte az elnézéseket a hollandoktól, meg persze minden fronton ment az "el kell határolódni" duma.

Tényleg jó lenne egyszer már azt látni, hogy amikor hasonló szituációkban mi vagyunk a f*** rosszabbik végén, akkor is ilyen határozottak a legyenek a baloldali külügyes urak és hölgyek. Erre persze alighanem várhatunk, tekintve hogy a futballpályákon történő sajnálatos események remek támpontot szolgáltatnak a Magyarországon-egyretöbb-a-szélsőséges-rasszista-hitlerutolsócsatlósa-satöbbi-ésezértpersze-zorbánahibás koncepciójukhoz.

schnee 2009.07.22. 09:37:22

Elöször is bocsi de a következő mondat nagyon rasszista lesz :(

Azért nem foglalkozik a külügy a transzperenssel mert őket nem sértette meg. Ha a magyar helyett zsidó lenne rajta akkor már telavivból is beszóltak volna.

Tudom, hogy csúnya ez a feltételezés, de egyszerűen a mostani garnítúra semmit nem tesz a megvédésünkért. A szomszédaink ott törlik belénk a lábukat ahol tudják, mi meg birkán tűrjük.....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 09:37:51

@Lecso5-kirekesztő antimazsolista: Ismét nagyon okos hozzászólás. Végülis Madridban ca 80e ember, Barcelonában szintén, a Bundesliga vagy a Premiership meccsek nézőátlagáról ne is beszéljünk...

Ülj le, egyes. Már áztatom a mazsolát a somlóidba..:DDDD

Véraláfutás 2009.07.22. 09:40:20

@Spielberg:
Teljesen igaz és ránk nézve szomorú. A külügyünk meg már jóideje kutyaszart sem ér (elég ha az unios csatlakozásunkat nézzük - érdekérvényesítés, aztán meg szomszédok csatlakozásánál mennyire voltak következetesek, stb...).

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.07.22. 09:41:50

@eldiablomismo: Ha a szomszéd hiperaktív tizenéves beszámíthatatlan hülyegyereke letapossa a virágágyásodat, arra az e vajon a megfelelő reakció, hogy átmész, és mindenkit leköpsz a családban? (Persze, valaki csak felnevelte a gyereket...)
Vajon mennyiben javítja a szomszéd család helyzetét a faluban, ha ezek után még megmosakodni sem mernek?

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Jah, ebben sajnos van igazság. De én egy kis optimizmust azért megengedek magamnak.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.07.22. 09:42:31

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
ha fociról van szó nekem az a bajom, hogy a közvetítések és az összefoglalók nem arról szólnak, hogy X játékos milyen jól teljesített és mekkora gólt lőtt, vagy Y játékos mekkorát védett, hanem arról, hogy a milyen bunyók voltak a meccs előtt/közben/után, melyik biztonsági cég emberei páholták a nagyérdemű publikumot és a rendőrség jól végezte-e a dolgát avagy nem.
a sportnak nem erről kéne szólnia!

a somlói meg finom! mazsola nélkül.... 8)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.22. 09:44:20

A romános hírt nem értem, néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy hasonló esetben a román lapok kérjenek bocsánatot tőlünk. Ráadásul úgy tették ezt, hogy az itthoni illetékesek még csak nem is foglalkoztak a dologgal. A román közélet úgy érezte, hogy ez számára vállalhatatlan és ciki, szerintem ezzel kb. le is zárult a dolog.

A szlovákok? Azok most lementek kutyába, de előbb-utóbb rájuk kerül a szájkosár.

snorbi 2009.07.22. 09:44:26

Nem akarom elkezdeni a cigányozást, de...
ha, ha "cigány" szerepelne a "magyar" helyett azon a transzparensen, az egész kormányunk egy emberként állna ki a kisebbségek jogainak lábbal tiprása miatt.

eldiablomismo 2009.07.22. 09:47:50

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Persze, hogy nem voltak vészesek, itthon teljesen megszokott szint, ezt mondom én is.
Bezzeg ha a románok csinálják abból kirohanás lesz a vastagbőrön.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.07.22. 09:48:36

@schnee: @snorbi: De hogy mekkora igazság mind a kettő... Át kellene nevezni ezt az országot, a magyar itt úgyis csak másodrendű állampolgár, akinek az érdekei és jogai nem fontosak.

@Félkupica_Fehér_Főnök: A szájkosár e pillanatban rajtunk van, és az EU még komótosan ellenőrizte is, elég szoros-e... A hosszú-hosszú évek óta tartó totális külügyi impotencia eredményeként ennyire becsülnek minket.

Agyalap 2009.07.22. 09:48:53

@Rékuc: Szerintem várjuk meg míg az arcunkra sz@rnak, és kenjük szét magunk.
A külügynek KÖTELESSÉGE lenne jelezni a román állam felé, hogy elvárja a rendőri intézkedést ilyen esetekben. Ugyanakkor a hazai rendbontásokat is csírájában el kellene fojtani, nem adni okot a külfökdnek - akik kíméletlenül elvernék a port rajtunk hasonló esetben.
Szeretném már látni deutsch tamás milliárdos beléptető kapuit...

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 09:50:16

A magyar külügy, mint olyan, mára a nullával egyenlő. Mint oly' sok mindent, ezt is sikerült szétbarmolnia gyurcsányéknak. A Külügyminisztériumban volt egy olyan szokás, hogy az ottani csapatot nem nagyon érintették a kormányváltások, miniszter pedig többnyire az ott már a szamárlétrát végigjáró, tapasztalt személy volt, tanácsadók, stb. úgyszintén. Ezt a viszonylag jól működő rendszert tették tönkre (lásd még: Belügyminisztérium - az eredmény ott is ismert...)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.22. 09:51:02

@Lecso5-kirekesztő antimazsolista: Én Téged tiltanálak be, már nem azért, mert nem szeretlek, csak a kitiltogatós, korlátozós emberekből lassan már kezd elegem lenni. :o)

Ez olyan lenne, mint amikor 100-200 ember miatt karámba vezetik az ünneplőket a nemzeti ünnepekkor, vicc.

Noname Watanabe 2009.07.22. 09:52:38

Azért istennek hála, akad még magyar összefogás ebben a "kurva országban"... Most olvastam, hogy az újpestiek mellett a fradisták is várják a "kedves" román huligánokat... hehe.
Biztos, ami biztos, nem lennék ma este a Steaua-szurkolók helyében.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.22. 09:52:41

Hűha, Markó Béla is odabaszott az asztalra:ELÉG !!!

"Az ügyben megszólalt Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke is. Az erdélyi magyar politikus a Prosport napilapnak adott interjújában jelezte, nem nagyon érdekli a futball. Az ügy kapcsán úgy érzi, nem az efféle megnyilvánulások határozzák meg a románok és a magyarok közötti kapcsolatot. Markó hozzátette, ilyen esetekből - amelyet elmondása szerint egy maroknyi ember gerjesztett - „nem kell nagy ügyet csinálni”, a rendőrségnek és az igazságszolgáltatásnak teljesítenie kell feladatát."

www.hirtv.hu/sport/?article_hid=279873

Horizont 2009.07.22. 09:53:51

@Rékuc: Lehet, hogy ebben igazad van, de mégis valami felháborodás félét csak megengedhetnének maguknak! Én mint háromszoros magyar anya fel vagyok háborodva, attól is, hogy ilyent le mernek írni, (undorítóak) és attól is, hogy nincs senki a hatalomban aki felháborodásának hangot adjon!

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 09:54:44

A transzparensre a legjobb válasz az újpestiek részéről szerintem mondjuk egy "nem felejtünk, Marian!", vagy valami hasonló, Cozmáról megemlékező felirat lenne.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.22. 09:54:48

@Rékuc:

Nem fordul elő ilyen a meccseken.

Azt szokták kiírni hogy "Köcsög lila majmok", vagyis a másik focicsapatnak "üzennek" ... ilyennel még nem találkoztam, pedig 12 éve követem a nemzetközi labdarúgást ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.22. 09:56:16

@eldiablomismo:

Szerinted a bunkó "oláhcigányozó" újpesti szurkolók mentséget adnak erre?

Szerinted mi lesz csütörtökön a visszavágón Újpesten?
Bosszú?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 09:56:18

Amúgy mégegyszer megkérnék mindenkit, ne a focis sztorira, hanem a nyelvtörvényesre koncentráljunk...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.22. 09:58:41

@wladyslawsky:

Ne légy naiv.

A magyar-román barátság sosem volt, és annak is vége.

És ugye lesz egy Magyar-Román válogatott meccs is ....

37_'etrebiL 2009.07.22. 09:59:21

@snorbi:
"Nem akarom elkezdeni a cigányozást, de..."
de sikerült. Grat.

"ha "cigány" szerepelne a "magyar" helyett azon a transzparensen" - akkor 90%-ban helyeslő kommentek születnének itt a 'bőrön, jókat kuncognátok rajta és jönnének az ezt alátámasztó linkek, személyes sztorik és kuruc-infók. A végére meg a lámpavas-duna-maschinengewehr szenthármasság.

Álszentség a köbön.

Ki nem szarja le, hogy a románok csőcseléke miket írkál a lepedőire?
Foglalkozzunk a saját csőcelékünkkel, van mit.

Noname Watanabe 2009.07.22. 09:59:32

@eldiablomismo: Úgy van, esetleg még küldjünk dísztáviratot is a román nacionalistáknak, amiért ilyen szellemes szövegeket gyártanak...
Ide figyelj, az egy dolog, hogy néhány futballhuligán megkergeti egymást, vagy kövekkel dobálják a másik tábort. Az a két szurkolói csoport ügye. Ha viszont rasszista módon egy egész nemzetet gyaláznak, az már k*rvára nem "csak szurkolók"-ügy...

A szlovák nyelvtörvényhez nem akarsz gratulálni, mondván, "csak felvidéki magyarok"-ról van szó?

Noname Watanabe 2009.07.22. 10:01:19

@37_'etrebiL: Na, megszólalt a fő szadeszesünk, 2 % alatt...
A saját csőcselékünk a parlamentben meg a kormányban ül, és sz*rik a magyar érdekekre.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 10:02:37

@zero: nem vagyok naiv, feltételes módot használtam, ugyanakkor meggyőződésem, hogy az vágná mellbe a legjobban a román sovikat

Aradebil 2009.07.22. 10:05:35

Szarjátok már le azt a feliratot,itt a nyelvtörvény ezerszer fontosabb lenne :(

Horizont 2009.07.22. 10:07:00

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:
Ez telitalálat:))

@37_'etrebiL:
Esetleg elgondolkozhatnál azon ha így lenne miért is? Gondolj a légylárvákra!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 10:07:19

@37_'etrebiL: Jah, látom, hogy máris foglalkoztatni akarod magad....

kyncza 2009.07.22. 10:11:00

@37_'etrebiL: Ha meg "zsidó" szerepelne, akkor már az utolsó négernek Afrikában is bocsánatért kellene esedeznie, hogy megbántották a kiválaszottakat...

Egyébként segítek elolvasni!
"Magyar" volt odaírva, nem cigány, nem zsidó, nem szlovák, nem német...MAGYAR!!

Neked is felháborodnod kéne, ha magyar lennél, ezek szerint téged nem bánt...
Ja, és nem én döntöm el ki a magyar, ki nem!!!
Egyszerű, akit ez a felirat sért, az magyar!

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2009.07.22. 10:11:16

@zero:

A janku szobor magasabb, nem nagyobb.
Esztétikailag meg... : )

Amúgy az Adevarul és a click.ro cikkei alapján öröm látni, hogy milyen szinten égnek a románok a saját söpredékük miatt. Ettől még kutya kötelessége lenne a magyar külügynek, illetve az RMDSZ-nek határozott fellépést követelni a román hatóságoktól az esettel kapcsolatban.

A tótok meg szopjanak lovat. Identitászavaros kis műnemzet.

szempontpuska 2009.07.22. 10:15:42

Érdekelne hog ykonkrétan milyen intézkedést hiányolsz ?
merthogy ezek rendre sosem derülnek ki az ilyen posztokból kommentekből. Legyen az a Rába habzása, szlovák nyelvtörvény, dunaszerdahelyi ütlegelés stb.
Az is tipikusan magyar jelenségnek tűnik, hogy egy ilyen esetben azonnal egymásnak esnek a magyarok. Ki a hibás.... ?
Te mit tennél ? - úgy értem az ökölrázáson túl

kyncza 2009.07.22. 10:16:05

Amúgy meg az legalább egy gesztus, hogy bocsánatot kértek valamilyen formában!

A szlovákok erre sem képesek, hanem inkább rúgnak még1et a magyarba! De nem csodálkozom, ilyen külüggyel, ami nekünk van/volt. Egyébként érdekelne, hogy költségtérítés göncz kisasszonynál volt e annak idején, mert sztem a seprűnyélre nem érvényes :)

szempontpuska 2009.07.22. 10:17:16

@Wilbur Nárcisz-11 Swain: na szép... méltó válasz lesz... :-( Mit fognak ezzel bizonyítani ? Hogy a mi szurkolóink sem különben a lepedőt lobogtató románoknál ?
:-(

remlato 2009.07.22. 10:17:26

erre egyetlen választ tudok elképzelni. egy primitív, infantilis és gusztustalan választ.
csinálni egy transzparenst ezzel a szöveggel:
"mennyi ideig tartotta balázs péter külügyminiszter úr anyja magában a szart?"
aztán meghallgatnám hogy mennyire érdekli az érintett politikusokat egy futballmeccs transzparense.

szempontpuska 2009.07.22. 10:17:53

@kyncza: "Amúgy meg az legalább egy gesztus, hogy bocsánatot kértek valamilyen formában!" Tökéletesen igazad van ! Gondolom ott is akadnak akik lehazaárulózzák őket ezért...

szempontpuska 2009.07.22. 10:18:27

@remlato: te is tipikus példa vagy arra amit írtam.

mijazma!? 2009.07.22. 10:18:56

Oh, kedves Rékuc, akinek már egy kávéivás is beöntésnek számít.. Ugye a releváns válaszodon kívül, ami még mindig késik (ugye azt állítottad, hogy minden magyar nő kurva, én pedig a TE tarifádról kérdeztelek) mi a fenét tudsz hozzászolni ezek után, ha szerinted ez nem a külügyre tartozik. Milyen iskola milyen szakán adhatnak ilyen alacsony színvonalú információt az oda járóknak..? Maximum északon

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.22. 10:23:02

@mijazma!?: szerintem keversz valakivel, ilyet biztosan nem állítottam soha. Ezt csak a tisztánlátás kedvéért, amúgy a jövőben ignorálni foglak, ilyen kommentekre nem kívánok reagálni.

z666 2009.07.22. 10:23:45

@zero:

Nem lesz bosszú, mert a magyar????? ávosok szétverik a magyar szuurkolókat...

szempontpuska 2009.07.22. 10:23:48

@mijazma!?: a Külügy (bármelyik !) ilyenkor annyit tehet, hog ybehívja a nagykövetet, jegyzéket intéz stb. Gondolom a románok ugyanezt tennék viszont, az újpest drukkerek büdös oláh, büdös cigányozásáért cserébe... (magam is Ú.Dózsa drukker voltam, és nem kis részben éppen ezek miatt a tahók miatt maradtam el a meccseikről)

Megértem, hogy a drukker szinten az államok minisztréiumai nem kezdenek konfliktust. Nehogy már a csőcselék rángassa az Államot. Alig egy hete a Hertha ellen láttuk mit műveltek a fradi drukkerek....

BEAVATKOZOTT A NÉMET KÜLÜGYMINISZTÉRIUM ?
Nem. A Hertha kért magyarázatot.

és amikor a Fradisták kihuhogták az Ajax színes bőrű játékosait... Na az meg műbalhé volt...
persze :-(

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 10:25:12

@Rékuc: "Attól semmi nem lesz jobb, hogy a külügy elhatárolódik :)"

A külügynek nem elhatárolódnia kellene (azt a románoknak kell - ezt, ha nem is hivatalosan, de azzal az újságcikkel valamilyen szinten megtették), hanem felháborodásának/megdöbbenésének hangot adnia.

Itt nem az a kérdés hogy jobb lesz-e attól, ez egy elvárható minimum lenne. A disznólábakra válaszul adott tüntéstől, vagy a szetey gábort ábrázoló rózsaszín dávidcsillagos/auschwitzos fotómontázsra összerántott kormányzati tiltakozástól jobb lett ? Nem lett jobb. Viszont ha ott bevetettél volna egy ilyen "attól nem lesz jobb" érvet, azonnal szélsőséges kirekesztő lettél volna, de minimum nem-demokrata

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.22. 10:25:38

@szempontpuska: én éltem Romániában és tanúsíthatom, hogy a magyar-román ellentétet a politikusok gerjesztik, néhány ilyen huliganoid segítségével. Átlagember szintjén a hétköznapokban igen jól megvannak egymás mellett a románok és magyarok, létezik az a bizonyos jószomszédi viszony. Székelyföldön nagyon sok román megtanulta a magyart, pár évvel ezelőtt ott nyaraltam és a vendéglátóiparban nem találkoztam olyan románnal, aki ne magyarul szólt volna hozzám.
csak tudnám, kinek jó az, hogy az ellenségeskedést fenntartják...

fogatlan_provokátor 2009.07.22. 10:25:40

Velünk mindent meg lehet csinálni....

Hát a másik országgal? Kimegy a magyar szurkoló, hogy ott képviselje az országot is a csapat mellett, és csürheként viselkednek. Tőlük mikor fog valaki bocsánatkérést követelni????

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 10:27:36

@37_'etrebiL: Egyébként meg mivel magyar volt a transzparensre írva, ezáltal megsértette az itt élő cigányokat, és zsidókat is tudod. Mert ugye a cigány is magyar meg a zsidó is...

Jurganov 2009.07.22. 10:27:37

a külügynek kellett vna lépnie szerintem is, ám azért tanulhatunk a románoktól- abban a dologban, hogy próbálják menteni a menthetőt és bocsánatot kérnek. na kb ez az a szint amit nekünk is el kéne érnünk... és a R.I.P. Marian Cozma, valóban sokkal nagyobbat ütne mint egy "kurva anyátokat,stb" lobogó. persze csak kultúremberek között. a magyar külügy pedig..nos leépítették mint az országot, ahol ilyen irányítók vannak ott nem igazán lehet mást várni. :(

szempontpuska 2009.07.22. 10:27:47

@Rékuc: Kinek ? Kinek ?!
Mindkét oldal szélsőségeseinek.
Jól össze is játszanak, mert mindkettőnek szüksége van ellenségképre a saját önigazolásához.
Ehhez kiváló közeg a futballhuligánok tömege, amelyik balhét keres.
Ebből kell kimaradnia bölcsen - lehetőleg - mindkét Államnak.

szempontpuska 2009.07.22. 10:28:48

@Jurganov: szerintem jól tette a külügy, hogy a csürhék szintjén hagyta a dolgot...

Jurganov 2009.07.22. 10:30:18

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
na neeee.
már úgy értem, hogy milyen rossz nekik, hiszen több módon is meg lehet sérteni őket..

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 10:30:20

@szempontpuska: "BEAVATKOZOTT A NÉMET KÜLÜGYMINISZTÉRIUM ?
Nem. A Hertha kért magyarázatot."

Ez egy nagyon béna érv. Ott fel sem merült az etnikai indíték, itt viszont teljesen egyértelmű. Bukarestben nem az Újpest drukkerekről szólt az a felirat...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.07.22. 10:30:32

Az Újpest szurkolóinak megnyilvánulásai sem voltak sokkal jobbak, mint a bukarestieké... Szerintem futballhuligánok üzengetéseivel nem kell foglalkoznia a Külügyminisztériumnak.

(Az EBESZ nyelvtörvény-ügyi álláspontját illetően pedig érdemes lenne megvárni az EBESZ nyilatkozatát, a szlovák külügyminiszter azt mond, amit nem szégyell.)

Jurganov 2009.07.22. 10:31:20

@szempontpuska:

egy kis felháborodás azért elkelt volna..mondjuk dunaszerdahelyen is....

kyncza 2009.07.22. 10:31:22

@szempontpuska:

Neked kik a szélsőségesek egyébként?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.22. 10:31:53

@szempontpuska: Egyetértek, ezt azon a szinten kellene kezelni, amelyiken előfordult.

Focimeccs > Futballszövetség

Ha a román állam függesztene ki ilyen transzparenst a budapesti román nagykövetségre (vagy a bularesti magyarra), akkor lehetne helyénvaló államközi, diplomáciai botrányt csinálni.

A Cozma transzparensben, azt hiszem, hiába reménykedünk...

szempontpuska 2009.07.22. 10:31:57

@wladyslawsky: és az etnikai indíték a sinequanon ?
egy frászt ! Mindkettő nettó futballhuliganizmus.
De ha meg tudod mondani, mit lehet elérni, milyen eredményt lehet felmutatni vmilyen külügyi intézkedéssel, fejet hajtok előtted (az Ajax esetében volt etnikai indíték)

szempontpuska 2009.07.22. 10:32:55

@kyncza: @Jurganov: "egy kis felháborodás azért elkelt volna" Minek ? Hogy jobban érezd magad ?

szempontpuska 2009.07.22. 10:33:45

@kyncza: na ne hülyülj már... te lexikonból nézed ?
a cigányozó, magyarozó, oláhozó futballcsürhe nekem az.

szempontpuska 2009.07.22. 10:34:16

@Rékuc: Futball szövetség ! teljesen jogos ! Jó ötlet.
talán még nincs késő

Mourinho már nem a király 2009.07.22. 10:34:38

Én csak azt remélem, hogy nem megyünk hasonló alpári stílusba és nem rakunk ki ugyanilyen transzparenst. Viszont remélem aki idejön "szurkolni" annak tényleg ellátják a baját. Mondjuk a románok csendőröket hoznak a saját védelmükre ha minden igaz, nem tudom ezt milyen alapon tehetik meg??

szempontpuska 2009.07.22. 10:35:37

@Anthony - awkward silence: nem tehetik meg és nem is hiszem hogy igaz a hír. Román karhatalomnak itt semmi fennhatósága nincsen. Mint ahogy magyarnak sem odaát

szempontpuska 2009.07.22. 10:36:17

@Jurganov: hát egy minisztériumtól ennél messzemutatóbb gondolkodást várok el.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 10:37:46

@Rékuc: Ezt én is tanúsíthatom. Én sem tapasztaltam magyar-román ellenességet, amikor ált. iskolásként jártam ott többször is. A (pozitív értelemben) legmegdöbbentőbb az volt, amikor ide jöttek az erdélyi gyerekek, aztán egyszer csak (miután már félórát beszélgettünk magyarul) megérdeztem az egyik srácot, hogy mi a neve - Adrian (valami)scunak hívták. Apja-anyja román, ő mégi tökéletesen tudott magyarul, és magyar barátai voltak.

Jurganov 2009.07.22. 10:40:08

@Anthony - awkward silence: miért kéne megverni? ha ue fordítva történik és téged azért vernek sz*rrá mert kis pista jóska csinált egy ilyen transzparenst, te ugyan nem értettél vele egyet, meg sem kérdeztek-ő otthon marad és röhög azon, hogy neked elkenik a szádat. abban mi a jó?

@szempontpuska: komolyra fordítva:
1. mert akkor látjuk, hogy a nyomorultak tesznek is valamit a pénzükért.
2. mert én valami ilyesmire gondolok amikor a külügy feladatait feltételezem.( védeni az országot, nemzetet, nem pedig eladni és kaviárt zabálni)
3. mert sosem árthat
4. mert ha hallgatunk akkor csak még jobban megalázzuk magunkat.
kb ennyi

szempontpuska 2009.07.22. 10:41:54

@Jurganov: egyetlen konkért olyan dolgot nem tudtál mondani te sem (nem vagy egyedül, sőt ! csak ilyenek vannak az ökölrázók között) amivel bármilyen eredményt, konkrétumot el lehetne érni, akár a jövőre nézve, akár ezt helyretéve.
Nem csodálom.
Nincs is.

Jurganov 2009.07.22. 10:42:04

@szempontpuska:
milyen messzire kell gondolkodjanak? ha semmire nem reagálunk semmi bajunk nem lehet? ez elég messzire mutató? :)

Bélapáti Béla 2009.07.22. 10:42:16

@szempontpuska: ezt magyarázd már el kérlek, hogy a magyarozás miért nem etnikai indíték, a niggerezés meg miért igen?

Szerintem egyébként nem az a felháborító hogy a külügy hogyan reagált a románok felé, hanem ahogy a magyarok felé. Én nem várnám el, hogy egy ilyen miatt diplomáciai botrányt csináljanak, de ha rákérdeznek, ne azt mondja már, hogy nem érdekel.
Kb. olyasmit tudtam volna elképzelni, hogy a kint randalírozó magyar huligánokat még a keletiben szétcsapkodják, hogy az ország ne égjen miattuk, a románok tahóságára meg kiáll, és elmondja főképp nekünk, hogy mennyire nagyra tartja a román reakciókat a futbalhuligánjaik bunkóságára, miközben nyilván elfogadhatatlannak tartja mindkét oldal hasonló megnyilvánulásait.
Az pedig hogy itt hogy fogják fogadni a románokat, tényleg rólunk fogja kiállítani a bizonyítványt, úgyhogy ez a Cozma-s vonal nekem pl. tetszene, illetve az is, ha a mindkét oldali huligánokat az első pattogásra szétkapnák a rendőreink.

kyncza 2009.07.22. 10:43:15

@szempontpuska:

"@kyncza: @Jurganov: "egy kis felháborodás azért elkelt volna" Minek ? Hogy jobban érezd magad ?"

Ide most miért írtál be engem te szerencsétlen? írtam én olyat, hogy kell a balhé??
Szerelj már egy távcsövet a puskádra, hogy tovább is láss az orrodnál!!

Másik hozzászólásodhoz annyit, hogy ilyenkor mindjárt tudsz csürhézni, meg ellenpéldát hozni, hogy de bezzeg mi is, meg a szélsőségesek....szeretném látni, hogy akkor is elsőnek szólalsz fel, ha valaki belénk törli a lábát!

szempontpuska 2009.07.22. 10:43:33

@Jurganov: arról pedig hogy "sosem árthat"... hát dehogynem. csak eszkalálódna a feszültség két - nagyjából egyforma szinten álló - csürhe miatt. Ennek pedig a kinn élő magyarok láthatják a kárát. Az ő farkukkal verik ezek a csalánt.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 10:43:39

@szempontpuska: Mit lehet elérni ? A disznólábakra válaszul adott tüntéssel, vagy a szetey gábort ábrázoló rózsaszín dávidcsillagos/auschwitzos fotómontázsra összerántott kormányzati tiltakozással mit lehetett elérni? Azóta még a neonácik is nagyon szeretik mind a zsidókat, mind a buzikat, ugye ?
Azon ügyeknél is pontosan így érveltél,,hogy "mit lehet elérni?" , ugye ? ;)

37_'etrebiL 2009.07.22. 10:44:28

@kyncza:
Engem nem bánt gárdistasrác, mert helyén tudom kezelni a dolgot. Leszarom, hoyg pár hozzád hasonló begőzöltfejű huligán mit írogat és hova.

szempontpuska 2009.07.22. 10:45:00

@kyncza: relax ! tévedésből írtalak be, mert a Jurganovnak küldendő beírásom még nem ment el, én meg már neked írtam a válaszomat és nem vettem észre....

Ide sem elsőnek írtam, ellenkező esetben is csak akkor tudok elsőnek írni, ha időben odaérek egy poszthoz :-)

handsu 2009.07.22. 10:45:16

Nagyon kene mar egy a Jobbikhoz hasonlo part Erdelybe is . Az RMDSZ (a romaniai magyar dusgazdagok szovetsege) , megha arulo modon hozza is csatlakozott Tokes , csupan ellensege a magyarnak , nem kepviseli semmilyen szinten ,csupan deklarativan.Azt is csak akkor, ha valamilyen leplezett vagy kevesbe az , erdeke ugy kivanja . Eros kellene legyen Magyarorszag ahhoz , hogy a Karpatmedencei magyaroknak is becsulete legyen .

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.22. 10:45:35

@TuRuL_2k2:

kár hogy nem mi voltunk ilyen "csibészesek"

Miért nem mi találkoztunk előbb az EBESZ-szel, aztán Balázs Péter nyilatkozhatta volna, hogy az EBESZ elítéli a nyelvtörvényt, sőt, el vannak hűlve ...

Kicsit lehetne "tökösebben" is, a diplomácia nem a szűzlányok kórusa ...

szempontpuska 2009.07.22. 10:46:18

@wladyslawsky: bár a választ továbbra sem tudod, de van egy igenis lényeges különbség: Ami Romániában történik az a magyar joghatóságon kívül esik.... ennyi a különbség amit nem akarsz észrevenni

Jurganov 2009.07.22. 10:46:54

@szempontpuska:
no, miközben kiosztasz ( mert megteheted :D ) milyen konkrétumra gondoltál? de most komolyan? ez nem az a helyzet amiben eredményt lehetne/kellene elérnünk a külügy szintjén, főleg mivel történt ami történt ( a normális gondolkodás győzelme és a bocsánatkérés) de nem gondolod, hogy a külügynek VALAMIT csak tennie kellett volna? hiszen szerintem azért van. ha meg nem akkor ne nevezgessünk itt ki embereket, egyszerűen csak adjunk nekik pénzt meg valami luxuslakást külföldön oszt' jóvvan.
valahol el kéne kezdeni :)

szempontpuska 2009.07.22. 10:46:54

@handsu: szájkaratéval még senki nem nyert meccset... sem büszkeséget

eszkep 2009.07.22. 10:47:30

@sponge: "A magyar külpolitika gyenge, tekintélytelen és hazug! Akkora 0, hogy olyan mintha nem is lenne :("

Ez sajnos nem teljesen igaz, mert ha nagy 0 lenne, azaz nem csinálnának semmit, legalább KÁRT nem okoznának...

DArchAngel 2009.07.22. 10:48:10

A szlovák nyelvtörvény szerintem sokkal zavaróbb, mint az, hogy pár tíz barom mit ír ki. A helyi rendőrök ugyanúgy eltüntették, mint itthon tették volna hasonló esetben, mi mást vártatok tőlük?

A szlovák ügyben viszont kurvára lépni kellene, mert úgy látszik, diplomáciában fényévekkel előttünk járnak, vagy az EU csak addig nagy legény, amikor pofázni kell, ha kész tények elé állítják. Mondjuk gyakorlatuk van. A kilencvenes évek elején majd az összes cigányt gettósították, és kábé mindenki leszarta a dolgot. Tudnak valamit...

Bélapáti Béla 2009.07.22. 10:49:33

@szempontpuska:
szvsz a kint élő magyarok jóval nagyobb kárát látják annak, hogy az itthoni külügy le.rja őket (délvidéki magyarverések, Malina Hedvig-ügy, a "sajnálatos" szlovák nyelvtörvény, stb stb) illetőleg a kettősállampolgárságről szóló népszavazás "dicsőséges" eredményének...

Mourinho már nem a király 2009.07.22. 10:49:41

@szempontpuska: Én olvastam a sport.ro-n a szalagcímet. Majd meglátjuk.
@Rékuc: te nagyon nagyon naív vagy, és ezt nem sértésből mondom.

szempontpuska 2009.07.22. 10:50:13

@Jurganov: nem. ebben az esetben kifejezetten tanácsosnak tartom, hogy a két Állam külügyminisztériuma kimaradjon a két csürhe balhéjából. Ha tudnának tenni valamit, aminek eredménye is van, akkor támogatnám. De ilyet a leghangosabb ökölrázóktól sem hallottam. Semmit.

maradjon is meg a csürhék szintjén.... ennél jobbat nem tudok.. (és láthatóan te sem)

remlato 2009.07.22. 10:51:25

@szempontpuska: írtam egy hosszút de elveszett. sebaj, Bélapáti úr remekül megfogalmazta amit gondolok. a hozzáállásal van a baj, nem azzal, hogy lehet-e valamit elérni.

szempontpuska 2009.07.22. 10:51:26

@DArchAngel: szerintem ez folyamatban van....

kyncza 2009.07.22. 10:51:27

@37_'etrebiL:

engem meg bánt 37_'etrebiLgyerek, mert magyarnak érzem magam, és mind1, hogy ki mondja, tudod?
Ha te elsiklasz felette, lelked rajta.
Legyél már annyira demokratikus, hogy a saját véleményeden kívül mást is engedélyezz!

Bélapáti Béla 2009.07.22. 10:51:49

@DArchAngel:
hát, lenne mit tanulni tökösségben, diplomáciában, a saját igazunkért való kiállásban bármelyik szomszédunktól...

szempontpuska 2009.07.22. 10:52:35

@Bélapáti Béla: nem tudom eldönteni, hogy tájékozatlan vagy-e, avagy csúsztatsz... amikor ezeket a példákat sorolod ....

eszkep 2009.07.22. 10:52:45

@Rékuc: "Nos én egyetértek azzal, hogy egy focimeccsen villantott transzparens nem tartozik a külügyre."

Egyébként a blogbejegyzést elolvastad????
A legnagyobb gond a szocikkal a kettős mérce. Mert ha most azt mondják, hogy nem tartozik rájuk, akkor mivégre a "transzparens cenzúrázó bizottság"????
Igenis a magyar külügyre tartozik, ha a szomszédos országokban (többesszámban) rendszeresen gyalázzák a magyarokat, mint verbálisan, mint fizikailag. És akkor még a kimondottan magyarellenes törvényekről ne is beszéljünk... A szlovákiai nyelvtörvénnyel is csak azért foglalkoznak vélhetőleg, mert addig sem kell a hazai helyzetről beszélni.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 10:53:14

Laspalmas vedd már le a bukaresti ügyet, a nyelvtörvény ezerszer fontosabb, ők meg a szarabbnál-szarabb focicsapatok huligánjain pörögnek...

szempontpuska 2009.07.22. 10:53:21

@remlato: az ökölrázó hozzáállásban mi volna a jó ?!
semmi.

picur3ka 2009.07.22. 10:53:33

Azt hiszem, egy kicsit hozza vagyunk szokva, hogy egy kormany/kulugy ugy viselkedik, mint amelyiket ocsarolunk, legalabbis igy tunik a hozzaszolasokbol.

A kulugy/kormany nem kellene, hogy ilyeneken rugozzon, barmelyik iranyban is tortenik ez meg. A focihuliganok es egyeb hasonloan alpari szurkolok sehol sem az adott orszag agytrosztjei, ehhez melto banasmodot erdemelnek.

A hatterben persze a belugynek a sportszovetseggel egyuttmokodve megfelelo rendelkezeseket, programot kell kidolgoznia ahhoz, hogy minel kevesebb ilyen incidens tortenhessen a jovoben.

A roman lap elott le a kalappal, ennyi. A roman diplomacia is sokkal kulonb, mint a hazai szerintem. A Solyom ugy igen egos volt persze...

A nyelvtorveny a komoly dolog, amivel foglalkozniuk kellene. Hogy mire lehet jutni, az szerintem igen behatarolt. Csak gondoljunk arra, hogy Ukrajna fele nepessege orosz, s minden haborgasuk ellenere nem tudjak elerni, hogy az is hivatalos nyelv legyen. Szoval, nincs sok remeny, szerintem.

szempontpuska 2009.07.22. 10:54:16

@eszkep: "A szlovákiai nyelvtörvénnyel is csak azért foglalkoznak vélhetőleg, mert addig sem kell a hazai helyzetről beszélni."

van sapka - nincs sapka :-)

Mourinho már nem a király 2009.07.22. 10:54:24

@Anthony - awkward silence: Na elolvastam, összesen 5-en jönnek, abból 3 a csapatra és 2 a szurkolókra fog "vigyázni" ^^
Igazából ugyanolyan lesz mint a magyar megfigyelők Bukdarestben, nem tehetnek semmit.

handsu 2009.07.22. 10:54:24

Igy van .De amikor minden szinten csak zullesztenek ,es meg akiben mindeddig megbiztunk (Tokes) az is ellenunk tamad , osszefogva az ellenunk szovetkezokkel ,rendkivul nehez , egyelore ,maskent csinalni egyes dolgokat .@szempontpuska:

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 10:54:44

@Rékuc: "Ha a román állam függesztene ki ilyen transzparenst a budapesti román nagykövetségre (vagy a bularesti magyarra), akkor lehetne helyénvaló államközi, diplomáciai botrányt csinálni."

Ergo egy külügyminisztériumnak CSAK akkor kell tiltakoznia, ha egy adott ÁLLAM részéről éri valamilyen vegzatúra - egyébként semmit nem kell tennie ?

Ezt szerintem gondolt át mégegyszer

remlato 2009.07.22. 10:55:44

@szempontpuska: Drága tezsvírem, áruld már el ebben mi az ökölrázás?
"Szerintem egyébként nem az a felháborító hogy a külügy hogyan reagált a románok felé, hanem ahogy a magyarok felé. Én nem várnám el, hogy egy ilyen miatt diplomáciai botrányt csináljanak, de ha rákérdeznek, ne azt mondja már, hogy nem érdekel.
Kb. olyasmit tudtam volna elképzelni, hogy a kint randalírozó magyar huligánokat még a keletiben szétcsapkodják, hogy az ország ne égjen miattuk, a románok tahóságára meg kiáll, és elmondja főképp nekünk, hogy mennyire nagyra tartja a román reakciókat a futbalhuligánjaik bunkóságára, miközben nyilván elfogadhatatlannak tartja mindkét oldal hasonló megnyilvánulásait."

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 10:56:01

@szempontpuska: a magyar joghatóságon kívül eső dolgokra találták ki a külügyminisztériumot

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 10:56:46

@wladyslawsky:

Igen, az nagyon szép és elegáns "visszavágás" lenne.

A román újság is ezzel kezdi a cikkét:
"A múlt héten a Ghencea stadionban egy olyan ország csapatával mérkőztek meg a hazaiak, amely ország szívből siratta Marian Cozma kézilabdázót."

Bélapáti Béla 2009.07.22. 10:57:09

@szempontpuska:
próbálj meg közhelyek helyett konkrétumokkal hadakozni, amiket másoktól oly lelkesen kérsz, ok?
Pl. meséld el miféle lépéseket tett a külügy az általam sorolt esetekben, illetőleg hogy miért és mennyire volt pozitív hatással a határon kívüli magyarok életére, önérzetére, és az anyaország megitélésére az, hogy az ország nagyobb része közölte a világgal, nem érdekli, hogy élnek magyarok a jelenlegi határokon túl.
Előre is kösz!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.22. 10:57:39

@wladyslawsky: nem csak akkor. Ez csak egy példa volt.
Pár maroknyi focihuligán hülyeségét nem tartom külügy dolgának, de ezt többször már nem fogom leírni.

Jurganov 2009.07.22. 11:00:00

@szempontpuska:

vagyis akkor visszatértünk a " ne csináljuk semmit abból nem lehet baj" gondolathoz... amennyiben ez fordítva is megtörténik ( szégyen lenne, de nem elképzelhetetlen) -és nálunk nem lesznek meg a normális emberek, hogy bocsánatot kérjenek ( a lapok kormányzati kontrol alatt vannak, így ott sem teszünk semmit) akkor szerinted nem pírítanak meg bennünket lassú tűzön? ( ha nem akkor csak azért mert úgy jobban égünk)

jobban belegondolva tényleg inkább ez a dolog zavar ebben ->@Bélapáti Béla: vagyis, hogy a saját politikusaink lesz*rják.

és ugyan áruld már el nekem, hogy miért vagyok ökölrázó? mert azt gondolom, hogy tenni kéne/kellett volna valamit? most akkor nevezzelek barinak mert szerinted meg nem? ugyanmár..

a visszavágónál meg tényleg elejét kell venni a visszavágásnak. persze valószinüleg nem fogják, hiszen láttuk mit tettek a dunaszerdahelyi eseményeknél.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 11:00:16

Na nem olvasom végig a sok baromságot, ezt emelném ki:

"Nem érdekel, hogy az állítólagos eredeti viccben zsidó, néger, francia vagy kínai van, ez most a magyarokról szól. "

Na a gondok itt kezdődnek.
A magyarokat nem szabad bántani, de a magyar szurkolók bárkit bármikor lecigányozhatnak, kihuhoghatják a magyar bajnokságban játszó színesbőrű játékosokat, és így tovább.

Szerintem kurvára nincsen semmi köze a külügynek ahhoz, hogy mi folyik egy sportpályán.
Vagy ha ezért jár az ejnye-bejnye akkor járjon mindenért.
Bár a véleményem az, hogy a politikát messze el kell takarítani a sportrendezvények közeléből.

szempontpuska 2009.07.22. 11:02:28

@remlato: A kinn randalírozó magyar huligánokat hogyan csapkodád széjjel már a Keletiben ? van időgéped ? Előre látod, melyik mit fog művelni ?
vagy ilyen otthonosan mozogszaz idősíkok között ? :-)
Amit válaszként elképzelsz, az a futballszövetségre adekvát - de ezt korábban írtam már

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 11:03:19

Na, én léptem innen bazge, a szaros focihuligánokon pörögtök, mikor a nyelvtörvény a lényeg... palmas ez a te hibád is, mert nem szabadott volna a 2 témát összemosni...

szempontpuska 2009.07.22. 11:04:12

@wladyslawsky: na most nagyot mondtál gratulálok. A külügynek az a hatásköre külföldön, mint a belügynek itthon ? te tényleg így képzeled ? Mert ha nem akkor kábé semmit nem ér ez a bon-mot

kyncza 2009.07.22. 11:05:51

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Nem! A gondok ott kezdődnek, hogy a magyarnak mindent el kell tűrnie, mert különben csőcselék, náci, fasiszta, újmagyar, turulos, kurucos, gárdista, akármi!

Épp eleget tűrt ez a birka nép, igenis, ha valami zavarja, tegyen ellene!!!

Egy szóval se mondtam, hogy most bosszút kellene állni, ha jönnek a szurkolók, de azért álljon már meg a menet!!

Ezen a feliraton veszekedni teljesen felesleges, engem zavar(de bocsánatot kértek).
Leginkább az zavar, amit a többiek is mondtak, hogy tehetetlenek vagyunk kifele, akármiről van szó, mindig mi kérünk bocsánatot a végén!

szempontpuska 2009.07.22. 11:06:48

@Bélapáti Béla: namost komolyan azt kéred, hogy a bemondásodra visszakeressem az elmúlt évek lépéseit Malina Hedvig, magyarverések, nyelvtörvény ügyében tett nyilatkozatokat, fellépéseket és intézkedéseket ?
A nyelvtörvény ügyében ez olyan friss, hogy nem is kell megnézni. Ja persze tudom... azt viszont csak azért csinálják, hogy eltereljék a figyelmet... ühüm

Jurganov 2009.07.22. 11:07:46

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
azért ezt gondold át még egyszer :)

magyarok-> magyar külügy
kínaiak-> kínai külügy
stb

vagyis ha a magyar huligánok megbántják a pirézeket valami ilyesmi módon akkor a piréz külügy ugorjon és tegye a dolgát.
a másik meg nem a csapatot gyalázták hanem a nemzetet..különbség.

szempontpuska 2009.07.22. 11:09:41

@Jurganov: "vagyis akkor visszatértünk a " ne csináljuk semmit abból nem lehet baj" gondolathoz"
Nem ! Akkor csináljunk valamit, ha azzal el is tudunk érni vmit. Ha csak kára van akkor a válasz egyértelmű.

"és ugyan áruld már el nekem, hogy miért vagyok ökölrázó? mert azt gondolom, hogy tenni kéne/kellett volna valamit?" Nem. Hanem azért mert te sem tudod mit lehetne tenni , ami előremutató...

vagy gondolod, hogy egy diplomáciai tiltakozás után legközelebb nem lesz ilyen ? Dehogynem. Sőt, annál erősebb. A román huligánok sikerként könyvelnék el, hogy felbaszták a magyar minisztériumot

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 11:09:43

@kyncza: ennél sokkal durvább üzengetések is vannak focimeccseken, és nem az ombudsman meg a külügyminisztérium jár el ezekben az ügyekben, hanem vizsgálatot indítanak a klub ellen, ahol a renitens szurkolók vannak, majd jól megbüntetik őket.
Civilizáltabb országokban ez így történik.

..és leszarom, hogy az Újpest szurkolóit mivel mikor és hogyan hergel. Én nem vettem magamra az üzenetet, nem szarból vagyok. Ha te magadra vetted szívből sajnállak.
Az újpesti b-közepet sem kell félteni....

Bélapáti Béla 2009.07.22. 11:09:45

@szempontpuska:
namost komolyan azt képzeled, hogy bárkit meg tudsz győzni az igazadról csak azzal, hogy állítasz valamit? Érvelést mint metódust, ismered-e?
Ehh mindegy is, a hozzád hasonló emberek nem vitatkozni szoktak, effektíve nem is hallják a másikat, csak ismételgetik a saját elképzeléseiket. Azt hiszem, ezek után nem sok értelme volna reagálni a kommentjeidre. További szép napot!

szempontpuska 2009.07.22. 11:10:45

@kyncza: eltévesztetted a házszámot. A románok bocsánatot kértek

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 11:11:39

@Jurganov: leszarom, nem fogom újragondolni, engem nem bánt az üzenet, szerintem nyugodjatok meg ;)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.22. 11:12:06

az pedig, hogy a visszavágón milyen transzparenseket engednek be, majd Ők fogják eldönteni.

A következőt javasolnám: ÜDVÖZÖLJÜK A TESTVÉRI ROMÁN NÉPET, SŐT A MI KURVA ANYÁNKAT!

szempontpuska 2009.07.22. 11:12:19

@Bélapáti Béla: éppen hog yvitatkozni, érvelni szoktam. De az ilyen bemondásra állítok valamit, cáfold meg típusú lózungok már fárasztanak....

Jurganov 2009.07.22. 11:12:41

@szempontpuska:

gondolkodj már, én nem tudom mit lehetne tenni mert nem az a dolgom :)

de mondom: áruld el szerinted mi az ami előremutató?

szempontpuska 2009.07.22. 11:14:43

@kyncza: az a helyzet, hogy el kell tűrnie... :-(
nem tudod és senki nem tudja betiltani az efféle atrocitásokat, bunkóságokat külföldön (itthon sem :-( )
egyeseknek legfeljebb jó apropó arra, hogy egymás torkának ugorjanak. Ez román szemszöggből még kéjes vigyorral is járhat. A magyarok egymásnak estek a transzparensünk miatt... hehehehe

Jurganov 2009.07.22. 11:16:00

@szempontpuska: sajnos tényleg nem érvelsz csak ködösítesz.. "ez nem jó, nem arra gondoltam, csak ártanánk vele" stb. semmi konkrétat nem mondasz. lehet, hogy te tudod mit akarsz mondani, de nem igazán lehet érteni. mert ugye: ne háborodjunk fel, úgysem ér semmit. de nem is értesz egyet a ne tegyünk semmit elvvel. akkor ez most hogy?

szempontpuska 2009.07.22. 11:16:20

@Jurganov: nem a te dolgod, nem tudod mit kellene tenni, de hangosan követeled, hogy tegyenek valamit... értem

Szerintem mi az előremutató ?
A futballhuligánokon, csürhén át kell lépni mint a kutyaszaron. Minél jobban taposod, annál szarosabb lesze a lábad.

sajnos ez a legtöbb amit tehetünk.

Bélapáti Béla 2009.07.22. 11:16:46

@Jurganov:
hát, igen, ez a fajta érvelés elég fals, hogy "akkor mond meg te, mit kell csinálni!"; azért nem én vagyok a külügyminiszter többek között, mert nem tudom, mit kell csinálni. De ettől még véleményem van, és elképzeléseim is vannak. Illetőleg az eredményeik alapján meg tudom ítélni a munkájukat.

szempontpuska 2009.07.22. 11:17:09

@Jurganov: ne háborodjunk fel ????
már bocsánat, de egészen másról beszéltünk eddig. persze hogy fel vagyok háborodva.

Tündér_Lala 2009.07.22. 11:17:10

A meccsen bemutatott felirat elég ocsmány, de ezeken a helyeken az egymás fikázása gyakran izléstelenségbe hajlik. Ügyet nem kell csinálni belőle, bár a román futbal szövetség azért elnézést kérhetne. (Valamikor a hetvenes években egy MTK meccsen bezavartak pár libát kölykök. Letartóztatták őket és meghurcolták náci propagandáért, ahelyett, hogy lebarmolták és haza zavarták volna őket. Nem érdemes túllihegni ezeket a dolgokat.)
Ezzel szemben vannak olyan dolgok, ahol komoly feladata lenne a diplomáciának, de nem képesek eredményesen fellépni legfőképpen azért, mert a saját politikája ellene hat az eredményes érdekképviseletnek.(állampolgársági szavazás, a saját polgárok fasitázása, a bel és külfödi magyar partnerek lejáratása, hét évig komolytalan külügyi vezetés stb.) Egy minden szempontból csödközeli helyzetben levő országnak gyenge az érdekérvényesítő képessége. (Az élet melyik szeletében lehet követendő példa az országunk ?) Elösször itthon kell rendet teremteni és akkor a tekintély is helyre áll. Addig viszont ez van.

martonx 2009.07.22. 11:17:24

@37_'etrebiL: Azért, ha épp az előző posztot olvastad volna, egy cigány anya és egy magyar anya között igen nagy különbségek vannak.

Kivételek persze vannak mindkét oldalon.

remlato 2009.07.22. 11:17:47

@szempontpuska: látom nem érted. mégy egyszer megpróbálom. egy magyar külügyminiszter akkor se mondja, hogy nem kiván hozzászólni, ha nem az ő hatásköre. mondja azt, hogy ebben az esetben nem tudnak tenni semmi, a futballszövetségre tartozik az ügy, de sajnálja blablabla. egy mondat. ne mondja azt hogy nem érdekli. azt hiszem ezzel a te gondolatmeneted szerint is azt el tudjuk érni, hogy azok az emberek akiket felháborított ez a transzparens, úgy gondolják, hogy nem szarnak bele a szájukba.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 11:18:58

@Tündér_Lala: nagyon jól látod. A foci egy dolog, amit rendezzenek le házon belül. A töketlen külügyünk meg egy másik dolog. A kettő nem függ össze, ne is függjön össze,

szempontpuska 2009.07.22. 11:19:06

@Bélapáti Béla: ne állítsd be úgy mintha volnának elképzeléseid. Fingod sincs mit lehetne tenni, de azért a külügy torkának esni jól esik... tipikus magyar hozzáállás...

Bélapáti Béla 2009.07.22. 11:19:26

@remlato:
erről van szó, teljesen egyet értek.

kyncza 2009.07.22. 11:19:33

@szempontpuska: hát egyébként igen! Megint mi "marakodunk" rajta, holott igazából senkinek nem tetszik, csak eltérő vérmérsékletű emberek vannak itt is...

Én tuti a fizikai megoldást választanám... :)
Ebből is látszik, hogy nem leszek soha külügyes, mert az első találkozóig lennék pozícióban...meg szabadlábon!

S.O.A. 2009.07.22. 11:21:01

Attól, hogy valami egy stadionban történik, egy nemzetközi sportszövetség által rendezett eseményen, attól még a román állam területén megvalósulhat a közösség elleni izgatás, provokáció. Nem azért, mert a stadion közterület, nyilván nem az, az ott zajló dolog egy rendezvény, ahol a házirendet a rendezőség alkotja és tartatja be.

Csakhogy!

Azzal, hogy a dolog nemzetközi, jelen van több ország médiája, és a gyalázkodás kijut a stadion épületén túlra, mingyárt nem azzal kéne foglalkozni, hogy, diplomáciai dolog-e, vagy hogy "a focipályán rakjon rendet a rendező meg a Zuefa", hanem (ezektől teljesen függetlenül) bocsánatot kérni, a lehető legmagasabb szinten! Ez a minimum. Ugyanis aki szarik az UEFA meccsek eredményére, mert nem érdekli a foci, a médiából az is értesül arról, hogy Romániában következmények nélkül lehet a magyarokat gyalázni. És innentől már rég nem futbal-botrányról szól a dolog, hanem arról, hogy odaát bármit lehet. Magyarországon és Romániában diplomaták, külügyminiszterek és államtitkárok kapják a nagy lóvét, azért, hogy a barmok által gerjesztett indulatokat elsimítsák, mondjuk bocsánat kéréssel. Igen, többek között ez is a dolguk volna. Csak Romániában tudják, hogy tök fölösleges megalázkodniuk, mert úgysem jön ejnye-bejnye Magyarország felől. Nálunk meg szarnak az egészre...

Csak néhány román újságíró jut el addig, hogy bocsánatot kérjen.

Amúgy meg teljesen azt érzem, hogy az ország, ahol élek, Európa lábtörlője. Velünk tényleg mindent meg lehet csinálni, következmények nélkül. 23 Morvai Krisztina kellene az EP-be, akármennyire unszimpatikus is, mert egyszerűen kiakasztó, ami megy...

szempontpuska 2009.07.22. 11:21:10

@remlato: ebben nem értünk egyet, lásd kutyaszaros párhuzam

Bélapáti Béla 2009.07.22. 11:21:53

@szempontpuska:
barátom, én leírtam mi volna az elképzelésem ebben a konkrét esetben, te eddig nem írtál semmit.
És te mi vagy btw, piréz? Mi az hogy tipikus magyar hozzáállás? Akkor mégis csak vannak magyarok, akik nem olyanok mint a többi nép? Lehet általánosítani, meg ilyesmik? Ezek szerint gyereket felfalatni a nyüvekkel meg tipikus cigány hozzáállás?

szempontpuska 2009.07.22. 11:23:43

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: szerintem nem volt töketlen a külügy. Jól tette, hogy nem ereszkedett le a román huligánok szintjére.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 11:25:48

@szempontpuska: olvasd át még egyszer azt a hozzászólást, amire reagáltál.
A külügyminisztériumunk egy csődtömeg. Ahogy perez is írta, hülyeség volt a román huligánokat összemosni a nyelvtörvénnyel. Én ezt a külügyes dolgot az utóbbira értettem.
Meg lehetne itt hosszasan sorolni a múltbéli dolgokat.
Tót szomszédaink mindig adnak témát.

szempontpuska 2009.07.22. 11:26:06

@Bélapáti Béla: a 10:42-es beírásodra gondolsz ???
Az volna a konkrét elképzelésed ?

remlato 2009.07.22. 11:26:12

@szempontpuska: "ebben nem értünk egyet"
.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.22. 11:26:22

@Rékuc: azért nem multak el nálad a szép romániai évek, vald be haza húz a szived!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 11:27:10

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

"A magyarokat nem szabad bántani, de a magyar szurkolók bárkit bármikor lecigányozhatnak, kihuhoghatják a magyar bajnokságban játszó színesbőrű játékosokat, és így tovább."

Ki mondott ilyet?
Azt hiszed fáj a szívem, mikor a sok balhés idiótának elkenik a száját? Hát egyáltalán nem.

"Szerintem kurvára nincsen semmi köze a külügynek ahhoz, hogy mi folyik egy sportpályán."
Ez így van, egész addig, amíg nem a komplett országunkat gyalázzák. És bár tényleg nem kéne emiatt lerohanni Romániát, azért ne nyilatkozzanak már olyat, hogy őket "nem érdekli". Mondhattak volna valami olyasmit is, hogy

"Felháborítónak tartjuk ezt a példátlan provokációt, mellyel egész Magyarországot megsértették a Steaua szurkolói, és nyomatékosan felszólítjuk a román hatóságokat, hogy a két ország jó viszonyának megőrzése érdekében tegyenek meg mindent az eset kivizsgálása, és a felelősök megtalálása érdekében. A magyar állam nem kíván beavatkozni Románia belügyeibe, különösen nem sportkérdésekben, de emelett a tűrhetetlen viselkedés mellett nem szabad elmenni szó nélkül, mert táptalajt ad a későbbi atrocitásoknak mindkét oldalról."

A magyar külügy töketlenségét remekül jelzi a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatos teszetoszáskodás is. Első körben ott sem sajnálatot, hanem felháborodást kellett volna kifejezni, jó hangosan.

szempontpuska 2009.07.22. 11:27:42

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "A külügyminisztériumunk egy csődtömeg" mert miért is ?
valami olyat kéne itt mondani, amit megtehetett, meg kellett volna tennie, de nem tett meg....
halljuk !

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 11:28:50

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

A nyelvtörvényről már volt külön post, most sem a focihuligánokon "pörgök" hanem a lábtörlőidentitású külügyünkön...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 11:29:04

@laspalmas: "A magyar külügy töketlenségét remekül jelzi a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatos teszetoszáskodás is. Első körben ott sem sajnálatot, hanem felháborodást kellett volna kifejezni, jó hangosan."

Erre pont egy kicsit fentebb írtam.

A többivel meg csak részben értek egyet.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 11:31:36

@szempontpuska: figyelj már te agyhalott, olvasd végig miket írtam a focimeccsel kapcsolatban. Semmit sem kell tennie a külügyminisztériumnak.
Hogy miért csődtömeg?
Kedves baromarc, olvass végig pár cikket a vastagbőrön amelyekben benne van a szlovák szócska, és rá fogsz jönni. Bár erősen kétlem, ugyanis szövegértelmezés egyes alá. Ülj le fiam!

szempontpuska 2009.07.22. 11:32:54

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: rengeteg hülyeséget olvastam már itt ezzel a témával kapcsolatban. Jóformán mindegyik arra épül, hogy magatok sem tudjátok mit kéne tenni, de legyen szájkarate.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.22. 11:33:17

@Prinzessin Erbsen: Mekkora pöts tud néha lenni, drága Erbsen, ez a mentalitás vezetett a kettős állampolgárságról tartott szavazás végeredményéhez is.

Mivel tudom, hogy nagy átlagban normális kommentelő vagy, így betudom a mai rossz formádnak.

Asidotus 2009.07.22. 11:34:51

Amikor nálunk az "indul a vonat" volt, mi történt? Semmi. Dávid Ibolya, igazságügyi miniszter megvonta a vállát, mondván, hogy ő nem ért a focihoz. Nem csak akkor kell hisztizni, ha mi kerülünk a f@sz rosszabbik végére.
Mindazonáltal, az UEFA vizsgálódni kezdett ez ügyben (Steaua meccs), és a románok erre gyorsan bocsánatot kértek.
A szlovák és a román nemzet között az a fő különbség, hogy a románok nem félnek tőlünk. A szlovákok még a mai napig is tartanak tőlünk, féltik az országukat, míg a románok teljes biztonságban érzik magukat tőlünk, ezért is tűnik úgy, hogy kevésbé gyenyák velünk.

szempontpuska 2009.07.22. 11:35:28

@laspalmas: "A magyar külügy töketlenségét remekül jelzi a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatos teszetoszáskodás is. Első körben ott sem sajnálatot, hanem felháborodást kellett volna kifejezni, jó hangosan" A hangos kiabálás a lelátóra való.
A nemzetközi fellépés a diplomácia asztala.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 11:36:04

Csak egy adalék a Szily Katalin-féle Index interjúból:

"meggyőződésem, hogy nem a megszorításoknál vesztettünk csatát, hanem a népszavazásokban kicsúcsosodó ügyekben (lásd: vizitdíj, kettős állampolgárság)."

kiemelném, kettős állampolgárság! Ott tapostak el mindent a szocik....

szempontpuska 2009.07.22. 11:36:10

@Nűnű: eszembe jutott a Dávid Ibolya mondás, de ez sem jó párhuzam, mert az igenis itthon történt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 11:36:28

"A magyar diplomáciának tennie kell, hogy normalizálódjon a két ország viszonya, hiszen szomszédok vagyunk. Meg kell most már bocsássák nekünk Trianont. Úgy látom, hogy Szlovákiában probléma, hogy nem bocsátják meg, hogy Trianon bekövetkezett. Meg kell bocsássák nekünk, hogy vagyunk, és a felvidéki magyarok vannak, és ki kell alakítani az együttélés normáit."

Interjú Németh Zsolttal, a magyar külügyi bizottság elnökével. Címlapon a hírportálokon...

www.fn.hu/belfold/20090721/szlovakia_nem_bocsatotta_meg_trianont/?oldal=2

Bélapáti Béla 2009.07.22. 11:36:40

@szempontpuska:
megválaszolom hosszabban, aztán mára veled ennyi.
Ebben a konkrét esetben igen, ez lenne az elképzelésem, amit 10:42-kor írtam. Tudod, ez a sokat emlegetett kommunikáció, amitól e "zemberek" úgy érzik, hogy a politikusaik dolgoznak értük.
Hogy általában mit lehetne tenni a határon túli magyarok érdekében, arra is van elképzelésem.
Pl. finanszírozni a kinti magyar nyelvű képzést (nem kellene feltétlenül teljes iskolarendszer, de mondjuk magyar irodalom és történelem alap lenne, amit meg kéne tanulni minden magyarnak), megtanítani az ottani értelmiséget az adott ország hivatalos nyelvére és még kb 3-4 európai nyelvre, hogy otthon és Európában is hatékonyan tudja védelmezni a sajátjai érdekeit, támogatni, ösztönözni az olyan beruházásokat, amik magyarlakta területen valósulnak meg, magyarokat foglalkoztatnak, erősíteni a kinti magyar egyházakat (ahogy pl. a románok is tették anno), felvilágoítani a világot és a szomszédos országokat Trianonról, a magyar kisebbség életértől, stb. Hogy ez miért fontos? Dolgoztam egy darabig Kievben, az ottani ukrán kollegák azt sem tudták, hogy Kárpátalján élnek magyarok, illetve hogy egykor magyarországhoz tartozott. Felvilágosítás nélkül hiába minden.
Emellet meg kéne adni a magyar állampolgárságot mindenkinek aki tud magyarul, és magyarnak vallja magát, és minden fórumon kiállni a minél nagyobb önrendelkezés mellett. Mindezt úgy, hogy meg tudjuk értetni a szomszédokkal, hogy nem ellenük vagyunk, nem akarunk nekik rosszat, sőt; nekik is jobb lenne egy prosperáló, elégedett kisebbségek által lakott terület, mint egy folyamatosan feszültségektől terhelt, szegény, és elmaradott országrész.
Ez már megfelel az "elképzelés" kritériumának?

37_'etrebiL 2009.07.22. 11:37:20

@kyncza:
"Legyél már annyira demokratikus, hogy a saját véleményeden kívül mást is engedélyezz! "

Én banolok, gárdistasrác? Most mondd meg, én banolok?

Tőlem azt írsz amit akarsz, legfeljebb elkönyvellek valamelyik kategóriámban.

szempontpuska 2009.07.22. 11:38:07

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": az ún. nemzeti oldal még évek múltán sem tudja megemészteni a vereségét, ez már így is marad.
A szocik utána még vígan nyertek választást, nem ezzel buktak meg, hanem azzal, hogy alkalmatlanok voltak az ország irányítására. De ez messzire vezet.

(nota bene: a fidesz sem fogja megalkotni a kettős állp. törvényt)

szempontpuska 2009.07.22. 11:39:38

@Bélapáti Béla: Ez már igen :-)
és hála istennek jóval messzebb van az öncélú huligános kardcsörtetéstől, mit azt gondoltam.

mijazma!? 2009.07.22. 11:39:40

Egyébbiránt pedig elég nehéz ismétlés nélkül releváncsosnak lenni errefelé.
A 7 éve rablóga(rá)zdálkodó kormánypártok persze, hogy magasról tesznek az államalkotó nemzet
érdekeire, mért pont a külügyi esetekben tennének máskápp?
Esetleg 1 dolog lenne, minden jogász végzetségűt kapacitálok (nekik érdekük lehetne,
hiszen később ez politikai tőkévé is váltható)
hogy népszavazást kezdeményezzen a
- képviselők visszahívhatóságáról,
- a pártlisták megszüntetéséről (esetleg a létszám negyede maradhat),
- a képviselők a tiszteletdíjak kapcsán mindig csak a KÖVETKEZŐ ciklus tekintetében dönthessenek.
Ha most rugózna valaki ezzel, talán néhány % reményében a szocik se tennének sokat ellene.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 11:44:16

@szempontpuska:

Nyilván én sem ordibálásra gondoltam, hanem arra, hogy mérgezett egerekként kellett volna futkozniuk az összes szóbajöhető nemzetközi fórumra, a magyarországi "rasszista támadásokhoz" hasonlóan telekürtölni a nemzetközi sajtót a Berliner Zeitungtól a The Sun-ig, nem "sajnálatot" közzétenni az MTI-n.

szempontpuska 2009.07.22. 11:45:29

@laspalmas: nalátod ! ez nem a külügy dolga...
de ezt megteheted te is, miért mástól várod el amit megtehetsz ?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 11:47:21

@szempontpuska: Te viccelsz? Szerinted azokat a cikkeket ki rendeli meg, vagy gondolod, hogy mohácsit csak úgy maguktól megtalálják ezek az újságok? Na ne viccelj...

Bélapáti Béla 2009.07.22. 11:47:55

@szempontpuska:
no akkor nem csak vincent örül, hanem én is! :)

szempontpuska 2009.07.22. 11:48:50

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ja ! ha nem maguktól, akkor nyilván a külügy.
vagy a tudjukkik.

na lapozzunk.

szempontpuska 2009.07.22. 11:49:20

@Bélapáti Béla: örülök :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 11:49:28

@szempontpuska:

Mi nem a külügy dolga? Minden elképzelhető legális, diplomatikus módon harcolni a szlovák nyelvtörvény ellen a szlovákiai magyarok érdekében?
Te hülye vagy? Vagy csak nem nézed, melyik válasz mire megy?

szempontpuska 2009.07.22. 11:50:41

@laspalmas: nézd végig melyik beírás mire reagál. Akkor rájössz hogy kapufa

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.07.22. 11:51:04

tíz hónapra láttam meg a napvilágot, na erre stopoljatok foltot román hazafiak.

szempontpuska 2009.07.22. 11:53:01

@zsanett- a élet van és szoci fan: a gyalázkodó csürhét ne tekintsük hazafinak. Se ott, se itthon pls !

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.22. 11:53:21

@szempontpuska: Na ne röhögtess. Tehát ha laspalmas szépen megírja az észrevételeit a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatban, akkor az ugyanolyan eséllyel jelenik meg a Sudben, minthogy itthon a gárdisták halomra ölik a romákat (sic!)...

Tényleg lapozzunk és ébredj fel...

végülis a Times-ba is akkor jött le a fizetett cikk, hogy milye fasza a kpormány, mikor már a küszöböt rágtuk az IMF hitelért...

Jurganov 2009.07.22. 11:53:58

@szempontpuska: rájöttem :) sokáig tartott, de csak megvan. te valamelyik régi provokátor vagy új nickkel. nem értettem, hogy miért ennyire jó a stílusod( semmi konkrétum, semmi gondolat csak ez nem jó meg az nem jó.)

@mijazma!?: hajrá :)

szempontpuska 2009.07.22. 11:55:50

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": jah mert Magyarországról mindig csak azt és akkor írják, amikor a tudjukkiknek ez megfelel.
Más egyszerűen nem jön le a külföldi sajtóban.
Ezek a világsajtót könnyű kézzel manipulálják. Így gondoltad ? :-)

szempontpuska 2009.07.22. 11:56:36

@Jurganov: egy tanácsot adhatok: ezen a héten ne vegyél lottószelvényt. Felesleges.

Bélapáti Béla 2009.07.22. 11:57:04

@mijazma!?:
egy aláíród már van is! sőt, talán még gyűjteni is segítenék, baráti-családi körből tuti összejönne pár tíz aláírás. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 12:00:23

@szempontpuska:

Visszanéztem kétszer is, nem akartalak elsőre lehülyézni...De még most, harmadjára is úgy tűnik, hogy jól tettem.

Nem fért volna bele a külügyünk munkakörébe felháborodottan nyilatkozni a nemzetközi sajtónak?

Az EREDETI 2009.07.22. 12:04:45

ez van amikor a haverok kerülnek mindenféle pozíciókba és nem hozzáértő iskolát végzett szakemberek.

szempontpuska 2009.07.22. 12:06:11

@laspalmas: vö: kutyaszar
szerintem ez a megfelelő hozzáállás.
(már ha a huligánokról beszélünk)
Ha a nyelvtörvényről... akkor sokkal komolyabb dolog. Abban - hála az égnek - sikerült egységesen fellépni. "Pártjaink" nem azt nézték ezzel hogy lehet a másiknak esni, hanem hogyan tudnak együttes erővel nemzetközi fórumon fellépni.

Ritka az ilyen ebben a prolishowban, amit a politikai elit művel....

kyncza 2009.07.22. 12:06:46

@37_'etrebiL:

Miért, ki bannolt? Én?
Hogy kezdted a mai megszólításom? gárdistarsác...nem mintha nem lennék büszke rá, ha más mondaná, de részedről ez simán provikáció!

Oda könyvelsz, ahova akarsz, szíved joga.

Miután ok nélkül provokálsz, nálam is van helyed, ne aggódj!

RussoSS (törölt) · http://devizaspekulans.blog.hu 2009.07.22. 12:07:55

www.vmk.tar.hu/

Írjuk alá minnél többet a petíciót a szlovák nyelvtörvény ellen!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 12:13:07

@Rékuc: bizony hogy korrekt!

Majd a visszavágóra azért kíváncsi leszek itthon milyen szardobálás lesz.

szempontpuska 2009.07.22. 12:13:58

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: attól félek, hogy mi sem leszünk különbek :-(

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.22. 12:16:57

@szempontpuska: valami nekem is ezt súgja, és AKKOR kurvára kíváncsi leszek ki fog bocsánatot kérni kitől. Mert ha teszem azt megy majd a cigányozás, akkor az a kétbites túrbómagyar gondolkodás szerint teljesen természetes revans lesz.

Azt kívánom, ne legyen balhé.

37_'etrebiL 2009.07.22. 12:19:17

@kyncza:
Tudod te azt jól, hogy ki banolt.
Én is pont ezt akarom elérni, hogy hadd írjam le a véleményemet anélkül, hogy egyből rámtörne a díszes társaság, vagy banolna a blogger.

Bevallottan (és nem szégyellten) gárdatag fiatal fiúgyereket gárdistasrácnak nevezni miért lenne provokáció? Melyik része nem felel meg a valóságnak?

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.22. 12:27:45

@Félkupica_Fehér_Főnök: nem tudom melyik komment nem tetszett, és mi nem tetszett benne,

ha fiatal vagy akkor elmondom, hogy ezt egy ősrégi viccnek a poenja, de hát te sem tudhatsz mindent.

szempontpuska 2009.07.22. 12:30:28

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: én is....

volt egy időszak, amikor kivttem a nagyobbik fiamat Újpestre. Ez úgy 8-9 éve történhetett. Én magam sem a magyar foci fénykorában nőttem fel, de a nyolcvanas évek első felében ('86-87-ig) amikor csak tehettem, rendszeresen jártam Dózsa meccsekre. Akkor is szidták a magyar focit - ma már ennyit sem ér - de nekem még megadatott, hogy egy-egy alkalommal átéljem, átérezzem milyen az egy nagyobb közönséggel együtt izgulni, aggódni, szurkolni és örülni. Van annak valami varázsa, amikor egyszerre többezer torokból szakad fel egy GÓL, eksztatikus érzés, olyan mintha magad is részese lennél, tettél volna érte valamit. Bekiabáltad a labdát a kapufáról vagy ilyesmi...
Akkor sem a kultúrlények voltak többségben, de azért még javarészt a fociról szólt a meccsre járás.
Elvittem a fiamat, hogy megtudja, megízlelje milyen érzés ez. 82-ben képes voltam rekedtre üvölteni magam egy Ú.Dózsa-AEK Athen meccsen. A kinti 0:2 után az itthoni visszavágón 4:1-re fordítottunk !
Emlékszem, Kisznyér Sanyi káprázatos szabadrúgásgóllal nyitott, Kardos pedig két (jogos) tizenegyest is berúgott. A második a továbbjutást jelentette, vöröslő fejjel úgy rohant a lelátóhoz, hogy a többiek utol sem tudták érni.
A gól pillanatában az ember (kamasz voltam :-) ) egy pillanatra elvesztette az öntudatát amikor felugrott. Pedig nem volt egy kupadöntő, csak egy elsőfordulós KEK meccs. (aztán még jött az 1.FC Köln és végül az Aberdeen).
No meg a VIDEOTON döntője....
Az én gyerekeim (az első kettő srác) ilyet nem kaphatnak meg. Illetve egyszer. Nagy nehezen rávettek, hogy vigyem ki őket a magyar-olasz barátságos meccsre. Előre tisztáztam velük, hogy ugye nem gondolják, hogy nyerni fogunk ?! :-D Oké, akkor mehetünk.
Na ott és akkor.... annyi legalább megadatott, hogy kapjanak egy kóstolót abból, milyen érzés SZURKOLÓNAK lenni.
De manapság már az a hír, ha egy verekedésen váratlanul focimérkőzés tör ki....

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.22. 12:33:17

Ez nem ért meg ennyit.

Tényleg nem értem mit kell ezen kiakadni. Ilyenek az ultrák, mieink sem jobbak semmivel, a Román Állam pedig korrektül viselkedett, nem úgy mint a tótok.

Most komolyan mit kell kiakadni, pár bunkó szakállas viccén? (Igen, tudom, nálunk ennek hagyománya van. A zsidók is rendszeresen kiakadnak ilyeneken, de ők paranoiások, le kell szarni őket is és kész.)

szempontpuska 2009.07.22. 12:34:31

@TaTa86.: úgy látszik közöttünk is vannak paranoiásak bőven :-)

maxwell murder 2009.07.22. 12:39:51

@laspalmas: kurvára igazad van! mindenki minden héten belénk törli a bocskorát, de főleg a szlovákok. ki jön majd ezután? az ukránok?....

Bélapáti Béla 2009.07.22. 12:43:22

@maxwell murder:
azt hallottam, náluk is alakul a nyelvtörvény...
Állítólag felsőfokú ukrán nyelvvizsgával lehetne csak egyetemre jelentkezni. Ez még szerintem önmagában nem túl vészes, főleg ha a magyar felsőoktatási intézményekre nem vonatkozik, de azért lehetnek belőle szép visszaélések, genyózások...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.22. 12:43:39

@Prinzessin Erbsen: Tényleg nem, nem akartalak megbántani, mindenesetre nekem nem a poén jött le. Szóval, ha viccnek szántad, akkor elnézést kérek!

Plutonic 2009.07.22. 13:00:14

Itt a pontos fordítása a román lap cikkének.

antagon.blog.hu/2009/07/22/cimlapon_kernek_bocsanatot_a_romanok

Köszönet Cigizőnek!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 13:17:40

@Rékuc:

"Ugyanakkor arra kérjük a magyarokat is, bocsássanak meg az eltévelyedettek undorító viselkedéséért" - írja a román napilap. "

Igen, ezt kéne tenni, de a focimeccsekre járó agyatlan balhékeresőket (a hírekből) ismerve, sajnos nem így lesz.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 13:20:21

A román lap cikkének fordítása tegnap este óta be van linkelve a postba....

fraki 2009.07.22. 13:28:02

Azt azért jó látni, hogy a románok így önkorrigálják magukat, respekt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.22. 13:36:13

@Prinzessin Erbsen: erre miből következtettél? Tényleg érdekelne...
és ha visszahúz, akkor mi van?
és mi az, hogy szép román évek?
jó volna, ha nem kötnél belém, igazán megköszönném...

reKorrekt 2009.07.22. 13:55:30

A szívem sajdul meg ha belegondolok mit művelnek Mátyás királyunk szülőhelyével a mocskos területtolvajok...
A románok már a középkorban óta hol ide, hol oda álltak, attól függően hogy merről fújt a szél éppen. Erdélyünket is így kapták meg az ugyancsak mocskos tolvajszemét franciáktól.

A külügyünk meg úgytűnik hogy ugyancsak egy semmirevaló pénznyelő. Tisztán látszik hogy még mindig egyik fő céljuk a kollektív magyarságtudat rombolása, eltiprása. Hogy azokról ne is beszéljek akik a szégyenletes népszavazás előtt félrevezették a közvéleményt, és a laikusokat 5 millió román bevándorlóval riogatták. SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT!

Plutonic 2009.07.22. 13:56:57

Az biztos, hogy ha az itthoni meccsen a magyarok türhők lesznek, akkor pofán is köpik a sportdiplomáciát, meg a napilapokat és nagyjából mindent.
Ha képesek lesznek nem visszavágni ilyen ganaj stílusban, akkor nagy emberek (de legalábbis tisztességesek) lesznek sokak számára.
Ha nem, akkor tesznek még egy kis ciánt a MI levesünkbe.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 14:01:14

@szempontpuska: "A külügynek az a hatásköre külföldön, mint a belügynek itthon ?"

Hol írtam ilyet? Sehol.

Amúgy meg (maradva az általam fentebb már leírt két példánál) sem a disznólábas ügynél, sem pedig a szetey-montázsnál sem hatásköri kötelességről volt szó. Egyszerűen felálltak és mondtak egy ejnye-bejnyét; a zsidók/melegek meg úgy érezhették, hogy őértük szólt a Magyar Állam. Ami önmagában nem baj, csak jó lenne most már, ha néha a magyarokért is szólna...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 14:05:00

@Plutonic:

"Bátor szavakkal mindig megfontolt legyél,
Gondolj azokra, ki magyarként "ott" él!
Védtelen túszként, szülőföldjén idegen,
Hogyan segíthetnél innen csonkán, betegen?

...

Rázhatod öklöd, ordíthatsz jelszavakat,
Ez még sohasem tolt odébb határokat,
Utcai kórusokra a törvény nem felel,
Sorsunkat már 500 éve máshol döntik el."

szempontpuska 2009.07.22. 14:06:49

néhány kommentem nem megy át.... mi ennek az oka ?

szempontpuska 2009.07.22. 14:09:44

@wladyslawsky: jó, ezt írtad: "a magyar joghatóságon kívül eső dolgokra találták ki a külügyminisztériumot "
Hogy magyar joghatóságon belül mit tehet a belügy azt mind2en tudjuk.
és a külügy a magáéban ???

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 14:10:08

@szempontpuska: miért, szerinted minek lehet nevezni a 2004. dec. 5.-i népszavazás előtti mszp/szdsz kapmpányt, ha nem úgy, hogy SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT ?

Jurganov 2009.07.22. 14:11:06

@szempontpuska: annyira gázok voltak, hogy a blogmotor sem bírta megemészteni :D

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 14:14:48

@szempontpuska: pl. felháborodásának ad hangot. És a belügy mit tett a SoDi nevű bloggerrel, aki azt az ominózus képet készítette ? Ugyanazt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 14:20:29

@szempontpuska:

Megnéztem az adminon, nem lett egy sem törölve. Próbálkozz újra.

szempontpuska 2009.07.22. 14:23:07

@wladyslawsky: na hagyjállógva ! Azt a tömény népbutítást ami ekörül zajlott... a gyomrom kifordult. Az a prolishow a legkevésbé szólt a HT magyarokról. Mindenki a saját (belpolitikai) pecsenyéjét sütögette rajta, amihez a határontúli magyarok csak díszlet volt.

szempontpuska 2009.07.22. 14:24:45

@wladyslawsky: felháborodásának ad hangot...
aha.
na erről beszéltem.

szempontpuska 2009.07.22. 14:25:51

@laspalmas: kizárt dolog, hogy törlés lett volna, ezért aztán kár volt ellenőrizni
De azért köszi....! :-)
elküldtem, oszt jól nem jelent meg soha.... :-(

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.22. 14:30:54

@laspalmas: Adminon felhasználóként lehet látni, hogy hány kommentje lett törölve az illetőnek?

(Lehetne versenyt rendezni, hogy ki tud több mederált hozzászólást felmutatni, díjazást később kitaláljuk. :o)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.22. 14:31:52

"felhasználónként" talán megérti valaki, de már elbizonytalanodtam :o)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 14:35:36

@szempontpuska:

Nincs mit, gondoltam eloszlatom a gyanú árnyékát, még mielőtt felmerül. .)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 14:36:49

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Összességében vagy postonként lehet látni, hogy mik lettek törölve.
Ilyen versenyen meg ne is gondolkodj...

szempontpuska 2009.07.22. 14:37:26

@laspalmas: nem vagyok üldözési mániás :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 14:37:55

engem az érdekelne h ki fordította le magyarra.
lennének ötleteim:

"Továbbképző tanfolyamot tartottak Bukarestben a pionír egységparancsnokoknak 1970 tavaszán. Egy ilyen parancsnok az egész iskola pionírtevékenységét irányította (a pionír magyarországi megfelelője: úttörő), feladata volt segíteni, összehangolni az osztályfőnökök (osztagparancsnokok) által a gyermekekkel szervezett órán kívüli tevékenységet.
A magyarok között volt egy Neumann Ottó nevu fiatalember is. Tulajdonképpen fel se figyeltem a családnevére, mert számomra – és tapasztalatom szerint Erdélyben általában - az úgynevezett zsidókérdés nem létezett. Akkor talán még meg se fogalmaztam magamnak, de az én világomban a magyart nem a vér tette, hanem a kultúra, s ha valaki még valami más is volt, annak elottem nem volt semmi jelentosége. Amikor Nagyváradon eloször látogattam meg N. O.-t, és megismertem a családját, érdekes élményt jelentett számomra az édesapjával való találkozás, aki olyan volt, akár egy ószövetségi pátriárka...."

szó van 48-as román "hősökről" is:

"Akkoriban mindketten elhelyeztünk néha egy-egy cikket a nagyváradi Fáklya napilapban. Egy alkalommal megdöbbenve láttam az o nevét egy Axente Sever nevu román nemzeti host méltató írás alatt, aki az 1848-as forradalom idején a román ellenforradalmi csapatok egyik véreskezu vezére volt, és többek között nyolcszáz nagyenyedi magyar civil lakos lemészárlásáért felelos. (Persze az újságban errol szó sem volt.) Amikor N. O.-val ezt követoen találkoztunk, azzal védekezett...."

egy kis önreklám, de nagyon megéri:
kkbk.blog.hu/2009/07/15/toth_karoly_antal_nobelesdi_kertesz_imre

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 14:40:21

laspi az utolsó bekezdés csak nem a mi részünknek szól a múltkori miatt?
jobban fejlődtök mint a fidesz
(halvány mosoly)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.22. 14:44:47

@laspalmas:
nem is értem, hogy jutott eszembe, biztos belémbújt a kisördök ;o)

A fenit hozzászólásban nem teljesen fogalmaztam helyesen, a verseny nem felhívás akart lenni a többi kommentelőhöz, csak kíváncsi voltam ki rázogatja legtöbbet a pofonfát :o)

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 14:46:37

@szempontpuska: Csakhogy az egyik fél belpolitikai pecsenyesütögetése jót akart tenni a határon túliaknak, a másik meg rosszat.
Neked mi tetszene jobban: ha valaki kizárólag önző érdekből kibaszna veled, vagy ha ugyanilyen okokból segítene neked ?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.22. 14:48:42

@tesz-vesz:

Nem, képzeld, szívből szól, mint mindig minden sor.
Tudom, hogy ez sokaknak (pl. neked) hihetetlen...
Sosem mérlegelem, hogy kinek fog tetszeni, és kinek nem, amit írok. Nincs megfelelési kényszerem...

reKorrekt 2009.07.22. 14:51:03

@szempontpuska: neked meg hogy belepofázz olyanba amihez semmi közöd hülyegyerek? Majd ha hozzád címzem a mondandómat akkor érdekel a véleményed. Jelen esetet leszámítva.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.07.22. 14:53:40

@zero:
Azért elég kockázatos a szlovák külügy húzása, nem biztos, hogy az EBESZ-nél jó néven veszik az ilyesmit - persze, akár be is jöhet.

szempontpuska 2009.07.22. 14:55:47

@wladyslawsky: szó sem volt segítségről. Önző érdekek, kamu dobverés, hangulatkeltés volt. Ezért mondom díszletnek.
Pár évvel korábban még fidesz vezetők tucatjai utasították el, tartották jogi nonszensznek (Martonyi-Németh Zsolt-Orbán) a kettős állampolgárságot, majd ellenzékbe kerülve elkezdték forszírozni. A népszavazás után a téma megint le lett szarva.
Nem volt párt amelyik akárcsak indítványt, törvényjavaslatot tett volna le az ügy érdekében.

Az egész nem volt más mint színjáték, díszlet a szavazatmaximalizáláshoz. Egy évvel később már az autonómia érdekében sem emeltek szót/szavazatot az EU-ban ugyanazok akik a népszavazás sikeréért kampányoltak. És most már biztosra veheted, hogy jövőre - akár 2/3-os - Fidesz kormány sem veszi napirendre. Híre hamva nincsen. Dobták, mint elhasznált papírzsebkendőt. Ezt neveznéd te segíteni akarásnak ?

Az egész egy piszkos és öncélú belpolitikai játszma volt. Oda és vissza. Amely a legkevésbé valakikért (HT magyarok), sokkal inkább egymás ellen szólt.

Ezért nem is mentem el szavazni, és máig úgy gondolom, jól tettem. Nem hagytam magam hülyére venni.
Az idő engem igazolt.

szempontpuska 2009.07.22. 14:57:17

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): Sokat elmond az ügy valós hátteréről, hogy a kommentelők javarésze a magyar külügyet anyázza, a csürhe román huligánokat alig éri megjegyzés. Töredéknyi.
nagyjából erről szól az egész.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 15:04:36

@szempontpuska: Azt nem vitatom, hogy a fidesz pártpolitikai érdekből (is) indította meg az egészet.
Viszont az meg elvitathatatlan tény, hogy ha a határon túliak BÁRMILYEN ÉRDEKBŐL (pártpolitika, plusz szavazók szerzése, stb.) megkapták volna az állampolgárságot, azzal csak és kizárólag jót tettünk volna velük, és ők örültek volna neki - még akkor is, ha tudták volna, hogy mi a fidesz fő motivációja.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.22. 15:06:16

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): 'Majd ha hozzád címzem a mondandómat akkor érdekel a véleményed.'

Az első kommentedet senkinek nem címezted. Akkor ne is reagáljon rá senki? :)

37_'etrebiL 2009.07.22. 15:13:55

@wladyslawsky:
A reálpolitika szót kerested?

szempontpuska 2009.07.22. 15:17:24

@wladyslawsky: a nép döntött. Ez már lejárt lemez.

Simplicio 2009.07.22. 15:21:59

Focidrukker élményeim csekélyek, de egy idevág.

A legutolsó válogatott meccs előtt, amin voltam a magyar drukkerek jelentős része "lesz..patjuk Litvániát" üvöltött. Értem, hogy a molinó médiaképesebb az üvöltözésnél, de biztos hogy a legaljább szurkolók hülyeségeinek kell meghatároznia két ország kapcsolatát?
Én hülyén éreztem volna magam, ha a litván nagykövet tiltakozó "memorandumot" adott volna át, hogy mire tartjuk az országát.

szempontpuska 2009.07.22. 15:23:45

@tesz-vesz: asszem a lánchíd rádió auschwitz képére gondolhatott

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 15:24:50

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): egyetértek, főleg, h a dec 5. e után 2-3 évvel kóka meg hívta be a határontúli magyar vállalkozókat.
van bőr a képükön.
azt a mai napig csak tippelni tudom, miért is akarták a liberálbolsevikok a nemet. nem akarták h idejöjjenek, oké, akkor írják bele.
nem akarták, h szavazzanak, oké, írják bele a törvénybe.
én se akarom h mindenki idejöjjön elvenni előlem a munkát, de mégis igennel szavaztam,és egyébként is a legtehetségesebbeket (pl ruzsa magdi) el kell szívni.

reKorrekt 2009.07.22. 15:28:39

@Rékuc: Reagálni lehet rá, személyeskedve faszkalaposkodni nem. Nem a véleményem érdekelte, nem arra reagált, hanem egyből az azt kiváltó okot próbálta az általa vélt valóm náci/huligán táptalajává avanzsálni. Az idióta barma.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 15:29:16

@szempontpuska: ja, megvan
www.youtube.com/watch?v=rLt-9ielw8E
elég ostoba volt kai csinálta, földobta a labdát a barmoknak.
kiss péter hogy hunyorog a háttérben, eddig őt csak zsinagógába láttam, ott nagyon szeret fotózkodni.

szempontpuska 2009.07.22. 15:33:35

@tesz-vesz: a videopost szerint Szetey maga csinálta a montázst ?
:-DDDD
Bizonyára !
Mint ahogy bebizonyosodott, a Pápa lőtt Ali Agcára... :-) és most már evidens, nem is románok, hanem a tudjukkik tartották a molinót Bukarestben.
na akkor ennek is a végére jártunk. örülök hogy segíthettem :-D

K.Jani 2009.07.22. 15:33:36

szégyellem, hogy egy olyan országban élek, ahol a nép nem kergeti el a hazaárulókat, hanem birka módjára megvárja, míg azok maguktól elrohadnak!!!!

szempontpuska 2009.07.22. 15:34:15

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): mossál fogat

szempontpuska 2009.07.22. 15:34:54

@K.Jani: jó hogy jössz, az előbb épp a paranoiásokról beszélgettünk :-)

37_'etrebiL 2009.07.22. 15:36:10

@K.Jani:
Hát költözz haza! Most hol élsz?

K.Jani 2009.07.22. 15:39:55

teljesen kiírtották ebből az országból az életösztönt.
a "hadseregünk" rosszabb állapotban van mint a két világháború után!!!!!!!!!!!!
ez az első időszak, hogy békeidőben is fogyik a lakosság!!!!!!!!!!!(a cigányok iszonyatos szaporodása mellett ez kimondottan veszélyes!!)
és akinek fontos még a hazája azt leszélsőségezik, lenácizzák!
az ország nagyon beteg, és ha nem lépünk időben, akkor még el is veszíthetjük!! AHOGY TELLIK AZ IDŐ, ÚGY LESZ SZÜKSÉG EGYRE RADIKÁLISABB MEGOLDÁSOKRA!!!

szempontpuska 2009.07.22. 15:42:00

"békeidőben is fogyik (sic !) a lakosság" :-)))
úgy látom te a magyar nyelvvel is hadban állsz
muhahahaha

K.Jani 2009.07.22. 15:43:50

@szempontpuska: @37_'etrebiL:
akik a tényeket nem hajlandóak tudomásul venni, azok vagy birkák, vagy szarnak bele mindenbe!
a helyzet komoly, és eszerint is kell hozzáállni!!

szempontpuska 2009.07.22. 15:45:46

@K.Jani: én is így látom, ezért van tele a hócipőm a magadfajta szájkaratésokkal....

Plutonic 2009.07.22. 15:47:07

@laspalmas: Valami ilyesmire gondoltam, igen. :)

Légy óvatos, mint a róka,
Tiszta, mint a fehér rózsa,
Mint a tigris, olyan bátor,
Hűséged vedd a kutyától,
Szelíd, mint az őzek népe,


Gyors, mint a sas repülése,
Szorgalmas légy, mint a méhek,
Nemes, mint a telivérek,
Fáradatlan, mint a hangya,
Erős, mint a medve mancsa,
Derűs, mint az ég tavasszal,
Olyan lágy, mint lágy a hajnal
Egyenes, mint az a nyárfa,
Vidám, mint a lepke tánca,
Nyílt, akár a nyári rózsa,
Nótás, mint a rét rigója,
Jó, akár a búzakenyér,
Liliomként buja fehér,
Merész, mint merész a sólyom,
Hangod, mint a gerle szóljon,
Nyugodt, mint a békés tenger,
Egy szóval, légy: magyar ember.

Alföldi Géza: Magyar ember

Pedig nem vagyok oda a versekért, de ez...

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 15:50:57

@szempontpuska: persze, miután az ömlött fél éven keresztül minden kormánypárti médiumból, hogy majd idejönnek, aztán nem lesz nyugdíj,meg egyéb hazugságok

picur3ka 2009.07.22. 15:52:34

Kocziha Tünde, a békéscsabai szervezet elnöke és Gajdos Attila, a szarvasi szervezet alelnöke megállapítja, hogy két békés megyei városban, Békéscsabán és Szarvason él a hazai szlovákság jelentős része. E két város meghatározó politikai erejeként és szlovák származásúként is, kötelességüknek érzik, hogy az itt élők nevében szolidaritásukat fejezzék a Szlovákia, területén élő magyar nemzeti közösséggel.

Elítéljük az erőszakos asszimilációt szolgáló nyelvtörvényt. Az állami elnyomást, a magyar nemzeti közösség megsemmisítésére, kirekesztésére irányuló több évtizedes gyakorlatot - írja Kocziha és Gajdos hozzátéve, hogy a Jobbik európai uniós képviselőin keresztül és majdan parlamenti pártként is fel fog lépni minden nemzet, így a magyar nemzeti kisebbségek elleni törekvés ellen.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 15:53:29

@szempontpuska: logikára kicsit még gyúrjál rá ;)

Tündér_Lala 2009.07.22. 15:53:59

@szempontpuska: Én sem voltam szavazni dec.5.-én. Nagyon beteg voltam, és nem tudtam elképzelni, hogy ne legyen érvényes azt eredmény. Rettenetesen bánt a lelkiismeretem és ma akármilyen állapotban is, de valahogy elvánszorognék szavazni.
Igen ami ott történt az szégyen és gyalázat, elárulása az eszakadt nemzettesteknek. A propaganda pedig a baloldal örök szégyene marad.

37_'etrebiL 2009.07.22. 15:55:39

@Plutonic:

Szép kis költemény, de inkább csak vágyakat jelenít meg.
Minden sorára lehetne erős ellenpéldákat hozni magyar emberek (nem egy, sok!) példáival.

Óvatos? Szorgalmas? Fáradatlan? Derűs? Egyenes? Vidám? Nyílt? Nyugodt?

Hát sajnos nem ezek a jelszők jutnak eszembe az átlag magyar emberről.

37_'etrebiL 2009.07.22. 15:56:12

@wladyslawsky:
szívesen!
máskor is szívesen segítek, csak szólj bátran!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.07.22. 15:57:31

@37_'etrebiL: Talán a szorgalmas illik a MAGYAR emberekre -világviszonylatban- szeretik is külföldön a magyar munkaerőt....

szempontpuska 2009.07.22. 15:57:40

@wladyslawsky: peched van mert erre emlékszem :-)
a "NEM" csak az utolsó 1-2 hétben jelent meg, addig inkább olyan farizeus hozzáállásuk volt, ami nem is nevezhető kampánynak. Ha jól emlékszem nyíltan NEM-et Gyurcsány mondta ki először, méghozzá azon a vitán, ahová a Fidesz el sem ment, helyette ott égett a stúdióban szegény Tőkés, Duray és még vmelyik...

szóval ne próbáld itt átírni nekem a múltat, ideje volna már megemészteni a népítéletet. Amúgy meg laszarom, hogy mit mondott a kormánypárt

szempontpuska 2009.07.22. 15:59:53

@Tündér_Lala: szerinted. És ezzel jelentős kisebbségben maradtál. Ilyen a c'est la vie

reKorrekt 2009.07.22. 16:02:52

@szempontpuska: Látom már trolloskodsz is. Jó úton haladsz a helyi közutálat felé...

szempontpuska 2009.07.22. 16:06:20

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): és ebben te mi leszel ?
a "köz" vagy az "utálat" ? :-)

Bélapáti Béla 2009.07.22. 16:06:21

@szempontpuska:
a baj az, hogy nem döntött a nép, ugyanis érvénytelen volt a szavazás; azok pedig, akik elmentek, többségében az igenről döntöttek.
Az pedig elég álságos, hogy azt mondod, leszarod, mit mondott a kormánypárt; ezzel azt tagadod, hogy senkit nem befolyásolt a döntésében a kormánypárt kampánya ami nyilvánvalóan nem igaz. És azt is mondod, hogy leszarod, ha egy hatalmon levő politikai erő hazugságokkal, félelemkeltéssel manipulálja a választokat. Ha ezt tényleg így gondolod, az elég nagy baj.

K.Jani 2009.07.22. 16:07:28

@szempontpuska: nekem meg a fotelninjákkal!

Bélapáti Béla 2009.07.22. 16:07:29

@Bélapáti Béla:
bocsánat, nem tagadod, hanem állítod

Tündér_Lala 2009.07.22. 16:08:14

@szempontpuska: Tévedsz. A félrevezetett emberek (népítélet) már rájöttek, hogy akik a 23 M román munkavállalóval riogatták őket és csőd közeli állapotba viiték az anyországot (minden szempontból) azok gazemberek és nem lehet elhinni azt sem amit kérdeznek. Nem csak szerintem.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 16:10:13

@szempontpuska: a kormánypárti médiában nem csak az utolsó 1-2 hétben jelent meg a NEM-re buzdítás (ha nem is konkrétan így konrétan - bolgárúrtól emlékszem egy K-Ny Németországgal való hasonlat fejtegetésére, amiben a fő érve az volt, hogy dehát az NSZK a gazdag volt, mi meg nem - holott teljesen más volt a két helyzet. Meg hasonló csúsztatások) hanem már a fidesz aláírásgyűjtése után.

szempontpuska 2009.07.22. 16:16:11

@Bélapáti Béla: mindkettő manipulált. És mindkettő a saját (bel)politikai érdekei szerint. Azoknak akik elmehettek szavazni csak töredéke szavazott igennel. Aki akarta a kettős állampolgárságot, szerintem elment. Aki nem az mindegy hogy elment és nemmel, vagy nem is ment el. Az eredmény egyenértékű. bele kéne már törődni

37_'etrebiL 2009.07.22. 16:16:53

@turner:
Nyilván a hivatalokban nem magyar emberek nem dolgoznak, meg az útépítéseken és még sorolhatnám.


@Tündér_Lala:
Jaja :(.
Utcán, metrón, moziban, utakon, hivatalban, stb

szempontpuska 2009.07.22. 16:17:43

@Tündér_Lala: jah nyilván. Ha kisebbségben maradsz a véleményeddel akkor a többséget "félrevezették - megtévesztették". Ha többségben, akkor az egyfajta megvilágosodása a népnek.
Sajátos demokráciaképed van, mondhatom...

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 16:19:15

@szempontpuska: belenéztem 1-2 blogbejegyzésedbe - így már minden világos :))

szempontpuska 2009.07.22. 16:21:25

@wladyslawsky: magam sem voltam tisztában a kettős állampolgárság mivel járhatott volna ?
Sosem derült ki. Mindennek vannak árnyoldalai és előnyei. Hogy ez mibe került volna az itthon élőknek, itthon adófizetőknek az bizony nem világos. A Fidesz kijátszott a nacionalista kártyát, a szocik meg beszartak, hogy a Fidesz állandó HT szavazóbázist épít ki (lásd Mikola félévvel később).
Mocskos játék ez a szememben. Szerencsére lefutott.

Tündér_Lala 2009.07.22. 16:21:45

@szempontpuska: Azt értsd meg, hogy nem nekünk kell beletörődni, hanem azoknak a tőlünk erőszakkal elszakított nemzetrészeknek, akiket érintett a népszavazás. Akik azt gondolták, hogy legalább lélekben velük vagyunk.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.22. 16:22:14

@szempontpuska: a liblingjeid (elődeinek) 40 éves áldásos nemzetromboló tevékenysége nélkül elő nem fordulhatott volna, hogy dec. 5.-én a nemek legyenek többségben

szempontpuska 2009.07.22. 16:22:32

@wladyslawsky: köszönöm az érdeklődést

szempontpuska 2009.07.22. 16:23:49

@Tündér_Lala: tévedtek. Kár volt - és méltánytalan - őket feltüzelni. Ők az igazi kárvallotjai, mert onnan nem látták, csak díszletnek használják őket. Mi ez ha nem manipuláció ?

szempontpuska 2009.07.22. 16:24:43

@wladyslawsky: a lieblingjeim ??? Nos akkor mégsem olvastál tőlem semmit.

Bélapáti Béla 2009.07.22. 16:29:30

@szempontpuska:
mindkettő manipulált, csak az egyik aljasul, hazugságokkal, és a rossz irányba, a másik pedig a jó irányba, vállalhatóan.
Ez egy elég erős csúsztatás amit írsz, ugyanis a megjelentek nem töredéke, hanem 51,57%-a szavazott igennel (íme a link: www.valasztas.hu/nepszav04/main_hu.html).
És marhára nem mindegy, hogy a meg nem jelentek mit gondoltak, mint ahogy a parlamenti, önkormányzati választásnál sem az van, hogy a megjelentek 10%-a x-re szavazott, 90%-a y-ra, de mivel 70%-nyian nem jelentek meg, azok tuti c-re szavaztak volna, így holnaptól c alakít kormányt, lesz a polgármester, stb.
Osztán a beletörődést folytatva az EU miért nem törődött bele az ír nem-be? Demokratikus-e megtartani mégegyszer a népszavazást?
Változhat-e egy nép véleménye x idő alatt ugyanarról?

Bélapáti Béla 2009.07.22. 16:32:35

@wladyslawsky:
bocs, de ahogy az előbb írtam, nem a nemek voltak többségben! Azok, akik vették a fáradstágot a véleménynyilvánításhoz, kis többséggel, de az igenre szavaztak. Csak érvénytelen volt a szavazás, mert nagyon sokan még ennyi fáradtságot sem vettek maguknak, hogy elmenjenek szavazni.

Tündér_Lala 2009.07.22. 16:33:33

@szempontpuska: Igazad van, az én demokrácia felfogásomba nem fér bele, hogy törvényeket alkotunk azután a választások után azonnal visszacsináljuk (ÁFA), hogy eltagadjuk az ország valódi állapotát, hogy homlokegyenest az ellenkezőjét csináljuk mint amivel kapányoltunk. Magyarul minden módon becsapjuk az embereket és a "népítéletre" hivatkozva ellopjuk amit csak lehet.
Tényleg furcsa a demokrácia felfogásom.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.07.22. 16:35:21

@Tündér_Lala: Az enyémbe se, ahogy az ország szerintem 80%-ának se. Ott a pont... ;)

szempontpuska 2009.07.22. 16:37:55

@Bélapáti Béla: bocs, valóban nem az elmentek töredéke, nem ezt akartam, hisz tudom hogy a megjelentek többsége igennel szavazott. A távolmaradók esetében nincs értelme értelmezgetni. Ha igant akartak, akkor elmentek volna és kész.

Plutonic 2009.07.22. 16:39:30

@37_'etrebiL: Ez szerintem egy felhívás, hogy ilyen légy. :)
Számomra követendő, de mindenki maga dönti el!

szempontpuska 2009.07.22. 16:39:44

@Bélapáti Béla: egyébként a népszavazást meg lehet tartani (2 év letelt azóta). Sőt, még csak nem is kell népszavazás egy ilyen krédésről, ki lehet mellette tartani, referendum nélkül is lehet törvényjavaslatot benyújtani. Mégsem történt semmi. éppen ezért az egyik uo. mocskos manipuláció mint a másik.

szempontpuska 2009.07.22. 16:40:43

@Bélapáti Béla: nem vették a fáradtságot. Ennyi.
Én is közéjük tartozom és elmondtam, hogy miért.

szempontpuska 2009.07.22. 16:42:28

@Tündér_Lala: a te demokrácia képed azért sajátos, mert amelyik nem egyezik a véleményeddel max. (és jobb esetben) megtévesztett lehet.
Dehát ez természetes olyanoknál, akik a zsebükben horják a bölcsek kövét :-P

Bélapáti Béla 2009.07.22. 16:53:35

@szempontpuska:
írtam egy hosszút, de eltűnt.
Lényeg, hogy abban egyetértek, hogy simán be kéne nyújtani egy törvényjavaslatot, elfogadni, és kész, illetve hogy a Fidesz is jópárszor elárulta a határon túli magyarokat (lsd. Románia csatlakozásának feltétel nélküli megszavazása, liszaboni szerződés feltétel nélküli megszavazása, stb.) de az ő mocsokságuk nem menti a másik oldal mocsokságát.
Illetve azt írtam még, hogy + költség nem lenne az állampolgárság, mert a tartózkodási engedély ugyan arra jogosít fel (eü, nyugdíj, stb) csak szavazni nem szavazhatsz, és nyilván aki nem itt él és dolgozik, nem innen kapna nyugdíjat, de arra jó lenne, hogy senki nem mondhatná, hogy idegen ország belügyébe szólunk bele, hiszen a saját állampolgárainkat védenénk (lsd. Oroszország-Dél-Oszétia, Románia-Moldova /még csak terv/).

Tündér_Lala 2009.07.22. 16:55:22

@szempontpuska: Ha neked van igazad, az még szomorúbb, mert azt jelentené, hogy a 60 éves agymosás telejsen kiirtotta az emberek többségéből a magyar identitás tudatot.
Ha csak megvezették őket és elhitték a riogatást (a munkahely fétés nagy úr) akkor jobb a helyzet. Én csupán az utóbbit remélem.

szempontpuska 2009.07.22. 17:00:04

@Tündér_Lala: sajnos amikor magyar identitástudat kerül szóba, az az esetek 90%-ában konfrontációról szól.
Tavasszal voltam Írországban (írtam is róla posztot :-) ) és egészen megkapó/üdítő volt ahogyan az írek megélik a nemzettudatukat. Képesek rá, fel sem merül, hogy valakivel szemben legyenek azok amik. Náluk a nemzettudatuk nem valakivel szemben határozza meg magát, nincs szükségük külső/belső ellenségre.
Egyszerre volt felemelő és szívsajdító, hogy mi miért nem vagyunk erre képesek.... (persze, tudom tudom, a komcsik, meg a tudjukkik... és innentől a régi nóta)

szempontpuska 2009.07.22. 17:01:34

@Bélapáti Béla: hidd el, ez nem tartana vissza senkit, sem a környező nacionalistákat, magyarverőket, sem a román futballcsürhét semmitől. Sőt, félek hogy csak fokozná a dühöt és haragot, amit csendesíteni nem lehet.

Tündér_Lala 2009.07.22. 17:10:08

@szempontpuska: Próbálj egy szlovák politika közeli emberrel beszélni. Ők tényleg másokkal (elsősorban velünk másodsorban a csehekkel szemben) határozzák meg magukat és igencsak sovinizmusba hajló nézeteik vannak.
Ehhez képest mi konszolidáltak vagyunk. Talán egyszer felismerik ők is, hogy egymásra vagyunk utalva, hogy így kijátszanak egymás ellen bennünket (ha úgy tetszik versenyeztetnek pld. a multik). Csak reménykedni lehet, hogy ez egyszer bekövetkezik.

szempontpuska 2009.07.22. 17:16:10

@Tündér_Lala: Igen, de én nem a szlovákokhoz, szerbekhez, románokhoz (Slotához, Funarhoz, Seseljhez, Haiderhez) képest szeretnék konszolidált országban élni. Mi döntjük el, hogy mit tekintünk viszonyítási pontnak. Ha lefelé nézünk, akkor lefelé igazodunk (egyre mélyebbre). És mindig találunk felmentést, hogy ugyanolyan bunkók lehetünk, mint azok. Lásd: futbalhuligánok.

Most egyelőre lépnem kell, de köszönöm a beszélgetést mindannyiótoknak! Most már örülök, hogy benéztem a posztba

tudi 2009.07.22. 17:22:35

Megáll az ész ez nem külügy, hanem komédia, tragikomédia.

Horizont 2009.07.22. 17:35:50

Olyan jó lenne ha a visszavágón megmutatnák a magyar szurkolók , hogy mennyivel különbek mit ők. Mélyen meg vagyok bántva a felirat miatt, de mégis az lenne az igazi válasz, hogy nem adnak választ!
( Azért magamban gondoltam a felirat kitalálójának az édesanyjára. Sajnálatból.)

szempontpuska 2009.07.22. 17:50:45

@tudi: na még egy... :-(
tépjél sorszámot magadnak

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.07.22. 18:33:34

Sziasztok
Ezt most megszavaznám minden idők legjobb vastagbőr-posztjának.
Megint későn értem haza (kivételesen nem dolgoztam;)), úgyhogy lemaradtam a kommentek elejéről, úgyhogy ez valszeg senki sem olvassa.

Roxvox 2009.07.22. 19:23:20

@Félkupica_Fehér_Főnök:
Banánköztársasági banánverseny? Hehehe.....

szempontpuska 2009.07.22. 19:24:29

@Eltiron72: minden idők legjobbjának ? :-O
Laspalmas ! Eszerint most hagyjátok abba... :-)

Roxvox 2009.07.22. 19:32:59

@szempontpuska"Mi döntjük el, hogy mit tekintünk viszonyítási pontnak. Ha lefelé nézünk, akkor lefelé igazodunk (egyre mélyebbre)."
Na most az a helyzet, mivel mi vagyunk legalul, így csak felfelé tudunk nézni mert lefelé minek. Ha viszont feljebb ez zajlik és ez nekünk nem tetszik, akkor merre menjünk, még lejjebb? :((((((

szempontpuska 2009.07.22. 19:55:33

@Roxvox: scrolloz vissza Tündér Lalához. Láthatóan nem vagy képben miről van szó. Ezek a lózungok most öngólt érnek :-)

nagyo78 2009.07.22. 21:02:59

Muhahaha. Ilyen elképesztő faszokat. És ti ezt tűritek? Komolyan, nem akarom elhinni. Próbálnák ezt megtenni ezekkel a félállatokkal itt Szerbiában. Szakértői kormány - szakértői külügy. :D
Ezt eltűrni... gerinc, az már rég a múlté?

cooper (törölt) 2009.07.23. 00:20:14

milyen emberek ezek?

olyanok mint a jobbikosok

pepitába

cooper (törölt) 2009.07.23. 00:57:39

amúgy, azért basztatnak minket, mert ezek a szcsimbókok(mik!!!!! kiírták ezt a szöveget) is olvasnak újságot, és tudják, hogy AMAGYAR A MÁSIK MAGYAR BELÉT IS KITAPOSSA, HOGY NEKI JOBB LEGYEN
utolsó le a a lámpát

redriot77 2009.07.23. 08:56:56

Szerintem ne foglalkozzon vele a külügyminiszter hogy néhány bunkó miket firkál egy lepedőre unalmában. Mint ahogyan a román külügyminiszter se foglalkozzon azzal, hogy az újpest drukkerek mit műveltek odaát.

Nehogy már néhány agynélküli agresszív barom óbégatása a legkisebb szinten is befolyásolja két ország diplomáciai kapcsolatát! A rendőrség helyében én rájuk zárnám a stadiont, és hagynám hogy hogy a szart is kiverjék egymásból. Nem hiányoznának senkinek.

A tévében és az újságokban sem kéne mutogatni őket: ennek egyedül ők örülnek, ha nyilvánosságot kapnak azt hiszik tényleg érdekel valakit a hőbörgésük, hogy fontos a véleményük.

Horizont 2009.07.23. 09:19:33

@redriot77:
Nincs teljesen igazad! Az igaz, hogy néhány baromagyú, embernek sem nevezhető förmedvény drukker miatt ne legyen két ország között diplomáciai vita. De a nem tetszésünknek igenis hangot kell adni, minden szinten. (nem a visszavágón az ő stílusukban). Ez a fene nagy demokrácia nem tett jót a nekünk, és ha anno az első perctől reagálunk minden szemét, aljas dologra ami történt, talán nem mentünk volna le a ennyire a pokol bugyraiba.(itthon is)

molaris 2009.07.23. 09:21:42

@laspalmas:
"Szívből szól minden sor" Kár!!- jobb higgadtan, ésszel írni.

Nem akarom senki érzékenységét sem megbántani, de ezt nem lehet érzelmi alapon művelni. Amiket leírtál igazak.
Csakhogy!! Csakhogy ez nem így működik. sajnos az országot a hazaáruló banda olyan helyzetbe kormányozta, hogy ennél többet nem lehet tenni. Az, hogy mekkora bűn volt amit műveltek, most tudjuk lemérni. És nem ez az utolsó pofon.

Elérték, hogy teljesen súlytalanná vált a külügy, és vele a teljes magyar kormány. Az a kancellári berendezkedés, amit Gyurcsány alkotott, most és itt köszön vissza. Pszichiáter,- mint külügyminiszter? Inkább kezelgette volna a főnökét.

De nem csak ez, hanem minden miniszteriális szint degradálódott. Ma sincs másképp. A miniszteriális felelősség eltűnt. Minden a Prime Minister megnyilvánulásába zsúfolódott. Lassan hívhatnánk királynak is. Csak ne lenne ilyen hülye mameluk. És főleg: ne lenne hazaáruló.

Amiket írsz, azok következmények. A hazai pol- elit bénázásainak eredménye. Ebben, a két főtettes mellett, bőven részes a Fidesz is. Akármint is lakkozzák, nem lehet nem észrevenni, hogy a külügyi bizottságot mégis csak ők vezetik.

Amennyiben a következő kormány nem hoz radikális változtatásokat, nem lehet javulásra számítani. Helyére kell tenni a dolgokat, a törvényességi rendet biztosítani kell.

Csak egy példa: a Ház rugózik a költségvetés elfogadásán. Már ez egy ingyencirkusz, de miután, végre,- megvan; januárban a pénzügyminiszter, rendelettel felülírja az egészet. Nonszensz! És így működik ez az ország. Működik???

Szóval, fel a fejjel, és tényleg szebb jövőt.
Ahol nem engedjük, hogy belénk töröljék mocskos talpukat azok, akik ezt büntetlenül tehetik most.

szempontpuska 2009.07.23. 10:29:39

@molaris: ergo Németh Zsolt lesz a külügyminiszter, olyat szól, hogy Bucurestiben majd nem mernek ilyet csinálni. Értem.
A kormányt leszidtad...
esetleg néhány szó a huligánokról ?

Squazee 2009.07.23. 13:09:21

Szomorú, hogy nem lehet úgy főként foci meccseket szervezni, hogy az egyik félnek néhány/több tagja ne kezdjen el úgy viselkedni, mint egy primitív egysejtű. Bocs, még az egysejtűeknek is sértő ez. Nullasejtűek.

A románok legalább bocsánatot kértek a szurkolóik nevében, mi meg legyezgetjük magunkat, holott mi sem lehetünk feltétlenül büszkék a mieinkre.

Ami meg pláne hülyeség az az ebből való botránykavarás. A magyar-román kapcsolatoknak nincs szüksége diplomácia botrányokra, főleg nem degenerált futballszurkolók miatt. Az, hogy egy-két nullsejtű mit csinál, az csak őket minősíti. Az, hogy Fico mit mondd... az már inkább mérvadóbb, mégis csak az ország egyik vezetője, de most néhény huligán miatt felesleges rázni a rongyot.

Sajnálom azokat a szurkolókat, akiknek ehhez nincs közük, ők ne vegyék ezt magukra se magyar, se román részről.

Ez a bombariadó is akkora bunkóság volt. A sport alja, szégyene. és az is, hogy a szurkolókat külön meg kell kérni arra, hogy kulturáltan szurkoljanak. Persze, érezzék jól magukat, igyanak, ez vele jár, na de a többi...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.23. 13:59:58

Érkeznek a szurkolók Romániából:

"Értesülések szerint az egyik busz utasai még Aradnál olyan tombolásba kezdtek, hogy könnygázt kellett bevetni ellenük. A buszról állítólag leszállították a sofőrt a rendőrök, majd bedobtak két könnygázgránátot. Miután a bent őrjöngők „lecsillapodtak” a gáztól, őket is leszállították. A rendcsinálás után továbbindulhattak. "

dessert eagle 2009.07.23. 14:04:59

@Geza: Azért ha belegondolsz nagy példányszámú lapokban kértek bocsánatot és a szurkolóinkkal is normálisan viselkedtek a rendőreik. Jó, aláírom, elég alpári volt tőlük ez a transzparens, de nem kellene túllőni a célon.
A románokkal úgy néz ki kezd konszolidálódni a viszonyunk, különösen a Cozma ügy óta. Én nem tapasztaltam, hogy az erdélyi románok gyűlölnék a magyarokat. Most már jóval kevésbé paranoidok, hogy rájöttek nem vesszük vissza Erdélyt. Nem zaklatják a székelyeket, a román nyelvet tanulhatják első idegen nyelvként (pl. az angol helyett), nemzeti ünnepeinket békésen megtarthatják, nézd csak meg pl. Csíkszereda honlapját. Így haladva kis eröltetéssel a területi autómia is meglehet. Nem kellene ezt elrontani. A románokkal akár jó viszonyt is ki lehetne alakítani, hiszen meggyőződésük, hogy ők nem szláv nép és ezért a szlávok rendesen gyűlölik is őket.

37_'etrebiL 2009.07.23. 14:20:24

@laspalmas:

Nem látom a posz kiegészítését vagy új posztot, ahol ezeket a telefonbetyárokat elítéled.

Vagy megvárjuk, mit reagál a tökös román külügy?

picur3ka 2009.07.23. 14:20:25

@laspalmas:

Mibe kerulhet eves szinten, hogy a rendorseg kisergeti ezeket a 'szurkolokat'!

Geza 2009.07.23. 14:39:37

@dessert eagle:
Van abban igazság, amit írsz, persze nem szólsz a Bolyai egyetem kétnyelvű(!) feliratainak a problémáiról, a történelmi magyar utcanevek sunyi románosításáról meg pár egyéb dologról, de alapvetően jól mondod.

Csak... azért erre az 'orrbavágom-azt mondom hogy bocsesz-megbocsátja' sorozatra nem kéne alapot adni.

Igen, szép, hogy bocsánatot kért a sajtójuk, ez így korrekt is, mint ahogy azt is teljesen korrektnek érezném, ha az itteni stadionokban ők kapnának valami olyasmi odamondást, amit nem akasztanak a házioltár mellé a dísztáblára - aztán természetesen a mi sajtónkban is illendően elnézést kérni tőlük(!). Na ekkor lennénk kvittek.

Nem kell persze valami túl súlyosra gondolni, csak valami 'Talpszeszt hoztál, dákó-román?', vagy 'Honnan tudod, hogy a román nőn nincs bugyi? Korpás a papucsa', vagy valami hasonló apróbb kedvesség :).

Geza 2009.07.23. 14:56:48

Jut is eszembe: a vastagbor.blog.hu/2009/07/22/velunk_mindent_meg_lehet_csinalni?fullcommentlist=1#c6568810 hozzászólásom kimoderálásából úgy veszem ki, hogy a beszólás utáni elnézéskérés mégsem elegendő :). Akkor meg miről is beszélünk, kéremalássan :) ?

dessert eagle 2009.07.23. 15:40:27

@Geza: Én egy szóval sem mondtam, hogy Romániával minden OK, hiszen én is tudnám bővíteni a panaszlistát. Azonban azt gondolom, hogy egy a jelenleginél határozottabb, ugyanakor pozitív értelemben nagyvonalú külpolitikával jó eredményeket lehetne elérni a románoknál, mert nem olyanok mint a szlovákok. (Megjegyzem, a csallóközi bevonulás már nem sokáig várat magára....) Szóval, a román az egy sötét, elmaradott, paraszt társaság, de pont ezért apró dolgokal is megnyerhető a rokonszenvük. (lásd Cozma ügy)
Szerintem is valami lightos, humoros szöveget kellene kiírni, amiből lejön, hogy nem mentünk le kutyába, meg az is, hogy nem europér dolog ordenáré módon sértegetni a másik nemzetét.
Esetleg, ki lehetne tenni valami Cozmával kapcsolatos megemlékező dolgot is, hogy akinek az előbbi – a fent említettek folytán - nem esne le, az is biztosan elszégyellje magát.

dessert eagle 2009.07.23. 15:52:27

@laspalmas: Szerintem jó lenne Gézánk kommentjét előkeríteni, míg mielőtt mérgében kerít egy román szótárt és ki tudja mit eszkábál össze belőle...

molaris 2009.07.23. 16:36:43

@szempontpuska:
Rólad most nem beszélünk.::))
@dessert eagle:
Miért kell "Géza"- t baszogatni? Vannak itt rosszabbak is.

dessert eagle 2009.07.23. 18:32:36

@molaris:
Én kimondottan értékelem az ő hozzászólásait, azért is válaszoltam neki. Eszem ágában nem volt baszogatni, szerintem ő sem annak vette. Legalábbis remélem:)

eldiablomismo 2009.07.23. 21:52:26

Na lesz e poszt a visszavágóról palmi? :P

Maddox 2009.07.24. 00:20:30

dessert eagle - miért van egy olyan érzésem, hogy valami távoli bolygóról, inkább galaxisból figyeled a romániai eseményeket? Kezd rendeződni a románokkal a helyzet? Szerintem épp hogy csak most kezd igazán eldurvulni, nem mintha eddig rózsás lett volna.

Geza 2009.07.24. 07:29:46

@dessert eagle:
Nyugi, a felszíni b@$zogatás szinte néphagyomány errefelé, úgyhogy természetesen nem szívom mellre én sem :). (Nem is volna szép, ha már egyszer én se akadémiai stílusban írogatok...)

Ellenben, így a visszavágó után ( kuruc.info/r/49/44136/ ) szerintem levonhatjuk a tanulságot, miszerint a hegyifranciával kár előzékenykedni és játszani a grállovagot, mert még érteni sem értené, és ugyanolyan tapló marad, mint volt, és a pofátlanságát egészen pontosan addig engedi nőni, amíg az orrára nem koppintanak. Ami persze a polkorrekt és européer reménykedés miatt rendre elmarad.

Mondjuk figyelembe véve, hogy egy havasi toportyán által vemhesre hágott hegyikecskétől származnak (a toportyántól örökölték a szőrös talpat, a hegyikecskétől a testszagot), sokkal többet nem is várhatunk tőlük :), csak ezt lassan a hozzád hasonló (amúgy dícséretesen) optimisták is igazán letisztázhatnák magukban.

Nincs olyan, hogy román-magyar barátság. Amikor a román ütni, rúgni, szúrni tud rajtunk, akkor megteszi, amikor pedig nem tud, akkor elvan csendben és a jól felfogott érdekében hallgat. Tudom ajánlani Wass Albertnek a 'Mire a fák megnőnek' c. kisregényét, abban szépen le van írva Erdély román kézre kerülésének, majd visszatérésének a hatása egy vidéki kisnemesi gazdaság szemszögéből. Na, a nyustyuk természete és hozzáállása azóta sem változott.

De képzeld csak magad az ő helyükbe: ha egy megátalkodott, csökött homlokú szűklátókörű górbarom volnál, akiben a tudat felett csak a sör és a jegy ára közötti prioritás eldöntése, tudat alatt pedig csak a rosszindulatnak a lustasággal való harca zajlik, és előtted lenne egy általad már a történelmed mind a kétszáz írott éve során gyűlölt ellenséged polkorrektre kötözve, akibe büntetlenül belerúghatnál, rászarhatnál, majd a kuládat a bocskoroddal egyenletesen szétcsapkodhatnád rajta, ugyan miért ne tennéd meg?
Persze, egy minimális empátiával bíró, esetleg tényleg a megbékélést kereső _ember_ nem tenne ilyet, de (mint tudjuk) ezek _románok_.

Mindenesetre szolgáljon okulásul ez a mostani eset arra, hogy
- akarnak-e a románok megint a Tiszáig ill. budapestig jönni
- ha módjukban áll, megteszik-e
- mi lesz, ha pl. felvásárolják Békés megyét (folyamatban!)
- egyáltalán: számíthatunk-e tőlük bármi jóra?

Si vis pacem, para bellum, meg (a hadsereg eltartásával kapcsolatos mondás alapján) aki nem érzi a saját nemzeti büszkeségét, az rövidesen érezni fogja a szomszédaiét...

Geza 2009.07.24. 07:38:51

@dessert eagle:
Hagyd csak, nem volt alaptalan a modera, ugyanis elég mocskosszájúan minősítettem Squazee édesanyját benne, majd a román szaklaphoz hasonlóan elnézést kértem, és végül megkérdeztem, hogy ugye ezzel minden rendben van-e. Valljuk be, tényleg nem volt szép dolog.
Román szótárat a világ minden kincséért sem szereznék, akkor már inkább kerítenék latint és írnám ki a mondandómat latinul, hogy duplán üssön: először amikor a nagy dákóromán-elméletük ellenére se értik, másodszor meg amikor utólag csak lefordítják maguknak :).

Persze lehet, hogy ezzel túlzott kifinomultságot tételezek fel róluk és az ő szintjükön is érthető válasz inkább egy falka behergelt kuvasz rájuk uszítása volna :).

Geza 2009.07.24. 07:44:19

@picur3ka:
"Tuczakov Szilvána elmondta, az elsődleges adatok szerint a szurkolók konvojának egyik busza hajnali negyed négy körül a nagylaki határátkelőtől mintegy ötszáz méterre hátulról beleszaladt az őket kísérő rendőröket szállító mikrobuszba.
A mikrobuszt először nekitolta az előtte haladó rendőrautónak - amelynek sikerült kitérnie, így az csak könnyebben rongálódott meg -, majd egy másik szurkolói busznak. A balesetben a Készenléti Rendőrség nyolc munkatársa sérült meg, négyen súlyosan, négyen könnyebben, őket a makói kórházba és szegedi klinikákra szállították a mentők - közölte az őrnagy."

Nos, mérhetetlen sajnálkozásomtól alig jutva szóhoz, csak annyit fűznék hozzá, hogy:
'Nesztek, sündőrök, most látjátok, hogy kiket védtetek. Na, hogy ízlik a román láb a pofátokban? Velük lettetek volna nagylegények, kétszínű banda.'

picur3ka 2009.07.24. 08:27:24

@Geza:

Nyugodjon meg, Geza, egyszeru baleset.

Geza 2009.07.24. 08:45:16

@picur3ka:
Pedig már úgy belelendültem egy jóízű kis összeesküvés-elmélet koholásába így reggel :).

Mindenesetre akkor a román busz fékjeit érdemes lenne megcsináltatni, ha már azalatt is képtelenek voltak megállítani a buszt, hogy a sündőr-mikrobusz előtt haladó kocsi elkotródott az útból, plusz megtették az utat az elől haladó oláhbuszig, plusz még gondolom a mikrobuszban ülő sündőrök is beleálltak a fékbe, plusz szimpla koccanásnál jóval több energia maradhatott még, mert a páncéldroid nem az a törékeny fajta, és mégis négyen súlyosan sérültek.

Azért valahol sajnálom persze szegény sündőreink sérülését, hiszen így nem tudtak mentegetőzni az oláhoknak, amiért nem kotródtak el időben az útjukból, és ez a feladat így a minisztériumi apparátcsikokra háramlik.

picur3ka 2009.07.24. 09:22:32

@Geza:

Kib&szott nagy lejto lehetett.

Geza 2009.07.24. 09:27:55

@picur3ka:
Meg gondolom a hajnali pára is ráfagyott az útra, természetesen. (Vagy esetleg csak itt is a 'speciális', évek alatt kötő aszfalt volt, ami cseppfolyósodott a kerekek alatt :) ?)

picur3ka 2009.07.24. 12:01:49

A román csendőrök szerint a magyar rendfenntartó erők csütörtökön későn avatkoztak be az Újpest–Steaua Bucuresti Európa-liga labdarúgó-mérkőzésen a szurkolók között kirobbant konfliktusba.
Gheorghe Stan, a román csendőrség ezredese a Realitatea hírtelevíziónak elmondta, hogy a félidőben a magyar szurkolók előre megfontolt szándékkal dobták a petárdát a román szimpatizánsok szektorába.

Nem, bz+, veletlenul elrepult.

szempontpuska 2009.07.24. 12:24:52

@picur3ka: fényesen bebizonyosodott, hogy miért nem kell a minisztréiumoknak leereszkedni a szurkolótáborok szintjére...

Horizont 2009.07.24. 12:26:01

@picur3ka:
Nem szokták átvizsgálni a szurkolókat a kapuknál?
Hogyan tudtak ennyi petárdát bevinni?

BigBlueI 2009.07.24. 22:03:23

@Plutonic: Komám, mutass nekem egy magyar embert, akiről ez a vers szól és én leborulok előtted:D

kelyka 2009.07.26. 20:21:50

Ez a transzparens Janos Szekelynek szólt, vegyétek már észre.. :)

szempontpuska 2009.07.28. 09:36:15

A visszavágó után csináltam egy ellenposztot:
orulunkvincent.blog.hu/2009/07/28/veluk_mindent_meg_lehet_csinalni_ellenposzt

szeretettel várok mindenkit !

süti beállítások módosítása