Skip to content


       Szűrés lista

Az állam vs. a sajókazai Bódiék

A sajókazai Bódi Józseffel és feleségével Bódiné Rusznyák Annánával nem bír a magyar állam, pedig már mindent bevetettek.

Évek óta húzódó történet, sok tanulsággal. Az állam pedig nem "szeretne" sokat, csak annyit, hogy a gyerekek járjanak rendesen iskolába.

1. Az iskola feljelentést tett a gyámügyi hivatalnál. De nem történt változás.

2. Az iskola értesítette az önkormányzatot és a családvédelmi szolgálatot. De nem történt változás.

3. Az iskola többször beszéltek a szülőkkel. Az iskolaigazgató legalább hússzor. De nem történt változás.

4. Figyelmeztetést és 5000 forint pénzbírságot kaptak. De nem történt változás.

5. 2006-ban 6 hónap felfüggesztett börtönre ítélték őket a gyerekek iskolai hiányzásai miatt. De nem történt változás.

6. 2007-ben harmincöt nap közérdekű munkára börtönre ítélték őket a gyerekek iskolai hiányzásai miatt. De nem történt változás.

7. 2009-ben tíz hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték őket a gyerekek iskolai hiányzásai miatt. De nem történt változás.

8. 2010 március: jogerősen ismét tíz hónap börtönre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte a házaspárt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság. Indoklásuk szerint a 36 éves férfi és 34 éves felesége megszegték kötelességüket, mert elmulasztották gyermekeik iskolába járását biztosítani, s nem ellenőrizték, hogy azok reggelenként valóban elmennek-e az oktatási intézménybe: ezzel veszélyeztették szellemi és értelmi fejlődésüket.

2009-ben, amikor megkapták a letöltendőt, kipattant a botrány: aktivizálta magát a TASZ, Herczog Mária és Draskovics akkor igazságügyi miniszter is, és villámgyorsan beadták a kérvényt az elnöki kegyelemre, és csak pislogtunk, mikor Sólyom László köztársasági elnök megadta nekik.


Látjuk, az iskola, a jegyző, a családvédelmi szolgálat, az ügyészség és a bíróság is mindent megpróbált, de nem, csak nem járnak rendesen a gyerekek az iskolába ... mit lehet még tenni? Semmit ...

2009-ben még azt mondtam, hogy nagyon helyes, menjenek börtönbe ... de most már azt mondom, hogy minek?

Aki a köztársasági elnöki kegyelem után (!) újra elköveti ugyanazt, az annyira buta, hogy a börtönbüntetésből sem fog tanulni semmit. Leüli, kap minden nap enni, meleg is van, kijön és megy minden tovább.

Két évvel ezelőtt Anna, az egyik gyerek 13 éves volt, a 2007/08-as tanévben 499 igazolatlan órája volt, és másodikos volt.

A TASZ szerint (még 2009-ben) "valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is összefüggésben gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is."

A sajókazai igazgatóhelyettes (2011-ben): "Az idejáró tanulók nyolcvan százaléka cigány gyerek, többségük rendesen jár órákra, versenyekre visszük őket, sikereket érnek el.Van olyan család, ahonnét szülői kísérettel jönnek be reggel a gyerekek, s délután szintén valamelyik családtag kíséri haza őket, így ugyanis biztos, hogy nem máshol csatangolnak. Ha a szülő ebben nem segít, az iskola is tehetetlen. A gyermekjóléti szolgálat munkatársaitól nem lehet elvárni, hogy mindennap idekísérjék a notórius hiányzókat."

Egy iskolában, hogy szinte minden tanuló roma, milyen atrocitás éri a származása miatt?

Anna most 15 éves, az idei tanévben már több mint 100 órát hiányzott. A családi pótlékot már letiltották, a pénzből a helyi gyermekjóléti szolgálat munkatársai vásárolnak élelmiszert, ruhát. Sokat nem használt. Nincs visszatartó ereje.

"Nem szeretek odajárni. Mindig csúfolnak, amiért tizenöt évesen még csak harmadikos vagyok. Pedig tanulni jó, matekból is kaptam nemrég egy ötöst. De ha iskolába kell menni, összeszorul a gyomrom. Mint amikor beteg vagyok." - mondta Anna a NOL-nak.

"Mit lehet tenni? Börtönbe megyünk és kész. Kértem a bíróságot, hogy adjanak haladékot, hogy a férjemmel ne egyszerre kelljen bemennünk a börtönbe, legyen, aki vigyázzon a gyerekere. Nem tehetek róla, hiába nógatom, nem szeret odamenni, mert csúfolják, amiért tizenöt évesen is alsó tagozatba jár." - nyilatkozta Bódiné, az anyuka.

A 15 éves, harmadik osztályos lány amúgy jó tanuló, csak a sok az igazolatlan óra miatt nem lehetett átengedni.

Tavaly külön mentor-tanár foglalkozott Annával. A felzárkóztatásnak köszönhetően félévkor a második osztályból különbözeti vizsgával átmehetett a harmadikosok közé. Év végére azonban a lány 371 igazolatlan órát halmozott fel, és újra megbukott.

A szülők készülődnek a börtönbe, a gyerekek járogatnak az iskolába, Anna még mindig harmadikos ...

Ha megszavazzák Orbán őrült ötletét a tankötelezettség 15 éves korhatárra való lecsökkentéséről, Anna már akár mehetne is a munkaügyi központba. 15 évesen, 3 elvégzett osztállyal. Milyen esélyei vannak Annának? 3 osztállyal és roma származással. Ki fog neki munkát adni? Senki.

Nagyon el kellene gondolkozni azon, hogyan szeretné az állam megakadályozni, hogy végzettség nélküli fiatalok hagyják el az oktatási rendszert,  mert belőlük csak munkanélküliek és/vagy megélhetési bűnözők lesznek. Mert itt már nem is arról van szó, hogy nincs semmilyen szakmájuk, hanem hogy még a 8 osztályuk sincs meg, még pénztárosnak sem tudnak elmenni, mert nem tudja kiszámolni a visszajárót ...

Sajnos vannak olyan szülők, akik egyszerűen nem értik meg, hogy miért kell a gyermeküknek iskolába járniuk. Nem értik, akárhányszor is figyelmeztetik, büntetik meg őket. Velük nem lehet mit csinálni ...

Csak így mi lesz a gyerekekkel? 

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr682724218

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Esztergomi vízumot Budai Gyulának! 2011.03.11. 10:11:25

  Mert valami oka csak van, hogy Leszámoló Gyula nem jut el Esztergomba kivizsgálni a 25 milliárdos hiányt és annak okait.  Pedig sokan és többször felhívták a figyelmét, hogy valami nagyon nem stimmel a bazilika környékén.  Nem rég...

Trackback: Megemelem a kalapom Lázár János előtt! 2011.03.10. 06:48:37

  Mert most nagyon jó ötlettel rukkolt elő:  Lázár János - amint az a törvényhozásnak szerdán benyújtott előterjesztéséből kiderül - az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényt új bekezdéssel egészítené ki, amely kim...

Trackback: Iskolakötelezettség – 15 éves korig 2011.03.09. 20:38:04

Nincs róla mit mondani. Véleményem szerint – ha igaz, ha nem – az ötlet is önmagáért beszél. Valaki piásan álmodozott és most véletlenül kikerült a nép elé az ötlet.  De. De lehet, hogy a probléma, amelynek kezelésére az ötlet megszül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.03.10. 00:03:19

"15 évesen, 3 elvégzett osztállyal. Milyen esélyei vannak Annának? "

Körülbelül ugyanannyi mint 16 évesen (a esetleg a legjobb esetben) 4 osztállyal.

mocskosbaribaszó 2011.03.10. 00:39:50

@Ironfist: nekem a a parasztozása kedvencem, a magyar szükség idején gyakorta kapát ragad, az ingyé van csak dolgozni kell, viszont tartani a markunkat az is ingyé van. De minek is, hiszen a ha a paraszt kapál van mit elcsenni, szóval nincsen semmi látnivaló lehet oszolni, működik a rendszer!

Újabb ész osztása* link által tessék nyomon követni mind az ötöt szépen sorba!
és tessék levonni a következtetéseket is

www.youtube.com/watch?v=i0acWWZ3xsY&feature=related

kiemelendő amit eddig is tudtunk, a többsége ott kezdi, hogy kimarad a suliból...

*több nincs, nekem is elfogyott

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.10. 01:08:43

"Nagyon el kellene gondolkozni azon, hogyan szeretné az állam megakadályozni, hogy végzettség nélküli fiatalok hagyják el az oktatási rendszert, mert belőlük csak munkanélküliek és/vagy megélhetési bűnözők lesznek. "

F*sznak kell az államnak megakadályozni! Ha valaki ilyen hülye haljon meg!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.10. 05:05:45

Nem azért nem met ez iskolába, mert buták a szülei. Leszarják azok.

Azt meg nem értem, ha a kiscsaj szeret tanulni (én mindig utáltam) akkor miért csak másodikos még? Magától lóg? Miért kezdett el lógni?

Valaki ferdít.
Szülőkkel meg börtönbe. A Sólyomnak sem kellett volna kegyelmet adnia nekik. Legközelebb majd valami gyilkos ment volna, hogy hát izé?

Beer Ninja 2011.03.10. 07:38:13

Roppant egyszerű a megoldás. Mivel a fejünkre növesztettünk egy - sok esetben - középkori gondolkozású etnikumot, csak középkori módszerekkel lehet megoldani a problémát.
Nem szívesen mondom ki, de NE KELLJEN mindenkinek iskolába járni, aki 15 éves koráig 3 osztályig vitte, annak főleg ne.
És ha képzetlenek lesznek, lopni akarnak, akkor pedig szintén remek középkori módszerek vannak ennek megbüntetésére, aminek az elriasztó ereje is nagyobb, mint a börtönben gyúrásnak.

Nekiállhatunk demokráciásat játszani velük, taníttatni aki nem akarja azt is, de van aki csak az erőből ért, abban szocializálódott. A bentlakásos iskolákat pedig felejtsük már el végre!

Marcellusca 2011.03.10. 08:35:30

Azt tuggya mán valaki, hogy hol érhető el az új (upsz: ujj :D) alkotmány? :)))

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.03.10. 08:39:32

@CyberPunK: Nettó kétszázezerből egy 2 szobás albérletet is fent lehet tartani egyedül Budapeste, úgy hogy eltartok egy másik embert is Mire megy az a sok pénz...?

eszkep 2011.03.10. 08:54:50

A poszt alapvetően két kérdést feszeget:

Tankötelezettség.
Az életkor csökkentését mindenképp helyes lépésnek tartom, mert hamarabb meg lehet szabadulni a teljességgel antiszociális, tanulni nem akaró elemektől. Ezzel végső soron az oktatás színvonala emelkedik. Megjegyzem, amikor mi jártunk iskolába (még az "átkosban") simán kirúgták a 7-ben egymás után kétszer megbukó emberkét, aki mehetett valami felzárkóztató iskolába. Érdekes, pedig a Népszabiban szokták fényezni a "régi" oktatási rendszert, erre "kiderül", hogy Kádár is náci volt...
(Ezért nem értem Duró Dóra álláspontját, ez olyan, amikok valaki felfelé köp és beáll saját köpése alá)

Konkrét eset kapcsán: aki nem akar, annak segíteni sem lehet. Az ilyenektől mihamarább meg kell szabadítani a rendszert. (A tanulók 80%-a cigány a cikk szerint, vagyis a cigány gyerekek csúfolják a kora miatt...). Így legalább 3 évvel korábban kiírja magát majd a álláskeresők és a segélyezettek köréből is. (abba most ne menjünk bele, hogy szül majd 5-6 gyereket, ez egy másik - tabuként kezelt - problémakör... Tudjuk, Vona a fasiszta, stb.).
Zero, most tényleg... Ezek a gyerekek munkaerőpiaci szempontból tökéletesen nullák, akár 15 évesen, akár 18 évesen rúgják ki őket az általános iskolából. Ha képtelen elmenni az iskolába, még kapálni sem lesz képes (pláne, hogy a szügyhámot is feltalálták már a VIII. században)...

eszkep 2011.03.10. 08:57:54

Ezen egyébként jót röhögtem
"A 15 éves, harmadik osztályos lány amúgy jó tanuló"

Már csak az a kérdés, mit, hol, kitől tanul?
Merthogy az iskolában a tananyagot nem, az biztos.

Marcellusca 2011.03.10. 09:01:23

@zrobasé: LOL
Köszi!

@Valahol Máshol: Köszi, o'vasom, o'vasom. :)

hoplita 2011.03.10. 09:22:04

@eszkep:
A szügyhámot feltanálták jóval korábban, csak a művelt ejrópa nem ismerte.
Ahhoz kellettek az avarok...vagyis mi, a náczi söpredék.:)

eszkep 2011.03.10. 09:46:11

@hoplita: Ok, ok, erről már olvastam, de a suliban még a VIII. századot tanultam... :-)

eszkep 2011.03.10. 10:00:57

OFF
Napi humoros:
kuruc.info/r/35/75604/
Ezen szétröhögtem magamat...

Sátán meg a Jocó 2011.03.10. 10:02:51

@Kartal (rezervált): helyes, kezdjük jóóó negatívan a probléma megoldását, ez fog minket előrevinni!

Ironfist 2011.03.10. 10:03:07

@eszkep:
Szügyhámot? Az nem szántáshoz kell egész véletlenül? Vagyis kellett, amíg nem traktorral kezdték csinálni ló helyett? Csak mert a kapálásnak semmi köze a szántáshoz ám. Bár javítsátok ki bunkó városi fajtámat, ha tévednék, de a kapálás a gaz eltáválítását jelenti, amit érzékenyebb veteménynél ma is kézi kapával végeznek.

hoplita 2011.03.10. 10:06:30

@Ironfist:
Nem csak a szántáshoz, a komolyabb tehervontatáshoz is.
Jelentős lökést adott a szügyhám a nagyobb távolságokra történő, nagy mennyiségű áru kereskedelméhez is.
Éppoly forradalmi "találmány" volt, mint a lovas harcászatban a kengyel...

hoplita 2011.03.10. 10:08:44

@Ironfist:
Ja....és komolyabb szántást lóval nem nagyon végeztek, az igavonó barom lényegesen nagyobb erőt képviselt.
A hat ökörrel való szántás már a mostani, 60-80 lóerős traktorokkal egyenértékű talajmunkát végzett.

eszkep 2011.03.10. 10:10:23

@Ironfist:
"a kapálásnak semmi köze a szántáshoz"
Erre inkább nem reflektálok érdemben...

eszkep 2011.03.10. 10:11:31

@hoplita: "Jelentős lökést adott a szügyhám a nagyobb távolságokra történő, nagy mennyiségű áru kereskedelméhez is."
Igaz, de a legnagyobb jelentősége a szántás hatékonyságának növelése volt (a nyakhámot váltotta fel).

Marcellusca 2011.03.10. 10:19:08

@Valahol Máshol: Kinyomtattam, majd tanulmányozom. :)

Ölég érdekes dolgokat olvastam már a "Nemzeti Hitvallás / Nemzeti Nyilatkozat" - ban is.
"Valljuk, hogy valódi népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi." - Na, akko' ez nem Magyarország!!!

hoplita 2011.03.10. 10:30:06

@Marcellusca (I'm happy):
Nem hát, vazzeg.
Az még a Magyar Köztársaság volt, de Magyarország mán ilyen lesz....erre nagyvezírünk szava a garancia.:)
Ha nem hiszed majd utánad járnak..

Ironfist 2011.03.10. 10:36:47

@hoplita:
Ja, ezért mondtam, hogy nem értek hozzá, csak ami keveset tudok, az ez volt.

@eszkep:
Miért nem? Ez ennyire triviális volna, vagy csak sürgősen dolgoznod kell?

Ironfist 2011.03.10. 10:37:50

@hoplita:
Ja, egyébként csak az én szememet szúrja, hogy innentől hivatalosan nem köztársaság leszünk?

Marcellusca 2011.03.10. 10:39:00

@hoplita: Úúúúúú, vaze, téllleg! :)))

Mingyá menek, oszt' elmondok 10 Miviktorunkat és 20 NENYI-t. :DDDD

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.10. 10:42:46

@Marcellusca (I'm happy): Kinyomtattad? Nem kispályázol! :)

Sajnos elejétől a végéig még nem volt időm elolvasni, remélem este lesz rá időm.

Kedvencem: Q cikk, kettes pont. Az Alkotmány és a jogszabályok mindenkire egyformán érvényesek.

Lex Borkai, Lex MAL, Lex Szász, Lex Polt, politikusok mentelmi joga, stbstb. Most ennyi jutott eszembe. Szép dolog egy ordas nagy hazugsággal kezdeni az Alkotmányt.

Természetesen kellemes időtöltést kívánok! :)

Marcellusca 2011.03.10. 10:47:02

@Ironfist: Má', hogy a rossebbenem!
O'vassá, vaze!

"ALAPVETÉS
A. Cikk
HAZÁNK neve Magyarország.
B. Cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország köztársaság."

derelyegrádi szellem 2011.03.10. 10:48:54

Bódi Anna nem túl okos
húszéves 'oszt hatodikos

De ez ennyire nem vicces. Olyanok fognak túlszaporodni bennünket, akik gyakorlatilag írni, olvasni sem tudnak.

Miként fogunk így helytállni a nemzetközi versenyben a technológia évszázadában? A válasz előre tudható: sehogy

A három elemis Bódi Annának nincs más megoldás, 16 évesen nekiáll szülni (5-6 gyereket), mert abból - ha középkori körülmények között is - de meg tudnak élni. De vélhetően az ő gyerekei is így fognak járni, ekként nem csak háromszor-négyszer több gyerekük van, de kétszer gyorsabb a szaporodási (szdsz-esek kedvéért: reporodukciós) sebességük is. És nem az a baj, hogy barnább a bőrük, hanem az, hogy nem tudnak írni olvasni se, és úgy élnek ahogy.

Jellemző példa, hogy a világ lefiatalabb nagymamája 23 évesen lett nagymama. Nem egy német atomfizikusról, vagy egy svéd biokémikusról van szó, ez sejthető.

Ironfist 2011.03.10. 10:49:59

@Marcellusca (I'm happy):
Nagyobb hazugság is van benne, ahogy olvastam itt =)

Egyébként nem olvastam az újat, mindössze annyit tudtam, hogy Magyar Köztársaságról Magyarországra váltunk át.

eszkep 2011.03.10. 10:50:49

@Ironfist: Igazából dolgoznom is kellene már, és triviális is. Az eke a kapa első "gépesítése" (talajforgatás, -lazítás, -keverés)

Marcellusca 2011.03.10. 10:51:55

@Valahol Máshol: Nincs időm a gépen végig olvasni, de úgyis jön a hosszú hétvége ... :)

Nálam azt írja a Q. Cikk (2) pontja, hogyaszongya:
"Az Alkotmány és a jogszabályok mindenkire kötelezőek."

Egy szóval sem említi, hogy "egyformán". :)))

De, ezek szerint mégis igaz lézerjani tegnapi megnyilvánulása, hogy még képlékeny, változhat a szövege. :DDDD

eszkep 2011.03.10. 10:52:49

@Ironfist: Legyél szíves két sorral tovább olvasni (két egész tőmondat...)

Ironfist 2011.03.10. 10:53:11

@derelyegrádi szellem:
Nyilván egy angol tudósról :D

Egyébként meg, megint kénytelen vagyok felhozni az Idiocracy című filmet. Az ugyanis csak vicc akart lenni, de a dolgok mai állása alapján simán ez lesz.

Ironfist 2011.03.10. 10:55:19

@eszkep:
Azt mondtad nem reagálsz rám érdemben. Tartsd magad ehhez továbbra is! ;)

hoplita 2011.03.10. 12:03:33

@Seduxen:
Jobb alsó sarok...

Ki lakik a közelben?
Találd meg és rabold ki!

:DDDDDDDDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 12:46:10

@Marcellusca (I'm happy): @hoplita: tudtam, hogy a magatokfajta szemétmocsoknáczirásszistáááfáschisztáááá csőcseléknek tetszeni fog :)))))

Geza 2011.03.10. 14:26:45

@derelyegrádi szellem:
Nem azzal van a baj, hogy belőlük több lesz, hanem azzal, hogy ugyanazon jogokat kapják, mint azok, akik gondolkozni is tudnak.

A történelem folyamán minden társadalom 70-80%-a agyatlan bio-droid volt, aki érdemben annyiban különbözött az állattól, hogy általában könnyebb volt idomítani, ezt hívták rabszolgának (amikor ki volt téve nyíltan, hogy alsóbbrendűek), jobbágynak (elvben már volt pár joguk, csak gyakorlatban volt ez letojva), zsellérnek (joguk volt, csak lehetőségük nem), később pedig proletárnak (még többlet-jogaik is voltak, a szabályozás nem a jogok, hanem az agymosás terén nyilvánult meg). Aztán volt egy 15-20%-nyi réteg, akit már a tudásáért tartott a birodalom/társadalom, ezek voltak a polgárok, tiszttartók, mesteremberek, tanárok (a régi 'tudós' értelmében a szónak), tisztek, papok, jegyzők, ispánok, későbbiekben pedig ezt hívják értelmiségnek. És persze volt és van a felső 5-10%, akik uralkodnak. Változatos jogalapokra hivatkozva, változatos sikerrel (mármint a saját érdekeik szempontjából), változatos módszerekkel, de uralkodnak.

Na, ez van most is, és ez lesz a későbbiekben is, mert ez a stabil társadalom előfeltétele, gondolj csak a Szép új világból a madagaszkári alfa-plusz társadalom kísérletére.

Szóval nem az a baj, hogy szaporodik a 'beszélő igásjószág', hanem az, hogy
- nem dolgozik, ergo haszontalan
- olyasmibe szól bele, amihez nem ért, ergo káros
- veszélyezteti a többieket, ergo kártékony

Nem vagyok egy történelmi lexikon, de eddig én háromféle kimenetelére emlékszem az ilyesfajta destabilizációnak:
1. a felsőbb rétegek könyörtelenül letörték a társadalom rákjaként viselkedő csoportosulásokat, és visszatettek mindenkit a helyére (ld. paraszt- és rabszolga-felkelések)
2. hagyták a fennálló hatékonyabb rendet 'demokratizálódni' (==töketlen), és rövidesen egyik-másik szomszédjuk tett rendet, megalapozva a túlélőkből az immáron megnövekedett birodalmának a pária-rétegét (ld. 2. birodalom)
3. külön beavatkozás nélkül, magától olyan putriteleppé züllött az egész, amit azért nem foglalt el senki, mert a kutyának se kell (ld. Dél-Afrika)

Nos, Magyarország garantáltan kell valakiknek (még akár fel is vásárolnák, ugye), ergo a 3. kilőve, az első kettő között még nincs lejátszva a meccs. A drappoknak kb. mindegy, hogy a Magyar Köztársaságnak az aljanépe, vagy valamely másik X Köztársaságnak, ők így is, úgy is a kukák alján fognak kotorászni és a szemétdombon üzekednek (mert ennyire van igényük), így a döntésben őket nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni.

A kérdés tehát az, hogy mi akarunk-e valamely másik ország cigányaivá válni. Ha nem, akkor fel kell hagyni a töketlenkedéssel, és erővel a helyére tenni mindenkit (egyenlően!), azaz elérni, hogy mindenki teljesítse a társadalom felé fennálló kötelességeit. Ha csak ennyi meglenne, már nem lenne itt semmiféle probléma.

Ergo: szigorú törvények, korrupcióért halál, KMK fogalmát vissza, büntethetőségi korhatár 1 év, szabálysértési értékhatár 1 Ft, oktatási finanszírozási kvóta (40% szakmunkás, 30% technikus, 20% főiskolai, 10% egyetemi), lógósokat munkába, kölyköket iskolába, kettős állampolgárokat ki az államigazgatásból, tolvaj/hazug/csaló politikusokat a Dunába, erkölcsi bizonyítvány alapján fegyverviselési jog, szavazati jog mindenkinek de a befizetett adóval súlyozva, egykulcsos adó korlátok nélkül, tibicsoki, önjáró bakancs, zsák gyűrött húszezres, ésatöbbi!

Ja és persze MG42 :) !

derelyegrádi szellem 2011.03.10. 15:27:28

@Geza:

Téged mindig élmény olvasni...:-)

dr.justice 2011.03.10. 17:35:55

Tud valaki politikailag korrekt megoldás erre a problémára ?

Még egy kérdés. Ezek a gyerekek miért vannak még mindig a szüleiknél elhelyezve ?

derelyegrádi szellem 2011.03.10. 18:09:11

@dr.justice:

Én csak egyet tudok:

Most mindenki hazamegy, és felcsinálja az asszonyt, de úgy, hogy legalább hármasikrei legyenek.

Még a buzik is! :-)

Ironfist 2011.03.10. 18:16:19

@Geza:
És örök élet, adómentesség, ingyen sör!

dr.justice 2011.03.10. 20:46:08

@derelyegrádi szellem:

Én ezt már megtettem többször is ( a hármasikrek kivételével ). Nem is esett rosszul. : D

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.03.10. 22:00:04

Gyerekek, olyan hírt kaptam, hogy... :-(

Ennek a posztnak a hozzászólásai között ajánlgattam egy házat félmillióért, "olyan" környezetben. Anyósom meséli, hogy ma a ház lábszomszédságában lévő roma átment hozzá (mert tudják a környéken, hogy eladó a ház), és ajánlatot tett : havi 20-30 ezer forintjával részletekben kifizeti. Anyósom persze mondta, hogy nem, egy összegben kell neki a pénz, részletre nem adja oda (nem is csoda...)

... anyósom nemsokára elment boltba meg látogatóba az egyik lányához, és mikor ment haza, látja, hogy tűzoltók vannak az utcában. Kiderült, hogy az eladó ház kertje ég, de nagy lángokkal, szerencsére a tűzoltók meg tudták védeni a házat, de mondták anyósomnak, hogy szerencséjük volt, mert ha nem telefonál be időben egy idős néni a 19. házszámból, gond nélkül leég az is. Egy érdekesség: a 19. számnál nem lakik semmilyen idős néni... szerencsére nagy kár nem keletkezett, csak a kertben égett le a gaz, mindegy, a tűzoltók elvonultak, és akkor mondja az emberke, aki délelőtt ajánlatot tett a házra, hogy lehet, hogy az ő gyereke csinálta a tüzet, mert gyújtogatta hátul a szemetet...

Anyósom teljesen kivan, nem tudja mit tegyen. Hiába tesz feljelentést, bizonyítani nem tudja, ráadásul nem jó ómen összetűzésbe keveredni azzal a "családdal" . Az ajánlat visszautasítása és a tűzeset közötti összefüggést (mert alighanem van...) azt is, hogyan bizonyítja? Mindenesetre kijelentette, hogy nem adja el a házat, inkább lebontatja, és az anyagból épít egy melléképületet, mert elege van...

Ironfist 2011.03.11. 00:40:02

@Droli:
Uh, az kemény. Mondanám, hogy vegyen őrkutyát, de szerintem leölnék, vagy ellopnák azt is.

Mondjuk érdekes ez a gárda is. Budapesten a Hősök terén tudnak menetelni, de ilyen falukban, ahol az emberek rettegve élnek, mert a cigányok elpusztítják őket szép apránként, nem. Pedig gondolom, aki rájuk szavazott, az azért tette, hogy kezdjenek valamit a cigánykérdéssel már, mert ez tarthatatlan más, ami itt folyik.

Kurt S. Earp 2011.03.11. 07:04:56

@Geza: Korrekt összefoglaló.
A végén felvázolt intézkedési tervek vállalhatóak. Az én ízlésemnek talán egy kicsit liberálisak, jószándékkal és megértéssel teliek, de ennyi engedményre hajlandó lennék a közjó érdekében.
:-)

trojka 2011.03.11. 08:07:41

Csak várjatok. Eljön még az idö, amikor Bodiékat, mint ellenállokat ki fogják tuntetni...

vomit 2011.03.11. 08:22:49

@CyberPunK: azt irod, a hiteltorleszto elszivja az erodet? akkor erdekelni fog, hogy megis mit a turo lesz a "penzeddel" amit havonta atutalsz/befizetsz. ki hasznalja tovabb, vagy hova kerul? le fogsz petezni a valasztol. ugyanis ez a "penz" a hitel visszafizetesenek pillanataban megszunik letezni. a munkaerod ellenerteke igy nagy budos nullava valtozik. ha az uzsora nemszep dolog, akkor ezert mi jar?
rrr100.wikispaces.com/CosiFanTutte

Sátán meg a Jocó 2011.03.11. 09:59:34

@Kartal (rezervált): igen, ezzel a hozzáállással és közösségi nyavalygással igazad is lesz.

Nem bántani akarlak, de én nem vagyok hajlandó sírdogálni. Ez a legkönnyebb megoldás mindenre..
Teszem, amit lehetőségeimből tehetek, és próbálom rászoktatni a környezetemet is erre.

Agyalap 2011.03.11. 10:13:45

@trojka: Ja! A sokat szenvedett gyerekkel együtt! Szegényt még 13 évesen is naponta verték 7 éves osztálytársai...

Ironfist 2011.03.11. 10:20:06

Egyébként mégis mi a redvás pöcsöt várt szeeegény kis Anna(? vagy mi a neve a kis majomnak?), nála 6 évvel fiatalabb osztálytársaktól? Persze, hogy a belüket kiröhögik ilyen rakás szar láttán, ráadásul a gyerekek gonoszak, tehát még csak udvariasságból sem fogják visszatartani. Ja, kérem, tán nem kellett volna beiratkozástól kezdve annyit hiányozni, mint (tesókát leszámítva) az egész iskola együttvéve.

bandika gazdája 2011.03.11. 16:11:53

@Ironfist: Lehet, hogy Annácska nem hülye! Sőt! Csakhát a "jó" szülőknek köszönhetően ebbe a helyzetbe került! El sem tudom képzelni, hogy szegény atyám mit felelt volna, ha közöljük vele,, hogy nem áll szándékunkban iskolába menni! Meg sose vert bennünket, de gyanítom, hogy mint mindenre lett volna neki módszere a meggyőzésre! Ezért kellene a hetes kollégium. Nem elszakítani a családtól (akármilyen is) hanem hétfőtől péntekig suli, ott kapjon enni, inni, szappant, fogkefét, hétvégén iskolabusszal haza! Ennyi! Míg ezt be nem látják... "Ez az a ház ahol semmi se változik, ez az a ház ahol áll az idő..." A pénzt meg lehet lapátolni, míg be nem rág aki finanszírozza!

fokabacsi 2011.03.11. 16:45:21

Minden vita nélkül, a szülő a hibás ! Én is "földpadlós szobába" születtem ! Anyám talán sosem vert meg. De azt , hogy mit kaptam volna ha nem megyek el iskolába , elképzelni sem tudom. Elsőben osztálytársam reggel elindult hazulról és iskola helyett a TSZ. istálló melletti szalmakazalhoz ment! majd egy -két óra múlva hazament ! másnap az anyja messziről utánament, és elkapta ! A fél falu zenget a "ezakurvakölök, agyoncsapom" -tól! Én is szakmát, szakmákat szereztem, leérettségiztem, és gép és villamosipari technikus lettem. Szóval senki ne jöjjön a szegénységgel . Petróleumlámpánk volt, és víz a vödörben !
Azt viszont látom , hogy a cigány lopja az áramot azzal fűt, lopja a vizet , de a parabola ott van a házon !

bandika gazdája 2011.03.11. 17:19:31

@fokabacsi: Így igaz! Lavorban mosdottunk (pedig értelmiségi gyerekek voltunk) teknőben fürödtünk, az apánk sose vert meg, de úgy néztünk rá, mint az oltáriszentségre! Elképzelni sem tudom, hogy ne mentünk volna iskolába! Azt hitte volna, hogy meghibbantunk!

Horizont 2011.03.11. 17:42:29

Olvastam egy viccet:
Miért félnek az 1b osztályban a kis Lakatos Rodrigótól az osztálytársai?
- Mert az apukája a 8b-be jár...
:)))) vagy inkább így? :((((

Ironfist 2011.03.11. 19:32:47

@bandika gazdája:
Egyébként tényleg lehet, hogy nem hülye. Alapból. De az, hogy a szülők nem gondoskodnak róla, az azt jelenti, hogy egyből iskolakerülőnek kell lennie kiskorától kezdve?
A kollégium, meg bentlakásos iskola az nem volna jó, hisz olvastad: a jobbikos náczikok koncentrációs táborba zárnák a purgyékat, ahol vagy sterilizálnák iket, v agy elgázosíccsák!

Bleh, ennyit a segítőkészségről. Az egész cigány szocializációval van baj. Szerintem sem az egyes cigányok a retkek amúgy, hanem ez van, ilyenek lesznek a családjuknak, meg "tesóiknak" köszönhetően, mert ez a "rajos".

trojka 2011.03.11. 20:50:14

Ti most ezen görcsöltök? Állitolag mindenféle ellenörzö hatodág, meg "kommando" szaladgált minenfelé. hogy az iskola mellé járo "gyermekeket" kiszurjék a kulönbözö helyeken, Én tegnapelött voltam Egerben a Plázában, hát legalább tiz vagy tübb iskoláskru etnikumot láttam, akik (14 éven alul) ucsörögtek az éttermi asztaloknál, nem bambit fogysztva. Nos, szeretném megkérdezni, dicsö rendörségunk, ifjuságvédelmunk, meg a többi ingyenélö banda hol volt? vagy ezek csak akkor muködnek, ha már több a soknál és valamit alakitani is kell, hogy az ujságok tele legyenek veluk?

Ironfist 2011.03.11. 21:23:09

Amúgy, ha ilyen szennyet akartok látni, rádöbbenve, hogy "Igen, ez ma Magyarország." akkor napiszar...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.11. 22:43:08

Nah azért csak előkerült a sok náczi.:)) És megint czigányos poszt!:))

bandika gazdája 2011.03.12. 07:39:25

@Ironfist: Remélem ezt nem úgy érted, hogy én akarom őket "koncentrációs táborba" zárni! Én segítőkészségből tartom fontosnak a bentlakásos (csak heti öt nap!) iskolát - sőt akár óvodát is!

bandika gazdája 2011.03.12. 07:43:03

@Tigeri: Azért van cigányos poszt bazze, mert ezzel foglalkozni kell(ene)!!!! Kellett volna már régesrég! Akkor nem itt tartanánk!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.12. 10:17:18

@bandika gazdája:

bevásárlócetli:
1 karton humorérzék
1 karton iróniafelismerés
számolótábla 1-10-ig
kommentelő-beazonosító (3év üzemi garanciával)

Ironfist 2011.03.12. 11:57:38

@bandika gazdája:
Dehogyis. Most valahol itt linkelte be valaki azt a helyesírási hibáktól, cigányok übersajnálásától, és magyarok leparasztozásától hemzsegő romaanyalblogos bejygyzés, amiben koncentrációs táborokat vizionált a szerző, amiket az "ujj nácik" építenek.

bandika gazdája 2011.03.12. 12:32:39

@Conv: Ne oktassál már ki az ég áldjon meg minden posztnál! Megfogadtam, hogy tisztellek, mert egy csomó gyereket nevelsz meggyőződésem szerint tisztességesen, de ettől még nem hülye mindenki más, és lehet hogy van humorérzékem is is , mégha neked nem jön is le! Üdvözöllek, szeretettel!

bandika gazdája 2011.03.12. 13:28:14

@trojka: Kecskeméten a zsaruk nem ritkán bejárják a plázákat napközben, és az ott talált iskoláskorúakat begyűjtik, oszt este apukáéknak leadják némi figyelemeztetés mellett! Nem tilos másutt sem a módszer!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.12. 13:37:33

@bandika gazdája:

persze, hogy van.
csak nem használod.
legalábbis ez jön le abból, hogy minden postnál lereagálsz valami tréfát, poént, véresen komolyan, a besértődés határán.

bandika gazdája 2011.03.12. 13:49:00

@Conv: Isten engem úgy segítsen nem vagyok (voltam) megsértődve! Így jó?!

Dzsentrisvihák 2011.03.13. 09:30:31

Marha könnyű azt mondani, hogy nem lehet mit kezdeni a szülővel, de ha mondjuk minden héten ellátogatna egy csendőrjárőr a portájukra, úgy elverné őket, mint szódás a lovát, egyből bejárna a gyerek. Sőt, apuci személyesen vonszolná be a suliba.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.13. 11:25:50

@bandika gazdája: Ööö valahogy néha úgy érzem te nem szerecc engemet,vagy a vicceimet.
@Conv: Köszi szépen!Megint zseniális vagy!:))

bandika gazdája 2011.03.13. 13:12:44

@Tigeri: Szeretlek én! Mé kellene mindenben egyetérteni, nemigaz? Nem vagyunk klónok! Csak mondtam, hogy mit gondolok, ennyi. (De ha zavar nem mondom. Az se baj.)

Horizont 2011.03.13. 13:30:43

@Dzsentrisvihák: Könnyű ilyent leírni, de szerinted ezt lehetne kivitelezni? Verés mindennap? Amit nem ért meg azt akkor se érti meg ha mindennap félholtra vereted. Mert úgy értelmeztem, hogy ezt a melót mással végeztetnéd el:) Azon a szinten ahol ők már vannak ez a módszer se igazán segítene.
Azért én a szódás lovát mindig nagyon sajnáltam:))

fokabacsi 2011.03.13. 14:32:28

@Horizont: Azért én ebben nem fogadnék ! Tudod volt egy kutyája az anyósomnak, és ette a csirkéket ! Anyós odaült az ól tetejére , és ha a kutya rámozdult a csirkére , kopp, kapott egyet a fejére . És másnapra ha a csirke a fején állt akkor sem bántotta !
Ma aki nem tud rendesen olvasni, azt mondják rá : diszlexiás ! Visszaemlékszem, mekkora pofonokat kapott az a gyerek , aki elég rosszul olvasott, és , hogy hogy nem egész jól megtanult !
Igaz akkor nem dumáltak bele a dolgokba a köcsög liberósok .

Horizont 2011.03.13. 14:52:01

@fokabacsi: Ó az én időmben (mi időnkben?) volt körmös, pajeszhúzás, pofon is! Nagyon hasznos és helytálló volt. Mondjuk nem is nyakra-főre adták, azt ki kellett "érdemelni".És aki totál hülye volt annak nem is használt! Amiről a kommentelő társunk ír, az sima szadizmus.Verni mint szódás a lovát:)
Amiről te írsz az meg az idomítás:) A fejekben kéne nagytakarítást végezni amibe beleférne 1-2 makarenkói pofon. A jogaikat csorbítani, kötelességüket megtanítani. Mert a "köcsög liberósok" ezt baltázták el!

fokabacsi 2011.03.13. 16:07:04

@Horizont: Soha nem mondtam, hogy hülyére kell verni ! De ha a szép szó nem használ akkor tovább kell lépni ! Kezet emel a tanárra, és még neki áll feljebb ???? Még rendőrségre futkározik ? Ilyet elképzelni sem tudtam volna. Vörösre verte a tenyeremet a tanár már nem emlékszem miért. Apám beírt: a fejlődésben levő gyerekkezet ne verje széjjel. de a fenekemet verheti ! Mondjuk nem én szóltam , hanem apám vette észre, hogy vörös a tenyerem. De soha nem szóltam neki , ha kaptam. Pl amikor nem lett kész a horgolásom?! :-))))

trojka 2011.03.13. 16:38:13

Gyerekek! tényleg igaz, hogy évi 60 ezer ft kutyaadot kell majd fizetni? na, lesz itt annyi kobor kutya, hogy Dunát lehet majd veluk rekeszteni. meg lehet alapitani az ujabb kutyamenhelyeket. (valamelyik politikus majd ebböl is meggazdagodik). Falun az ember azért tart kutyát, hogy védje a házat, amennyire birja. Városon is, a kertes házakban. ezek már teljesen megbolondultak? vagy az önvédelmi fegyvert ingyen fogják adni a lakoknak? vagy netán ez is arra megy ki, hogy a védtelen öregek hamarabb pusztuljanak?

Horizont 2011.03.13. 16:39:00

@fokabacsi: Nem te írtad hanem @Dzsentrisvihák: .
Horgolás?? Na ez aranyos! Mondjuk ezért én is kaptam, mert utáltam:))
Na ezen a téren nem csak a cigány gyerekekkel és szüleivel van gond. Csak velük brutális! A többivel meg csak "sima". Mert a mai "rendes" szülő (tisztelet a kivételnek) azt hiszi csak az ő gyereke jár a suliba, csak az ő gyereke a fontos, csak az ő gyereke számít, mindenki más hülye. A tanár is meg a társai is. És az ő kis szeme fénye a legcsodálatosabb és a legtehetségesebb a földön. Valami nagyon el lett rontva mind a két fronton.

Horizont 2011.03.13. 16:46:46

@trojka: 60 ezerről sehol nem írnak!:)
Erről viszont igen.
"a kormány azt a megoldást támogatja, hogy osszák meg az iparűzési adóbevételt az önkormányzatok és az állam között. Továbbá a helyhatóságoknak fizetett súlyadóból származó bevételt is lenyelheti az állam. Az önkormányzatok mozgásterét bővítené viszont, hogy szabadon választható adófajtákat vezethetnének be.....a jövőben a helyi testület döntésén múlna, mire vet ki adót. Vagyis eljöhet az ebadók, füstadók kora."
Tehát minden várható és jobb ha mindenre fel is készülünk!
Csak üres már a pénztárca, nem nagyon tudnak belemarkolni:((((

fokabacsi 2011.03.13. 16:57:16

@Horizont: Miért van olyan érzésem, hogy ezek nem is akarnak nyerni három év múlva? Sőt éppen , hogy veszteni akarnak !

Horizont 2011.03.13. 17:40:41

@fokabacsi: Az a baj, hogy mi előbb elveszünk:(((((

trojka 2011.03.13. 18:43:06

@Horizont: olvastam valahol, hogy a csljovekböl ugy szedték ki az apropénzt, hogy fejtetöre állitották lábánál fogva, s kirázták a zsebéböl . lehet, hogy ezt nálunk is kitalálják, mivel a 2200 lakosu telepulésunkön ezer fö a cigány (egyenlöre), a képviselö testuletben (már irtam) négy a cigány, ebböl egy alpolgármester, 2 a magyar, ebböl egy alpolgármester, a polgármester pedig elkötelezett cigánypárti. a cigány munkanélkuliség a plafonon van. lehet, hogy jön a lábméret ado?

bandika gazdája 2011.03.13. 18:48:10

@trojka: Ilyet még viccből se mondjál! Három kutyám van!

trojka 2011.03.13. 18:56:33

@bandika gazdája: az a baj, hogy ez nem vicc. (anyosom mondta, állandoan a TV-t nézi). tudom, hogy ez konkrétan nem a témához kapcsolodik, de már lassan összefolynak a dolgok.
Nekunk is van egy kutyánk, azért vettuk, hogy öregségunkre legalább megvédjen bennunket, ha bír. szeretjuk, de sajnos beteg, havi 5-6 ezerbe kerul a gyogyszerelése. most még ezután fizessek havi kb. 4 ezer adot is? áram a keritésbe, aknazár, stb stb...

nyílméregbéka 2011.03.13. 19:12:17

@bandika gazdája: azért kell ez a kutyaadó, mert a kutya léha dolog, inkább főzz belőle pörköltöt és csinálj 3-4-5 gyereket, az Istennek tetsző lesz. A házadat majd megvédi a kutya helyett a megszigorított szabs. törvény. Hát mit akarsz még?!

bandika gazdája 2011.03.13. 19:15:16

@trojka: Nekem az öreg vak is, sánta is. Tudom mennyibe kerül a gyógyszer! (Oltások, féreghajtás, kullancsvédelem, kaja stb.) Nem akarom elaltatni, mert amúgy boldog.

trojka 2011.03.13. 19:26:17

@bandika gazdája: Hát, igen. "megnézem a kutyádat, megmondom, ki vagy." Elözö kutyánk egy huséges, német juhász keverék volt. De- nagyon sokba kerult, daganatos volt, kétszer kellett muttetni. állando gyogyszereken élt, ö is belekerult pár forintba, mégis hagytuk hogy magátol elaludjon, nem altattuk el, nem löktuk ki az utcára. (családtag volt) azonban, most irtam le a támadási feluletet: mit sirok, ha kutyára is tellett? lehet, hogy igaz, de ez a kutya védte a portámat, a családomat, a kis vagyonomat. jobban, mint a "szolgálunk és védunk"!

2011.03.16. 14:40:24

Én nem értem ez a sok rásszistá, így kiszúrni szegény gyerekkel, már az is mekkora kiszúrás lenne szegény jóravaló, munkakerülő szülőkkel, hogy kötelezik őket a munkára, micsoda rasszizmus és most ez. Ilyen rásszistákat, a gyerek járjon rendesen iskolába, végezze el a nyolc általánost, tanuljon meg írni és olvasni, majd ennél is nagyobb kiszúrás, hogy tovább tanulva szakmát, érettségit esetleg netán - ki se merem mondani - diplomát szerezzen. Egy cigány gyerek lediplomázna, ez még rosszabb a holokausztnál is, micsoda rasszizmus, amikor az a szerencsétlen gyerek ülhetne otthon, csavaroghatna esetleg elmehetne meglátogatni azoknak a mocskos magyaroknak a kertjét, portáját begyűjtve onnét a termést, megélhetési bűnözés van, minek tanulni meg szakmát szerezni, esetleg dolgozni, ez a sok rásszistá.

Mikrobi 2011.03.16. 19:32:19

A gyerekek nem járnak iskolába, ezért a nagyobbik 15 évesen 3.-os, a kisebbik 13 évesen 2.-os. A gyerekeket csúfolják, hogy 15 évesen csak 3.-os, ill. 13 évesen csak 2.-os, ezért nem járnak iskolába. A kör ezzel bezárult.

fokabacsi 2011.03.16. 19:57:00

Nem adok másfél évet és a 15 éves terhes lesz, a 3 osztályával, 6 év múlva ott lesz neki 5 gyerek, ötszörös szavazati joggal ! És majd értelmesen dönt a sorsunk felől ! Arról fogunk koldulni !

picur3ka 2011.03.16. 21:38:55

@Ideggyógyközpont:

Mar bocs, de te tenyleg onnan jossz. Ez nem integracio, hanem az orszag sajat kepunkre alakitasa, ie. kolonizacio, amint ezt eddig is megfigyelhettuk: roma ez, roma az, roma parlament, roma vajdak tanacsa, romologus ize, roma kezszakerto, roma biliszakerto, minden a fsz, egy egesz iparag. Gondolom, a legtobb roma foglalkoztatott ezen semmittevok kozott talalhato.

Egyebkent pedig a populacio degeneralodasanak egy lenyegi eleme a korai gyermekvallalas 'kulturalis' jellege. Minden epeszu orszag figyelemmel koveti ezt az adatot. Az egyszeru osszefugges: fiatal anyak> tobb koraszules, koraszules> magasabb agykarosodasi riziko, egyebek kozott. A sok egyebrol nem is beszelve.

picur3ka 2011.03.16. 21:59:22

@Seduxen:

Ezt a Trencsenyit orvos latta mar? Mert ugye bevezettek - igen helyesen - a 0. osztalyt, semmi peidagogos allasvesztesrol beszelni nem lehet.

A gyermekvedelmet, a kozbiztonsagot, meg a halalba kuldest mar hagyjuk is. Gyogyszert neki!

Dzsentrisvihák 2011.03.17. 11:35:35

@Horizont: Mondtam, csendőrség. Az régen részben erre is nagyon jól alkalmazható volt, ma is az lenne. A lényeg pedig nem az, hogy megértse az Isten barma, hogy miért kell elhurcolnia a kölköt iskolába, hanem, hogy elhurcolja. Annyit kell fölfognia, hogy muszáj, és kész, különben megint jönnek a kakastollas bácsik és addig verik, amíg mozogni bír. A törvény az törvény, nem szeretem-nem szeretem kérdése, ha máshogy nem megy, így kéne betartani. Egy biztos, a tutujgatás nem vezet eredményre.

trojka 2011.03.17. 12:46:38

@Dzsentrisvihák: Ember, gondolkodj már! Ha itt rend lenne, uraimék hogyan tudnának a zavarosban halászni, és uszítani? (egyebkent, a csendörség jo lenne-de sosem lesz!)

Dzsentrisvihák 2011.03.17. 18:50:56

@trojka: Tisztában vagyok vele, de reménykedni azért még szabad :) Amúgy mint nagyjából minden internetes társalgás, ez is csupán hipotetikus, úgyhogy nem kell olyan véresen komolyan venni.

süti beállítások módosítása