Skip to content


       Szűrés lista

Egy igennel az Alkotmányban

Idáig nem nagyon foglalkoztunk az új alkotmány előkészítésével mert bőven vannak ennél fontosabb problémák is szerintünk ... sztálini alkotmány vagy orbáni alkotmány, nem mindegy? Szoptunk, szopunk és szopni fogunk, tökmindegy az alkotmány.

De most elkészült az új alkotmány tervezete, hosszú hónapok kemény munkájával. Igaz, hogy asztalomon van még a kérdőív, melyben nagy kegyesen kérik a véleményemet 12 kérdésben, cirka 1 milliárdból ki is jött, de Lézer Lázár Jani becsszó megígérte, hogy április 11-ig még módosulhat a szöveg, és az apparátus március 21-én kezdi meg a visszaküldött kérdőívek feldolgozását. Hiszen számít a Zemberek véleménye. Lehet hogy sok meló nem lesz vele, mert idáig 1% kérdőív érkezett vissza. Na, kb. ennyire izgatta fel az embereket hogy "beleszólhatnak" az új alkotmányba.

Szerencsére Szájer József nekünk, mezei állampolgároknak megmagyarázza, hogy sokkal-sokkal-sokkalsokkal jobb ez a "konzultáció" mintha népszavazás lenne az új alkotmányról:

"Ez az alkotmány lesz a magyar történelem legszélesebb körben megvitatott alkotmánya, és nem csak a magyar történelemé. Nem lesz róla ugyan népszavazás, de minden szavazati joggal rendelkező állampolgár, vagyis 8 millió polgár kapott egy kérdőívet, amelyben a kormány alkotmányos tanácsadó testületének 12 specifikus részletkérdésére válaszolhat. Tehát itt egy széles körű nyilvános és civil konzultáció zajlik. Az eddigi legszélesebb körű. Sokkal szélesebb körű, mint amilyen egy népszavazás volna, ami egyszerűen csak egy igen-nem kérdést tárna az állampolgárok elé. Ebben a rendszerben 12 kérdésre válaszolhatnak az állampolgárok, tizenkét számukra fontos alkotmányos kérdésben nyilváníthatnak véleményt."

Ellenvélemény 1.
Ellenvélemény 2.
 


Az új alkotmány legszebb része a legvégén található:


A dőlt betűs középső rész ...

Így lesz az alkotmány szövegének a része Zsiga Marcell, Kerényi János Simon Zoltán Kerényi János, a kiflicsücsöktolvaj nyugdíjvédelmi észkombájn, Lézer Jani meg az összes többi derék képviselő, aki majd igennel szavaz. Semmi baj, legalább az utókornak meglesz az a 260-270 név.

Az új alkotmány tervezete (doc vagy pdf) elég hosszú, 28 oldalas, vannak benne jó dolgok és bizony vannak benne hülyeségek kevésbé jónak tűnő dolgok is.

A sláger most az "átnevezés", nem jó a Moszkva tér (Széll Kálmán tér?), a Lágymányosi híd (Szent László híd?) és a Ferihegyi reptér (Liszt Ferenc repülőtér?) neve sem, az alkotmány tervezete szerint az hazánk neve Magyar Köztársaság helyett Magyarország lenne, megyéket vármegyéknek, a Legfelsőbb Bíróságot kúriának fogják hívni. Ja, és a megyei közgyűlésnek az új neve vármegyei képviselő-testület lesz. Hiánypótló, én már élni is alig tudtam így...

Egy ombudsmant említ, miközben most négy van.

Bár Orbán azt mondta, nem lesz plusz szavazat a szülőknek a gyerekek után, még ez olvasható a tervezetben:

"A jövő nemzedékek érdekében nem tekinthető az egyenlő választójog sérelmének, ha sarkalatos törvény azokban a családokban, ahol van kiskorú gyermek, az anyának – illetőleg helyette törvényben meghatározott esetben más személynek - további egy szavazati jogot biztosít.

Minden anya, akinek van kiskorú gyermeke, kétszer szavazhatna. És ez nem sérti az egyenlő választójogot :)

És még meg is magyarázzák, hogy enélkül nem tudnák hatékonyan képviselni a családosokat ... hát beszarok, ezek csak szavazatokban tudnak gondolkodni?

"Való igaz, hogy a gyermekek után járó szavazati jog kérdése a jelenlegi demokratikus korlátokat feszegető javaslat. De a demográfiai helyzet alakulása kapcsán erre a kérdésre valamilyen megoldást kell találni, mert egyébként eljutunk oda, hogy az aktívak támogatása jelentéktelen lesz egy kormány fennmaradása vagy egy választási győzelem szempontjából. Ez pedig a demokráciában olyan nem kívánatos folyamatokhoz vezethet, amit elkerülni mindannyiunk érdeke. Lehet, hogy ezt itt és most nem lehet bevezetni, de azon gondolkodni kell, hogy egy jelentős társadalmi réteg érdekeinek képviselete az Országgyűlésben nem jelenik meg." - Gulyás Gergely
 
(Apróbb módosítás a Hírcsárdától: Az élő nagyszülők után is járjon plusz szavazat, ezzel motiválnák ugyanis az unokákat az idősek életben tartására, még akkor is, ha a fokozódó nyugdíjkrízis miatt ez nem is állna érdekükben.)

Érvényes népszavazás sem lesz ezentúl nagyon sok, mivel az új változat szerint csak akkor lesz érvényes, ha a választók több mint a fele elmegy szavazni. Jelenleg  akkor érvényes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a feltett kérdésre azonos választ ad.

Ja, és úgy látom, hogy csak belekerült a magzati élet védelme is, biztos összeegyeztethető lesz majd azzal, hogy az abortusz legális (még) ...
"Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg."

A KDNP ezenkívül még megkapta, hogy nem lesz melegházasság: "Magyarország védi a házasság intézményét mint a férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját."

Schmitt Pali is megnyugodhat, bekerült amit kért: "Magyarország védi a magyar nyelvet". Reméljük személyesen ő maga, és kicsi, de annál csodálatosabb csapata!
 
Ami viszont mindenképpen jó dolog, bár nem értem hogy ehhez miért kell egy új alkotmány, mikor olyan alap lenne ...: 
"A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, illetve a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható."

Magyarul: nem ismert tulajdonosi szerkezetű cég (jellemzően offshore) nem kaphat állami pénzt. Ez alapján mondjuk az Omnivest oltóanyaggyártó cég nem kaphatott volna több milliárd állami forintot.

És reméljük Bodoky kolléga ügyvédi költségei is csökkenni fognak, hiszen bekerül az Alkotmányba, hogy MINDEN közpénzzel foglalkozó szerv gazdálkodása nyilvános.
"Minden közpénzekkel gazdálkodó szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok."


 

Címkék: fidesz alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr312727137

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elkúrták az alkotmányozást 2011.03.10. 21:02:20

Az új magyar alkotmány sajnos nem a nemzet egységét fogja kifejezni, vagy pláne erősíteni, mint azt láttatni kívánják alkotói, hanem újabb frontot nyit, még jobban megosztja a hazai közvéleményt. Ez akkor is így lenne, a szövege ideális lenne (messze n...

Trackback: Gyorshír: Hibásan másoltak be pár cikkelyt az Alkotmányba 2011.03.10. 19:45:14

Hibásan másoltak be néhány cikkelyt a készülő alkotmánytervezetbe 2011. március 10. 18:00 Schmitt Petronella, az Alkotmányelőkészítő Bizottság titkárának közleménye szerint az új Alkotmány W cikkelye helyesen: "A vérbulcsúkat és a jenőke...

Trackback: Egy igennel az Alkotmányban 2011.03.10. 17:37:56

Idáig nem nagyon foglalkoztunk az új alkotmány előkészítésével mert bőven vannak ennél fontosabb problémák is szerintünk ... sztálini alkotmány vagy orbáni alkotmány, nem mindegy? Szoptunk, szopunk és szopni fogunk, tökmindegy az alkotmány.

Trackback: Befejezés 2011.03.10. 17:21:45

Az 1989-90-es rendszerváltó Alkotmány bevezető szavai: A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfo...

Trackback: Nem az "ispánozás" a fő baj az Alkotmánnyal... 2011.03.10. 15:51:23

...hanem annak szigorúan vett tartalma, miszerint a demokratikus választások eredményét, a népakaratot bármikor felülírhatja Járai Zsigmond és Schmitt Pál duója. A Költségvetési Tanács és a köztársasági elnök megfelelő (ámde, mint látni fogjuk, kellő &...

Trackback: "Szavazati Lyog" 2011.03.10. 15:29:43

Meg se lepődök, hogy a nagy vihart kavart, a szavazati jog kiterjesztését megcélzó ötlet, mégis valósággá vált a Fidesz alig pár hetes alkotmánytervezetében. VV Szandika - vagy ahogy most menő, Dika - kiválasztásával, hasonló módon verte át lakóközössé...

Trackback: Hétszilvafás alkotmány 2011.03.10. 15:08:25

Van benne vármegye, termékenységi cenzus és Kúria. Jár-e majd alanyi jogon a hét szilvafa, lesz-e füstadó, pallosjog és első éjszaka joga? Február 28-án terítették a "Kérdések az új alkotmányról" elnevezésű szórólapot. Nyolc nap alatt a Post...

Trackback: A házasság védelméről 2011.03.10. 14:58:10

Különösebb jóstehetség nélkül is előre lehetett látni, hogy a kétharmados Fidesz-kormány minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni a melegek csesztetésére - az alkotmányos melegházasság-tilalom nem érhet meglepetésként senkit.A homofóbia ...

Trackback: Alkotmányos udvarló tánc 2011.03.10. 14:40:19

Még a legszárazabb szürkekardigános politikai elemző is képes mosolyra fakadni annak láttán, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere milyen vehemensen próbálja az ellenzéket visszacsalni az alkotmányozási folyamatba. Tényleg csak az hiányzik, hogy a kor...

Trackback: Tetszik az új alkotmány? - de őszintén! 2011.03.10. 14:34:58

Sok weboldal éppen most szavaztatja a népet az új (tervezett) alkotmányról, hogy tetszik-e vagy sem, miért pont mi maradnánk ki? :-) Pedig a kérdés nem is olyan egyszerű: a tervezett szöveg egy elég erős jogi szöveg, amit lehet, hogy tud értelmezni az ...

Trackback: Új alkotmány: lejár a szavatossága? 2011.03.10. 14:24:07

Túl sok mindennel foglalkozik, túl sok mindent próbál meg szabályozni, és túlságosan is a 2010-es évek elejének gondolkodását akarja konzerválni. Hosszú várakozás után tegnap végre megismerhettük az új alkotmány tervezetének szövegét. A Véleményvez...

Trackback: Ön melyik politusunkat írná az alkotmányba? 2011.03.10. 13:29:17

Már a NENYI is szép önünneplés volt, mint az 56-os forradalomnak a 2010-es "forradalomhoz" való hasonlítása is. Azt azonban nem gondoltuk, hogy képes magát beírni az alkotmányba. Sőt nemcsak magát, de az egész bandáját is az utolsó Meggyes...

Trackback: Katolikus hiszekegy az Alkotmány elején 2011.03.10. 13:12:54

A Szent Korona visszacsempészése nemcsak hagyománytiszteletet jelent, hanem mindazt, amit a korona, a feudális hűbériség, elnyomás jelent. Szerencsére Orbán Viktor azt mondta korábban, hogy az Alkotmányt nem kell tisztelni, feltételezzük, hogy ez az ő ...

Trackback: Az Alkotmányban rejlő lehetőségekről 2011.03.10. 12:25:43

 Megnéztem az új alkotmányt és én tényleg nem értem ezt a hisztériát, amely körülveszi, hiszen abban mindannyian megegyezhetünk, hogy új alkotmányra szükség van, mert még a nap is másként süt, ha történelmileg folytonos alkotmányunk van és nem egy...

Trackback: Paraszt vakít parasztot 2011.03.10. 11:43:24

Paraszt vakít parasztot, és utána vakon vezeti egymást a két világtalan. Ez a mostani alkotmányozási folyamatunk mottója. Az egyik paraszt a kétharmadpolitikus, a másik a szavazópolgár. A parasztvakítás tárgya éppen a tákolmányozó i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 11:08:00

"A KDNP ezenkívül még megkapta, hogy nem lesz melegházasság: "Magyarország védi a házasság intézményét mint a férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját." - TILTAKOOOOZOOOOOM!!! Homofób KDNP!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.10. 11:09:28

Vannak jó kérdések a levélben de nem merem visszaküldeni.Semmilyen listára nem akarok fölkerülni.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 11:10:30

@Tigeri: Hozott Isten!

Mennyire vártam már a felbukkanásodat vasárnap óta :))))

kifordított nagyanyó 2011.03.10. 11:11:17

@Seduxen: Akartam is kérdezni,mit szólsz a keddi bundameccshez???

kifordított nagyanyó 2011.03.10. 11:16:07

@zero: Most visszaküldeni vagy listára fel nem kerülni késő?:))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 11:16:13

Szerintem ne nyomizzunk itt a Magyarország névvel, legyen Első Galaktikus Birodalom! :)

2011.03.10. 11:18:47

Egyre inkább azon imádkozom, hogy mindez csak Hírcsárdás poén legyen...

S.O.A. 2011.03.10. 11:20:51

@Tigeri: :DDDDD! Szerinted a vissza nem küldőkről nincs lista???? :DDDDDDDDD

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 11:21:41

Az első éjszaka joga nincs benne? Orange County? Ilyenek? Bruttó-nettó államadósság? Index-címlap? Triviális? Funkcionális analfabéta? Dolgozom? Kun János? Fülkeforradalom?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.10. 11:22:14

Édesf.szom, anyának plusz szavazat ha van kiskorú gyermeke.
Ettől aztán beindul a kismagyar gyártása, mert olyan nagy biznisz egy értelmes, tanult nőnek az a négy évente konkrétan sehova sem számító 1+1 szavazat, röhej. Ha akar gyereket bevállalja bárhogy, ha nem egy szavazat nem veszi rá a dologra.
Ez az abortusz-dolog meg, persze, élet védelme meg ilyen f.szságok. Legfeljebb a határok menték nyílnak a magánklinikák ahol majd futószalagon stornózzák a nem kellő gyerekeket.
Jó gazdasági helyzet, biztos törvényi háttér bunkók, ennyi kell.

S.O.A. 2011.03.10. 11:22:30

@Nard: Úgy van!

Once more the Sith will rule the Galaxy! And we shall have peace!

majomkutya 2011.03.10. 11:23:52

Az is benne van, hogy Magyarország mindenkinek menedéket ad akit hazájában üldöznek, vagy valószínűsíthető, hogy üldöznek.
Ezt a mai világban alkotmányban kijelenteni? Hát nem tudom.
Amúgy mindenki szeret az átnevezéseken viccelődni, pedig szerintem igenis fontos dolog egy hagyományokkal, ezeréves államisággal rendelkező országban.
Angliában is vannak grófságok, nálunk miért nem lenne jobb a vármegye a megye helyett?
Franciaországban a leggfelsőbb bírósági testület a Semmítőszék. Szerintem hülyébben hangzik, mint a Curia, ami a 2. vh. ig volt Magyarországon.Stb, stb... Szóval szerintem érdemes visszatérni a régi nevekhez, bár többen mondták már rám, hogy anakronisztikus vagyok. ÉS a visszatérés egy új alkotmány kidolgozásánál a legkézenfekvőbb.
A Magyar Köztársaság vs. Magyarország szerintem egyértelmű, hogy Magyarország.
Ti hogyan mutatkoztok be külföldön? I am from Hungarian Republik. VAGY I am from Hungary. ?
Az olimpián is azt írják ki a versenyzőink neve mellé, hogy Hungary. STB,STB,STB...
Szóval szerintem ezekkel a dolgokkal nincs is baj.
A baj a Fidesz alkotmányozási módszereivel van és a fideszes nagyágyúkkal és "híres" emberekkel (Zsiga, Lézer, Szíjjártó, Papcsák, Budai ügyvéd úr, Kerényi-Simon...)
Egy kutyakomédiának érzem az alkotmányozást.
ÉS szánalmas fontoskodásnak, hogy a saját nevüket is bele akarják írni. Kib@szott beképzeltek és önelégültek.
A fent nevezett "híres" embereken kívül olyan nagyokosokk is benne lesznek az alkotmányban, mint Meggyes. Én ilyesmiről még nem is hallottam...
Török Gábor jelentetett meg egy posztot a témában, hogy hogyan betonozzák be magukat, akár egy esetleges kormányváltás esetére is. Érdekes írás, szerintem autentikusabb vélemény a témában, mint a linkelt szavazzfasszal blog, vagy a hírcsárda... :D Bár kétségkívül ezek is nagyon fontos véleményformáló források. :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.10. 11:28:13

De ez a vármegye-izé nagyon megérintett.
Majd lesz alispán akihez bemegyek hogy tekintetes nagyságos úr? Vagy mint diplomázott értelmiségi jogosult vagyok az urambátyám megszólításra? És a lovat hová fogják kikötni? Az Audi mögé?

Marcellusca 2011.03.10. 11:31:41

@Tigeri: Akkor másik (rosszabb) listára kerülsz fel. :D

Secnir 2011.03.10. 11:32:48

megjegyzések:
1.)
"Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát, [...] ezért kinyilvánítjuk annak érvénytelenségét."
na, itt kezdődik az első logikai bukfenc. Ugyanis a jelenlegi alkotmány kimondja, hogy " az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg"
namármost
ha az 1949-es érvénytelen, akkor nincs, ami alapján új Alkotmányt lehessen csinálni, hisz nincs, ami kimondja, hogy "az új Alkotmány elfogadásáig". Akkor ezmiez? Logikailag akkor az 1949 ELŐTTI alkotmányt kellene visszaállítani.

2.)
"VI. cikk: Magyarországon az állam és az egyházak különváltan működnek. Az egyházak önálóak."
Tökéletes. Meg lehet szüntetni az egyházak (mindegyik) állami finanszírozását.

3.)
XVII. cikk "Gyermekek foglalkoztatása tilos"
Tökéletes. Máris vissza lehet vonni azt a törvényt, amelyikben 15 évre csökkentenék a kötelező oktatást. 18.

4.)
az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló részből hiányzik a :
f) ha egy éven át nem vesz részt az OGY munkájában (ez legyen 1 hónap. max.)
g) országgyűlési képviselő visszahívható, ha körzetében a szavazók 30%-a írásban jelzi
e) mentelmi joga visszavonható és felfüggeszthető, ha ellene bűnvádi eljárást kezdeményeznek (polgári peres nem ér)

5)
látom benne a Köztársasági Elnök felelősségre vonásának szabályát. ugyanakkro hiányoloma Kormány, a Miniszterelnök és a képviselők felelősségre vonásának szabályozását.

így hirtelen ennyi.
ja, még valami:
"Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát, [...] ezért kinyilvánítjuk annak érvénytelenségét."
erre visszatérve: ha nem ismerik el azt az Alkotmányt, akkor az erre az Alkotmányra való hivatkozással elkészített trövényeket (btk, ptk, stb) SEM ismerik el, illetve az erre hivatkozással készített törvényeket SEM.
Vagy rosszul értelmezem?

kej 2011.03.10. 11:33:23

amiket kiemeltetek az mind brutál. ugyanakkor szerintem a legdurvább ez a kis szösszenet:

Költségvetési Tanács: A költségvetési eljárásban vétójogot („előzetes hozzájárulás”) kapó intézmény élére a köztársasági elnök 6 évre nevez ki: a pár hete kinevezett Járai Zsigmond így elméletileg 2017-ig állhat az intézmény élén, ha 2013-ban esetleg átigazol a jegybank élére, utódja 2019-ig kaphat mandátumot.

no mármost: a kt jelenleg és még jó hosszú ideig csak fideszhű emberekből áll majd: járai zsigmond, az ász elnök (domokos lászló). schmitt "mindent aláírok" pál jelöltje, a majdani mnb-elnök. ha bukik a fidesz, ez a három grácia megvétózván a költségvetést, azonnal meg tudja buktatni az új kormányt. ezek tényleg nem bíznak semmit a véletlenre.ahogy egy bizonyos ford farleine mondta: eszem-faszom megáll.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.03.10. 11:41:09

ejj, de borúlátóak vagytok... amint kész az új alkotmány, minden probléma megoldódik! rendben lesz a gazdaság, csökken az adó, csökken a bűnözés és kitör a világbéke.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.03.10. 11:42:37

VI. Cikk (1)
Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához.

Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei [..] a hit és a szeretet.

Azaz ha én nem vallom, hogy a hit bármilyen keret lenne az együttélésemben, megsérül a valláshoz való szabadságom?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.10. 11:43:12

@purga: Aha, és kézrátéttel gyógyítjuk a rákot...

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.03.10. 11:43:41

Bennem mar rogton az elejen a C. Cikk 2 es 3 pontjanak brutal ellentmondasa follokte a bornyut:

2. Senkinek a tevekenysege nem iranyulhat a hatalom EROSZAKOS megszerzesere vagy gyakorlasara, illetve kizarolagos birtoklasara. Az ilyen torekvesekkel szemben TORVENYES uton mindenki jogosult es koteles fellepni.

3. Az Alkotmany es a jogszabalyok ervnyere juttatasa erdekeben kenyszer alkalmazasara KIZAROLAG az ALLAMI szervek jogosultak.

Es mindez rogton a masodik oldalon. Tehat ha valaki eroszakkal meg akarja szerezni a hatalmat, akkor kotelessegem ellene torvenyesen fellepni, de kenyszert csak az allami szervek alkalmazhatnak. Kivetel nincs, honvedelem nincs, onvedelem nincs, szervilizmus van, es az allam feltetlen tisztelete. Majd a Nagy Testver gondoskodik az alkotmany vedelmerol. Nyilvan ezert is hivta eletre az AVH-t.

Egy ilyen aranykopes utan miert erdekeljen a tobbi marhasag? Elolvastam ezt a fercmuvet. Ha egy veletlenszeruen valasztott altalanos iskolaban tanulmanyi verseny kereteben meghirdettuk volna az "ird meg, milyennek kepzeled Magyarorszag alkotmanyat" palyazatot, ennel szinvonalasabb muvek szulettek volna.

Jopar pont van, ami ertekelek benne. Csakhogy mind fidesz modira vn beletoldva. Hatalmas dorrenessel elsutott ures frazis, ami mellett jobb esetben nincs ott, mikent is kellene az illeto lozung gyakorlati megvalosulasarol gondoskodni, rosszabb esetbn rogton ott van a kozeleben egy masik suletlenseg, ami a megvalosulast gyakorlatilag lehetetlenne teszi.

Orulok, hogy a Sztalin-Rakosi paktum megszunik vegre, de ez a hordoszonokokhoz melto lozung fenyevekre van attol, amit az Alkotmanytol elvarnek.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 11:47:40

Másnaposan jobbat hozok össze a slozin, a különbség annyi, hogy én azt nem Alkotmánynak neveznem :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 11:48:07

A hagyományokat követve, minden rossz komment-elő 25 botütést fog kapni negyedévente. Zero meg sós kútba lesz téve.

Secnir 2011.03.10. 11:49:58

"az alkotmány végére az igennel szavazó képviselők nevei felsorolva"

helyes. legyen kin számonkérni. és sose feledjük :-)

Marcellusca 2011.03.10. 11:50:30

@csizsikpizsik: Vagy ráolvasással. :)

Egyébként a rák megelőzhető.

Szívinfarktussal.
xD

Sz.M. 2011.03.10. 11:50:41

Kiváncsi leszek hogy a magzati élet védelmét hogy oldják meg. Be lesz tiltva az abortusz? Csak indokolt esetben (károsodott magzat) lehet?
Meg ezek a vármegyék... Legalább a címer nem változik. Elvileg.
Ez a plusz szavazati jog szerintem változatlanul egy hatalmas nagy baromság.
A köztársasági elnök meg ha jól értem bármikor feloszlathatja az országgyűlést. Szép lesz ha majd évente lesznek választások ha esetleg ellenzékbe kerülnek, de a köztársasági elnök az ő emberük lesz:)
Egyébként szerintem nincs benne a top 100 problémába az alkotmány, ennél sürgősebb dolguk is lenne.

Marcellusca 2011.03.10. 11:54:18

@Meleardil Eressea Iluvadan: Én még csak a bevezetőig jutottam (nem érek rá, dolgoznom is kell) :D

Azt mondod, hogy kávéfogyasztás helyett vegyem majd kezembe a hétvégén? :DDD

ketroot 2011.03.10. 11:55:31

@purga:

Az a baj, hogy sokan ezt így is hiszik!

Samott 2011.03.10. 11:59:11

Egy kerdes, az alkotmanysertest mivel szankcionaljak? Mert ha vityaek utan jon egy hasonloan agressziv tartsasag es ugy alakitja a korulmenyeket, hogy azok sertik az alkotmanyt, akkor milyen szanciot lehet ellenuk alkalmazni? Majd egyszer az Alkotmanybirosag kimondja hogy alkotmanyt sertettek? Es ha addigra szetzavarjak azt is es babokbol csinalnak uj testuletet?

Mert eddig ugy latom csak az alkotmany tisztelete vette ra a politikai "elitet" az alkotmany kovetesere (meg akkor is ha erre az alkotmanybirosagnak kellett figyelmeztetnie oket). Az elso kitero a 98%-os ado kapcsan tortent alkotmanybirosag korlatozasas volt... ami szerinte igen csunya precedenst teremtett.

ketroot 2011.03.10. 11:59:27

@Sz.M.:

Az a bajom ezzel a vármegyés dologgal, hogy szerintem akkor az önkormányzati reformnak (muhaha) lőttek is. Akkor nem is említem meg a fővárosi kerületek ügyét sem, minden marad a régiben... De lesz új Alkotmányunk, hurrá!

Secnir 2011.03.10. 12:02:12

nem mellesleg már az eleje tele van hibával:
"Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt"

Nem. Nem volt Szent István nevű királyunk. Soha.
Viszont volt I. István.
nem is folytatom.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.10. 12:06:12

@Marcellusca (I'm happy): Vagy beleírjuk az alkotmányba és kész. Kétharmad, az áttét is tudomásul veszi ezt majd.

Secnir 2011.03.10. 12:06:41

de folytatom:
"Isten, áldd meg a magyart. [...] Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét"

könyörgöm, én ateista vagyok...
...én hol vagyok az Alkotmányban?

más:
"Valljuk az elesettek , és a szegények megsegítésének parancsát"
NA ÁLLJ!
ez konkrétan ugye a bibliai tanítás része! Ez mijafaszomat keres az alkotmányban???????

zrobasé 2011.03.10. 12:09:47

a mai megyék NEM egyenlőek a hajdani vármegyékkel...fel fogják őket darabolni, hogy minden úgy legyen mint régen ?
akkor javaslom beleirni az alkotmányba hogyaszondja : Lesz még Bécs magyar falu ! :)

Énbagoly 2011.03.10. 12:10:22

Az én agyamat főleg azok a részek basszák föl, amit a bölcs, és óriási támogatottságú kdnp rakatott bele.
Mikor fogják ugyan bevezetni az abortusztilalmat?

Énbagoly 2011.03.10. 12:17:44

@Secnir: Az ateisták menjenek ebből az országból, nem? :S
Lassan annak kell örülni, ha nem vezetik be már az iskolákban a kötelező hittant. És nem végzik ki a meg nem keresztelt gyerekeket.
De vallásszabadság van.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.10. 12:20:10

@Rettegő [ 1/102.000 - nem védtek meg...]:

Nagyon remélem, hogy én különleges felmentést kapok a visszanemküldés negatív következményei alól, hisz csak az archiválás vezérelt ebben a tettemben.... évek óta minden politikai sza.... akarom mondani papírt elrakok, mert az unokák úgysem hinnék el a sztorikat bizonyíték nélkül :))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 12:22:42

@laspalmas:

Ha a válaszboríték enyves részét friss kutyafekáliával nedvesítettem meg, hogy nehogy DNS teszt alapján azonosítsanak, az negatív dolog? :)

Énbagoly 2011.03.10. 12:23:34

@Nard: Megtartom magamnak a saját szabadságomat. :)
A gondolat, és hit szabadságát.
És nem hiszek a politikusokban. :S

dr. Aullah 2011.03.10. 12:25:33

Ugye azt tudtátok, hogy a küldött borítékban van egy kamera meg egy mikrofon, ami a levél kinyításakor aktiválódik? Van benne hang- és arcfelismerő rendszer, ami rögzíti a címzett első reakcióit? Tudtátok?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 12:25:53

@Nard: ...ha én a levél tartalmával teszem ugyanezt, az negatív dolog?

dr. Aullah 2011.03.10. 12:27:25

OFF:

index.hu/belfold/2011/03/10/nem_szamit_mi_lesz_ha_tovabb_bovul_szentendre/

"Olyan részt vonnak belterületbe, ahol vannak földjei a polgármesternek is. Az érintett földtulajdonos-képviselők megszavazták, hogy szavazhassanak a saját zsebükre menő ügyben. Ha bevétel van, összefog a Fidesz, a Jobbik és az MSZP."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.10. 12:27:29

@csizsikpizsik:

November 24-én, mikor szóba került az abortusztilalom, írtam Zeronak ezzel kapcsolatban:

"Értem én az irányt, hogy kedvtelésből ne lehessen elvetetni, ha "becsúszik", de ez nagyon erős. Ha az anya belerokkanhat a terhességbe, szülésbe, igenis dönthessen. Ha a gyerek vélhetően sosem élhet teljes életet, az anya igenis dönthessen, elvégre neki kell majd ápolnia/az intézetet fizetnie. Ha a nőt megerőszakolták, igenis dönthessen!!! Mert bár hallani sztorikat olyan elszánt nőkről, akik nemcsak hogy megszülték, de szerették is erőszakban fogant gyermeküket, azért ez érthető módon ritkább mint a fehér holló.
Ha pedig az összes opciót ötvözve egy 12 éves lányt megerőszakol a apja, és egyértelműen belerokkan lelkileg, egzisztenciálisan, + megviseli testileg is a terhesség, amivel egy félhülye gyereket vár, nem tudom elképzelni azt a lelketlen dögöt, aki nemet mondana az abortuszára.

De ha ezt tényleg meglépi a NER, akkor max. majd Ausztriába és Romániába ugranak át majd a lányok-asszonyok angyalcsinálásra, ki-ki pénztárcája szerint...."

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 12:27:58

@Aullah: viccen kívül az volt az első gondoltam, hogy hogyan tudom amolyan szíeszájos-módon kinyitni a levelet, nehogy rajta maradjon a praclim lenyomata. :D

Sz.M. 2011.03.10. 12:29:20

@ketroot: Sőt, mivel kell majd ispán, Döbrögi meg egyebek, gondolom egyre több léhűtő lesz.

@zrobasé: Akkor én Jász vármegyébe, Nagykun vármegyébe, vagy Szolnok vármegyébe fogok- e lakni?:)

Tokány 2011.03.10. 12:29:23

Azért az elég kemény, hogy valaki(k) a saját nevüket szerepeltetik az alkotmányban. Ennyi erővel már azoknak az adófizetőknek a nevét is bele lehetne írni, akiknek a pénzén szórakoznak.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 12:29:32

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Az a baj azzal a papírral, hogy túl fényes és nem elég nedvszívó.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 12:30:27

@laspalmas: és ebben mi a pláne? :D Ahogy a labancok hozzánk járnak hosszabb faszért, meg új koronáért, mi majd hozzájuk fogunk járkálni az SCS-be abortuszra. Tlejesen hogy is mondjam köhöm megvan! TRIVIÁLIS!

minimalista 2011.03.10. 12:33:02

"Minden közpénzekkel gazdálkodó szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok."

Ez ugyebár eddig is minimum törvényi szinten volt szabályozva, ennek ellenére azt hiszem sokan tudjuk, miként volt szokás az ez irányú kérelmeket állami szinten kezelni: minden adatszolgáltatásra kötelezett állami szerv vagy cég szépen megvárta, hogy független bíróság határozata mondja ki e kötelezettségét, majd sok még ennek ellenére sem volt hajlandó kiadni az adatokat. Az eddigi gyakorlat is minimum joggal való visszaélés vagy rosszhiszemű joggyakorlás gyanúját veti fel, hiszen a megtagadással általában az volt a cél, hogy időt nyerjenek, annak ellenére, hogy az állami szerveknek kéne élen járniuk önkéntes jogkövetésben, példamutatásban! Természetesen ez a gyakorlat a fityisz hatalomra kerülésével sem változott, lásd MVM, megyyes tompó és hasonlók...
Vajon ha a saját alkotmányukban teszik majd kötelezővé, megváltozik a kizárólag általuk vezetett állami szervek, cégek, önkormányzatok ez irányú magatartása, ha egy mezei állampolgár esetleges közpénz költéseik mélyebb okai felől érdeklődik? Innentől kezdve, jóhiszemű és jogkövető módon, mindenféle időnyerő és aktualitás- és jelentőség-csökkentő technikák mellőzésével, ésszerű határidőn belül, önként és törvény szerint teljesítenek majd minden kérést?!

Jajjj, már alig várom!!!

Énbagoly 2011.03.10. 12:34:20

@laspalmas: az abortusztilalom sehol nem vált be eddig. Annyiféle okból lehet terhes valaki, hogy azt lehetetlenség szabályozni. Ja, és amíg a férfiak nem képesek gyereket szülni, addig inkább ne akarják megmondani a tutit.

Elég lenne, ha például a fogamzásgátlók, és az óvszerek megfizethető árban lennének. Már akkor is kevesebben esnének teherbe. És az árnál nem csak a jól kereső felnőttekre kell gondolni, hanem mondjuk a tinikre, akik zsebpénzből finanszírozzák a dolgot.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 12:35:21

@zrobasé: na akkó' viszont:

Eperjes, és Kassa, Komárom
Tankkal megyünk át a szlovák határon
Az a szép, az a szép
Ha magyar a Felvidék
Ha magyar az egész Felvidék

Énbagoly 2011.03.10. 12:35:33

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: én ki sem nyitottam. Ha elégetem, akkor füstjeleket küld a kormánynak?

dr. Aullah 2011.03.10. 12:36:25

Meg én ezeket az átnevezéseket sem értem. Biztos azért csinálják, hogy elmondhassák, hogy igen, mi megcsináltuk baxki.
Magyar Köztársaság vs. Magyarország téma:
Én ezt sem értem. Teljesen felesleges. Senki sem mondta azt, ha kérdezték, hogy honnan jön, hogy "Magyar Köztársaság területéről". Senki. Ezt max a hivatalos iratokban írták. Ott meg szerintem szebben hagzik.

A köcsög fideszesek minden áron be akarnak kerülni a történelem könyvbe, persze csak rövid távra gondolnak, ha lelépnek, akkor úgy sem érdekli őket, hogy mi lesz utána.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 12:36:50

@Énbagoly: ha elégeted narancssárga füst fog felszállni, amiből a főispán már tudni fogja hova hajtson a hintójával.

Énbagoly 2011.03.10. 12:37:53

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: basszus...
Majd szerzek mellé valami mszp-s elégetni valót. :)

ketroot 2011.03.10. 12:39:34

@Aullah:

Akkor a youtube-n fent lesz, hogy ráonanizáltam?! :(

dr. Aullah 2011.03.10. 12:43:05

@ketroot: Dehogy. A hírtvben lesz ma este 7től: Rengeteg elégedett állampolgár küldte vissza a kérdőívet.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 12:47:03

@Énbagoly:

Ez nem összeegyeztethető a kereszténységgel. Mármint az óvszer. Dugni csak akkor lehet, ha gyermeket akarsz. Misszionárius pózban, és az asszonyt meg kell verned utána, ha netán élvezte volna! A gumi és a tabletta a Sátán műve! :) Ha mégis paráználkodsz és egyéb szodomita fajtalankodást végzel, ráadásul házasságon kívül, akkor a helyi vármegye főispánja huszat veret rád a városháza előtti téren! :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.10. 12:48:59

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Igen! És akkor elmondhatjuk, hogy Magyarországon megszüntette a kormány az abortuszt!

Énbagoly 2011.03.10. 12:52:31

@Nard: Igen, a kereszténységnek az az érdeke, hogy minden gyerek megszülessen. És aztán nem gondolkozó, irányítható emberek váljanak belőlük.
Csak egy gubanc van itt. Nem hiszem, hogy az a sok intézeti gyerek, aki ebből lesz, az annyira hinne majd bármiben is. Akkor sem, ha minden reggel imádkozniuk kell.

Emiksz 2011.03.10. 12:53:18

"mert idáig 1% kérdőív érkezett vissza"

Jól számolom, hogy az is 80.000 körül kell legyen? 960.000 ikszelés, és 240.000 sor szöveg (13. kérdés). Ezzel is ellesznek egy darabig!

emiksz.blog.hu/2011/03/02/10_a_kerdes_a_valaszra
"Mi a szaré' van borítékban? Ki fogja ezt mind kiszedni?"

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 12:53:47

@Nard: "akkor a helyi vármegye főispánja huszat veret rád a városháza előtti téren!" - ezt most szándékosan félreértsem? :))))))

Homeoffice 2011.03.10. 12:57:02

Éljen Viktor, Éljen a Párt!
ÖÖÖÖÖÖ
Vagy most nem ezt kell mondani:)
Jah megvan!
KÉTHARMAD!! KÉTHARMAD! KÉÉÉT-HARMAD!!!!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 13:01:21

@Seduxen:

Ha akarod :D De ezektől minden kitelik. :) Lehet a szemmelverést is BTKba teszik 5-25 évig terjedő fogházban letöltendő büntetéssel.

@Énbagoly:

Ismerem a keresztény maffiát, magam is hasonlóképpen vélekedem. Rám máglya vár az Alkotmány szerint.

DArchAngel 2011.03.10. 13:01:46

Alig van benne olyan elem ami:
a) nem lózung, nemzetieskedő, keresztényeskedő szarcsavarás
b) ugyan jónak tűnő ötlet, de törvényhozással simán megoldható

Szánalmas, felesleges kirakati papírmasé ez is. De jó, hogy a nevüket ráírják. Tudjuk majd, kin kell leverni, és az utókor biztosan méltán fog rájuk emlékezni.

Reset Elek 2011.03.10. 13:04:06

A magzat életét az anya jogainak (egészségének) korlátozása árán is lehet védeni? Vagy ha nemi erőszak eredményeként jött létre az új élet? Vagy ha súlyosan károsodott? Vagy...
Na az ilyen kérdések miatt baromság ilyeneket az alaptörvényben szabályozni.

Egyébként az O. Cikkben hogy jön össze a környezeti fenntarthatóság a siketek jelnyelvével?

Énbagoly 2011.03.10. 13:04:37

@Nard: várjál, én hiszek az újjászületésben, és szerintem már voltam máglyán. :)

loading 2011.03.10. 13:05:30

Ami már láthatóan téves a szövegtervezetben, az államforma. Helyesen: operett hercegség.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.10. 13:06:09

@laspalmas: Pasi vagyok, de egy "becsúszott" gyerek aztán tényleg nagyon kell anyának-apának-rokonságnak - nemzetnek okés, ezt vágom. De volt a családomban "becsúszott" Ratkó-korszakos gyerek, nagyinál, nagynéninél kallódott, soha senki a fáradtságot nem vette arra hogy igazán foglalkozzon vele, szeresse, a szemére vetették hogy három életet tett tönkre holott neki volt az egészhez a legkevesebb köze. Na lehet tippelni mi lett belőle, lett-e családja, megugrotta-e a negyvenet, stb...
Nem abortusztilalommal kell "szaporítani" a magyart, hanem jó családjogi törvényekkel, megfelelő gazdasági helyzettel, odafigyeléssel, feltételek megteremtésével (ovi, bölcsi, és így tovább). De ezek idióták, a legrosszabb fajtából.

eszkep 2011.03.10. 13:07:22

"Érvényes népszavazás sem lesz ezentúl nagyon sok, mivel az új változat szerint csak akkor lesz érvényes, ha a választók több mint a fele elmegy szavazni. Eddig ugyanis elég volt, ha az összes választásra jogosult legalább negyede (25 százalék) egyformán szavazott."

Ezt nagyon rosszul tudod, más kritérium is van, kérjük javítani!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.10. 13:08:59

@Aullah: A hangos felröhögés vajon milyen kategória? Aggódnom kell?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 13:09:28

@Énbagoly:

Szerintem a KDNP tagsága az Inkvizíció kegyetlenkedésért kirúgott tagjainak inkarnációja.

@csizsikpizsik:

Nincs pénz arra sem, hogy megéljünk normálisan, nem hogy gyerek.....

eszkep 2011.03.10. 13:09:35

@Tigeri: A válaszboríték névtelen.

Reset Elek 2011.03.10. 13:10:02

Jut eszembe! Jól meggondolta mit tesz az alkotmányba a fityisz?
Tfh. én jobbikos szavazó vagyok mint eszkep (hommage?), a feleségem meg libsibolsi maszopos => a következő választásokon már három ellenszavazata van egy családtól! hát köll ez, emberek? :)
(de legalább Dobrev Klárát nem lehet klónozni!!! - Szabadság és felelősség III. Cikk)

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2011.03.10. 13:10:05

Elképesztő az egész, de mi lesz Schmitt-el? Ő a Köztársasági Elnök ugyebár. :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.10. 13:10:30

"A jelenlegi szabályok alapján körülbelül hetvenezer gondnokság alá helyezett személy nem szavazhat, a 22 ezer tagot tömörítő Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) ezért az elsők között fordult az alkotmányt előkészítő fórumokhoz. Kovács Melinda, a szervezet ügyvezetője lapunkkal közölte: a témában rendezett tanácskozásokon az igazságügyi tárca előadója többször is elmondta, a korlátozó rész kikerül az alaptörvényből."
nol.hu/belfold/20110310-valaszthatnak_az_ertelmi_fogyatekosok_

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.03.10. 13:10:58

Nem baj, majd az EU ezért az alkotmányért is megbünteti Magyarországot.
Ugyanis a friss hír: ELMARASZTALTA A MÉDIATÖRVÉNYT AZ EURÓPAI PARLAMENT, még a változtatott szöveg sem felel meg nekik!
Vikike sikeresen megvédte Magyarországot ismét:)

eszkep 2011.03.10. 13:11:14

Szerény véleményem szerint a zero által kifogásolt pontok teljesen rendben vannak, a gyerek után járó plusz egy szavazat pedig kb. fél- vagy kétharmad megoldás a nyugdíjas seggek kinyalásának elkerülésére, tehát mindenképpen örvendetes.

sárkányfő 2011.03.10. 13:12:24

"Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát" = történelem-hamisítás

"mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-os forradalmunkból és szabadságharcunkból sarjadt ki." = történelem-hamisítás

"Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét." = jelen-hamisítás

"Magyarország védi a házasság intézményét, mint a férfi és nő között..." = kirekesztő, meleg-ellenes, homofób alkotmány

"a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg"."a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg" = abortusz-tilalom... no komment...

+ a fidesz kádreinek bebetonozásának céljára is felhasználják az alkotmányt.
stb, sok sebből vérzik.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.03.10. 13:12:48

@eszkep: A fentebbi hozzászólásomra is írj egy magyarázatot légyszi:)

eszkep 2011.03.10. 13:12:56

Zero nem említi az államadósság korlátozását, pedig kíváncsi lennék a véleményére.
Vélemény?

eszkep 2011.03.10. 13:15:06

@Jani haverja: Ez a hír a Blikken, vagy valami hasonló komoly orgánumban jelenhetett meg. Az erre illetékes bizottság által javasolt bizottság javaslatait módosították. Balos gittegylet vitanapja meg senkit sem érdekel még az EU-ban sem.

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2011.03.10. 13:15:52

Amúgy engem az érdekel hogy mekkora győzelemként fogja majd a mi hőn szeretett kormányunk hangoztatni hogy az alkotmányozásban többen vettek részt mint a magánnyugdíj pénztárban maradtak száma. Mert ezt tényleg fontosnak érzik az emberek. És hogy alkotmányos forradalom meg egyéb fideszes baromságok. Mert nekem most van egy díszcsomagos nyenyi-m rá hogy a hírtv-ben így fogják majd reklámozni a "győzelmüket".

Természetesen az egy szépen elhallgatott dolog lesz hogy négyszer annyian szavazhattak az új alkotmányra de ennek a nyagyrésze azellen van hogy ne kerüljenek bele a dolgok. De azért majd menni fog az állva tapsolás meg az Éjjen Ráko... Viktor!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 13:16:01

@Meleardil Eressea Iluvadan:

"(2) Mindenkinek joga van szervezeteket létrehozni, illetve azokhoz csatlakozni."

Magyar Gárda?

"(4) A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni."

És aki nem gondoskodik? Nagykorú veszélyeztetése bűntette miatt elítélik.

"(4) Minden munkavállalónak joga van a napi és heti pihenőidőhöz, valamint az éves fizetett szabadsághoz."

Januártól lehet lobogtatni az új alkotmányt a melóhelyen, ha a geci főnök nem adja ki a szabadnapot, majd írjátok meg mi lett a vége ...

eszkep 2011.03.10. 13:17:52

@eszkep: Igen, jól sejtettem. Ugyanez a csapat előveheti a Benes dekrétumokat és a szlovák nyelvtörvényt is. Meg a spanyol, francia, német médiatörvényt is rögtön ezután...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 13:20:26

@Reset Elek:

"Egyébként az O. Cikkben hogy jön össze a környezeti fenntarthatóság a siketek jelnyelvével? "

Jó kérdés ..szerintem ők maguk sem tudják, olyan mintha mindenki írt volna pár cikket, oszt este Marika néni, a villámkezű MS World-specialista összeollózta ...

eszkep 2011.03.10. 13:20:40

@zero: Ezek a rendelkezések eddig is szerepeltek a magyar jogrendben, most, hogy bekerül az Alkotmányban, tán' jobban be lesznek tartva. Illetve remélhetőleg...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.10. 13:22:54

@zero: Ki dönti el ki a rászorult? Ha nem éri el a nyugdíj az x. forintot? És ha én tudom hogy a padló alatt van 15 millió de letagadja? Vagy ha kirúgott 17 éves koromban, terrorizált?
És ha nem gondoskodom mi lesz? Megyek sittre mert anyámnak nem küldtem kiflit?
Néha olyan érzésem van, hogy az Alkonyzónában vagyok...

passaran 2011.03.10. 13:24:15

@kej: "ha bukik a fidesz, ez a három grácia megvétózván a költségvetést, azonnal meg tudja buktatni az új kormányt. "
Akkor erre vonatkozna az a passzus hogy a közt elnök feloszlathatja a parlamentet ha nincs elfogadott költségvetés március 31-ig?
Hogy is mondta kohn bácsi? Ügyes... nagyon ügyes...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 13:24:58

@eszkep:

"gyerek után járó plusz egy szavazat pedig kb. fél- vagy kétharmad megoldás a nyugdíjas seggek kinyalásának elkerülésére, tehát mindenképpen örvendetes. "

Lehet hogy csodálatos egy megoldás neked, csak
1, sérti az egyenlő választójogot
2. nincs a világon sehol ilyen
3, senki nem tudja megmondani, mitől is lesz jó, ha az anyukák 2x ikszelhetnek.
4, 1 millió anyuka 2 szavazattal < 3 millió nyugdíjas

Gontar 2011.03.10. 13:25:31

EP nemrég fogadta el azt az állásfoglalást, melyben elítélik a médiatörvényt. Erről lesz poszt? :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 13:26:38

@eszkep:

Nézd, attól még hogy az alkotmányba beleírják, a trükkök százai attól még működhet ...
Mert pl. mi a szankció, ha a kormány megszegi eme alkotmányos pontot? Ejnye-bejnye?

zolika78 2011.03.10. 13:27:43

"8 millió polgár kapott egy kérdőívet,"
A csomagot megkaptam, de pont a kérdőív hiányzott belőle.
Az én véleményemre nem kíváncsiak.
Szóval pontosíthatna: legfeljebb 7.999.999 polgár kapott kérdőívet...

visonka (6th ham) 2011.03.10. 13:27:50

@Énbagoly: én kinyitottam, de egyből egy csúnya zsidó fickó nézett velem farkasszemet, valami szájer rabbi, vagy kicsoda, úgyhogy gyorsan el is hajítottam. Mér kell eztet egy tejfelesszájúra meg egy idegenre bízni? Hát nincs az országban két magyar ember, aki meg tudná szövegezni ezt az izét? Mér nem jó a Szent Korona alkotmány? Azért mert az elférne egy söralátéten? Porhintés, parasztvakítás folyik megint, illetve még mindig.

eszkep 2011.03.10. 13:27:59

@sárkányfő: ""Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát" = történelem-hamisítás"
Fejtsd ki legyél szíves, mely történelmi tényeket kívánod tagadni?

""Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét." = jelen-hamisítás"
Ki beszélt a jelenről? A nemzeti identitástudat terén szarul is állunk, akár bármelyik környező országhoz képest is.

""Magyarország védi a házasság intézményét, mint a férfi és nő között..." = kirekesztő, meleg-ellenes, homofób alkotmány"
??? Arról nem tehet a FIDESZ, hogy "házasság", mit magyar szó férfi-nő közötti kapcsolatra használható. Minden buzinak joga van (lenne) ellenkező neművel kufircolni, sőt házasságra lépni, ne adj' Isten gyereket nemzeni. Nem értem, hol a kirekesztés?

"abortusz-tilalom"
Ezt hol olvastad???

"a fidesz kádreinek bebetonozásának céljára is felhasználják az alkotmányt."
Ezt a véleményed mire alapozod, fejtsd ki légyszíves!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 13:28:18

@eszkep:

Nagyon reméljük ...

Illetve: nagyon sajnálatos, hogy ilyeneket azért kell beleírni az alkotmányba, hogy hátha akkor betartják ...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.03.10. 13:28:29

@Secnir: sőt, talán mindent, amit az Alkotmánybíróság megsemmisített most életbe kell léptetni. Lásd.: Bokros csomag.

Zrí.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.03.10. 13:28:31

@eszkep: Nem a Blikkben jelent meg, hanem sms-ben kaptam a T-mobile-tól, mivel van a hírekre előfizetésem. Ők pedig az origo-tól vették. Az összes többi híradásban is meg fog jelenni szerintem.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 13:29:12

@zolika78:

Rendszerhiba lehetett :))
Elküldjem neked az enyémet? Még nem használtam fel ...

Secnir 2011.03.10. 13:29:46

@eszkep:
" Ezek a rendelkezések eddig is szerepeltek a magyar jogrendben"
"(4) A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni."
he? hol? melyik kő alól bújtál elő? cikkelyt mutass öreg, ne replyzzél automatikusan...
...jó, jó, tudjuk, dolgozol...

Janihaver: "Ugyanis a friss hír: ELMARASZTALTA A MÉDIATÖRVÉNYT AZ EURÓPAI PARLAMENT, még a változtatott szöveg sem felel meg nekik!"
eszkep: " Ez a hír a Blikken, vagy valami hasonló komoly orgánumban jelenhetett meg."
barikad.hu/elmarasztal%C3%B3_hat%C3%A1rozatot_fogadott_el_m%C3%A9diat%C3%B6rv%C3%A9nyr%C5%91l_az_eur%C3%B3pai_parlament-20110310
családod weboldalán is szerepel, mint ellenőrzött hír...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 13:30:16

@eszkep:
"eszkep 2011.03.10. 13:15:06
@Jani haverja: Ez a hír a Blikken, vagy valami hasonló komoly orgánumban jelenhetett meg. Az erre illetékes bizottság által javasolt bizottság javaslatait módosították. Balos gittegylet vitanapja meg senkit sem érdekel még az EU-ban sem. "

Igen pontosan ott jelent meg, de azért idézek a Bibliádból:

"Újra napirendre került a magyar médiatörvény az Európai Parlament csütörtöki ülésén: a parlament délben elfogadta azt a médiatörvényt elmarasztaló határozatot, amelyet még februárban nyújtott be közösen négy frakció, a szocialisták, a liberálisok, a zöldek és az Egyesült Baloldal. "

lassan is leírom: ELFOGADTA_AZ ELMARASZTALÓ_HATÁROZATOT

www.origo.hu/itthon/20110310-a-magyar-mediatorvennyel-kapcsolatos-hatarozati-javaslatokrol-szavaz-az-europai-parlament.html

eszkep 2011.03.10. 13:30:44

@zero: Ez jogos, Kíváncsian várjuk a végleges szöveget, milyen szankciók vonatkoznak ilyen esetre. bevallom az erre vonatkozó részt még nem olvastam, a Köztársasági Elnök jogkörénél nem láttam erre vonatkozó passzusokat. Remélem, ha az elv bekerül, szankció is lesz rá...

2011.03.10. 13:34:59

.......Isten és ember elötti felelőségem tudatában......., lopok tovább, mint tettem 22 éven keresztül, valamint hülyének nézem a zembereket.
Van a képükön bőr, Istent emlegetni, meg a felelőséget, azután hogy mindent eladtak, ami megmaradt azt meg ellopták?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 13:35:09

@Secnir: jó hír lehet triviális barátunknak hogy, hamarosan szavazhat. Figyeld csak:

"A jelenlegi szabályok alapján körülbelül hetvenezer gondnokság alá helyezett személy nem szavazhat, a 22 ezer tagot tömörítő Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) ezért az elsők között fordult az alkotmányt előkészítő fórumokhoz. Kovács Melinda, a szervezet ügyvezetője lapunkkal közölte: a témában rendezett tanácskozásokon az igazságügyi tárca előadója többször is elmondta, a korlátozó rész kikerül az alaptörvényből."
nol.hu/belfold/20110310-valaszthatnak_az_ertelmi_fogyatekosok_

eszkep 2011.03.10. 13:36:48

@Secnir: "(4) A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni."
Ja , bocs siettem, ezt rosszul olvastam... Ez valóban új, bár akinek ez nem triviális azt erős dicsérő túlzás lenne Homo sapiens sapiens-nek nevezni.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.10. 13:37:20

"Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzeti szocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését."

Biszku?

sárkányfő 2011.03.10. 13:40:30

@eszkep:
én a tényeket védem a hamisító fidesszel szemben. soha nem védtük európát, csak magunkat, ellenben volt amikor mi magunk támadtuk európát.

1956-ról szóló mondatomra bölcsen nem reagáltál, az védhetetlenül durva, kettős történelem-hamisítás, nem is szólva a giccses pátoszos stílusról.

a kereszténység nemzetmegtartó erejáről szóló mondta kijelentő, jelenidőben. átfogalmazzam neked, hogy milyen lenne, ha csak a múlta vonatkozna? és pl. az én nemzettudatomban egyszerűen nincs benne. tudod, szekurális állam. vallásszabadság, ilyenek.

homfóbia: á, igen, látom már megint jön a magyar nyelv átírása. lásd még: 3 hetente = hetente, zsarolás = szabad választás, megszorítás = újjászervezés.

abortusz-tilalom: ha az alkotmány fogantatástól védi az emberi életet, akkor ettől kezdve az abortusz alkotmánye-ellens. elemi logika...

bebetonozás: az mnb elnökét a mostani 6 helyett 9 évre neveznék ki. Az ász elnöke pedig 12 évig maradhat majd hivatalában.

Homeoffice 2011.03.10. 13:41:32

@sárkányfő:

Vélhetően a törökök elleni hadműveletekről emlékeznek meg.

zrobasé 2011.03.10. 13:41:42

Anyáknak plusz egy szavazat?
s az árvákkal mi lesz ?
s az in tézetisekkel mi lesz ?
kik szavaznak majd ?
a vármegyékké való átnevezés költségét kik állják ? nem a zemberekkel fizettetik meg, ugye ?
rögzitsék azt is, hogy lesz budapesti olimpia ! merjünk nagyot álmodni !
itt a zidő !

eszkep 2011.03.10. 13:42:10

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "Igen pontosan ott jelent meg, de azért idézek a Bibliádból:"

nem tudom, mire gondoltál de én is az Origon olvastam. Egyébként ezzel csak az EP járatja le magát. Kíváncsi lennék, hogy szavaztak azon országok balos pártjai, ahol szintén működik médiahatóság...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 13:43:15

@zrobasé: ez itt nem a kapcsolat.hu, sem a blikk, és a balos gittegylet vitanapja meg senkit sem érdekel még az EU-ban sem. Hopp!

Secnir 2011.03.10. 13:44:57

@eszkep:
ez abszolút nem triviális. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a nagykorú gyermek (gyk felnőtt) lássa el a szülőjét, ha pl. az képtelen megélni a nyugdíjából. Ez gondolom triviális.
Mert mondjuk triviálisan nem emelik.
Ez a trivialitás magasfoka, a trivialitás esszenciája, ebből kövektkezik egyenesen (nem triviálisan), hogy a kormány alkotmányilag mégiscsak magára kívánja hagyni a nyugdíjasait.
Ez már triviális neked is, nemde?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 13:46:11

@Secnir: elfogtam egy e-mail-t a KIM-ből jött (egy törvényjavaslat):

1. § A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (a továbbiakban: Btk.) a 195. §-t követően a 195/A. §-al, és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
"Nagykorú veszélyeztetése

195/A. § (1) A nagykorúnál is nagykorúbb (a továbbiakban: szépkorú) gondozására köteles nagykorú személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a szépkorút veszélyezteti, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő az a nagykorú személy, aki szépkorút bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére, illetve züllött életmód folytatására rábír, vagy rábírni törekszik.
(3) Bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az a nagykorú személy, aki a szépkorúval kényszermunkát végeztet.

:))))

Homeoffice 2011.03.10. 13:46:15

@eszkep:

Nyugdíjjárulék-fizetési kötelezettség?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 13:46:50

@eszkep:

de milyen szankciót tudsz elképzelni ? :-)

sárkányfő 2011.03.10. 13:47:34

@Gunther: sejtettem, hogy ezt tudják rosszul. fel kéne már őket világosítani, hogy nem Európát védtük akkor sem, hanem magunkat. Sőt, inkább az ellenkező állítás lenne igaz, ha már... ugyanis a törököt 150 év után nem mi, hanem Habsburg vezetésű nemzetközi csapatok kergették ki innen, tehát Európa védett meg bennünket. Nem is szólva arról, hogy a vészterhes időkben a magyar végvárrendszert is osztrák-német pénzekből tartották fenn, nekünk a tizedére nem lett volna pénzünk...
ráadásul ez csak egy szelete a magyar történelemnek volt amikor kifejezetten mi támadtuk európát. szóval nagyon gáz ez a mondat. az 1956-os meg pláne.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 13:48:19

@Seduxen:

xDDD

Jaj, már megint ötleteket adsz ....
Hiszen tudod, hogy a LEGMAGASABB szinten is olvasnak bennünket :))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.03.10. 13:48:45

@eszkep: hogy mire gondoltam azzal, hogy a "Bibliád"? Hát, pont az origóra. De azért van itt egy logikai bukfenc, amolyan triviális paradoxonnak is mondhatjuk. Figyeld csak:

"nem tudom, mire gondoltál de én is az Origon olvastam. Egyébként ezzel csak az EP járatja le magát. Kíváncsi lennék, hogy szavaztak azon országok balos pártjai, ahol szintén működik médiahatóság... "

De korábban ezzel vetítesz:

"Ez a hír a Blikken, vagy valami hasonló komoly orgánumban jelenhetett meg. Az erre illetékes bizottság által javasolt bizottság javaslatait módosították. Balos gittegylet vitanapja meg senkit sem érdekel még az EU-ban sem."

Most akkor blikket olvastál vagy origót? Olvastad az origót, és szövegértési gondjaid vannak? Triviális? Na most akkor?

csoko20 2011.03.10. 13:51:10

@zero: Ha már ilyen vallásos alkotmányunk lett, állítólag a zárszó: "Bűneid zsoldja a halál"
Light verzió: "kiírattatik a Nemzeti Együttműködés rendszeréből"

kej 2011.03.10. 13:52:37

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: azt nem lehessen tudni. de ez a passzus tök felesleges. ugyanis az emberiesség elleni bűntettek nem évülnek el. azt pedig nem hiszem (nem akarom hinni), hogy arra vonatkozna, ha kovács függetlenített párttitkár kirúgta szabót a vasöntödéből, mert a fiát az úttörőtáborban kétszer a rosszak közé állították este

sárkányfő 2011.03.10. 13:53:45

"Gazdaság: a Fidesz évtizedes egyeduralmát betonozza be az új alkotmány"

" A tervezet 12 évre ültetné a jegybank élére Simor András utódját, elzárná a nyilvánosság elől az ÁSZ-jelentéseit, és az alaptörvénybe foglalná a tavaly év végén szélnek eresztett Költségvetési Tanács árnyékát."

hirszerzo.hu/profit/20110310_alkotmany_gazdasag

eszkep 2011.03.10. 13:53:47

@sárkányfő: "én a tényeket védem a hamisító fidesszel szemben."
Az, hogy tanulatlan bugris vagy nem tudom hogy jön ide...

"soha nem védtük európát, csak magunkat"
Gondolom te még nem jhártad ki ált iskola 6. osztályát....

"ellenben volt amikor mi magunk támadtuk európát."
Igen, ez viszont sokkal régebben volt. Ötödikes lehetsz most?

"1956-ról szóló mondatomra bölcsen nem reagáltál, az védhetetlenül durva, kettős történelem-hamisítás"
Buta kommunistákkal kár bohóckodni. Fejtsd ki a véleményed, mondjál még légyszíves valami terhelőt!

"látom már megint jön a magyar nyelv átírása."
Hát nálam a házasság csak egyfélét jelent, elég nehéz átírni...

"abortusz-tilalom: ha az alkotmány fogantatástól védi az emberi életet"
A magzat védelme eddig is szerepelt a magyar jogrendben, mégsem volt abortusz tilalom. Erre térjünk vissza akkor, amikor tényleg lesz.

"az mnb elnökét a mostani 6 helyett 9 évre neveznék ki. Az ász elnöke pedig 12 évig maradhat majd hivatalában."
ha jól olvastam akkor sem a FIDESZ elnöke fogja kinevezni az utódot, tehát nem értem mire akarsz kilyukadni?

kej 2011.03.10. 13:54:52

@exonka: megítélésem szerint igen. ráadásul még egy kis csavar a történetben, hogy ha 2013-ban járai mondjuk hirtelen felindulásból jegybank elnökké avanzsál, akkor gyakorlatilag 2019-ig adott a fidesz többség a költségvetési tanácsban. fasza nem?

eszkep 2011.03.10. 13:55:09

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "Hát, pont az origóra"
Atyavilág, már az is FIDESZ-bérenc??? Akkor mostantól csak kuruc.info-s linkekre hivatkozom.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 13:55:46

@zero: ugyan-ugyan, ha egy kicsit is figyel, "aki olvassa" a blogot, az rájöhet, hogy a 195. §-t sima ctrl C --> Ctrl V, csak a kiskorút írtam át szépkorúra. Látod, ha akarok, én is tudom hozni a kormányzatok színvonalas jogalkotási teljesítményét :DDDD

eszkep 2011.03.10. 13:55:55

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: A két egymást követő mondat két opciót vázolt fel, amiből a második jött be...

csárli hárper 2011.03.10. 13:57:06

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
"20110310-valaszthatnak_az_ertelmi_fogyatekosok_"

látva "hőn szeretett" kormányunk balfaszkodását az az érzésem hogy eddig is szavazhattak.....:)

eszkep 2011.03.10. 13:57:06

@Gunther: Ezzel mire akarsz kilyukadni?

Secnir 2011.03.10. 13:57:10

@eszkep:
" ""Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát" = történelem-hamisítás"
Fejtsd ki legyél szíves, mely történelmi tényeket kívánod tagadni?"
történelmi tényeket itt, közülünk senki sem kíván tagadni. Viszont az igaz, hogy az elmúlt ezer évben NEM MINDIG Európát védte.
Sőt.
példák:
isz. 895-955: Árpád Godfather & SzittyaFriends
-asszem Németalföldig jutottak vidám portyáikon
isz. 1278 Morvamezei csata
-- IV. László magyar és I. Rudolf német kircsi veri II. Ottokár cseh királyt. a Habsburgok megszerizk ezzel a trónt.
isz 1480 (?asszem?) Bécsújhely
--Mátyás Bécsújhelyig kergeti a németeket, majd el is foglalja azt.

így hirtelen ennyi jut az eszembe Európa védelméről. De van még bőven. (Don-kanyarban mi a faszt kerestünk? II Vh. Minek üzentünk hadat az USA-nak?)

Bikli néni 2011.03.10. 13:57:51

Én se kaptam meg a kérdőívet. De beleolvastam a nagymamám példányába. Öt kérdésig bírtam, aztán visszaadtam, úgyhogy köszi, de nem kell elküldeni a fölösleges példányokat :) Fűtsetek be vele otthon, nagyon drága a gáz...

sárkányfő 2011.03.10. 13:58:04

Találtam viszont egy mondatot, ami nagyon tetszik! De tényleg, szívemből szól:

"Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzeti szocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését."

Na most az a kérdésem, hogy pl. Pozsgayt vagy Schmitt Pált mikor láthatom majd börtönben rohadni a kommunista diktatúrában betöltött aktív, dicstelen, kollaboráns szerepük miatt?

zrobasé 2011.03.10. 14:00:02

@sárkányfő: "Na most az a kérdésem, hogy pl. Pozsgayt vagy Schmitt Pált mikor láthatom majd börtönben rohadni a kommunista diktatúrában betöltött aktív, dicstelen, kollaboráns szerepük miatt? "
majd akkor, ha eszkep a fideszt ekézi ! :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 14:01:24

@Seduxen:

Téged a Jóisten is a parlamentbe teremtett !!!

(Vagy már ott vagy? Alkotmányügyi bizottság? )

csoko20 2011.03.10. 14:02:19

@Seduxen: A faszt! Az első még csak-csak, de a másodiktól már most borsodzik a hátam!!!

Majd ha még a Zách Felicián-záradékot is belerakják, édes jó Istenem, mi lesz itt?!!!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 14:02:29

@zero: óóó bazze, bár ott lennék. BÁR OTT lennék...

... akkor most trollkodhatnék ezerrel, és védeném a NER-t :DDD

agyamelhagyom 2011.03.10. 14:03:09

@Sz.M.: Szerencséd van, mert az uccsó (2.) Királyság idején is összevont megyéd volt... Nézd meg az 1898-as Nammagyarország térképen, hogy lakóhelyed hol van.

eszkep 2011.03.10. 14:03:44

@laspalmas: hehe... de legalább már megkérdezitek :-)
Nyilván nettó egyébként, a bruttó- ebből a szempontból értelmezhetetlen (ügye az akkor is növekedhet, ha közben egy centi hitelt nem veszünk fel...)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 14:03:55

@csoko20: megjegyzem elbasztad - és ezért a NER tüzében fogsz elégni - MI AZ, hogy a light verzió a kiiratkozás, he? Magyarázd csak szépen meg!!! A NER-ből kiiratkozás a LEHETŐ LEGSÚLYOSABB büntetés, MINDEN más ahhoz képest csak kertipiknik! :)))

2011.03.10. 14:06:24

Csupa olyan témáról kérték a véleményemet a "nemzeti konzultáció"'-nak csúfolt blöffben, amiről a Fidesz a maga részéről már nyilatkozott a nyilvánosságra került tervezetben. A beérkezett válaszok alapján módosítani fogják a szöveget...?

eszkep 2011.03.10. 14:06:40

@csoko20: Nekem egyébként tetszik a szövegezés, legalább a sok nemzetfóbiás internacionalista balf*szt... az ájulás fogja kerülgetni, akárhányszor beleolvas...
A Rákosi-érában a Himnusz ugyan nem volt betiltva, de nagy botorság lett volna nyilvánosan elénekelni.

Gandalf(helyett) 2011.03.10. 14:07:59

"minden szavazati joggal rendelkező állampolgár, vagyis 8 millió polgár kapott egy kérdőívet"
Én nem. Isten engem úgy segéljen.
Akkor most vagy - már - nem rendelkezem szavazati joggal, vagy közben nem csak a nyugdíjjogosultságból golyóztam ki magam, de az állampolgárságból is, vagy valaki - már megint - hazudik.

Egyébként tényleg jó lesz, ha minden igennel szavazó neve ott fog szerepelni az alján. Később egyel több bizonyíték lesz ténykedésükre.

sárkányfő 2011.03.10. 14:08:05

@eszkep: vicces ahogy hülyét csinálsz magadból :)

1. ""soha nem védtük európát, csak magunkat"
Gondolom te még nem jhártad ki ált iskola 6. osztályát...."
még csak érvelni se próbálsz :) ha más véleményen vagy, legalább egy esetet említenél, amikor önzetlenül európa védelmére keltünk? vagy a lesajnáló pökhendi stíl épp az érvek hiányát hivatott eltakarni? :)

2. ""ellenben volt amikor mi magunk támadtuk európát."
Igen, ez viszont sokkal régebben volt. Ötödikes lehetsz most?"
sokkal régebben? Szerintem Mátyás hadjáratai nem voltak sokkal régebben. A Hitlerrel való szövetségünk meg kifejezetten friss emlék.
a magyar történelemből Európa-védelmet kihozni szánalmas önhülyítés.

3. ""1956-ról szóló mondatomra bölcsen nem reagáltál, az védhetetlenül durva, kettős történelem-hamisítás"
Buta kommunistákkal kár bohóckodni. Fejtsd ki a véleményed, mondjál még légyszíves valami terhelőt!"
Lám-lám, megint a buta személyeskedés, de se érv, se józan ész :)
Akkor bővebben, a gyengébbek kevéért, azaz érted. Az állítás tehát: "mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-os forradalmunkból és szabadságharcunkból sarjadt ki."
Miért hamis duplán is? Ezért:
1. 1956 sajnos nem sebezte meg komolyan, pláne nem halálra a világkommunizmust. Ennek épp az ellenkezője igaz. a világkommunizmus sebezte halálra a magyar forradalmat.
2. Mai szabadságunk nem egy csírájában eltapsott forradalomból fakad, illetve semmilyen módon nem tőlünk fakad, hanem abból, hogy a nyugat és főleg az USA kemény hidegháborút vívott a szovjetekkel, amit olyanyirra megnyert, hogy össze is omlott a Szovjetúnió. Ha rajtunk múlik, ma is szovjet gyarmat vagyunk.
A megfogalmazás giccse és pátosza is szánalmas, no de hogy a tartalma is hamis...

4. ""látom már megint jön a magyar nyelv átírása."
Hát nálam a házasság csak egyfélét jelent, elég nehéz átírni..."
ezt mondom én is. a saját fidesz-magyar nyelveteket akarjátok ráerőltetni a magyar népre, illetve olcsó, gyáva módon nyelvészkedés mögé bújtok, fel sem vállalva a homofóbiát és kirekesztést.

5. ""abortusz-tilalom: ha az alkotmány fogantatástól védi az emberi életet"
A magzat védelme eddig is szerepelt a magyar jogrendben, mégsem volt abortusz tilalom. Erre térjünk vissza akkor, amikor tényleg lesz."
Akkor már késő lesz....

6. ""az mnb elnökét a mostani 6 helyett 9 évre neveznék ki. Az ász elnöke pedig 12 évig maradhat majd hivatalában."
ha jól olvastam akkor sem a FIDESZ elnöke fogja kinevezni az utódot, tehát nem értem mire akarsz kilyukadni?"
most fogja kinevezni, most van hatalmon. épp az a cél, hogy messze a saját ciklusán túl bebetonozza saját kádereit.

agyamelhagyom 2011.03.10. 14:08:55

Hú, mit találtam! Van kihívója Orbánházi I. Viktornak és csodacsapatának! Sőt már alkotmánya is van, bár e-mailben ott hozzá lehet szólni! Mennyivel demokratikusabb, és nem a mi adónkból bohóckodik. Igaz aráját még csak kinézte magának. Szegény hercegnő! :)

kiralyiudvar.lapunk.hu/

Homeoffice 2011.03.10. 14:08:58

@eszkep:

Melyik gondolatommal kapcsolatban?

sárkányfő 2011.03.10. 14:09:35

@zrobasé:
eszkep? neki mi köze ehhez? :) az alkotmány nem minden magyar emberre vonatkozik majd? :) vagy a fideszesekre lesz megint külön Lex-Fidesz-kiegészítés? :)

csoko20 2011.03.10. 14:09:57

@Seduxen: Igazából a megfogalmazás stílusára vonatkozott. Nincsenek benne olyan súlyos szavak mint bűn, meg halál.
Sz. Peti mondta a kommunikációs ankéton: úgy fogalmazzunk, hogy utána kétféleképpen is tudjuk magyarázni. Látom bedőltél:)))

royal fröccs 2011.03.10. 14:10:44

Ha a buzik gyereket nevelnek, ott ki az anya?

2011.03.10. 14:11:17

Az alkotmányt fabrikáló politikusok emberi minősége pontosan ugyanolyan, mint amilyen ennek az országnak az emberanyaga. Sem jobb, sem rosszabb. Sajnos. Elnézést, de ki az a Gulyás nevű fidesznyik? Ő valóban alkalmas erre a feladatra? Tényleg Pozsgay, meg Szili az a személy, aki kompetens ennek az országnak az alkotmányáról véleményt mondani? Ez most tényleg elhiszi valaki? És a jobbosok büszkék arra, hogy egykori MSZMP pártapparatcsikok határozzák meg, hogy mi történjen ezzel az országgal az elkövetkezendő évtizedekben?

Secnir 2011.03.10. 14:12:50

@sárkányfő:
...vagy ott van '68, amikor megvédtük Európát a csehektől...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 14:13:46

@csoko20: nem tudom, engem a NER-ből kiiratkozás szókapcsolat sokkal jobban elborzaszt, mint holmi halál... :))

Marcellusca 2011.03.10. 14:14:36

@csoko20: Nagy "R", bazzeg, a Rendszere nagy "R"! :)))
Mongyá elfele 10 Miviktorunkat a NENYI elé térdepelve! :DDDD

@Zoltanius: Háááppppperszeeeeee!!! :DDDD

eszkep 2011.03.10. 14:15:09

@Gunther: "Nyugdíjjárulék-fizetési kötelezettség?"

Homeoffice 2011.03.10. 14:15:45

@eszkep:

Egyébként.
A NYJ fizetési kötelezettséget emelték alkotmányos szintre. Viktor mondta valamikor, hogy azt a szintet kell elérni, hogy a bejövő járulékokból kell finanszírozni a nyugdíjakat.
Ennyi.

Marcellusca 2011.03.10. 14:16:30

Gyerekek!

Szerintem ez az "eszkep" egy team. :)

Egyedül senki nem lehet ekkora hülye!

csoko20 2011.03.10. 14:16:52

@Marcellusca (I'm happy): Kussss!!! Schmitt Pali kéziratáról másoltam :))))))))

Marcellusca 2011.03.10. 14:18:01

@csoko20: Akko' bocsánat és kézcsókom küldöm a tekintetes sittpál úrnak! :DDDD

Secnir 2011.03.10. 14:19:15

@Zoltanius:
ez a szomorú benne, hogy a Fidesz (bocs, már Ödesz) hivatkozik arra, hogy elítéli meg semmisnek tekinti azt, ami a komenizmusban történt.
ÉS mi történt a komenizmus alatt?
- a mostani Fideszesek jórésze akkor mint komenyista káder dolgozott mszmp-sként (Pozsgay stb.)
- a mostani Fideszesek akkor tanultak ingyé', még egyetemen is
- a mostani Fideszesek akkor készültek komenyista szülőktől

ergo
- el kell tiltani a közügyektől a mostani Fidesz káderek nagy részét
- a mostani Fideszesek, akik akkor tanultak VISSZAMENŐLEG tandíjat kell fizessenek
- a mostani Fideszeseket el kell tiltani az élettől (de csak miután visszafizették a tandíjat)

Prof. Dr. Simon Templar 2011.03.10. 14:19:15

Belementem a játékukba...Visszairtam nekik :)))...Ugyanis, ha a vármegyéket visszaállitják, akkor vissza kell állitani a 1938-50 közti 25 vármegyés rendszert is. Jelesül:
Bács-Bodrog (Baja), Nógrád-Hont (Balassagyarmat), Pest-Pilis-Solt-Kiskun (Budapest), Hajdú (Debrecen), Heves (Eger), Komárom-Esztergom (Esztergom), Győr-Moson (Győr), Békés (Gyula), Somogy (Kaposvár), Csanád (Makó), Szatmár-Bereg (Mátészalka), Borsod-Gömör (Miskolc), Szabolcs (Nyiregyháza), Baranya (Pécs), Zemplén (Sátoraljaújhely), Sopron (Sopron), Tolna (Szekszárd), Csongrád (Szentes), Fejér (Székesfehérvár), Abaúj (Szikszó), Jász-Nagykun-Szolnok (Szolnok), Vas (Szombathely), Veszprém (Veszprém), Zala (Zalaegerszeg).

Továbbá javasoltam, hogy a kormányhivatalok vezetőit ezentúl megyésispánoknak tessék hivni, ez illik a vármegyéhez..

Remélem, ha Trvtko "ne dohányozzanak a kocsiban" elmélete törvényerőre emelkedhetett, az én ötletem is belekerülhet az Alkotmányba :)))))))))))))

Squid 2011.03.10. 14:20:06

@zero: ""gyerek után járó plusz egy szavazat pedig kb. fél- vagy kétharmad megoldás a nyugdíjas seggek kinyalásának elkerülésére, tehát mindenképpen örvendetes. "

Lehet hogy csodálatos egy megoldás neked, csak
1, sérti az egyenlő választójogot
2. nincs a világon sehol ilyen
3, senki nem tudja megmondani, mitől is lesz jó, ha az anyukák 2x ikszelhetnek.
4, 1 millió anyuka 2 szavazattal < 3 millió nyugdíjas "

A "nincs a világon sehol ilyen"-el azért vigyázz Zero, ha minden flottul megy itthon a srácok simán nekiehetnek az EU alapdokumentumainak is a nagy fülkeforcsi hevületében..

csoko20 2011.03.10. 14:21:44

@Seduxen: Így hogy tetszik? "kiírattatik a NER-ből" helyett "kiirttatik a NER-ből".
Egy nüansznyi elírás belecsúszott....

Ringlósztár 2011.03.10. 14:22:22

@eszkep:
'56-ról terhelőt? Minek, 1956-ban moszkovita kommunista frakciók harca volt.
Keress rá Nagy Imre életére!

bőrmók 2011.03.10. 14:23:46

Lehet itt gyerekek dumálni, sok jópofát mondani, én és próbáltam, de nem fog menni. Ezek azt gondolják, hogy most már azt csinálhatnak amit akarnak, és tényleg.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 14:24:05

@csoko20: na így minnyá más, fejlődőképes vagy. Ha az a Rétvári gyerek, vagy a GulyásGeri nem válik be, akkor Ön, kedves NERtársunk megkerestetik, és a Nemzet Tolla által jó zsíros állami pozícióba kineveztetik!

Avatar 2011.03.10. 14:24:53

"A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, illetve a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható."

Ez vajon azt is jelenti, hogy mostantól az egyházak nem kapnak egy fillér támogatást se???

eszkep 2011.03.10. 14:26:48

@sárkányfő: "legalább egy esetet említenél, amikor önzetlenül európa védelmére keltünk?"
Déli harangszó mond valamit? Várnai csata 1444, a pápa által ígért keresztes hadak?, Hunyadi János ténykedése úgy általában? Második Rigómezei csata 1448? Azzal, hogy bugris vagy nem kellene felvágni. Most fut a Magyar Királyok sorozat, úgyhogy elég frissek az emlékek, nem fogom az elmúlt két kötetet mind idemásolni (meg ami még van). A magyar történelem elég jelentős része telt abban hogy az Oszmán birodalommal hadakoztunk, aki nem titkoltan Nyugatra akart eljutni. Eközben vagy kaptunk segítséget, vagy nem. Többnyire inkább nem.

"Szerintem Mátyás hadjáratai nem voltak sokkal régebben"
Tipikus kommunista csúsztatás, hazugság, ferdítés. Mátyás szerinted mit kolbászolt Bécsben??? Unatkozott?? Hogy is volt azzal a koronával???

"A Hitlerrel való szövetségünk meg kifejezetten friss emlék."
Itt is gobozhatnád tovább a gombolyagot, úgy 1920-ig...

1956-os gondolataid igazán beteg elmére vallanak, márc 15-ről meg se kérdezlek. Ehhez minek komemntárt fűzni: "Ha rajtunk múlik, ma is szovjet gyarmat vagyunk"?

"saját fidesz-magyar nyelveteket akarjátok ráerőltetni a magyar népre, illetve olcsó, gyáva módon nyelvészkedés mögé bújtok"
No comment...

"most fogja kinevezni, most van hatalmon. épp az a cél, hogy messze a saját ciklusán túl bebetonozza saját kádereit."
Kitértél a válasz elől! És amikor lejár a mandátumok, ugyanilyen feltételekkel megválasztják az utódaikat.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.03.10. 14:27:09

És ha mindez megvalósul, akkor lehet majd mondjuk Szikszóról raccsolva orditani, hogy aszonygya: "Eb uha fakó, Viktoh császáh nem kihályunk!!" :)))))))))))))))))))

eszkep 2011.03.10. 14:28:25

@Ringlósztár: Minek? I. olvastam, II a forradalmat nem ő robbantotta ki.

csoko20 2011.03.10. 14:29:05

@Seduxen: Igazából maradnék szabadúszó! Van amihez nem szívesen adom a nevem.

Üdvözlettel,

Simon Zoltán, országgyűlési képviselő

eszkep 2011.03.10. 14:29:41

@James Onedin (aka Zöld Ember): Érdekesség gyanánt esetleg rákereshetnél, hogy a jelenlegi angol közigazgatási rendszer mikor alakult ki?

Prof. Dr. Simon Templar 2011.03.10. 14:32:44

@eszkep: Hogy jön ide az angol??? Ez az 1920 és 50 közti MAGYAR vármegyebeosztás. Nem is értem.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 14:32:47

@csoko20: "Van amihez nem szívesen adom a nevem."

például egy interjúhoz...

de ezt már megszoktuk:

üdv.: Szegő Péter (hvg.hu)

Marcellusca 2011.03.10. 14:35:41

@eszkep:
"Déli harangszó mond valamit?" - Na, itt felröhögtem. MUHAHA!!!
Épp' mostanában volt róla szó, hogy nem a nándorfehérvári diadal miatt harangoznak.

hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9li_harangsz%C3%B3

Homeoffice 2011.03.10. 14:36:16

@eszkep:

Ez nagyon szép dolog, de szerintem azt Te is tudod, hogy az Oszmán Birodalom fő haderejének hadműveleti ideje eléggé korlátozott volt Európában és Magyarországon.
Nem akarom kisebbíteni érdemeinket az Oszmán Birodalom elleni harcban, DE itt is komoly tényező volt az Időjárás Tábornok.
Mondhatjuk egyszerűbben, hogy Magyarország ütközőállam volt Európa és az Oszmán Birodalom között. (Az 1560 tól biztosan)

Squid 2011.03.10. 14:36:53

@eszkep: "Nekem egyébként tetszik a szövegezés, legalább a sok nemzetfóbiás internacionalista balf*szt... az ájulás fogja kerülgetni, akárhányszor beleolvas...
A Rákosi-érában a Himnusz ugyan nem volt betiltva, de nagy botorság lett volna nyilvánosan elénekelni."

Lájkolod mi? (oh az irónia..)

Másrészről, azért a "nemzetfóbiás internacionalista balf*sz" attól lesz nemzetfóbiás internacionalista balf*sz, mert a hozzád hasonló neandervölgyi turbószittya mélymagyar barom számára minden ami nem huszadiziglen magyar, az el és megvetendő, valamint neolibsi, értéktelen és valószínűleg buzeráns is és ezzel van aki nem szeretne azonosulni.

Fel kéne fogni, hogy 2011 van, és nem lesz már sem Apostoli Királyság (optimista vagyok), sem hátrafelé nyilazás és rockopera írására sem lesz szükség OV életéből. EU-ban élünk és ez így is marad, ha királyságot szeretnél és az ezzel együtt járó dolgokat, ajánlom Ukrajnát,Oroszországot és pár fasza kis afrikai banánköztáraságot.

Igaz, hogy ott nincs Koboz, fokos, mente, meg csúcsos süveg, sem ezerévesmagyarvirtusárpádnépeszentkoronamáriaországa, de van Király még ha nem is annak hívják, de ettől még lehet fénylő szemmel feltekinteni rá és ízlés szerint szobrot állítani ha valakinek ez jön be.

Nem attól leszel Faszagyerek Magyarországon, mert alkotmányozol és fokossal vágod a magnum jégkrémet bakker. Attól leszel faszagyerek, hogy rendesen fizeted az adódat és a járulékaidat és nem hagyod, hogy a politikusaid eszement faszságokat csináljanak nonstop. Ez utóbbit kellene alkotmányba venni nem a kibaszott koronát, meg Máriát és a több pókhálós arcpirítóan primkó vármegyés politikai fellációt a szavazatmaximalizálásra.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.03.10. 14:36:59

Bocsánat, 1938-50, merthogy 1923 után létrehozták a k. e. e. (közigazgatásilag egyelőre egységesitett) megyéket

sárkányfő 2011.03.10. 14:38:25

@eszkep: a
török ellen magunkat védtük. ez teljesen nyilvánvaló, és eszünkbe sem lett volna csak azért hadakozni velük, hogy védjük európát. az valami egészen beteg önhülyítés, hogy belevágjuk magunka a hős európa-védő szerepbe... túrót, magunkat védtük.
És azt hogy akarod kihozni, hogy Mátyás Európa-védelmi céllal vezette nyugati hadjáratait? :) talán a kalandozások korában is védtük őket? :) Komolyan, a magyar úgy védi európát, mint Orbán a nyugdíjpénztárakat :)

""A Hitlerrel való szövetségünk meg kifejezetten friss emlék."
Itt is gobozhatnád tovább a gombolyagot, úgy 1920-ig..."
gobozhatod, de sehogy se jön ki belőle, hogy védtük európát...

"1956-os gondolataid igazán beteg elmére vallanak, márc 15-ről meg se kérdezlek. Ehhez minek komemntárt fűzni: "Ha rajtunk múlik, ma is szovjet gyarmat vagyunk"?"
Lám, most is csak dumálsz, de érv, állítás, cáfolat az nincs. nem akarnád kissé komolyabban venni magad? bődületes baromság, hogy 56 sebezte volna halálra a kommunizmust, ahogy bővebben ki is fejtettem fentebb. sajnos az ellenkezője igaz, ők tapostak el minket.

"No comment..."
bölcsen teszed, ha nincs mit mondanod, maradj szépen csöndben.

"Kitértél a válasz elől! És amikor lejár a mandátumok, ugyanilyen feltételekkel megválasztják az utódaikat."
ja, mert azt mondtam, hogy örökre? nem azt mondtam. azt mondtam, hogy saját ciklusukon túl, ami igaz is. a vak is látja mi a cél, mert rohadtul kilóg a lóláb. és ezen az sem változtat, hogy ki tudja mi lesz majd x év múlva.

sárkányfő 2011.03.10. 14:41:51

@Gunther: nem csak az időjárás volt tényező. a korabeli technika mellett kb. mi voltunk olyan távolságban, amit még elfoglalni és megtartani is tudtak. lásd: akció-rádusz elmélet.
az ütköző-zóna igaz, ahogy Mátyás is meg az apja is ütköző-zónának használta korábban a déli szomszédainkat.

de mindezt felejtsük el, és tegyünk úgy, mintha mi európát jóóól megvédtük volna... ;)

sárkányfő 2011.03.10. 14:45:09

Ezt figyeljétek... ;)

Alkotmány-tervezet:
"mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-os forradalmunkból és szabadságharcunkból sarjadt ki."

vs.:

Matolcsy György:
Az 1956-os forradalmat "valószínűleg az Államvédelmi Hatóság készítette elő, szervezte és próbálta érdekei szerint felhasználni"

:D

csoko20 2011.03.10. 14:46:52

@Seduxen:
Ez egyáltalán nem volt fair!!!
A nagy alkotmányozási hevületben kellett egy staub és véletlenül Mátrai Márti "mentolos" cigarettájára gyújtottam rá. Ettől némileg dezorientálttá váltam.
Csak azért kihasználni a helyzetemet, mert nem adtam egy slukkot?!
A továbbiakat majd Szalai Annamari rendezi Önökkel!

Terézágyú 2011.03.10. 14:46:55

eszkep nagyon ráér :)

"Arról nem tehet a FIDESZ, hogy "házasság", mit magyar szó férfi-nő közötti kapcsolatra használható."

Ezt honnan veszi vajon? :)))))))
Gondolom a "kocsi" szóról úgy véli, hogy az a magyarban csak emberi vagy állati erővel hajtott jármű lehet - mert eredetileg erre gondoltak, amikor megalkották :)

zrobasé 2011.03.10. 14:47:33

@eszkep: "Déli harangszó mond valamit?"
vááááá, és még te tartassz itt kioktatást, meg nézel le másokat...
neked nem ártana mégegyszer az ált. iskola látogatása...és a tananyag megtanulása...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 14:49:04

@csoko20: ööööö, izééé, khm...

Nagy múltra visszatekintő - a magyar írott médiában piacvezető - hetilap áron alul, sürgősen eladó!

érdeklődni: Szegő Péternél (hvg.hu)

sárkányfő 2011.03.10. 14:50:11

@Terézágyú: az "ember" szó meg valaha férfit jelentett :-)

Homeoffice 2011.03.10. 14:52:28

Jut eszembe
EZ AZ ALKOTMÁNY NÁCZI!
Hol van megemlítve a negyedik történelmi egyház, mint államalkotó tényező????

Marcellusca 2011.03.10. 14:54:08

@sárkányfő: Úgy, úgy. :)
A sör nem alkohol;
Az asszony NEM EMBER;
A medve nem játék!
xD

csoko20 2011.03.10. 14:55:57

@sárkányfő: Ha jól sejtem az összefüggéseket akkor az ÁVH döntötte meg a kommunizmust és a Szovjetuniót. Így akkor Péter Gábor vagy Rákosi is demokrata volt.

Vagy csak szimplán nem emlékeznek a srácok, hogy mikor, kinek és mit hazudtak.

wirth6 2011.03.10. 14:57:46

"Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát"

Beidézem ezt a mondatod, hogy látszódjon mi nincs benne abból, amit többen beleláttak:
1. önzetlenül
2. mindig és minden körülmények között
3. Európát soha, semmilyen körülmények között nem támadtuk.

Egyébként érdekes felvetés, hogy az Európából érkező pénzbeli hozzájárulás a végvárrendszerhez, ellen szól annak, hogy védtük Európát. Szerintem pont ez mutatja, hogy ők is nagyon jól tudták, hogy a török előrenyomulástól jól _megvédheti_ őket az, ha azt még Magyarországon feltartóztatják a magyarok.

Terézágyú 2011.03.10. 14:58:33

Mellesleg annyiban nincs értelme ennek az "Európát védtük"-dolognak, hogy mi elsősorban magunkat védtük, és csak aztán Ajrópát... rajtunk keresztül vezetett az út nyugatra. Útban voltunk, védekeztünk. Magunkkal együtt persze védtük Ajrópát is, de ez volt a másodlagos.

eszkep 2011.03.10. 14:59:02

@zrobasé: kifejthetnéd...
Én úgy tudtam, hogy a pápa rendelte el az egész keresztény világban (értsd akkoriban: Európában) a nándorfehérvári hadjárat sikeréért való könyörgés gyanánt.
Te hogy tudod fiacskám?

eszkep 2011.03.10. 14:59:58

@Gunther: Sehol. Magyaroraszág történelmi keresztyén állam. Költözz Izraelbe...

csoko20 2011.03.10. 15:00:05

@Seduxen: Ezügyben pedig Budai Gyula barátom fogja megkeresni....

Homeoffice 2011.03.10. 15:00:58

Még valami... (nem vagyok jogvégzett ember)

Hazánk 1944 március 19.-ével elveszítette önrendelkezését, ami 1990 május 2-án lett visszaállítva.

Mi a helyzet a még hatályban lévő olyan jogszabályokkal, amelyeket a két időszak közt hoztak?

wirth6 2011.03.10. 15:01:19

@Terézágyú: Ezért nem is az a szöveg, hogy "Európát védte", hanem az, hogy "védte Európát".

Homeoffice 2011.03.10. 15:01:43

@eszkep:

Bazze. :))) Nem költözök:)) Evangélikus vagyok:)

eszkep 2011.03.10. 15:04:23

@sárkányfő: "túrót, magunkat védtük"
Kár, hogy tudatlan vagy. Konkrét ellenpélda: Második Várnai csata, Második Rigómezei csata.
nem is tudom, minek reagálok egy ennyire tanulatlan bugrissal.
A magyar Királyok sorozat ide vonatkozó köteteit még lehet kapni. Olvass, tanuljál!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 15:04:27

@csoko20: aztabüdöskurvahétszentségit neki. lehet ezt még fokozni? ugye nem? :)))

csoko20 2011.03.10. 15:04:34

@eszkep: A katolikusok kotródjanak vissza Rómába, a reformátusok hurcolkodjanak Genfbe, az ateisták meg..meg..a , ők is húzzanak innen a vérbe!!!

Kurt S. Earp 2011.03.10. 15:05:06

@sárkányfő: Szégyellem ezt mondani, de szabadjon megjegyeznem Sárkányfő úr kérem, hogy ennek a gyalázatosan triviális, minősíthetetlenül arrogáns, droidmerevlemezes fidesznyik bérmunkásőrnek, Eszkepnek

igaza van.
Az ön történelmi ismeretei a kapcsolat.hu kommentelőinek tudásszintjét sem éri el.
Nem fogok ide belinkelni egész történelemkönyveket és látom, hogy azóta részben azért válaszokat, példákat is kapott, csupán két egészen apró momentumra hívnám fel a figyelmét:
1." Szerintem Mátyás hadjáratai nem voltak sokkal régebben" mondta ön azzal kapcsolatban, hogy a magyarok támadtak Európára. Nos, a magyarok nem támadhattak ebben az időben Európára. Az ugyanis abban az időben mi IS voltunk. Magyarország Mátyás uralkodása alatt az egyik legjelentősebb európai hatalom volt. Helyi-koronáért-császárságért-területekért folyó háborúkkal pedig tele volt Európa. A mi Európánk. Még a megjelölés is értelmezhetetlen. Nem, kívül voltunk. Belül. Európa minden uralkodója és politikai ereje számolt Magyarországgal.
2. " 1956 sajnos nem sebezte meg komolyan, pláne nem halálra a világkommunizmust. Ennek épp az ellenkezője igaz. a világkommunizmus sebezte halálra a magyar forradalmat."
Gorbacsov maga jelentette ki, egy riportban, hogy a Szovjetúnió széthullásának kezdete 1956 volt. Sokféleképpen lehet győzni. Sajnálom, hogy ön még arra sem büszke amire lehetne.
De a hozzászólásainak irányát figyelve, persze megértem.
Ez a menő. Piroslap.
A Fidesz érvényre akar juttatni valamit az alkotmányban(nemzeti büszkeség) de valójában csak a szokásos színvonalukat hozzák. Még azt sem tudják jól előadni amiben igazuk van, ellenben támadási felületek százait nyújtják ahhoz, hogy ennek az országnak a halálos, esküdt ellenségei ízekre tépjék őket és még a saját szimpatizánsaik is fejüket csóválják ennyi politikai-kommunikációs baklövés, lózung-üres duma-mellébeszélés és szarkavarás láttán, Szép elveik mögött pitiáner, ócska , maguknak kaparó kispolgárok tömik a zsebüket és építik a kapcsolataikat az esetleges bukás utáni időkre. Hangzatos, párás tekintettel előadott nemzetmentő programjuk és alkotmányozási elveik köszönő viszonyban sincsenek a mindennapokban mutatott magatartásukkal.
Meglepetés sehol.
És ettől még eszkepet illetően önnek igaza van.
De amit ön kutyapicsázik -e két dologban amit kiemeltem- abban nagyon nincs.
A többit is szét lehetne cincálni de minek.
Nincs jelentősége ennek sem.

sárkányfő 2011.03.10. 15:05:29

@Marcellusca (I'm happy):
:))

@wirth6: köszi, pont erről van szó. annyi minden hiányzik belőle, annyira kifelejti az ellentétes irányú történelmi eseményeket, hogy ez így önmagában teljesen hamis látszatot kelt. ráadásul buta, önhülyítő-önfényező látszatot.
ilyen alapon azt is írhatnák, hogy a világot védtük, hiszen a kommunizmus világuralomra tört. 25 feltétellel körbebástyázva és kiragadva a dolgokat összefüggéseiből, kitekerve a valóságot még igaz is.
Vagy megmentettük a világot. hiszen Teller találta fel a hidrogén-bombát.... sok hülyeséget lehetne még így kisajtolni, csak az alkotmány ne egy móricka-viccek szintjén álló írás legyen már...

eszkep 2011.03.10. 15:05:31

@Gunther: Én is. :-)
(Tényleg.)

eszkep 2011.03.10. 15:06:28

@sárkányfő: "gobozhatod, de sehogy se jön ki belőle, hogy védtük európát"
Ez már a következő gondolatodra való reagálás volt...

Szahar! 2011.03.10. 15:06:57

@Gunther: Például.Vagy bármilyen.Humanista. Gondolkodó. Ezt az orbánkotmányt remélhetőleg törli a legközelebbi (bármilyen,csak ne narancsszínű) parlament.Szégyenletes.

csoko20 2011.03.10. 15:07:04

@Seduxen: Ezen kérdésedet tolmácsolom majd Pintér Szása barátomnak.

Baromméter 2011.03.10. 15:07:18

@zero:
Meg különben is, az jogértelmezés kérdése, hogy mi az, hogy "nyilvánosság előtt elszámolni" (ha újságíró kérdez, válaszolok, kivéve, ha piros vagy ha narancs), hogy mit tesz megfelelni az "átláthatóság és a közélet tisztaságának elvének " (havonta kétszer lemosatom a nyilvános mosdóban a tükröt és felsepertetem a közteret), hogy mi a közpénz meg a közvagyon. A "közérdekű adat" meg ténylegesen annyi, hogy (bírósági) kérésre valamit fel kell fedni róla.

Mit jelent az, hogy közérdekű adat

sárkányfő 2011.03.10. 15:07:18

@eszkep:
ez a kifejezés, hogy "ütközőzóna" mond neked valamit? és a katonai stratégia? történelemből mikor fogsz fogsz érettségizni?

Roy 2011.03.10. 15:08:06

@zrobasé: Az összes költséget természetesen az adókból fizetik ki. Mit gondoltál, majd ők nyúlnak a zsebükbe?

hunyuan 2011.03.10. 15:10:15

@eszkep: rosszul tudom fiacskám..
a várható óriási számú keresztény áldozatok emlékére már előre elrendelte,(ugyanis 'mindenki' biztos volt benne legázolnak a törökök(lásd később)) csakhogy az ostrom másként alakulása(2hetes csata ugyebár) közben döntött úgy hogy másért szóljon(egyébként meg erősítést is kaptunk)

zrobasé 2011.03.10. 15:10:27

@eszkep: fiacskááád ? wehehe...
az hogy te hogy tudtad, az egyéni szoc. prob....nézz utánna, és majd akkor okoskodj, öcsike...
Hiába próbálsz keménykedéssel operálni, most nem jött be...
a következő mi lesz amit rosszul tudsz majd ? Hogy a Föld lapos ? Vagy hogy sajtból van a Hold ? :)))

Gyurma Pappa 2011.03.10. 15:10:45

@eszkep:
nem akartam beleszólni, de muszáj, mert egyszerűen hülyeségeket beszélsz...

"Déli harangszó mond valamit?" -> tipikus tévhit... a déli harangszó bullába foglalása a nándorfehérvári győzelem előtt volt, célja az volt, hogy mozgósítson, nem az emlékezés, és ráadásul muszlim mintára került bevezetésre...

"Várnai csata 1444, a pápa által ígért keresztes hadak?" -> őőő TÁMADTA I. Ulászló a törököket. Nem azért, hogy megvédje Európát, hanem azért, hogy elfoglalja a török területeket pápai utasításra... mellékesen I. Ulászló Jagelló-házi uralkodó volt, szóval nem is volt magyar...

"Hunyadi János ténykedése úgy általában?" -> király akart lenni, illetve a magyar nemesek azt akarták, hogy király legyen... hagyjuk már, hogy mennyire védte ő Európát...

"Második Rigómezei csata 1448?" -> hasonló Várnához, támadó magyar sereget verte meg az Oszmán sereg, teljesen értelmetlen, amit beszélsz...

"A magyar történelem elég jelentős része telt abban hogy az Oszmán birodalommal hadakoztunk, aki nem titkoltan Nyugatra akart eljutni." -> a gimnázium során, az Oszmán birodalom politikai és hadi berendezkedéséről írtam OKTV-t... elárulom, SOHA nem tudtak volna eljutni tovább, mint ameddig eljutottak.. nem mi állítottuk meg őket, hanem egy olyan hadi, illetve inkább had-kulturális probléma, amit a modern történelem akció rádiusznak nevez: lényeg, hogy az oszmán lovasság (ezzel együtt a sereg nagy részre) télre visszavonult a mai Törökország területére... ennek fő oka az volt, hogy a hosszú telet nem jól viselő arab lovaik nem bírták ki ezen a területen... azt meg nem engedte meg a "szokásjog", hogy másféle lovakkal közlekedjenek... (nem véletlen, hogy a legtöbb magyar/balkán felkelés téli időszakra esett)

igaz, le akarták igázni a nyugati részeket, de tengeren... ahhoz meg semmi közünk nincs, max. azt lehet felhozni, hogy azért uszította a Hunyadi vezette keresztes seregeket (aminek volt bőven magyar/cseh/lengyel/horvát/szerb tagja), hogy ne tudjon minden erővel a tengerre koncentrálni

a török korral kapcsolatban nagyon sok a téveszme, a ferdítés, ami megpróbálja a magyarok érdemeit növelni

1956-os kérdéshez nem is szólok hozzá, mert tényleg semmi köze a kommunizmus bukásához, arról nem is beszélve, hogy a jobboldalhoz se sok...

Terézágyú 2011.03.10. 15:10:53

@eszkep:
"Magyaroraszág történelmi keresztyén állam. Költözz Izraelbe... "

Na, ha ilyenek írják az új alkotmányt, akkor nem véletlen, hogy olyan lesz...

Ja, én se megyek Izraelbe, mert én meg keresztény vagyok :)

eszkep 2011.03.10. 15:11:28

@sárkányfő: "1956 sajnos nem sebezte meg komolyan, pláne nem halálra a világkommunizmust. "
Ejj-ejj, rossz direktívákat kaptál a pártközpontból, mi lesz így a mai bögrével?? Az '56-os forradalmat még Gorbacsov is megemlítette (aki hithű (reform)kommunista!) a kommunista blokk széthullásának kezdeteként.

"ők tapostak el minket."
Ez igaz, de továbbra sem értem, hogy a te logikád szerint hogy jön ebből az, hogy ""Ha rajtunk múlik, ma is szovjet gyarmat vagyunk"?"?????

sárkányfő 2011.03.10. 15:14:31

@Kurt S. Earp:
1. lehet játszani a szavakkal, hogy most Mátyás támadta-e vagy sem Európát, de hogy nem védte, az biztos.
2. Gorbacsov kissé túlzott, szeretett volna nagyot mondani, és inkább szimbolikus értelemben fogalmazhatott. de még ha konkrétan is gondolta volna (de biztos nem), akkor sem azt állította, hogy 56 sebezte volna halálra őket... nem tudom, érzed-e a szavak jelentése közötti távolságot?
pláne abszurd ezt annak fényében állítani, hogy 56-ot napok alatt vérbe folytották az orosz tankok. ebből magyar győzelmet nem lehet kihozni, sajnálom.

Hozzászólásaim iránya az, hogy támadom a történelem.hamisítást.

Bővebben javaslom az alábbi vidót megnézni 2:00-tól, kb. erről szól az egész:
www.youtube.com/watch?v=z-a0rc70CoQ

eszkep 2011.03.10. 15:15:28

@Gyurma Pappa: "a déli harangszó bullába foglalása a nándorfehérvári győzelem előtt volt, célja az volt, hogy mozgósítson,"

Talán ez a nap legnagyobb baromsága. Minek mozgósított volna a pápa akkor, amikor a (csenevész) keresztes had már a Duna túlpartján táborozott???? Merthogy a keresztes had ekkor már már ott volt...

bandika gazdája 2011.03.10. 15:16:41

Kérdem én! Érvényes lehet egy alkotmány úgy, hogy nekem nem küldtek olyan kérdőívet mint neketek?! :-) Nem! De kib...ok velük! Símán nem írom alá! Most nézhetnek!

eszkep 2011.03.10. 15:17:08

@sárkányfő: Nem tudom mire akarsz kilyukadni??

eszkep 2011.03.10. 15:17:51

@zrobasé: Látom nem sikerült válaszolnod a kérdésre.

zrobasé 2011.03.10. 15:19:37

eszkep, vegyél már elő egy történelem könyvet, és olvasd át...sok mindenen meg fogsz lepődni...bár ahogy látom neked elég, ha te valamit tudsz,gondolsz,képzelsz, akkor az már valósággá válik LOL

sárkányfő 2011.03.10. 15:20:34

@eszkep:
és te képes vagy felfogni a különbséget egy folyamat szimbolikus kezdete, és a halálra sebzés között?
te tényleg azt hiszed, hogy nem a nyugat és az USA által sokszáz millárd dolláros, több évtizedes hidegháború döntötte meg a szovjeteket, hanem mi magyarok budapest utcáin? komolyan bemagyarázod magadnak, hogy egy kis nép döntött meg egy hatalmas birodalmat, amelyiket még az USA is csak évtizedek alatt tudott legyőzni? mond, eszednél vagy?

" továbbra sem értem, hogy a te logikád szerint hogy jön ebből az, hogy ""Ha rajtunk múlik, ma is szovjet gyarmat vagyunk"?"?????"
mit nem értesz, nagyokos? mi magyarok sose bírtunk volna a sajnos nálunk sokkal hatalmasabb birodalommal. a világhatalmi helyzet változása miatt lettünk szabadok, nem magunk miatt.

a bögrézős baromságaiddal önmagad minősíted, bár megértem hogy érvek hiányában már ideáig süllyedsz...

derelyegrádi szellem 2011.03.10. 15:20:49

Én ezt "ha nem lesz róla népszvazás, akkor ez nem lesz sem demokratikus, sem legitim" érvszerűséget nem igazán értem, különösen nem a "védjük meg a jelenlegi alkotmányt" dumával párosítva.

A jelenlegi Alkotmány szövegéről (szövege 1989-es túlnyomóan) volt népszavazás? Ugye nem (erre zero persze nem emlékezhet, mert akkor ő még óvodás volt). Akkor most ezek szerint az se nem demokratikus se nem legitim? Ha nem, az akkor azt miért kéne, külnösen pont ezekkel ezekkel a hivatkozásokkal megvédeni? Miért?

Már persze azon túl, hogy a feri vátesz most éppen felcsapott alkotmányjogásznak...mert őt értem, csak azokat nem, akik ezen nyilvánvaló ellentmondás ellenére is felülnek neki..

sárkányfő 2011.03.10. 15:21:51

@eszkep: azt látom. bocs, nem fogok neked törileckét tartani, vedd a fáradtságot és egyedül pótold be a lemaradásod.

zrobasé 2011.03.10. 15:22:27

@eszkep: mire válaszoljak a nagyképű, öntelt megszólitásod után, mi ?
Mivel akármit irok te úgyis jobban tudod, ajánlom, vegyél elő egy könyvet, amiben le van irva, tényként, hogy a déli harangszó mikor, miért, kinek, mikortól szól, szólt...attól hogy te valamit ÚGY TUDSZ, attól az még nem lesz igaz...kisebb arc, alázat, tanulás, okosodás...ezek rádférnek, fiacskám :)

eszkep 2011.03.10. 15:22:37

@Gyurma Pappa: "Nem azért, hogy megvédje Európát, hanem azért, hogy elfoglalja a török területeket pápai utasításra..."
Érdekes a fogalmazási stílusod. Hogy lehet egy alig húszezres sereggel "elfoglalni" a Balkánt?
Egy keresztes hadjárattal kapcsolatban is "érdekesen" fogalmazol...

"I. Ulászló Jagelló-házi uralkodó volt, szóval nem is volt magyar"
Ennek van relevanciája? Hunyadi János azért remélem magyarnak számít nálad...

sárkányfő 2011.03.10. 15:23:31

@Gyurma Pappa:
szegény eszkep nem ismeri sem akció-rádiusz, sem az ütköző-zóna kifejezéseket :) de okoskodni azt tud...

csoko20 2011.03.10. 15:24:14

@eszkep: Igazából a poznani munkásfelkelés adta a 23-i tüntetések apropóját. Akkor lehet, hogy a lengyelek miatt dőlt össze a kommunizmus? :))

eszkep 2011.03.10. 15:24:22

@zrobasé: Hogy te mit tudsz, mit nem a te nyomorod. A történelem tipikusan olyan téma, hogy vagy tudod mi történt, vagy nem.

eszkep 2011.03.10. 15:25:03

@zrobasé: Most is veszem a Magyar Királyok sorozatot.
Látom továbbra sem sikerült válaszolnod érdemben...

GGG77 2011.03.10. 15:26:06

Tényleg, az a legjobb benne, hogy ott lesz a végén ezeknek az emberi hulladékoknak a neve.

bőrmók 2011.03.10. 15:26:36

Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet. Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a hit és a szeretet.

eszkep 2011.03.10. 15:26:56

@sárkányfő: "és te képes vagy felfogni a különbséget egy folyamat szimbolikus kezdete, és a halálra sebzés között?"
Kérdezd Gorbacsovot, ő mondta... Ez egyébként már inkább filozofálás-

eszkep 2011.03.10. 15:27:47

@csoko20: Vagy az is lehet, hogy az események összefüggenek egymással...???

zrobasé 2011.03.10. 15:28:30

@eszkep: pontosan...és te nem tudod...ill. nem jól...de sebaj...nem ezért "szeretünk" :D

eszkep 2011.03.10. 15:28:39

@Gyurma Pappa: "igaz, le akarták igázni a nyugati részeket, de tengeren"

Bécset hogy lehet elfoglalni "a tengeren"??????

Bergeroth 2011.03.10. 15:29:16

Nem értem mit panaszkodtok. A jólét az egekben, a gazdaságunk szárnyal, a külföldi országok hozzánk jönnek pénzt kunyerálni. Mi mást lehetne tenni ebben a végtelen nagy unalomban, kiáltotta el magát I. viktor király, majd kiadta az ukázt a főispánoknak, ide új alkotmány kell. Oszt' jónapot.

Kurt S. Earp 2011.03.10. 15:30:32

@sárkányfő: "...ebből magyar győzelmet nem lehet kihozni, sajnálom."
Nem, nem sajnálja, uram. De semmi baj. A skórpiónak is a vérében van a természete, ott a béka hátán, a vízben.

"de hogy nem védte, az biztos."
"de még ha konkrétan is gondolta volna (de biztos nem),"
Öné a bizonyosság.
Nekem megfelel a kétkedés.
Nincs miről vitázzunk.

bőrmók 2011.03.10. 15:30:48

@derelyegrádi szellem: Ne gyere a 89-es alkotmánnyal, mert az "forradalmi alkotmányozás" keretében jött létre, szükségből.

sárkányfő 2011.03.10. 15:31:55

@eszkep:
ezt konkrétan tőled kérdeztem:

te tényleg azt hiszed, hogy nem a nyugat és az USA által sokszáz milliárd dolláros, több évtizedes hidegháború döntötte meg a szovjeteket, hanem mi magyarok budapest utcáin? komolyan bemagyarázod magadnak, hogy egy kis nép döntött meg egy hatalmas birodalmat, amelyiket még az USA is csak évtizedek alatt tudott legyőzni? mond, eszednél vagy?

Secnir 2011.03.10. 15:33:06

@sárkányfő:
"Alkotmány-tervezet:
"mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-os forradalmunkból és szabadságharcunkból sarjadt ki."" *

tökéletesen igaza van. az '56-os forradalom/szabadságharc/ellenforradalom/ellenszabadságharc döfte a kommunizmus szívébe a széthullás tőrét, a szabadság mételyét! Minden kommunista állam széthullása erre vezethető vissza! büszkék vagyunk rá!*

(*lábjegyzet az alkotmány eme részéhez: Béla! Ezt a részt kínaira ne fordítsátok le!, kösz, Viktor.)

Saga 2011.03.10. 15:34:24

@eszkep: csak kár hogy ez az igazság. Tudod akkor még nem volt facebook és lassan járt a pápai körlevél. És mivel a kettő hír egy időben jutott sok helyre, összemosódott a kettő, hiába volt a pápai ukáz eredetileg korábbi.

Tudod a tények makacs dolgok.

Csak akkor cáfolj, ha meg tudsz nevezni egy pápai dokumentumot, mely a déli harangozást nándorfehérvári diadal emlékére rendeli el.

sárkányfő 2011.03.10. 15:34:43

@Kurt S. Earp:
akkor tőled is kérdem amit eszkeptól, lásd 15:32-es kérdésem...
és aljas dolog megkérdőjelezni, hogy hazafi módjára viszonyulok-e 56-hoz, aljas szemét dolog. úgy akarod hitelteleníteni az állításom, hogy engem hiteltelenítesz. nem vagy véletlenül eszkep közeli rokona?

gramercy 2011.03.10. 15:36:10

becsuletemre legyen mondva, nem hanytam be a PREAMBULUMtol, vegigolvastam egeszen odaig ahol majd Meggyes Tamas neve is szerepelni fog

lehetne sok mindent mondani, de ha valakinek 2011-ben egy alkotmanyban az a fontos hogy betiltsa a _KLONOZAST_, az elmehet a kibebaszott ordog faszara, egyen betyarkortet, esatobbi

csoko20 2011.03.10. 15:37:33

@eszkep: Aha! Ok-okozat!
Csak nem mindegy, hogy az okozat elé milyen okot teszünk.
A kommunizmus bukásának okaként inkább az erőltetett fegyverkezés verseny és a modernizáció hiánya képzelhető el.

Egy 1 hónapos helyi felkelés inkább csak tünet.

Ha egy gát összeomlik egy kisebb vízbuzgár miatt, ott inkább a gáttal voltak problémák.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 15:37:45

@gramercy:

Szerintem már szériában jönnek le a zorbánklónok a gyártósorokról :)

Baromméter 2011.03.10. 15:37:51

Az anyukák a második választójoggal szavazhatnak máshogy, mint az első? Ha nem, sérül a szabad választáshoz való joguk.

sárkányfő 2011.03.10. 15:40:10

Bejelentem, hogy a "magyar gén" mentette meg az emberiséget a kipusztulástól, mert izé... mert Teller magyar volt, nélküle nincs hidrogénbomba, Hitler előbb fejleszti ki mint az amcsik, és ő vészhelyzetben leszőnyegbombázta volna a földet.

ja... a török birodalom is miattunk omlott össze...

sárkányfő 2011.03.10. 15:42:23

@csoko20:
a dolog nagyon egyszerű, csak mi nem értjük. aki szerint nem a magyarok döntötték meg a világkommunizmust, azok nem hazafiak.

ezt nézd meg 2:00-tól, minden világos lesz:
www.youtube.com/watch?v=z-a0rc70CoQ

a népszabi állandóan törli a kommenteket 2011.03.10. 15:43:58

Cigány a minelnök, cigány a frakcióvezető stb.

Hajrá fideszszavazók!

Secnir 2011.03.10. 15:43:59

LEBUKOTT ESZKEP!
velvet.hu/sztori/2011/03/10/korulmenyek_elalvashoz/
arról szól, hogy aludhatott el az egyetemista gyerek. Mit mond az üygvédje?
"A volánnál nyilvánvalóan nem bírt ébren maradni. Kialvatlanság esetén ez teljesen triviális"

Secnir 2011.03.10. 15:44:52

@Secnir:
bocsi, ez nem az ügyvédje volt, hanem Halmy László obezitológus. Akkor ő eszkep.

Kurt S. Earp 2011.03.10. 15:45:06

@sárkányfő: Ön önmagával beszélget. Kérdést tesz fel a saját állítására és arra választ vár.
Sajnálattal kell közölnöm, hogy én kisded játékaira nem vagyok vevő.

És nem, nem vagyok eszkep rokona.
Én vagyok eszkep.
Duplán regisztráltam, hogy a saját véleményemet erősítsem.
Remélem válaszom megelégedésére szolgált, kívánok önnek további kellemes nemzetgyalázást.

sárkányfő 2011.03.10. 15:51:23

@Kurt S. Earp: lol, rohadt alajs személyeskedést műveltél ("Nem, nem sajnálja, uram. De semmi baj. A skórpiónak is a vérében van a természete, ott a béka hátán, a vízben."), majd amikor visszakapod, nyomod a hisztit... akkor hisztizz tovább, kapsz még egy gumicsontot, nesze: idióta barom.
ja és ugye tudod, hogy aki szerint nem a magyarok nyírták ki az oszmán birodalmat is, az is mind nemzetgyalázó? ehhez tartsd magad...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.10. 15:52:04

Jó lenne lezárni a "századokon át védtük Europát vagy nem" mellékszálat ...

Bergeroth 2011.03.10. 15:53:54

@sárkányfő:
Ha jókat akarsz derülni, ajánlom olvasásra eszkep régebbi hozzászólásait, mondjuk olyan 2-3 évre visszamenőleg. Garantált jókedv !

csoko20 2011.03.10. 15:54:06

@zero: Ja, van bőven más finomság is benne....

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 15:54:25

@zero: mellékszál???? Te hitetlen gyaur, TE! Nem veszed észre, hogy mindennek ez az alfája, és omegája? Ha nincs a 150 éves török uralom, akkor nincs '48, nincs Kiegyezés, nincs I., és II. Vh, nincs kommunizmus, nincs '56, nincs '89, és hááááát fájó szívvel mondom, de nincs NER-be csapó fülkeforradalom sem...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.10. 15:55:46

@Seduxen:

Főleg ha a honfoglalók nem itt telepednek le. Mondhatta volna a hét vezér előbb is, hogy "Bazmeg de kurva messze jöttünk, álljunk már meg a kurva életbe!" :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 15:59:16

@Nard: LOL, milyen igaz.

avagy:

"Itt sok a kecske, sok a rét, legyen neve Kecskemét!" - de az nem jó, Kecskemét már van! "Jó baszdmeg, akkor legyen Balmazújváros!"

@Gunther: Huuuh-huuuuh-huuuuh-huuuuh :)))

Emiksz 2011.03.10. 16:01:10

emiksz.blog.hu/2011/03/10/16_a_nep_szava

"- Bejött egy komplett raktárnyi kérdőiv, de hatalmas munkával többszöri előértékelésen esett át az anyag.
- Hmmm. Némelyiknek kicsit kormos a széle."

Marcellusca 2011.03.10. 16:03:12

@zrobasé: Hahó! Valaki!
Úgy látom eszkep vagy szűrőre rakott, ezért nem látja a linkemet vagy direkt szelektív a látása. :)))
Lökjétek már neki tovább a linkem (úgyis mindig azt kér, bár ő nem ad):

hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9li_harangsz%C3%B3

Köszi!

Kurt S. Earp 2011.03.10. 16:04:05

@sárkányfő: Vigyázzon, kifolyt a nyála.

zrobasé 2011.03.10. 16:06:59

@Marcellusca (I'm happy): direkt szelektiv...nézd, ő "úgy tudta", hogy neki van igaza, és ebből senki és semmi se tudja kizökkenteni...tények,linkek,adatok,semmi...én befejeztem, ha 1000x irjuk le neki, hogy rosszul tudja, akkor se ismeri be, hogy nem neki van igaza...higgye azt, hogy ő tudja jól...ilyenek is kellenek...különben kiken röhögnénk, mi ? na, ez a TRIVIÁLIS :D

csoko20 2011.03.10. 16:07:12

@Nard: Mi az, hogy honfoglalók, meg hét vezér??? WTF!!!

Nem zavar az avar kontiunitásunk? Attila hunjai? Etruszk gyökereink? Sumer spóráink?
Tulajdonképpen az egész európai civilizáció körénk épült. Pontosabban magunk köré építettük!!!

NA YA! 2011.03.10. 16:07:22

"Isten és ember előtti felelősségünk tudatában..."

Az ember az ok, de azért az "Isten"-t azt definiálni kéne, legalább név, születési idő, lakhely, adószám, stb. által, mert enélkül, (a többi faszságot is leszámítva) eleve komolytalan ez az egész!

VacakBlogHu 2011.03.10. 16:08:24

@sárkányfő: Alapvetően egyet értek veled, de a házasság kérdésében nem. Számomra is a házasság egy nő és férfi között köttetett dolog! Semmi kifogásom ha két azonos nemű együtt akar élni, keressünk erre is egy kifejezést, bánom is én, de a házasságot tartsuk meg jelenlegi formájában. És ettől még nem leszek homofób! Természetesen biztosítani kell nekik a jogot, hogy szerethessék egymást, de nekem is jár a jog, hogy kirázzon a hideg ha kézen fogva sétáló "hímeket" látok! Nem azért ráz ki, mert divat, ha nem azért, mert így érzek. Mint ahogy Béla sem azért szereti Józsit, mert divat, ha nem, mert ilyenre sikerült!

Sz.M. 2011.03.10. 16:08:35

@agyamelhagyom: Jogos, már 1876-tól összevont. Az előtt volt külső-Szolnok, meg a többi. Annyira meg csak nem megyünk vissza.:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 16:08:43

@Marcellusca (I'm happy): te triviálisan funkcionális nettó analfabéta te! nem tudod, hogy wiki-s linkkel nyomulni:
1: nem menő
2: ősi román szokás (akiket ezúton kérek, hogy hozzák vissza a lovainkat, amit az éjjel elloptak, köszönöm!)

gramercy 2011.03.10. 16:13:17

@Gandalf(helyett): nalunk is csak 1 ember kapott 3-bol

a masik 2-t eszkepnek kuldtek el, fozzon belole vacsorat maganak

csoko20 2011.03.10. 16:15:45

@NA YA!: ".....felelősségünk tudatában..."

Most még ezt nyomatják.
Majd meg arra hivatkoznak, hogy nem voltak beszámíthatók, meg épp Grazban voltak, és Schmitt Pali írta alá mindenki helyett:)

nemstatikus 2011.03.10. 16:15:54

"Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg."
Ez, most, hogy is?
9 hetes kortól beszélünk magzatról. Előtte meg van az embrió. Kinek sérthetetlen a mije? Esetleg arról van szó, hogy a magzat is teherbe eshet?

Marcellusca 2011.03.10. 16:17:42

@sárkányfő: Logisztika?
Vagy ammán ördögtől való kifejezés? :D

Sz.M. 2011.03.10. 16:19:17

Amúgy nem értem, a nyugdíjas szavazókkal mi a gond? Sokan azt mondják hogy megvezethetők: megsúgom, ez bármely korosztályra, sőt, mindannyiunkra igaz valamilyen szinten. (kivéve ha úgy vagy vele hogy mind egy rakás....)
Mondják hogy mert a kommunistákra szavaznának: Nekem mindkét nagyszülőm jobboldali.
Egy ember = egy szavazat.
Arról nem is beszélve, hogy most azért nem fog adott magyar pár sietve gyereket vállalni mert 3 év múlva plusz szavazat jár érte.
Ugyanis attól még több pénzük nem lesz....

cosmopol 2011.03.10. 16:20:57

Ha már büszkék vagyunk népünkre akik védték Európát, illendő volna, ha alkotmányunk a magyaron kívül védené azokat anyelveket is melyet a magyar királyságot védő seregek katonái - közkatonától hadvezérig - nagyszámban beszéltek: román, szerb, horvát, szlovák, német (stb.). És talán hálások lehetnénk a spanyoloknak, hogy ők meg minket védtek a szaracénoktól (a sor még hosszú, Európa minden népe védte Európát valaki ellen valamikor, és alig van olyan nép aki magát ne Európa védőbástyájának tekintené), az osztrákoknak meg azért, hogy magunktól védtek meg minket amikor Thököly alatt az Oszmánok szövetségeseként támadtunk a keresztény világra.

csoko20 2011.03.10. 16:22:58

@Sz.M.: "...azért nem fog adott magyar pár sietve gyereket vállalni mert 3 év múlva plusz szavazat jár érte."

De akinek már van vagy öt??? Viktor pl. egy fél délelőtt fogja feltartani a sort, míg kikeresi a listáját.

csoko20 2011.03.10. 16:24:24

@cosmopol: Szerencsétlen írek:)))))

bandika gazdája 2011.03.10. 16:30:21

@zero: Nekem ezzel az alkotmánytervezettel az a bajom, hogy ég a ház! A gazdasági csomag 26 pontja ugye: maj kidolgozzuk, maj érvénybelép, maj jövőre, pláne: várjuk az ötleteket stb.! A tűzoltáshoz viz kell, meg poroltó! Én tényleg egy vén hülye vagyok, de könyörgöm (és tényleg kérem) magyarázza meg nekem valaki, hogy mi a f...ért sürgősebb eldönteni, hogy holnaptól Magyarország vagy Magyar Köztársaság legyünk, vagy kellene (kellet volna már egy éve) egy frappáns gazdasági program - nem ötletelgetés hülyeségekkel - hogy az égetően sürgős helyzetváltozást előmozdítsa. Akkor 2014-ben én is elmentem volna szavazni a fideszre. Most meg csak nézek a lukon, tavaly óta ha jól értettem a déli krónikában min. 20%-kal emelkedtek az élelmiszerárak, az utóbbi öt évben megnyolcszorozódtak (!) az energiaárak, munkahely nincs, munkabérek a béka segge alatt, biztos bennem van a hiba, de nem is értem mit foglalkozik itt bárki is alkotmánytervezettel!!! Nem hiszek összeesküvés elméletekben, de néha már tényleg azt hiszem, itt valakik tesztelgetik, hogy meddig terjed a tűrőképességünk! Igaz Hajszás Láncos?

ketroot 2011.03.10. 16:32:32

@eszkep:

Ha a nyugdíjas seggek kinyalását akarják elkerülni, akkor ne nyalják a nyugdíjas seggeket, ilyen egyszerű.

Marcellusca 2011.03.10. 16:33:08

@csoko20: Nem viktor, vaze! :)
A Zassszony! :D

dr. trafik nomac 2011.03.10. 16:34:23

Kicsit sok nekem az Isten az alkotmanyban, ha tenyleg bekerul a budos eletbe nem allok fel tobbet a himnuszra...

Badbitie 2011.03.10. 16:35:06

Ennek az igennel szavazok bekerülök az alkotmányba dolognak akkor lenne igazán értelme, ha népszavazással dönthetnénk róla. Még én sem szerepeltem sose alkotmányban, úgy érzem idehe. :D

bandika gazdája 2011.03.10. 16:38:52

@bandika gazdája: Ja és külön megköszönném, ha valaki volna szíves egyszer az életben elmagyarázni nekem, hogy bánatba számolják ki a zinflációt!!!! (A közgazdász keresztlányomat már kértem, de aszonta nekem az túl bonyolult.) Hát az biztos! Hacsak bele nem veszik a biztonságos BMX Audikat is

norbi2k 2011.03.10. 16:43:25

ez ugye vicc? a vármegyék, az átnevezések stb? ugye nem igaz....

NA YA! 2011.03.10. 16:44:16

@bandika gazdája: "hogy mi a f...ért sürgősebb eldönteni, hogy holnaptól Magyarország vagy Magyar Köztársaság legyünk"

Azé bakki, hogy ne azzal foglalkozzál, hogy bandika cicakonzervje mááááá megint drágább lett!:)

kory.famoso 2011.03.10. 16:46:13

Írjuk bele az Alkotmányba azt is, hogy a vármegyékben visszaállítjuk a virilizmust és az önkormányzatoknak adjuk pallosjogot, legyenek újra tömlöcök és fontos lenne hogy az országgyűléseket ezentúl rákos mezején tartsuk. Ettől leszünk ismét nagy nemzet. Az Alkotmányt pedig Aranybulla néven is szerepeltethetnénk, a pecséten a nagy nemzetépítő képmásával.
Ettől az emberek magukba néznek, elkezdenek gyereket csinálni a semmibe, a számlákat meg hithű kereszténységgel fizetik, vagy ne is fizessünk hiszen az amúgy is zsidó találmány. A kamattilalmat is írjuk bele!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.03.10. 16:48:09

@sárkányfő: Ehhez már tényleg nincs mit hozzátenni, már ők sem tudják, mikor mire hivatkozzanak. Az egész alkotmányozás egy tébolyult elme öncélú játéka. Egyszerűbb lenne adni neki valamilyen szexújságot, amire onanizálhatna. De ne egy országon élje ki magát, és az elfojtott frusztrációit. Nagyon elegem van ebből a bandából.

kory.famoso 2011.03.10. 16:48:15

jajaj kihagytam a vasárnapi templomlátogatási kötelezettséget, mint fontos nemzetépítő lépést

csoko20 2011.03.10. 16:49:08

@norbi2k: Persze. Csak poén. Tudod, ilyen a humoruk. Jövő héten még a manyup lóvét is visszaadják:)))

NA YA! 2011.03.10. 16:51:25

@előlény: tisztára Anonymus vagy, a számlás rész konklúziója nekem kifejezetten bejön!:)

2011.03.10. 16:52:01

Éljen Alkotmány, de miközben ezt vitatják, toldozgatják, foldozgatják, eközben az AES bezárja magyarországi érdekeltségét, ami az energia szektorban van. Nesze neked 1 millió munkahely. Blöffölés helyett, meg a szarrágás helyett a munkahelyek teremtésével kéne foglalkozni. Ugyanis ha még nem tudná a kormány és a sok megélhetési képviselő, az alkotmánnyal nem lesz több munkahely, nem lehet megenni és vásárolni sem lehet vele a boltokba. Végre már tenni kéne valamit--vagy a kormányrudat letenni és elmenni kapálni. Ott talán kevesebb kárt csinálnának az urnak önmagukat nevező koklerek!

2011.03.10. 16:53:05

@royal fröccs: "Ha a buzik gyereket nevelnek, ott ki az anya?"

Az egyes vagy a kettes. Esetleg a hármas, a transzi. Franc tudja, hogy a degenerált libbantak mit fognak még kitalálni a gyerek elkorcsosítására.

Baromméter 2011.03.10. 16:58:39

@Secnir: vazzeg, Secnir, a röhögéstől magam alá csináltam. Kitűzlek a falra a mongol NENYI-m mellé.

gramercy 2011.03.10. 17:01:02

@imperial: jelen esetben a degeneralt az a baromarcu, aki a gyereket egyedul nevelo FERFIT az AL-KOT-MANY-BAN minositi a NONEL kevesebbre

de te tapsolsz neki mi?

csoko20 2011.03.10. 17:03:56

@imperial: Ezt Szájer Jocitól kérdezzétek;)

kory.famoso 2011.03.10. 17:07:18

Esetleg egy hatalmas festményt kellene készíteni, ahogy az alapító atyák aláírják a Nagy Nemzeti Egyetértés Alapokmányát, vagy a kifaragni a Gellért hegyből szigorúan a jövőbe néző tekintetű államférfiúink fejét. Orbán, Schmitt, Semjén, Navracsics.

bandika gazdája 2011.03.10. 17:08:39

@NA YA!: Én is erre gondoltam, bár a Bandika kutya, de jó, vannak cziczák is!

buddha 2011.03.10. 17:14:17

ezek komolyan gondolják,hogy ezek a legfontosabbak?ilyen euro és frank árfolyam mellett?Devecseren és Felsőzsolcán még nincs tető az emberek feje felett,400 ft lassan a benya meg egy kila kenyér.tetves kormány

bandika gazdája 2011.03.10. 17:14:31

@előlény: Nana! Te tucc valamit! Most vívódnak, hogy le kellene bontani a szabadság szobrot a Gellérhegyen!

bandika gazdája 2011.03.10. 17:19:00

Ezt az utcaátnevezést is nagyon díjazom magyar módra! (Átnevezzük, visszanevezzük, átnevezzük, visszanevezzük, stb.) Én a Marx téren lakom, 90-ben átnevezték Gy. M. térnek. Én nem jelentkeztem át, gondoltam minek arra a kis időre. Tavaly személyit cseréltem, a csaj nem hitt a szemének! Egyszer volt vele a húsz év alatt valami kis gubanc, amúgy nem zavart!

Ideggyógyközpont 2011.03.10. 17:23:49

Üdv Mindenkinek!

Végigolvastam, átgondoltam, mókás.

5 cikk I /3
"Alapvető jog, más alapvető jog érvényesülése, vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan, az alapvető jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható."
Tehát: Jogod az van sok mindenhez, de ha úgy gondoljuk, hogy a ktg.-vetés elszáll majd szépen korlátozunk.

XV cikk /4 A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni => Remek, és ha nem, akkor a szülő perel be, vagy az állam, és ha nincs rá anyagi lehetőségem, mert bizonyos alkotmányos jogaimat a fentiek tekintetében korlátozzák. => Hála az égnek kivették belőle a politikai célt szolgáló fegyveres testület létrehozásának tilalmát.

XVII./1 Gyermekek foglalkoztatása - testi, szellemi és erkölcsi fejlődésüket nem veszélyeztető törvényben meghatározott esetek kivételével - tilos.
A munka nemesít, ergo a korábban felvetődött 15 évesen dolgozni kérdést a nem veszélyeztető törvényben meghatározott esetekkel rendeztük.

Lesz egy csomó új jópofa szervezetünk.

Ja és új jogforrási hierarchiánk:
1. Törvény
2. MNB rendelet => 9 évre választott MNB elnöktől.
3. Minden egyéb

És még egy csomó mindent kiírtam magamnak.
Aminek viszont örülök az a költségvetésről szóló rész, üröm az örömben, hogy az általuk kiírt alkotmányos hiánycélt ők is csak 2 év múlva tudják tartani - persze csak ha jól fúj a Széll.

Ideggyógyközpont 2011.03.10. 17:25:24

Hülyeséget írtam, elnézést, nem hiánycélt, adósságcélt.

norbi2k 2011.03.10. 17:26:47

@csoko20: az jó, én már azt hittem komolyan gondolták hogy elvették :)

kory.famoso 2011.03.10. 17:27:42

Az új Ptk. neve pedig: Tripartitum opus iuris consuetudinarii inclyti (regni - hátha..) Hungariae

gramercy 2011.03.10. 17:27:43

@Ideggyógyközpont: ott van mellette a kiskapu-passzus

szerinted hogyan is tarthatnak be az adossagcel passzust? ha meg a magannyugdijak lerablasaval se megyunk le 50% kozelebe se?

majd mindegyik hitelfelvetelnel hivatkozni lehet a kiskapura, alkotmanyosan

norbi2k 2011.03.10. 17:27:45

egyébként én valahogy nem érzem ezt a nemzeti érzést... lassan ciki már inkább ez az ország.... 2/3ad birka, köszönjük

bandika gazdája 2011.03.10. 17:32:09

@norbi2k: Tévedsz! 3/3 birka! A többi is az csak másképp!

Ideggyógyközpont 2011.03.10. 17:33:29

@gramercy: Igen, de ezzel a saját retorikájukat fogják szépen meghazudtolni: "a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése esetén".

De ha tartós és jelentős visszaesés van, akkor hogy lesz a sereghajtóból éllovas?

bandika gazdája 2011.03.10. 17:34:27

Olvassátok el Török Gábor blogját, megmagyarázza mire kell az új alkotmány! Értem én ezt, eddig is értettem, csak azt nem értem mitől ilyen sürgős!! Bár ha azt vesszük, hogy első intézkedés a pálinkafőzés volt, nem tudom mit feszegetem én itt a fontossági sorrendet!

Óvatosvevő 2011.03.10. 17:35:27

iDÉZET EME REMEK CIKKBŐL: "Ja, és úgy látom, hogy csak belekerült a magzati élet védelme is, biztos összeegyeztethető lesz majd azzal, hogy az abortusz legális (még) ...
"Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg." "

Egy kérdés: Ha az alkotmányról ír valaki nálatok, az miért nem jogvégzett? Ha jogvégzett hogyhogy nem tudja, hogy ez most is benne van a magzati élet védelméről szóló tv-ben és a Ptk-ban is, de lehet, hogy a mostani alkotmánynak is része (ebben most nem vagyok biztos) ÉS most sincs teljes abortusz tilalom.

ÉN NEM FÉLEK ÉS NEM GERJESZTEK FÉLELMET. Na ezt szajkózzátok srácok!!!

Egyébként én tényleg biztos vagyok benne, hogy ebben az országban mindenki biztonbságban van. Sajnos még az is eléggé aki jó kommunista-rendszerváltóként szétlopta az arcát, vagy aki akkor vagy később a korrupción gazdagodott meg annak sem nagyon esett bántódása.

Miért nem ezzel foglalkozunk gyerekek? Börtönbe az összes rohadt tolvaj bűnözővel. Tudjátok, általában (! nem minden esetben!) ők azok, akik a Vaduzi vagy német vagy USA rendszámmal x6-os BMW-kkel legyalulnak ma is titeket az M7-esen.

Vihar a biliben ez az egész alkotmány vita, közben a bűnösök pedig nem lesznek elkapva. Na ez a baj!!!

gramercy 2011.03.10. 17:40:06

@Óvatosvevő: igy van, kezdhetnenk orban gyozovel

agyamelhagyom 2011.03.10. 17:43:42

@NA YA!: Majd mindenki a saját istenére gondol titokban: Jahvéra, Jehovára, Istenre, Atya&Fiú&Szentlélekre, Manitoura, stb. Mert szerintetek most mindenki katolikus a T.House-ban? Ezt a szöveget nem hatotta át a meggyőződés, csak hülyítenek minket, balekokat, a zembereket. Valami nagy gonoszság készül a háttérben.

Óvatosvevő 2011.03.10. 17:46:08

@gramercy: Akár vele is. Ha lopott ő is oda való. Azért talán mégsem ő a prioritás, vagy szted tényleg igen? Úgy gondolod, hogy ő a nagyok között volt, ha egyáltalán lopott (sztem nem biztos hogy lopott!), mert sódert szállított az M6-ra? (Gonodolom ezt az esetet emelnéd ki, másról nem nagyon hallottam...) Szóval sztem nem igazán a probléma lényegét látod... Ezzel csak így idevágtál valamit.

gramercy 2011.03.10. 17:50:03

@Óvatosvevő: nem a soderszallitas az erdekes, hanem a rabloprivatizacio amivel tulajdont szerzett

de reszemrol az offolas befejezve

Óvatosvevő 2011.03.10. 17:50:33

@agyamelhagyom: Hát ne félj. Mi egy keresztény ország vagyunk többségben. Ez tény. Ettől te még bárkire gondolhatsz, mert nem tilos. Nekem tetszik, hogy így írják. Van stílusuk és ez tetszik, ha egyáltalán ezt még valaki érti, hogy mire gondolok. Sok sok NYEU-i ország és az USA alkotmányában is így indítanak. Miért zavar ez? Nem értem...

Marcellusca 2011.03.10. 17:50:48

@Óvatosvevő:
"Sajnos még az is eléggé aki jó kommunista-rendszerváltóként szétlopta az arcát, ... "- Há', vaze, illen csúnyán beszó'ni Szeretett Nagyvezírednek .... :DDDD

gramercy 2011.03.10. 17:53:49

@Óvatosvevő: kerlek idezd ide az USA alkotmany azon reszet ahol megemlitik a keresztenyseget

te allitottad

Óvatosvevő 2011.03.10. 17:54:14

@gramercy: Ok. Vizsgálják meg akkor őt is, márcsak azért is, hogy egyszer legyen már ennek a körkörösségnek vége. Részemről is ennyi.

Zombinarancs (törölt) 2011.03.10. 17:55:41

Alkotmány?Tákolmány,kizárólag agymosott fidesznyikeknek.

Dr. Verőköltő 2011.03.10. 17:58:37

-Aztán a népi keresztyén alkotmányba nehogy azt írd, hogy tisztelt más felekezetűek fáradjatok máshova!
-Hát mit írjak?
-Azt, hogy mocskos zsidók húzzatok innen a picsába!
(még mielőtt bárki megsértődne csak vicc, Feketeország után szabadon)

(H)angolka 2011.03.10. 18:00:04

@Óvatosvevő: "Sajnos még az is eléggé aki jó kommunista-rendszerváltóként szétlopta az arcát, vagy aki akkor vagy később a korrupción gazdagodott meg annak sem nagyon esett bántódása."

Így van! Sőt! Egy részük most írja az Alkotmányt! Mert a régivel nem tudnak azonosulni. Elég későn, hiszen abban is benne voltak ugyancsak, és szépen meg is szavazták. (Vissza lehet keresni.)

Óvatosvevő 2011.03.10. 18:03:24

@gramercy: Istent említik meg, nem a kereszténységet említettem, talán nem volt egyértelmű. Ugyanakkor ha Istent említik az még mindig leginkább a kereszténységre gondolnak. Fogadunk? :)
Egyébként a zászló kapcsán kerül elő a téma. Az USA-ban az iskolások mindennap elmondják ezt a kis szöveget is egyébként. Ehhez mit szólnánk itthon :)
en.wikipedia.org/wiki/Pledge_of_Allegiance

derelyegrádi szellem 2011.03.10. 18:03:34

@Takony_fősámán:

Miért is ne? Ha az tényleg "forradalmi alkotmány volt" akkor még indokoltabb annak esetében a népszavazás. Különösen úgy, hogy 89-ben volt-e Mo-n szabadon választott Parlament? Mert felén akkoriban leginkább a Hazafias Népfront jelöltjei győztek, márcsak azért is, mert csak ők indulhattak a választásokon, senki más. Na ebben a "környezetben" miért is nem kellett volna akkor sokkal inkább népszavazást tartani erről?

Ja és a 89-es alkotmánnyal nem én jövök, hanem a "népszavazéskell"-ezők.

Illetve még taníts ki légyszi, e vitában szerinted mivel lehet "jönni" és mivel nem. Mert vitatkozni úgy jó...

gramercy 2011.03.10. 18:04:29

@Óvatosvevő:

es Istent hol emlitik meg az USA alkotmanyaban? pontosan melyik szekciojaban szerepel a "God" szo?

derelyegrádi szellem 2011.03.10. 18:06:54

@Takony_fősámán:

Ja, és egy szerinted "szükségből" létrejött Alkotmányt a "szükség" megszűnte után 20 évvel miért is nem kéne lecseréln?. Vagy ez egy "forradalmi örök szükségmegoldás"?

cogito verus 2011.03.10. 18:09:24

@Secnir:
Ezért él és virul Kína? 56 megmutatta, hogy az emberek mire képesek, de hogy ez döntötte volna meg a Szovjeúniót, az a tény erős túlbecsülése. Persze tudjuk, hogy Orbán megvédi az Országot, akkor is ha nincs rá oka és nem kérte rá senki. Persze őt nem húzzák be a köszöb és az ajtó között. Ő nem engedi. Ő kirugja az olcsóbban finanszírozó IMF-et és az EKB-t, és inkább többe kamatot fizettet az országgal, csak hogy eltudja venni a manyupok pénzét. Visszautasítja az Alkotmánybíróság itéletét, kivételeket tesz a törvényekben a saját nyája egyes tagjai érdekében.
Ez az új Magyarország (nem köztársaság, ami csak külcsín)!

agyamelhagyom 2011.03.10. 18:10:50

@Óvatosvevő: "Miért nem ezzel foglalkozunk gyerekek? Börtönbe az összes rohadt tolvaj bűnözővel. Tudjátok, általában (! nem minden esetben!) ők azok, akik a Vaduzi vagy német vagy USA rendszámmal x6-os BMW-kkel legyalulnak ma is titeket az M7-esen.

Vihar a biliben ez az egész alkotmány vita, közben a bűnösök pedig nem lesznek elkapva. Na ez a baj!!!"

Azért foglalkozunk ezzel, mert Pártod és Kormányod ezzel tereli el a figyelmet. És igazad van, nem került börtönbe a '98-as fideszközeli cégek elsüllyesztésében felelős mittudoménki sem. És a mutyizás a székházzal? De nem is érdekel. Ezek már úgysem fognak ülni. Az összes kommunista-rendszerváltó meg fogja úszni. Az egyik fele már eltűnt a közéletből, most azt várjuk, hogy a másik fele is elmenjen végre.

(H)angolka 2011.03.10. 18:14:04

@Óvatosvevő: Íme itt az Egyesült Államok alkotmányának preambuluma, olvasd!

We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquility, provide for the common defence, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America.

Ennyi. Nincs benne szó vallásról, nemhogy kereszténységről.

1. Kiegészítés (no ez szól a vallásról).

Amendment 1 - Freedom of Religion, Press, Expression
Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

Valahogy egy világvallást sem látok említve. Vakulok?

Pretoryan 2011.03.10. 18:14:49

Szerintem az alkotmánynak legelőször is tisztáznia kéne ki a magyar, mert szerintem a tetű "Kürtgyarmat" törzs leszármazottai nem érdemlik meg-e nevet, és hát a "Keszi" sem az a jófej banda, remélem még mindenkinek a felmenői tudják mit mondtak ezek Árpádnak a háta mögött... Ezenkívül hogy minden tiszta és világos legyen DNS vizsgálattal ellenőrizni kéne a tiszta vérű magyarokat is. Tiszta vérű magyar DNS-ében a következő nemzetiségek jegyei nem lehetnek:
cigány, német, sváb, tót, török, bizánci, finn, uráltól keletre bármi, spanyol, portugál, francia, olasz, szláv család, görög család, ofc zsidó (a jobbiknak is kell valami), norvég, svéd, dán, holland, stb... szóval bármi ami nem az eredeti 7 törzsből van... na jó a keszi és a kürtgyarmat sem számít bele, mert ők... na tudjátok!..
Fel kéne jegyezni hogy Magyarországon ezentúl nem miniszterelnöke, illetve köztársasági elnöke van (hmm lol azért Schmidt Pali aggódhat hogy nem lesz pozíciója) hanem kendéje és gyulája lenne. Szerintem ez simán európai.

Komolyra fordítva tényleg kurvára az a legfontosabb ebben a kurva országban hogy vármegye legyen? Tényleg T. országgyűlés hogy basznátok meg? Tényleg fontos hogy kinyaljátok ezzel a saját seggeteket, hogy előnyt kovácsoljatok magatoknak? Fontosabb a saját érdeketek mint a választóitok sorsa? Mocskos geci banda, nem csak ez a csürhe, hanem aki eddig is kormányzott ebben a romhalmazban az elmúlt 100 évben. Itt nem fogok gyereket nevelni, inkább leszek hazátlan bitang, mert a gyermekeim életét nem akarom önkényurak férges kezébe tenni!!!

Óvatosvevő 2011.03.10. 18:14:53

@gramercy: az USA alkotmányban nem említik Istent tévedtem és igazatok van. Meggyőződésem volt ez, mert jártam kint 1 évet középiskolában és nekünk a zászló előtt felállva kellett ezt a szöveget minden reggel 7:55-kor elmondanunk az állami suliban (NY, USA, 1992).
Itt látod is, hogy csinálják: en.wikipedia.org/wiki/Pledge_of_Allegiance

gramercy 2011.03.10. 18:17:40

@Óvatosvevő: nagyszeru

es a penzukon is rajta van

es mindketto az otvenes evek kommunista-uldozesenek az eredmenye

csak a tisztanlatas vegett

agyamelhagyom 2011.03.10. 18:25:28

@Óvatosvevő: Miért egyébként volna okom félni? Vagy bárkinek ebben az országban? Utoljára a Jancsi és Juliskában láttam ezt, amikor a Vasorrú el akarja kapni valamelyik gyerkőcöt. "Ne félj, húúú" Bocs, de nagyon úgy hangzik a beírásod, mintha te is ott lettél volna a szövegezők között.... A többi ország nem érdekel. De ha itt tartunk. Az új pengőre is ráírjátok hogy In God We Trust? Ez most majmolás, vagy képmutatás?

stoppos76 2011.03.10. 18:30:05

Én azt szeretném megkérdezni, hogy a kérdésekre adott válaszokat ki fogja összeszámolni?

(H)angolka 2011.03.10. 18:30:33

@Pretoryan: :)))))))))))) Hát Te sem vállalsz egy gyereket egy szavazatért? Szeretnéd eltartani, iskoláztatni, felnevelni? Nem vetted még észre, hogy gazdaságilag oly jól állunk, hogy a legnagyobb problémánk per pillanat az alkotmányozás?!

Óvatosvevő 2011.03.10. 18:31:50

@Pretoryan: Jó humorod van és szívemből is szóltál. Én is ebben gondolkozom, de még ez a meccs nincs lejátszva. Miért vagyunk ellendrukkerek? Én - tényleg - tiszta szívből drukkolok, hogy jobb legyen minden itt embernek. Még adok egy esélyt modoroséknak, de ha ők is most csalódást okoznak, akkor én is lépek a családdal. Én már Németországban dolgozom, de meg tudtam oldani, hogy Mo.-on van az irodám, és nem kell így költözni, csak így vállaltam, de lehet, hogy meg fogom magam gondolni. Egyébként még lehet akkor is elmegyek innen ha ugyan javul a helyzet, de nem lesz elszámoltatás. Ami most van ugyanis még mindig csak a felszínt karcolgatja és ahogy hallom a legtöbb ügy arra is alkalmatlan, hogy bíróság elé kerüljön (Ti. vádat sem tudnak emelni majd), mert a magyar rendőrség valamilyen oknál fogva képtelen volt a bizonyítékok összegyűjtésére. Ha észrevettétek már mindenki kint van, aki bent volt. Hagyó házi-őrizetben. A másik arc meg fogja magát és kisétál a bíróságról miután kb7 évre elítélik. Hát kérem mi történik ebben az országban???

Arthur Dent 2011.03.10. 18:33:21

Nekem még a földön túli örök élet hiányzik az alkotmányból, na meg végiggondolva a dolgot az ingyen sör is kéne bele.

Óvatosvevő 2011.03.10. 18:37:03

@agyamelhagyom: Komoly parád van :) Egyébként akár felőlem rá is írhatják. Ahogy itt épp Pretoryan-nak is írtam: én csak nem vagyok ellendrukker. Ja és lépek, ha a mostani emberkísérlet sem sikerül. :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.10. 18:38:12

Megpróbáltam végigolvasni a kommenteket, hogy lássam mik a reakciók, de egy időután már fájt a fejem a sok baromságtól....

1. Nem olvastam végig, most akkor miben maradtatok? Védtük Európát vagy sem?

2. Az anyukák plusz szavazati jogának bevezetése pedig azt jelenti, hogy innentől kezdve baszok elmenni szavazni, ugyanis minek szavazzak, ha az én ikszem kevesebbet ér, mint egyes honfitársaimé. Ilyen a fideszes demokrácia. Mindenki egyenlő, kivéve a lex-fidesz haszonélvezői.

Kavix 2011.03.10. 18:39:27

Tetszik ez a ballib frusztráltság. Hajrá, kössetek bele minden mondatba. :-) Még még még, ennyi nem elééég.

gipsz1234 2011.03.10. 18:40:57

"Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-os forradalmunkból és szabadságharcunkból sarjadt ki."

Ezt az önámító baromságot! Aki azt állítja hogy 1956-os magyarországi események miatt bukott meg a kommunizmus az egy elmebeteg.

Kandabula 2011.03.10. 18:43:00

Nekem ez az egész nagyon teccik. Van egy párt, oszt csinál magának egy alkotmányt, ami lényegében a párt alapszabálya lesz. Ilyen értelemben tök mindegy, hogy mi van (lesz) benne.

Bee-zony 2011.03.10. 18:44:58

@eszkep: „Magyarország történelmi keresztyén állam” Költözz…
Valamint:
Magyarország történelmi ateista szocialista állam. Költözz…
Magyarország történelmi nemzetiszocialista / hungarista állam. Költözz…
A Kompország & Kaméleon Nemzet Tolla pl. a felsorolt 3-ból eddig 2-nek a „hithű” tagja. Valójában a pénz és hatalom sátáni egyházának hithű tagja, a többi csak a népámítás kelléke, a patát beborító és színjátszó köpönyeg.
Ezért van az, hogy már csak a hülyék és a lassan ébredők maradnak itt.
A felébredt normálisak keressenek maguknak egy normális szekuláris államot.
Mellesleg, India, a hinduizmus hazája is szekuláris állam… nem kéne ezen elgondolkozni „odafönt”?

trojka 2011.03.10. 18:44:58

Emberek! Magyarok!
Én már azon eldobtam az agyamat, amikor megláttam a Magyar TV musorát a reklámban! Március 15-én a "Hazafi" címu filmet láthatjuk, Mell Gibson föszereplésével. Már láttam ezt a filmet jo párszor, le a kalappal a rendezö, a szereplök és a föszereplö elött. De azért mondja már el valaki, hogy nekunk mi a lo...sz közunk van az Amerikai Egysult Államok fuggetlenségi háborujához? Miért kell gyermekeinket ezzel hulyiteni akkor, amikor már lassan azt sem tudják, ki volt Szechenyi, Kossuth, Batthány, s a többi magyar, vagy magyar érzelmu nemzetiségi? mondja már meg nekem valaki, ha már a dicsö "Ámerikárol" van szo, miért nem arrol irnak, kik voltak azok a MAGYAROK, akik részt vettek például az Észak-Dél háborujában. Bár, ez is csak egy nagy szemfényvesztés volt. (prosperiti). 1848 a miénk volt, a miénk marad, s szégyeljék magukat azok (a nem magyarok), akik más nemzet fuggetlenségi háborujával akarják eltakarni a miénket. A maga idöpontjában természetesen azt is megnézem (filmet) de az egy más mese - de nem a miénk! (Hajra Magyarország!) Kié is?...

zrobasé 2011.03.10. 18:47:00

@ArtS: a vastagbőr, és kommentelői mint ballibek...muhaha, vicces vagy...

safranek 2011.03.10. 18:47:36

Kérdés, ha ugyanezt a módszert használná most az MSZP, akkor mit tenne a FIDESZ?

stoppos76 2011.03.10. 18:52:42

Meg, hogy mi lesz a marihuánával? :)

gipsz1234 2011.03.10. 18:55:38

@zrobasé: Ennyi? Többre nem futja?

agyamelhagyom 2011.03.10. 18:55:48

@Óvatosvevő: Hát látod ez a baj. Te könnyen mozdulsz, leszarod hogy mi lesz itt. Könnyen adsz esélyt "modoroséknak" (ez tetszik) :) Nekünk, többieknek viszont a gyerekek miatt maradni kell. Lehet, hogy 1998-2002 között is külföldön voltál? Itt kérlek, nem lesz elszámoltatás. Kéz kezet mos alapon felmentenek mindenkit. Még a maffiózókat is, pláne a fehérgalléros bűnözőket.

kamasuka 2011.03.10. 18:58:23

Kákán is csomót ...

"Hiánypótló, én már élni is alig tudtam így..."

Nézd, gondolj bele annak az idős embernek az életébe, aki az Osztrák-Magyar Monarchiában született, valamikor a századforduló után, teszem azt nem messze Hidasnémetitől! :)

Gondolod kérdezték bármiről is amikor végigment rajta a történelem?

gipsz1234 2011.03.10. 19:02:04

"Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzeti szocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését."

Kiegészítés: Tagadjuk a keresztény inkvizíció által elkövetett embertelen bűnök elévülését.

kamasuka 2011.03.10. 19:02:47

@trojka:
De most őszintén mit adjanak, ha az elmúlt 8 évben csak holokauszt filmeket csináltak? :) Vagy a 80 huszárt és a Feltámadott a tengert adják le 66. alkalommal is?

kamasuka 2011.03.10. 19:07:33

@gipsz1234:
Ezt az első ogy mondta ki. Lemaradtál 21 évvel?

Megj. 1956 után nem kicsit kaptak a fejükhöz egyes komcsik ...

2011.03.10. 19:09:25

Off: Ma az összes mamedli meg papedli nagy felmondólevelekkel, nyugdíjlapokkal és sétapapírokkal futkosott fel-alá, kérdeztem mi van, "mondták a tévében, hogy nyugdíjreformot terveznek, és nem mehetünk majd el 65 előtt" és próbálják megelőzni a törvényhozást. Szegények, nem tudják, hogy a NESZI-NER fülkeforradalmas gonosztörpe visszamenőleges hatállyal is tud reformálni.

2011.03.10. 19:10:28

@gipsz1234: tagadjuk a kapitalista kormányok gazdasági bűntetteinek elévülését!

gipsz1234 2011.03.10. 19:11:30

(2) A jövő nemzedékek érdekében nem tekinthető az egyenlő választójog sérelmének, ha sarkalatos törvény azokban a családokban, ahol van kiskorú gyermek, az anyának – illetőleg helyette törvényben meghatározott esetben más személynek - további egy szavazati jogot biztosít.

Ez igen! Ragyogó ötlet. 6-8 gyerekes, többszörösen büntetett előéletű, a dolgozó, adófizető társadalom nyakán és időtlen idők óta segélyen élőknek többszörös választójogot adni.

sárkányfő 2011.03.10. 19:12:47

@gipsz1234:
Ez kivételesen egy jó mondat. Gyakorlatilag az alkotmányba foglalják a bűnös rendszer olyan vezetőinek és kollaboránsainak a bűnösségét, mint pl. Pozsgay Imre és Schmitt Pál. És jogalapot adnak a tömlöcbe zárásukhoz. Jól teszik, támogatom.

gipsz1234 2011.03.10. 19:16:05

@kamasuka: A helyedben elolvastam volna a mondatot mielőtt kritizálnék. (If I were you...) A mondat első szava: Egyetértünk. Tehát a jelenlegi alkotmánykészítők is így gondolják.

sárkányfő 2011.03.10. 19:16:58

@gipsz1234: ha jól értem, gyerekszámtól függetlenül csak egy újabb szavazati jogot adnak anyánként. bár mindegy, mert hiába írják le, hogy ez nem sérti az egyenlő választójogot, ha egyszer nyilvánvalóan sérti.

gramercy 2011.03.10. 19:17:23

@ArtS: en csak abba kotok bele hogy nem volt Szent Istvan nevu kiralyunk

ettol libsibolsi vagyok?

2011.03.10. 19:17:58

@Valahol Máshol: haha, dupla szavazati jogot a gyerekgyáros orkoknak. Adnak nekik krumplit, meglesz a 2014-es 2/3 is. Viktatúra ez a javából.

@trojka: Volt olyan magyar film, ami azokról a magyarokról szólt, akik részt vettek észak és dél háborújában. Ha jól emlékszem, Jancsó rendezte, de a címét már meg nem mondom.

moncayo 2011.03.10. 19:19:32

Nem áld meg az isten minket (mint OV körmöle az Alkotmány elejibe), hanem ver. Egy ország, ahol nyugvédelmi Gabiriella, hejesirós Pali bá és társaik írjak az Alkotmányt, az istenverés.
Szerintem ennél még az is jobb lenne, ha Rejtő Jenő "Piszkos Fred a kapitány" örökbecsűjét neveznénk ki Alkotmánynak. Szánalmas.

gipsz1234 2011.03.10. 19:23:40

@sárkányfő: Szerintem ez a pont félreértelmezhető.

A jövő nemzedékek érdekében nem tekinthető az egyenlő választójog sérelmének, ha sarkalatos törvény azokban a családokban, ahol van kiskorú gyermek, az anyának – illetőleg helyette törvényben meghatározott esetben más személynek - további egy szavazati jogot biztosít.

Ahol van kiskorú gyermek (egyes szám) ........ további egy szavazati jogot biztosít (egyes szám) Ha több gyermek van akkor hány további szavazati jogot kap az anya ??? (Arról nem beszélve hogy ez nemi diszkrimináció. Mint kiskorú gyermeke apja mondom ezt)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.10. 19:27:02

@Hajszás Láncos: Képzeld el azt a szitut, amikor a már 18 évesen édesapa Kolompár Nintendó szavazni megy 2014-ben... De nem csak a cigókkal van bajom. Egyszerűen a tény zavar, hogy csináltak elsőrangó (kétszavazatos) és másodrangú szavazókat....

sárkányfő 2011.03.10. 19:27:53

@gipsz1234: hát, tényleg értelmezhető többfelé. de mindegy is, mert akár egy, akár több, hülyeség.
a hivatkozási alap is hülyeség, láthatóan nagyon jól tud működni sok ország a saját jövő nemzedékeinek érekében is anélkül, hogy adnának ilyen jogot. nem ezen múlik, ill. nem ezen kéne múlnia. ez a demokrácia félreértése. egy képviselő, egy kormány nem csak a saját szavazóiért kell hogy dolgozzon, ez valami egészen primitív felfogás...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.10. 19:28:53

@Hajszás Láncos: Ja bocs, mivel az anyukáé a szavazati jog, akkor a már 18 évesen anyuka Kolompár Nintendóné született Kanalas Dzsenifer szavazni megy....

hattyú 2011.03.10. 19:30:47

Röhejes országnak röhejes alkotmánya lesz? Mi ebben a kivetnivaló? Az lenne fura, ha nem így lenne...

2011.03.10. 19:38:00

@Valahol Máshol: Na ja, szemmel láthatóan másodrendű állampolgárokat akarnak csinálni a gyermektelenekből. Pedig nem ettől fog szaporodni a magyar. Kitalálhatnak itt bármit, amíg a bérszínvonal a bányászbéka segge alatt van, és még az is bizonytalan, mint a kutya vacsorája, addig nem lesz három-négy gyerekes családmodell, legfeljebb az orkoknál.

gipsz1234 2011.03.10. 19:39:02

Vizsgálatok szerint minden 30. férfi és minden 100. nő pszichopata (=szociopata) Vezető beosztásúak között ez arány magasabb.
Sajnos ezt a vezető politikai garnitúra nem cáfolja.

El Argentino 2011.03.10. 19:47:05

kisgyerekes anyucik dupla szavazat? hogy egy talicska apró majom b... meg mindet aki kitalál ilyen ostobaságokat

ketroot 2011.03.10. 19:49:38

@ArtS:

Mert aki ne adj' Isten kritikus hangnemet üt meg, az "ballib". Elég egyszerű egy észjárás.

csoko20 2011.03.10. 19:55:39

@El Argentino: Na most mit ígérjenek?! Pénzt, munkahelyt? Azt úgysem hiszik már a zemberek!
Adjunk nekik plussz szavazatot, az ingyen van, oszt' jó napot!

El Argentino 2011.03.10. 19:57:51

@csoko20: Na jó, de ez így már nem is burkoltan azzal a céllal megy, hogy + szavazatokat szerezzenek.
Amúgy meg munkát már ígértek nem? 1 milliót. :D

(H)angolka 2011.03.10. 20:00:24

VI. Cikk
(2) Magyarországon az állam és az egyházak különváltan működnek. Az egyházak önállóak. Az állam a közösségi célok érdekében az egyházakkal együttműködik.

Most akkor külön vagy együtt?

XIV. Cikk
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak. (????:)) )

Na ezt értelmezze már nekem valaki, légy szi'! Hol van (4) bekezdés e) és f) pontja?
Az országgyűlési képviselők jogállása
4. Cikk
(3) Az országgyűlési képviselő megbízatása megszűnik
a) az Országgyűlés megbízatásának megszűnésével,
b) az országgyűlési képviselő halálával,
c) összeférhetetlenségnek kimondásával,
d) lemondásával,
e) ha a megválasztásához szükséges feltételek már nem állnak fenn, vagy
f) ha egy éven keresztül nem vesz részt az Országgyűlés munkájában.
(4) Az összeférhetetlenség kimondásáról, valamint a megbízatás megszűnése (4) bekezdés e) és f) pontja szerinti esetének megállapításáról az Országgyűlés a jelen lévő képviselők kétharmadának szavazatával határoz.

Ez utóbbival ugyan tartalmilag semmi bajom, de elvárnám, hogy ne fércművet adjon ki a kezéből az ország jelenleg vezető és jól megfizetett rétege. (És sajnos nem ez az egyetlen ilyen vagy helyesírás jellegű hiba - ők véd magyartot.)

gipsz1234 2011.03.10. 20:06:28

"Mi, a 2010. április 25-én megválasztott Országgyűlés képviselői, Isten és ember előtti felelősségünk tudatában, Magyarország első egységes Alkotmányát a fentiek szerint állapítjuk meg."

És ha nincs isten akkor ez az egész alkotmány érvénytelen?
Ateistákra is vonatkozik?

csoko20 2011.03.10. 20:08:22

@(H)angolka: "f) ha egy éven keresztül nem vesz részt az Országgyűlés munkájában."

Félve kérdezem. Ez ugye nem lesz visszamenőleges hatályú? Csak Viktor miatt kérdezem....

moncayo 2011.03.10. 20:16:12

@gipsz1234: A lakosság cca. 5% jár rendszereresen templomba Magyarországon. Ők a hívők, akik tényleg hisznek istenben. A többi vagy megélhetési istenhívő (lásd KNDP politikusok) vagy úgy van vele, "illik azt mondani, hogy katolikus/protestáns, stb.

(H)angolka 2011.03.10. 20:19:50

@csoko20: Attól tartok ebben az esetben nem.rt az egyik oldalon ott vannak az aljas, tetű közpénzeket pofátlanul lenyúló börtöntöltelékek, a másikon pedig a hibázó emberek:

index.hu/video/2011/03/01/novak_elod_a_nemzeti_szinhazba_keszul/
(kb. 1:38-tól 3:40-ig)

De te sem találtad meg a (4) bekezdés f) pontját!

gipsz1234 2011.03.10. 20:24:16

Lézer János szerint ez egy jövőbe mutató alkotmány. A Legfelső Bíróság helyett Kúria, megye helyett vármegye elnevezések is ezt támasztják alá.

bandika gazdája 2011.03.10. 20:28:18

@Hajszás Láncos: És akinek nincs gyereke (mondjuk nem lehet) az azé itt maradhat, vagy mehet Kárpátukrajnába lakni?

bandika gazdája 2011.03.10. 20:31:26

@El Argentino: Má nemegymilliót, má csak 300 ezret! Az meg meglesz a közmunkanélküliekkel oszt jónapot!

gagauzz kalauzz 2011.03.10. 20:32:41

A lényeg már megint kimaradt: a kecskével szakítani köll! .:-)

gagauzz kalauzz 2011.03.10. 20:35:11

Újuljunk meg - de mindenestül -fülkeforradalmilag. Az Alkotmányt nevezzük ezentúl Tákolmánynak.:-)

(H)angolka 2011.03.10. 20:35:37

@bandika gazdája: Sztem orvosi papírral igazolja az ispánnál eme tényt. És akkor talán maradhat...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.10. 20:38:10

Elolvastam. Öööö felfedeztem a gyerekes plusz egy szavazatnál is nagyobb gerinctelenséget.

A Költségvetési Tanács
1.43. Cikk
(1) A Költségvetési Tanács az Országgyűlés törvényhozó tevékenységét támogató szerv, amely a központi költségvetés megalapozottságát vizsgálja.
(2) A Költségvetési Tanács törvényben meghatározott módon közreműködik a központi költségvetésről szóló törvény előkészítésében.
(3) A központi költségvetés elfogadásához a 36. Cikk (4) és 37. Cikk (2) bekezdésében foglaltak betartása tekintetében a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges.
(4) A Költségvetési Tanács tagja a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és az Állami Számvevőszék elnöke. A Költségvetési Tanács elnökét a köztársasági elnök nevezi ki hat évre.
(5) A Költségvetési Tanács működésének részletes szabályairól sarkalatos törvény rendelkezik.

Ezek után olvassuk el a következő kitételeket:

- A központi költségvetés elfogadásához a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges.

- A köztársasági elnök a választások egyidejű kitűzésével feloszlathatja az Országgyűlést, ha az Országgyűlés a központi költségvetést március 31-ig nem fogadja el.

Tehát ha egyszer a Fidesz elveszti a választásokat akkor:
A KT (Schmitt kinevezettje; MNB elnök Járai Zs.; ÁSZ elnök Domokos) felkéri a köztársasági elnököt, hogy a költségvetés elégtelensége miatt azonnal írjon ki új választásokat.

Erre a barom magyar arról vitázik, hogy vármegye meg védtük-e Európát. A fentebb leírtakat majd tessék emlékezetbe vésnie népünknek..... Pfejj, mocskosgecik!

csoko20 2011.03.10. 20:39:11

@El Argentino: Az 1.000.000 új munkahelyről már előre tudtuk, hogy kivitelezhetetlen. /remélem Matolcsyék is/

Na de a + szavazati jog!!! Az már döfi!!!
A "mindenki hozzon magával még egy embert" szlogen most átértékelődik. A legtöbb szavazókor úgyis óvodákban, iskolákban van. Az új propaganda lehetne:"vigyél haza még egy gyereket".

Bele se merek gondolni, hogy választások előtt hány KDNP-s fog körözni az árvaházak körül, ideiglenes adoptációkra várva. Majd utána meg lepasszolják őket mint a húsvéti nyulakat.

bandika gazdája 2011.03.10. 20:40:31

@(H)angolka: Na jó, de húzza meg magát aztán!!!!

gipsz1234 2011.03.10. 20:42:51

@Valahol Máshol: - A központi költségvetés elfogadásához a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges.

- A köztársasági elnök a választások egyidejű kitűzésével feloszlathatja az Országgyűlést, ha az Országgyűlés a központi költségvetést március 31-ig nem fogadja el.

Ha ez valóban így van akkor ezt az országot fel kéne szántani és behinteni sóval.
A jó b...tt ku..a anyját az összes mocskos szarjankó fideszes köcsögnek!!!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.10. 20:51:51

@gipsz1234: Olvasd csak el az eredeti tervezetet és rakd össze a dolgokat. szerintem te is ugyanezt hozod majd ki. Amennyiben ezt így átemelik a végleges verzióba akkor iszonyat mindegy mi lesz a 2014-es végeredmény. A narancsos komcsik már 2011-ben alkotmányban rögzítik a hatalomban maradásukat.

Ezért kellett bele vármegye meg gyerekeseknek +1 szavazat. Rágni a gumicsontot és átsiklani a lényeg felett. Hozzáteszem én is beszoptam, mert elsőre ráugrottam a gyerekszavazatos gumicsontra. Szerencse, hogy átolvastam este még1x ezt a diktátumot. Mivel a magyarok nagyobb része pénzügyileg meg "költségvetésileg/jogszabályilag" analfabéta ezért ez simán át fog menni. Sőt, tapsikolnak majd hozzá.

gipsz1234 2011.03.10. 21:03:20

@Valahol Máshol: Igazad van a gumicsontokkal. A fidesz valóban úgy működik mint egy vadászgép. Sorban lövi ki az elterelő rakétákat. Bizony észre kell venni a tényleges veszélyeket. Nem tudom mi lesz itt az elkövetkező években, de nincsenek jó érzéseim.

Óvatosvevő 2011.03.10. 21:31:30

@gipsz1234: @Valahol Máshol: Azért egy kicsit túlparázzátok a dolgot srácok. Ki lehet írni új választást, és akkor mi van? Majd addig írnak ki amíg nem nyernek? Ez komoly? Egyébként sem vszínú, hogy megválasztanák azt a pártot, aki így akarna nyerészkedni.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.10. 21:45:24

@Óvatosvevő: Persze. De a törvényi lehetőségét nyitva hagyják a dolognak a tervek szerint.

Az pedig, hogy idézlek "Egyébként sem vszínú, hogy megválasztanák azt a pártot, aki így akarna nyerészkedni.", nos láttunk már furcsaságot a magyar politikában. Kábé húsz éve csak azt látunk. Ezért nem zárok ki semmit.

lombardo 2011.03.10. 22:15:43

Bészarás. A Lágymányosi-hídnak minek kéne a Szt. László nevet adni? Hogy nézne már az ki, hogy egy ilyen modern hídnak történelmi nevet adnak.

Mondjuk a Petőfi sem a legjobb eggyel északabbra, vagy az Árpád. De ezeket már megszoktuk.

Ezeket a kiküldött lapokat pedig bárki kitöltheti, nem? Majd ezt is elkezdik felvásárolni. :D

Bee-zony 2011.03.10. 22:41:11

Probléma:

„Magyarország alkotmánya / alaptörvénye

Isten, áldd meg a magyart.

Nemzeti hitvallás / Nemzeti nyilatkozat”

„Mi, a magyar nemzet tagjai, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat: Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.”
Tehát van egy favorizált és nevesített vallás, a többi pedig a „futottak még” kategóriája.
Megszületett az exkluzív alkotmánytervezet, keresztényeknek.
Hiteket erőltetnek – most épp a kereszténységet – az ateista kommunistából keresztény kapitalistává átalakultak; ugye Schmitt Pál?
Azt pedig hogy gondolják, hogy ezzel egyet fognak érteni az ateisták, a buddhisták, a krisnások, a muzulmánok, és az összes többi nem keresztény vallású? Így két részre osztják az országot, keresztényekre és nem keresztényekre – és megismétlik az ezer évvel ezelőtti történelmet, a Vajk-István és Koppány és híveik közötti polgárháborút.
Ha az alkotmányban így marad az Isten és keresztény szöveg, abból az derül ki, hogy ezt nekik valamiért muszáj forszírozni… Miért is?

„Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét.”
Én pedig a kereszténység nemzetmegosztó és pusztító szerepét ismerem el, és hogy ez volt az oka az első polgárháborúnak a magyarok között.
Hogy mi lett volna, ha Vajk-István nem veszi fel a kereszténységet, vagy ha Koppány győz, azon pedig már elkésett dolog lenne agyalni, mert nem így lett.
Nekem ez így nem alaptörvényem, és nem vagyok büszke arra, hogy Magyarország idegen befolyás alá került, és a judeo-keresztény birodalom tagja lett – ez az a tagság, ami miatt most hanyatlik az ország, és az egész térség. Önállónak és semlegesnek kellene már lenni néhány száz éve; kb. akkortól, amikor Magyarország már nem nyert csatát, háborút meg főleg nem.
Nem vagyok büszke arra, hogy Magyarország minden rossz, bukó dologban az utolsó csatlós, akin aztán a győztesek alaposan elverik a port, egészen addig, amíg végleg el nem tűnik a térképről.
Az önállótlanságára sem vagyok büszke, hogy itt mostanában már folyamatosan valakinek a seggét nyalják.

Tehát az alapkérdés: miért kell a keresztényeket és az összes többi embert alkotmányilag megkülönböztetni, és ezzel szembeállítani?
A vallás magánügy? Akkor miért kell az alkotmány készítőinek magánügyét kinyilvánítani az Alkotmányban? Így oda jutunk, hogy az az ő alkotmányuk, én pedig más nézeten vagyok, és magamra vonatkozóan nem is ismerem el.

Szándékosan ismétlik I. Istvánt, hogy kitörjön a polgárháború? Érdekes… Beletesznek olyan részeket az Alkotmányba, amiről tudható, hogy gerinccel rendelkező emberek nem fogadják el, és megvalósul a szembenállás… Nem látom értelmét a kereszténység forszírozásának – hacsak nem az a cél, hogy legyen megosztottság, és az emiatti szembenállás és polgárháború minél előbb. „Trükkös” emberek persze inkább a békés megoldást választják, lelépnek, és hagyják őket belefulladni a saját szellemi ürülékükbe.

zsoltix 2011.03.11. 00:05:28

Tavaly oktoberi hir: www.origo.hu/itthon/20101017-barki-hozzaszolhat-az-uj-alkotmanyhoz.html Reszlet: ''Az állampolgárok vasárnaptól az [origo]-ról elérhető alkotmany.postr.hu internetes felületen egyénileg is elmondhatják véleményeiket a készülő új alkotmányról - jelentette be Szájer József, az Orbán Viktor miniszterelnöknek az alkotmány előkészítésben segítő bizottság vezetője. Szájer azt mondta: az emberek összesen hét témában szólhatnak hozzá az új alkotmány előkészítéséhez. Ezek közé tartoznak a közpénzügyek, az alkotmányos alapértékek, az állampolgárok jogai és kötelezettségei, továbbá a hatalomgyakorlás és államszervezet, az alkotmányvédelem, valamint az igazságszolgáltatás, illetve a helyi önkormányzatok kérdésköre - mondta a fideszes EP-képviselő.'' Ez elsunnyadt, aztan jott helyette a levelezes? A honlap egyebkent roppant nepszeru, van minden temahoz nulla kotojel nehany komment. alkotmany.postr.hu/

Bee-zony 2011.03.11. 00:55:54

@zsoltix: Elsikkadt, mert olyan „jó” volt a propagandája.
Itt van ni pl.:

„baris00
2010-12-08 17:57
Több napja olvasom már a kereszténységgel kapcsolatos vitát.
1. Himnuszunk így kezdődik: “Isten áldd meg a magyart”.
2. Címerünkön a Szent Korona nyugszik.
3. Címerünkben a kettős kereszt szerepel.
Ezekkel minden magyar egyetért.
Akkor kérdezem: mi a vita tárgya?”

Ezekkel minden magyar egyetért... Persze, hogyne(m). Vagy megkérdezett minden magyart, és engem kifelejtett, vagy hazudik az ipse. Az utóbbira tippelek.

Bee-zony 2011.03.11. 02:01:52

Az anyák szupervoksán vitáztak a fideszesek
index.hu/belfold/2011/03/10/az_anyak_szupervoksan_vitaztak_a_fideszesek/
„Ahogy arról is döntés született, hogy a bevezető szakasz címe Nemzeti Hitvallás és nem nyilatkozat lesz.”
A szupervoks se piskóta, de az új vallás… ez a csúcs; ilyen se volt még a világon, és ne is legyen.
Nem értek egyet a Nemzeti Hitvallással; lelkiismereti okból történő alkotmánymegtagadó vagyok.
Mi lesz a más (hit)vallásúakkal? Megvonják tőlük az állampolgárságot? Vagy lesz rá külön törvény, hogy választhat kés, golyó, kötél között?
A négyzetesen szaporított hülyeség által új helyzet állt elő... mert a törvény az törvény, ami mindenkire vonatkozik és kötelező, a (hit)vallás pedig (hit)vallás, ami a vallásszabadság körébe tartozik, és nem is igazán tartozhat máshová.
Abszurdisztán új vallása…
Mi lesz azokkal, akik nem ennek a vallásnak a hívei?
A vallás nagyon alapvető dolog; és ha ebben éket vernek az emberek közé, akkor tuti, hogy kettészakad az ország.

Ironfist 2011.03.11. 02:04:33

@Bee-zony:
És az a legszebb, hogy nem mondhatod, hogy nem ismered el ezt az alkotmányt, persze azt leszámítva, hogy lemondasz az állampolgárságodról. És az a probléma, hogy még a végén meg is teszem, ha ez sokáig így marad. Annyira szégyenletes lesz ez az ország, hogy meg is tagadom, ha kell. Nekem a családom neve többet ér, minthogy ilyenekkel kerüljek egy kalap alá.

@Valahol Máshol:
Ezen a költségvetési tanácsos dolgon ledöbbentem. Pedig tudni lehetett, nem is értem miért lepődök meg. Azóta tudni lehetett, hogy az a törpe kimondta: nekik csak egyszer kell nyerniük, de nagyon, és aztán utána akár húsz évig is ott maradnak.
Mellesleg pont ma olvastam a Népszabadságban (igen, gyorsan tereljék el a trollok a szót a tényleges mondanivalómról azzal, hogy a hülye komcsi egy hülye komcsi újságot olvas!), hogy innentől az önkormányzati választások csak öt évente lesznek, szinkronban az EP választásokkal. Apa, kezdődik! Ennek örömére miért ne lehetne, hogy mondjuk 6 év? Vagy 10. Vagy 20. És akkor mindjárt a parlamenti választásokkal együtt.

Hmm, nem, azt tegnap olvastam. Ma az volt a főhír, hogy a Fidesz, aki ellenzékben hevesen ellenezte a tandíjat (Heil "Szociálisnépszavazás"!), most kénytelen lesz bevezetni valószínűleg.
Mondjuk az se semmi, hogy amikor ezt a milliókat érintő kérdést feszegették az újságírók, Orbán Viktor a magyar szinkronján keresztül ezt üzente: "2011 szeptemberéig elfogadjuk a közoktatási és felsőoktatási rendszert szabályozó új jogszabályokat." Ennyi. Tehát egy olyan emberről (és pártról... jajbocsánat Pártról), aki ennyire köp az emberekre, miért várta el valaki is, hogy nem olyan alkotmányt fog csinálni, ami neki jó, de amúgy köp az emberekre?

Ironfist 2011.03.11. 02:10:08

Óh, és csak annyi még, hogy a világkommunizmust halálra sebzés azon túl, hogy szerintem is "enyhe" túlzás, de valószínűleg egyes országok sértődöttségét is kiválthatja. Teszek én Észak-Korea, vagy Kuba politikájára, de emberek! Kína is kommunista állam. És az bizony nem tesz jót, ha egy ilyen hatalmas ország, mint mi, elveszíti kereskedelmét, és diplomáciai kapcsoilatát egy ilyen semmitmondó, senkit nem érdeklő kis államocskával, mint ez a Kína, vagy hogy is hívják...

trojka 2011.03.11. 07:40:45

@Hajszás Láncos: ebben teljesen igazad van, hiszen Ámerikába a szabadságharc után nagyon sok volt magyar honvédtiszt, ill. polgári személy menekult. Igaz, nem mindegyik lépett be az északiak seregébe. erröl reális képet kaphatuk Németh Imre: A bíbor tenger partján c. könyvében, ami Xantus János életét mutatja be a a magyar szabadsághar kezdtétöl. Egy bökkenö azért mégiscsak van: a Hazafi c.film nem észak-dél háborujárol szol, hanem a fuggetlenségi harcrol. Majd ha megtudod, ird már meg nekem, hogy Amerikában a Fuggetlenség Napján hány magyar 1848-as filmet vetítenek le?

trojka 2011.03.11. 07:45:51

@kamasuka: jogos amit irtál. sajnos, azok a filmek vannak csak, amiket felsoroltál, meg még néhány. egyáltalán, az utobbi husz évben volt-e 1848-al foglalkozo magyar film? de sebaj. Most olvastam, hogy hány millioba fog az idén kerulni csak Budapesten a "mélto" unneplés, és hogy szeretett vezérunk a Nemzeti Muzeum lépcsöjéröl fogja megtartani unnepi beszédét. (az eredetiség kedvéért állitolag az esö is le van rendezve).

molaris 2011.03.11. 07:58:43

""El Argentino 2011.03.10. 19:47:05
kisgyerekes anyucik dupla szavazat? hogy egy talicska apró majom b... meg mindet aki kitalál ilyen ostobaságokat""

Ha már adnak, akkor úgy vannak vele: az anya az biztos, míg az apa ...... .....

Marcellusca 2011.03.11. 08:17:44

@trojka: Mer' a 80 huszár már qrva uncsi. :D

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.03.11. 08:28:34

Mi a p.csának kell itt alkotmányozni, mondja már valaki meg nekem! Úgyis nemsokára vége lesz ennek az egésznek. Ha a kormányunk így folytatja.
hirszerzo.hu/belfold/20110304_menza_pest_megye_mszp

Marcellusca 2011.03.11. 08:30:57

@Hajszás Láncos: Nem csak a gyermektelenekből. :(
Nekem is van gyerkőcöm, de a Zasszonyhoz képest másodlagos választópolgárrá degradálnak.
Miért?
És miből gondolják, hogy Asszonypajtás rájuk adja a voksol majd?
Mossenem tette. :D

Joooe 2011.03.11. 08:36:52

@Valahol Máshol: @Óvatosvevő: @gipsz1234:
Nem kicsit benéztétek ezt...
A kötlségvetési tanácsnak CSAK a "36. Cikk (4) és 37. Cikk (2) bekezdésében foglaltak betartása tekintetében" van vétójoga, azaz kb. ha nem növeli az államadósságot nem vétózhatja meg a költségvetést. Ennyi, ha a tisztelt képviselőknek futja egy zsebszámológépre és tudják is használni (vagy legkésőbb márciusig megtanulják) akkor nem fenyegeti a feloszlatás veszélye az OGY-t.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.11. 09:36:18

@Joooe: Nem kicsit vagy "jóindulatú". Ha figyeled a magyar politikát, nagyon jól tudod, hogy egy közepes "gerincpuhulással" megáldott politikus bármikor kihozza egy normatív, leíró adatból azt ami neki kedvező.

Ironfist 2011.03.11. 10:16:12

@Joooe:
Hát igen, a tények makacs dolgok, és még soha nem fordult elő a történelemben olyan, hogy ha egy ilyen hatalommániás bagázsnak nem tetszett valami, akkor azt meghamisították...

Joooe 2011.03.11. 10:24:37

@Valahol Máshol: @Ironfist:
Ha alaptalan lenne a KT vétója akkor a parlament elfogadja a költségvetést és ennyi.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.11. 10:56:29

@Joooe: Részemről lezárva a téma de az általad leírt dolog Alkotmányellenes lenne. Lásd feljebb. Vétójog, KE feloszlat, kiír.... De jó látni, hogy te még hiszel a politikusi korrektségben. Kár, hogy a valóság mást mutat. De részemről a témáról ennyit.

Ironfist 2011.03.11. 11:00:10

@Joooe:
A Fidesz folyamatosan adja magának az ilyen-olyan, egyre durvább jogosítványokat, és egyesek komolyan képesek elhinni, hogy nem is fogják használni, mert a fidesz azt mondta, hogy becsszó, nem használjuk?

@Valahol Máshol:
"Nem lehettem politikus
Nem lehettem féreg
Gerinc nőtt a hátamba
Bocsánat, hogy élek!"

Joooe 2011.03.11. 11:01:22

@Valahol Máshol: nem az, ha a KT nem az alkotmányban megadott államadóssággal kapcsolatos alapon élne vétójoggal, nem igazán vitatható, de vita esetén azt majd az alkotmánybíróság eldönti (a költségvetési törvény keletkezésének alkotmányosságát vizsgálhatja)

Joooe 2011.03.11. 11:02:29

@Ironfist:" A Fidesz folyamatosan adja magának az ilyen-olyan, egyre durvább jogosítványokat, és egyesek komolyan képesek elhinni, hogy nem is fogják használni, mert a fidesz azt mondta, hogy becsszó, nem használjuk?"
Pl?
A KT-s példa már bukott, belemagyarázás.

Ironfist 2011.03.11. 11:08:56

@Joooe:
Pl? A KT, nem bukott meg, csak te bízol benne, hogy korrekt lesz. Akkor akarsz még példát? Mondom: pártkatonát ültetni a köztársasági elnöki székbe, megnyirbálni az alkotmánybíróságok jogait, népszavazós kérdéseket egy faszom levélkörkérdéssé degradálni, állami nyugdíjba kényszeríteni az embereket, ahol rajta van a mancsuk MINDEN nyugdíjpénzen... soroljam még? Vagy ennyi is megteszi elsőre?

Nem vagyok képes megérteni, hogy bírja még most is akárki a Vekker Vikit védeni. "Jaj, hát ő olyan rendes ember, biztosan jót akar. Igaz, eddig még nem mutatta jelét jószándékának, se gazdasági hozzáértésének, csak annak, hogy bebetonozza magát, és cimbijeit oda, ahonnan dinamittal se lehet őket kirobbantani, de hát ezt biztosan a stabilistásért csinálja, és hiába lesz meg rá a lehetősége, hogy gyakorlatilag tényleg egy diktátor legyen, azt ő úgysem fogja kihasználni. Miért tenné, hisz jó ember, áldja meg a zisten, aki már annyira felmagasztosult, hogy alkotmányunk is róla szól lassan!"

Joooe 2011.03.11. 11:26:00

@Ironfist: a KT-ben nem én bízok hogy korrekt lesz, nem tud nem korrekt lenni, leírtam.
Alkotmánybíróság korlátozása tényleg nem jó, de ez nem magának adott jogosítvány, más téma.
Jujj a köztársasági elnök székébe pártember került... Ez így működik, talán magyarországon is sólyom volt az egyetlen kivétel aki némi koalíciós keménykedés szerencsés mellékterméke. Itt megintcsak nincs szó durva jogosítványról.
A "magán" nyugdíj állami finanszírozásának megszüntetése megintcsak nem jogosítvány. (egyébként adófizetőként jó dolog)

szóval akkor megegyezhetünk abban hogy nem szerzett meg "durva jogosítványokat"?

bőrmók 2011.03.11. 11:28:05

@derelyegrádi szellem: ezt bevallom, nem én mondom, hanem egy alkotmányjogásztól hallottam a tévében. Ő azt mondta, hogy kétféle alkotmányozás van, egy lassú, meg egy gyors, ez a "forradalmi". A forradalmira akkor van szükség, ha egy előző, alapvetően különböző értékrendű rendszer (pl. a 89 előtti) alkotmányát le kell cserélni, mert értelmezhetetlen az új rendszerben. A Fidesznek nem lenne szüksége gyors alkotmányozásra, mégis azt csinálja. Kivéve persze, ha ezzel akarják beszoptatni a népet. Szerintem akkor sincs értelme, mert igazából a nép leszarja, hogy mi van az alkotmányban. Igazából arról lehet szó, hogy egy törpenövésű, frusztrált kis geci tényleg azt gondolja, hogy éppen forradalmat csinál.

Ironfist 2011.03.11. 11:36:05

@Joooe:
"szóval akkor megegyezhetünk abban hogy nem szerzett meg "durva jogosítványokat"?"

Csak mentegeted őket, és retorikán lovagolsz. Megegyezhetünk abban, hogy de ign, szerzett mnagának durva jogosítványokat?

Ironfist 2011.03.11. 11:36:44

Óh jut eszembe, kíméld az ujjaid, mert ez a topic már unalmas, úgyhogy nem fogok visszanézni.

lehr 2011.03.11. 12:09:29

Megjött a héten a kérdőív is Orbán bácsitól,hozta a postás sietve.Bele van írva szépen , hogy milyen büszke a kormány , hogy végre egy igazi eurokonform de ugyanakkor sallangos, kostökzacskós virtigli-magyar Alkotmányt adnak nekem,az istenadta népnek.Finoman éreztetik hogy most aztán boldognak is illik lenni.

Hát elővettem egy zöldüveges kőbányait, oszt boldog voltam-én a nép.Iszogattam a zöldüvegest.

Különben késő már,kedves "fiatal" demokraták, és antidemokraták.
Ebben az országban egy ilyen ványadt banda,annak az alapzatán, amit csak ti neveztek alkotmánynak-ami inkább tákolmány-nem fog rendet tenni.
Először is ,nincs hozzá meg a nép.Azt kiirtottátok.
Kiűztétek az országból, elhülyítettétek, megbetegítettétek,kiéheztettétek, a végén meg ráuszítottátok az aljanépet.
Senki sem mond számokat , de jó lenne tudni,mennyien élnek tartósan külföldön,mennyi munkaképes maradt az országban,mennyi az eltartott,mennyi a "hátrányos helyzetű-segélyezett". Nincs hatalom, nincs kormány, nincsenek államférfiak.A mindenkori kormány nem organizál,hanem saját érdekei,meg a háttérhatalom érdekei mentén -dezorganizál.A törvényhozó hatalom,a végrehajtó-hatalom inneffektív,kaotikus,nem a valós feladatát végzi.Van, minden díszlet a helyén van, tényleg úgy néz ki - de nem az. A magyar demokrácia úgy van megalkotva , hogy megvettek hozzá mindent,amit külföldön láttak-a képviselők nyakkendőjéig,de itt be is fejezték a munkát.Instant demokrácia,virtuál-demokrácia. Ugyanolyan, mint ami most bukik arábiában.Nekem fixa ideám, ezt az "alkotmányt nem ti írtátok,hanem készen nyomták a kezetekbe Brüsszelben. Ez szintén konzerv.Second-hand alkotmány. Ennyit ér.
Ja igen: Az abortusz,a választói jog kérdésében elhangzottak, sok egyéb mellett azt engedik gondolni,ti már arra a helyzetre készültök, amikor 2-3 millió nyugdíjas és kb. ugyanannyi cigányember fölött fogtok uralkodni.
Gratula.

cattus1 2011.03.11. 14:13:40

@gipsz1234: Nem ez az egyetlen homályos pont a készülő alkotmányban, de ez több sebből végzik. Az ország mély árkok mentén szét van barmolva, mindenhová beette magát a politika, az iskolába, munkahelyre, baráti kapcsolatokat rontott meg. A családokat békén hagyták, eddig. Képzeljük el, milyen jókat lehet veszekedni majd azon, ha az apa máshova szeretne szavazni mint az anya, vagy a kamasz gyerek helyett az anyja húz rossz helyre. Szép új világ! ....... Ez itt a véleményem arról, aki ezt kiötölte, csak nem tűri a nyomdafesték.

bandika gazdája 2011.03.11. 14:26:56

@Marcellusca (I'm happy): Phúúú! Azt hittem lány vagy! Na mindegy, így is szeretelek! Nem mintha igényt tartanál rá! :-)

Kandabula 2011.03.11. 19:40:09

Figyeljetek: van értelme annak, hogy mi itt most mindenféléket írogatunk?

stefiapo 2011.03.11. 19:42:39

2014-re készülnek és tudják csak akkor nyerhetnek, ha megadják a szavazatot határontúliaknak, gyerekeknek. Az alkotmány módosítása is ezt a célt szolgálja, mert most tudják csak meglépni. Amúgy Ezek akkorát fognak bukni, hogy öröm lesz nézni.

stefiapo 2011.03.11. 19:45:43

Az alkotmány amúgy tényleg fontos dolog! De most tényleg ez a legégetöbb probléma ebben az országban? Fidesz gumicsont, figyelemelterelés a tanácstalanságról.

Bee-zony 2011.03.11. 20:23:28

@Bee-zony: Interjú Lánczi Andrással
alkotmany.postr.hu/interju-lanczi-andrassal
„Nagyon sokféle preambulum lehetséges, számtalan jó ötlet is felmerülhet még. Sokféleképpen meg lehet fogalmazni a kereszténységet, úgy is, hogy ez ne sértsen olyan embert, akit esetleg ez irritál. Nagyon sokféle lehetőség van arra, hogy a preambulum valóban olyan legyen, ami lehetőséget nyújt az eredeti cél elérésére, vagyis hogy a preambulum identitásképző szöveg legyen, sőt valami olyasmi, amire az emberek büszkék lehetnek Magyarországon.”

Lássuk…

A fentihez tartozik még:
„Kedves kommentelők! A hozzászólások nem azonnal, hanem moderálás után jelennek meg a bejegyzések alatt. A moderálás nem tartalmi alapon, hanem a kommentek színvonala alapján történik.”

Lássuk…

Jellemző: az amerikai nagykövetnek tetszik az alkotmánytervezet
kuruc.info/r/2/75677/
„Egy alkotmány akkor erős, ha átfogja az adott ország egészének érdekeit, ha nyelvezete, szabályozása nem zár ki senkit a társadalomból - mondta Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet pénteken a Közép-európai Egyetemen.”

Lássuk, sikerül-e olyan alkotmányt, és abban is olyan bevezetőt írni, ami „átfogja az adott ország egészének érdekeit, és nyelvezete, szabályozása nem zár ki senkit a társadalomból”.
Az eddigi vázlat nem ilyen.

Kandabula 2011.03.11. 21:04:16

Megint a tálibok jártak jól. Ők megmondják, oszt annyi.

trojka 2011.03.11. 21:08:41

@Marcellusca (I'm happy): Igazad van, én már másodszorra nem is néztem meg. De, meg tudod mondani, hogy a Hazafit már hányszor lehetettt látni a Magyar Televizio csatornáin? Legalább annyiszor. mint irtam, szeretem Mel Gibsont, mint szinészt, de azért valami magyart-ha lehet kérnem. akár a Tenkes kapitányát is...vagy a Jancsi és Juliskát...

Kandabula 2011.03.11. 21:41:37

@trojka: volt olyan is, hogy "Föltámadott a tenger", meg olyan is, hogy "Ludas Matyi". Olyan meg mostanában sokszor, hogy a gróf úr beleszeret a szolgálólányba, oszt mindenki boldog.

trojka 2011.03.11. 21:48:18

@Kandabula: Ember! Neked van szolgálolányod? Hol szerezted? Ha megmomdod, örökre haver leszel!

Kandabula 2011.03.11. 21:54:18

@trojka: sorry, Jávor Pál ráhajtott.

Kandabula 2011.03.11. 23:44:37

Megdugta. Igény volt rá.

Kandabula 2011.03.12. 00:56:42

Most is van igény rá.

trojka 2011.03.12. 07:06:04

@Kandabula: mire? a dugásra, vagy a szolgálolányra, vagy mindkettöre?

trojka 2011.03.13. 16:23:12

1911. március 13. Ujságcikk:
KOSA LAJOS A CSALÁDI SZAVAZATI JOG MELLETT
A FIDESZ ALELNÖKE szerint a családi szavazati jog bevezetése olyan ujítás lehet, amelyet más országok is követhetnek. Kosa szerint ezzel elejét lehetne venni annak, hogy a jövönkröl az idösebb generáciok döntsenek, miközben a legnagyobb terhet a középgeneráciok cipelik.
Ugyanezen ujságban, Pokorni Zoltántol: "Funkcionális analfabéták kerulnek ki az iskolapadokbol, ennek hatása a 40-50 év körulieknél a legijesztöbb..." akkor most ez hogy is van? ne a jozan, megfontolt ész döntsön, hanem a 40-50 éves analfabéta, aki természetesen a saját hulyeségét irja be a gyerek nevében is, csakogy valaki milyen jogon dönt lényeges dolgokban egy kiskou helyett közugyekben?! Ja igen: TV, Kövér Lászlo: "a magyar társadalom még nem érett meg arra, hogy ezt bevezessuk:" Akkor most mi is van? Javaslom, ha politikusaink elérik az 50. évuket, ki kell rugni öket mindenhonnan és meg kell vonni töluk a szavazati jogot. s mivel sem elötte, sem utána nem tesznek semmi édemlegeset, kenyéren és vizen éldöglödjenek haláluk végéig. ennyi.

(H)angolka 2011.03.13. 20:32:00

Eltettem az utókor számára ezt az alkotmányozási kérdőívet (ilyen hülyeséget!). Most látom, hogy a családi szavazatnál azt írták, hogy a szülő érvényesíthesse "a gyerek szavazati jogát". Vagyis a semmit? Vagy leszállítják a szavazásra jogosító korhatárt. mert tudtommal ma az nagykorúsághoz van kötve. OK. De mennyire? Mert mondjuk az rendben van, hogy sz anyaméhben fejlődő ifjú állampolgár még nem tud ikszelni, de mondjuk egy három éves gyerek már igen. Anyuka felolvassa neki a szöveget és ő ikszel. Saját, szabad akaratából. Ha meg inkább a játszóteret választja, hát azt is meg tudom érteni. :D

Bee-zony 2011.03.13. 20:42:57

@trojka: „1911. március 13. Ujságcikk:”
Azért tartunk itt, mert már 100 éve ők vannak hatalmon. xD

guma 2011.04.20. 07:50:24

kértek véleményt, konzultáltak, stb, stb.

akkor árulja el nekem valaki, miért kellett folyamatosan és még az utolsó percben is módosítani a tervezetet?
hogy kerülhet számtalan téma bele, amiről szó nem esett soha?
mi ez a lex halmaz azoktól a "szereplőktől" akik szignálták előre a tervezetet is?

létezik, hogy egy város akaratát semmibe vegyék és nyíltan bekebelezzék, mert nekik ez a jó.

valóban igaza lenne az elemzőnek, hogy ha most veszni hagynák a várost, a lázár, kósa, stb "várak" is összedőlnének nagyon gyorsan.
nyíltan szembeszállni, látványos támogatottságot szerezni, levelet írni és még a parlamentbe is bemenni : villámgyors választ, intézkedést érdemelt!
a végszavazás pillanatáig ötletek, módosítások módosításáról szavaztak, mert a 2/3 az 2/3?!)...

és itt a jövő, a célok célja : kormány nevez ki majd önkormányzati vezetőt. ügyes!

www.parlament.hu/irom39/02627/02627-0167.pdf

lázár nevű "kormánypárti frakcióvezető ( aki már nem csak erről híres ) által benyújtott rövid és szinte ártatlannak tűnő módosításocska egy időzített bomba az önkormányzatok számára.
Ez a módosítás azt teszi lehetővé, hogy a működésképtelen önkormányzatok helyett, egy rövid bírósági kitérő után a fővárosi, illetve megyei kormányhivatalok kormány által kinevezett vezetői önkormányozzanak rendeleti úton.
Milyen érdekes véletlen, hogy ez pontosan ráhúzható az esztergomi ügyre."

idéztem a fenti sorokat mert,ezt az értelmezést egy más blogon is megtaláltam.

süti beállítások módosítása