Skip to content


       Szűrés lista

Így újul meg az MSZP

A Hírhatár szocialista forrásokból (=kiszivárogtatás) úgy értesült, hogy Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc egyaránt befutó helyet kapott az MSZP országos listáján. Lendvai Ildikóban legalább van annyi tartás, hogy nem indul újra, visszavonul, Kiss Péter pedig súlyos betegsége miatt nem lesz képviselő 2014-től. Veres János, Nyakó István, Szanyi Tibor alapból a csapat tagjai, így valóban egy teljesen megújult, üde, friss, fiatalos MSZP-csapat vág neki a "kormányváltásnak".

Ron Werber legyen a talpán, aki a Baja-Puch-Boldvai-Szekeres tandemről el tudja hitetni, hogy ez a vonzó, szexi, balos alternatíva.

Baja Ferenc (fiatalos 58 éves), 1994 óta képviselő, környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter volt 94-98 között, 2002-2010 között a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.  2003-tól kormánymegbízottként felügyelte a kormányzat informatikai fejlesztéseinek programját.
Ügyek: Zefirusz-ügy, zsurki vodkagyár, a garéi veszélyeshulladék-lerakó, Kulcsár-ügy, Nemzeti Digitális Közmű.

Puch László (újhullámos 60 éves), 1994 óta képviselő, 2008-2009-ben közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztériumi államtitkár, de mindenki az MSZP pénztárnokaként ismeri, ezt a tisztséget 1998-2008 között töltötte be, de valószínűleg még mindig nagy a hatalma, a nagy hatalmú emberek pedig sokat tudnak. Puch volt azt MSZP nagyágyúja, Simicska nemezise, amiben nem volt benne, az nem is volt. Kulcsár-ügy, autópályaforintok 8-3 arányban, Strabag-pénzek, BKV, HM-kenőpénzek, TGB videója "Halló, itt Puch Laci", törvényjavaslat az átlátható pártfinanszírozásról. Puchről azt beszélték, hogy érinthetetlen, hogy megegyeztek Simicskával, és valóban, még vádlott sem lett egyetlen ügyben sem. A Fidesz sem erőltette nagyon az "elmúlt nyolc év" egyik emblematikus figurájának "levadászását", valószínűleg Puch sok mindent tud a Lajosról, így a Puch-Simicska tengelyt még mindig a status quo jellemzi, Puch pedig képviselő lesz 2014-től.


Boldvai László (young 53 éves), 1994 óta képviselő, az MSZP pénztárnoka volt Puch előtt. Boldvai volt a Tocsik -ügy egyik főszereplője, Tocsik Márta a rendőrségen tett első (később visszavont) vallomásában azt állította, hogy Boldvai László, az MSZP akkori pénztárnoka és Budai György, SZDSZ-közeli vállalkozó azzal zsarolta, hogy csak akkor végezheti tovább közvetítői tevékenységét, ha a pénz egy részét az általuk megnevezett Arany Rt.-nek és az Utilitas Rt.-nek utalja át. A két férfit befolyással üzérkedés vétségével előbb 10 hónapos letöltendő fogházbüntetésre ítélték, később azonban jogerősen felmentették. Ezután egy kicsit visszavonult, majd 2007-ben robbantott, az 1050 nm2-es ízléses villájával a salgótarjáni domboldalon, amit a bruttó 440 ezres fizetéséből épített fel és tartott fent. Vagyonosodási vizsgálat nem indult, az MSZP megvédte, a Fidesz nem bolygatta. Februárban pedig ő vezette az éhségmenet Nógrád megyei küldöttségét

Szekeres Imre (újonc 63 éves), 1994 óta képviselő, 2006-2010 között honvédelmi miniszter. Szekeres Imre annyira egy semmilyen képviselője volt ennekk az országnak, hogy az utókor számára annyi marad meg emléknek róla, hogy egyszer picsarészegen tartott beszédet, amit azzal cáfoltak, hogy a "szélsőséges időjárás, a dermesztő szél miatt értelmezhették félre" a miniszter beszédét. Na persze.

Mesterházy pártelnök úr két hete mutatta be a fiatal, megújult csapatát, az "Orbán-rezsim leváltóit", akkor nem láttuk a csapatban ezt a négy csodálatos államférfit.



Teljesen megértem Mesterházyt, még neki sem kívánom a háta mögé Baját, Boldvait, Puchot és Szekereset.
Nem is ő fog velük kampányolni, hanem a Párbeszéd Magyarországért.
Tökre megérte szétkúrni az LMP-t, hogy a Puchhal kampányoljatok a megújult (muhaha!) Magyarországért.

pm.gif

A Political Capital legfrissebb mandátumbecslése szerint a jelen állás szerint a "Fidesz 145 fős óriásfrakcióval újra kétharmadot szerezne a 2014-es parlamentben. Az MSZP 33 képviselővel, az Együtt 8 fős, a Jobbik 13 fős frakcióval rendelkezne."

Ilyen arcokkal, nem is lehetne más a végeredmény.

Címkék: mszp pm

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr725528652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minorkavidor 2013.09.23. 16:40:28

Ha a 60 éven felüliek, a nyugdíjasok pártjává kíván válni az mszp, akkor ez jó húzás!:))

De amennyiben a jövőben is politizálni akar, akkor ez legrosszabb. Ugyanis ha nem nyeri meg a fiatalokat, akkor a jelenleg fiatalok 60 évesen nem fognak váltani és a szocikra szavazni. Ugyanez a helyzet a nőkkel is. OK, hogy a mai magyar közhangulat nem preferálja a nők politikai szerepvállalását, de: a női szavazók létszámban többen vannak, másrészt ha egyéniben nem is, de listáról sok nőt be lehetne juttatni a parlamentbe, pl. úgy hogy lista minden második helyén nő szerepel. Amúgy meg az mszp-nek elvileg van ún. női kvótája, 20 %. Ezt, ha a listás helyek felét a nőknek adják könnyen teljesíteni lehet! Sőt ha vesszük a 2010-14-es szezont, akkor azt látjuk, hogy csak 1 egyéni győztese van a pártnak, azaz most 50 %-os női részvételt is összehozhattak volna. Ez a skandínáv minta követését jelenteni. Amikor a maszop jobban állt (azaz több képveselője, azon belül több egyéni képviselője volt), akkor is kijött volna az 1/3-dos női arány,ami az eu-s átlagnak felel meg!
Végül a pártnak nincs 35 éven aluli képviselője, 45 éven aluli is alig: dinoszaurusz párt:))
Az Együtt-PM-nek érdemes lenne elgondolkodnia a szövetségi szerződés felmondásán... Ez persze baromira kockázatos! Ezt persze csak úgy, hogy a listás helyek felét a nőknek adnák és ugyancsak a listás helyek felén 35 év alattiakat (férfiakat és nőket vegyesen) indítanának. Az egyéni ilyen szempontból almás, bár a masszívan jobbos körzetekben nyugodtan lehet indítani nőket és/vagy 35 év alattiakat, veszteni való abban nincs, sőt talán még nyerhetnek is a friss arcokkal. A billegi körzetek? Strapabíró, de sármos (a női szavazók miatt), fiatalos, felkészült és a választókerületben ismert jelöltek.

megfigyelt 2013.09.23. 17:40:55

@kublerek: Folytatás: Szabad a KÖZGÉP-nek közbeszerésen több milliárdos munkát nyerni versenytárs nélkül.
Szabad egy városnak olyan meghívásos közbeszerzést eszközölni szennycsatorna építésre ahová nem hív meg helyi vállalkozót nem hív meg 50 km-en belülit nem hív meg megyeit/ BAZ megye/ meghív egy Nyíregyházit egy Dunántúlit egy Budapestit.
A KÖZGÉp aszfalt keverőtelepek és szakemberek nélkül sorra nyeri az útépítéseket.
A politikusok jelentős része ugyanolyan mint a szépségkirálynő, NEM AZ ESZÉÉRT LETT AZ AMI.

Virág et. 2013.09.23. 17:44:31

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Az E14 programja még a párttá alakulás előtt elérhető volt, most is elérhető. Nézd meg, olvasd el. A program hiánya ugyanakkor egy 2/3-nyi választót láthatóan nem zavart 2010-ben semmiben.
A fenti négy ember a háttérben volt. Mikor emlékszel egy jó kis Puch interjúra? Vagy Baja mikor mivel ostorozta a Fideszt? Boldvai ment a hülye menetében, de ennyi az egész, mindegyik lapult az elmúlt 3 és fél évben. Mások beszéltek a párt nevében.

@zero: Egyrészt fogatlan oroszlánt rugdosol. Nem elegáns, de te tudod. MSZP-t rugdosni nem nagy bátorság, akik ezt művelik előbb-utóbb hivatalt is kapnak, tessék a mandineres fiúkat kérdezni. :) Másrészt meg nem, nem kell a Szekeres a parlamentbe. De ha ez az ára annak, hogy egy rendes kormánya legyen az országnak (és én ezt nem a szociktól, hanem a Bajnai-Oszkó-PM csapattól várom), akkor legyen, nem érdekel. Csak azért, hogy kicsesszek Szekeressel nem akarok még 4 év Orbániát, urambátyám rendszert, NENYI-t, elmebeteg intendánsokat, elmebeteg kormánytagokat, elmebeteg képviselőket, royal weddinget Sárának is, földosztást a haveroknak, traffikosztást a haveroknak, fődhülye magyarázatokat arra hogy miért nem megy semmi, szabadságharcot, primitív populizmust. Szekeres nem ér ennyit. Puch sem. Ezek négyen összesen nem.

Egyébként meg a bátor ellenzék elleni harc közben szépen átaludtad a bajai választás elcsalását:

444.hu/2013/09/23/igy-nyert-bajan-a-fidesz/

Bár ez nyilván nem akkora hír, mint a puchlaci. Vicces, de a mandiner most jobban vizsgázott ellenzékiségből.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.23. 17:49:01

Molnár Gyula is visszatért!!!!!!!

LOL.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.23. 17:50:46

Már csak Hunvald hiányzik az ellenzéki álomcsapatból....

Virág et. 2013.09.23. 17:57:25

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Már miért ne térhetne? Vasban vitte el a pártügyészség a választások előestéjén, hogy aztán jogerősen felmentse a bíróság. Nem neki kell szégyellnie magát ebben a történetben és igen, visszatérhet emelt fővel, mert ártatlanul vádolták meg.

csak egy néző 2013.09.23. 17:57:58

Ha ez egy vicc (mármint ez a négyes), akkor annak szar, ha viszont komoly, akkor pedig még viccnek is rossz. Nem igaz, hogy nincsenek fiatal, még nem besározódott emberek ebben a "megújult" (?) mszp-ben.

zobod 2013.09.23. 18:09:39

Az MSZP becsületes emberek értékalapú közössége.

fotelfasiszta 2013.09.23. 18:11:10

@Virág et.:
"Egyébként meg a bátor ellenzék elleni harc közben szépen átaludtad a bajai választás elcsalását"
Inkabb varjuk meg a hivatalos jelentest, mert a vegen meg kiderul, hogy a gittegylet sem jatszott tisztan! (Ez persze nem menti fel a Fideszt, de hogy a ballibek kiabalnak a leghangosabban, hogy csalas tortent. Mintha ok tenyleg _csak_ tisztessegesen jatszananak...) Ez a bajai kupleraj megmutatta, hogy csak a hatalom szamit, semmi mas.

Emiksz 2013.09.23. 18:12:31

Tényleg senkit nem zavar az indexnél, hogy az MSZPnek még nincs országos listája???
Egy hónap múlva lesz kongresszus...

zobod 2013.09.23. 18:15:22

@fotelfasiszta: a bajai választás csak azt mutatta meg, hogy az mszp jobban járna Bajnai és Gyurcsány nélkül. Elég lesz nekik a saját démonaikkal megbirkózni, pl. a kirobbanthatatlan, nem éppen szavazómágnes erős emberek. Bár őket alighanem csak az érdekli, hogy '18-ig túléljék bent a Parlamentben, a többi csak duma. Lendvai Ildikó most nőtt egy kicsit a szememben, ha tényleg ő ilyen karakán, nem egyszerűen csak kigolyózták.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.23. 18:15:40

@Virág et.:
"Az egyszerű képviselőkből akkora lenne a lista, hogy egy kommentbe be se férne."

Azokkal ugye, maga a törpecsúti elbeszélgetett a választások előtt. Azért ilyen retardált mindegyik.
Semelyiknek se legyen több sütnivalója az kétballábas focinyominál... még jobb ha kevesebb. X-DDD

♔batyu♔ 2013.09.23. 18:17:18

Mégis ki mit várt? Érdemes megfigyelni az itteni ballibsik színvonalát. Ezeknek igenis Szekeres és Baja kell.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.09.23. 18:17:22

És ezek után vádolja valaki a kommancsokat a mániákus hatalomvággyal! :DDDDDDDDDDDDD
Ezzel a csapattal tuti odaajándékozzák a választást a Fidesznek!

Virág et. 2013.09.23. 18:17:56

@fotelfasiszta: Azért több, mint gyanús, hogy egy olyan körben vesztettek csak az ötből, ahol a szokásos cigányutaztatás a módi. Az is beszédes, hogy 10-ben ebben a körben (nem körzetben) a szocik nyertek. :) Ez azért nem semmi. És akkor a videót nem is említem.

A vizsgálattól nem sokat várok az ismert okok miatt. Ez az az ország, ahol Polt mondja meg, hogy mi a bcs és Szájerné által kinevezett bíró dönt a vitákról.

♔batyu♔ 2013.09.23. 18:18:32

@zobod: Odamennek egy libatolvajjal és csodálkoznak, hogy pofára esnek.

Virág et. 2013.09.23. 18:20:05

@♔batyu♔: A libatolvajod ott született és élt, te szerencsétlen. Ellentétben Zsigóval, aki meg nem bajai.

Ha már ostoba droid vagy, legalább a tényeknek nézz utána.

fotelfasiszta 2013.09.23. 18:20:24

@zobod: Igazabol a bajai valasztasi eredmeny nem oszt, nem szoroz. Megy a cicaharc, es az emberek fosnak az egeszre. Csak annyit mutatott meg, hogy a Fidesz nem fog megegyszer azert nyerni, mert a ballibek buktak egy hatalmasat. Az embereket egyik oldal sem tudta megmozgatni. Node majd jovore. Sok a rejtozkodo, es ok hulyek lennenek megmutatni, hogy mi is van. Ezt mindegyik part nagyon jol tudja, nem veletlen, hogy hivatalosan megy a hurraoptimizmus, errol pedig egy szo sem esik.

♔batyu♔ 2013.09.23. 18:21:36

@Virág et.: A TE libatolvajod haver. Még ostoba is vagy, ha ott született még rosszabb, mert ismerik. Nem te voltál a tanácsadója?:)))

birkakhoz 2013.09.23. 18:24:45

Puch Lacika rokona Nyergesnek aki ORBAN stromanja ! Puch minden gennyes ugyben benne volt a szemelye nem kivanatos racs mogott kene ulnie minden MSZP-FIDESZ BULIBAN BENNE VOLT MINT PENZKIFIZETO ES FELVEVO AUTOMATA! EL KENE TAKARITANI A KOZELETBOL MINT AZ OSSZES SZEMETET INCLUDING ORBAN, KOSA , LAZAR, HAGYO, PINTER, ROGAN HOGY CSAK A LEGNAGYOBB KOZTORVENYESEKET EMLITSEM! ORSZAG SORSA NEM IS ERDEKELTE OKET SOHA , HULYERE VESZNEK MINDENKIT , LOPNAK ,CSALNAK ,HAZUDNAK EZZEL KI IS FUJT ! MSZP EGY IDIOTA PART HA VISSZAVESZ BARKIT IS AHELYETT HOGY UJ BECSULETES TAGOKKAL BOVULJON!

2013.09.23. 18:26:15

Ez az MSZP rettenetesen gáz.....

lyken 2013.09.23. 18:27:47

Szerintem a Viktor hordószámra durrogtatja a pezsgőt. Ilyen aranyéletről valószínűleg álmodni sem mert. 4 év-re még 4 év, és ha annak is vége, még akkor is legalább 9 évig ott ülnek az emberei. Ő akkor már 60 felett lesz, úgyhogy nyugodtan vonulhat majd vissza.

2013.09.23. 18:32:01

@unionista: nem rosszabbak, csak nem is jobbak. A "cseréljünk szart fosra" eredményét már láttuk 2012-ben.

OftF 2013.09.23. 18:33:14

Az LMP nem szétkúrva lett, hanem megtisztulva, ahogy most esmeg bebizonyosodott.
Persze ettől még nem jutnak be, nincs ilyesmire szükség Magyarországon, ki hallott már olyat, hogy elvei vannak valakinek.

birkakhoz 2013.09.23. 18:33:43

@Virág et.: Libatolvaj? Az kicsoda? FELREBESZELSZ SZERINTEM AZER MERT HALVANY LILA FINGOD SINCS AZ EGESZ UGYROL! orbant akkor hogy hivjuk ? GRIPEN PILOTA? EON ES ARAM TOLVAJ CSUPAN 150 milliardal adott tobbet a cegert mint az erteke ( most megy a mutyi az MSZP -vel mennyit kapnak vissza azert nem volt feljelentes csak bizottasag felallitasi BLOFF)esetleg DOHANY TOLVAJ, VAGY SZERENCSEJATEK TOLVAJ, DEMOKRACIA TOLVAJ, FOCI TOLVAJ , STADION CEZAR, SZERINTEM SZIMPLAN NEVEZZUK FELCSUTI AMOKFUTONAK! FIDESZ SOHA NEM VOLT JOBBOLDALI KONZERVATIV PART ELVTARSAK !

Virág et. 2013.09.23. 18:36:24

@♔batyu♔: OK, tehát idióta vagy. Én kérek elnézést, hogy hozzád szóltam, csak tessék folytatni.

@birkakhoz: Figyi, szaladj már neki még egyszer mit írtam és kinek mert ez mellé, de kilóméterekkel.

birkakhoz 2013.09.23. 18:39:58

@csabapayne: Nem is trafikmutyizott meg senki soha!MSZP VOLT NAGY TOBBSEGBE MEGSEM FORDITOTTAK FEJE TETEJERE AZ ORSZAGOT ES NEM VETTEK EL- kenyerkereseti lehetosegeket! Trafik ilyen , szerencsejatek torveny szinten ,es mi lesz meg? NEMZETI ITAL BOLT, NEMZETI GYOGYSZER TAR ES MIT NYULNAK MAJD MEG LE ? MINDENT!

fotelfasiszta 2013.09.23. 18:58:42

@Virág et.: Itt mindenki vesztett, mert erdektelensegbol valamilyen helyezest elerni... A tipikus rejtozkodo gerilla egy konnyu celpontra nem fog ramenni, mert ezzel bukna egy nagyobbat. Jovore lesz nehany meglepetes. _Szerintem_ a ballibek ismet nagyot fognak bukni (mert az nem igazi eredmeny, hogy megmaradt az agyhalott torzsbazis), a fidesz detto (nem fognak rajuk szavazni, akik csak elkergetni akartak az elozo bagazst). A gonosznacikkal(TM) nem foglalkozik szinte senki, ellenben rohadt aktivak, es rohadt nagy taboruk van (ha tudsz a sorok kozott olvasni egyes hirekben, akkor ez feltunik neked is). Mivel a kampanyt mar szinte mindenki elkezdte, es kezdik elloni a nagyobb fegyvereket is, ezert jovore mar szinte csak mocskolodas marad. Az Egyutt14 gittegylet kiallt egy-ket emberrel (az egyik meg a sajat cegeit keptelen felugyelni, meg gazdasagial es _erkorcsileg_ egyben tartani...), aki kb ennyit tud: gonoszorban, gonoszsimicska, gonoszfidesz, gonoszorban, gonoszfideszellopottmindent, gonoszorban... Az mszp megujult ugy, hogy bedobtak a regi arcokat, meg azokat, akiket ok neveltek ki. Az lmp-t bedaraltak, es a liberalis szarnyat osszegyujtottek, hogy ne veszitsek el teljesen az szdsz szavazokat. Es ezek egyutt korusban mindenfajta pironkodas es szegyenerzet nelkul csak nyomjak a szart...

De feljel Orbantol/Gyurcsanytol/Bajnaitol/barkitol, ok erre a rohadt felelemre epitenek, es te mint XY allampolgar bekajalod mindig, hogy az egyik oldal jobb, mint a masik. Olvass vissza nemi Vastagbort, aztan a vegen kiderul, hogy akasztani tamad kedved (mert ha bicska nyilik a zsebedben, az mar nem trendi), mert nincs olyan, hogy kisebbik rossz. Ezek egyforman basznak/kurnak ki veled, max szimpatikusabb arcokkal toljak a kepedbe, hogy most ezert meg azert nincs penz/dragul/emelkedik/szuntetik meg az ezt meg az azt...

Kis gondolkodni valo: www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/556/omega/a-buvesz-zeneszoveg.html A leheto legaktualisabb.

zobod 2013.09.23. 18:59:07

@♔batyu♔: a liberális mádia által fújt Bajnai-lufi a valóságban megmérettetve tavaly ősszel igen hamar kipukkant, de erről nem hajlandók tudomást venni. Nem értem, hogy a szocik - akik azért minimum egy stabil középméretű párt, ami egy potenciálisan fidesz támogatottságú nagypárt lehetne mert jelenleg a saját balfaszsága miatt középpárt -, miért vannak ennyire kiszolgáltatva a komolytalan támogatottságú liberálisoknak, hogy gyakorlatilag a saját érdekeik ellenében a nyakukba veszik őket.

@fotelfasiszta: én örültem volna, ha nyer a nő, mert tétje nincsen, de kijózanító pofonnak jó lett volna. Túl elbízta magát a fidesz bázis, egyesek már a megismételt 2/3-ról fantáziálnak de szavazni meg rendezvényre basznak elmenni, és ez az elbizakodottság nem vezet jóra. Komolyan kell venni az ellenfelet, inkább legyenek túlbecsülve a szocik, mint alul, mert a szociknak igenis van, pontosabban lehetne támogatottsága. Úgyhogy nem lebecsülve a bennük rejlő potenciált, azt kellene kihasználni, hogy a jelenlegi vezetőik olyan bornírtak mint amiről a bejegyzés szól, illetve hogy a magyar szavazók zömének nagyon ellenszenves liberálisok foglyai.

fotelfasiszta 2013.09.23. 18:59:58

@birkakhoz: Ja, hat o nem volt libatolvaj. Elvegre van mar birosagi itelet rola, hogy ne o volt... Ja, hogy csak helyreigazitasi pereket nyert, mert nem volt bizonyitek? Ja...

laci_52 2013.09.23. 19:01:52

Mesterházy kénytelen volt megtartani a Baja-Puch-Boldvai-Szekeres csapatot, nem volt elég erős ahhoz, hogy végleg eltüntesse őket a pártvezetésből.

A Political Capital becslése túlzás: nem lesz itt ekkora Fidesz-győzelem és a Jobbik sokkal többet fog szerezni 13 mandátumnál.

WhyCantITouchIt? 2013.09.23. 19:04:23

Megalázó lehet ilyen alakokra szavazni...

Virág et. 2013.09.23. 19:08:48

@fotelfasiszta: Nem kell visszaolvassak Vastagbőrt, a kezdetektől itt vagyok. Nem értek veled egyet, Bajnaiék nem a kisebbik rossz, hanem fényévekkel efölött a bagázs fölött vannak. Erkölcsileg, szakmailag, mindenhogyan.

Emiksz 2013.09.23. 19:09:28

Na akkor mégegyszer: ez az egész egy vicc. Nincs még országos lista. Ha az októberi kongresszuson a fent nevezett négyesből kettő mégis rákerül, törlöm a profilomat.

fotelfasiszta 2013.09.23. 19:10:34

@zobod: Dehogy biztak el magukat. Attol, hogy ezt hallod a teveben... :) Ez osszes be van szarva, mert lenyegeben senki nem kivancsi rajuk. Volt egy alibiszavazas, es remenykednek benne, hogy a csordaszellem jovore is mukodni fog...

Az egesz mediafelhajtas igy nez ki.
A oldal: "megbuktak megegyszer a komcsik"
B oldal: "megmutattuk, hogy nem vagyunk kevesen"
C oldal, ami nem jelent meg sehol: "draga bogaraim, itt nem mukodott hatekonyan a felelemre epitett kapmany"

Hanyan szavaztak osszesen?
Mekkora volt a reszvetel?
Ettol jobb lesz nekem?

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.09.23. 19:13:04

Ezek amúgy nem loptak még annyit életükben, hogy elég legyen?Ennyire kell a mandátum meg a vele járó pénz?Na ez tényleg vastagbőr!:)Unatkoznának?Vagy küldetés tudatuk van?

czjanos 2013.09.23. 19:13:46

Az írás vége csúsztatás: a PM (Együtt) nem az említettek listája mellett fog kampányolni, hanem a közös egyéni jelöltek- és az Együtt-PM saját listája mellett.
Az egyébként igaz, hogy ezekkel az "arcokkal" nehéz igazolni a megújulást.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 19:17:40

@imres:

"És a második helyezett szavazatai egyéniben mennek a levesbe. "

Nem mennek. Törekedékszavazat lesz belőlük.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 19:19:10

@unionista:

"a lakosság nagy része a legkisebb rosszat választja majd. ki ezt, ki azt"

Így igaz. Ezért nyer a Fidesz.

pushup 2013.09.23. 19:19:15

azért az 1050 NÉGYZETNANOMÉTER nem különösebben fényűző viskó ;)

fotelfasiszta 2013.09.23. 19:23:42

@Virág et.:
LOL
"Erkölcsileg"
Hat ezt meggondolnam nagyon is a helyedben. Ez az ember a mai napig nem tisztazta magat a vadak alol (artatlansag velelme megjar neki is, elleben mivel elegge mismasol az ugyben, nem epp bizalomgerjeszto), a cegei korul vannak kisebb botranyok. Miniszterkent nem allt fel az asztaltol, nem hagyta ott az a bagazst, amely csodbe vitte az orszagot. O volt az onkormanyzati miniszter, es hagya az onkormanyzatok eladosodasat. O volt a NFU vezere, es nem tett semmit az atlathatobb palyazatokert. Felelosseget nem vallalt tetteiert.

"szakmailag"
Megmutatta, hogy hogyan lehet egy felelemre epitett kampannyal par szazalekot szerezni. Ez valoban sikerult neki. Ja, hogy gazdasagilag? Haaaat... Melyik gazdasagi sikerere gondolsz? A forrasmegvonasokra, vagy a munkaltatok meg kiszolgaltatobba tetelerol? Hitelek? Jarulekok? AFA? Tamogatasok megnyirbalasa? Onkormanyzati tamogatasok felfuggesztese? Vagy netan Sukoro? Azert a nagytoke partisag, meg az a fajta privatizaci ami az o kozremukodesevel tortent, hanem eppen a legjobb szakmai huzas volt...

"mindenhogyan"
Ez a legrohejesebb. A Bajnai az eg vilagon szinte semmi pozitivumot nem tudott felmutatni. A cegei iranyitasaban pontosan ugyanolyan tokkelutott volt, mint ahogyan miniszterelnokkent. Ez az ember az orszagot meginkabb kiszolgaltatotta tette. Ez elfogadhatatlan.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 19:23:47

@Virág et.:

Az 4K a német Linkét próbálja utánozni, de ez Mo-n teljesen esélytelen.

_most_ 2013.09.23. 19:29:51

@zobod: mégis milyen beteg ember lehet, aki a fidesz újabb 2/3-áról szokott fantáziálgatni? :D

Virág et. 2013.09.23. 19:39:47

@fotelfasiszta:

1. Minden ügyében tisztázta magát. Hét jogerős ítélet mondja ki, hogy a gágogás pontosan az, ami: hazugság. Sokat mondják jobbról, ezért elhiszed, ettől még nem igaz. A bíróságon ún. bizonyítást folytatnak, a MN hasábjain meg nem. Ezért a bíróságon Bajnai becsülete tiszta, a MN meg azt hazudik, amit akar. Te döntöd el, kinek hiszel: aki utánajár, vagy akit fizetnek a pártos véleményéért.

2. Az önkormányzatok önállóan gazdálkodnak, maguk vesznek fel hiteleket, ebbe a minisztérium nem szólhat bele. Az eladósodott önkormányzatok 90%-a fideszes volt, őket éppen tehermentesíti az Orbán-kormány a te adópénzedből. Rakd össze a képet magadnak és vond le a következtetést.

3. Az ország már rég tönkre volt téve, mire Bajnai képbe került. Már akkor tönkre volt téve, mire az első Orbán kormány a képbe került. Csak a tények kedvéért. Orbánnal ellentétben Bajnai mérlege -9% gazdasági fejlődésből +1%, azaz nettó majdnem 10 százalékos növekedés. Jó, volt honnan fejlődni, de ha ehhez hozzátesszük ezeknek a mai balf.szoknak a mínuszos meg stagnáló eredményét, akkor azért látszik a difi.

4. "Megmutatta, hogy hogyan lehet egy felelemre epitett kampannyal par szazalekot szerezni. " Mire gondolsz? Bajnai most kampányol először, 2010-ben nem indult a választásokon.

"A forrasmegvonasokra, vagy a munkaltatok meg kiszolgaltatobba tetelerol? "
Te Orbánnal kevered. Forrásokat Orbán vont meg azzal, hogy megölte a hazai vállalkozói hitelezést és majdnem sikerült az EU-s pénzeket befagyasztani is. Arról nem is szólva, hogy nominálisan kevesebb pénzt kapunk az EU-ból, mint Gyurcsány- Bajnai alatt. Még akkor is, ha ez nem Orbán hibája, attól még tény.

"Hitelek?"
A Bajnai kormány egy fillér hitelt nem vett fel. Gyurcsány vette fel Veres miniszterrel és Simor MNB elnökkel az IMF hitelt. Bajnaiék átadták a hitelt Orbánnak, aki Molra elverte az egészet.

"Jarulekok?"
Amit ma is fizetünk ... Csak ma már adónak hívják, nehogy azt hidd, jár érte valami. Mennyivel jobb.

" AFA? "
Amit Matolcsy emelt 27%-ra ... Te Bajnairól írsz???

"Onkormanyzati tamogatasok felfuggesztese?"
Ha Esztergom beszélni tudna ...

" Vagy netan Sukoro?"
Igen, Sukoró. Ami ugyan még Gyurcsány, de mindegy, akkor is. Sukoró 2 milliárd dolláros beruházás lett volna, az közel 500 milliárd forint. Ma feleennyiért megy helyben hajbókolni Orbán Alsóbüdöskére, csak jelzem. Az a pénz nagyon hiányzik és a lőtéri kutyát nem érdekli a sz.ros ingatlan ára, mert akkor elővehetnénk, hogy az Audi vagy a Merci mit és mennyiért kapott, csak épp a befektetők idehozás épp arról szól, hogy ADUNK valamit, hogy ide jöjjenek és ne a Szlovákokhoz.

"meg az a fajta privatizaci ami az o kozremukodesevel tortent"

Bajnai nem privatizált. Megint másokkal kevered. A privatizáció nagy részét még Antallék, aztán meg Hornék vezényelték le. Ami maradt, az az apró és azt se Bajnai csinálta. Mit privatizált a Bajnai kormány? Még a reptét eladását is ők vizsgálták felül.

" A cegei iranyitasaban pontosan ugyanolyan tokkelutott volt, mint ahogyan miniszterelnokkent."
Abban biztos, mivel NINCSENEK CÉGEI. Egy cége van, ami több tízmilliós profitot termelt tavaly. Más cége, cégei meg nincsenek. Te nem Bajnairól beszélsz vagy azt se tudod, miről beszélsz. A Wallis soha nem volt az övé, ő ott menedzser volt, aki az igazgatóságnak felel, de stratégiai döntéseket a boardot megkerülve nem hoz.
Egyébként önerőből lett gazdag ember, ellentétben Orbánnal vagy bárkivel a fidesz élvonalból.

Virág et. 2013.09.23. 19:40:37

@Kim Јong Un: Már Észak-Koreában is közismert tény ez. :)

2013.09.23. 19:46:08

Te beteg vagy, ember. Miért kampányolna velük ippeg a PM???

A PM-nek azért kellett kiválnia az LMP-ből (és nem szétkúrta), mert fontos Orbán Viktor és a Fidesz rombolásának megállítása. Ha neked ez nem fontos, az a te dolgod. Ha neked fontosabb, hogy ezzel a négy emberrel ijesztgess, az is a te dolgod.

Az első 3 ember még érthető, hogy problémás, de hogy Szekeressel mi a bajod, az kissé érthetetlen. Még ha el is követett egy ilyen baklövést, ezért ráhúzni a vizes lepedőt eléggé nevetséges. Jobb, ha jön helyette egy nevenincs nyikhaj? Miért? Mi ez a gerontofasizmus?

Olyannyira nem kell a PM-nek kampányolnia mellettük, hogy még szavazni sem kell rájuk, hiszen külön lista van, ha nem tűnt volna fel. Egyéniben pedig nem fognak indulni. Ha elegen szavaznak az E14-PM listájára, akkor pedig be sem fognak kerülni a parlamentbe. Rajtunk múlik.

Ad Dio 2013.09.23. 19:56:35

Kicsit túltolta az ellenzék ezt az időközit. Azt gondolom az E14 elhitette mindenkivel, hogy Bajnai személyes ismeretsége a városban ahol sokáig élt (+az ÖSSZEFOGÁS), elég lehet az időközit behúzni. Nem volt. Egyetlen politikai jó pont az óvás belebegtetése. Ugyan ügy aligha lesz a dologból. de a hívőkne legalább nem kel megmagyarázni a bukást.

Meg lennék amúgy lepve ha az MSZP-ben nem keztek volna sokan töprengeni a bukáson: Bajnai a saját városában sem tud eleget hozzátenni a közös teljesítményhez. Valóban ell ez az összefogósdi?

Sinistroll 2013.09.23. 19:56:45

@OftF: az lmP-nek elvei?! Hat ez kurvajo!
Hi-hi-hi, Ha-ha-ha.
Biztos elvol gyujtettek maguknak ajanloszelvenyt 2010-ben Kubatovekkal. Biztos azert szerzett nekik Vityesz frakciot akkor is, ha harman vannak. Ja, mert hogy az AB, az, persze.
Elvek. Megtisztulas. Mi tisztuljunk meg toluk, azt mondom. ;)

Ad Dio 2013.09.23. 19:57:03

Ezek az őslények meg nem véletlenül jönnek elő: ők fogják Mesterházy-t. Nekik a második hely teljesen megfelelő.

Szúnyog 2013.09.23. 20:00:02

@birkakhoz: tudod, hogy a nagybetűs ordibálás a primitívség egyik biztos jele?

Virág et. 2013.09.23. 20:00:39

@Ad Dio: Mesterházy pécsi, Pécsett meg szegény Toller óta sorban nyer a fidesz. Akkor ebből most mi vonható le? Mesterházy még kevésbé alkalmas a vezetésre? Lényegében akkor, aki nem angyalföldi, az mind bajban van, ha ellenzéket akar vezetni ...

Ad Dio 2013.09.23. 20:02:11

@Virág et.:

Ezt a labdát inkáb hagynám most lepattanni...

Virág et. 2013.09.23. 20:07:45

@Ad Dio: Miattam inkább ne. Kíváncsi vagyok az érveidre, hogy Baja, ami jobbos város, bárki bármit is mond (1998-tól jobbos képviselőt delegál, még a szűk nyolc esztendő alatt is végig) nem hozása az miért is óriási pofára esés Bajnainak. Baján akkor is fideszes volt a polgármester, amikor még javában szerette az ország Ferencet.

Orbánnak az a mázlija, hogy nem a Nyírő Gyulában született, mert 2010-ben nagy sz.rban lett volna, mi? :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.23. 20:13:27

@Ad Dio:

Úgy ismered te az mszp-t hogy megelégszenek a 2. hellyel??!!!
Akkor inkább maradjanak ezek. Bár mindkettő menne inkább innen a fenébe...
Egyszerűen csak BÉNÁK.

Ad Dio 2013.09.23. 20:15:08

@Virág et.:

Én nem fogok érvelni, mert nem az én dolgom. De ha MSZP lennék, bizony elgondolkodnék: az E14-el való összebútorozás csak akkor éri meg, ha van esély a győzelemre. Ha ezt saját terepen sem tudják hozni, akkor nem igazán tudom mivel indokolnám meg, hogy miért adjak nekik a támogatottságukhoz képest sokkal nagyobb lehetőséget egy közös listán...

Ad Dio 2013.09.23. 20:18:33

@Nyekenyóka.:

Az MSZP régi erős emberei megrogytak. Pont ahogy a szavazóbázisuk is: nyugdíjkorúak. Már nem hiányzik nekik úgy a harc. Ezért jó a Mesterházy. Vele nagyjából garantált hogy nem nyernek, viszont nem hullik szét a szekér, garantált a 2. hely.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.23. 20:19:41

@Ad Dio:

Szerintem az emberek leszarják, hogy ki hol született, és ezt nem Bajnaiék védelmében mondom.
A vereség inkább annak köszönhető, hogy a 2 balos párt szavazói között sok az ellentét, az egyik liberális, a másik nem, de hogy azért kellene támogatni valakit, mert ott született az egyszerűen banális, még kistelepülés esetén is.

Virág et. 2013.09.23. 20:23:58

@Ad Dio: Definiáld a saját terepet. Ahol valaki született, az saját terep? Ezt a témát, hogy Bajnai elhitette bárkivel is, hogy személyes ismeretsége alapján tudja hozni Baját, ezt tőled hallom először. Bajnai Baján élt, ott nőtt fel, de felnőtt korát már nem itt töltötte, évtizedek óta nem él a városban. A szülei is külföldre költöztek. Bajnai esetében a bajai származás érdekesség, nem őt indítja az összefogás tudtommal Baján egyéniben - butaság is lenne, mert Zsigó fog nyerni, ahogy nyert az elmúlt 15 évben is végig.

Egyébként csalástól függetlenül, az eredmény nagyon jó, az összefogás MESSZE a közvélemény-kutatók által jósolt adatok felett teljesített. A Political Capital a fidesznek 145, az összefogásnak 41 mandátumot jósol, ehhez képesz 46% és 40% áll egymással szemben a bajai eredmények alapján. Ez nagyon jó, van még mit fejlődni, de az orbántakaroggy még el sem hangzott, a dühös emberel még otthon maradtak, mert most nem küldhetik el Orbánt. Ha beindulnak a protestszavazatok, lesz ez még több és szebb is. Szóval nyugalom.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.23. 20:28:42

@Virág et.:

2010-ben függetlenek is indultak, akik közel 20%-t szereztek. Ezek vajon milyen szimpatizánsú emberek voltak, ez egy fontos kérdés, hogy ezzel számolva ténylegesen mennyit is ért el az mszp-e14-dk.
Ilyen, hogy "független" nincs a politikában. Bár szerintem jobbikos, meg lmp-s lehetett nagyrészük, mivel ők nem indultak 3 éve.

Nos?

Virág et. 2013.09.23. 20:34:24

@Nyekenyóka.: Kisvárosokban van független, kis falvakban rendszerint függetlenek a jelöltek például. Egyébként 2010-ben a szocik is egy civil mögé álltak be, lényegében az esélytelenek nyugalmával, komolyan vehető önálló jelöltet nem állítottak.

Virág et. 2013.09.23. 20:35:34

@Nyekenyóka.: erre azért ne vegyél mérget. Megy még a kéretés, de 14-re letisztul majd a kép. Ferenc sok minden, de a saját maga ellensége az biztosan nem.

Ad Dio 2013.09.23. 20:39:31

@Nyekenyóka.:

Félreértesz.

Ne azért támogatnak valakit, mert ott született, hanem mert ott ismerik. Ott van konkrét kapcsolati tőkéje ha úgy tetszik. Az E14-nek sajnos eléggé gyenge az országos hálózata.

Ad Dio 2013.09.23. 20:49:43

@Virág et.:

"Egyébként csalástól függetlenül, az eredmény nagyon jó, az összefogás MESSZE a közvélemény-kutatók által jósolt adatok felett teljesített.

Ha jól esik higyj a csalás verzióban.

"A Political Capital a fidesznek 145, az összefogásnak 41 mandátumot jósol, ehhez képesz 46% és 40% áll egymással szemben a bajai eredmények alapján."

Már elhangzott mástól, de a focit nem gólhelyzetre játszák. Tök mindegy hogy 75%-ra 50%+1 szavazatra nyer az egyik fél. Jelenleg a Fidesz 2/3-ot szerezne, pedig a kampány még el sem indult.

A bajai időközit egyébként az ellenzék ruházta fel "előválasztási" imidzsel. Mégpedig jópár hete. Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy ezt Bajnai személyére (esetleg személyes vállalására) építették fel: adtak egy lehetőséget Gordonnak, hogy bizonyítsa azt, hogy tényleg tud hozzátenni az MSZP teljesítményéhez. Nem volt sansztalan: a közös jelölt jó volt, a Fidesz jelöltje meglehetősen béna. Nos, ez mégsem igazán sikerült.

zobod 2013.09.23. 21:10:04

@Virág et.:
1) ne csúsztass, a bíró olyat nem mond, hogy adott dolog nem történt meg, csak azt, hogy az elé tárt periratok alapján nem nyert bizonyítást. Ráadásul ezek csupán polgári perek voltak, rágalmazás, aminek alperese egy civil napilap, nem olyan súlyú mint egy büntetőperben, mikor a nyomozó hatóság gyűjt bizonyítékot, és akkor nem sikerül bizonyítani a vádakat (persze a következmények is mások). A bíró csak a periratokból tud dolgozni, ami abban nincsen benne, az számára nem létezik, lásd cigánygyilkosságok elvarratlan szálai. Úgyhogy nem menj annál messzebb, mint ami történt, a MN nem tudta bizonyítani polgári perben amit állított, és ennyi.

2) a problémát az önkormányzatoknál az okozta, hogy Lampert kitalálta a régiós rendszert hogy ne a fidesz által elvitt önkorik rendelkezzenek a pénzekről, sőt, rendszeres volt hogy a forrásokat úgy vették el, normatívát úgy vágtak, hogy a feladatot meghagyták. Az EU-s fejlesztések önrésze szintén hitelből ment. Pár ettől eltérő, kirívó eset ezen nem változtat, hogy az adósságállomány zöme az önkormányzatok igencsak tervszerű ellehetetlenítése, és az akkori kormányzatnál jól fekvő pénzintézetek önkormányzati hitelexpanziójának elősegítése miatt történt. Ami ezeken felül marad, egy kis rész, azt varrhatod a fidesz nyakába.

3) az Orbán-kormánynak a szlovákoktól, lengyelektől eltérően nem volt módja - na ki miatt nem volt módja - anticiklus politikára, annak nem volt meg a költségvetési háttere. SK GDP arányos közadóssága 28-ről 52%-ra nőtt az elmúlt pár évben, lengyeleké 10% pontot emelkedett, ami nem semmi az EU egyik középkategóriás gazdaságában. Most, hogy ennek az durva adósságnövelési ciklusnak vége, már ott sincsenek impozáns GDP adatok.

És mi az a marhaság, hogy Bajnainak nem volt köze a privatizációhoz? Igazgatósága alatt a CA IB ezekben a jelentősebb privatizációs tranzakciókban járt el: Danubius Rádió; Kereskedelmi tv koncessziók, LAPKER privatizálása. Ezek mellett az OTP, Richter Gedeon Rt., MOL, MATÁV, Synergon tőzsdére vitel és a VICO, Elender eladása.

A többit hagyjuk is...

luis5 2013.09.23. 21:17:37

Csak egy halovány megjegyzés:
Mindig táguló pupillával figyeltem hogy azt a pártot (LMP)- amelyet tekintélyes részben a Gyurcsány-Bajnai duó ellenében hoztak létre- a szakadárok (PM) fölrobbantják és pár évvel később simán összefekszenek azokkal, akik ellenében létrejöttek. Na akkor most hazudnak, vagy anno?

von Putri 2013.09.23. 21:22:58

@Ad Dio:
Bajnai azért merte felvállalni hogy hozza ezt a győzelmet, mert Baján nőtt fel, sokakat ismer, és számított a hazai pálya előnyére. Ehhez képest nagy lebőgés az eredmény, és alá fogja ásni a koalíción belül amúgy is ingatag pozícióját. Mit várhatnak tőle a szocik, ha még a saját szülővárosát is elbukja?

Vidéki 2013.09.23. 21:26:47

@Virág et.:

Kérded: „Miért van kiherélt, felhígított AB?”
Egyáltalán nincs kiherélve!

Csak éppen arról van szó, hogy az alkotmányunk nem „Láthatatlan”, hanem magyar nyelven írott Alkotmány!

Sólyom a „bánáti bazsarózsa” nevében sokáig személyesen is kampányolt a tettyei NATO radarállomás megépítése ellen.
Bazsarózsával teli agyában meg sem fordult, hogy egy védelmi szervezet tagjaként nem tehetjük, meg, hogy kis ujjunkat se mozdítsuk a védelem érdekében, és ha mégis így teszünk, mi sem számíthatunk valódi védelemre., ha szükségünk lenne rá.

Sólyom másik teóriája a „Láthatatlan Alkotmányról” elfogadottá vált a „szakma „ berkeiben , mivel egy hatalmas, szinte határtalan területre terjesztette ki a „szakma” illetékességét.

Ez a terület nevéből következően olyan hely, ahol a természet törvényei már nem érvényesülnek: Noha az alkotmány „Láthatatlan” , mégis léteznek olyan élő emberek akik képesek látni a „Láthatatlant”.

Ahol a természet törvényei nem érvényesülnek, oda a józan ész nem léphet be, ez számára tiltott övezet.

Itt kezdődik a hit birodalma.

A „Gondolatrendőrség” kötelezővé teheti, hogy a „Láthatatlan Alkotmány” területéről származó információkkal alátámasztott döntéseket muszáj elfogadnunk.

Ha nem akarjuk beadni a derekunkat, nem vagyunk hajlandók hinni az irracionálisban, abban amiben muszáj, az eretnekek sorsára juthatunk.

A „Láthatatlan Alkotmányos” helyzet hasonlíthat ahhoz, ami Iránban alakult ki 1979 után, amikor a főpapok vették át az ország irányítását, akik kizárólagosan képesek voltak Allah sugallatainak értelmezésére.

Az írott Alkotmány értelmezéséből kell kiindulni az Alkotmány bíráknak. A Sólyom László által elképzelt és propagált "Láthatatlan Alkotmány" ködös fogalma beavatatlanok számára racionálisan megközelíthetetlen.

Ebben az összefüggésben az AB szerepe annyira misztikus lenne, mint a Bibliai "prófétáké" akik azzal a kiváltsággal rendelkeztek, hogy csak és kizárólag ők léphettek közvetlen kapcsolatba Istennel és csak ők voltak képesek tolmácsolni parancsait.

Ad Dio 2013.09.23. 21:32:01

@Vidéki:

"Sólyom a „bánáti bazsarózsa” nevében sokáig személyesen is kampányolt a tettyei NATO radarállomás megépítése ellen."

Zengő...

Sir Bates dö Hól 2013.09.23. 23:31:48

@Vidéki: látom még mindig családon belül házasodtok...

felcsuticsodaparaszt 2013.09.24. 00:08:38

még egy ilyen tutyi-mutyi esetlen pártot nem baxott a világ!

gxzozo 2013.09.24. 03:17:39

Az nm2 az nem negyzet-nanometer (1050 nm2 = 1,05 * 10^(-15) m2) ? Az nem tul nagy terulet. Ne legyen inkabb nm vagy m2? ;)

kifordított nagyanyó 2013.09.24. 06:50:07

@zero: Baszod Zero!Hány szmájlit kell kitenni,hogy észrevedd?!:))
:D
XD
:))))))))))
:DDDDDDDDDD

kifordított nagyanyó 2013.09.24. 06:55:15

@zero: Szóval hány szmájli kell,hogy észrevedd?!
XD

Virág et. 2013.09.24. 06:59:00

@Ad Dio: Nehéz nem hinni, amikor felvétel készült róla. Ahol az a cigány vezető beszél, aki már 2010-ben is vitte az embereket a fidesznek, csak akkor Kiskunfélegyházán. Vagy te annyira nem hiszel ebben, hogy a saját szemednek sem hiszel?

@zobod:
1. Személyiségi jogi és sajtópereknél van olyan, hogy valóság bizonyítása. Itt megfordul a bizonyítási teher és nem a felperes, hanem az eredeti állító kerül olyan helyzetbe, hogy bizonyítania kell, az eredeti állítása/cikke valós. És igen, ha valaki úgy ír cikket, hogy nem tudja annak valóságát bizonyítani, az HAZUDOTT. Erre nincs más magyar szó. Ha újságíró vagyok (MN és újságírás, muhaha), akkor ELVÁRÁS, hogy úgy készüljek fel, hogy amit leírok, az ne a fantáziám legyen vagy a Lendvay utcaiak fantáziája, hanem tény, ha már ténykényt közlöm. Te tényleg ilyen erkölcsileg rokkant vagy?

2. Egyrészt a régiós rendszert nem Lamperth találta ki, hanem EU-s elvárás volt, másrészt igazad sincs, harmadrészt ennek, amit leírsz megint SEMMI köze Bajnaihoz, akiről az egész beszélgetés szólt.

3. A CA IB Értékpapír Rt. privatizált? Tényleg? Privatizálni nem az állam tud véletlenül? Csak mert ez egy privát cég, nem állami volt, csak jelezném. Ráadásul 1995-2000 között dolgozott ott, amiből akárhogy is nézem két és fél év, a fele Orbán-kormány ideje alatt volt. Egyébként megint nem nézed az állítást: privatizálni csak az állam, az állami vagyon kezelője tud, az állítás, amire válaszoltam az volt, hogy Bajnai (mint kormányzati szereplő) privatizált.

A fejlődéssel kapcsolatosan nem érdekel sem Szlovákia, sem a lengyelek. A lieblingjeid mondták: nem számít a válság, ha erős kormány van jön a fejlődés. Nem jött. Ennyit érnek, hogy Lázárt, másik idolod idézzem.

@Vidéki: A láthatatlan alkotmányt nem Sólyom találta ki és, kapaszkodj, ma is létezik. A láthatatlan alkotmány ugyanis az AB korábbi döntéseit és értelmezéseit jelenti, amihez - bármennyire is szerette volna ezt eltörölni a fidesz - ma is ragaszkodik a testület. Ez azért van, mert az alkotmány, az új hulladék is, pár oldal csupán, nem részletszabály, mégis részletes döntéseket kell belőle levezetni. Ehhez kell a korábbi értelmezés, a korábbi bírák munkája, amit kidobni nagy butaság lenne.

Egyébként meg tényleg fogalmad nincs semmiről, amiről írsz.

Virág et. 2013.09.24. 07:00:22

@Ad Dio: Nehéz nem hinni, amikor felvétel készült róla. Ahol az a cigány vezető beszél, aki már 2010-ben is vitte az embereket a fidesznek, csak akkor Kiskunfélegyházán. Vagy te annyira nem hiszel ebben, hogy a saját szemednek sem hiszel?

@zobod:
1. Személyiségi jogi és sajtópereknél van olyan, hogy valóság bizonyítása. Itt megfordul a bizonyítási teher és nem a felperes, hanem az eredeti állító kerül olyan helyzetbe, hogy bizonyítania kell, az eredeti állítása/cikke valós. És igen, ha valaki úgy ír cikket, hogy nem tudja annak valóságát bizonyítani, az HAZUDOTT. Erre nincs más magyar szó. Ha újságíró vagyok (MN és újságírás, muhaha), akkor ELVÁRÁS, hogy úgy készüljek fel, hogy amit leírok, az ne a fantáziám legyen vagy a Lendvay utcaiak fantáziája, hanem tény, ha már ténykényt közlöm. Te tényleg ilyen erkölcsileg rokkant vagy?

2. Egyrészt a régiós rendszert nem Lamperth találta ki, hanem EU-s elvárás volt, másrészt igazad sincs, harmadrészt ennek, amit leírsz megint SEMMI köze Bajnaihoz, akiről az egész beszélgetés szólt.

3. A CA IB Értékpapír Rt. privatizált? Tényleg? Privatizálni nem az állam tud véletlenül? Csak mert ez egy privát cég, nem állami volt, csak jelezném. Ráadásul 1995-2000 között dolgozott ott, amiből akárhogy is nézem két és fél év, a fele Orbán-kormány ideje alatt volt. Egyébként megint nem nézed az állítást: privatizálni csak az állam, az állami vagyon kezelője tud, az állítás, amire válaszoltam az volt, hogy Bajnai (mint kormányzati szereplő) privatizált.

A fejlődéssel kapcsolatosan nem érdekel sem Szlovákia, sem a lengyelek. A lieblingjeid mondták: nem számít a válság, ha erős kormány van jön a fejlődés. Nem jött. Ennyit érnek, hogy Lázárt, másik idolod idézzem.

@Vidéki: A láthatatlan alkotmányt nem Sólyom találta ki és, kapaszkodj, ma is létezik. A láthatatlan alkotmány ugyanis az AB korábbi döntéseit és értelmezéseit jelenti, amihez - bármennyire is szerette volna ezt eltörölni a fidesz - ma is ragaszkodik a testület. Ez azért van, mert az alkotmány, az új hulladék is, pár oldal csupán, nem részletszabály, mégis részletes döntéseket kell belőle levezetni. Ehhez kell a korábbi értelmezés, a korábbi bírák munkája, amit kidobni nagy butaság lenne.

Egyébként meg tényleg fogalmad nincs semmiről, amiről írsz.

Virág et. 2013.09.24. 07:02:02

@Ad Dio: Nehéz nem hinni, amikor felvétel készült róla. Ahol az a cigány vezető beszél, aki már 2010-ben is vitte az embereket a fidesznek, csak akkor Kiskunfélegyházán. Vagy te annyira nem hiszel ebben, hogy a saját szemednek sem hiszel?

Virág et. 2013.09.24. 07:08:04

@zobod: Egyébként a CA IB Rt 90%-os tulajdonosa az akkor osztrák HVB Bank volt. Konklúzió: a SÓGOROK PRIVATIZÁLTAK! Mi hülyék meg szegény Gyulát bántottuk emiatt...

(egy vicc vagy, igen)

Virág et. 2013.09.24. 07:29:11

@zobod: Azért egy dolog bánt engem. Van (volt) itt egy olyan állami cég, hogy ÁPV Rt, azaz állami privatizációs vállalat. Ha mint tanult kolléga kimutatta, Bajnai már egy osztrák bank által alapított pénzügyi cégből is képes volt privatizálni (ehhez neki állami pozíció sem kellett, a gazembernek), akkor ez mit csinált? Minek tartottuk fenn? Ha a sógorok privatizálták az országot, akkor miért haragszunk Gyuláékra? Ha annyira fáj nekünk a Danubius, akkor miért van most Nyergesék kezében a Class, miért nem államosítjuk vissza a magyar rádióba? Vagy miért hosszabbította meg a ker tévék sugárzási jogát a Nemzeti Kormány, ha ezt is a galád libás csinálta?

Kérdések, kérdések ...

Ad Dio 2013.09.24. 08:34:20

@Virág et.:

Superman a TV-ben tud repülni.

Ha a bíróság kimondja jogerősen, akkortól tény. Addig csak hit vagy rosszabb esetben rágalom.

Minorkavidor 2013.09.24. 08:40:08

Z.-nek és libatolvajozó társainak: itt a "magyar nemzet" helyreigazítása:

"Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával."

Figyeljétek a dátumokat, ti tudtok egy újabb naptárreformról, amelyik 1999 előtt volt?:)) DDDD

A link itt: mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201
Amúgy ez Kara Mónika -gondolom tudjátok ki ő- 600 pervesztésének egyike!:))

lyken 2013.09.24. 09:24:22

Kb ezért nyitom meg csak heti egyszer a hírportálokat mostanában:
index.hu/belfold/2013/09/23/a_bajai_elnok_ur_mesteri_lancszavzasrol_meselt/

Az elmútnyócévben ez vezető hír lett volna. Ma meg csak megvonja a vállát, hogy "na és"? Úgyse lehet csinálni velük semmit. Aki változást akar az összecsomagolja a koffert és csókolom.

7esbusz 2013.09.24. 14:23:30

Beindult a nyögdíjas gőzhenger. Nyugdíjprémium. Érted?
www.youtube.com/watch?v=nhbjPdO5SO8
Ennyi. De hát ki is várt mást ezektől a szarháziaktól, tavaly már megaszonták, emlékeztetőül:
"Az MSZP létező szavazóinak több mint fele, potenciális szavazóinak egyharmada nyugdíjas, vagy nagyon közelít a nyugdíjkorhatárhoz.Éppen ezért logikusan
semmilyen olyan lépés nem támogatható, s főleg nemkezdeményezhető, ami a nyugdíjasokat a legkisebb mértékben is hátrányosan érintené. "
Szóval az adó és járulékfizetőknek kusspofabe, egy mindenkiért mindenki a nyuggerekért.
A fideszkomcsiknál annyi a különbség, hogy egy mindenkiért, mindenki Viktor és tsa.-ért

Virág et. 2013.09.24. 16:39:37

@Ad Dio: Választási bizottság. A bíróság az utolsó lépcső és csak akkor, ha a hatóság döntését vitatják. Egyébként ez folyamatban van helyezve, ettől nekem még véleményem lehet a jogerős befejezésig, nem?

Horizont 2013.09.24. 16:41:19

@zero: Na választ is kaptál! :DDD
"Mesterházy rezervátumba küldi a szocialista mamutokat"
www.origo.hu/itthon/20130923-hogyan-alakul-az-mszp-orszagos-listaja.html?sec-top
A könnyem folyna a röhögéstől ha nem olvastam volna el a cikket és nem borultam volna búbánatba és a nagyon finom ebédem után is hányinger környékez. Én egy párt nélküli baloldali ember vagyok! Az ember sejti, tudja hogyan is működik a politika, de amikor leírva látja hát siralmas. Tudom ugyanez a Fidesz is. Csak ott Orbán felcsúti házához járultak egyenként a jelöltek gyónásra, magánbeszélgetésre vagy akármire. Ocsmány, undorító az egész!
Bajnait szerettem volna, igaz nem egy politikus alkat, de gazdaságilag jó lett volna és higgadt, csendes, intelligens (nem kell ezen felháborodni egyeseknek:D) de én azt látom kár volt összebútorozni ennyire az MSZP-vel, mert Mesterházy belekóstolt a hatalomvágyba és megmérgezte magát!
Gyurcsányt is lehet szidni, de ő az egyedüli jelenleg aki nevén nevezi a dolgokat.
Hol a Jobbik? Ellenzék még egyáltalán? Vagy ő meg a Fidesszel készül összeborulni?
A nép egyszerű gyermekei nagy részét meg lehet vezetni. Tudjuk, látjuk itt volt rá az elmúlt 23 év!! Ismertekre szavaz inkább akármilyen szarok voltak is.
Az meg egy dolog, hogy Mesterházy mit szeretne egy másik, hogy mit sikerül elérnie. A mamutok Fletót is kicsinálták pedig ő azért nagyobb falat volt mint egy Mesterházy.
" "Az MSZP-s mamutok majd keseregnek egy picit, de szerintem tudomásul fogják venni, hogy az idejük lejárt" - mondta egy szocialista." Ez utóbbit én még nagyon zárójelbe tenném!!!!
A nagy magyar valóság az, hogy nincs kire, mire szavazni!!!!!!!

sanity 2013.09.24. 18:35:15

B*szki Virág elvtárs, muszáj Neked itt 100 kommenten keresztül kampányolni a szegfűs bandának? Echte olyan vagy mint vidéki, csak vörös kiadásban.

Egyébként azért nem fog nyerni ez a koceráj jövőre - szerencsére - mert ilyen presztízscsatákat képtelenek hozni, listás szavazatokért meg majd egymást is ölhetik.

Horizont 2013.09.24. 18:48:27

@iiibphun: De igen túlzottan is összebútorozott, mert én Bajnait szerettem volna Miniszterelnöknek és kapok egy Mesterházyt ha rájuk szavazok? Be kell látni ez az egy a tábor egy a zászló csak ennek a felcsúti rémnek jött össze! De csak azért, mert ott tényleg csak egy van. Egy zászló és egy tábor és azt Orbánnak hívják! A többinek meg kuss van, vagy parancsba vagy önként és dalolva!
Sokan azt hiszik Magyarország legnagyobb csapása a szocializmus volt meg az oroszok, ja és Gyurcsány! Pedig mindez kismiska ahhoz képest amit Orbán tett ezzel az országgal. Ő a mi tragédiánk! Hogy ő volt, van és lesz! Sajnos.

2013.09.24. 19:04:40

@Horizont: Ha nem bútoroz össze, akkor meg egész biztosan Orbánt kapsz. Így van esély rá, ha listán többen szavaznak Bajnaira - sokan vannak, még a szocik között is, akik őt favorizálják - akkor még lehet Bajnai a m.e.

Nem, két zászló van minimum. Van esély a legyőzésre, ezt még Baja is megmutatta, ahol egy tizenöt éve jobbos körzetben csak csalással tudták megakadályozni az ellenzéki jelölt győzelmét.

Meridian74 2013.09.24. 19:24:33

@7esbusz: "Hogy miért nem tűnt el ez a mocskos banda a történelem süllyesztőjében az rejtély"

EZ nem rejtély, hanem világos az oka: ennyire ostobák a szavazók magyarországon.

Na, tegyük fel, hogy mégsem a fidesz nyer 2014-ben, akkor ki lesz a befutó? az MSZP. Az az mszp, ami már 3x is megmutatta, hogy micsoda egy mocskos szemét hazug tolvaj banda. Ezektől vártok változást? MUHAHAAAHAA!

Tegyük fel, hogy a papírforma jön be, nyer a fidesz. Ők is 2x megmutatták mire képesek, ezektől vártok változást? Tényleges, érdemi és kézzelfogható változást? Ismét csak MUHAHAHAHAAHAA!

Ezek nem bántják egymást, hanem ki nem mondott haveri viszonyban lopják szét azt a vagyont, amit itt mindenki betesz az adójával a közösbe.

Volt elszámoltatás és picsán rugdosása a felelősöknek? Egyik oldalról sem, már mindkét fél megmutatta mekkora segg van a szájuk helyén.

Ad Dio 2013.09.24. 21:50:24

@Virág et.:

Persze hogy lehet. Meg nekem is. És nem tragéia ha eltérő.

Ad Dio 2013.09.24. 21:53:29

@iiibphun:

" Választási csalással nyert a Fidesz, ne felejtsük el"

Ne felejts el. Meg azt sem, hogy ezt előbb bizonyítani illik.

Meridian74 2013.09.24. 23:21:45

Az imént mit látok a HírTV-n? Medgyessi magyarázza az mszp bizonyítványát vastagbőrrel a pofáján... nonszensz. Újabb prominens alak tért vissza a "megújult" komcsi-csürhébe.

Virág et. 2013.09.25. 07:42:19

@sanity: Ne zavarjon, hogy Bajnairól írok már két napja. Egyébként az az apró különbség van köztem és Vidéki között, hogy nekem igazam van, neki meg vágyai és kényszerképzetei.

Lencsés Pistának meg tényei. Ő nyert.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.25. 13:30:20

A tenyek kedvvert rogzitsuk: ez nem a magyar elit. A magyar elit unalmasan, r;szletesen beszel, elmagyarazza, miert kellene abbahagyni, hogy mindent felulrol varunk, hogy nem akarjuk magunkat vesenyben megmeretni es addig, amig ezen nem lepunk tul, es nem az lesz a franko gyerek, aki sikert er el, hanem az, aki kisyur a masikkal es seggnyalassal pozicioba kerul, addig nem tud az orszagnak javulast igerni. Ha hagyjuk, hogy az arra kepesek sikert erjenek el, akkor a sikerukbol mas is reszesul (trickle down effect). Elmagyarazza logikailag ervelve es szamokkal, miert hulyeseg a rezsicsokkentes, stb. stb. Majd ra szavaz a szavazasra jogosultak 3%-a.

arvizparty 2013.09.26. 15:05:33

Szerintem az lenne az MSZP részéről az igazi virtikli megújulás, ha az MSZP en-bloc sőt cakk-und-pakk visszavonulna a politikától vagy 50 évre, hogy egyáltalán semmit, de végképp semmit ne halljunk róluk legalább annyi ideig.

süti beállítások módosítása