Skip to content


       Szűrés lista

Ki volt június lepofátlanabbja?

Ebben a hónapban életszagúan rajzoltak az Apeh-dolgozók, Demszky nyugdíjbavonulásról ábrándozott, írók és költők szavakat árultak lazacért, házkutattak a rendőrszakszervezetnél a kommentelők adataiért, megnyílt a betyárkocsma, 73 fillérrel csökkent az áram ára Budapesten, törlődött az előző kormány levelezése, nem is volt UD-ügy, Sukoró = 1 milliárd 327 millió 800 ezer forintos károkozás, Kósa és Szíjjártó megugratta a forintot, aztán mosakodtak, a T-Mobile lecsípett pár forintot az adománytelefonokból, Varga Misi csontvázazott, felmerült a magánynyugdíjak államosításának gondolata, megismertük a láthatatlan Bakondi kormánybiztost és Orbánék gazdasági akciótervét, Feri ördögtől valónak tartotta a 16%-os SZJA-t, 7 élő szarvast gyömöszöltek egy Ladába, Zero nem örült a pártok állami támogatásának 15%-os csökkentésének, Gesztesi a nyugdíjat választotta a TB-járulék helyett, Schmitt Pált köztársasági elnöknek jelölte és választotta a Fidesz, előjött a múltból Biszku Béla, bemutatkoztunk a világnak Sanghajban, a Fideszben felmerült a bloggerek megismerésének igénye, Szíjjártóban elfeljetettek szoftvert frissíteni, 250-300 tonna sugárzó hulladék wanted, huhhh...

Jelöltjeink a havi szavazáson:

1, Demszky Gábor
A főpolgármester úrnak csupán kettő interjú kellett a jelöléshez, olyan mondatokkal, mint "Arról, hogy a Városházáról finanszíroztak volna pártokat szintén nincs információm. Ellenkezőleg, amennyire tudom, az SZDSZ-nek éppen az volt a legnagyobb problémája az elmúlt néhány évben, hogy nem volt pénze kampányra, üres volt a kassza." és "Jó lelkiismerettel adom át a várost utódomnak, mert ma Budapesten fejlődik szinte egyedül a gazdaság az országban, a város és környéke termeli meg az állami adóbevételek csaknem felét, miközben a világháború befejezése óta nem volt ennyi fejlesztés."

2, Kósa Lajos
Államcsődöt emlegetett, és zuhanni kezdett a forint. Aztán megsértődött, hogy a két dolgot összekapcsolták a Zemberek, a szocik, mindenki. Hatalmas empátiáról téve tanúbizonyságot, magabiztosan nyilatkozgatott. "Semmiképpen sem az a baj okozója, aki elmondja az igazságot, hanem az, aki előidézte", "Akit nem érint, annak ez a probléma elhanyagolható."

3, Szilvásy György
Laborc Sándor, az NBH akkori vezetőjének kezdeményezésére házkutatást tartottak az UD Zrt.-nél, majd Szilvásy György akkori titokminiszterként bejelentette, hogy egy polipként működő árnyék-titkosszolgálatot sikerült leleplezni, amely többek között a kormányzati gerinchálózat elleni támadásra készült. Az UD ellen nem találtak semmit, az ügyészség viszont végül Szilvásy Györgyöt gyanúsította meg hivatalos személyként elkövetett személyes adattal visszaéléssel, és természetesen a cég is beperelte, amiért tönkretette őket. Ekkor  "Szilvásy György ügyvédje elsősorban a kereset elutasítását kérte. Majd pedig azt: ha mégis felelősnek találják védencét, akkor a négymillió forintot, illetve a perköltséget ne magánvagyonából, hanem a volt munkáltatóján, azaz a magyar kormányon hajtsák be."

4, Török Zsolt
A Fidesz a gyerekek iskolábajárását ösztönözni vágyva benyújtotta a törvénymódosítót, hogy a családi pótlékot két részre választják, nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra. A nevelési ellátás jár a nem tanköteles gyermek után, az iskoláztatási a  tankötelesek után, viszont az 50. óra igazolatlan hiányzás után elveszik a szülőktől. Zsoltinak ezt sikerült BBC-színvonalon lekommunikálnia: ""A 2 millió 50 ezer gyerekből, akik után családi pótlékot fizetnek évente megközelítőleg 1500 és 1800 közötti a notórius iskolakerülő. A Fidesz viszont miattuk kétmillió családot büntet azzal, hogy a nevelési támogatás szabályait megváltoztatva a nehéz helyzetűektől vesz el és inkább a jómódúaknak próbál kedvezni."

5, Schmitt Pál
A frissen megválasztott köztársasági elnök tulajdonképpen nem csinált semmi különlegesen pofátlan extrát, de maga a tény, hogy ő lett....az ő múltjával......egy ilyen lény....ilyen vicces kis mondatokkal..... kihagyhatatlan a kínálatból.
"Az emberek emberének érzem magam, mert mindenkivel könnyen váltok szót.", "Elég öreg vagyok már ahhoz, hogy kikristályosodott értékek legyenek bennem."

 

Címkék: visszatekintő2010

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr722541509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.12.29. 14:54:00

Államcsőd, államcsőd! (szigorúan, csak miután a forintjaimat euróra váltottam)

Kicsit Karcos 2010.12.29. 15:07:08

Megelőlegeztem a bizalmat Töcsinek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.29. 15:35:33

Nálam demszkáj a nyerő.Ez minősíti az elmúlt 20 éves teljesítményét.Meg az a rossz érzés,hogy vajon mennyit nyúltak le ez idő alatt.....?

Petrow 2010.12.29. 15:46:56

@Tigeri: Szintén Sky kapitány, mert szerintem ez az utolsó hónap, hogy bekerülhessen a nagy, év végi összesítésbe, plusz az elmúlt év(e)i teljesítményét is elismerem vele :)

tryclops 2010.12.29. 16:01:21

Ne má, én a szarvasok-szállító kisiiparosokra akarok szavazni! Csak politikusnak lehet vastag a bőre? Dik má!
+1 szarvasbőr

f.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.29. 16:42:09

@Petrow:

Gáborunk még fog szerepelni az évben :))

Horizont 2010.12.29. 16:52:52

Én Kósát jelöltem. nem azért mert beomlasztotta a forintot, bár azért is bemostam volna neki egyet:) Azért előzte meg nálam Demszky-t mert nagy csalódásom volt. Hosszú ideig nagyon szimpatikus volt, azt gondoltam tessék itt van Orbán utódja, aztán amit felépített nappal lerombolta éjszaka, és most már azt gondolom isten ments utódként. Vagy többet mutatott magából mint ami volt benne, vagy Orbán mellett leamortizálódott. E hónapi díjam az övé!

lyken 2010.12.29. 16:53:28

Elnézést, nem akarok spamelni, de annyira szép vastag a pofáján a bőr kategória, hogy ide kívánkozik ez az éves gyüjtés Meggyes éves munkásságáról: meggyesahibas.blog.hu/2010/12/29/2010_a_bukas_eve

dr. Aullah 2010.12.29. 16:56:53

Kósa. Tök jó, hogy más emberek életével játszik. Egyértelmű, hogy amiatt történt amit, és ahogy mondta. Aztán még viccelődött is. Hát a k*rva anyját az ilyennek, komolyan mondom.

Krapulax_ 2010.12.29. 17:03:14

Ha lesz még demkszky, akkor nálam is kósa. Bár erős a mezőny megint.

Kartal (rezervált) 2010.12.29. 17:53:46

Én Szilvásy György ügyvédjére szavaznék, de mivel nem lehet, marad ez a senkiházi...

Scala 2010.12.29. 21:15:55

Egyértelműen Demszky, a többieknek lesz még sajnos lehetősége a későbbiekben...

suffener (törölt) 2010.12.29. 22:13:58

Kicsit (nagyon) berúgtam. Neheeeeezeeen meennt a regiszrtááááációóó.
Ebben a kőőőrben Skyyy viszi a palmáááát. Amúgy ámblokkba meg (nálam)
red johnny boy.

FSchleck 2010.12.29. 22:14:53

Hihetetlen, sehol sem vezet az, akire én szavaztam. Török Zsolti pedig egyenesen utolsó itt...

2010.12.29. 22:34:52

Elsőre Demszky tűnt nyertesnek, de jobban átgondolva a Török-félék azok, akik a pofátlan deviánsmentegető szövegeikkel és tevékenységükkel a vesztünkre törnek. Kósa hozzájuk képest sehol nincs kártékonyságban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.12.29. 23:41:13

Demszky és Török között ingadoztam de Demszky az utolsó mondata miatt mindenképpen favorit.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.30. 05:56:52

Hacsek és Sajó, meg a Nemzeti népbutítás
/Hacsek a kávéházi asztalnál ül./
SAJÓ /Fütyörészve belép./ Boldog újévet! Hogy van mindig?
HACSEK Üdvözlöm Sajókám, BUÉK magának is! Hol volt ilyen hosszú ideig, hogy, hál’ Istennek nem láttam? Mitől ennyire jókedvű így év vége felé?
SAJÓ Ne is kérdezze. Képzelje, karácsony előtt megint levelet hozott a postás. Korábban évek alatt nem kaptam egyet sem.
HACSEK Magára én is sajnálnám a bélyeget... És ki írt?
SAJÓ Nem fogja elhinni! Az Orbán úr!
HACSEK Nem is tudtam, hogy maga roma! Azzal a botfülével. Még a Himnuszt is összetéveszti a Kék Duna keringővel.
SAJÓ Miért lennék én roma?
HACSEK Most mondta, hogy az Orbán írt magának. Gondolom, a Kolompár Orbán.
SAJÓ Maga rasszista pojáca! Orbán Viktortól kaptam a levelet. Magyarország miniszterelnökétől. Megköszöni, hogy részt vettem a Nemzeti konzíliumban.
HACSEK Az nem konzílium, hanem konzultáció! Konzíliumot az elmeorvosoknak kellett volna tartaniuk, mielőtt magát kiengedték.
SAJÓ Ajvé, konzílium, konzulátus, konzol, konzorcium, maga konzumidióta na most nem mindegy? A lényeg, hogy „tisztelt nyugdíjas!” -nak szólított. Engem, akit a sarki önkiszolgálóban csak taknyos orrú nyuggernak hívnak, a zebrán az autósok vén buzi köcsögnek titulálnak, a buszon meg öreg majomnak neveznek. Egyébként nem is ez a levél az első, amit a miniszterelnök úrtól kapok mostanában. Akár már tegeződhetnék is vele: csá csumi csá Viktorkám!
HACSEK Sajókám, maga hogy a francba lett nyugdíjas? Hiszen fiatalabb, mint én!
SAJÓ Nem volt könnyű. Ötven lepedőmbe került. A szakorvosnak meg öt évébe. Hihi….
HACSEK És mit írt még magának a Viktorkája?
SAJÓ Sok okosságot. Mi nyugdíjasok a szakadék szélére lettünk sodorva. A nyugdíj kasszakulcs szemfényvesztés által a magántőke kezére lett átjátszva. De ő visszaszerezte a szajrét.
HACSEK Ennek én is örülök. Magánál van ez a levél, megnézhetném?
SAJÓ Ha akarja!

HACSEK /A csikkzsebéből szemüveget vesz elő. Nézegeti a papírt./ Aha. Azt írja itt, hogy „több mint egymillió időskorú tisztelt meg a bizalmával és válaszolt levelemre.” Gondolom, ő mind el is olvasta. Ha egy-egy levélre öt percet szánt, az akkor is több mint ötmillió perc. Ami kábé nyolcvannégyezer óra, megközelítőleg 3500 nap. /Gúnyosan./ Vagyis, ha éjjel-nappal egyfolytában csak olvasott, tíz évébe sem telt neki.
SAJÓ Nem hallott még gyorsolvasásról? /Félre./ A jó édes nénikéddel gúnyolódjál! Apropó: maga hová tette a nenyit?
HACSEK Mit?
SAJÓ Én felakasztottam. És esténként azt szoktam nézegetni.
HACSEK A felakasztott nénjit szokta nézegetni? És mivel lógatta föl, kötéllel?
SAJÓ Mit képzel? Selyemzsinórral!
HACSEK Amilyet a török szultán küldözgetett az ellenségeinek?
SAJÓ Hogy jön ide a török szultán?
HACSEK Maga hord nekem itt össze hetet-havat! Lefekvés előtt a selyemzsinórral felakasztott muszlim nénikéjét stírölgeti, miközben a szakadék szélén pertut iszik a kormányfővel.
SAJÓ Maga is csak piszkálódni tud, mint a külföldi politikusok és a nemzetközi sajtó.
HACSEK És ez most tényleg hogy jön ide?
SAJÓ Szerintük Viktor egy cenzúramániás, vagy mi. Pedig az új médiatörvényünk sem tartalmaz semmi olyant, ami ne létezne más EU-országban is. Ugyanabból a latin ábécéből lett ez is összerakva.
HACSEK Nem tudok latinul de azt tudom, hogy nem cenzúramániás hanem Cezarómániás maga barom, azt jelenti, hogy kinevezte magát magyar Cézárnak a Nemzeti Törpe. A médiatörvény meg olyan szigorú, mint Cézár korában , akik nem istenítették a Cézárt, azokat az oroszlánok elé vetették.
SAJÓ mé pont oroszlány? Én a Finneket szeretem azok szőkék…és olyan angyali kinézetüek.
HACSEK nem Oroszjány,hanem oroszlán, Tudja ki náluk a Média oroszlán?
SAJÓ nem tudom, nem jártam már rég az állatkertben.
HACSEK nem az állatkertben van az, hanem a Parlamentben.
SAJÓ Parlamentben? Hát elszökött az állatkertből, hmm. Mé nem lövik le?
HACSEK Ez egy NŐ!
SAJÓ Szóval nőstényoroszlán.

HACSEK Á, ez egy emberállat. A Média élet- halál úrnője. Büntet,. akit akar… megbüntet , aki a médiában dolgozik.. Nemrég még a Pornóban volt ismert újságíró. Most meg cenzuráz…és Büntet. Ez van a törvényben, amit egész Európa kritizál…hogy megteheti

SAJÓ Értem,…. szado-mazó… ceruráz?, hihi ,… értem a „cerkát” rázza..hehe…és korbácsol is? ---- mi?

HACSEK Mag idióta a cenzúrázás az nem sex játék, hanem kiválogatja, hogy mit lehet írni vagy mondani a médiában. Egyébként nem egy szépség, még szado- mazóra sem lenne jó…esetleg naponta jól megverni. Persze akkor is Ő a Médiacézár.
SAJÓ most Cézár vagy Oroszlán? Azt mondta a Nemzeti törpe a Cézár.
HACSEK Igen, de a Viktorod nevezte ki Médiacézárnak és Oroszlánnak is.
SAJÓ Szereti az állatokat a Viktor, azt tudom.
HACSEK Igen olyanokat mint maga, meg az a csúnya
SAJÓ most kiről beszél?..... , összezavarodtam,… csak nem a kedves feleségéről?
HACSEK Jaj, Maga négyökrös szekér,…. szekér nélkül….menjen már.
SAJÓ jól van na, ne dícsérjen már ennyire.
HACSEK S mondja mit szól a Palkóhoz ? Tudja aki az Astoria szálló igazgatója volt régen. Nagyon jó elvtársa volt Kádárnak. Sportoló volt. Vívó.
SAJÓ Hát jól kivívta magának a link állásokat.Volt ez repi bábú valamelyik Nagykövetségen, meg az olimpiai Bizottságban is ki akarta fúrni a NOB elnökét de az nem sikerült, megelégedett egy magyar MOB elnökséggel…
HACSEK életét szélkakasként tengette, végre van egy állása ami munkával is jár. Igaz hogy csak a nevét kell leírnia….de az is valami.
SAJÓ Régen nem láttam csak mióta a népi táncos ruhában akart Budapest főpolgármestere lenni. Most olyan borvirágos arcú hajlott hátú és totyogó vén ember. Biztos nincs gerince.
HACSEK, igen igen most már a köztársaság elnök helyén ül és a fogalalkozása: aláíró.
SAJÓ Szegény, és ez így fog meghalni, bár azt hittem még belobbizza magát Pápának.
HACSEK hát Papának öreg Pápának meg fiatal.

HACSEK ..de térjünk vissza a maga Nemzeti Konziliumára a Viktorral.
SAJÓ Térjünk.
HACSEK válaszolt neki és mit?
SAJÓ megköszöntem neki, hogy kifizeti helyettem a csekkeket havonta, amit már nem tudok fizetni…a megélhetésemet, a rezsimet, a nyugodt nyugdíjas gondtalan éveket.

PINCÉR /Bejön./ Mivel szolgálhatok az uraknak?
SAJÓ Két féldeci kóser-szilvapálinka rendel. A rezsim terhére.
PINCÉR Valami kísérőt hozzá?
SAJÓ /Tagadólag rázza a fejét./ Remélem, ide találnak anélkül is.
PINCÉR (értehetlenül felhúzza a szemöldökét ) Értettem. /Balra el./
HACSEK Milyen rezsimről hadovál itt maga?
SAJÓ Nem rezsim, rezsi! Az én rezsim. Viktor ebben a levelében azt is ígérte, hogy „Bárhogy is alakul körülöttünk a világ, én ragaszkodni fogok ahhoz, hogy a nyugdíjasoknak ne legyen elviselhetetlen teher a rezsi kifizetése.” Nekem ez a két feles rezsiköltségnek minősül.
HACSEK A miniszterelnökkel akarja a cechjét kifizettetni?
SAJÓ Csak irigykedjen. Igen Ezt írta nekem.
HACSEK És ezt maga elhiszi? Maga úgy látszik, nem is tudja, hogy mit mondott hazánkról a Fitch. Azt mondta, hogy a ficcs, hogy Orbánnak hamarosan minden Fuccs!
SAJÓ Miről beszél? Ki az a Fitch? A sarki öreg zsidó Fűszeresről?
HACSEK Dehogy, Az egy rangos hitelminősítő Intézet.
SAJÓ hallottam, hogy jár valahová kezeltetni magát a Viktor, csak a nevét nem tudtam.
HACSEK Tehát nemhogy kifizetné a számláját a Viktor maga vén idióta, de még a nyugdíjából is elvett 0.5 százalékot, maga észre sem vette?
SAJÓ Ilyesmiről nem esik szó a levélben. Miért nem szólt hamarabb? /Idegesen kiabál./ Pincér! Pincér!
PINCÉR /Bejön./ Parancsol?
SAJÓ Mielőtt kihozná az italokat, szeretném megkérdezni, kinek kell itt fizetni?
PINCÉR Nekem.
SAJÓ Jó, megnyugodtam, akkor csak fizessen. Alászolgája, én meg indulok is haza. El ne szalasszam, ha kapnék a miniszterelnök úrtól egy újabb levelet. Amiben meg akarja velem beszélni ezt a dolgot s talán az új alkotmányt is .

Horizont 2010.12.30. 08:24:03

@Nemzeti Gonosz Törpe:
Ezt te írtad?? Mert akkor szívből gratulálok, ez szenzációs!!! Eszembe juttatta milyen jó is volt a magyar kabaré anno... Sok mindenen átsegített minket a nevetés saját magunkon amikor a kabaré görbe tükröt mutatott nekünk. Most az a baj, hogy nem magunkon röhöghetünk hanem ezen a sok barmon akik felettünk vannak, magunkon csak sírhatunk egyrészt azért amit kapunk másrészt azon, hogy ezt tűrjük!
De ez a Hacsek és Sajó nagyon jó írás, jót nevettem itt hajnalok hajnalán. Köszönjük:)))))

Kartal (rezervált) 2010.12.30. 10:29:45

@Nemzeti Gonosz Törpe: Néhol kicsit erőltetett, de nem jobban, mint az eredeti Hacsek és Sajó párbeszédek. Amúgy hatalmas! Nem küldöd be valahová? Túl jó ez ahhoz, hogy csak egy sima komment legyen...

Horizont 2010.12.30. 11:14:55

@Kartal (fekete mellényben):
A Heti Hetes ha megfeszülne se tudna összehozni egy ilyet, mit nem adnának érte ha sikerülne.
Nem éreztem erőltetettséget, inkább amiről készült a való élet olyan :)))Tényleg kár elvesznie egy kommentben:) Nekem nagyon bejött:))

2010.12.30. 11:27:31

@Nemzeti Gonosz Törpe: Nemzetünk igazi kincse a csorgó nyálú kádár-nyugger. :-(

süti beállítások módosítása