Skip to content


       Szűrés lista

Öt éves a blog

Hát igen, megy az idő, nagyon megy ...
öt.jpgEz már az ötödik születésnap ... 1826 nap, 3063 poszt, 29,5 millió oldalletöltés, 5 millió egyedi látogató, rengeteg kommentelő és milliónyi komment.

Öt év ... fene sem gondolta 2007. szeptemberében, amikor létrehoztam, hogy ez lesz belőle, hiszen ki vagyok én? Egy senki. Ki olvasna a családon kívül? Úgyhogy most egy kicsit meg vagyok hatódva, hogy 5 évet kibírtam, meg hogy Ti is kibírtátok ... pár igyekszünk a dolgokat a maguk "szürreális-abszurdvicces-aztakurvaeszemfaszomegáll-ilyennincsbazdmegilyennics" lényegüknél megragadni, ami - valljuk be - ebben az országban azért adja magát.

Voltunk mi már szélsőjobbos, jobbos, balos, fideszes, mszp-s, egyelőre az lmp-s jelző még kimaradt. Nyilván a fekete-fehér, jobbos-balos rendszerbe nehéz belegyűrni, hogy mi tényleg nagy ívben teszünk minden pártra, oldalra, formációra ... nehéz minket begyömöszölni a megfelelő fiókba, és ez egyeseket biztosan frusztrál. Ne frusztráljon ... semmit nem kell elhinni, amit olvasol, amit mondanak neked, mert annak az ellenkezője is ugyanúgy igaz lehet.
Öt év ... ez azt jelenti, hogy 2,5 év az "elmúltnyolcévben" és 2,5 év a NER-ben. Időben döntetlen, de vajon merre mozdul el a arcbőrvastagság-mérő műszer? 

Elkúrtunk 2 évet Medgyessy Péterrel.
Utána elkúrtunk 2 újabb évet Gyurcsánnyal, aki majd beleszakadt, hogy úgy tegyen, mintha kormányozna.
Majd elkúrtunk újabb 3 évet Gyurcsánnyal, aki öszöd után csak programokat eregetett a szélben.
Majd elment 1 újabb év a szakértői szocialista kormányra.
És most már 2,5 éve megy az újabb elkúrás, aminek persze már más neve van: unortodox politika.

Az elmúlt 5 (10) év egy nagy gigantikus elkúrás, szarkeverés, következmények nélküliség, a dilettantizmus megjutalmazása, klientúra építése-etetése-jutalmazása, sógor-koma-haver szentháromság, törvényesített lopás és kiskapuzás, szétmutyizott ország, keleti bérek-nyugati árak, Londonban már több az ismerősöm, mint Budapesten, liberális jópofiskodás helyett karót nyelt álszent magyarkodás, SZDSZ helyett KDNP, legyen minden "nemzeti", legyen minden állami, gyerehaza(.org) pörköltet zabálni, gulyáskommunizmus reloaded, öncenzúra, önként és dalolva kell nyalni a kormánynak különben kicsinálnak, a néha-néha felbukkanó jó ötletek rettenetes kivitelezése, MSZMP KB feeling az "elmúltnyolcévben", MSZMP KB feeling a "NER"-ben, egy ország, ahol egy Szijjártó az árnyékkülügyminiszter, egy ország, ahol Puch László államtitkár lehetett, egy ország, ahol egy Némethné fejleszti a nemzetet, egy ország, ami már önerőből semmit sem tud építeni, zombik minden oldalon, szent tehenek, kettős beszéd, még mindig hülyének néznek minket, elszámoltatás Keller módra, elszámoltatás Budai módra, Demszky boldog nyugdíjasként könyvet ír, Gyárfás kitüntetést kap Orbántól, völgyhidak a betonlobbi miatt, alagutak a betonlobbi miatt, 8:3, Strabag, Közgép, Simicska, Puch, Nyerges-testvérek, lovasnemzet vagyunk, CBA, köcsögmultik, nem kell az IMF, kell az IMF, Hugh Grantnek is megmondjuk, közmunkások, MTVA, alaptörvény, hallgatói szerződés, Diákhitel 2 ami nem is hitel, szinglihordák, Mohácsi Viktória, Kolompár Orbán, minden nő egy szülőcsatorna, kussol-dolgozol-adózol-szülöd a gyerekeket, nincsenek, sosem voltak, és nem is lesznek megszorítások, gyurcsánytakarodj, krízisalap, összefogás az államadósság ellen, választójogot minden magyarnak a Föld nevű bolygón, álamfő ... hát csak egy fejből ez az elmúlt 5-10 év. Nagggyszerű ...

Mennyi mindent éltünk át együtt itt a blogon... jöjjön egy kis retrospektív válogatás, emlékezetes események, emlékezetes posztok. 154 poszt az elmúlt 5 évből.

FBlogó.jpg
2007. októberében írtuk meg, hogy Győzikét 20 millióra bírságolta az APEH a vagyonosodási vizsgálat után- Mivel ez az ügy még mindig zajlik a bíróságon, így ezzel mindent el is mondtunk hogy mennek ebben az országban a dolgok, és mennyire megváltoztatta a dolgokat a NER. 
Klikkelj rám. Demszky Gábor ez nem választási metró. Tasnádi Péter fényképei. Demszky kirakatja a traktoroknak behajtani tilos táblákat. A tilosban dohányzó képviselők. A Kultiplex ledózerolása. A Kis Vuk. Félbehagyott mélygarázs a Várban (még most sincs kész). Kicsinálták a dugnám blogot. A 200 milliós kormanyszovivo.hu. Tent city. Mindent lopnak az M6-os építkezésről. Hegyen, völgyön zakatol az M6-os. Kocsis István a BKV élén. Göncz Kinga első ötlete. Félidőben a Fővám téri állomás (azóta eltelt még négy év!). Autópályapénzek 8:3 arányban. Első szülinap.

A legendás Szekeres-videó. Az IMF-megállapodás (amiben a magyar kormány vállalta, hogy maximum 80 ezer forint lehet a 13. havi nyugdíj). Fetser. Nincs programja a Fidesznek. Gyurcsány simogat. Költségtérítés. Laspalmas első posztja. Duna szigetek olimpiája. Kőröshegyi völgyhíd. Verók. Fészekrakók. Gyurcsány adóreformja. Gaskó. Tüntetés Hunvaldért. Sukoró. Tom Lantos alapítvány. Ki nem kefélte meg Molnár Anikót? Kormányzati Jósda. Gyurcsány lemondott. Minden idők legjobb két hete: a miniszterelnök-keresés. A válságkezelő-szakértői kormány. A Boldvai-villa. Demszky és hajléktalan. Oszkó-villa. Meggyes Tamás. Krízisalap. Haveri kutya. Margit híd felújítása. Ponton híd. Szalainé Szilágyi Eleonóra. BKV, a színfalak mögött. Nyakó István Csenyétén. Konspiráció. A járulékfizetők lázadása előtt pár órával. A második születésnap.

A reneszánsz Kocsis. Budapesti olimpia. Örökkön örökké: mindig 4 évre vagyunk a 4-es metrótól (még aktuális!). Sláger és a Danubius kicsinálása. Fatuskók. Csikós-nindzsák. Draskovics lemondott. Reggel elítélték, este kitüntették. Kampány. Így lopták szét a BKV-t. Veres Jani Makaón. Sávoly. Nokia-doboz. Ártatlan Hagyó Miklós. Nyakó buszai. Bábolna. Kubatov. A választás. Mindenki az OBV-n röhögött. Szanyi kapitány. Van egy jó hírem Horváth Csaba. NER. Sokszor bánok pénzzel. Schmitt Pál. Biszku Béla. Vis major. Álomsziget. Bikicsunáj. Harmadik születésnap.

Kolontár. Ingyenutazás. Válságadók. AB. Rogán ingatlanbiznisze. A nemzet tolla. Manyup-pénzek államosítása. Nyugdíjvédelmi különmegbízott. West Balkán. Dudoglo Pavel. Chipsadó. Bérmonitoring bizottság. Széll Kálmán. Elvis Budapesten. Lézer Jani. Álamfő. Gyere haza. Dajcstomi. Ének az atomesőben. Összefogás az államadósság ellen. Semjén, a vadász. Alaptörvény. Gyöngyöspata. Szociális kérdőív. Vasutasviktor. Vasútfelújítás. Képviselőből alkotmánybíró. Közmunka. Free Tibet. Koki és saller. Óda a Kormányablakhoz. Ócsa. Alaptörvény Asztala. Kerényi. Negyedik szülinap.

Népszámlálás. 300 forint az euró. Nemzeti Hitvallás. Még több adó. Álsemjén. Kerényi festményei. Mégis IMF. Matolcsy. Nekünk az IMF nem diktál. Azori-szigetek. Szájerné Handó Tünde. Németh Lászlóné. MTVA. Békemenet. Schmitt plágiumbotránya. Gyurcsány Avason. Autósbérlet. Zsiga Marcell és a havi 47 ezer forint. Összefogás koncert. Zöldbárók. Fideszes vasútkiherélés. Ügynöklista. Ángyán. Haverok, buli, kisdoktori. Áder. Telefonadó. Széll Kálmán 2.0. Nemzeti Konzultáció. The crisis is over. Dugódíj. Hugh Grant. Félázsia. A baltás. Előregisztráció.

Vajon mi jöhet még ezután? Egy év múlva kiderül. Tartsatok velünk továbbra is.

Köszönjük!
laspalmas és zero

Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr734791044

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bulvártóni Blikket árul 2012.10.01. 19:47:43

A belváros legújabb köztéri szobra, a Rikkancs bronzból öntött Blikket árul. Rogán Antal a szoboravatón azt mondta, hogy „nem volt kétséges, hogy a Rikkancs kezébe csak ez a lap kerülhet”. Egyetértetek ezzel? Vagy más újság is szóba jöhetett volna?

Trackback: Bulvártóni Blikket árul 2012.10.01. 19:47:36

A belváros legújabb köztéri szobra, a Rikkancs bronzból öntött Blikket árul. Rogán Antal a szoboravatón azt mondta, hogy „nem volt kétséges, hogy a Rikkancs kezébe csak ez a lap kerülhet”. Egyetértetek ezzel? Vagy más újság is szóba jöhetett volna?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artech 2012.09.21. 13:08:08

Mi köszönjük. Boldog szülinapot!

ketroot 2012.09.21. 13:09:59

Hát nem gondoltam volna, hogy egy ilyen lmp-s blog kihúzza 5 évig.

De csak így tovább!

Ombudsmanyus 2012.09.21. 13:13:03

Boldog szülinapot! Téma lesz még bőven, néhány évtizedig még nyugodtan működhettek.

BalatonfürEde 2012.09.21. 13:15:03

Boldog szülinapot. Ti vagytok az első bookmark a blog könyvtáramban :)
Ami a rossz hír, hogy szerintem előbb utóbb munkatáborban végzitek...Mindegy...majd viszek egy kis faszenes grillt, hogy ne éhezzetek.

Transylvanianmixedgrill 2012.09.21. 13:24:59

Előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni...de a Vastagbőr az fix! ;)
Boldog születésnapot!

DArchAngel 2012.09.21. 13:45:27

Boldog szülinapot! Nyomassátok tovább!

2012.09.21. 13:49:51

Nagyok vagytok, csak így tovább!
Ha esetleg felkérnének valaminek a "megvédésére" kormányzati oldalról, mint a bkvfigyelős arcot... ne engedjetek! :)

cintu 2012.09.21. 13:51:12

Szerintem boldogan fogjátok megírni az utolsó posztot ami majd így szól:
"Bezárjuk a blogot, mert az országban minden működik"

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.09.21. 14:00:25

Lassan mehettek hittant/erkölcstant tanulni, mert iskolaérettek lesztek... aztán majd Hoffman Rózsika tanárnéni a hónalja alá kap titeket!
További még tizszer ennyit :)

Tapmancs 2012.09.21. 14:12:31

Boldog Szülinapot! :)

Egy megjegyzés:
"Az elmúlt 5 (10) év egy nagy gigantikus elkúrás, szarkeverés, következmények nélküliség, a dilettantizmus megjutalmazása, klientúra építése-etetése-jutalmazása, sógor-koma-haver szentháromság, törvényesített lopás és kiskapuzás, szétmutyizott ország,"

A nyirkai jóslatban kb a mostani időszakra esik egy rész: "Már mindent elkótyavetyáltek."
Vajon már itt vagyunk vagy van még mit elherdálni? Ha már ott vagyunk, akkor ahamarosan jön a polgárháború.

Még egy megjegyzés:
A blog "Rólunk része így zárul: (De kis hazánkat mi így szeretjük ...) "
Nem bazmeg, nem ÍGY szeretjük. Sokkal jobban szeretnénk ha normálisan működő ország lenne.

Marcellusca 2012.09.21. 14:23:00

A Hjú Grentet megemlítitek, a Bred Pittyes eset meg samfu? :)

Fostok, hogy eljönnek érteTEK? :D

Jozi - ""És valahol felsír egy index szerkesztő :) 2012.09.21. 14:39:06

@Tapmancs: így is szeretjük...

avagy mi szeretjük, mindenképpen!
(mégha a hazaszeretet pár arctól messzebb van, mint bajnaitól a zinternacionááálé!)

szülinapot!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.21. 14:57:23

Én pici vagyok, én még csak négy éves voltam pár napja :-)

fedor.blog.hu/2012/09/16/hires_evfordulok_a_mai_napon

InTheGajd 2012.09.21. 15:52:22

A szerzőknek van vmi képzettsége/veégzettsége az újságírás terén, amúgy?

Ironfist 2012.09.21. 16:12:52

Cucilista, imperilista, komenyista, fasiszta, rászistá, elempés, jobbikos, fityiszes, maszopos, magyarellenes, zsidóellenes, örményellenes, ellenellenes... egyszóval PFEJJ!

És őszintén szólva, bár ne lenne szükség egy ilyen blogra, de amíg szükség van rá, addig jó, hogy van. :)

Ironfist 2012.09.21. 16:14:11

Ja, és anarcho-szindikalista! Az főleg!

Vittore. 2012.09.21. 16:21:56

Grat. Momentán én 2009-ben a Vastagbőr hatására kezdtem blogolni, majd 2011-ban az addigi tapasztalatokat felhasználva hoztam létre az Új MÁV Blogot, úgyhogy nem csak a sok poszt és hozzászólás fakadt innen. Zero, Laspalmas újabb 5 évet még!

reKorrekt 2012.09.21. 16:26:33

Na, rég írtam ide, de most megteszem. Pláne hogy talán az enyém a 3. komment a blogon :)
Gratula és további kitartást :)

2012.09.21. 16:34:45

gratula a bloghoz, de szeretném ha mihamarabb megszűnnétek írnivaló hiányában ;)

Kalányos Hozármándó 2012.09.21. 16:47:39

Az egész LMP nevében gratulálok.

Bryan élete 2012.09.21. 16:57:03

laspalmas + zero!
ti vagytok a fééény az éjszakááában...
még sok ötéves szülinapot!

Secnir 2012.09.21. 17:05:27

önfényező LMP-sek ba**át*k meg a szülinapotokat
:D

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.09.21. 17:20:05

Valami nem működik jól a Nemzeti Együttműködés mégoly tökéletes Rendszerében, hogy a.) ti még blogolhattok, b.) egyáltalán szabadlábon lehettek...

Sokat, boldogat! :D

Horizont 2012.09.21. 18:01:40

Köszönjük, hogy vagytok!Sokat kaptam tőletek:) Sok szomorúságot, dühöt, felháborodást, verekedés és akasztás utáni vágyat:) De tőletek nyílt ki a szemem:) Amivel sűrűn pislogok az ég felé amikor olvaslak benneteket.Így töményen összeolvasva az elmúlt 5 évet, mit mondjak nem vagyunk mi unalmas ország ez tény!Arra vágyom, hogy a vastagbőr egy kicsit vékonyodjon!Remény nincs rá. Laspalmas +Zero gratulálok nektek, munka+ család mellett le a kalappal! Csak így tovább!!

2012.09.21. 18:38:56

Bóóóóóódog ....!!!!!

Nyuggervadász 2012.09.21. 18:56:06

Kedves Zero+ Laspalmas!
Köszönet az öt évért és gratula, hogy megúsztátok a Gulágot!
Ha majd elfújjátok a hepibörszdéjes tortán az öt gyertyát, mit fogtok kívánni (a következő öt évre)???
Jó lenne, ha erről is írnátok!

NYJetsTD 2012.09.21. 19:53:42

Torta nélkül nincs szülinap! Ettem is gyorsan egyet, de közben becsszó a blogra gondoltam...
Szerencsére könnybe lábadt szemeim már látják, a következő években még ennél is több szar lesz az országban, úgyhogy nem maradtok meló nélkül! Ha pedig betiltanak titeket (amire jó esély van, mert NER ellenes kapitalista írástudók vagytok) akkor pedig jöhet a papír alakú szamizdat! Back To The Future!
Hepi börzdéj!

AtiSnatch 2012.09.21. 20:25:47

További sok sikert nektek! Csak végre lenne valami eredménye ezeknek a lebuktató posztoknak! :(

2012.09.21. 20:33:02

Elempés!!! Tessék.

nincsensapka 2012.09.21. 21:21:22

Isten éltessen! Ahogy elnézem kis hazánkat, még nagyon sokáig lesz itt dolgotok....

kacsa! 2012.09.21. 22:05:34

Boldog születésnapot a blognak, köszi!
Ericet kicsit hiányolom, jó a stílusa, néha egy kis bulvármocsok már-már felüdülés! Most pont nem találom a kedvenc posztomat...

allegretto23 2012.09.21. 23:33:48

Gratula és Köszönet! Nem kívánok további sikeres működést, az kívánság nélkül is biztosítva van, sajnos - témában belátható időn belül félek, nem lesz hiány...

whatsoever 2012.09.22. 09:15:25

Az lmp kritikán aluli, önérdekbõl hazudozza fel a trónra a fideszt, ez jezsuita és immorális. A politika értékválasztás, és a fenntarthatóságnak minimum-konszenzusos alapértéknek kellne lenni. Fenntarthatóság alatt mûködõ gazdaságot és demokráciát értek. Nem Taigetoszt, ahol kényelmes a parlamentben ülni, míg a fél ország minõségi éhezõ.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.09.22. 09:44:35

Van egy olyan érzésem, hogy lesz még 5 év, ha attól függ, hogy lesz-e elég téma.

Sok sikert és kitartást, gratulálok nektek! \o/
Köszönöm, hogy egy kicsit elviselhetőbbé teszitek a közéletet! :o)

Dr.Zomboss 2012.09.22. 12:06:18

Iszom egy nyeletet az egészségetekre!

szkristof92 2012.09.22. 12:16:40

Boldog születésnapot. Tényleg félelmetes belegondolni mi volt ebben az öt évben. És még mi minden lesz...
Nektek továbbra is erőt, kitartást, jó egészséget.

Julian Plenti 2012.09.22. 12:19:38

Gratulálok a remek bloghoz!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.09.22. 13:14:33

@reKorrekt:

Hiányolunk is....gyere gyakrabban! :)

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.09.22. 15:22:50

Én tudom, hogy az LMP táskahordozói vagytok. Előttem semmi nem marad rejtve.

Érdekes egyébként, hogy a karrieretek során egyre jobban eltolódtatok az aktuálpolitika felé. Bulvárposztok már egyáltalán nincsenek is (nem mintha kár lenne értük :-D ). Mondjuk jutott téma is dögivel.

Az én személyes kedvencem egyébként a 40 centis kilátó. :-)

guma 2012.09.22. 17:07:13

@laspalmas: miattatok és az idejáró csapat miatt "tanultam" meg regisztrálni (és mást is! DDDD :)))
kicsit "kinyílt" a net és számtalan meglepetést hozott számomra - amiért külön köszönettel tartozom nektek.
de azért jó lenne, ha az a bőr észrevehetően vékonyodna és egyre kevesebb témát szolgáltatna nektek, nekünk.
tehát : boldogabb éveket!

kenájkikit 2012.09.22. 17:46:32

azt valljátok be, hogy vidéki és/vagy enrico, valamelyikőtök vagy valami ismerős:D

2012.09.22. 18:32:12

Gratulálok a blog VALAMENNYI "alkotójának"!
Csak igy tovább és sok sikert a munkátokban és a magánéletetekben !

S.O.A. 2012.09.22. 19:29:20

Én anno nagyon régen a négymancsos posztotokra találtam rá a google-ben, és azóta "fan" vagyok :). Abszolút hiánypótló blog, abszolút megérdemeltétek a Goldenblogot anno, és csak így tovább!

A 10. szülinapra kötelező lesz egy nagy blogbuli keretében felfednetek magatokat (ha megteszitek, elintézem, hogy Vidéki ugorjon ki a tortából...)!!!

Yogi 2012.09.22. 20:07:45

Boldog Születés Napot!

little green rooster 2012.09.22. 20:44:01

Kezdettől fogva kedvtelve nézek be hozzátok.
2010-ben kicsit féltem, hogy nem lesz témátok, de mintha még több is lenne...
Boldog születésnapot!

Bee-zony 2012.09.22. 20:52:55

„Hát igen, megy az idő, nagyon megy...”
Önként vállalt feladatvégzés, már öt éve, szép. Másrészt viszont, a többségnek azzal telik el az élete, hogy passzívan elszenvedi a rossz dolgok sorát, és közben páran regisztrálják a rossz dolgokat. Az értelmes és változtató irányú cselekvés-sor az, ami hiányzik. Így pedig az az állati szint van, hogy a farkasok megeszik a birkákat, és nincs mit tenni, ez az élet megváltoztathatatlan rendje, ez így volt száz évvel ezelőtt is, és száz év múlva is így lesz... Ez a baromfiudvarban kapirgáló tyúkok és kakasok szintje, akik tudjuk, hogy miért vannak ott, ők viszont nem tudják. Cselekedni és fejlődni, az nem az ő szellemi szintjük és kvalitásuk. Aztán felhasználja és megeszi őket a baromfiudvar gazdája – akit az udvar lakói legalább nem önként szavaztak meg.
Nem vártam meg az 5 évet, előbb mentem; és én kérek elnézést, hogy nem még előbb, mert az jobb lett volna.
Aki a mentalitása és világnézete szerint nem ragadozó, és nem is zsákmányállat, az menjen el abból a „mesés” rendszerből, vagy legalábbis különüljön el tőle, amennyire csak tud. A ragadozó nem akar változni, a zsákmányállat pedig nem tud. Így aztán marad továbbra is, ami most is van. A valódi rendszerváltáshoz minimum harmadik kategóriásnak kell lenni: tehát nem ragadozó, és nem is zsákmányállat, hanem valódi kollektivista, és lehetőleg nem egymást „evő”, hanem a növényvilággal szimbiózisban élő – már ahol lehet ilyen táplálkozási lánc, mert megfelelőek hozzá a materiális körülmények, ahol lehet növényzet. És persze a harmadik kategóriájú legyen szuperragadozó, vagy láthatatlan fehér elefánt, tehát okos-erős-ravasz, ha az önvédelméről van szó, nehogy a ragadozók őket is besorolják a zsákmányállatok közé.
Ebben a pakliban azért az is benne van, hogy aki békés, az legalább legyen erős és nagy tömegű,, abban az értelemben is, hogy összetart a többiekkel, mert különben nem nagyon lesz mit a ragadozókkal szemben felmutatnia; és ahol már ott van a ragadozóerő, ott kell az ellenerő is, hogy ne a ragadozóerő érvényesüljön. Amíg ez valahol nincs meg, addig ott alapvetően ragadozó- és zsákmányállat-világ van; és minél inkább így van ez, annál közelebb van az a hely az állatvilághoz, ahol az állatvilág az első világ – második világ – harmadik világ-sorban a negyedik világnak felel meg összességében. Ez a fejlődési sor, és aki lemarad, vagy megáll, az alulmarad.
Nekem ez az eltelt néhány, és az 5-10 év tanulsága, meg ami mindebből következik.
Mi vagyok én? Ragadozó? Természetem és szándékom szerint nem. Zsákmányállat? Természetem és szándékom szerint nem. Tehát a harmadik kategória vagyok természetem és szándékom szerint.
Ezt jó tudatosítani, magammal és mindenkivel, az egyértelműség és a jobb működés kedvéért. A kérdés pedig az, hogy hányan mondhatják el magukról igazán, hogy ők a harmadik kategória, akik pl. nem használnak ki senkit, és azt sem hagyják, hogy őket kihasználják, kvázi „megegyék”?
Not just a year older, but a year better.
Happy birthday to you!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.09.22. 22:38:37

Enrico72: "jól fizetnek benneteket az usából"

Vidéki: "jól fizetnek benneteket izraelből"

Amúgy meg de :)

kifordított nagyanyó 2012.09.23. 11:42:21

Boldog szülinapot!
Csak most tudtam belépni.

k.o._laci 2012.09.23. 16:58:52

bár ritkán kommentelek már, de egyik kedvenc blogom vagytok az indulás óta ... félek a magyar közállapotok miatt nem ez nem is fog változni:)

Corry 2012.09.23. 19:31:44

Boldog szülinapot!
És le a kalappal a blog előtt, a legjobbak vagytok!!
Ellenben szívből kívánom a magyar közállapotoknak, hogy ne Ti, hanem a Kertitörpe tenyésztés blog legyen a legjobb blog 5 év múlva, de sajna erre kevés az esély!

Kurt S. Earp 2012.09.24. 07:23:04

1. Én Eric-nek is köszönöm a blog 5 éves működését.
2. Ez a gyűjtemény egy nosztalgikus tökönrúgás volt. Képtelen lennék kiválasztani a legdurvábbat.
3. Laspalmas és zeronak pedig Gratulálok a Magyar Blogtörténelem Legjobb Kommentgeneráló és Látogatottságnövelő szoftvereinek megalkotásához:
Liberté 73 (próbaverzió, elsődleges agyfelbaszó funkciókkal)
Eszkep(ordenáré arrogancia és pökhendi lekezelés frissítésekkel)
Vidéki(fogcsikorgatásos-gyilkos indulat bővítményekkel)
Enrico72(apátiaeffektes és az ellenség szuicid hajlamait felturbozó csúcskategóriás verzió)

A blog undorító. Hamarosan gondoskodunk a szerkesztőkről és a legaktívabb kommentelőkről.
Kurt S. Earp
Tölgyfalevelekkel - Sarló Kalapáccsal Ékesített Fetser -Szalainé Középkereszttel, Demszky Térdszalagrendddel és Semjén szalagokkal kitüntetett
Táborparancsnok,
Recsk kategóriás, Balta besorolású átnevelőtábor, Azerbajdzsán
2012. 09. 23.

Virág et. 2012.09.24. 08:05:51

Boldog születésnapot!

"Az elmúlt 5 (10) év egy nagy gigantikus elkúrás, szarkeverés"

Az elmúlt 1000 év, nálunk hagyománya van az elcseszésnek. Az elmúlt 22 évben viszont már senki mást, csak saját magunkat hibáztathatjuk - ezek a politikusok nem Holdról szálltak ide, mi választottuk be őket. A jelenlegi garnitúrát, meg még ma is a többségünk itt tartaná. A hibás nem Orbán, hanem a választók. Orbán csak létező igényeket szolgál ki.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.09.24. 09:53:22

Boldog születésnapot a blognak! (bocs, de én nem kívánok még 5, meg 10, meg 20 évet nekik - bár valami azt súgja, hogy létezésüknek továbbra is lesz alapja -, mert sokkal jobb lenne Kurvaország, ha nem lenne szükség ilyen szélsőliberálbolsevistakomcsibibsilibsi-náczirasszistafaschisztaantiszemita-lmpszekértoló blogokra, mint amilyen ez is...)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.09.24. 09:57:02

Boldog szülinapot nektek!

@Kőmíves Kelemen: Csak ne kéttannyelvűbe!
"A Hoffmann Rózsa alatt működő oktatáspolitika legújabb tervezete a játszótéri anyukák beszélgetéseinek színvonalát tükrözi, akik mindenféle előképzettség, szaktudás és statisztika nélkül is mindig pontosan tudják, hogy az óvónéni, a tanító néni vagy a tanár néni miért tanít rosszul, és hogyan kellene megreformálni a magyar oktatást a bölcsődétől az egyetemekig. Akárcsak a gazdaságpolitikában, a Fidesz-kormány az oktatás területén is retorikájához híven igazi forradalmárként viselkedik: valaki a hasára üt, és ismét évtizedes hagyományokat, jól működő szervezeteket és intézményeket forgatnának fel."

velemenyvezer.blog.hu/2012/09/24/hoffmann_rozsa_harca_az_idegen_nyelvu_oktatas_ellen?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_09_24&utm_campaign=index

isail · http://isail.blog.hu 2012.09.24. 10:24:14

Bár ellenfelek voltunk a Hírblog kategóriában a Goldenblogon, de a magam részéről simán előre odaadnám nektek az első helyet, amíg csak ez az oldal létezik.

Boldog születésnapot!

Szelid sunmalac 2012.09.24. 11:04:52

Mocskos LMP-s! Isten eltessen!

Helló Leó! 2012.09.24. 11:29:46

Bár ritkán kommentelek, de mindig olvaslak Titeket.
Boldog szülinapot!
Csak így tovább!!!

Szenthomárság 2012.09.24. 12:13:15

Én ezen a blogon veszítettem el a szüzességem, a gyerekeink ennek a blognak a hatására tanultak meg járni és a háborúban ezt ettük, ha nem volt hideg salak. Egyszóval: BUÉK kedves mandinerblog!

Birkesz 2012.09.24. 13:49:34

Bóóóldog szűűűli naaapoooot...

Ádámka Auditore 2012.09.24. 19:29:01

@Ironfist: Most kellett engem lebuktatnod....

Ádámka Auditore 2012.09.24. 19:30:34

Én is szívből kívánom, hogy öt év múlva már ne titeket kelljen olvasni, de addig míg kézbe nem vesszük a sorsunk irányítását, nagyon jó hogy vagytok és köszönök mindent.

Ádámka Auditore 2012.09.24. 19:36:27

@Bee-zony: "Amíg ez valahol nincs meg, addig ott alapvetően ragadozó- és zsákmányállat-világ van; és minél inkább így van ez, annál közelebb van az a hely az állatvilághoz, ahol az állatvilág az első világ – második világ – harmadik világ-sorban a negyedik világnak felel meg összességében. Ez a fejlődési sor, és aki lemarad, vagy megáll, az alulmarad.
Nekem ez az eltelt néhány, és az 5-10 év tanulsága, meg ami mindebből következik.
Mi vagyok én? Ragadozó? Természetem és szándékom szerint nem. Zsákmányállat? Természetem és szándékom szerint nem. Tehát a harmadik kategória vagyok természetem és szándékom szerint."

Ennél jobban maga Thomas Hobbes sem írhatná le a természeti állapotot, amit a civilizált ember minden erejével megpróbál elkerülni. Sajnos míg neolib-minarchista-objektivista tanokat nem nyilvánítjuk szélsőségesnek (tehát annak ami) és nem lépünk fel a hívei ellen, addig nem fog változni semmi. Főleg itt, ahol kórosan individualista, egoista, taposó lelki alkatából kifolyólag a magyar még hajlamos is rá.

Ádámka Auditore 2012.09.24. 23:32:31

@Ironfist: Azért LMP-snek lenni nem annyira gáz:

Nekem tökéletesen megfelel ez a társadalomkoncepció:

www.youtube.com/watch?v=WF830MTGaqA&feature=player_embedded

Vagy míg a köpedék bonsaiduce orbán és elvbarátai minimálisra szorították a munkavállalói jogokat, addig az ő házuk tájáról a következő hírek terjengenek:

"az "aki ebben az országban a XIX. századi rabszolgamunkára emlékeztető módon foglalkoztat embereket, abból húz hasznot, hogy embereket embertelen körülmények között (...) éhbérért dolgoztat", arra sújtson le a törvény szigora.....Magyarországon nem létesülhet kaszárnyakapitalizmus, a magyar munkavállalókat meg kell védenie az Országgyűlésnek, a törvényeknek" - érvelt Dr. Schiffer András a munkavállalók izzasztóműhelyekben és egyéb embertelen körülmények közt való foglalkoztatásának büntetőjogi tényállássá tétele mellett.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kaszarnyakapitalizmus_magyarorszagon_szigoritana_a_btk-t_az_lmp.520558.html

2012.09.25. 01:24:11

Volt olyan év ebből az ötből, amikor összesen egy posztot tudtam olvasni tőletek, meg olyan is, hogy hetekig mindegyiket. Előfordult, hogy azt éreztem, egy kicsit lyukra ugrottatok, ám ritka eset volt az ilyen, a posztok döntő többségének sajnos igazsága vagyon, mostanában viszont időnként csodálkozom azon, hogy rátok nézve következménye nincs :-), de így van ez jól, ha igazatok van, ne is legyen, komolyan, Hajdu NERtárs megértését köszönjük.

A hol vigyorgó, hol szentségelő kollégákkal együtt köszönjük azt, hogy csináljátok, meg azt, hogy jól csináljátok, minden elismerést megérdemeltek, kóla és bonbon az öltözőben (mi reggel hatkor nekikezdünk, aki itt lesz, azzal), a bejáratnál virágszőnyeg, megint felborult az a rohadt láda. Ezen túlmenően kitartást, erőt és egészséget kívánunk, meg kissé az asszonyt is, bár ez utóbbinak így, az éjszakás műszak kellős közepén, túl sok értelme nincs.

És én megköszönném a kommentelőknek is a kitartást, igazából ők visznek életet a blogba, még ha néha el is töpreng az ember azon, hogy csak erősíteni kéne a gyermekpszichológusok aktivitását, és akkor sok dolog még időben kiderülne. Rengeteget lehet a kommentekből tanulni, gazdaságtól politikán át elrettentő példáig minden van itt, ami kell.

Szóval, tisztelt Szerkesztők, tisztelt Hölgyeim és Uraim, valóságos élmény itt lenni Önökkel, öt év múlva ugyanitt, ugyanígy, az ugyanis láthatóan tökmindegy ebben az országban, hogy mi a miniszterelnök neve, pártja, ellenzéke - a bőr a pofájukon, na, az változatlanul vastag.
De ha mi ezt egyszer nagyon megunnánk, akkor égni is fog rendesen.

Ringlósztár 2012.09.25. 08:38:59

Értem, a NER-t ti kaptátok szülinapra, hogy tudjatok szórakoztatni minket.
Lassan visszaadhatnátok.

rolika 2012.09.25. 12:58:58

5 év??? Hú, de öregszünk...
És a blog cikkeinek főszereplői továbbra is csak elvesznek az életünkből és nem hozzáadnak
Én szeretem az írásaitokat, de nem baj, ha azt kívánom, hogy váljatok már minél előbb okafogyottá?

Atrox 2012.09.25. 17:56:00

Nagy gratula Nektek :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.27. 19:33:16

Sziasztok, és gratulálok!

Ahogy Török Gábor is megmondta: Ellenzékinek lenni szexi! :))

kifordított nagyanyó 2012.09.27. 21:02:45

@ccactus: Ha minden jól megy 2 év múlva te is az leszel.
Már ha akkor még fideszes leszel....

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.27. 21:10:16

@kifordított nagyanyó:

Tök jó lesz! Egyesült erővel harcolunk majd az új kormány ellen. :)

kifordított nagyanyó 2012.09.28. 11:31:09

@ccactus: Te biztosan,hogy ha nem fideszesek lesznek.:))

tudi 2012.09.30. 17:47:59

Ugyan kifutottam a 8 napból, de Boldog születésnapot kívánok.

süti beállítások módosítása